احادیث آیه ۲۱ از سوره احقاف - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام کاظم (علیه السلام)- روایت شده که مهدی خلیفهی عبّاسی دستور داد چاهی نزدیک قبر عبادی بکنند که حجّاج از آب آن استفاده نمایند؛ بیش از صد قامت حفر کردند. در بین حفرکردن ناگهان روزنهی بزرگی باز شد که از داخل آن هوا خارج میشد؛ بسیار گود و تاریک، بادی که خارج میشد صدایی داشت. دو نفر را داخل آن کردند وقتی خارج شدند رنگشان پریده بود گفتند: در آنجا هوا بود و منزلهایی که در آنها مردان و زنانی قرار داشتند و چهارپایانی از قبیل شتر و گاو و گوسفند نیز بود به هرکدام دست میزدیم از هم میپاشیدند، از علما پرسیدند: «هیچ کدام نتوانستند جواب بدهند». روزی امام کاظم (علیه السلام) پیش مهدی رفت از آن جناب سؤال کرد، فرمود: «آنها اصحاب احقاف باقیماندهی قوم عاد هستند که زمین آنها را با خانههایشان فرو برد و آنچه آن دو مرد دیده بودند امام (علیه السلام) نیز توضیح داد».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۲۷۸
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
علیّبنإبراهیم (رحمة الله علیه)- احقاف، نام سرزمین عاد است که از شقوق تا اجفر ادامه دارد و طول آن چهار منزل است.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۲۸۰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%A7%D8%AD%D9%82%D8%A7%D9%81/21
احادیث آیه ۲۲ از سوره احقاف - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀
علیّبنإبراهیم (رحمة الله علیه)- خداوند سپس دربارهی قوم عاد میفرماید: قَالوا أَجِئْتَنَا لتَأْفِکَنَا یعنی آیا تو آمدهای تا با دروغهایت ما را از آنچه پدرانمان میپرستیدند دور کنی؟ فَأْتِنَا بِمَا تَعِدُنَا إِن کُنتَ مِنَ الصَّادِقِینَ یعنی اگر راست میگویی، عذابی که ما را بهوسیلهی آن تهدید میکنی بر ما فرود بیاور. پیامبر (صلی الله علیه و آله) آنها حضرت هود (علیه السلام) بود. آنها در سرزمین حاصلخیز و سرسبزی زندگی میکردند. خداوند هفت سال آنها را از باران محروم کرد. در نتیجه دچار قحطی شدند. براساس سورهی هود، آن حضرت خطاب به آنها میفرمود: از پروردگارتان طلب آمرزش کنید، سپس بهسوی او بازگردید، تا [باران] آسمان را پیدرپی بر شما بفرستد و نیرویی بر نیرویتان بیفزاید! و گنهکارانه، روی [از حق] بر نتابید. (هود/۵۲) آنها ایمان نیاوردند و نافرمانی کردند. خداوند به هود (علیه السلام) وحی کرد که در زمان مشخصی عذاب بر آنها فرود خواهد آمد. تندبادی است [وحشتناک] که عذاب دردناکی در آن است!. (احقاف/۲۴) زمانیکه آن وقت مشخص فرا رسید، به آسمان نگاه کردند. دیدند که ابری در آن ظاهر شده است. خوشحال شدند و گفتند: هَذَا عَارِضٌ مُّمْطِرُنَا؛ یعنی بهزودی باران خواهد بارید. هود (علیه السلام) به آنها فرمود: «بَل هُو مَا اسْتَعْجَلتُم بِهِ. در آیه: رِیحٌ فِیهَا عَذَابٌ أَلیمٌ * تُدَمِّرُ کُل شَیْءٍ بِأَمْرِ رَبِّهَا؛ لفظ عام و معنا خاص است. زیرا این باد بسیاری از اشیاء را نابود نکرد. بلکه فقط خانهها و اموال آنها را کاملا تخریب کرد. آنها به وضعیتی درآمدند که خداوند دربارهی آنها فرموده است: «فَأَصْبَحُوا لا یُرَی إِلا مَسَاکِنُهُمْ؛ همهی این پیامها مبنی بر هلاکشدن امّتهای پیشین، با هدف بیم و هشداردادن به امّت پیامبر (صلی الله علیه و آله) است.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۲۸۰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%A7%D8%AD%D9%82%D8%A7%D9%81/22
