13890526_2603_128k.mp3
1.61M
🔊 «و نفْسٍ و ماسوَّیها»
اگرچه آباد کردن هر بخشی از این مجموعهی عالمِ وجود که دست ما به آن میرسد، ارزش والایی دارد، اما هیچ آباد کردنی به پای آباد کردنِ روان انسان و فکر انسان - که در حقیقت راه آیندهی او را ترسیم میکند - نمیرسد. شما مسؤولان آموزش و پرورش، به حیث اینکه معلّمان و برنامهها و بقیهی ابزار و ادوات کار در اختیارتان است، اوّلین سنگِ بناهای شخصیت فکری هر موجود بشری را که در این کشور پهناور و بزرگ رو به رشد است، میگذارید. فکر و روان انسان، عزیزترین پدیدهی این عالم وجودی است که ما آن را تاکنون شناختهایم - «و نفْسٍ و ماسوَّیها» که خدای متعال به آن سوگند یاد میکند - و واقعش هم همین است. اگر فکر انسانها و روح آنها - که دو مقوله است - درست شد، همه چیز درست خواهد شد؛ چون عالم دستخوش انسان است و انسان هم در حقیقت، ترکیبی از همین است.
دیدار کارکنان وزرات آموزش و پرورش 1377/05/05
#ما_و_قرآن
نماز خیلی مهم است - این خیلی کارگشاست. انسان نماز را خوب بخواند، با توجه بخواند، حضور قلب داشته باشد. حضور قلب یعنی انسان از آنچه که میگوید و آنچه که در ذهنش میگذرد و بر زبانش جاری میشود، غافل نباشد؛ اینجور نباشد که نفهمد. مثلاً من که حالا دارم با شما حرف میزنم، خب، شما مخاطبید. انسان توجه دارد که یک مخاطبی دارد و دارد گوش میکند و دارد حرف میزند. در نماز هم همین جور باشد؛ یک مخاطبی داشته باشیم، با او حرف بزنیم. من حتّی عرض میکنم اگر کسی معنای نماز را هم نداند، اصلاً هیچ نداند معنای این عبارات چیست، اما همین قدر بداند دارد با یکی حرف میزند، دارد با خدا حرف میزند، این قضیه انسان را نزدیک میکند - «قربان کلّ تقىّ» ( نهجالبلاغه، حکمت ۱۳۴) - این خودش مقرب است؛ تا اینکه حالا مثل ماها که معنایش را میدانیم و تفسیرش را میدانیم و چندین کتاب دربارهاش خواندهایم، اما وقتی که نماز میخوانیم، بالمرّه یادمان میرود که چه کار داریم میکنیم. به قول صائب - حالا شعرش یادم نمیآید، اما مضمونش این است - غیر از خدا که به یادت نمیآید، هر چی دیگر توی نماز یادت میآید؛ گم کرده باشی، پیدا میکنی.
بیانات پس از اقامه نماز در جمع برخی از شخصیتهای فرهنگی سیاسی،۱۳۹۰/۰۱/۲۳
#ما_و_نماز
⛔️ کار جریان تحریف
«کار جریان تحریف، آدرس غلط دادن برای حل مشکل تحریم است.»۱۳۹۹/۵/۱۰
این عبارتی است که رهبر انقلاب در مردادماه امسال در خصوص رفتار جریانی بیان کردند که میخواهند درباره راه مقابله با تحریم آدرس غلط بدهند و بگویند «اگر میخواهید تحریم برطرف بشود، در مقابل آمریکا کوتاه بیایید».
جریانی که بیانات اخیر رهبر انقلاب در روز چهارشنبه ۱۳۹۹/۹/۲۶ را که در آن خنثیسازی تحریم بر رفع تحریم مقدم دانسته شده بود، هم بهصورت ناقص و تحریف شده بازتاب دادند.
به همین مناسبت پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR لوح «کار جریان تحریف» را منتشر میکند.
#جریان_تحریف
📜 ایشان استادی بزرگ در حوزه علمیه قم و کارگزاری باوفا در مهمترین تشکیلات نظام جمهوری اسلامی بود.
💠 به مناسبت فرارسیدن دومین سالگرد ارتحال مرحوم آیت الله العظمی سید محمود شاهرودی رضوان الله تعالی علیه.
#سید_محمود_شاهرودی
#شورای_نگهبان
#مجمع_تشخیص_مصلحت_نظام
نهضتِ روایت
📜 ایشان استادی بزرگ در حوزه علمیه قم و کارگزاری باوفا در مهمترین تشکیلات نظام جمهوری اسلامی بود. 💠
📣 کانال مَنار منتشر می کند:
📋 فقیهِ عادل/بازشناسی ویژگیهای رهبر انقلاب اسلامی از دیدگاه مرحوم آیتاللهالعظمی سید محمود هاشمی شاهرودی (قدس سره)*
✅ به مناسبت دومین سالگرد ارتحال رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام و یار وفادار رهبری، آیتاللهالعظمی هاشمی شاهرودی
🆔@manaar_ir
نهضتِ روایت
📣 کانال مَنار منتشر می کند: 📋 فقیهِ عادل/بازشناسی ویژگیهای رهبر انقلاب اسلامی از دیدگاه مرحوم آیت
📋 فقیهِ عادل/شماره یکم/بازشناسی ویژگیهای رهبر انقلاب اسلامی از دیدگاه مرحوم آیتاللهالعظمی سید محمود هاشمی شاهرودی (قدس سره)*
به مناسبت دومین سالگرد ارتحال رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام و یار وفادار رهبری، آیتاللهالعظمی هاشمی شاهرودی
✍️ رضا کفیلی ـ دانشآموخته حوزه علمیه قم و کارشناس ارشد علوم سیاسی
دومین سالگرد رحلت عالم دانشمند و مرجع عالیقدر، آیتاللهالعظمی هاشمی شاهرودی (قدس سره) و تقارن آن با روز بصیرت و میثاق امت با ولایت فرصت مناسبی است تا بیانات این یاور راستین انقلاب در خصوص رهبر معظم انقلاب بررسی شود. مرحوم هاشمی شاهرودی (رضوانالله علیه) ازجمله اندیشمندان و متفکرانی بود که نام و یادش در تاریخ انقلاب اسلامی ایران همیشه ماندگار است. این مرجع دینی با نبوغ اعجاب انگیزش در مکتب بابرکت امام عظیمالشأن و شهید آیتالله سید محمدباقر صدر (رحمتالله علیهما) تربیت و رشد یافت. در زمان معاصر بنا به تعبیرِ رهبر فرزانه انقلاب، فقیهی مجاهد و کارگزاری باوفا برای نظام اسلامی بود که حوزههای علمیه و انقلاب اسلامی سالیان سال از فعالیتهای بابرکت علمی و اجرایی ایشان بهرهها خواهند برد.
