فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کودکتان نیاز ندارد صبح تا شب را برایش وقت بگذارید و با او بازی کنید باور کنید اگر یک ساعت را با کیفیت برایش وقت بگذاری و با او بازی کنی باک بنزینش را پر میکنی و میرود,
اگر دیدی نرفت حتما بجای بنزین هوا وارد باک او کردی و اون بازی بی کیفیت بوده و حواست جای دیگه ای بوده و دل به بازی ندادی...
@nooredideh
پر پرواز کودکتان را نچینید
مأموریت فرزند نوپای شما در زندگی این است که به موجودی مستقل تبدیل شود.
پس زمانی که از لحاظ رشدی به مرحلهای رسید که توانست اسباببازیهایش را در سر جای خود قرار دهد، بشقابش را از روی میز غذا بردارد و ببرد و خودش لباس بپوشد، بگذارید این کارها را خودش انجام دهد.
سپردن مسئولیت به بچهها برای عزتنفس آنها (و سلامت روانی شما) لازم است.
@nooredideh
زمانی که فرزندانمان کوچک اند، نسبت به رفتار های اشتباه آنها صبرمان بیشتر است و در کنار خنده هایش، اشک هایش را هم تاب می آوریم،
در کنار تمیزی و عطر و بویش، کثیفی و بوی تعفن کهنه یا پوشکش را تحمل می کنیم و در کنار سلامت و شادابی اش، بر بیماری و ناخوشی او صبر می نماییم و...
اما وقتی بزرگ تر می شود، به جای اینکه صبرمان بیشتر شود برعکس اندک میشود و دیگر آن ها را بر نمی تابیم.
وقتی مرتکب اشتباه می شوند با تندی به آن ها می تازیم و سرزنش و توبیخشان می کنیم، در حالی که وقتی کوچک بودند و روی لباسمان خرابکاری می کردند در عین ناراحتی می خندیدیم و بعد از تمیز کردنش، لپش را محکم بوسیده و نوازشش می کردیم.
چرا با بزرگ شدن آن ها صبر ما کمتر می شود؟ علت آن است که وقتی کوچک اند تقریبا همه ی اشتباهات آن ها را غیر عمد و سهوی می دانیم و مقصر قلمدادشان نمی کنیم، ولی از سنی که زبان باز می کنند کم کم بیشتر اشتباهاتشان را عمدی و اختیاری می دانیم و زمانی که به نوجوانی می رسند، تمام رفتار هایشان را برنامه ریزی شده و عمدی تلقی میکنیم و بر آن ها برچسب توطئه گر و حیله گر می زنیم.
خطای ما در این است که رشد عقل را در فرزندانمان دلیل بر این می دانیم که آن ها نباید خطایی مرتکب شوند و مانند فرشته ها پاک و بی عیب باشند
#چگونهبهفرزندانخودآموزشندهیم؟
Join @nooredideh
کاش بچه ها کشته نمی شدند...
کاش برای مدتی کوتاه به آسمان می رفتند
و آنگاه که جنگ تمام شد سلامـت به خانه باز میگشتند
و وقتی پدر و مادرشان میپرسیدند کجا رفته بودید؟
میگفتند رفته بودیم با ابرها بازی کنیــم
@nooredideh
تکنیک های ارتباط با نوجوانان
✅ با هم غذا بخورید.
سعی کنید همگی موقع غذاخوردن لپتاپ و موبایلتان را کنار بگذارید و دستکم چند بار در هفته با هم به غذاخوردن و صحبتکردن بپردازید. اگر نمیتوانید با هم غذا بخورید، بنشینید یک لیوان چای بخورید و حرف بزنید.«موضوع مهم درباره رسانههای اجتماعی این نیست که نوجوانان وقتی در آنها هستند چه کارهایی میکنند، بلکه مهم این است که وقتی در آنها هستند چه کارهایی نمیکنند. و آن شامل وقتی هم میشود که صرف گفتگو با پدرومادر و خواهروبرادر خود نمیکنند؛ کاری که لازم است انجام دهند.»
