یکی از دلایل بروز مشکلات خواندن نوشتن و ریاضی ؛ ضعف درهماهنگی دونیمکره مغز است.
👌یکی از تمرینات کاربردی جهت تقویت هماهنگی دونیمکره مغز استفاده همزمان از دو دست (برداشتن ، گذاشتن ،خط کشیدن ، نوشتن و طراحی ، بریدن و... با دو دست بصورت همزمان) می باشد
💥 میتوانید در منزل یا مرکز اختلالات یادگیری یا مدرسه و.. با استفاده از یک مقوا ،ابزاری جهت تقویت دو نیمکره مغز بسازید
@nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
✅ دامن مادر بزرگترین مدرسهای است که بچه در آن تربیت میشود. آنچه که بچه از مادر میشنود غیر از آن چیزی است که از معلم میشنود.
✅ خانههای شما باید خانه تربیت اولاد باشد، منزل علماست منزل شما و منزل تربیت دینی، منزل تربیت علمی، تهذیب اخلاق باشد، توجه به سرنوشت اینها در عهده پدران است و در عهده مادرها، مادرها بیشتر مسؤول هستند و مادرها اشرف هستند، شرافت مادری از شرافت پدری بیشتر است.
✅ شغل بچهداری، شریفترین شغل در عالم بزرگ کردن یک بچه است و تحویل دادن یک انسان است به جامعه
✅ اول مدرسه ای که بچه دارد، دامن مادر است، مادر خوب، بچه خوب تربیت میکند و خدای نخواسته اگر مادر منحرف است، بچه از همان توی دامن مادر منحرف بیرون میآید. و چون بچهها آن علاقه ای که به مادر دارند به هیچ کس ندارند و در دامن مادر که هستند تمام چیزهایی که دارند خلاصه میشود در مادرها و همه چیز را مادر میبینند حرف مادر، خلق مادر، عمل مادر، در بچه اثر دارد.
#امام_خمینی
#السلام_علیک_یا_روح_الله
❗️برگرفته از جزوه خانواده و دیگر عوامل محیطی در تربیت با همکاری موسسه نشر و دانشگاه تربیت معلم
مهم نيست چقدر اشتباه كرديد يا
چقدر موفق نبوديد حتي اگه يك
قدم بسوي كمال برداشتيد، امروز
را جشن بگيريد
فرزندتان را در آغوش بگيريد
واز خدایی که به شما لذت پدري
و مادري را چشانده تشكر كنيد.
@nooredideh
مواظبت بیش از حد باعث ایجاد فرزندانی فاقد اعتماد به نفس میشود. اگر خواهان اطاعت مداوم بیچونوچرا از جانب فرزندمان باشیم، باعث پرورش کودکی خشمناک و یاغی خواهیم شد. و اگر زیاده از حد به فرزندمان اجازه بدهیم، به او میآموزیم که حق دارد بدون توجه به حقوق دیگران، هر چه میخواهد به دست آورد.
پدر میتواند فرزندش را که چهار دستوپا روی چمن در حال جست وجوست، زیر نظر بگیرد بیآنکه تمام مدت بغل دست او باشد.
مادر میتواند به فرزند 5/2 سالهاش اجازه دهد که هنگام راه رفتن در پارک، به یک گربه یا یک حیوان بی آزار، نزدیک شود.
بچهای 5ساله احتیاج دارد دوچرخه سواری را یاد بگیرد. حتی اگر در حین یادگیری چندین بار هم زمین بخورد.
هنگامی میتوانیم خودباوری را در فرزندمان شکل دهیم که ایمان و اعتمادمان را به او نشان داده و مطمئن باشیم که فرزندمان میتواند متناسب با سن و رشدش از عهده چالشها برآید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
آرزویِ بزرگِ یک پدر...
