فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📕یکی از زیباترین تصاویر ارسالی از مریخ که توسط کاوشگر کنجکاوی (Curiosity) به صورت پانوراما ارسال شده است!
🔻تصاویر با نور آبی در صبح و تصاویر با نور زرد، هنگام ظهر گرفته شده و سپس با هم ترکیب شدهاند.
🔻با صدا ببینید😍
🌔@nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دو چشم دارید و هر چشم شما بیش از ۱۳۰ میلیون سلول گیرندهٔ نور دارد... در هرکدام از سلولهای گیرنده نور، حدود ۱۰۰ تریلیون اتم وجود دارد یعنی بسیار بیشتر از تمام ستارگان کهکشان راه شیری..
آیا باور میکنید هر اتم در هر سلول از چشم شما، میلیاردها سال پیش در قلب ستارگان ساخته شده و امروز آن اتمها به شکلی در چشم شما آرایش یافتهاند، تا بتوانید همان ستارگانی را ببینید که روزی اجزای بدن شما را خلق کردهاند!! ما ناگزیریم که سرانجام اتمهای بدن خود را به کیهان باز پس دهیم.
اما آیا یک سنگ بی روح می تواند به یک موجود زنده تبدیل شود!؟
از کجا آمدهایم...
#دانستنی
🌔 @nojoom_et
💫فاصله ما با خورشید 150 میلیون کیلومتر هست و نور خورشید حدود 8 دقیقه طول میکشه که به زمین برسه یعنی نوری که در روز میبینیم برای 8 دقیقه قبل هست❗️
#دانستنی
🌔 @nojoom_et
۱۰ معادله برتر در نجوم
ستارهشناسان هر روز از ریاضیات در نجوم استفاده میکنند و این ۱۰ معادله از ابزارهای مورد علاقه آنهاست. ریاضی موتور محرک کائنات است که تمام اعمال، تعاملات، دگرگونیها و ظواهر از جمله اعمال شما را هدایت و دیکته میکند. قوانین مبتنی بر معادلات زیربنای سیستمهای فیزیکی هستند و سیستمهای فیزیکی که ستارهشناسان به آن…
ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://uastro.ir/edu/10-معادله-برتر-در-نجوم/
#اثر_دوپلر #اختلاف_منظر #رابطه_پلانک_انیستین #قانون_دوم_ترمودینامیک #قانون_رایلی_جینز #قانون_گرانش_نیوتن #قانون_هابل #معادلات_ماکسول #معادله #نسبیت_خاص #نسبیت_عام #هم_ارزی_جرم_و_انرژی
🌔@nojoom_et
⭐تلسکوپ فضایی اقلیدس برای کشف اسرار کیهان به فضا می رود.
کاوشگر اروپا با هدف کشف بخش تاریک کیهان و پاسخ به این سوال که جهان از چه چیزی تشکیل شده، طی چند هفته آينده به فضا پرتاب میشود.
💢تلسکوپ اقلیدس در ماموریت یک میلیارد یورویی خود دو جزء اسرارآمیز کیهان را بررسی خواهد کرد: انرژی تاریک و ماده تاریک.
انرژی تاریک، نیروی اسرارآمیزی است که انبساط جهان را تسریع میکند و ماده تاریک نیز شکلی فرضی از ماده است که اخترشناسان معتقدند که با نفوذ در کیهان، ۸۰ درصد جرم آن را تامین کرده و به عنوان یک چسب کیهانی کهکشانها را در کنار هم نگه داشته است.
💢این تلسکوپ اول قرار بود توسط شرکت آریان اسپیس و با راکت فضایی سایوز به فضا پرتاب شود ولی پس از تحریم های روسیه، این ماموریت به شرکت اسپیس ایکس واگذار شد و قرار است با راکت فضایی فالکون ۹ پرتاب شود.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠💠
✅ #تلاوت
🔖دلت که گرفت
دیگر منت زمین را نکش ،
راه آسمان باز است، پر بکش !
او همیشه آغوشش باز است،
نگفته تو را میخواند..
اگر هیچکس نیست ، خدا که هست ؟!
🌔 @nojoom_et
🚀 موتور آر اِس-۶۸*
🔥 موتور سوخت مایع
🔅 مشخصات
- ترکیب پیشرانه :
اکسیژن مایع (اکسیدکننده)
هیدروژن مایع (سوخت)
- تکانه ویژه : ۴۱۰ ثانیه
- رانش موتور : ۳۳۰۴ کیلونیوتون
- سیکل کاری ژنراتور گاز
- فشار محفظه احتراق : ۹۷ بار
- وزن موتور : ۶۶۰ کیلوگرم
📝 در سال ۲۰۰۲ موتور سوخت مایع آر اِس-۶۸ اولین موتور سوخت مایع بزرگ اِمریکایی بعد از موتور آر اِس-۲۵* شاتل فضایی که در دهه ۷۰ طراحی شده بودند، شد هدف اولیه برای این موتور این بود که این نسبت به موتور های شاتل دارای هزینه کمتری باشد هر چند مشکلاتی در محفظه احتراق و تکانه ویژه باعث افزایش هزینه شد ولی هزینه نسبت به موتور هایِ شاتل کمتر بود. از این موتور در مرحله اولِ موشک دلتا ۴ سنگین استفاده می شود.
#موتور_فضایی
🌔 @nojoom_et
5.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔎 نگاهی بر پروفایلِ* پرتابِ آتیِ موشک فضایی دلتا ۴ سنگین شرکت فضایی یو اِل اِی* 🚀
📝 *منظور از پروفایل یک پرتاب فضایی چیست؟
- جزئیاتِ آنچه انتظار می رود از ابتدا تا انتهای یک ماموریت فضایی به صورت سلسله مراتبی از اقداماتِ برنامه ریزی شده رخ دهد را (Profile) می نامند.
🎥 باکیفیت 720p
🔐 انتشار به صورت رسمی توسط شرکت ULA
P.S:
*: ULA
🌔 @nojoom_et
لحظات خیره کننده ای که در ایستگاه فضایی بین المللی ثبت شد
🔹در 12 ژوئن 2009، فضانوردان حاضر در ایستگاه فضایی بینالمللی موفق به ثبت لحظات خیره کنندهای از مرحله اولیه فوران آتشفشان ساریچف (جزایر کوریل، شمال شرق ژاپن) شدند.
🔹فوران این آتشفشان، تا ابرها رسید و آنها را شکافت تا ایستگاه فضایی، تصاویر واضح تری از این پدیده شگفت انگیز طبیعی ثبت کند.
#ایستگاه_فضایی
🌔 @nojoom_et
✅رصدخانه ملی نجوم فرهنگستان علوم چین اعلام کرد که تلسکوپ فاست (FAST) چین، بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان با قطر ۵۰۰ متر موسوم به «چشم آسمان چین» از همه پژوهشگران جهان برای استفاده از این تلسکوپ دعوت کرده است.
به گزارش ایرنا از رادیو بین المللی چین، به این ترتیب از بامداد روزچهارشنبه چشم آسمان چین، چشم عظیم جهان شده و به طور رسمی به روی جهانیان باز شده است.
#رصدخانه
🌔 @nojoom_et