احادیث آیه ۲۴ از سوره احقاف - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام باقر (علیه السلام)- ابوبصیر گوید: از امام باقر (علیه السلام) دربارهی چهار باد: شمال، جنوب، صبا و دبور پرسیدم و گفتم: مردم میگویند: «شمال از بهشت است و جنوب از دوزخ». فرمود: «برای خدا لشکرهایی از باد است که هرکسی را از گنهکاران بخواهد، عذاب میدهد. هر بادی فرشته دارد که بدان گماشته است، وقتی خدای عزّوجلّ بخواهد مردمی را به نوعی عذاب کند به فرشته گماشته بدان نوع باد که میخواهد ابزار عذاب باشد، وحی میکند تا آن را مانند شیری خشمگین، برانگیزد. فرمود: هرکدام را نامی است، مگر سخن خدای عزّوجلّ را نشنیدهای که میفرماید: قوم عاد [نیز پیامبر خود را] تکذیب کردند پس [ببینید] عذاب و انذارهای من چگونه بود! ما تندباد وحشتناک و سردی را در یک روز شوم مستمر بر آنان فرستادیم. (قمر/۱۹-۱۸)، و فرمود: و بادی نازاد. (ذاریات/۴۱)، و فرمود: ریحٌ فیها عَذابٌ أَلیمٌ».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۲۸۲
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%A7%D8%AD%D9%82%D8%A7%D9%81/24
احادیث آیه ۲۵ از سوره احقاف - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام علی (علیه السلام)- از علی (علیه السلام) درباره عامّ و خاصّ قرآن سؤال کردند که فرمود: «در قرآن برخی آیات خاصّ و عامّ است. گروهی از آنها لفظشان خاصّ است امّا معنایشان عامّ. از جمله آنها آیاتی است که لفظ آن عامّ است و خداوند از آن عموم را اراده کرده است و خاصّ نیز این چنین است ... مثل این قول او تعالی: تُدَمِّرُ کُلَّ شَیْءٍ بِأَمْرِ رَبِّها؛ یعنی باد [همه چیز را درهم میکوبد] درحالیکه چیزهای زیادی را رها کرد و درهم نکوبید».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۲۸۴
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%A7%D8%AD%D9%82%D8%A7%D9%81/25
🍀🍃🍃🍃🍃🍃
🍃
🍃همراه با کاروان اسرای کربلا از کوفه تا شام🍃
قسمت اول
سید بن طاووس میگوید: چون یزید بن معاویه نامه عبیدالله را دریافت کرد و بر مضمون آن اطلاع یافت، پاسخ آن نامه را فرستاد و به عبیدالله بن زیاد فرمان داد که سر امام حسین علیهالسلام و سرهای یاران آن حضرت را به همراه زنان و کودکان به شام بفرستد.
ابن زیاد محفر بن ثعلبه را خواند و آن سرهای پاک و اهل بیت آن حضرت را به او سپرد، و او آنان را همانند اسیران کفار در حالی که اهالی شهرها به تماشای ایشان و سرهای مبارک میپرداختند، به شام برد
، امام محمد باقر(ع) فرموده است: از پدرم علیبنالحسین علیهالسلام پرسیدم که چگونه او را از کوفه به شام حرکت دادند؟! فرمود: مرا بر شتری که عریان بود و جهاز نداشت سوار کردند و سر مقدس پدرم حسین علیهالسلام را بر نیزهای نصب کرده بودند و زنان ما را پشت سر من بر قاطرهائی که زیراندازی نداشت سوار کردند، و اطراف و پشت سر ما را گروهی با نیزه احاطه کرده بودند، و چون یکی از ما میگریست با نیزه به سر او میزدند! تا آنکه وارد دمشق شدیم
در این نوشتار به بیان منازلی که اهل بیت(ع) بین کوفه تا شام بر آنها گذشتند و حوادث و اتفاقاتی که در این مسیر بر آنان گذشت، میپردازیم:
ترتیب منازلی که اهل بیت در آن منازل فرود آمدند و یا بر آنها گذشتند درست معلوم نیست و در مصادر معتبر نیامده است و در بیشتر آنها کیفیت مسافرت ایشان مذکور نیست و ابن اثیر در کامل بعضی را ذکر کرده و در مقتل ابی مخنف هر یک را مرتبا” نوشته است.
