2.45M
تحلیل روز هفدهم عملیات طوفان الاقصی
- حمله شدید پهبادی مقاومت به پایگاه های آمریکایی و حملات هدفمند حزب الله
- عدم جرات صهیونیست ها برای ورود به غزه
- تداوم جنایات در غزه
- حضور سردار قاآنی در اتاق مشترک عملیات مقاومت
- آمریکایی ها نتانیاهو را از حمله زمینی به غزه منع کردند
- امید به قبول شکست توسط کابینه نتانیاهو و فروپاشی دولت او افزایش یافت.
علیرضا دیانی نژاد
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
نتایج راهبردی، سیاسی، اقتصادی، اطلاعاتی و امنیتی #طوفان_الاقصی در ۳۰ قسمت:
قسمت هفتم:
پنجاه سال تلاش امریکا برای عادی سازی رابطه اعراب و اسرائیل نابود شد:
- اگر بگوییم که صلح ابراهیم حاصل سی سال سیاست ورزی امریکا در خاورمیانه است که پس از ایده شکست خورده خاورمیانه جدید بوش، برای مهار و مدیریت خاورمیانه مطرح کردند بی راه نیست.
- توافقنامه صلح اسرائیل–امارات متحده عربی که توافقنامه صلح ابراهیم نامیده میشود، توافقی به منظور عادی سازی روابط و صلح بین اسرائیل و امارات متحدهٔ عربی با وساطت امریکا بود و با امضای آن، امارات متحدهٔ عربی تبدیل به سومین کشور عربی بعد از مصر در ۱۹۷۹ و اردن در ۱۹۹۴ شد که رسماً روابط خود را با اسرائیل عادیسازی میکرد؛ امارات همچنین نخستین کشور حاشیهٔ خلیج فارس بود که دست به این اقدام میزد. توافقنامه در تاریخ ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰ در کاخ سفید به امضا رسید.
- بلافاصله در همان روز پیمان صلح ابراهیم بین دومین کشور حاشیه خلیج فارس یعنی بحرین با اسرائیل در کاخ سفید نیز امضاء شد.
- حدود یک ماه بعد در ۲۳ اکتبر سال ۲۰۲۰ سودان به توافق صلح ابراهیم پیوست تا پنجمین کشور عربی باشد که با اسرائیل صلح می کند.
- پس از آن کوشنر داماد ترامپ رئیس جمهور وقت امریکا و دولت امریکا به عنوان بانی و طراح این توافق صلح صراحتا از شکارهای بزرگتری نظیر دولت عربستان و عمان و کویت و قطر و حتی عراق و لبنان می گفتند که به این صلح امریکایی - صهیونیستی خواهند پیوست تا اسرائیل در منطقه به عنوان شریک اعراب قلمداد شود و آرمان ملت فلسطین کاملا نابود شود.
- آمریکا و اسرائیل گمان می کردند صلح ابراهیم ماندگارترین اقدام برای از بین بردن آرمان یک ملت و یک دولت در فلسطین است و دیگر هیچ مانعی بر سر راه اشغالگری اسرائیل نیست و از یک طرف دولت خودگردان همپای دول عربی سازشکار صلح را پذیرفته و از طرف دیگر حماس و سایر سازمان های مبارز فلسطینی قدرت عملیاتی ندارند.
- در روزهای قبل از عملیات طوفان الاقصی، رسانه های غربی و برخی متحدان منطقه ای غرب، جوسازی های گسترده ای را با محوریت تسهیل روند پروژه عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان سعودی، با میانجی گری دولت بایدن انجام می دادند. اقداماتی که با توجه به سومین سالگرد امضای توافقات ابراهیم، ابعاد جدی تری به خود گرفته بود و حتی برخی ناظران سیاسی از قریب الوقوع بودن امضای توافق عادی سازی روبط اسرائیل و عربستان خبر می دادند.
اما
در عملیات طوفان الاقصی همه چیز صفر شد:
- اسماعیل هنیه رهبر سیاسی حماس در روز شروع عملیات الاقصی با مخاطب قرار دادن دولت های عربی گفت: "باید بدانید موجودیتی که قادر به محافظت از خود در برابر رزمندگان ما نیست، قادر به تأمین امنیت یا محافظت شما نخواهد بود. تمام روند عادی سازی و به رسمیت شناختن ها و همه ی توافق نامه هایی که با اسرائیل امضا شده است ، هرگز نمی توانند به این نبرد پایان دهند."
