📢 تصویر روز ناسا
🗓 پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳
عنوان: کهکشان مارپیچی جنوبی M83
کهکشان زیبا و درخشان M83 حدود دوازده میلیون سال نوری دورتر، نزدیک به نوک جنوب شرقی صورت فلکی بسیار بلند هیدرا قرار دارد. بازوهای مارپیچی برجستهای که توسط خطوط تیره غبار و خوشههای ستارهای آبی مشخص شدهاند، به این کهکشان نام محبوبش، "چرخباد جنوبی"، را دادهاند. با این حال، مناطق قرمز رنگ تشکیل ستاره که در بازوهای مارپیچی این چرخباد کیهانی دیده میشوند، نام مستعار دیگری به آن دادهاند: "کهکشان هزار یاقوت". با قطر تنها ۴۰ هزار سال نوری، که از راه شیری کوچکتر است، M83 عضوی از گروهی از کهکشانهاست که کهکشان فعال قنطورس A را نیز شامل میشود. در واقع، هسته M83 خود در انرژیهای پرتو ایکس درخشان است و نشاندهنده تمرکز بالای ستارههای نوترونی و سیاهچالههایی است که از یک انفجار شدید تشکیل ستاره به جا ماندهاند.
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌟ادیت زیبایی از خورشید💎
#خورشید
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در ۶ بهمن ماه، همه سیارات منظومه شمسی در آسمان همراستا و قابل مشاهده خواهند بود. این رویداد را از دست ندهید!
رژه سیارهای، که به همترازی سیارهای نیز معروف است، زمانی رخ میدهد که چندین سیاره به طور همزمان در آسمان شب قابل مشاهده باشند.
هرچند احتمالا شبهای ۲۱ و ۲۵ ژانویه (۲ و ۶ بهمن) بهترین زمان برای دیدن این رویداد نجومی است، اما این منظره محدود به یک یا دو شب نخواهد بود و به مدت تقریباً چهار هفته پس از آن قابل مشاهده خواهند بود. بهترین زمان برای مشاهده این سیارات حدود ساعت ۲۰:۳۰ به وقت محلی، پس از غروب آفتاب است.
سیاراتی که قابل مشاهده خواهند بود عبارتند از: ناهید، مریخ ، مشتری ، زحل، نپتون و اورانوس. مریخ، ناهید، مشتری و زحل باید با چشم غیرمسلح قابل مشاهده هستند، اما برای دیدن نپتون و اورانوس به تلسکوپ نیاز دارید.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آخرین هنرنمایی های دنباله دار
(C/2024 G3)Atlas
در میدان دید تلسکوپ خورشیدی سوهو
.دنباله دار شرایط سخت عبور از کنار خورشید را سپری کرده و باید منتظر تصاویر زیبا از دنبالهدار بویژه از ساکنان نیم کره جنوبی در روزهای آینده باشیم.کار رصد برای ساکنان نیم کره شمالی بدلیل ارتفاع کم دنباله دار از افق کمی سخت تر است.
#دنبالهدار
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🍃 بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحيمِ 🍃
🤲 الهی به امید تو
🗓 امروز جمعه
28 دی 1403
16 رجب 1446
17 ژانویه 2025
📿 ذکر روز
صلوات
اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
نیایش صبحگاهی
الهی پیوند میزنم
روحم را به روحت
قلبم را به قلبت
ذهنم را به ذهنت
هر لحظه از تو هدایت میطلبم
الهی گره میزنم تقدیرم را به
خواست و ارادهات
و قدرشناسی میکنم از تقدیر الهیات
روزتون پُر از مهربانی خــدا💗🙏
🌔@nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدیویی از عمود سازی موشک الکترون متعلق به شرکت rocketLab
موشک Electron معروفترین محصول Rocket Lab است.
این موشک، یک پرتابگر دو مرحلهای سبکوزن است که برای حمل ماهوارههای کوچک و محمولههای سبک به مدارهای نزدیک زمین (LEO) طراحی شده است
و اولین موشک جهان است که موتور آن با چاپ سه بُعدی تولید میشود.
این شرکت که از شرکای ناسا هم محسوب میشود در آینده برای پرتاب ماهواره به مدار مریخ هم با ناسا همکاری خواهد کرد.
#ناسا
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌟تفاوت نسل ۱ و ۲ استارشیپ هنگام یکپارچه سازی
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳
عنوان: باقیمانده ابرنواختر کاسیوپیا A
ستارههای بزرگ در کهکشان راه شیری ما زندگیهای شگفتانگیزی دارند. آنها از ابرهای بزرگ کیهانی فرو میریزند و کورههای هستهایشان روشن میشود و عناصر سنگین را در هستههایشان میسازند. بعد از تنها چند میلیون سال، مواد غنی شده به فضای بینستارهای پرتاب میشود و جایی که تشکیل ستارهها میتواند دوباره آغاز شود. ابر در حال گسترش که به عنوان کاسیوپیا A شناخته میشود، نمونهای از این مرحله نهایی چرخه زندگی ستارهای است. نوری که از انفجار ابرنواختر که این باقیمانده را ایجاد کرده بود، حدود ۳۵۰ سال پیش برای اولین بار در آسمان زمین دیده شد، هرچند که آن نور ۱۱,۰۰۰ سال طول کشید تا به ما برسد. این تصویر واضح از دوربین NIRCam تلسکوپ فضایی جیمز وب، رشتهها و گرههای هنوز داغ در باقیمانده ابرنواختر را نشان میدهد. پوسته بیرونی سفید و شبیه دود موج انفجار در حال گسترش حدود ۲۰ سال نوری عرض دارد
🌔 @nojoom_et
تصویر گودزیلا بر بدنه ی فضاپیمای starship
همینطور که میبینید در دستان این گودزیلا یک چاپستیک وجود داره (اشاره به فرودِ بوستر بر سکوی پرتاب)
🌔 @nojoom_et
13 ژانویه 1993 شاتل فضایی آندور از مرکز فضایی کندی پرواز می کند.محموله این شاتل یک ماهواره ارتباطی نظامی به مدار زمین پرتاب شد. فرود شاتل در - 19 ژانویه اتفاق میافتد. این پنجاه و سومین پرواز شاتل و سومین پرواز برای آندور بود.
🌔 @nojoom_et
🌟در 15 ژانویه 1973 ربات لوناخود-2 و فضاپیمای لونا 21 بر روی ماه فرود آمدند
این فضاپیما در سطح بسیار ناهموار بخشی از ماه که “دریای روشنایی” نام دارد فرود آمد و به فعالیت پرداخت. “لوناخود-2” توانست مسافتی حدود 37 کیلومتر را طی کند و این حدود سه برابر مسافتی بود که “لوناخود-1” پیموده بود. “لوناخود-2” توانست 8000 تصویر تلویزیونی و 86 عکس پانوراما از ماه به زمین بفرستد و چند صد نقطه را مورد آزمایش قرار دهد.
ماموریت این ربات پس از چهار ماه فعالیت در 4 ژوئن 1973 به اتمام رسید اما این ربات و فضاپیما در دسامبر 1993 در حراجی در نیویورک فروخته شد
ریچارد گاریوت کارآفرین بازی های کامپیوتری و توریست فضایی , این ربات و فضاپیما را در کره ماه به مبلغ 68500 دلار خرید
🌔 @nojoom_et