فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ستارگان و کهکشان ها در حرکت دائمی هستند.
به ترتیب - تغییر علائم زودیاک ببینید صورت فلکی شکارچی در طی 100000 سال چگونه تغییر می کند.
🌔 @nojoom_et
یکی از عجیب ترین رسوم فضانوردی در روسیه این هست که بر اساس یکی از قوانین نانوشته شده، فضانوردان تا قبل از اولین پرواز حق ندارند امضا بدهند، چه در زیر عکس، چه بر روی کاغذ و غیره
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳
عنوان: مسیه ۴
مسیه ۴ را میتوان در غرب ستاره غول سرخ آنتارس، ستاره آلفای صورت فلکی عقرب پیدا کرد. خود M4 فقط از مکانهای با آسمان تاریک قابل مشاهده است، حتی با اینکه این خوشه کروی با حدود ۱۰۰,۰۰۰ ستاره تنها ۵,۵۰۰ سال نوری فاصله دارد. با این حال، نزدیکی آن به چشمهای کنجکاو تلسکوپی، آن را به هدف اصلی برای کاوشهای نجومی تبدیل کرده است. مطالعات اخیر شامل مشاهدات هابل از ستارههای متغیر قیفاووسی M4، ستارههای کوتوله سفید در حال خنک شدن و سیاره فراخورشیدی باستانی PSR B1620-26 b که به دور یک تپاختر میچرخد، بوده است. این تصویر واضح با یک تلسکوپ کوچک روی سیاره زمین گرفته شده است. در فاصله تخمینی M4، این خوشه ستارهای کروی حدود ۵۰ سال نوری در عرض هستهاش گسترده شده است...
#تصویر_روز_ناسا
🌔 B@nojoom_et
فعالیتهای مخرب زیستمحیطی در دهههای اخیر به شدت افزایش یافتهاند و بسیاری از دانشمندان هشدار میدهند که ما در میانهی ششمین انقراض جمعی قرار داریم، که بیشتر به دلیل فعالیتهای انسانی است.
این فعالیتها به چند دسته تقسیم میشوند:
۱. تغییرات اقلیمی:
• انتشار گازهای گلخانهای (مانند CO2 و متان) از سوختهای فسیلی، کشاورزی و جنگلزدایی منجر به افزایش دمای کره زمین شده است.
• این امر باعث ذوب یخهای قطبی، افزایش سطح آب دریاها و اختلال در اکوسیستمهای حساس مانند مرجانها شده است.
۲. جنگلزدایی و نابودی زیستگاهها:
• تخریب جنگلها (بهویژه در مناطق استوایی مانند آمازون) برای کشاورزی، دامپروری و شهرسازی باعث از بین رفتن زیستگاه بسیاری از گونهها شده است.
• از دست دادن این زیستگاهها یکی از عوامل اصلی انقراض گونههاست.
🌔 @nojoom_et
تاسال ۲۰۲۳ حدود ۸.۰۲۵ میلیارد انسان بر روی زمین زندگی خواهند کرد.
بنابراین تقسیم ۱۰۰۰۰۰ کوادریلیون دلار بر جمعیت ما به هر کدام ۱۲۴۶۱۰۵۹۱۹ دلار میرسد.
در حالی که این یک رویای مطلق به نظر میرسد، این سناریو برخی از مسائل را ایجاد میکند، یعنی اقتصاد ما از هم خواهد پاشید و حتی با وجود ۱.۲۵ میلیارد دلار، باز هم به اندازه ثروتمندترین افراد جامعه نخواهید بود.
به عنوان مثال، ایلان ماسک، ثروتمندترین مرد جهان را در نظر بگیرید.
دارایی خالص او، ۳۱۳.۹ میلیارد دلار است.
با این حال، ناسا صرفاً برای برداشت فلزات گرانبها خود به سراغ ۱۶ Psyche نمیرود، بلکه برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هسته های سیارهها و نحوه تشکیل سیارات است.
