May 11
🌹 کانال زیر گلچین بیش از پنجاه کتاب نماز هست
🌹 با جستجوی کلمات کلیدی نماز می تونید به محتوای نماز دسترسی پیدا کنید.
🌹 کلمات کلیدی مثل :
۱. نماز اول وقت
۲. نماز شب
۳. وضو
۴. رکوع
۵. سجده
۶. مسجد
۷. نماز جماعت
۸. نماز قضا
۹. تیمم
۱۰. حضور قلب
۱۱. آیت الله بهجت
۱۲. علامه طباطبایی
۱۳. علامه قاضی
۱۴. امام خمینی
۱۵. شهید چمران
۱۶. شهید حججی
۱۷. حاج قاسم سلیمانی
۱۸. شهید زین الدین
۱۹. صیاد شیرازی
و...
https://eitaa.com/navb112/2
همه محتوا یکجا بارگذاری شده است و بارگذاری محتوای روزانه انجام نمیشود.
May 11
نخ تسبیح
از بین بردن تسبیح دو راه دارد، یکی پس از دیگری دانهها را شکستن و راه آسانتر نخ را پاره کردن! نخ که پاره شود دیگر خبری از تسبیح نیست که نیست.
شیطان هم برای اینکه تسبیح دین مان از دستمان دربیاورد، یک راست میرود سراغ نخ تسبیح و آن چیزی نیست مگر نماز! نماز است که اگر از ما گرفته شود، دانه دانه خوبی های دیگر هم از وجود ما پر میکشند.
[تقابل شیطان با نماز؛ محمدعلی جابری ، صفحه 13]
سیاست گام بهگام
دشمن را که بشناسی، توانش را، تاکتیکهایش، تجهیزاتش را که بشناسی گونه ای دیگر برایش حساب باز میکنی. از ترفندهای شیطان، اجرای سیاست گامبهگام است.
خدا رحمت کند آن بزرگ مرجع شیعه حضرت آیت الله اراکی (رضوان الله علیه) که میفرمود: شیطان از کم شروع میکند ولی به کم قناعت نمیکند. هیچ وقت به شمایِ نمازشب خوان پیشنهاد قتل یا فحشاء نمیدهد. نخست فکر گناه به روحت تزریق میکند، مکروهات و مشتبهات را برایت کماهمیت جلوه میدهد و بالاخره گناهان صغیره و کبیره.
[تقابل شیطان با نماز؛ محمدعلی جابری ، صفحه 21]
ستون خیمه دین
برای برپا کردن یک خیمه از ستون وسط شروع میکنند. میخها، طنابها و چادر وقتی مفیدند که ستونی باشد. ستون که بشکند دیگر هیچ کدام به هیچ دردی نمیخورند.
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله از نماز به عنوان ستون دین یاد میکنند. اگر خیمه بدون ستون برپا شد مسلمانی بدون نماز هم میشود. اگر آبِ بدون تری، روغنِ بدون چربی شدنی باشد، مسلمان بینماز هم ممکن خواهد بود.
[تقابل شیطان با نماز؛ محمدعلی جابری ، صفحه 27]
انسان بی سر
مسلمان بینماز همان اندازه خندهدار است که کسی بگوید انسانی را دیدم که بیسر زنده بود.
هنگامی که رسول خدا صلی الله علیه و آله، معاذبن جبل را به مدینه فرستاد، او را چنین توصیه نمود: ای معاذ تمام معارف اسلام را برایشان بیان کن و بیشترین تلاشت برای اقامه نماز باشد، چرا که نماز به منزله سر اسلام است.
[تقابل شیطان با نماز؛ محمدعلی جابری ، صفحه 28]
اولین پرسش قیامت
در محاسبه اعمال آمده است: «فردای قیامت در اولین مراحل حساب و کتاب به نماز شخص میپردازند و اگر خدای ناکرده نمازش رد شد، به اعمال دیگرش نگاه هم نمیکنند.»
این مطلب دقیقا همانند آن جایی است که بازرسی را مامور میکنند تا کارخانهای را با وسعت چندین هکتار و دستگاههای بسیار بررسی کند. چند دقیقهای بیش نمیگذرد، برمیگردد و خبر از سالم بودن تمامی دستگاهها میدهد!
میگویند : «چگونه در عرض چند دقیقه کل کارخانه را...؟!» با تبسم جواب میدهد : «من هیچ یک از دستگاهها را ندیدم ولی رفتم انتهای خط تولید، دیدم محصول کاملاً بیعیب و نقص است، به سادگی دریافتم که باید تمام دستگاهها کار خود را تمام و کمال انجام داده باشند تا محصول بیعیب باشد!»
انسان هم همین است، محصول کارخانه وجود او نماز است. برای اینکه انسان، نماز خوبی تحویل بدهد باید تمام اعضا و جوارحش، مجاری ادراکیش و... کار خود را خوب انجام داده باشند!
