🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
اللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضا الْمُرْتَضَى
الاِمامِ التَّقِیِّ النَّقِیِّ
وَ حُجَّتِکَ عَلى مَنْ فَوْقَ الاَرْضِ
وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرى
الصِّدّیقِ الشَّهید✨
صَلاةً کَثیرَةً تامَّةً زاکِیَةً
مُتَواصِلَةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَةً
کَاَفْضَلِ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَوْلِیائِکَ
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
❇️نگارِهشتم؛آموزش و پژوهش زیرِسایهی امام رئوف
🆔@negarehashtom
✔️عقل حجّت بر مردم
وَ قَالَ لَهُ اِبْنُ اَلسِّكِّيتِ مَا اَلْحُجَّةُ عَلَى اَلْخَلْقِ اَلْيَوْمَ فَقَالَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ اَلْعَقْلُ يَعْرِفُ بِهِ اَلصَّادِقَ عَلَى اَللَّهِ فَيُصَدِّقُهُ وَ اَلْكَاذِبَ عَلَى اَللَّهِ فَيُكَذِّبُهُ فَقَالَ اِبْنُ اَلسِّكِّيتِ هَذَا وَ اَللَّهِ هُوَ اَلْجَوَابُ.
ابن سكّيت رضوان الله علیه از امام رضا عليه السّلام پرسيد: امروز حجّت بر مردم چيست؟ فرمودند: عقل است، توسّط آن راستگوى بر خدا را شناخته و تاييد مىكند و با همان است كه دروغگوى بر خدا را تشخيص داده و تكذيب مىكند.
پس ابن سكّيت گفت: بخدا سوگند جواب همين است.
📚تحف العقول، ص۴۵۰
••••••••••••
ابن سکیت از علمای مشهور عصر خود و معلم فرزندان متوکل عباسی در دربار بود که به تأیید اکثر منابع علت قتل وی اظهار محبت شدید نسبت به خاندان امیرالمؤمنین علیهالسلام در برابر متوکل بود که پرسیده بود: «فرزندان من معتز و مؤید نزد تو عزیزترند یا حسن و حسین فرزندان علی»؟ او با اینکه تقیه میکرد، اختیار از کف داد و درپاسخ گفت: «قنبر خادم علی علیهالسلام از تو و فرزندان تو برتر است». متوکل از این گفته چنان برآشفت که در دم دستور داد زبان وی را از قفا بیرون کشیدند.
📚وفیات ابن خلکان، ج۶، ص۴۰۰
📚بغیةالوعاة سیوطی، ج۲، ص۳۴۹
@negahinou
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
❇️نگارِهشتم؛آموزش و پژوهش زیرِسایهی امام رئوف
🆔@negarehashtom
داشتم به عکس این خانواده نگاه می کردم،
مادری ایرانی وپدری لبنانی با پنج فرزند،
قطعا زندگی آنها هم دارای جذابیت ها و لحظات شاد وناب و زیبا وحتی غمگین بوده ...
_ مثلا :ازدواج با یک مرد لبنانی و مهاجرت با تحصیلات عالیه به جایی دور از وطن
_مدرک مهندسی خودش یا نخبه بودن همسرش، برعکس بعضی تازه به دوران رسیدهها که مدارک قلابی خود را هر روز در چشم ملت فرو میکنند و برای حمل عناوین و اسامی جعلیشان یک کامیون هم کم است....
_دوری از خانواده و گاه گاهی دلتنگی برای وطن و خانواده و دوستان و آشنایان...
_زندگی در لبنان با چشم اندازهای زیبا و جذاب و دیدنی،
_آشنایی با آداب و رسوم و غذا و یک فرهنگ و زبان جدید
_بارداریِ پنج فرزند در غربت ودست و پنجه نرم کردن با سختیهای بارداری و شاید ویار و حال بد و لحظاتی که دوست داری مادری درکنارت باشد که برایت مادری کند یا خواهری که نازت را بکشد و قربان صدقه تودلیات برود...
_زایمان در غربت و مشکلاتِ تَر و خشک کردن نوزاد و با آن حال رسیدگی به بقیه امور خانه و بچهها و خانواده آنهم دست تنها....
و البته خیلی موارد دیگر...
به این فکر کردم که معصومهی داستانِ ما چه سوژههای نابی داشت برای بلاگر بازی و کسب درآمد و مشغول کردن خلق الله به روزمرههایش....