✅با رسانههای آنها همراه شوید.
خودتان را با دنیای آنها تنظیم کنید و دربارهاش سوال کنید.
✅به تماشای فیلمی بهانتخاب آنها بروید.
وبسایتهایی را بگردید که آنها میبینند،
کنارشان بنشینید و با هم برنامه تلویزیونی موردعلاقهشان را ببینید.
نکته مهم بهدست آوردن درکی است از تصاویر، برنامهها و رسانههایی که میبینند تا بتوانید با آنها وارد گفتگو شوید. خود گفتگوست که مهم است .مراقب باشید از کنار آنچه مصرف و دریافت میکنند بهسادگی نگذرید. از ایشان بخواهید به پیامهایی فکر کنند که در پشت چیزهایی است که تماشا میکنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ما حاضر نیستیم مدت کوتاهی بدون همنشین و همسرمان به سر ببریم ولی سالها کودکمان را از داشتن یک همدم، یک خواهر یا برادر بی نصیب میکنیم فقط به خاطر مصلحت خودمان !!
کلیپ رو ببینید😍
@nooredideh
مکالمه اکثر والدین با فرزندانشان شامل غر زدن میشود، بنابراین جای تعجب ندارد اگر بچه ها، به حرف آنها گوش نکنند. هر چه بیشتر روتین داشته باشید، کمتر نیاز به غرزدن دارید.
چه روتین هایی؟ ایجاد عادت! مثل کارهایی که بچه ها قبل از ترک کردن خانه باید انجام دهند (مسواک زدن، دستشویی رفتن، جمع کردن کیف، پوشیدن کفش ) از فرزندتان هنگام انجام این کارها عکس بگیرید و به ترتیب انجام دادنش، روی یک پوستر کوچک چاپ کنید و جلوی چشمش بگذارید. کودک به مرور زمان این روتین را یاد خواهد گرفت.
او را مسئول انجام کاری که باید انجام دهد کنید، با این کار، او یک مهارت جدید یاد می گیرد و نقش شما فقط به سؤال کردن محدود می شود. "قبل از بیرون رفتن از خونه چه کاری باید انجام بدهی؟ بیا با هم برنامه ات رو چک کنیم.”
Join @nooredideh
چگونه در خانواده عمل کنیم تا نوجوانان ما دارای آینده ای توأم با موفقیت و کامیابی باشند؟
💎برای آنکه بتوان برای فرزندان نوجوان خود آینده ای سرشار از موفقیت و کامیابی داشت، باید به دو دوره زندگی او توجه ویژه ای داشته باشیم:
♦️اول: دوران کودکی فرد
♦️دوم : دوران نوجوانی
دلیل این دسته بندی آن است که دوران نوجوانی ادامه دوران کودکی بوده و بخش مهمی از شخصیت یک فرد در دوران کودکی شکل می گیرد.
و اما مرجله بعدی توجه به دوران نوجوانی فرد است. ( هر چند برخی نکاتی که ذکر می کنیم را باید از دوران کودکی فرد هم انجام دهیم). این دوران از مهمترین دوران زندگی هر فرد در جریان رشد و تکامل شخصیتی است. چرا که یکی از مهمترین و بحرانی ترین اتفاق زندگی یعنی بلوغ، در این دوره به وقوع می پیوندد. در این دوره، فرد هم از لحاظ روحی تأثیرپذیر است و هم از لحاظ جسمی و جنسی دارای شرایط و نیازهای جدید می باشد.