ادامه دارد.....
🍃
🍀🍃🍃🍃🍃🍃
#همراه_با_کاروان_اسرا
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
چه زیباست آغاز یک صبح شیرین
به نام سلام علی آل یاسین
سلامی که بوی خوش یار دارد
دلت را پر از عشق دلدار دارد
چه زیباست آغاز هرروز خود را
سلام علی آل یاسین بگوییم
سلام صبح بخیر امام زمان (عج)
اَلسّلامُ عَلَیْکَ یا صاحِبَ الزَّمانِ ، ✨
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا خَلیفَةَ الرَّحْمانِ ، ✨
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا شَریکَ الْقُرْآنِ ، ✨
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا قاطِعَ الْبُرْهانِ .✨
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا إِمامَ الْإِنْسِ وَ الْجانِّ ،✨
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ وَ عَلى آبائِکَ الطَّیِّبینَ ، وَ أَجْدادِکَ الطَّاهِرینَ الْمَعْصُومینَ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکاتُهُ.
سلام حضرت صاحب دلم
امام_عصر_علیه_السلام🌹
امام_زمان
الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
224.mp3
2.01M
زیارت عاشورا
اَلسَّلامُ عَلَیْڪَ یا اَبا عَبْدِ اللَّهِ وَ عَلَى الْاَرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِنائڪَ عَلَیْڪَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَالنَّهارُ وَ لا جَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِڪُمْ
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَعلے اولاد الحسين وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
zyart_emam_hasan_askari_dar_roze_panjshanbeh.mp3
612K
روز پنجشنبه به نام امام حسن عسکری (علیهالسلام) و روز زیارتی ایشان است
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَلِىَّ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَیْکَ یَا حُجَّةَ اللّٰهِ وَخَالِصَتَهُ، السَّلامُ عَلَیْکَ یَا إِمَامَ الْمُؤْمِنِینَ، وَوَارِثَ الْمُرْسَلِینَ، وَحُجَّةَ رَبِّ الْعَالَمِینَ، صَلَّى اللّٰهُ عَلَیْکَ وَعَلَىٰ آلِ بَیْتِکَ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ، یَا مَوْلاىَ یَا أَبا مُحَمَّدٍ الْحَسَنَ بْنَ عَلِیٍّ، أَنَا مَوْلىً لَکَ وَلِآلِ بَیْتِکَ، وَهٰذَا یَوْمُکَ وَهُوَ یَوْمُ الْخَمِیسِ، وَأَنَا ضَیْفُکَ فِیهِ وَمُسْتَجِیرٌ بِکَ فِیهِ، فَأَحْسِنْ ضِیافَتِى وَإِجارَتِى بِحَقِّ آلِ بَیْتِکَ الطَّیِّبِینَ الطَاهِرِینَ.
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقایع و اتفاقات روز نوزدهم محرم
#همراه کاروان اسرا
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
🍀🍃🍃🍃🍃
🍃
✨☀️﷽☀️✨
به نام نامت و با توکل به،
✨اسم اعظمت
🩶میگشائیم دفتر امروزمان را
🩶باشد کہ در پایان روز،
✨مُهر تایید بندگی زینت بخش،
🩶دفترمان باشد!