🔸حضرت امیرالمومنین حضرت علی علیهالسلام: از پروردگار خود نه فرزندانی زیبارو خواستم و نه فرزندانی خوش قد و قامت، بلکه فرزندانی خواستم که فرمانبردار خدا باشند و از او بترسند تا وقتی دیدم که از خدا فرمان می برند شاد شوم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
خودتون رو به دو سلاح
"صبر و حوصله" تجهیز کنید
و به کودکتون اجازه
خرابکاری بدین😊
تافضایی آرام، برای
تجربه کردن های پیاپی او،
آماده کنید.
Join @nooredideh
با ترس فرزندمون از تاریکی چه کنیم؟
🔸مفهوم تاریکی از اون دست چیزهایی هست که بچهها نیاز به زمان دارن تا بتونن درکش کنن و معمولا ازش میترسن. اما با راهکارهایی مثل داشتن چراغ قوه کوچیک و امنیت و اطمینان دادن بهشون قابل کنترله.
@TebyanOnline
كودكي كه در كودكي آزاد نبوده در بزرگسالي با شك و ترديد روبرو ميشه. حس ميكنه وقتي من آنقدر بي ارزش و اشتباه كارم كه حتي در مورد زندگي خودم نميتونم تصميمي بگيرم پس بهتره كاري انجام ندم. بنابراين از هر موضوع تازه اي ميترسه، از شكست و اشتباه ميترسه، و تنها نظر مردم براش مهمه و در حقيقت از كار مي افته و دچار اضطراب و نگراني و وحشت چه در كودكي چه در بزرگسالي ميشه. يا كمال پرست ميشه يا ترجيح ميده كاري انجام نده.
كودكی که آزاد نیست عادت ميكنه خودشو انكار كنه نيازش رو انكار كنه و احساساتش رو نفي و انكار ميكنه و حس ميكنه در اين دنيا تك و تنهاست و كسي نيست كه او رو بخواد و تبديل ميشه به كسي كه ديگران ميخواهند.
كودك تبديل به چشم ميشه كه همه رو ميبينه جز خودش. از ديگران مراقبت ميكنه به خوشحاليه بقيه اهميت ميده اما به خودش نه. خواسته همه براش مهم جز خودش. پدر و مادري كه در چهارچوب امن به كودكشون ازادي نميدن در سه سالگي دچار اضطرابي عميق ميشه.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
آینده پژوهی #تک_فرزندی
برای فرزندان تک در بیست سال اول زندگیشان چه اتفاقی خواهد افتاد؟
آنها در کودکی از شش والد شامل پدر و مادر خود و پدر بزرگ و مادر بزرگ پدری ومادری حمایت می شوند اما در آینده نزدیک آنها باید از هشت نفر مراقبت کنند یعنی علاوه بر شش نفری که مورد مراقبت بودند و حالا نوبت سرویس دهی است باید از پدر و مادر همسر هم مراقبت کنند.
آیا این سبک با عافیت اندیشى همخوانی دارد؟
آیا در آينده این آدم ناز پرورده که کلی حمایت دریافت نموده است می تواند این سرویس دهی را انجام دهد؟
حال این فرزندِ تک چگونه خواهد بود
با دیدی به آینده درست عمل کنیم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
پدر، با من بازى كن...
تحقيقات جديد نشان داده نوع بازى هايى كه مادر ها با فرزندانشان انجام مي دهند، با بازى هايى كه معمولا پدر ها انجام مى دهند متفاوت است.
كودكانى كه هر دو نوع بازى را دارند به خوبى فعاليت هاى مناسب زندگى را مى آموزند، و رشد سالم و متعادل ترى را دارند.
وقتى پدر با فرزندش بازى ميكند بيشتر بدنبال خوش گذرانى با اوست، بر عكس بازى هاى مادرانه بيشتر آموزشى است و مادر ترجيح ميدهد حين بازى به فرزندش آموزش دهد.
كودك هنگام بازى با والدين دو دنياى مختلف را تجربه ميكند، دنياهايى كه مكمل هم هستند و آموزش هاى هر دو زندگى را به او ميشناساند.اگر پدر حضور ندارد عمو دايى يا پدر بزرگ ميتواند جايگزين شود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
❇چه کار کنیم اضطراب روز اول مهد یا مدرسه در بچهها کم شود؟
🔻احساسات او را انکار نکنید!🔻
▪خیلی از ما برای آروم کردن بچهها، از جملههایی مثل «این که ترس نداره» یا «این که گریه نداره» استفاده میکنیم و انتظار داریم با این جمله بچه نگرانیش رفع بشه. اما این جملهها اثر خوبی در بچه نداره.