به وفور دیدهایم و دیدهاید که جماعت بلاگر تنها با یکی از این سوژه ها آنهم نه در این حد جذاب، روزانه کلی مخاطب جذب میکنند یا لایک میگیرند و جذب درآمد دارند ....
راستی آیا معصومه شهیده ما نمی توانست با شعار چند فرزندی و اطاعت از امر ولی و پایبندی به این شعار حتی در غربت برای خودش جذب مخاطب کند و کلی هم به به و چه چه آدمهای سطحینگر و بلاگر دوست را جذب کند و معروف شود؟؟؟
اما معصومه داستان ما، همچنان که از ریشه اسمش پیداست امساک کرده نفس خود را از آلوده شدن به گناهان و تبرجهای جاهلیتواری که باعث سقوط خودش و دیگران میشده،
آری او با اقتدا به معصومه آل الله راه پاکدامنی و عصمت و گمنامی را برگزید
با اینکه تمام راههای شهرت پیش پایش بود...
شاید او مثل خیلیها هرروز از شهدا در صفحه خود عکس نمی گذاشت،
دَم از شهدا نمیزد،
اهل شعاردادن و درست برعکس سیره و وصیت شهدا عمل کردن نبود،
بلکه او شهیدانه زیست و منع کرد نفس خود را از خیلی چیزها...
معصومه شهیده ما گمنام در زمین بود و معروف در آسمانها...
آری او اینگونه زیست که عاقبتش ختم به شهادت شد...
هنیئاً لکِ یا معصومه...
✍مادر گمنام
🔸️یکی از دلایل بیقراری، عدم تمرکز فکری و عدم تمرکز ناشی از تشویش است که آن هم به ضعفِ اراده برمیگردد."انسان" باید در جهت تحکیم اراده قدم بیشتری بردارد. اراده که باشد، قدرتِ نگهداشتنِ نیتی که دارد را پیدا میکند. برای تحکیم اراده هم آنچه–پس از توکل به خدا و توسل به ائمه علیهالسلام- بیش از همه اهمیت دارد، "نظم" است.
حتی اگر نظم سیّال(شناور)باشد...
🔸️اگر انسان"بینظم"باشد، در هیچ جهتی به کمال نمیرسد. کسی که برنامه ظاهری زندگی مثل شرکت در کلاسِ درس سر یک ساعت مشخص را نتواند رعایت کند، چگونه میتواند برنامه بندگی داشته باشد، که نامحسوس است؟!
🔸️مرحوم آقای سعادتپرور(ره)میفرمودند: نظم و برنامهریزی را از امور ظاهری و چیزهای کوچک شروع کنید.مثلا جورابتان را در جای ثابتی بگذارید، تا برای خروج از منزل دنبالش نگردید! و یا اگر برق رفت، در همان تاریکی بتوانید جای فلان کتاب را در قفسه پیدا کنید!بعد از نظم در امور ظاهری، شروع کند به برنامهریزی برای امور نامحسوس و معنوی. مثلا اینکه پنج روز(چهل روز هم نه!)بعد از نماز صبح زیارت عاشورا بخواند، و یا یک وقتی در روز را بنشیند و فکر کند.
🔸️خود ایشان–که بنده از نزدیک با ایشان ارتباط داشتم-نظم عجیبی داشت.سعی میکرد هیچ ساعتی از ساعات، و هیچ فعلی از افعالش را هدر ندهد. نظمِ عملی که از ایشان دیدم، فوقالعاده بود. خودشان میفرمودند:اگر نظم نبود، این کارها(اشاره به آثار مکتوب و ارتباط باشاگردان و...)اینطور پیش نمیرفت.
🔸️بخشی از بیانات یکی از شاگردان سلوکی مرحوم سعادتپرور
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
❇️نگارِهشتم؛آموزش و پژوهش زیرِسایهی امام رئوف
🆔@negarehashtom
Article.pdf
940.2K
#پیشنهادمطالعه
#تاریخقرآن
مقاله پیش و پس از تئودور نولدکه:
تاریخ قرآننویسی در جهان اسلام
#نقدِمتن
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
❇️نگارِهشتم؛آموزش و پژوهش زیرِسایهی امام رئوف
🆔@negarehashtom