- با طوفان الاقصی مشخص شد دولت ها با عادی سازی روابط این قدرت را ندارند معادلات را برای امنیت بخشی به اسرائیل تغییر دهند. بنیاد و ماهیت عادی سازی روابط با اسرائیل بدون در نظر گرفتن ملت ها طراحی شده بود و طبیعتا فروپاشی آن محتمل بود و تنها به یک بهانه نیاز داشت.
- پالس و پیام اصلی عملیات طوفان اقصی برای آن دسته از کشورهایی که به دنبال عادی سازی روابط با اسرائیل هستند این است که اساسا خودِ رژیم اسرائیل، با چالش های عمیق امنیتی روبرو است و اینکه تصور شود عادی سازی روابط با اسرائیل می تواند برای این دسته از نظامهای سیاسی (دولتهای عربی-اسلامی) ایجاد امنیت و منفعت راهبردی کند، به هیچ عنوان گزاره ای منطقی و عقلانی نیست.
- در موضوع پیوستن عربستان به پیمان صلح ابراهیم نیز عملیات طوفان الاقصی تمام دلایلی که عربستان برای این توافق داشت را نابود کرد. حالا دیگر نه بندر حیفاء بندری امن در مسیر تجارت اعراب و اروپا است و نه مسیر زمینی اسرائیل بجای کانال سوئز و نه جاده و راه آهنی که درست از غلاف غزه باید عبور کند امنیت دارد و نه افکار عمومی داخل عربستان اجازه می دهد برای منفعت اقتصادی به چنین توافق ننگینی پیوست و اتفاقا برعکس، پیوستن به این توافق می تواند در عربستان ایجاد اختلال و ناامنی کند.
- طوفان الاقصی چنان موجی ایجاد کرد که نه تنها دولت خودگردان فلسطین که حتی مصر و اردن نیز که وابسته ترین دولت های عربی به غرب بودند ملاقات برنامه ریزی شده با رئیس جمهور امریکا را لغو کردند و عربستان صراحتا بر لغو همه گفتگوهای صلح تاکید کرد و در کشورهای عربی که روابط خوبی با اسرائیل دارند مردم صراحتا مواضع دولت های خود را نادیده گرفتند.
علیرضا دیانی نژاد
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«ما پیروزیم، ما قدرتمندیم»
حس خوب و قوی که این کلیپ به انسان منتقل میکنه به نحوی هست که انگار این سخنرانی برای همین امروز ایراد شده.
#طوفان_الأقصى
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
2.25M
سوالات مهم در هجدهمین روز عملیات الاقصی:
۱- آیا امکان گسترش جنگ و ورود ایران و آمریکا به نبرد هست؟
۲- آیا حمله زمینی به غزه صورت خواهد گرفت؟
۳- آیا امکان محو حماس از قاموس مقاومت فلسطین هست؟
۴- آیا هیچ دورنمایی از پیروزی رژیم صهیونیستی در نبرد هست؟
پاسخ به این سوالات را در فایل صوتی داده ام.
همچنان که قبلا گفتم تنها یک سناریو برای پایان عملیات طوفان الاقصی محتمل هست و آن قبول مسئولیت شکست رژیم صهیونیستی توسط دولت اسرائیل و سقوط دولت نتانیاهو است.
#طوفان_الأقصى
علیرضا دیانی نژاد
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
8.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 شکست پیمان صلح ابراهیم و پایانی برای نتانیاهو!
فواز جرجیس، استاد مسائل خاورمیانه در مدرسه اقتصاد لندن:
🔸اکنون کل ایده توافقنامه ابراهیم شکست خورده؛ گرد و خاک هنوز نخوابیده این تازه شروع این کارزار است؛ فلسطینیان نشان دادند که اشغالگریهای اسرائیل نمیتواند ادامه پیدا کند و تا زمانی که تحت ستم هستند به پا خواهند خاست!