سلام علیکم روزتون بخیر و پر برکت
🍃🍀🍃
قالَ رَسُولُ اللّهِ صلي الله عليه و آله:
«عَدَدُ دُرَجِ الْجَنِّةِ عَدَدُ آىِ الْقُرآنِ، فَاِذا دَخَلَ صاحِبُ الْقُرْآنِ الْجَنَّةَ قَيلَ لَهُ: اِقْرَأْ وَ ارْقَأْ لِكُّلِ آيَةٍ دَرَجَةٌ فَلا تَكُونُ فَوْقَ حافِظِ الْقُرْآنِ دَرَجَةً». حديث
رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: تعداد درجات بهشت به تعداد آيه هاى قرآن است، هنگامى كه اهل قرآن وارد بهشت شود به او گفته مى شود قرآن بخوان و بالا برو، براى هر آيه اى درجه اى است، بنابراين بالاترين درجه از آنِ حافظان قرآن است.
🍃
🍀🍃🍃🍃🍃🍃
B4991C5F-2274-4432-92A7-65429DE8A866.mp3
733.8K
صوت ترتیل قرآن کریم صفحه ۵۰۶
با صدای : سعدالغامدی
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
506-ahghaf-ta.mp3
4.08M
صوت تفسیر قران کریم صفحه ۵۰۶
حجت الاسلام والمسلمین استاد قرائتی
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
متن ترجمه صفحه ۵۰۶ قرآن کریم
سوره احقاف
به نیت سلامتی و فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
متن تفسیر قران کریم صفحه ۵۰۶
از کتاب تفسیر یک جلدی مبین –
نوشته استاد بهرامپور
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاوت ترتیل قرآن کریم صفحه ۵۰۶
همراه نگارش اسان
استاد پرهیزکار
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
14.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ترجمه تصویری قرآن کریم صفحه ۵۰۶
مترجم مسعود ریاعی
گوینده : بهروز رضوی
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شرح نکات صفحه ۵۰۶ قرآن کریم
استاد سعیدی
#تفسیر
#احادیث_شان_نزول
#ترجمه_تصویری_قران_کریم
https://eitaa.com/noore1
احادیث آیه ۲۹ از سوره احقاف - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
پیامبر (صلی الله علیه و آله)- در تفسیر علیّبنإبراهیم (رحمة الله علیه) آمده است: سبب نزول این آیات این است که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) به همراه زیدبنحارثه از مکّه به بازار عکاظ رفت تا مردم را به اسلام دعوت کند. امّا هیچکس به او پاسخ مثبت نداد. آن حضرت بهسوی مکّه بازگشت. زمانیکه به مکانی به نام وادی مجنّه رسید، شب هنگام شروع به خواندن قرآن کرد. دراین هنگام گروهی از جنّیان از آنجا عبور میکردند. زمانیکه صدای قرآن خواندن رسول خدا (صلی الله علیه و آله) را شنیدند، گروهی از آنها به گروهی دیگر میگفتند: أَنصِتُوا یعنی سکوت کنید. فَلمَّا قُضِیَ ولوا إِلی قَومِهِم مُّنذِرِینَ * قَالوا یَا قَومَنَا إِنَّا سَمِعْنَا کِتَابًا أُنزِل مِن بَعْدِ مُوسَی مُصَدِّقًا لمَا بَیْنَ یَدَیْهِ یَهْدِی إِلی الحَقِّ وإِلی طَرِیقٍ مُّسْتَقِیمٍ * یَا قَومَنَا أَجِیبُوا دَاعِیَ اللهِ وآمِنُوا بِهِ یَغْفِرْ لکُم مِّن ذُنُوبِکُمْ ویُجِرْکُم مِّنْ عَذَابٍ أَلیمٍ * ومَن لا یُجِبْ دَاعِیَ اللهِ فَلیْسَ بِمُعْجِزٍ فِی الأَرْضِ ولیْسَ لهُ مِن دُونِهِ أَولیَاء أُولئِکَ فِی ضَلال مُّبِینٍ؛ آنها به محضر پیامبر (صلی الله علیه و آله) آمدند و ایمان آوردند. پیامبر (صلی الله علیه و آله) نیز شریعت اسلام را به آنها آموخت. پس از آن، خداوند سورهی جن را بهطور کامل بر رسول خدا نازل کرد. خداوند در آن سوره، سخنان آنها، قبول ولایت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) توسط آنها و آمدن پیاپی ایشان نزد آن حضرت را ذکر فرموده است. رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نیز به امیرالمؤمنین (علیه السلام) دستور داد تا به آنها احکام اسلام را یاد دهد. گروهی از آنها مؤمن، گروهی کافر و برخی ناصبی هستند. همچنین در میان آنها یهودی، مسیحی و مجوسی نیز یافت میشود. همهی آنها از نسل جانّ هستند.