به علاوه، انتظار نمیرود که موشک اسپیس ایکس تا ژوئیه سال ۲۰۲۹ به مقصد خود برسد، بنابراین هنوز زمان زیادی برای انتظار داریم.
🌔 @nojoom_et
یافتن سنگی که ۱۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ دلار
میارزد
یک سیارک به ارزش میتواند تک تک ما انسانها را به میلیاردر تبدیل کند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ماه گذشته، ناسا یک موشک فالکون اسپیس ایکس را برای کاوش یکی از بزرگترین سیارکهای نوع M، به فضا فرستاد.
*سیارک نوع ام (با نام مستعار کلاس M) یکی از گونههای طیفی سیارک است، سیارکهایی که به نظر میرسد دارای غلظتهای بالاتری از فازهای فلزی (مانند آهن-نیکل) نسبت به دیگر کلاسهای سیارک هستند. بهطور گسترده باور بر این است که اینها منشأ شهابسنگهای آهنی هستند.
این فضاپیما ۳.۵ میلیارد کیلومتر را تا مقصد خود که در کمربند اصلی سیارک بین مریخ و مشتری قرار دارد، طی خواهد کرد. بیشتر سیارکهایی که میشناسیم از سنگ و یخ تشکیل شدهاند، اما این یکی بسیار خاص است.
این سیارک (۱۶ Psyche) متشکل از فلزاتی است که میتواند به شدت به اقتصاد ما کمک کند و ارزشی مالی آن بسیار بالا است.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️شفق قطبی در نروژ؛ رقص نورهای سبز و بنفش
🔹در نروژ، زیبایی طبیعت به شکلی نفسگیر به تصویر کشیده میشود؛ جایی که گوزنهای شمالی آرام در کنار چشمانداز خیرهکنندهای از شفق قطبی قدم میزنند.
🔹این تصاویر رؤیایی، شکوه بیهمتای طبیعت را به نمایش میگذارد، انگار که زمین و آسمان در یک هماهنگی جادویی با هم میرقصند. شفق قطبی با آن رقص نورهای سبز و بنفش، در ترکیب با گوزنهای نجیب شمالی، شما را به سفری به دنیای دیگری میبرد.
#شفق_قطبی
🌔 @nojoom_et
موقعیت کنونی خورشید در صورت فلکی عقرب(کژدم)
ستاره قلب العقرب پرنورترین ستاره صورت فلکی با فلش نشان داده شده است.این ستاره از نوع ابرغول قرمز با قطر حدود ۶۷۰ برابر خورشید(که بدلیل طی نمودن مراحل تکامل ستاره ای تا حدود ۱۹ درصد نوسان دارد)و در فاصله حدود ۵۵۰ سال نوری قرار دارد.
طبق تعریف واحد مسافت سال نوری،در حالیکه نور خورشید برای رسیدن به ما ۵۰۰ ثانیه زمان لازم دارد رسیدن نور این ستاره به ما حدود ۵۵۰ سال طول می کشد.
سرعت محدود نور(نامه رسان و پست چی کیهانی)موجب شده که ما همه حوادث کیهان را با تاخیر متوجه شویم.بر این اساس اطلاعاتی که ما از این ستاره داریم مربوط به ۵۵۰ سال پیش است.
منبع: تلسکوپ خورشیدی سوهو
#خورشید
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صبح زیباتون بخیر 🌸
🌸 روز اول هفته تون زیبا
💞 قلب تون مملو از
🌸 مهر و بخشش
💞 زندگی تون مالامال از
🌸شـادی
💞 عشـق
🌸 زیبـایی
💞 امیــد و
🌸 نیک بختی....
