♦️آیا اورانوس و نپتون اقیانوسهایی از آب را درون خود پنهان کردهاند؟
✨دانشمندان مدتها فکر میکردند که غولهای یخی اورانوس و نپتون مایعی داغ و متراکم از آب یخزده، متان و آمونیاک در اطراف هستههای خود دارند.
اما بتازگی دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، سناریوی متفاوتی را پیشنهاد کردهاند: فضای داخلی این دو سیاره غولپیکر ممکن است لایههای بیشتری داشته و اقیانوسهای عمیق سراسری آب در زیر اتمسفر آنها وجود داشته باشد و در زیر آن سیال بسیار فشردهای از کربن، نیتروژن و هیدروژن وجود دارد.
این موضوع میتواند حتی میدانهای مغناطیسی نامتعارف هر دو سیاره را نیز توضیح دهد.
اورانوس و نپتون دو غول یخی در منظومه خورشیدی ما هستند که برخلاف غولهای گازی برجیس و کیوان، تصور میشود که آب ممکن است به شکل اَبَریونی در آنجا وجود داشته باشد؛ در واقع بخشی جامد و بخشی مایع است و زیر آن یک هسته جامد میباشد.
شرح تصویر: فضای درونی اورانوس و نپتون.
اعتبار تصویر از UC Berkeley
🌔 @nojoom_et
🟣ثبت واضحترین تصاویر از سطح خورشید
📌نقشه جدیدی از میدانهای مغناطیسی خورشید که با PHI ثبت شده است. این نقشه نشان میدهد که میدانهای مغناطیسی بهویژه در مناطق لکههای خورشیدی، قوی و متمرکز هستند. این موضوع کمک میکند تا توضیح دهیم چرا لکههای خورشیدی سردتر از محیط اطراف خود هستند. میدانهای مغناطیسی شدید در آنجا همرفت عادی پلاسما را محدود و ماده را مجبور میکنند تا به دنبال میدان مغناطیسی حرکت کند. در نتیجه، بخشی از گرما به سطح نمیرسد و باعث میشود لکههای خورشیدی سردتر از سایر نقاط سطح خورشید باشند.
🌔 @nojoom_et
🔰دانشمندان به دنبال راز پیدایش ماده تاریک پیش از انفجار بزرگ
🔶فیزیکدانان سالهاست در جستجوی راز ماده تاریک هستند؛ مادهای اسرارآمیز که حدود ۸۰ درصد از جرم جهان را تشکیل میدهد اما قابل مشاهده نیست. اکنون، دانشمندان مدلی جدید ارائه کردهاند که نشان میدهد ماده تاریک ممکن است حتی قبل از انفجار بزرگ به وجود آمده باشد. یک مدل جدید پیشنهاد میکند که ماده تاریک در لحظات بسیار اولیه جهان، در دورهای به نام تورم، شکل گرفته است. در دوران تورم، جهان با سرعتی باورنکردنی منبسط شده است. محققان معتقدند که در این دوره، شرایط برای تولید ماده تاریک فراهم بوده است.
🔶دوران تورم یکی از جذابترین دورههای تاریخ کیهان است. در این دوره، جهان با سرعتی باورنکردنی منبسط شده و ساختارهای اولیه کیهان شکل گرفته است. اگرچه تورم به خوبی میتواند بسیاری از پرسشهای کیهانشناسی را پاسخ دهد، اما هنوز هم بسیاری از جزئیات آن ناشناخته است.
🔶مدل جدیدی که توسط دانشمندان ارائه شده است، “WIFI” نام دارد. این مدل نشان میدهد که ماده تاریک میتواند در دوران تورم و حتی قبل از انفجار بزرگ تولید شده باشد. این در حالی است که در مدلهای قبلی، معمولاً تصور میشد که ماده تاریک پس از انفجار بزرگ و در اثر فرآیندهای دیگری تولید شده است. این کشف میتواند به ما کمک کند تا درک بهتری از منشأ و ماهیت ماده تاریک پیدا کنیم. همچنین، این مدل میتواند به عنوان یک راهنما برای تحقیقات آینده در زمینه کیهانشناسی باشد.