♦️توجه به این نکات می تواند برای آینده او بسیار مهم باشد. یکی از این مسائل رشد و توسعه احساس اعتماد به نفس در نوجوان است. یعنی باید احساس اتکای به خود و اعتماد به نفس را در انجام امور شخصی در نوجوان پرورش داد که این امر می توان با برخی سیاستها و شرایط تربیتی در فرد ایجاد و تقویت کرد. انجام کارهای شخصی خود در منزل و برخی کارها و امور خانواده در بیرون از منزل(آن دسته از اموری که در حد و اندازه توان یک فرد نوجوان باشد) می تواند زمینه ساز این امر باشد و در فرد نوجوان این احساسات را تقویت کند.
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یارب یارب یارب...
اللهم عجل لولیک الفرج 😢
@nooredideh
گنج برای کسی که ارزش واقعی آن را بداند ارزشمند است کسی که ارزش گنج و راه رسیدن به آن را بداند برای رسیدن به آن تلاش می کند و تحمل سختی ها برایش آسان خواهد بود فرزند ما باید به ارزش گنج وجود خود پی برد و راه رسیدن به آن را بیاموزد و معنای خوشبختی واقعی را دریابد.
بسیاری از ما والدین سعادت و خوشبختی را با تفسیری که خود قبول داریم به فرزندانمان تلقین و تحمیل میکنیم و هیچگاه به این مسئله نمی اندیشیم که شاید تفسیر یا باورمان غلط باشد البته اغلب معتقدیم که اگر
فرزندانمان مدارج عالی تحصیلی داشته باشند و به عناوینی مثل دکتر یا مهندس دست یابند خوشبخت و سعادتمند خواهند شد .از این رو اصرار داریم به جای پرداختن به هر کار دیگری با جدیت درس بخوانند و گوی سبقت را از همسالانشان بربایند.
به این منظور همواره پول خرج میکنیم امکانات لازم را جهت پیروزی در این مسابقه برنامه ریزی شده فراهم میکنیم و آنها را وا میداریم تمام زمانشان را در اتاقی در بسته و کلاس های مختلف آموزشی و کمک آموزشی بگذرانند و از آنها میخواهیم که به جای هر کار دیگری فقط درس بخوانند تا در این کورس رقابت برترین و بالاترین باشند.
شاید طرز فکر ما این باشد که رفاه مادی همه مشکلات را حل میکند و دکتر و مهندس شدن راه مناسبی برای دستیابی به مادیات است به همین جهت فکر می کنیم تمام حقیقت زندگی همین است و بس. لذا اصرار داریم که فرزندان ما فقط برای رسیدن به این هدف تلاش کنند اما زمانی فرا میرسد که در میابیم سعادت واقعی در گرو چیزهای دیگری نیز می باشد که فرزند ما با این که که به مدارج عالی تحصیلی رسیده است ممکن است فاقد آنها باشد. در حالی که دیگر برای اصلاح او بسیار دیر شده است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
دختر بچه هاتون رو آرایش نکنید❗️
اینکار علاوه بر دچار بحران هویت ،
حمله به حریم کودکیه.
زیبایی طبیعیش رو زیر سوال میبرید
و ناخودآگاه بهش یاد میدین که
خوشگلیش مهم ترین ارزشه !
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
اگر کسی به شما بگوید شب تا صبح بالای سر فرزندت بنشین و روی پیشانی اش پارچه خیس بگذار، اگر فرزند سالم باشد، آیا شما حوصله اینکار را خواهید داشت؟
اما فرض کنید که فرزندتان تب شدید دارد و پزشک هم به شما گفته باید شب تا صبح بیدار بوده و از او مراقبت کنید. او دستور داده که دائم پارچه خیس کنید و روی پیشانی اش بگذارید.
پزشک هشدار داده اگر از فرزندتان غافل شوید ممکن است، تب او به قدری بالا برود که او تشنج کند. شما با شنیدن آثار این کار و خطرات غفلت از آن، همه وجودتان انگیزه و حوصله می شود و تا صبح با دقت تمام این کار را انجام می دهید.
اگر والدین بدانند با آزاد گذاشتن کودک چه خدمتی در حق او کرده و با محدود کردنش چه جفایی به او نموده اند، گمان نمی کنم انگیزه و حوصله کافی برای آزاد گذاشتن او پیدا نکنند. . .