💞 هفته تون پراز
یهوییهای پرمهر و شاد🌸
🍃🌸🍃
🌔 @nojoom_et
✨تصویر ساعاتی پیش از دنبالهدار پرخاطره سوچینشان- اطلس در محدوده صورت فلکی عقاب،در ناحیه نوار کهکشان راه شیری،و در فاصله حدود 285میلیون کیلومتری یعنی حدود دویست میلیون کیلومتر دورتر از زمان درخشش در اوج در حدود پنجاه روز پیش
در حالیکه در تصاویر زمان اوج ،طول دنباله بیشتر از حدود سیزده درجه و حتی بیشتر بود طول دنباله در تصویر امشب بین نیم تا یک درجه است.
سیاره زهره هم در گوشه پایین تصویر(دارای خطای رنگی ناشی از لنز)خودنمایی می کند.
عکس بزرگ حاصل ترکیب پنج فریم هشت ثانیه ای با لنز ۳۵ میلیمتر و تصویر کوچک ترکیب ۲۶ تصویر شش ثانیه ای با لنز ۱۸۰ میلیمتر
با کمک سه پایه معمولی بدون موتور
ابزار :دوربین نیکون دی ۷۵۰
🌔 @nojoom_et
#سیاره_سرخ
مطالعه جدید مریخنورد کنجکاوی بر روی ساختار تار عنکبوتی مریخی !
مریخنورد کنجکاوی ناسا (Curiosity) طی سالی که گذشت در سیاره بهرام مشغول مطالعه کانال Gediz Vallis در کوه Sharp واقع در دهانه Gale بود و سنگهای حاوی کریستالهای گوگرد خالص را در این منطقه یافته است.
دانشمندان معتقدند که احتمالاً هزاران سال پیش یک رودخانه باستانی و یا سیل در این ناحیه جریان داشته است.
طبق اعلام ناسا، Curiosity بزودی سفر به این مجموعه جذاب از الگوهای شبکه مانند را آغاز خواهد کرد.
این ساختارها مانند تارهای عنکبوت یا لانه غولپیکر زنبور به نظر میرسند، که کیلومترها در کوه شارپ امتداد دارند؛ آنها احتمالاً با خشک شدن آخرین آب سطحی باقیمانده در این قسمت از بهرام شکل گرفتهاند.
ساختار لانه زنبوری، برآمدگیهای متقاطعی است که کیلومترها کشیده شده و طول آن بین ۱۰ تا ۲۰کیلومتر میباشد.
در حال حاضر Curiosity در امتداد لبه غربی Gediz Vallis در حرکت است.
شرح تصویر: مدارگرد شناسایی مریخی ناسا این تصویر را از شبکهای از برآمدگیهای تار عنکبوت مانند مریخی ثبت کرده است. اعتبار تصویر از NASA/JPL-Caltech/دانشگاه آریزونا
#مریخ
🌔 @nojoom_et
✨در یکی از قمرهای زحل بنام تيتان ، بقدری اتمسفر ضخيم و جاذبه ضعيف است كه شما می توانيد با بستن دو بال به دو دست تان و بال زدن پرواز كنيد
.#تیتان
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳
عنوان: زمستان و تابستان روی یک سیاره کوچک
زمستان و تابستان به نظر میرسد که در یک شب به این سیاره کوچک زیبا میآیند. البته این سیاره زمین است. این پانورامای دیجیتالی که به صورت مرکزی نقشهبرداری شده، ۳۶۰x۱۸۰ درجه را پوشش میدهد و از تصاویری که در ژانویه و ژوئیه از کول دو گالیبیه در آلپ فرانسه ضبط شدهاند، تشکیل شده است. ستارهها و سحابیهای زمستان و تابستان نیمکره شمالی کهکشان راه شیری، قوسهای کاملی را در افق ناهموار و خمیده تشکیل میدهند. ماشینهایی که در طول شب تابستانی در جاده حرکت میکنند، گذرگاه کوهستانی با ارتفاع ۲۶۴۲ متر را روشن میکنند، اما برف دسترسی را در ماههای زمستان سخت میکند مگر برای اسکیبازان حرفهای. طرفداران دوچرخهسواری کول دو گالیبیه را به عنوان یکی از معروفترین صعودها در تور دو فرانس سیاره زمین میشناسند....
