🔰کند شدن رشد سیاهچالهها در طول تاریخ کیهانی
💢مطالعات جدید اخترفیزیکی حاکی از کند شدن قابل توجه رشد سیاهچالهها در طول 13.8 میلیارد سال تاریخچهی جهان است. سیاهچالهها اجرام نجومی با گرانش فوقالعاده قوی هستند که حتی نور نیز نمیتواند از آنها فرار کند. عظیمترینشان، موسوم به «ابر سیاهچالهها»، میتوانند میلیونها تا میلیاردها برابر جرم خورشید را داشته باشند
💢این ابرسیاهچالهها معمولا در مرکز کهکشانها قرار دارند. کهکشان راه شیری ما نیز میزبان یک ابرسیاهچاله در قلب خود است. سوال کلیدی این است که ابرسیاهچالهها چگونه به چنین جرمی دست یافتهاند؟ برای پاسخ به این پرسش، گروهی از اخترشناسان با بررسی کل تاریخچهی جهان، نحوهی رشد ابرسیاهچالهها از ابتدای پیدایش تاکنون را ردیابی کردهاند.
💢این پژوهش نشان میدهد که رشد ابرسیاهچالهها در میلیاردها سال گذشته بسیار سریعتر بوده است. در مراحل اولیهی جهان، گاز بیشتری در دسترس ابرسیاهچالهها برای برافزایش وجود داشت و تعداد آنها نیز در حال افزایش بود.
💢 با پیر شدن جهان، ذخایر گازی به تدریج کاهش یافت و رشد ابرسیاهچالهها کند شد. تعداد ابرسیاهچالهها نیز حدود 8 میلیارد سال پیش به ثبات نسبی رسید و از آن زمان تاکنون رشد قابل توجهی نداشته است.
🌔 @nojoom_et
🌷گلهای باغ محبت 🌸
امروزتون سرشار از لبخند😊
💖و گرمای عشق💖
زیــنت بخـــش زنـدگیتون🔥
آرزومندم وجودتون🙏
پر شود از مهر و مهربانی🌸🌱
پر شود از شادی و خوشی و ...
پر شود از خوشبختی❣
روزتون به زیبایی و طراوت گل🌷🍃
🌔 @nojoom_et
سمت چپ: مرکز کنترل پرواز پروژه آپولو-سایوز در آمریکا
سمت راست: مرکز کنترل پرواز پروژه آپولو-سایوز در شوروی
🌔 @nojoom_et
خورشیدگرفتگی مصنوعی ایجاد شده توسط فضاپیمای آپولو در ماموریت آپولو-سایوز
در طی این ماموریت کیهانوردان سایوز توانستن با قرار گیری در سایه فضاپیمای آپولو از کرونا خورشید تصویربرداری کنند.
#خورشید_گرفتگی
🌔 @nojoom_et
طرح شرکت اسپیس ایکس برای ورود کنترل شده ایستگاه فضایی بین المللی به جو زمین
این طرح ۶ برابر پیشران بیشتر و ۴ برابر قدرتمندتر از فضاپیمای دراگون، اسپیس ایکس است و به منظور خرج امن ایستگاه فضایی بین المللی از مدار طراحی شده است.
سارا واکر از شرکت اسپیسایکس تأیید میکند که فضاپیمای "آوار" ایالات متحده یک اژدهای باری است که قرار است آوار ایستگاه فضایی بین المللی را وارد جو زمین کند
- این فضاپیما توان تولید دلتا-وی ۵۷ متر بر ثانیه دارد
- وزن آن بیش از ۳۰ هزار کیلوگرم است
- دارای ۱۶ هزار کیلوگرم پیشرانه است
طبق اعلام ناسا، همه شرکای ایستگاه فضایی بین المللی با طرح خودروی "آوار" ایالات متحده موافقت کردند.