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
بچه با پول گم کردن یاد میگیره که چطور پول گم نکنه. مثلا با بچه به پاساژ رفتین دوهزار بدین دستش بستنی بخره. هی بهش نگین "پولتو بده من گم نکنی" "پولتو بده من بزارم تو قلکت برات قایم کنم..."
کودک وقتی رسید به بستنی فروشی دست کرد تو جیبش و دید که پولش نیست، اینجا میفهمه گم کردن یعنی چی. میفهمه...
بهش نگین 'صد دفعه گفتم پولتو بذار جیبت گم نشه" اینا توهین وتحقیره. اگر توهین وتحقیرش کنین تو سن نوجوانی باهاتون لجبازی میکنه. بستنی را نخرید بذارین گریشو بکنه. دفعه بعد پول بهش بدین بگین بخر.
ما یک شرایط را بارها برای کودک تکرار میکنیم تا او انتخاب کردن را یاد بگیره . شما فقط راهنمایی کنید بذارین فرزندتان خودش انتخاب کنه.
{دکتر اسلامی}
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معلم کلاس اول بودن، خود به خود سخته. حالا اگر معلم دخترونه هم باشی که دیگه هیچی! فقط یه معلم کلاس اول دخترونه این حال رو متوجه میشه
😁😁
بدون هیچ تحلیلی فقط ببینید و لذت ببرید ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
تربیت فرزند نوردیده
مشکل جامعه ی مدرن اعم از ایرانی و غیر ایرانی این است که نظام ارزشی ندارند و یا خیلی کمرنگ است. در ج
در خانواده ایی که سفره ارزش است و زمانی که سفره پهن می شود، اول پدر و مادر می نشینند و غذا می خورند. اما در خانواده ایی که سفره ارزش ندارد مادر دایماً باید داد بزند، بابا غذا یخ کرد بیاین دیگه....یکی میاد یکی نمیاد یکی قهر میکنه و... چون از اول در این خانواده سفره ارزش نبوده. من نمیگم خوبه یا بده اما وقتی ارزش خانواده ی شما مشخص نیست و بچه نمیاد که بشینه سر سفره، پس دیگه داد و بیداد نکنین.!
تنبیه و مجازات یک مهارت هستند تشویق هم یک مهارت است باید یاد بگیریم اما در ذیل ارزش واقع شده اند اگر ارزش را نشناسیم مهارت به دردمان نمی خورد. تنبیه، تشویق و مجازات ذیل ارزش ها ی احترام و مسؤلیت هستند و با توجه به این دو ارزش باید اتفاق بیفتد. حرمت ها حفظ شود. مسؤلیت ها انجام شود.
من مسؤل تربیت فرزندم تا وقتی که کودک است، هستم پس به مسئولیتم عمل می کنم و اگر تنبیه می کنم به دلیل مسئولیتی است که به عهده دارم، پدر شدم مادر شدم. با توجه به رعایت حرمت ها، در تنبیه نباید حرمتها بشکنند. احترام کودک و خانواده همه باید برقرار باشد. حال ببینیم وقتی تنبیه را ذیل دو ارزش احترام و مسؤلیت انجام می دهیم چه اتفاقی می افتد؟؟؟
تنبیه در این حالت سازنده است چون اصلاً تخریب ندارد فحاشی و کتک و خشونت ندارد پس سازنده است. هدایت در مسیر رشد است. "عزیزم از جاده داری دور میشی برگرد"، ایجاد شخصیت مطلوب است. تنبیه سازنده در کودک اقتدار ایجاد می کند، ومهمترین مسئـله این است که کودک درون کنترل می شود. (ادامه دارد...)
#نشست_تنبیه {قسمت10}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
در خانواده تبعیض جنسیتی ممنوع
مراقب باشید افراطی از حد دختر خود را حمایت نکنید. توجه و ملاطفت نسبت به دختر با توجه به خلقیات خاصش بسیار ضروری ست وحتی در روایات هم به آن توصیه شده است.