[تقابل شیطان با نماز؛ محمدعلی جابری ، صفحه 28]
مدال افتخار
برخی نماز را یک بار و تکلیف میدانند ولی از دید خدا و اولیای خدا مدالی است که سینه هر کسی لیاقت آن را ندارد تا بر سینهاش نقش بندد. نماز آنقدر خواستنی است که میتوان آن را هدیه داد، خدا در اعیاد فطر، قربان و شب های خاصّ به بندگانش نماز هدیه میدهد، به آنان اجازه میدهد بیشتر از مَرکب نماز برای رسیدن به قرب الهی بهره گیرند. پیامبر گاهی که میخواستند هدیهای بدهند اگر لیاقت در شخص میدیدند ـ مثل جعفر طیّار ـ نماز به او هدیه میدادند.
[تقابل شیطان با نماز؛ محمدعلی جابری ، صفحه 29]
هدیه ی ارزشمند
رسول خدا صلی الله علیه و آله، پسرعمویش جعفر را مأمور کرد که با تعدادی از مسلمین راهی دیار حبشه گردند. تقریبا پانزده سال از آنروز گذشته بود و دل پسرعموها برای یکدیگر یک ذره شده بود.
پس از بازگشت جعفر، رسول الله صلی الله علیه و آله به سمتش راه افتاد، در آغوشش گرفت، بین چشمانش را بوسید. سپس مردم را به دورش نشانید و فرمود: آیا هدیهای به تو ندهم؟
گمان مردم این بود که رسول خدا صلی الله علیه و آله طلا یا نقره به او میدهند! کمی که انتظار کشیدند دیدند حضرت رو به جعفر کردند و فرمودند:
چیزی به تو میدهم که اگر روزی یک بار انجامش دهی برایت از دنیا و هر آنچه در آن است بهتر است، اگر هر دو روز یک بار انجام دهی گناهان بین آن دو روزت بخشیده میشود، اگر هم هر جمعه یا هر ماه یا هر سال به جا آوری آمرزیده خواهی شد، حتی اگر گناهانت به تعداد ستارگان آسمان، برگهای درختان و ریگهای بیابان باشد. (ابن بابویه، المقنع، ص 139)
سپس نمازی به ایشان یاد دادند که به نماز جعفر طیار معروف و همچون مدالی بر سینه جعفر در دفتر تاریخ جاودانه شد.
[تقابل شیطان با نماز؛ محمدعلی جابری ، صفحه 30]
نماز معشوق امام حسین
ائمه ما عشقشان نماز بود، نور چشمانشان در نماز بود. اینقدر نماز برای حسینبنعلی علیه السلام ارزش داشت که حاضر شد به عمر سعد رو بیندازد و شبی را مهلت بگیرد.
غروب روز تاسوعا همین که احساس نمود لشکریان عمر سعد برای حمله آماده میشوند، فرمود: عباس جان! فدایت شوم، امشب را از این قوم مهلت بگیر چرا که نماز و دعا و استغفار و تلاوت قرآن را دوست دارم. مهلت خواستن حسین علیه السلام نه از سر ترس بود و نه برای اینکه کمی بیشتر در این دنیای فانی نفس بکشد، بلکه برای این بود که یک شب دیگر عاشقانه با معبود خویش به نجوا بنشیند.
خواستند به همه کسانی که یک عمر نوای «یا لَیتَنا کُنا مَعَکُم» ـ ای کاش با شما بودیم ـ را بر لب دارند، نشان دهند ادعای محبت حسین علیه السلام بدون نماز شدنی نیست! حسین علیه السلام برای نماز جنگید، برای نماز شهید داد و دلش میخواهد لباس نماز را بر اندام شیعیان و دوستدارانش ببیند.
[تقابل شیطان با نماز؛ محمدعلی جابری ، صفحه 31]
نماز، راه رسیدن به قله فلاح
خدای بزرگ در قرآنش «هدف از خلقت جن و انس را عبادت بیان میکند.» (ذاریات ؛ آیه 56)
اما حواسمان باشد که عبادت خود معبری است برای رسیدن به مقام تقوا (بقره ؛ آیه 21) و تقوا خود مسیری است برای کمال نهایی انسان یعنی رسیدن به فلاح.
فلاح یعنی رستن، رهیدن از هر آنچه محدودیت است. کمال انسان در این است مثل خدا بشود، کار خدایی بکند، دیگر در و دیوار مانعش نباشد، «کُن فَیکون» کند.
نکته مهم اینکه خدای مهربان در سوره مومنون راه رسیدن به فلاح و رستگاری - یا همان هدف خلقت - را خشوع در نماز معرفی مینماید: «به راستى كه مؤمنان رستگار شدند، همانان كه در نمازشان فروتنند.» (مؤمنون ؛ آیه 1 و 2)
[تقابل شیطان با نماز؛ محمدعلی جابری ، صفحه 32]