▫چون ما با انکار اون چیز ترسناک یا اون موقعیتی که ایجاد نگرانی میکنه، در واقع احساسات فرزند رو نادیده گرفتیم یا مورد تمسخر قرار دادیم و باعث میشه کودک تصور کنه ما هیچ درکی از موقعیتش نداریم. این مسئله میتونه ترس و اضطراب کودک رو بیشتر کنه یا حتی به عصبانیتش منجر بشه.
▪اگر بچه میگه از چیزی میترسه، نگرانه یا احساس درد میکنه، قدم اول، همدلی با اونه: «تنهایی مدرسه رفتن ترس داره. میدونم.» بعد از این سعی کنید باهاش برای پیدا کردن راههای رفع نگرانی یا ترسش با هم صحبت کنید و از خودش کمک بگیرید.
⚠دقت کنید که قبل از اینکه بچه احساس منفیای از خودش نشون بده، از این جملهها استفاده نکنید! فقط برای همدلی.
✅احساسات بچهها رو، هر چیزی که هست، به رسمیت بشناسید، باهاشون همدلی کنید و از خودشون برای رفع اون احساسات کمک بگیرید.
#کلاس_اولی_ها
@nooredideh
لقبهایی که والدین به کودک میدهند در عمق وجود وی به شخصیت تبدیل میشود و در اغلب موارد جهتگیری ذهنی و فکری کودک را ترتیب میدهند.
@nooredideh
✅ یک روش برای ایجاد آرامش در خانواده👇🏻
برای ایجاد آرامش چند روش و تکنیک وجود داشته دارد. اوّلین روش برای آرامش، آرامش های کلامی است؛ یعنی اگر پدر و مادر بخواهند به فرزند خود آرامش دهند، باید در ارتباط کلامی خود با نوجوان دقّت کنند. نوجوانان آتش زیر خاکستر هستند؛ یعنی نیاز به یک باد و نسیم دارند تا آتش درونشان شعله ور شود؛ لذا پدر و مادر نباید بگذارند که این تلاطم و برانگیختگی در نوجوان به وجود بیاید.
یکی از چیزهایی که آدم را خیلی عصبی می کند، بد حرف زدن است. در روایات دینی ما آمده است که: "زیبا سخن بگویید تا زیبا سخن بشنوید"؛ لذا اگر پدر و مادر بخواهند از نوجوان سخن زیبا بشنوند، باید با او زیبا سخن بگویند.
@nooredideh
توصیههایی برای تازه مادرها
این کارها رو نکنید
خودتون رو بیخودی خسته نکنید
👩🏻🍼بیشتر مادرها فکر میکنن باید کارهای زیادی برای بچهشون انجام بدن و مدام مشغول رسیدگی به اون باشن، اما چیزی که بچه بیشتر از هر چیز دیگهای بهش نیاز داره، یک مادر بانشاط هست.
بعضی از توصیهها رو نشنیده بگیرید
👩🏻🍼خیلی خوبه که به نظرهای دیگران هم گوش بدید؛اما اول باید مطمئن بشید که میدونید چه توصیههایی مناسب شماست.
سعی نکنید مادر کاملی باشید
👩🏻🍼چیزی به اسم مادر کامل وجود نداره، به غریزهتون اطمینان کنید و با معیارهای دیگران خودتون رو قضاوت نکنید. اگه اشتباهی کردین خودتون رو سرزنش نکنید. اگه از روشی نتیجه نگرفتید، تجربه کنید.
همسرتون رو فراموش نکنید
👩🏻🍼حالا که بچهدار شدین و سرتون گرم رسیدگی به کارهای اونه ممکنه همسر و رابطهتون رو فراموش کنید؛ اما لازمه حتماً وقتی رو به رابطه دونفرهتون اختصاص بدید.