اما گاه در خانواده ها شاهد هستیم که برادران باید از حق خود به نفع خواهرشان بگذرند. و یا برعکس با برجسته کردن برخی از رفتارهای پسرها، از دخترمان میخواهیم که کوتاه بیاید.
این رفتار موجب حسادت و حساسیت کودکان و نوجوانان نسبت به هم می شود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
اصلا قرار نیست که پدر و مادر همه جا به رفتاری که از فرزندشون سر میزنه مستقیما حرفی بزنند یا واکنشی از خودشان نشان دهند. اتفاقا خیلی جاها برخوردهای غیر مستقیم و سعه صدر بیشتر جواب میده. چه قبل از نوجوانی چه در دوران نوجوانی
در این دوران مدارا خیلی مهم هست قرار نیست چون خیلی چیزها را میدانیم پس به سرعت نقد کنیم و جواب درست و جایگزینش را به نوجوان بگیم. برخی اوقات گذر زمان خیلی چیزها را برای آنها مکشوف میکنه. بماند که اگر مرتب برای آنها صحبت کنیم نقد و سرزنش و ملامت کنیم بعد از یک زمان کوتاهی واکنش منفی نوجوان وحداقل عادی سازی تندی شما را نشان خواهد داد.
یه ضرب المثل داریم میگه خودشو زده به کوچه علی چپ این یک جاهایی باید اتفاق بیفته
#استادخسروجردی
همایش رفتاربانوجوان
@nooredideh
✅ با كودک حسود چطور برخورد کنیم؟
🔻مالكيت كودک را محترم بداريد.
🔻به او بياموزيد او خوب و دوست داشتنی است.
🔻با رفتارتان نشان دهيد بی قيد و شرط او را دوست میداريد و او شخص اول زندگی شماست.
🔻مقايسه نكنيد.
🔻به بقيه كودكان در حضور او توجه ويژه نشان ندهيد.
🔻احساسات فرزندتان را تاييد كنيد.
🔻به او برچسب حسود بودن نزنيد.
🔻نظم و يكدستی را در تربيت فرزندتان حاكم كنيد.
🔻در حد توانایی ماليتان خواستههای بیضرر فرزندتان را اجابت كنيد.
@nooredideh
وقتی کودک مرتکب خطایی شد باید با لحنی قاطعانه با او صحبت کنید:
🔸داد و فریاد نکنید ولی در قبال رفتار بد با لحنی محکم صحبت کنید.
🔸 خم شوید به اندازه ای که هم قد او شده و بلندی قامت شما، بچه را نترساند و مستقیم به چشم هایش نگاه کنید ، چرا که اگر از بالا به او دستور بدهید، حرفتان را نادیده می گیرد.
🔸اگر کودک خواست رویش را برگرداند و برود، دست های او را بگیرید تا مستقیم به شما نگاه کند. به او بگویید" لطفا به من نگاه کن"
🔸نباید در لحن صدا و حرکات شما اثری از خشونت و تهدید باشد. با لحنی آرام ، قاطع و محکم صحبت کنید. بهتر است این لحن را با عصبانیت ، تهدید ومعامله اشتباه نگیرید. وقتی با این لحن با فرزندتان صحبت کنید.
🔸به آرامی، روشنی و با لحنی آمرانه به او بگویید چه کار خطایی انجام داده است: "ازت می خوام که دیگه این کار رو تکرار نکنی"
🔸مودب باشید. اگر بچه در پاسخ به شما بر سرتان فریاد کشید، شما با صدای بلند جواب ندهید، وگرنه در این مسابقه هر دوی شما بازنده می شوید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
در خانواده ایی که سفره ارزش است و زمانی که سفره پهن می شود، اول پدر و مادر می نشینند و غذا می خورند.