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
پرتاب موفق ماهوارهبر با موتورهای سوخت متان توسط چین
چهارشنبه ۲۷ نوامبر، شرکت خصوصی لَند اِسپیس مستقر در پکن، اولین پرواز از نسخه اصلاحشده راکت فضایی جوچوئه-۲ را با موفقیت انجام داد و دو ماهواره آزمایشی را از پایگاه پرتاب جیوچوئن به مدار پرتاب کرد.
راکت جوچوئه-۲، اولین راکت فضایی با سوخت متان مایع در جهان است که به مدار زمین میرسد. این ماهوارهبر در مجموع سه بار پرواز کرده که دو مورد از آن موفق بوده است.
این راکت با ۴۷ متر طول و ۳,۳۵ متر قطر، دارای ۲۱۹ تُن وزن برخاست و ۲۸۲ تُن نیروی رانش حین پرتاب است و قادر است ماهوارههایی با وزن کل ۴ تُن را در مدار ۵۰۰ کیلومتری خورشید آهنگ قرار دهد.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آژانس فضایی ژاپن، جاکسا، آزمایش موتور راکت اپسیلون-اس را پس از وقوع آتشسوزی بزرگ در مرکز فضایی تانگاشیما در روز سهشنبه لغو کرد.
جاکسا گفت: "در آزمایش احتراق امروز یک ناهنجاری وجود داشت. ما در تلاش هستیم تا آنچه اتفاق افتاده است را ارزیابی کنیم."
فیلم پخش شده نشان میدهد که شعلههای آتش و دود از سایت جزیره جنوبی ژاپن بلند میشود.
خبرنگارانی که در حدود یک کیلومتری فاصله داشتند، اندکی پس از شروع آزمایش در ساعت ۸:۳۰ صبح به وقت محلی یک انفجار بزرگ را گزارش کردند.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا رسیدن به لبه کیهان امکان پذیر است؟🤔
محاسبات نشان می دهد که بخشی از جهان ما که برای ما قابل مشاهده است، قطری در حدود 93 میلیارد سال نوری دارد و متا کهکشان نامیده می شود. ما فقط میتوانیم حدس بزنیم که چه چیزی فراتر از این مرز قرار دارد و جهان تا کجا گسترش مییابد.
می دانیم که لبه کیهان با شتابی ثابت در حال عقب نشینی است و بسیار بیشتر از سرعت نور است. بدیهی است که اگر جسمی حتی با سرعت نور پرواز کند ( که طبق قوانین فیزیک غیرممکن است ) هرگز به لبه کیهان نخواهد رسید ، زیرا لبه کیهان سریعتر از آن دور می شود.
🌔 @nojoom_et
💢معرفی سایت علمی نجوم
🔰 سایت Universe Today
این سایت به روزهای جدید در زمینه نجوم و فضا میپردازد و مقالاتی در مورد سیارهها، اکتشاف فضا، کیهانشناسی و مشاهیات زیبایی از فضا دارد.
💢بحش های مختلف سایت
مقالات: این بخش شامل مقالههای علمی، خبرهای تازه در زمینه نجوم و فضانوردی، و تحلیلهای تخصصی است.
تصاویر: Universe Today مجموعهای از تصاویر زیبا و با کیفیت بالا از فضا را به اشتراک میگذارد که توسط تلسکوپها و ماموریتهای فضایی گرفته شدهاند.
ویدئوها: این بخش شامل ویدئوهای آموزشی، مستندات و تحلیلهای ویدئویی در مورد موضوعات مختلف فضایی است.
پادکستها: Universe Today پادکستهای علمی و مصاحبههایی با دانشمندان و کارشناسان فضایی را ارائه میدهد که به موضوعات مختلف فضایی و نجومی میپردازد.