#فضاپیما
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌟سیاره زحل صبح روز ۲۸ تیر
#زحل
🌔 @nojoom_et
دقیقا ۱۷۴ سال قبل در سال ۱۸۵۰ میلادی
🌠 اولین عکس از یک ستاره ثبت شد❤
🌟در رصدخانه هاروارد ، مدیر رصدخانه جناب آقای ویلیام کرانچ باند ، به همراه عکاسی به نام آقای جان آدامز ویپل ، موفق شدند با استفاده از روش داگرئوتایپ تصویری از ستاره وگا بگیرند . این فرآیند به دلیل استفاده از صفحه مسی با روکش نازک نقرهای و حساسسازی آن با بخارات ید ، بسیار زمانبر و نیازمند دقت و مهارت بود .
🌟این دستاورد مهم، راه را برای پیشرفتهای بیشتر در عکاسی نجومی و تهیه تصاویر بهتر از اجرام آسمانی هموار کرد .
📚انجمن نجوم بردسکن
🌔 @nojoom_et
🌟کهکشان ها چگونه به وجود آمدند؟
🌟ستارهشناسان دربارهی چگونگی شکلگیری کهکشانها اطمینان ندارند. پس از بیگبنگ فضا ترکیبی از دو عنصر هیدروژن و هلیوم بود. برخی ستارهشناسان معتقدند گرانش باعث جذبشدن گازها و غبارها به سمت یکدیگر شد و اولین ستارهها به وجود آمدند؛ سپس این ستارهها مجموعههایی به نام کهکشانها را تشکیل دادند. گروهی دیگر هم تصور میکنند جرم کهکشانها قبل از شکلگیری ستارههای داخل آنها گرد هم آمدند. تقریبا تمام کهکشانهای بزرگ حاوی سیاهچالههایی کلانجرم در مرکز خود هستند.
#کهکشان
🌔 @nojoom_et
🔸خواص عاشورایی:
سعید بن عبد اللّه حَنَفى
🔹سعید (سعد) بن عبد اللّه از افراد نامدار حاضر در واقعه كربلاست. او يكى از دعوت كنندگان امام حسين عليه السلام به كوفه بود و همراه دومين گروهى كه نامه كوفيان را براى امام ع آوردند، به حضور ايشان آمد.
🔺شب عاشورا او اینگونه به اباعبدالله ع اظهار ارادت و وفادارى كرد : اگر مىدانستم كه كشته مىشوم و بار ديگر زنده مىشوم و زنده زنده، سوزانده و تكّه تكّه مىشوم و هفتاد بار با من، چنين مىكنند، باز از تو جدا نمىشدم تا در راه تو بميرم.
🔻ظهر عاشورا که امام با جمعی از اصحاب، نماز خوف خواندند، سعيد بن عبد اللّه حنفى، جلوى امام ع ايستاد و با جانش از او محافظت كرد و اجازه نداد تیرهایی که از چپ و راست میباریدند، به امام اصابت کند.
♦️پس از اتمام نماز، او بر اثرِ تيرهايى كه خورده بود، به زمين افتاد، در حالى كه مىگفت: خدايا ! دشمنان را همچون عاد و ثمود ، لعنت كن. افزون بر جاى ضربههاى شمشير و زخم نيزهها، سيزده تير در بدن او يافتند.
#امام_حسین_علیه_السلام
#خواص_عاشورایی
سلام و احترام
قبول باشه جهادتون در عرصه ی تعلیم نجوم و بزرگداشت ایام اهل بیت علیهم السلام
سپاسگذارم
با همین منش ادامه بدین تا حق از زبان دانشمندان و بزرگان همواره جاری بشه
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✍️ سلام و درود مخاطب گرامی
سپاس ازنگاه پرمهرتان🌷🌷🌷
بسیارخرسندیم که مخاطبانی چون شما فهیم ودانا داریم.
🌹🌹🌹
در دهه 60 قرن بیستم، اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده مسابقه ای را برای تسلط هر چه سریعتر بر فضای ماورای جو راه انداختند. البته رهبر ادعای برتری تکنولوژیکی بر دیگری خواهد داشت.