🔸وقتی جنگ تمام شود نتانیاهو هم تمام خواهد شد؛ ۷۸ درصد جامعه اسرائیل، شخص نتانیاهو را مسبب بزرگترین ناکامی اطلاعاتی تاریخ اسرائیل میدانند
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
گزارش نشست در CSIS.pdf
3.11M
آخرین نظرات کارشناسان غربی در مورد جنگ اسرائیل و حماس
گزارش زیر ترجمه گفتگوهای انجام شده در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی آمریکا (CSIS) است که توسط بخش رصد مرکز مطالعات آمریکا ترجمه و تدوین شده است. در بخش اول این متن نظرات کارشناسان آورده شده است و در بخش دوم سؤالات خبرنگاران مطرح شده است. سؤالات به صورت رفت و برگشتی و بعضاً با پاسخ دو نفر یا بیشتر انجام شده است که در متن آورده شده است
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
📚معرفی کتاب
غزه ازبازگشت مینویسد
گردآوری:رفعت العرعیر
ترجمه:امیرحسین حیدری
نشر آرما
نويسندگان این داستانها،جوانان بیست سالهای هستندکه اگرچه صدای بمب و گلوله وبرنامههای عامدانه اسرائیل برای آنها همراه تکتک لحظات زندگی آنها بوده است اما داستانهایشان به ما می آموزد که چگونه باید روحی تسخیرناپذیر و اراده ای ناگسستنی داشت.این جوانان درحقیقت نسل بعدی نویسندگان واندیشوران فلسطینی هستند.
بایدصدای آنها را قوت بخشیم،مسیر را برایشان هموار سازیم،داستان هایشان را بخوانیم و راهشان را ادامه دهیم.
توصیف کتاب:
سوزان ابوالهوی،نویسنده رمان زخم داوود
رمان پرفروش سال فرانسه
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
💠تحلیل های روز از مقاومت فلسطین در برابر جنایات صهیونیست را در کانال #اندیشکده #نگاه مطالعه کنید.انتشار این تحلیل ها به دیگران وظیفه همه ماست.
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
نتایج راهبردی، سیاسی، اقتصادی، اطلاعاتی و امنیتی #طوفان_الاقصی در ۳۰ قسمت:
قسمت هشتم:
صهیونیست ها نه تنها در حوزه امنیتی و دفاعی که در حوزه رسانه نیز غافلگیر شدند:
در عملیات طوفان الاقصی نیز همانند گذشته رژیم صهیونیستی شروع به دروغپردازی کرد تا ذهن جهان مشوش شود و بر شکست ترمیم ناپذیر خود سرپوش بگذارد و جنایات خود را توجیه کند.
اقدامات رژیم صهیونیستی مانند شیوه گوبلز وزیر تبلیغات هیتلر است. نظر او این بود که این قدر دروغ بگو که نه تنها مردم که خودت هم آن را باور کنی. این شیوه ای بود که اسرائیلیها از ابتدای جنگ شروع کردند. دروغ هایی نظیر بریدن سر کودکان، تجاوز به زنان شهرک نشین و نگهداری کودکان اسراییلی در قفس و شبهاتی چون فروش زمین توسط خود فلسطینیان، معرفی حماس به عنوان شروع کننده نبرد و نظایر آن ها دائما در رسانه های وابسته به جریان صهیونیسم در جریان بود.
این دروغ ها عمدتا با هدف:
1- ایجاد اجماع جهانی با رویکرد همسانسازی حماس با داعش
2- قلب واقعیت طوفان الاقصی
3- مظلومنمایی
صورت می گیرد تا بتوانند از ایجاد اجماع جهانی علیه رژیم صهیونیستی جلوگیری و جای ظالم و مظلوم را عوض کنند.
عملیات طوفان الاقصی نه تنها در حوزه نظامی و امنیتی، ترکیبی از راهبرد «ضربه اول» و راهبرد «شوک و بُهت» بود بلکه در حوزه رسانه ای نیز با داشتن یک پیوست رسانه خوب از همین ترکیب بهره جست و روایت حماس و مقاومت در جهان بر روایت صهیونیستی ها پیشی گرفت. در همان روزهای اول عملیات تمامی دروغ های صهیونیست ها افشا شد و آنان نتوانستند واقعیت طوفان الاقصی را تغییر بدهند و سیاست تغییر چهره ظالم و مظلوم آشکارا با بن بست مواجه شد و حتی حامیان رژیم اشغالگر قدس نیز مظلومیت این رژیم را باور نکردند. جلوه های شکست رسانه ای صهیونیست ها را می توان در موارد زیر به روشنی ملاحظه کرد:
• در سطح جهانی و در پایتخت های اروپایی و شهرهای امریکا، کم نظیرترین راهپیمایی ها و تجمعات حمایتی با حضور دهها هزار نفر نه تنها مسلمانان که حتی با حضور و مشارکت مسیحیان و یهودیان شکل گرفت.
