آبراهههای مریخی چگونه ایجاد شدهاند؟
دهها سال است که آبراههها در شیبهای دهانههای سیاره سرخ بهرام، دانشمندان را مجذوب خود کردهاند. آنها شبیه آبکندهای قطب جنوب بر روی زمین هستند که از ذوب یخ یخچالهای طبیعی تشکیل میشوند؛ اما در سیاره بهرام چطور؟
هفته گذشته تیمی از دانشمندان به رهبری محققان دانشگاهBrown اعلام کردند، مسافتی که آبراههها از دامنهها طی کردهاند و از چگونگی فرسایش آنها، به نظر میرسد این آبراههها با آب سازگارترند و میکروبهایی که برای مدت طولانی خفته بودهاند پس از دسترسی به آب مایع(حتی کم) دوباره احیا میشوند!
برخی از دانشمندان نیز این نظریه را مطرح کردهاند که ذوب یخ دی اکسیدکربن باعث ایجاد آبراههها شده است.
محققان همچنین پیشنهاد میکنند که هم یخ آب و هم یخ دی اکسیدکربن ممکن است در این فرایند مریخی دخیل باشند! اما آنها شباهت زیادی به آبکندهای درههای خشکMcMurdo در قطب جنوب دارند.
شرح تصویر:این تصویر از دوربینHiRISE در مدارگرد شناسایی مریخ ناسا آبراهههایی را در کنار دهانهای درTerra Sirenum نشان میدهد. اعتبار تصویر از ناسا/JPL/دانشگاههای آریزونا و براون
#آبراهه_مریخی
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمایی از ایستگاه فضایی بین المللی
انعکاس خورشید در اقیانوس آرام.
🌔 @nojoom_et
#اخترشناسی #داده_نگار
▫️ستاره شناسی پرتوی ایکس
🔺بخش دوم " تلسکوپ های پرتوی ایکس"
🔸کانونی کردن پرتو های ایکس بسیار مشکل است؛ چون آینه های منحنی ساده، آنها را جذب می کنند و بازتاب نمی دهند. این پرتو تنها در صورتی بازتاب می شود که با راستا (زاویه) ای بسیار کند با سطحی فلزی برخورد کند و نور هنگام آمدن باید با این سطح مماس شود. بنابرین برای تلسکوپ های پرتوی ایکس از استوانه های فلزی بسیار صیقلی و درهم رونده ای بهره می گیرند که در اصل همان آینه های برخورد مماسی اند.
🌔 @nojoom_et
13.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛰 فضاپیمایِ سایکی* به زودی قرار است در ماه اُکتبر ۲۰۲۳ میلادی (۹ مهر ماه الی ۹ آبان ماه ۱۴۰۲) توسط موشک فضایی فالکُن هِوی از مرکز فضاییِ کِندی ناسا واقع در اِیالت فلوریدا پرتاب شود.
🛠 مهندسین و تکنسینها مونتاژ نهایی، آزمایش و عملیات پرتاب فضاپیما را آغاز کرده اند و تنها آرایه های خورشیدی و دستگاه های مخصوص تصویربرداری برای نصب باقی مانده اند.
📝 ماموریت سایکی سفری به یک سیارک فلزی منحصر به فرد است که در مداری بین سیاره مریخ و مشتری به دور خورشید می چرخد. هدف این ماموریت کشف هسته سیارک و مطالعه سیارک فلزی است، در واقع بررسی اجزای داخلی سیارک که از چه چیزی به وجود آمده اند (از برخورد کدام مواد باهم در سال های پیش به وجود آمده اند). این ماموریت توسط دانشگاه ایالتی آریزونا* رهبری میشود. آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا* مسؤلیت مدیریت ماموریت، عملیات و ناوبری را بر عهده دارد.
🌔 @nojoom_et
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام کانالتون در سروش هست؟
✍️سلام مخاطب گرامی!
ممکن است در سایر پیامرسانها هم کانالهای مشابه وجود داشته باشد، اما ربطی به ما ندارد، فعالیت ما فقط در پیامرسان بزرگ ایتاست. موفق باشید
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
بیدار كه می شوی
خورشید برای طلوع ،
آوارهی پلک هايت می شود ؛
گنجشک ها
سمفونی صبح بخير می نوازند ؛
بیدار كه می شوی
گلهای اسيرِ گلدان هم
لبخند می زنند؛
صبحتون پر خاطره و زیبا
🌔 @nojoom_et
✅مقایسه خورشید با غولپیکرترین ستاره کائنات!
💫ستارهها در ابعاد و جرمهای مختلفی وجود دارند؛ با کشف ستاره UY Scuti، بزرگترین ستاره در کائنات شناسایی شده است. هر چند این ستاره تنها حدود ۷ تا ۱۰ برابر جرم خورشید را دارد، اما شعاع آن بیش از ۱۷۰۰ برابر شعاع خورشید است!
💢با وجود اینکه در حال حاضر هیچ رقیبی برای UY Scuti بعنوان بزرگترین ستاره وجود ندارد، اما درباره ستارهای که پر جرمترین ستاره است، هنوز تردید وجود دارد.
بسیاری از منابع همچنان ستاره R136a1 را پر جرمترین ستاره شناخته شده با ۲۵۰ برابر جرم خورشید میدانند.
با این حال مطالعهای در سال ۲۰۲۲، جرم R136a1 را بین ۱۷۰ تا ۲۳۰ برابر جرم خورشیدمان تخمین زده است؛ بنابراین شاید پر جرمترین ستاره در حال حاضر Westerhout 49-2 در رتبه بالاترین جرم قرار دارد.
شرح تصویر: در اینجا ستاره UY Scuti با خورشید مقایسه شده؛ UY Scuti یک اَبَرغول سرخ است که در کهکشان راه شیری واقع شده و تقریباً ۹٬۵۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد.
بد نیست بدانید خورشید با قطری حدود ۱.۵ میلیون کیلومتر، در تصویر بالا بصورت یک نقطه دیده میشود! اعجاب برانگیز نیست؟
#خورشید
#بزرگترین_ستاره
🌔 @nojoom_et