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۲۸۶
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%A7%D8%AD%D9%82%D8%A7%D9%81/29
احادیث آیه ۳۰ از سوره احقاف - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام باقر (علیه السلام)- ابوبصیر از امام باقر (علیه السلام) نقل کرده که فرمود: قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) خروج نمیکند و آنچه را میخواهید نمیبینید مگر هنگامیکه اولاد فلان با هم اختلاف پیدا کنند وقتی چنین شد، مردم نیز چشم به دولت آنها میدوزند و از هرطرف گفتگو در میگیرد، و سفیانی خروج میکند. و هم فرمود: بنیفلان حتّما سلطنت میکنند وقتی سلطنت نمودند و کارشان به اختلاف کشید، پراکنده میشوند و دولتشان از کف میرود، تا آنگاه که خراسانی و سفیانی یکی از مشرق و دیگری از مغرب مانند اسبانی که مسابقه میدهند یکی از این طرف و دیگری از آن طرف سعی میکنند زودتر وارد کوفه شوند! و نابودی بنیفلان بدست آنها خواهد بود. و یکنفر از آنها باقی نمیماند. سپس فرمود: آمدن سفیانی و یمنی و خراسانی در یک سال و یک ماه و یک روز میباشد مانند گردنبندی که دانههای آن منظّم و یکی از پی دیگری است. در آن وقت منتظران از هرجهت مأیوس میگردند. بیچاره کسانی که با آنها مخالفت کنند، در میان آنها پرچم حقّی جز پرچم یمنی نیست. جمعیّت او در طریق حق گام برمیدارند زیرا او مردم را به پیروی از صاحب شما دعوت میکند. وقتی یمنی قیام کرد، فروش اسلحه بر هر مسلمانی حرام است وقتی او خروج کرد بهطرف وی بروید. زیرا لشکر او لشکر بر حق است، و نمیباید که مسلمانی از وی سرپیچی کند. هرکس از دعوت وی سرپیچی کند، از اهل دوزخ به شمار میرود. چراکه او مردم را به حق و راه راست دعوت میکند.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۲۹۴
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%A7%D8%AD%D9%82%D8%A7%D9%81/30
احادیث آیه ۳۱ از سوره احقاف - تفسیر روایی اهل بیت علیهم السلام
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
امام علی (علیه السلام)- هرکس حاجتی از خدا میخواهد آن حاجت را در سه موقع از خدا بخواهد؛ ساعتی است در روز جمعه و ساعتی که خورشید از دایرهی نصف النهار پایین میرود [هنگام ظهر]، موقعی که باد میوزد درهای آسمان باز میشود و رحمت نازل میگردد و پرندگان به صدا در میآیند و ساعتی در آخر شب هنگام طلوع فجر دو فرشته فریاد میزنند: «آیا توبهکنندهای هست که توبه کند و توبهاش پذیرفته شود؟ آیا درخواستکنندهای هست که به او عنایت شود؟ آیا استغفارکنندهای هست که مورد مغفرت قرار گیرد؟ آیا حاجتمندی هست که حاجتش روا شود»؟ نداکنندهی خدا را جواب دهید.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۴، ص۲۹۴
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
http://alvahy.com/%D8%A7%D8%AD%D9%82%D8%A7%D9%81/31