ترسهاتون رو به کودک منتقل نکنید
👩🏻🍼 خیلی وقتها تازه مادرها احساس ترس و ناامنیشون رو به کودک هم انتقال میدن. دلیلی نداره اگه کودک دوستتون به بیماری خاصی دچار شده، بچه شما هم دچار بشه.
@nooredideh
برای بیدار شدن بچه ها صبحها جنجال به پا نکنید
کودکان از این که پتو را یکباره از روی آنان بردارید و بیدارشان کنید، متنفر هستند
استفاده ازسخنان منفی وتنبل نامیدنشان هم کمکی به شمانمی کند
با لطافت و محبت باشید.
برای خواب به موقع کودکان برنامه ریزی کنید..
#مدرسه
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فرزندآوری
افتخار به کثرت جمعیت
استاد قرائتی
@nooredideh
وظیفه والدین این است که به فرزندان راست گفتن، خوب و مهربان بودن را در عمل و نظر یاد بدهند.
در غیر این صورت، اگر والدین در بالا بایستند و فرمان بدهند و انتظار داشته باشند که کودکان آنها را اجرا کنند!
کودکانی که آن فرمانها را نمی فهمند و نمی توانند بپذیرند و نمی پسندند، اگر آنها را اجرا کنند دچار درگیری و وارد فاز اضطراب و نگرانی می شوند و مسائل زندگی برایشان بسیار سخت و مشکل می شود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh
اگر والدین همه کارهای بچه ها
را خودشون انجام بدهند،
فرصتی برای نشان دادن خلاقیت
فرزندانشان باقی نمی ماند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
علت این که بچه ها صبور نیستند این است که بلافاصله سرویس گرفته اند و فاصله ی بین خواست و خواسته را بسیار کوتاه کرده ایم. در صورتی که فقط در
یك سال اول است که اصلا نباید بین این دو فاصله باشد و بعد از این سن به آرامی باید بین خواست و خواسته ی کودک فاصله ایجاد شود که صبوری و
بردباری باال برود و لذت بیشتر شود. این فاصله در بچه های ما بسیار کم شده است و هر چه این فاصله کم تر شود، صبوری کمتر می شود و به دنبال آن
ناسپاسی بیشتر خواهد شد. بچه های امروز بسیار ناسپاس و بی صبر هستند چون فاصله ی خواست و خواسته در آن ها به صفر رسیده است و برای چیزی که
می خواهند به دست آورند صبر ندارند. منظور من با حسرت بزرگ کردن بچه ها نیست ولی باید صبر کنند تا وقتی به دست می آورند لذت ببرند.
@nooredideh
#دوقلوها {قسمت اول}
از زمانی که دوقلوها یا چند قلوها متولد می شوند مردم آن ها را مقایسه و کلیشه ای می کنند. کدام یک بزرگ ترند؟ کدام شان آرام تر است؟ کدام قوی تر است؟ کدام یک رشد بیشتری داشته؟
مقایسه می تواند تاثیری منفی در دیدن فرزندان تان به طور جداگانه داشته باشد. این نه تنها دیدگاه دیگران بلکه دیدگاه آن ها نسبت به خودشان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. افراد دیگر به اندازه کافی این مقایسه را انجام می دهد. وظیفه شما ایجاد عزت نفس در آن ها است.
برای هر یک از فرزندان تان تک به تک وقت بگذارید. کودکان در تمام مراحل و سنین دوست دارند تا توجه انحصاری والدین شان را داشته باشند. به هر حال دوقلوها و سه قلوها مجبورند وقت و توجه والدین شان را برای بیشتر زندگی شان تقسیم کنند. پس فرصت هایی برای تک تک آن ها ترتیب دهید.