فرومها و کامنتها: کاربران میتوانند در فرومهای مختلف به بحث و گفتگو درباره موضوعات نجومی بپردازند و نظرات خود را به اشتراک بگذارند.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فضانوردان چه نوع اضافه باری را احساس می کنند؟
این نیرویی است که در هنگام شتاب بر جسم وارد می شود. این شتاب در چند برابر شتاب ناشی از گرانش روی زمین یا "g" آشناتر اندازه گیری می شود.
در 1 گرم وزن طبیعی خود را احساس می کنید. در 2 گرم احساس سنگینی دو برابر می کنید. از حد معمول، در 3 گرم سه بار و غیره.
اضافه بار در هنگام برخاستن می تواند به 3 گرم برسد. این بدان معناست که فضانوردی که روی زمین 70 کیلوگرم وزن دارد، در هنگام برخاستن از زمین احساس می کند که 210 کیلوگرم وزن دارد.
اضافه بار در هنگام ورود مجدد می تواند به 4 گرم برسد. این بدان معناست که فضانوردی که روی زمین 70 کیلوگرم وزن دارد، در هنگام ورود مجدد احساس می کند که وزنش 280 کیلوگرم است.
همه نمی توانند از چنین بار اضافی جان سالم به در ببرند، به همین دلیل است که پرواز به فضا نیاز به آمادگی فیزیکی خوب و همچنین ثبات در سانتریفیوژ دارد.
🌔 @nojoom_et
ناسا شرکت اسپیسایکس را برای ارائه خدمات پرتاب مأموریت دراگونفلای انتخاب کرده است. این مأموریت که یک مأموریت فرودگر روتورکرافت تحت برنامه “افقهای نوین” ناسا است، برای بررسی قمر تیتان سیاره زحل طراحی شده است. مأموریت دراگونفلای موادی را نمونهبرداری کرده و ترکیب سطح را در محیطهای زمینشناختی مختلف تعیین خواهد کرد و جستجوی ما برای یافتن اجزای اولیه حیات را پیش خواهد برد.
قرارداد این مأموریت با قیمتی ثابت حدود ۲۵۶.۶ میلیون دلار ارزش دارد که شامل خدمات پرتاب و دیگر هزینههای مرتبط با مأموریت میشود. مأموریت دراگونفلای قرار است در بازه زمانی بین ۵ جولای تا ۲۵ جولای ۲۰۲۸ از مجتمع پرتاب ۳۹A در مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا و با استفاده از موشک Falcon Heavy شرکت اسپیسایکس انجام شود.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به خدا که وصل شوے!
آرامش
وجودت را فرا مے گيرد
نه به راحتے مےرنجے
و نه به آسانے می رنجانے
آرامش
سهم دلهايے است کہ
به سَمت خداست..!
امضاے خـدا
پاے هـمہ آرزوهایتـان🌸🍃
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک تایملپس ببینید از پرتاب زباله از ایستگاه فضایی به سمت اتمسفرِ زمین (با این روش بسته ی زباله در اتمسفر میسوزه و از بین میره)
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از فراتر از افق ☆ آموزش نجوم
🌒 وبینار بارش شهابی
💫 اگه دوست دارید در مورد #بارشهای_شهابی بیشتر اطلاعات داشته باشید، در یک وبینار این موضوع را به طور کامل توضیح دادم.( #دکتر_ریحانه_کبیری )
موضوعات #کارگاه عبارتند از:
🖌 چگونگی تشکیل بارش شهابی
🖌 کانون بارش
🖌 معرفی بارشهای شهابی سال
🖌 تعیین ZHR
🖌 چکونگی ثبت بارش شهابی
درخواست از طریق 👇
🆔 @support_astro
✨سیاره بزرگ مشتری رو الان تماشا کنید.
اگر الان به سمت مشرق آسمان شب با ارتفاع حدود 70 درجه از افق شرق ، نگاه کنید سیاره مشتری رو می بینید.
