فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صبح آمده❤️
دفتر اين زندگى را باز کن
زيستن را با سلام تازه اى آغاز کن
گل بخند و گل شنو در گلشن اين بوستان
زندگی را با عشق تازه ای آغاز کن
صبح بخیر♥️
🌔 @nojoom_et
🌠فوران متعدد آتشفشانی یک دنبالهدار مرموز (۱)
♦️به گفته محققان انگلیسی، یک دنبالهدار آتشفشانی مرموز به تازگی بیدار و چهار فوران بزرگ را در کمتر از ۴۸ساعت انجام داده و به اندازه کافی مواد از درون یخی خود به بیرون پاشیده، تا این جرم به ابعاد یک شهر، تقریباً ۳۰۰برابر درخشانتر از حد معمول به نظر برسد.
دنبالهدار، معروف به 29P/Schwassmann-Wachmann، یک جرم یخی بزرگ است که حدود ۶۰ کیلومتر قطر دارد. (حدود سه برابر منطقه منهتن)
این جرم یکی از حدود ۵۰۰ دنبالهدار معروف به "سنتور" است که در داخل منظومه خورشیدی قرار دارند و آنها را جزو سیارکها میدانیم در حالیکه بسیاری از آنها هسته دنبالهدارهایی هستند که بدلیل دور بودن، دنبالهدار بودنشان با ابزارهای رصدی زمینی چندان قابل مشاهده نیست.
با این حال دنبالهدار سواشمان - واخمان/29P نیز بخشی از یک گروه حتی نادرتر است که به عنوان دنبالهدار cryovolcanic یا آتشفشان سرد شناخته میشود.
شرح تصویر: ثبت تصویر دنبالهدار 29P توسط تلسکوپ اسپیتزر ناسا، این دنبالهدار را پس از یک فوران بزرگ در سال ۲۰۰۳ نشان میدهد. اعتبار تصویر از: ناسا/تلسکوپ فضایی اسپیتزر
#دنبالهدار
🌔 @nojoom_et
فوران متعدد آتشفشانی یک دنبالهدار مرموز (۲)
دنبالهدارهای cryovolcanic از یک پوسته یا هسته یخی پر از یخ، غبار و گاز تشکیل شدهاند. وقتی دنبالهدار به اندازه کافی تابش خورشید را جذب میکند، درون یخزده آن فوقالعاده گرم میشود.
این اولین فوران بزرگ سواشمان - واخمان/29P از نوامبر ۲۰۲۲ بود، زمانیکه بیش از یک میلیون تن زباله به فضا پرتاب کرد !
این اتفاق همچنین پر تعدادترین طغیان از سپتامبر ۲۰۲۱ است، زمانی که دنبالهدار با ۵بار فوران، به بالاترین حد خود رسید.
بنا به اعلام انجمن نجوم انگلستان، طغیانهای اخیر، که بزرگترین طغیانها در بیش از سه سال گذشته هستند، به سردرگمی فزاینده درباره زمان اتفاق و چرایی این انفجارهای عجیب میافزایند.
در آوریل ۲۰۲۳، دانشمندان با موفقیت فورانی از 29P را برای اولین بار پیشبینی کردند، زمانی که یک پرتاب مواد در بالای دنبالهدار ظاهر شد. با این حال، پیشبینی اینگونه فورانها بسیار دشوار است، زیرا بیشتر فورانهای دنبالهدار بهصورت بسیار پراکنده و تصادفی اتفاق میافتند؛ رفتاری که محققان نتوانستهاند آن را توضیح دهند.
این دنبالهدار هر ۱۵ سال یک بار در یک مدار دایرهای بدور خورشید میچرخد. هر چند 29P باید نسبتاً منظم فوران کند، اما مشاهدات دقیق دنبالهدار در چند دهه اخیر نشان میدهد که اینطور نیست و عاملی ناشناخته بر فوران آن تأثیر میگذارد.
از آنجایی که 29P هرگز به خورشید نزدیک نمیشود، هیچگاه دمی کشیده، مانند دنبالهدار سوچینشان - اطلس پیدا نمیکند که ماه گذشته نزدیکترین فاصله به زمین را پس از ۸۰ هزار سال تجربه نمود.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در جو نازکِ سیاره ی بهرام (مریخ) ابرها معمولاً در ارتفاعات بالا و در شرایط بسیار سرد شکل میگیرند. این ابرها عمدتاً از دیاکسید کربن منجمد یا ذرات یخ آب تشکیل میشوند.
