تصویری از فرودگر (Blue Ghost Mission One) که 10 ابزار علمی ناسا رو به ماه خواهد برد
ناسا به زودی جزئیات بیشتری از این فرودگر و تاریخ پرتاب ارائه خواهد
🌔 @nojoom_et
تصاویر بسیار زیبایی از کشور ایتالیا که توسط اولگ آرتمیف، کیهاننورد سابق ایستگاه فضایی بینالمللی گرفته شده است.
🌔 @nojoom_et
یک “هیولا” در حال برخاستن از دل صحرا: بزرگترین تلسکوپ جهان در حال تکمیل است.
تلسکوپ بسیار بزرگ (Extremely Large Telescope) در حال ساخت است و آخرین پیشرفتها شامل پیشروی در ساخت گنبد، ساختار مرکزی و پایه آینه اصلی بوده است.
پروژه ساخت بزرگترین تلسکوپ جهان با پیشرفت در گنبد سازه و محفظه آینه اصلی پیش میرود.
تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) (که بزرگترین تلسکوپ نور مرئی و مادون قرمز جهان است) در حال حاضر بر روی کوه «سرو آرمازونز» در صحرای آتاکامای شیلی در حال توسعه است.
این تلسکوپ قدرتمند قرار است تا سال 2028 اولین رصد خود را انجام دهد و هدف آن مشاهده سیارههای فراخورشیدی زمینمانند و اتمسفر آنها، و همچنین اندازهگیری انبساط جهان است.
🌔 @nojoom_et
♦️شواهد فزاینده از نوسان در عالم
✨با استفاده از بزرگترین آشکارساز امواج گرانشی ساخته شده تاکنون، گزارشهای قبلی مبنی بر اینکه تار و پود کیهان دائماً در حال ارتعاش است تأیید شد؛ این غرش پسزمینه احتمالاً ناشی از برخورد بین سیاهچالههای عظیمی است که در قلب کهکشانها قرار دارند.
نتایج آشکارسازی آرایهای از ستارههای نوترونی با سرعت در حال چرخش که در سراسر کهکشان پخش شدهاند، نشان میدهد که این موج گرانشی پسزمینه ممکن است بلندتر از تصور قبلی دانشمندان باشد.
بتازگی شواهد بیشتری برای وجود امواج گرانشی با فرکانس پایین اما با برخی تفاوتهای جالب نسبت به نتایج قبلی اعلام گردید.
محققان توانستهاند از معماری کیهانی بجا مانده از ادغام کهکشانها، با دقت بیشتری نسبت به قبل نقشه برداری کنند. آنها بر این باورند که در مرکز اکثر کهکشانها، یک جرم غولپیکر که به عنوان اَبَر سیاهچاله پر جرم شناخته میشود، وجود دارد.
شرح تصویر: یافتن شواهد بیشتری از ارتعاش جهان به شکل موج گرانشی پس زمینه توسط اخترشناسان. اعتبار تصویر از Carl Knox/OzGrav/دانشگاه صنعتی Swinburne و رصدخانه نجوم رادیویی آفریقای جنوبی (SARAO)
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدیویی از قدم زدنِ «اپتیموس» رباتِ شرکتِ tesla در طبیعت.
ربات ها در آینده ی سفر های فضایی نقش مهمی خواهند داشت.
🌔 @nojoom_et
مقاله ی منتشر شده در وبسایت ناسا
پژوهشگران ناسا، دنبالهدارهای تاریک بیشتری کشف کردند
این اجرام آسمانی که شبیه سیارکها به نظر میرسند اما مانند دنبالهدارها عمل میکنند، اکنون در دو نوع دستهبندی میشوند.
اولین دنبالهدار تاریک (جرمی آسمانی که ظاهری مانند سیارک دارد اما مانند دنبالهدارها در فضا حرکت میکند) کمتر از دو سال پیش گزارش شد.
پس از آن، شش مورد دیگر کشف شد.
در مقالهای جدید، پژوهشگران کشف هفت دنبالهدار تاریک دیگر را اعلام کردند و تعداد دنبالهدارهای تاریک شناختهشده را دو برابر کردند.
آنها دریافتند که این اجرام به دو دسته مشخص تقسیم میشوند: اجرام بزرگتر که در سامانه خورشیدی خارجی قرار دارند و اجرام کوچکتر که در سامانه خورشیدی داخلی یافت میشوند، با ویژگیهایی متفاوت که آنها را از یکدیگر متمایز میکند.
این یافتهها در روز دوشنبه، 9 دسامبر، در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شدند.
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳
عنوان: نسل فایتون
بر اساس مدار دقیقی که اندازهگیری شده، 3200 فایتون به عنوان منبع جریان شهابی شناخته میشود که مسئول بارش شهابی جوزایی سالانه است. حتی با اینکه بیشتر والدین بارشهای شهابی دنبالهدار هستند، 3200 فایتون یک سیارک نزدیک به زمین است که به دقت ردیابی میشود و دوره مداری آن 1.4 سال است. این سیارک سنگی و در معرض آفتاب، در نزدیکترین فاصلهاش به خورشید، درون مدار سیاره عطارد قرار دارد. در این نمای تلسکوپی، حرکت سریع سیارک در مقابل ستارههای کمنور صورت فلکی قهرمان، پرسئوس، در طول دو دقیقه زمان نوردهی، یک رد کوتاه به جا گذاشته است. ردهای موازی (کمنور) بچههای شهابی آن خیلی سریعتر از صحنه عبور کردند. این عکس خانوادگی در نزدیکی اوج بسیار فعال بارش شهابی جوزایی در 13 دسامبر 2017 ثبت شد. این فقط سه روز قبل از نزدیکترین برخورد تاریخی 3200 فایتون به زمین بود. امسال، شب 13 دسامبر دوباره باید شاهد اوج بارش شهابی جوزایی باشیم...
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
عجب والپیپیری 🔥🤌
منتشر شده توسط ناسا
.
ترکیبی خیرهکننده با الهام از اختر زیستشناسی از کوچکترین بلوکهای ساختمانی زندگی روی زمین تا دورترین نقاط کیهان.
🌔 @nojoom_et
10.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یک روز در سیاره ما از فاصله 36000 کیلومتری 😍
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شاهکار مهندسی SpaceX
فرود super heavy booster از نمای نزدیک
🌔 @nojoom_et