در سال 1961، یوری گاگارین اولین انسان در فضا شد. با این حال، برادران Judica-Cordiglia از ایتالیا معتقد بودند که گاگارین اولین نفر نیست. برادران یک ایستگاه شنود در ایتالیا برای رهگیری داده های ارسال شده بین پایگاه های زمینی و فضاپیماها، هر دو ماموریت آمریکایی و شوروی، راه اندازی کردند.
چند هفته قبل از پرواز موفقیت آمیز گاگارین، برادران ادعا کردند که سیگنال های رادیویی را از یک فضانورد که به آرامی در مدار زمین می میرد، شناسایی و ضبط کرده اند. اتحاد جماهیر شوروی ادعای برادران را رد کرد.
طرفداران این نظریه معتقدند که دولت شوروی عمداً واقعیت مرگ فضانورد را پنهان کرده است تا شهرت این کشور را به عنوان یک رهبر در اکتشافات فضایی حفظ کند. حقیقت ناشناخته است، اما موارد ضبط شده به صورت آنلاین در دسترس هستند.
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۳
عنوان: پانورامای فرود آپولو ۱۱
عکس از: نیل آرمسترانگ، آپولو ۱۱، ناسا
تا حالا پانورامایی از یک دنیای دیگر دیدهای؟ این عکس که از اسکنهای با وضوح بالای فیلمهای اصلی ساخته شده، چشمانداز زیبای محل فرود آپولو ۱۱ در دریای آرامش ماه را نشان میدهد. این تصاویر ۵۵ سال پیش توسط نیل آرمسترانگ از پنجره ماژول ماهنشین ایگل گرفته شده، درست بعد از فرود در ۲۰ جولای ۱۹۶۹. اولین عکس از سمت چپ (AS11-37-5449) اولین عکسی است که توسط یک انسان از یک دنیای دیگر گرفته شده. نازلهای رانشگر در پیشزمینه سمت چپ (به سمت جنوب) دیده میشوند، در حالی که در سمت راست (غرب)، سایه ماژول ایگل قابل مشاهده است. برای مقیاس، دهانه بزرگ و کمعمق در سمت راست حدود ۱۲ متر قطر دارد. این عکسها از پنجرههای ماژول ماهنشین حدود یک ساعت و نیم بعد از فرود، قبل از پیادهروی روی سطح ماه گرفته شدهاند تا محل فرود را مستند کنند، در صورتی که نیاز به ترک زودهنگام بود.
🌔 @nojoom_et
🌟چگونه یک ماده ای خاکستری با جرم ۱.۵ کیلوگرم که در کف دستان شما جای میگیرد، قادر است جهانی بیانتها را تصور، و در مورد مکان خودش در کیهان سوال بپرسد؟
این #مغز شماست که اتمهای آن میلیاردها سال پیش در قلب #ستارگان پخته شد سپس نیروی جاذبه آنها را گرد هم آورد.
امروز همان مغز نه تنها به ستارههایی میاندیشد که آن را متولد کردهاند، بلکه در مورد توانایی خودش هم شگفت زده شده است.
گفته میشود با ظهور بشر، جهان ناگهان از وجود خودش آگاه شد که باید با چیزی #زندگی کند که آن را خلق کرده، این حقیقت بزرگترین راز ناگفته #جهان است.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ﻭﻗﺘﯽ ﺫﻫﻦ ﻭ ﻗﻠﺒﺖ
ﺳـــﺎﺯ آﺭﺯﻭﯾﺖ ﺭﺍ ﺯﺩ...
ﻓﺮﮐﺎﻧﺴﺶ ﺗﺎ ﺍﺟﺎﺑﺖ آﻥ
ﭘﯿﺶ ﺧﻮﺍﻫــــﺪ ﺭﻓﺖ...