#ماده_تاریک
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳
عنوان: انجیسی ۳۰۰: کهکشانی پر از ستارهها
عکس: دنیل استرن
این کهکشان به خاطر تعداد زیاد ستارههایی که میتوان دید، خاص است. در این تصویر عمیق از کهکشان مارپیچی انجیسی ۳۰۰، ستارهها به وضوح دیده میشوند چون بسیاری از این ستارهها آبی روشن هستند و در خوشههای ستارهای روشن قابل تشخیص قرار دارند. همچنین، انجیسی ۳۰۰ به خاطر نزدیک بودن به زمین بسیار واضح است، چون نور فقط حدود ۶ میلیون سال طول میکشد تا به اینجا برسد. البته کهکشانها بیشتر از ستارههای کمنور تشکیل شدهاند و حتی بخش بیشتری از جرم کهکشان به ماده تاریک نادیدنی نسبت داده میشود. انجیسی ۳۰۰ تقریباً به اندازه ماه کامل در آسمان گسترده است و با یک تلسکوپ کوچک در جهت صورت فلکی جنوبی مجسمهساز قابل مشاهده است. تصویر ارائه شده در ماه اکتبر از ریو هورتادو، شیلی گرفته شده و ترکیبی از بیش از ۲۰ ساعت نوردهی است...
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
پرتاب موفق ماهوارهبر جدید لانگمارچ-۱۲
شامگاه شنبه ۳۰ نوامبر، جدیدترین راکت فضایی چین، لانگمارچ-۱۲، اولین پرواز خود را از پایگاه فضایی تجاری تازه تاسیس چین، موسوم به پایگاه پرتاب هوافضای تجاری بینالمللی خَینَن، انجام داد و دو ماهواره را به مدار تزریق کرد
این اولین پایگاه فضایی کشور است که به تسهیل عملیات تجاری اختصاص داده شده است
لانگمارچ-۱۲؛ با ۶۲,۶ متر طول (معادل یک ساختمان ۲۲ طبقه)، ۳,۸ متر قطر و بیش از ۴۳۰ تُن وزن برخاست، توانایی حمل ۱۲ تُن محموله به مدار لِئو یا ۶ تُن به مدار ۷۰۰ کیلومتر خورشید آهنگ را دارد
این راکت از نوع دو مرحلهای است و موتورهای آن با ترکیب اکسیژن مایع و کروسین کار میکنند جالب اینکه فرایند تحقیقوتوسعه لانگمارچ-۱۲ از مِی ۲۰۲۰ آغاز در و ژوئن ۲۰۲۴ به پایان رسیده بود
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از حاج ابوذر بیوکافی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #نماوا
🔉 #واحد | مادر داره خونه رو جارو میزنه
🎙 با نوای #حاج_ابوذر_بیوکافی
♾ مشاهده و دریافت با کیفیتهای مخلتف
🎵 فایل صوتی قطعه
🖌 متن شعر
🔰 شب شهادت حضرت فاطمه (س)
📆 شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۲
🕌 آستان مقدس حضرت فاطمه اُخریٰ (س)
🏴 هیأت ثاراللّٰه (ع) رشت
✨ #حضرت_فاطمه_س
🇮🇷 کانالرسمیحاجابوذربیوکافی
▫️ AbozarBiukafi_ir
کهکشان آندرومدا در فاصله حدود دو و نیم میلیون سال نوری و دو همسایه کوچکش
توجه کنید تمام ستارگان زمینه عکس متعلق به کهکشان خودمان هستند.
عکس حاصل ترکیب ده فریم دو ثانیه ای با
دوربین نیکون دی ۷۵۰، لنز ۱۸۰ میلیمتر، ایزو ده هزار با کمک سه پایه ساده
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک روز به زیبایی رنگین کمان
یک صبح به شادابی گلها
یک آغاز خوب
و یک دشت آرامش
آرزوی امروز من برای شما 🍁🌱
🌔 @nojoom_et
🔻بزرگان علم نجوم در ایران(خیام_نیشابوری)
🔷(۲۸ اردیبهشت ۴۲۷ - درگذشت ۱۲ آذر ۵۱۰ )
🔻ریاضیدان، ستارهشناس، شاعر، و نویسنده ایرانی.
🔻غیاثالدین ابوالفتح عُمَر بن ابراهیم خَیّام نیشابوری هزار سال پيش در حاليكه تنها یک جوان 32 ساله بود، تقويمى را تدوين كرد كه در 1398مین سال آن هستيم، تقويمی كه به عنوان دقيق ترين تقويم جهان شناخته مى شود.
❇️یکی از دهانه های ماه و سیارک 3095 به افتخار او « #عمرخیام» نامگذاری شده است.
🌔 @nojoom_et
نمایی زیبا از آماده سازی و پرتاب راکت فضایی سایوز ۲.۱-آ حامل ماهواره کندور-اف-کا در شب گذشته
🌔 @nojoom_et
یک نمونه اولیه ی 16.5 اینچی از رباتی که برای کاوش در اقیانوسهای زیرسطحیِ قمرهای یخی طراحی شده است، در یک استخر شنا برای آزمایش به آب انداخته شد.