سیاره های مشتری و مریخ و ستاره های شباهنگ ، دبران ، پای جبار ، ابط الجوزا ، عیوق به همراه بادبادک زمستانی و سحابی جبار و خوشه پروین و دیگر ستارگان و صورت های فلکی قابل مشاهده است.
درخشان ترین جرم که دیده میشه سیاره بزرگ مشتری است.
#مشتری
#فضا
#نجوم
🌔 @nojoom_et
✨آسمان در تسخیر ماهواره های استارلینک
فریم هشت ثانیه ای با دوربین نیکون دی ۷۵۰
🌔 @nojoom_et
کوچکترین زمانی که به لحاظ علم فیزیک از ثابتهای جهانی که طبق گرانش نیوتن، پلانک، و نیز سرعت نور میتوان ساخت، زمان پلانک نامیده میشود و برابر 1023 ثانیه است، توجه کنید یعنی که ثانیه را به 1023 قسمت تقسیم کنیم و تنها یک قسمت از آن را بگیریم!
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳
عنوان: لاته کیهانی: رنگ متوسط جهان
رنگ جهان چیست؟ به طور دقیقتر، اگر تمام آسمان را پخش کنیم، رنگ نهایی چه خواهد بود؟ این سوال جالب زمانی مطرح شد که سعی داشتند بفهمند چه ستارههایی در کهکشانهای نزدیک رایج هستند. پاسخ، که اینجا نشان داده شده، یک سایه بژ است که به طور مشروط درک میشود. در اصطلاح کامپیوتری: #FFF8E7. برای تعیین این رنگ، ستارهشناسان به طور محاسباتی نور منتشر شده توسط یکی از بزرگترین نمونههای کهکشانهای تحلیلشده را میانگینگیری کردند: ۲۰۰,۰۰۰ کهکشان از بررسی انتقال به سرخ 2dF. طیف کیهانی حاصل در تمام بخشهای طیف الکترومغناطیسی انتشار دارد، اما یک رنگ ترکیبی واحد درک میشود. این رنگ در طول ۱۰ میلیارد سال گذشته بسیار کمتر آبی شده است، که نشان میدهد ستارههای قرمزتر بیشتر شدهاند. در مسابقهای برای نامگذاری بهتر این رنگ، پیشنهادات قابل توجهی شامل اسکایوری، یونیویژ و برنده: لاته کیهانی بود....
🌔 @nojoom_et
#کهکشان
شکل متفاوتی از کهکشان کلاه مکزیکی ! (۱)
تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST)، کائنات را در طیف فروسرخ کاوش میکند و بتازگی آژانسهای فضایی اروپا و امریکا نمای جدید و خیرهکننده Webb از کهکشان M104 معروف به کلاه مکزیکی (Sombrero) را منتشر کردند که ۳۰ میلیون سال نوری از زمین فاصله و در صورت فلکی دوشیزه (سنبله - Virgo)، قرار دارد.
ابزار فروسرخ میانی تلسکوپ فضایی وِب (MIRI) به ما امکان میدهد تا درخشندگی پنهان و غبار ریزتر را در ناحیه هسته داخلی و هاله ستارههای این کهکشان ببینیم. تلسکوپ JWST مانند هابل، گرد و غبار را در حلقه بیرونی کهکشان میبیند و چگونگی توزیع این غبار در تودههای پیچیده آن را نشان میدهد.
بر این اساس کهکشان M104 (کلاه مکزیکی) دیگر محل تشکیل ستارههای فعال نیست و اَبَرسیاهچاله عظیم این کهکشان، علیرغم جرمش که ۹ میلیارد برابر جرم خورشید میباشد و ESA آن را سیاهچاله "بسیار رام" مینامد، در هسته این کهکشان قرار دارد.
شرح تصویر: تصویر تلسکوپ فضایی هابل از کهکشان کلاه مکزیکی.
این نما را با تصویر متفاوت فروسرخ Webb در پایین مقایسه کنید. اعتبار تصاویر از Hubblesite/NASA/ESA/CSA/STScI
🌔 @nojoom_et