ﺑﻪ ﺍﻣﯿﺪ آﻥ ﻟﺤﻈــــﻪ
روزتون زیبـا وپر از آرزوهای قشنگ
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تست Static Fire 🔥🔥🔥
🌔 @nojoom_et
تصویری که Rusty Schweickart در سال 1969 در ماموریت آپولو9 از خود ثبت کرد.
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از قاصدک
مـا انگشتـرِ آرزوهاتو
به واقعیت تبدیـل میکنیم 💍💫
دوست داری انگشترت چطـوری باشه؟☺️
شما بگو، ما برات میسازیم ❤️
حکاکی،سنگ،سایز به انتخاب شما😍
تولیدی انگشتر سفیر اینجاست🌸 👇
https://eitaa.com/joinchat/3039232081C2859c5fac1
ارسال#رایگانه ضمانت #مرجوعی واصالتم داریم وقیمتامون کفبازاره💚👆
🔴 وویجر 1 کمی دور است
سیستم جهت یابی فضاپیما شروع به ارائه صراحتاً تله متری زباله کرد که با واقعیت مطابقت نداشت. در حال حاضر، مشخص نیست که چه چیزی باعث این مشکل می شود و آیا می توان آن را اصلاح کرد.
به هر حال، وویجر-1 اکنون در فاصله 23.4 میلیارد کیلومتری از خورشید در فضای بین ستاره ای قرار دارد و دورترین جرم ساخته شده توسط انسان از زمین است. سیگنال آن بیش از 21.5 ساعت طول می کشد تا به سیاره ما برسد.
این کاوشگر در سال 1977 پرتاب شد.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سیاره ما یک ذره تنهای احاطه شده در تاریکی عظیم کیهانی است؛ ما اینجاییم، با هزاران مشکل و دغدغههایمان در این نقطه کوچک
🌔 @nojoom_et
🔰قسمتهایی از کتاب فرهنگ نامه نجوم و فضا اثر بابک امین تفرشی
• تاریخچه نجوم: کتاب به بررسی تاریخچه نجوم می پردازد، از دوران باستان تا پیشرفتهای مدرن، و نشان میدهد چگونه دانش انسان درباره کیهان گسترش یافته است.
• کاوشگران فضایی: مطالبی درباره مأموریتهای فضایی و کاوشگرانی که به سیارات دیگر فرستاده شدهاند، از جمله مأموریتهای مریخ نورد ناسا و کاوشگرانی که به سیاره های دوردست سفر کرده اند.
• منظومه شمسی: کتاب اطلاعاتی در مورد سیارات منظومه شمسی، قمرها، سیارکها و دیگر اجرام منظومه شمسی ارائه می دهد و به توضیح ویژگیهای منحصر به فرد هر یک می پردازد.
• ستاره شناسی آماتوری: بخشی از کتاب به علاقهمندان به نجوم آماتوری اختصاص دارد و راهنمایی هایی برای رصد آسمان و شناسایی اجرام آسمانی با چشم غیرمسلح یا با استفاده از تلسکوپ ارائه میکند.
💢این مطالب میتوانند به خوانندگان کمک کنند تا دانش خود را در زمینه نجوم افزایش دهند و با جنبه های مختلف این علم شگفت انگیز آشنا شوند.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌟ستاره های صورت های فلکی خرس بزرگ و خرس کوچک و ذات الکرسی بر خلاف عقربه های ساعت ، به دور ستاره پولاریس یا قطبی می چرخند.
🌟این چرخش ، ظاهری هست که به دلیل چرخش زمین به این صورت دیده می شود.
🌟این ستارگان ، ستارگان فرا قطبی هستند و همیشه در آسمان دیده می شوند.
🌟این شبها ستاره های دب اکبر اوایل شب، سمت چپ ستاره قطبی هست که با گذشت ساعات شب ، به افق نزدیک میشه و ستاره های ذات الکرسی از سمت راست ستاره قطبی ، بالاتر میاد.