این آزمایش که توسط آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) انجام شد، امکانپذیری یک ایده مأموریتی به نام SWIM (مخفف Sensing With Independent Micro-swimmers) را نشان داد.
این پروژه ایدهای را مطرح میکند که در آن گروهی شامل دهها ربات خودگردان به اندازه یک گوشی تلفن همراه، برای جستجوی نشانههای حیات در دنیاهای اقیانوسی به کار گرفته میشوند.
پروژه SWIM از سوی برنامه مفاهیم پیشرفته و نوآورانه ناسا (NIAC) تحت مدیریت مأموریت فناوری فضایی این سازمان تأمین مالی میشود.
🌔 @nojoom_et
۳۵ سال پیش «گرانات»، آخرین رصدخانه فضایی شوروی، به فضا پرتاب شد
در ۱۰ آذر ۱۳۶۸ (۱ دسامبر ۱۹۸۹)، رصدخانه علمی «گرانات» با راکت فضایی «پروتون-کا» از پایگاه فضایی بایکانور به مدار فرستاده شد
این رصدخانه نقش بزرگی در مطالعه مرکز کهکشان ما، تحقیق درباره سیاهچالهها و منابع تابش اشعه ایکس ایفا کرد
این رصدخانه بهجای ۸ ماه عمر پیشبینیشده، این رصدخانه ۵۸ ماه در حالت عادی فعالیت کرد برخی از کشفیات آن بهعنوان دستاوردهای علمی شگفتانگیز ثبت شدند
🌔 @nojoom_et
سازمان فضایی روسیه اعلام کرد آزمایشهای پروازی ماهوارههای هواشناسی «متیور-۳ام» به پایان رسید. کمیسیون دولتی تصمیم گرفت این مجموعه را که شامل ماهواره «متیور-ام» شماره ۲تا ۴ از تولیدات شرکت «VNIEM» است، برای بهرهبرداری به سفارشدهنده دولتی تحویل دهد.
این مجموعه برای سنجش از دور زمین و جو طراحی شده است و در زمینههایی مانند هواشناسی، هیدرولوژی، کشاورزی، نظارت بر تغییرات اقلیمی و شرایط زیستمحیطی و همچنین در حوادث طبیعی و انسانی استفاده میشود. علاوه بر این، برای تحقیقات علمی گلیوژئوفیزیکی و تحلیل جو در مقیاس جهانی و پشتیبانی از عملیات نجات نیز کاربرد دارد.
🌔 @nojoom_et
پنجاه و سه سال پیش، در ۲ دسامبر ۱۹۷۱، فرودگر فضاپیمای میان سیاره ای "مارس-۳" برای اولین بار فرود نرم روی مریخ انجام داد.
مارس ۳ یک فضاپیمای ساخت شوروی بود که برای کاوش سیاره سرخ از مدار و سطح آن طراحی شده است.
به لطف فضاپیمای "مارس-۲" و "مارس-۳"، مشاهدات و اندازه گیری های مختلفی انجام شد که طی آن اطلاعات زیر بدست آمد :
✅ داده ها در مورد ترکیب ذرات باد خورشیدی و همچنین در مورد دما و سرعت اجزای جداگانه پلاسمای خورشیدی به دست آمد.
✅مشخص شد که در عمق ۳۰-۵۰ سانتی متری خاک، نوسانات دمایی روزانه وجود ندارد.
✅ ارتفاع ابرهای گرد و غبار را در طول طوفان گرد و غبار اندازه گیری شد که حدود ۱۰ کیلومتر بود.
✅ داده های دریافتی در مورد ثابت دی الکتریک خاک در طول مسیر ماهواره ای هم ثبت شد
✅ محتوای دی اکسید کربن در ستون عمودی جو و فشار سطح در مناطق مختلف هم اندازه گیری شد
✅ میزان بخار آب موجود در جو مریخ را اندازه گیری کرد.
✅ اندازه گیری پارامترهای میدان مغناطیسی بین سیاره ای انجام شد.