• دانشگاه های امریکایی صحنه اعتراض دانشجویان به جنایات اسرائیل شد و جالب این که برخی دانشگاه هایی که به اسرائیل معترض بودند حیاط خلوت سازمان سیا و پنتاگون محسوب می شوند.
• برخی از مقامات اروپایی و امریکایی صراحتا علیه اسرائیل موضع گرفتند و برای اولین بار دولت روسیه و چین تمام قد در کنار مقاومت ایستادند.
• در فضای مجازی، امواج طوفانی علیه رژیم صهیونیستی به راه افتاد و نمونه بارز آن چالش "سلام یا مهدی" در تیک تاک بود که بیش از دو میلیون در آن شرکت کردند. صدها بلاگر، اینفلوئنسر غربی، بازیگرو دیگر چهره های هنری و ورزشی و روزنامه نگاران و مجریان، صراحتا علیه اسرائیل موضع گرفتند.
• در جریان بمباران بیمارستان المعمدانی، هیچ کس روایت صهیونیست ها را باور نکرد و طنزهای زیادی در باره آن روایت ساخته شد و رسانه های مطرح جهانی مجبور به بیان واقعیت شدند.
• موضع سازمانهای حقوق بشری مستقل درباره جنایتهای رژیم علیه فلسطینیها به خصوص کودکان و زنان، نشان داد که اگرچه رژیم صهیونیستی از قدرت نظامی بالاتری برخوردار است، اما فلسطینیها در این عملیات قدرت نرم بالاتری از رژیم اشغالگر قدس دارند.
• استعفای «گالیت دیستل»، وزیر اطلاعرسانی کابینه نتانیاهو نشانه آشکار مبنی بر پذیرش شکست اسرائیل در جنگ شناختی است. گالیت دیستل در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «کابینه صهیونیستی فعالیت وزارت متبوعش را به وزارت خارجه سپرد و فعالیت این وزارتخانه را در حکم هدر دادن منابع دانست."
• و نهایتا این که دبیر کل سازمان ملل در نشست شورای امنیت سازمان ملل و در هجدمین روز عملیات تصریح کرد: "مهم است که بدانیم حملات حماس در خلاء و ناگهانی رخ نداده است. مردم فلسطین ۵۶ سال در معرض اشغال خفه کننده قرار گرفته اند. سرزمین آنها به طور پیوسته توسط شهرک ها بلعیده شده و گرفتار خشونت شده است. اقتصاد آنها خفه شده؛ مردم آنها آواره و خانه هایشان ویران شده است. امید آنها به یک راه حل سیاسی برای حل مشکلات آنها نابود شده است." پس از این اظهارات بود که گلیعاد اردان نماینده اسرائیل که از این سخنان دبیرکل سازمان ملل عصبانی بود، گفت: "او شایستگی رهبری و دبیر کلی سازمان ملل را ندارد و فوری باید استعفا دهد."
حالا بهنظر میرسد دیگر امکان مسلط شدن ادعاها و روایتهای بیپایه و اساس از طرف صهیونیستها وجود ندارد بلکه جریان خبرنگاران آزاد و گزارشگران بسیاری از رسانهها در تلاش هستند تا روایت درست خود را از این ماجرا بیان کنند خصوصا که فضای مجازی امکان خوبی برای جبهه مقاومت در مقابله با روایت صهیونیست ها فراهم آورده است.
علیرضا دیانی نژاد
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
8.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠مقام معظم رهبری :
آمریکا شریک جرم قطعی جنات رژیم صهیونیستی در غزه است.
۳ /آبان/ ۱۴۰۲
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh
15.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠مقام معظم رهبری:
قضیه غزه از یک سو صحنه مظلومیت و از سوی دیگر صحنه اقتدار است.
💠 #نگاه تحلیلی به مهمترین رخدادهای ایران و جهان
میزبان #نگاه جستجوگرتان هستیم.
https://eitaa.com/negahh