💢تاثیر نجوم بر سلامت (هم آوایی نجوم و معماری برای بهزیستی)
🔰در فرهنگ ایرانی، نجوم و معماری اغلب با یکدیگر پیوند خورده اند و این ارتباط در بناهای تاریخی و معماری ایران به خوبی قابل مشاهده است. بر اساس مقالهای که در هشتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم معماری و شهرسازی ایران ارائه شده، نجوم از منظر عرفان و تاثیر آن بر معماری و سلامت انسان مورد بررسی قرار گرفته است.
🔰در این مقاله، نجوم به عنوان یکی از دانشهای کهن معرفی شده که بر طراحی و مکان یابی برخی از بناهای قدیمی ایرانی تاثیر گذاشته است. هدف از این پژوهش، احیای دانش نجوم و نمایان کردن تاثیرات آن بر اصول طراحی و معماری ایرانی بوده است. نتایج تحقیق نشان میدهد که مولفه های اصلی نجوم میتوانند بر سطوح مختلف معماری تاثیر بگذارند و به نوعی حواس پنجگانه انسان را برانگیخته و موجب حس آرامش و آسایش در انسان شوند.
🔰محیط های معماری که با توجه به اصول نجومی طراحی شده اند، می توانند تاثیرات مثبتی بر روحیه و سلامت روانی افراد داشته باشند. به عنوان مثال، استفاده از نور طبیعی و فضاهای باز در معماری که با توجه به موقعیت ستارگان و خورشید طراحی شدهاند، میتواند به بهبود خلق و خو و کاهش استرس کمک کند.
🔰نجوم میتواند به طور غیرمستقیم بر سلامت و رفاه انسانها تاثیر بگذارد. این تاثیرات بیشتر در حوزه های معماری، روانشناسی محیطی و تاثیرات محیطی مانند نور و فضا مطالعه شده اند.
🌔 @nojoom_et
تیمهایی در NASA_Marshall، همراه با شرکت نیکون، در حال توسعهی دوربینهای نسل بعدی فضانوردان ناسا هستند که در ماه برای مأموریتهای آرتمیس استفاده خواهند شد.
#آرتمیس
#ماه
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫سایوز جو را ترک می کند
💫فیلمی از ایستگاه فضایی بین المللی
💢دنباله ای از گازهای خروجی اگزوز در پشت موشک دنبال می شود. این مسیر توسط خورشید روشن می شود و بنابراین در پس زمینه تاریکی فضا به وضوح قابل مشاهده است. به اصطلاح "چتر دریایی فضایی"
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کهکشان راه شیری ، چند شب قبل ، بردسکن
ببینید و لذت ببرید .
📚انجمن نجوم بردسکن
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زیبایی ببینید. 😍😍
🌔 @nojoom_et
جالبه بدونید کپسول دراگون متعلق به SpaceX بعد از جدا شدن از موشکِ حامل، با سرعتی معادل 27 هزار کیلومتر در ساعت به سمت ایستگاه فضایی حرکت میکند و به تدریج سرعت خود را کاهش میدهد.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصویری از یک زباله ی فضایی در مریخ که توسط perseverance ثبت شده.
احتمالا مربوط به فرود همین کاوشگر میشه.
#مریخ
#زباله_فضایی
🌔 @nojoom_et
💢تلسکوپ فضایی کپلر (Kepler) یکی از مهمترین و موفقترین مأموریتهای فضایی ناسا برای کشف سیارات فراخورشیدی (سیارات خارج از منظومه شمسی) بود.
این تلسکوپ به نام یوهانس کپلر، ستارهشناس مشهور آلمانی، نامگذاری شده است.
کپلر در سال 2009 به فضا پرتاب شد و تا سال 2018 به فعالیت خود ادامه داد.
💫اهداف و مأموریت:
💢هدف اصلی تلسکوپ کپلر کشف سیارات فراخورشیدی، بهویژه سیاراتی با اندازه مشابه زمین در "منطقه قابل سکونت" (habitable zone) ستارگان خود بود.
منطقه قابل سکونت جایی است که شرایط دمایی اجازه میدهد آب به صورت مایع وجود داشته باشد، که یکی از شرایط اصلی برای وجود حیات است.
💫فناوری و ابزارها:
💢تلسکوپ کپلر به یک دوربین بسیار حساس مجهز بود که قادر به اندازهگیری کوچکترین تغییرات در نور ستارگان بود.
این تغییرات معمولاً زمانی رخ مدهند که یک سیاره از مقابل ستاره خود عبور مکند و بخشی از نور آن را مسدود میکند.
این پدیده به عنوان "ترانزیت" شناخته میشود.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫تصویر ترکیبی به کمک جیمز_وب
💢سحابی Serpens حدود 1300 سال نوری از زمین فاصله دارد و کاملاً جوان (بر اساس استانداردهای کیهانی) با تنها یک یا دو میلیون سال سن در نظر گرفته میشود.
این شامل یک خوشه بسیار متراکم از ستارگان کوچک است که هر کدام حدود 100000 سال قدمت دارند، که برخی از آنها در نهایت به جرم خورشید ما خواهند رسید.
💢 سفر ما به سحابی Serpens در اینجا با عکاسی نجومی زمینی و نمایی از نقشه دیجیتالی آسمان از تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا آغاز میشود.
سپس ویدئو به تصویر جدیدی از این منطقه از تلسکوپ وب میرسد.
#حیمز_وب
🌔 @nojoom_et