✅ تابش خورشیدی پراکنده شده توسط اتم های هیدروژن و اکسیژن در جو فوقانی مریخ ثبت شد
✍ اولگ آرتیموف کیهانورد روسیه
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 سهشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳
عنوان: ابرهای یخی بر فراز سیاره سرخ
اگر بتوانید روی مریخ بایستید، چه چیزی ممکن است ببینید؟ شاید به چشماندازی وسیع و نارنجی نگاه کنید که با سنگها پوشیده شده و آسمانی نارنجی و غبارآلود بالای سرتان است، با خورشیدی که با رنگ آبی در حال غروب در افق است و ابرهای آبیرنگی که در ارتفاع بالا شناور هستند. این دقیقاً همان منظرهای است که در ماه مارس گذشته توسط کاوشگر متحرک ناسا، پرسویرنس، ثبت شد. رنگ نارنجی به دلیل وجود آهن زنگزده در خاک مریخ است که برخی از آنها به اندازهای کوچک هستند که توسط بادها به جو برده میشوند. رنگ آبی نزدیک خورشید در حال غروب به دلیل پراکندگی نور آبی از خورشید توسط غبار معلق است. ابرهای روشنرنگ در سمت راست احتمالاً از یخ آب تشکیل شدهاند و در ارتفاع بالای جو مریخ ظاهر میشوند. شکل برخی از این ابرها برای زمین غیرمعمول است و همچنان موضوع تحقیق است..
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨تقابلِ احتراقِ فضاپیمای Starship با اتمسفرِ زمین.
#استارشیپ
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جذاب ترین قسمت پرتابِ Falcon heavy
شاهکار مهندسی SpaceX
فرود 2 بوستر این فضاپیما به زمین.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روزت را با قلبی روشن آغاز کن،
بگذار تمام نگرانیهایت گوشه ای از
شب بمانند، برای لحظه ای بخند
و خدا را شکر کن ، برای تمام لحظاتی
که در تمام مسیرها مراقبت بوده...🌱
سلام صبحتون بخیر و شادی🌹
🍃🌸🍃
🌔 @nojoom_et
✨آیا گردبادهای مغناطیسی عامل ایجاد بیضیهای تیره بر روی غول منظومه خورشیدی هستند؟
دانشمندان هفته گذشته اعلام کردند که بیضیهای تیره زودگذر و در ابعاد زمین در کنار قطبهای سیاره برجیس ممکن است نشانهای از فرآیندهای میدان مغناطیسی برجیسی باشند و احتمالاً در اثر اختلالی در یونوسفر سیاره ایجاد میشوند.
آنها یک گردباد مغناطیسی را توصیف کردند که این جریان مه مانند را بر میانگیزد.
محققان تصاویری را که تلسکوپ فضایی هابل بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ گرفته بود، تجزیه و تحلیل نمودند.
در این تصاویر فرابنفش، در ۷۵٪ موارد، یک بیضی تیره در قطب جنوبی برجیس ظاهر میشود و در ۸ تصویر از قطب شمال برجیس، بیضی تیره را مشاهده کردهاند.
سیارهشناسان گفتند این بیضیها که بر روی غول سامانه خورشیدی ویژگی ثابتی نیستند، معمولاً در لایههای استراتوسفری و در زیر ناحیهای که شفقهای درخشان سیاره در آن قرار دارند، ظاهر میشوند. هابل برای اولین بار آنها را اواخر دهه ۹۰میلادی مشاهده کرد.
شرح تصویر: سیاره برجیس در طیف فرابنفش و بیضی قدری تیرهتر در میان بخش قهوهای در قطب جنوب سیاره. اعتبار تصویر از دانشگاه Berkeley
#سیاره_برجیس
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدیویی از یک تکه سنگ در سیاره ی بهرام (مریخ)
ثبت شده توسط کاوشگرِ perseverance
🌔 @nojoom_et
آیا فاصلهها فقط یک توهماند؟🌠
آیا میتوانید تصور کنید دو ذره در کیهان، حتی با فاصلهای بهاندازه چندین سال نوری، همچنان بهطور همزمان به یکدیگر وصل باشند و برهم تاثیر بگذارند ؟
این راز شگفتانگیز مکانیک کوانتومی به نام "درهمتنیدگی" است؛ پدیدهای که واقعیت را از نو برای ما تعریف میکند. وقتی دو ذره به حالت درهمتنیده میرسند، حتی اگر از هم دور شوند، ویژگیهایشان به هم پیوند میخورد. حالا اگر وضعیت یکی از آنها را تغییر بدهیم، دیگری، هرچقدر هم دور باشد، فوراً واکنش نشان میدهد و تغییر میکند! این ارتباط آنی، دانشمندان را حیرتزده کرده است، تا جایی که آلبرت اینشتین آن را "کنش شبحوار از راه دور" نامید.
در دنیای ما، سرعت نور، حداکثر سرعت ممکن است و هیچ چیزی نمیتواند اطلاعات را سریعتر از نور منتقل کند. اما درهمتنیدگی کوانتومی از این قانون سرپیچی میکند. این رفتار عجیب ما را به این فکر فرو میبرد که شاید دنیای ما به نوعی در سطحی بنیادی و پنهان بههمپیوسته باشد؛ جایی که فاصله و زمان مفاهیمی متفاوت و ناشناختهاند.