حتی الامکان از نامیدن فرزندان تان با عنوان «دوقلوها» یا «سه قلوها» خودداری کنید. اگر شما تشخیص دهید که کودکانی جدا هستند آن ها نیز خواهند بود. نامیدن نام های فرزندان تان به جای اینکه فقط بگویید «دوقلوها بیایید» تلاش زیادی می خواهد، اما این کار احترام به فردیت آن ها را نشان می دهد و با متانت دیگران را نیز تشویق می کند تا همین کار را بکنند.
به طور جداگانه پاداش دهید یا تنبیه کنید. تنبیه بر مبنای همه برای یکی و یکی برای همه آسان است، اما به خاطر داشته باشید که هر چند آن ها اغلب مانند تیم دوقلویی اقدام می کنند، ولی شما باید نقش هر یک را جداگانه شناسایی و مورد خطاب قرار دهید.
همان گونه که فرزندان تان بزرگ می شوند آن ها را تشویق کنید تا فعالیت ها و علایق فردی را دنبال کنند. هر کودکی نیاز دارد تا دنبال علاقه خاص خودش برود. شاید یکی در کلاس های هنر شرکت کند، در حالی که دیگری اهل ورزش است. البته اگر دوقلوها هر دو به یک رشته خاص علاقه دارند آن ها را به زور از هم جدا نکنید.
چندقلوها اغلب بهترین دوست های یکدیگرند. این رابطه خاص باید گرامی داشته، پرورانده و حرمت گذاشته شود. اما فرزندان تان را تشویق کنید تا روابط دوستانه خودشان را به روش های سالم گسترش دهند و دوستی های جدا و روزهای بازی جداگانه را تشویق کنید.
از تحمیل معیارهای نابرابر دوقلوها یا سه قلوها اجتناب کنید. هر چند آن ها ممکن است یکسان به نظر برسند و عمل کنند اما افرادی مختلف با نیازها، توانایی ها و ضعف های متفاوت هستند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
در کودکی نظام باورهای کودک شکل میگیرد و والدین تاثیر فوقالعاده ای در رشد افکار منفی و مثبت فرزندشان دارند...
موقع صحبت کردن با آنها
مدام از بی پولی سخن نگوییم
تو چه قدر تنبل هستی
آخرش هیچی نمیشوی
و امثال اینها
ذهن آنها را با با برکت و فراوانی دنیا
با اینکه چقدر فوقالعاده و دوست داشتنی هستند و اینکه آینده درخشانی در انتظار شان هست آشنا کنید تا واقعا قدرتمند شوند و با دید مثبتی زندگی کنند.
Join @nooredideh
اسباب بازی برای کودک، مثل ابزار آزمایشگاهی برای یک دانشمند است.
به این شرط که، قابل دستکاری و ساخت مجدد برای کودک باشد، متناسب با سن او باشد، کودک ترسی از خراب شدن آن نداشته باشد و بتواند در نحوه استفاده از وسیله بازی خلاقانه عمل کند.
@nooredideh
والدینی که حاضر باشند ناراحتی، خشم و قهر فرزند خود را تحمل کنند ولی همچنان محکم او را در مسیر مسئولیتپذیری نگه دارند در حقیقت درسی به او میدهند که در تمام زندگی کمکش خواهد کرد.
والدینی که چنین کاری نمیکنند، در حقیقت سرمشقی برای مسئوليتگریزی آینده او در اختیارش میگذارند. الگویی که کودک را از ارضای نیازهایش و به تبع آن، از احساس ارزشمندی باز میدارد.
ویلیام گلاسر
از کتاب واقعیتدرمانی
@nooredideh
کلید کمک به تغییر رفتارهای فرزندتان
کودکان مانند دستگاه فشارسنجی هستند که دائما در حال اندازه گیری حالات و رفتارهای ما هستند. بنابراین اگردرگیر مسئله حل نشده ای باشیم، آنها به طور ناخودآگاه خیلی سریع متوجه میشوند و عکس العمل نشان میدهند.
به همین دلیل خیلی وقتها هنگامی که درگیر مسائل شخصی خودمان هستیم، متوجه تغییر رفتار کودک میشویم، با وجودیکه هرگز به طور مستقیم به آن اشاره نکرده ایم.
Join @nooredideh