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳
عنوان: کهکشان مارپیچی میلهای NGC 1365 از تلسکوپ وب
عکس از: ناسا، اسا، سیاسای، جنیس لی (NOIRLab) - پردازش: آلیسا پاگان (STScI)
کهکشان NGC 1365 تنها ۵۶ میلیون سال نوری از ما فاصله دارد و در صورت فلکی جنوبی کوره (Fornax) قرار گرفته است. این کهکشان مارپیچی میلهای بزرگ حدود ۲۰۰ هزار سال نوری قطر دارد، یعنی دو برابر اندازه کهکشان راه شیری خودمان. این تصویر واضح که توسط ابزار مادون قرمز میانی تلسکوپ فضایی جیمز وب گرفته شده، جزئیات خیرهکنندهای از این کهکشان زیبا را در نور مادون قرمز نشان میدهد. میدان دید تلسکوپ وب حدود ۶۰ هزار سال نوری از NGC 1365 را پوشش میدهد و هسته کهکشان و خوشههای ستارهای تازه متولد شده را بررسی میکند. شبکه پیچیدهای از رشتههای غباری و حبابها توسط ستارههای جوان در امتداد بازوهای مارپیچی که از میله مرکزی کهکشان بیرون میآیند، ایجاد شده است.
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌞صحنه های جالبی از فعالیت خورشید روز گذشته در دو طول موج متفاوت ۱۹۳ و ۳۰۴ آنگستروم مربوط به عناصر و یونهای متفاوت
منبع: تصاویر تلسکوپ خورشیدی SDO
#خورشید
🌔 @nojoom_et
هارد درایو 5 مگابایتی IBM سال 1956! الان فلش 256 گیگابایتی رو گم می کنیم!
🌔 @nojoom_et
اولین شبکه ملی تلویزیون ماهواره ای در سال۱۹۶۷ توسط شوروی سابق راه اندازی شد این شبکه اربیتا نامیده شد و کانال های تلویزیونی را به ایستگاه های زمینی می فرستاد و آنها نیز به نوبه خود سیگنال ها را به صورت زمینی از طریق کابل به تلویزیون های خانگی رله می کردند
اتحاد جماهیر به جای استقرار ماهوارههای تلویزیونی در مدار ژئوسنکرون که برای بخشهای زیادی از شوروی در دسترس نبود از مدار مُلونیا استفاده میکرد
🌔 @nojoom_et
سحابی سر میمون، یا NGC 2174، یک سحابی گسیلشی و منطقه تشکیل ستارهها در صورت فلکی جبار (شکارچی) است
این سحابی به دلیل شکل ظاهری خود که در تصاویر به سر میمون شباهت دارد، به این نام معروف شده است
سحابی سر میمون در فاصله تقریبی ۶۴۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد و در اطراف یک خوشه ستارهای شکل گرفته است
این سحابی یکی از جالبترین مناطق تشکیل ستارهها است و به عنوان یک آزمایشگاه طبیعی برای مطالعه مراحل مختلف تشکیل ستارگان و تحول آنها شناخته میشود
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از ایران همدل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 #خبر_همدلی | دعوت حاج محمود کریمی از مردم برای حضور در چیذر و کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان
🔹حاج محمود کریمی: پنج شنبه، ساعت ۴ عصر، نمایندگان دفتر آقا در قالب پویش #ایران_همدل و برای کمک به محور مقاومت در چیذر حاضر خواهند شد؛ برای دریافت طلا و وجه نقد.
🔸دوستان با جیب سنگینتر بیایند تا باری از جبهه مقاومت برداریم. طوری بیاییم که روز قیامت جواب داشته باشیم بدهیم. از ما سوال میکنند که دستتون به جهاد مستقیم نمیرسید، به جیبتون که میرسید. بسمالله، آبروی هیئت رایةالعباس رو بخرید.
🔹جهت کمک نقدی به مردم مظلوم فلسطین و لبنان از طریق زیر می توانید اقدام کنید؛
شماره کارت:
6037998200000007شماره شبا:
Ir320210000001000160000526کد دستوری: #14* پرداخت مستقیم در KHAMENEI.IR 📢 راوی همدلی باش 👇 @iranehamdel_contact
آن چیزی که ما از روی زمین میبینیم تنها یکی از بازوهای #کهکشان_راهشیری است
.
🧐 شکل واقعی #کهکشان_راهشیری به شکل یک مارپیچ است و خورشید به همراه سیاراتاش از جمله زمین، در یکی از این بازوهای مارپیچی قرار دارد.
🌔 @nojoom_et