آیا ممکن است فاصله و زمان، فقط توهمی از واقعیت عمیقتر باشد
🌔 @nojoom_et
تصویر بسیار جذاب از Stephan's Quintet (پنج قلوی استفان)
پنجقلوی استفان یک گروه جذاب و معروف از پنج کهکشان است که در صورت فلکی (Pegasus) قرار دارد.
ثبت شده توسط Howard Trottier
استاد بازنشسته فیزیک در دانشگاه سیمون فریزر (SFU) در ونکوور، بریتیش کلمبیا، کانادا.
🌔 @nojoom_et
هدایت شده از جواد برزگر🌹
Zahra Jan - Barzegar - FX.mp3
9.65M
﷽
🎧 نماهنگ | #زهرا_جان
🎙 بانوای: #حاج_جواد_برزگر
📝 شاعر: وحید محمدی
🎞 آهنگسازی و تنظیم: محمد جواد علیمردانی
🏴 ویژه ایام #شهادت_حضرت_زهرا سلاماللهعلیها
📌 تولید شده در "مجموعه رسانهای #ماهرخ_فیلم
کانال جواد برزگر
[ @abaraat ]
📢 تصویر روز ناسا
🗓 چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳
عنوان: آنالمه در مسیر ماشینرو
ویدیو: نیک رایت
آیا خورشید هر روز به همان نقطه در آسمان برمیگردد؟ نه. یک پاسخ بصریتر آنالمه است، یعنی ترکیبی از تصاویر آسمان که در همان زمان و از همان مکان در طول یک سال گرفته شدهاند. وقتی کامل شد، میبینید که خورشید یک شکل ۸ در آسمان میسازد. اما آنالمه خاصی که در اینجا نشان داده شده، خورشید را بهطور مستقیم نشان نمیدهد: این آنالمه با نگاه کردن به جهت مخالف ساخته شده است. تنها چیزی که لازم بود، ثبت محل سایه لبه یک خانه در مسیر ماشینرو در هر روز صاف و در همان زمان بود. از ماه مارس در فالکون، کلرادو، ایالات متحده، عکاس بهطور منظم محل سایه در ساعت ۱ بعدازظهر را علامتگذاری کرد. در یک فریم حتی میتوانید خود عکاس را ببینید. اگرچه این آنالمه در سال ۲۰۲۵ کامل خواهد شد، شما میتوانید از همین امروز شروع به کشیدن آنالمه مسیر ماشینرو خودتان کنید --
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
✨انتخابی عالی برای شروع رصد برای مشتاقان جدی رصد و نجوم✨
تلسکوپی عالی برای ورود به دنیای نجوم و انتخابی مقرون به صرفه با توجه به کیفیت و بزرگی دهانه تلسکوپ.
💵 قیمت: 25,300,000 تومان
جهت کسب اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید: https://telescope.ir/sky-watcher-starquest-130p-reflector-telescope
#معرفی_تلسکوپ
🌔 @nojoom_et
عکاسی از این ذرات نور غیرممکن است، اما فیزیکدانان دانشگاه بیرمنگام اکنون عملکرد موجی آنها را برای ایجاد تصویری دقیق از فوتون در حین گسیل و انتشارش محاسبه کردند.
دانشمندان برای تجسم شکل فوتون از یک مدل ریاضیاتی استفاده کردند. این تجسم، شبیهسازی دقیق یک فوتون است که توسط اتمی که روی سطح یک نانوذره نشسته، گسیل میشود.
این نظریه کوانتومی جدید امکان مشاهده فوتونها و بررسی نحوه تعامل آنها با اتمها و محیطهای اطرافشان را فراهم میکند.
چرا این کشف اهمیت دارد؟
پیشرفت در فناوری نانوفوتونیک: این کشف میتواند به پیشرفت در تکنولوژیهای نوری در مقیاس نانو کمک کند.
ارتباطات امنتر: توسعه روشهای بهتر و امنتر برای انتقال دادهها.
تشخیص دقیق بیماریها: بهبود ابزارهای شناسایی عوامل بیماریزا.
کنترل بهتر واکنشهای شیمیایی: امکان تنظیم دقیقتر فرآیندهای شیمیایی.
این دستاورد علمی میتواند تأثیرات گستردهای در حوزههای مختلف فناوری و تحقیقات داشته باشد و به ارتقای ابزارها و فرآیندهای پیشرفته کمک کند.
🌔 @nojoom_et