تنبیه سازنده در کودک اقتدار ایجاد می کند، ومهمترین مسئـله این است که کودک درون کنترل می شود. اما ما در حال حاضر کاملاً بچه ها را برون کنترل بار می آوریم. درون کنترل یعنی از داخل خودش، خودش رو کنترل می کند. خود کنترل بار می آید. دوران کودکی احتیاج به حامی دارد که این کار را بکند بعد در دوران بزرگسالی خودش می تواند خود را تنبیه کند. هرکاری که تحت عنوان تنبیه و مجازات با بچه ها می کنیم بر می گردد به درون او و بعداً بچه ها با خودشان همان کار را می کنند. در حالت درون کنترل درک مسئول پیدا می کنند و خودشان را کنترل می کنند.
نمونه ی بارز جامعه ما که برون کنترل است ترافیک شهری مان است.چه موقعی تخلف رانندگی نمی کنیم؟ وقتی که پلیس هست یعنی عامل بیرونی هست به محض اینکه عامل بیرونی نباشد تخلف می کنیم و بعد هم باحسرت می گوییم در اروپا چنین و چنان.
اتفاقاً ما خیلی درون کنترل هستیم اما ما تعمیم نمی دهیم. مگر در جمع ما چندتا جیب بر هست؟ خب به خاطر اینه که درون کنترل هستیم کی از پول بدش میاد اما وقتی از جیب شخصی تراول افتاد سریع او را خبر می کنیم که پولت افتاده برش دار.این چیه که از درون ما را کنترل می کند؟ فطرت بشر است که از درون کنترل می کند. حرف من را اشتباه برداشت نکنید که جامعه ی ما اصلاً از درون کنترل نمی شود همه ما درون کنترلی داریم اما باید تعمیمش بدهیم و در همه جا از آن استفاده کنیم. (ادامه دارد...)
#نشست_تنبیه {قسمت11}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درمان تضمینی درد
زیر ده ثانیه 😃
@nooredideh
مواظبت بیش از حد باعث ایجاد فرزندانی فاقد اعتماد به نفس میشود. اگر خواهان اطاعت مداوم بیچونوچرا از جانب فرزندمان باشیم، باعث پرورش کودکی خشمناک و یاغی خواهیم شد. و اگر زیاده از حد به فرزندمان اجازه بدهیم، به او میآموزیم که حق دارد بدون توجه به حقوق دیگران، هر چه میخواهد به دست آورد.
پدر میتواند فرزندش را که چهار دستوپا روی چمن در حال جست وجوست، زیر نظر بگیرد بیآنکه تمام مدت بغل دست او باشد.
مادر میتواند به فرزند 5/2 سالهاش اجازه دهد که هنگام راه رفتن در پارک، به یک گربه یا یک حیوان بی آزار، نزدیک شود.
بچهای 5ساله احتیاج دارد دوچرخه سواری را یاد بگیرد. حتی اگر در حین یادگیری چندین بار هم زمین بخورد.
هنگامی میتوانیم خودباوری را در فرزندمان شکل دهیم که ایمان و اعتمادمان را به او نشان داده و مطمئن باشیم که فرزندمان میتواند متناسب با سن و رشدش از عهده چالشها برآید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
ما در تعلیم و تربیت ذهنی برخی از مهارتها را با بچهها کار میکنیم. طبیعتاً هر سنی اقتضائات خودش را دارد و شیوهها متفاوت خواهد بود.
برخی از مهارتهای ذهنی عبارتند از؛
👈 دقت و تمرکز
👈 درک ترتیب منطقی
👈 قدرت تجزیه و تحلیل
👈 حافظهی فعال داشتن
👈 قدرت یادسپاری
👈 قدرت یادآوری
👈 سرعت انتقال اطلاعات
👈 ادراک فرآیند
👈 و ...
برای این موارد میتوان به اقتضاء هر موضوع روز، هر مسئله اجتماعی و هر کلاس درسی برنامهریزی کرد.