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از قاصدک
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💯 خوببخورمتاخوببپوشم🌱
• اگر فردی بدنش اسیدی بشه هر رژیمی هم که بگیره نمیتونه لاغر بشه
• ولی اگر بدنتون قلیایی بشه به راحتی و با سرعت لاغر میشوید ✅🍎
🎦... محمود مردانی
مشاور تغذیه با رژیم قلیایی
🌟 لینک کانال لاغرفیت
👇
https://eitaa.com/joinchat/1026425027Cdab21f68e7
همین الآن عضو شوید👆
⪼🕴
📢 تصویر روز ناسا
🗓 یکشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۳
عنوان: پادشاه بالها زیر راه شیری
عکس و حق نشر: وین پینکستون (عکاسی لایتکرافر)
این ساختار سنگی نه تنها سورئال است بلکه واقعی هم هست. شاید دلیل اینکه خیلی معروف نیست این باشد که از آنچه فکر میکنید کوچکتر است: سنگ بالایی فقط چند متر بیرون زده است. با این حال، پادشاه بالها که در نیومکزیکو، آمریکا قرار دارد، نمونهای جذاب از نوع خاصی از ساختار سنگی به نام هودو است. هودوها ممکن است زمانی تشکیل شوند که یک لایه سنگ سخت روی یک لایه سنگ نرمتر که در حال فرسایش است قرار بگیرد. پیدا کردن جزئیات برای گنجاندن این هودو در یک عکاسی شبانه بیش از یک سال طول کشید. علاوه بر انتظار برای یک شب مناسب با آسمانی کمابر، پیشزمینه باید به طور مصنوعی و به درستی نسبت به درخشش طبیعی پسزمینه روشن میشد. پس از برنامهریزی و انتظار زیاد، عکس نهایی که اینجا میبینید، در ماه مه ۲۰۱۶ گرفته شد. در پسزمینه، نوار کهکشان راه شیری ما به صورت افقی کشیده شده است.
🌔 @nojoom_et
🚨 یک کشف شگفت انگیز از Curiosity در مریخ.
در میان چندین یافته ی اخیر، این مریخ نورد، صخره هایی از گوگرد خالص را پیدا کرده است ( اولین مورد در سیاره سرخ )
.
دانشمندان زمانی که سنگی که مریخ نورد کنجکاوی ناسا از روی آن میراند را دیدند، حیرت زده شدند تا چیزی را که قبلاً در سیاره سرخ دیده نشده بود آشکار کند: کریستالهای گوگرد زرد.
از اکتبر سال 2023، مریخ نورد در حال کاوش در منطقه ای از مریخ است که سرشار از سولفات است، نوعی نمک که حاوی گوگرد است و با تبخیرِ آب، تشکیل میشود.
.
آشوین واساوادا، دانشمند پروژه کنجکاوی از آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در جنوب کالیفرنیا، گفت: «پیدا کردن یک میدان سنگی ساخته شده از گوگرد خالص مانند یافتن یک آبادی در بیابان است. "
این نباید آنجا باشد، بنابراین اکنون باید دلیل وجود گوگرد در این منطقه را بفهمیم.
کشف چیزهای عجیب و غیرمنتظره چیزی است که کاوش سیاره را بسیار هیجان انگیز میکند.
#مریخ
🌔 @nojoom_et
سحابی شگفت انگیز West Veil در فاصله ی 2400 سال نوری از زمین.
این سحابی یک باقیمانده از انفجار ستاره ای با جرمی معادل 20 برابر جرمِ خورشید است که حدود 8 الی 10 هزار سال پیش منفجر شده.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹یه حـس خـوب
🍃یه صبح خـوب
🌹و کـلی خــبـرهــای خـوب
🍃هـمـه اینهـا آرزوی مـنـه
🌹برای شما عزیزان
🍃روزتون قشنگـــــــ
🌹و سرشار از آرامـش
#صبح_بخیر
🌔 @nojoom_et
پرتاب فضاپیمای سایوز تی ام آ ۰۶ از پایگاه فضایی بایکونور در سال ۲۰۱۲
🌔 @nojoom_et