ازجمله نکات قابلتوجه و آموزنده در طول عمر بابرکت این فقیه مجاهد، ولایتمحوری، ولایتمداری و بصیرت ایشان بود. ما در سلسله یادداشتهایی مجموعه دیدگاههای ایشان را درباره آیتاللهالعظمی خامنهای بررسی میکنیم.
ایشان رهبر معظم انقلاب را بهترین جانشین معمار کبیر انقلاب، تاریخساز و مکتب ساز توحیدی، موهبتی الهی برای پایداری نظام اسلامی، قاطع، تیزبین، فقیه، عادل، مخلص، صادق، دلسوز امت، دارای سیره و سلوک علوی، اشراف و نظارت بر قوای سهگانه، کلید حل مشکلات کشور، سادهزیست، حساس به معیشت مردم معرفی کرده و پیروی از فرمانهای رهبری را ازنظر شرعی و قانونی، واجب میدانند. در ادامه ویژگیهای رهبری را از نگاهِ ایشان میخوانیم:
1- جانشین شایسته، فرزند برومند و تربیتیافته امام بزرگوار
مرحوم آیتالله شاهرودی، رهبر معظم انقلاب را جانشین شایسته، فرزند برومند و تربیتیافته امام بزرگوار معرفی کرده و بر این باور بود که: "پس از عروج ملکوتی معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران، آیتاللهالعظمی امام خامنهای (دامظله) زعامت این انقلاب پربرکت را عهدهدار شده و این شخصیت الهی خلأ فقدان امام بزرگوار را پر کردند. سنخ صحبتها، ماهیت و نوع سخنان از همان سرچشمه زلال نشأت گرفته است. دیدگاههای دقیق برخاسته از روح مکتب اسلام و از شخصیتی که تربیتشده اسلام و دلسوخته برای اسلام است، همچون سخنان امام."
2- تاریخساز و مکتب ساز توحیدی
آیتالله شاهرودی (قدس سره)، امامین انقلاب را _با توجه وسعت بسیار وسیع دیدگاههایشان نسبت به مکتب اسلام_، تاریخ سازان و مکتب سازان توحیدی مینامند. "در تاریخ کم هستند اشخاصی که مانند انبیا و اولیای بزرگ الهی، تمام فکر و وجود و ذهنشان، همه برای مکتب الهی میتپد، اینها در حقیقت تاریخ سازان و مکتب سازان توحیدی هستند. چنین کسانی مکتب توحیدی اسلام را خوب درک کردهاند و آنچه را که مربوط به روح و اصل این مکتب است، خوب تشخیص دادهاند؛ ازاینرو این فهم مکتبی در تمام سخنانشان و برداشتهایشان مشخص است. این مسئله بسیار مهمی است، دینداری و دیندار بودن یک مسئله است و اینکه دین را چگونه بشناسیم و تعریف کنیم، چه ابعادی، چه قلم رویی و چه حدّ و شأنی برایش قائل بشویم، مسئله دیگری است. ایشان تمام مسائلی را که موردنیاز بشر در یک جامعه سالم، عادل و صالح است در همان کلمه اسلام نهفته میدانند. ایشان از اسلام این معنا را میفهمند، تمام این ابعاد را در همان عنوان کلی مکتب اسلام میدانند، یعنی اصالت را به خود اسلام میدهند و موضوعها و مفاهیمی را که ممکن است در مکاتب دیگری هم وجود داشته باشد مثل آزادی یا عدالت اجتماعی، همه را از دریچه اسلام میبینند و بارنگ اسلام به آن نگاه میکنند."
3- موهبتی الهی برای پایداری نظام اسلامی
رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام بر این عقیده بود که رهبر انقلاب اسلامی موهبت و نعمتی بزرگ برای انقلاب و نظام هستند همچنان که امام خمینی (رضوانالله علیه) اینگونه بود و پایداری و بقای نظام مرهون درایت ایشان است.
آیتالله خامنهای درواقع ودیعهای هستند که برای این انقلاب ذخیرهشدهاند و اگر نبودند، واقعاً نظام اسلامی دچار مشکل میشد.
* بیانات ایشان از کتاب صحیفه عدالت و کتاب ولایتفقیه ایشان استخراجشده است.
ادامه دارد...
#یادداشت
#سید_محمود_شاهرودی
#سید_علی_خامنه_ای
🆔@manaar_ir