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
فوائد بازی👇
بازی شغل کودکه. باعث تمركز و توجه كودك ميشه، حافظه ش رو افزايش ميده، قوانين رو ياد ميگيره، مرزهاي وجودي خودش رو ميشناسه، مهارت هاي فيزيكي به دست مياره، تخيلش قوي تر ميشه، قوانين جهان رو به بهترين نحو مي اموزه.
کودک با بازی کردن خودش و ديگران رو بيشتر ميشناسه، رابطه رو مي اموزه و ارتباط رو ياد ميگيره و تنها با يادگيري اين ارتباطات ميتونه از بند خودش رها بشه، همكاري رو باد ميگيره، صبر و استفاده از فرصتها رو ياد ميگيره.
می توان همه چیز رو با بازی به کودک آموخت
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
تنبیه سازنده در کودک اقتدار ایجاد می کند، ومهمترین مسئـله این است که کودک درون کنترل می شود. اما ما
تنبیه سازنده درون کنترل بار می آورد. انسان ها از ترس نیست که خودداری می کنند بلکه اختیار خودشان است؛ آگاهی است. در تنبیه سازنده، درک مسئول پیدا می کنند در حالی که اگر تنبیه ذیل احترام و مسئولیت نباشد تبدیل به خشونت می شود. یعنی ما داریم تنبیه می کنیم (خب عصبانی هستم حالا دوتا فحش که به جایی بر نمی خوره حالا یک کمی هم کتک زدم خب اعصابم خورده، چشمم را می بندم دهانم را باز می کنم، اصلاً هیچی نمی فهمم بعد عذرخواهی می کنم ها، ولی چی کار کنم خب من اینم دیگه یا وقتی عصبانیم تا 4 تا 5 تا تیکه ظرف نشکونم درست نمیشم)
این حالت از ذیل احترام و مسئولیت بیرون آمده وقتی هم بیرون آمد ارزش ها از بین می رود و خشونت می آید و وقتی خشونت بیاید تنبیه مخرب می شود کودک را تخریب می کند پدر و مادر را تخریب می کند و مانع مسیر رشد می شود به جای اینکه به مسیر رشد هدایت کند مانع می شود شخصیت نامطلوب ایجاد می کند، چون هر کاری که در بیرون با بچه می کنیم آنها را درونی می کند و تبدیل می شود به شخصیت نامطلوب.
در حالت اول "تنبیه سازنده" در کودک اقتدار ایجاد میکرد در این حالت ترس. کسی که در نیمه شب در تنهایی از چراغ قرمز رد نمیشود انسان مقتدری است (من می تونم رد شم اما رد نمیشم چون ارزش هام به من اجازه نمی ده) ولی اون کس که شخصیت نامطلوب داره و از چراغ رد نمیشه از روی ترس است که رد نمیشود چون می دونه ممکنه دوربین باشه جریمه بشه، خشونت ترس ایجاد می کند و ترس اجبار و اطاعت ایجاد می کند، کودک برون کنترل می شود و دایم باید از بیرون کنترل شود.
چه قدر میگیم (نمی تونم بچه هامو ول کنم ده دقیقه نباشم زار و زندگی و خودشان را نابود می کنند اسیر شدم به خدا) خب این بچه ها برون کنترل هستند همیشه باید بالای سرشان باشی و اصلاً نمیشه مسئولیت به آنها واگذار کرد چون درک مسؤل ندارند.
برون کنترلی ایجاد ترس و طمع می کند، مخصوص حیوانات است برای انسان نیست. انسان در مخروطی که قبلاً شرح داده شد از مرتبه ی حیوانات عبور کرده و به مرحله ی انسانیت رسیده نیازی به کنترل از بیرون ندارد. ایجاد ترس مال حیوانات است.ترس با شأن و فطرت انسان سازگاری ندارد و مانع رشد است. (ادامه دارد...)
#نشست_تنبیه {قسمت12}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده