چرا فرزندم شاد نیست؟
بدرفتاری با فرزند، طرد کردن او و غافل شدن از او گرچه خیلی شایع هستند ولی دلیل اصلی عدم شادی خانواده ها نیستند. بخش اعظم شاد نبودن خانواده ها حاصل عملکرد پدر و مادرهای خوش نیتی است که فرزندان خود را مجبور می کنند کاری را که دوست ندارند انجام بدهند. و فرزندان به خصوص نوجوان ترها برای دستیابی و رسیدن به آزادی در برابر تلاش های پدر و مادرشان مقاومت می کنند. سال ها بعد این اختلاف و تعارض بار دیگر نمایان می شود و آن وقتی است که کودکان دیروز، پدر و مادر سالخورده خود را به کارهایی وامی دارند که دوست ندارند انجام بدهند؛ مثل رانندگی نکردن، نقل مکان به خانه آنها و یا رفتن به خانه سالمندان.
چیزی که این تعارضات و اختلاف ها را وخیم تر می کند این است که پدر و مادرها و فرزندان همیشه در دنیای کیفی(تصوری که از همان ابتدا از یکدیگر در ذهن خود شکل داده اند) یکدیگر باقی می مانند. من جواب خوبی برای والدین سالخورده ندارم؛ شاید مسئله آنها بی جواب باشد. ولی هر چه سالمندان و فرزندان در زمانی که سالمندان هنوز روی پای خود ایستاده اند بهتر با هم کنار بیایند، این مشکل دیرتر پیش می آید.
اصل بدیهی نظریه انتخاب در فرزندپروری این است که اگر می خواهی فرزندت شاد، موفق و با تو صمیمی باشد، کاری نکن که فاصله بین تو و او زیاد شود. معنای این اصل بدیهی آن است که اگر می خواهید فرزندانتان با شما صمیمی بمانند از آنها انتقاد نکنید و آنها را تهدید، تحقیر، تنبیه یا تطمیع نکنید. هر چقدر سعی در کنترل کردن دیگران داشته باشید فاصله شما با آنها بیشتر می شود.
"کتاب نظریه انتخاب. اثر ویلیام گلاسر"
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
از مادری پرسیدند:
کدام فرزندت را بیشتر دوست داری؟
گفت:
بیمار ِآنها را تا وقتیکه خوب شود،
غایب را تا وقتیکه بازگردد،
کوچکترین را تا وقتیکه بزرگ شود،
و همه آنها را تا وقتیکه بمیرم.
@nooredideh
هرچه کانون خانواده گرمتر باشد
بچهها با اعتماد به نفس بیشتری
تربیت شده،
وبرای والدین ارزش بیشتری قائل هستند و در ضمن فرصت بیشتری برای رشد و شکوفایی دارند.
Join @nooredideh
هرگز فكر نكنيد هرچه سختگيرتر باشيد بهتر مي توانيد فرزندتان را تربيت كنيد. قوانین ذهنی خودتان را به کودک قالب نکنید.
والدين سختگير دو نوع بچه پرورش مي دهند؛
🔹 يا فرد مضطرب، نگران، وسواسی كه به خود بسيار سخت ميگيرد و با وجود موفقيتهايش هيچ لذتی از زندگی نمي برد.
🔹و يا فردی لجباز و فراری از كار!
با سختگيری نمي توانيد فرزندی موفق، سالم و خوشبخت تربيت كنيد. چون همیشه مایوس و نا امید در انتظار رسیدن به حس خوب آرامش خواهد ماند و با درماندگی آموخته شده اشتیاقی برای انجام کار ندارد و خشم حاصل از این ناکامی به شکل لجبازی و بی انگیزگی گریبان والدین را خواهد گرفت.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
🍃لبخند بزن: وقتی با خانواده ات دور هم جمع شده اید
خیلی ها هستند آرزوی داشتن خانواده را دارند
لبخند بزن: وقتی داری سرکارت میروی.
خیلی ها هستند دربدر بدنبال کار وشغل هستند.
لبخندبزن: چون تو صحیح و سالم هستی.
خیلی ها هستند دارند بخاطر بازگشت سلامتی شان میلیونها خرج میکنند
لبخند بزن: چون تو زنده ای وروزی داده میشوی وهنوز فرصت برای جبران زمان داری
لبخند بزن: چون تو"خدا"را داری و اورا می پرستی و از او طلب کمک میکنی.
لبخند بزن: چون "تو"خودت هستی.
وخیلی ها آرزو دارند که چون "تو" باشند.
همیشه فرهنگ لبخند را در محیط زندگی خودت منتشر کن.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
مغز کودک سه ساله دو برابر مغز بزرگسال اتصال های سیناپسی دارد؛ منتهی بخش اعظمی از آن ها در 12 تا 15 س
بیماری های روانی ریشه در کودکی دارند. اتصال ها و میدان ها مثل حروف الفبا هستند؛ خصلت ها و خاصیت های خودشان را دارند و ترکیب آن ها با یکدیگر، کلمه و در آخر جمله را می سازد. یک موقع ما با ترکیب این کلمات مثنوی و متن های زیبا و شعر و متن های علمی را تألیف می کنیم و یک موقع هم فحش و ناسزا میگوییم.
دیدید بعضی ها با چهارتا کلمه آتیش به پا می کنند و بعضی ها با چهار کلمه آرامش ایجاد می کنند؟ این بستگی به نوع قرار گرفتن آن میدان های مغناطیسی در کنار هم دارد. آموزش در این مرحله است. باید یاد بگیریم که این میدان های مغناطیسی تشکیل شده را چگونه کنار هم بچینیم. بحث ما و هدف رویکرد کودک متعادل این است که این شبکه را چگونه ساماندهی کنیم.
به کلمه "مشکلات" توجه کنید حالا میم اش را برمی داریم. میشود شکلات. یعنی یک حرف از میدان های مغناطیسی اش را برمی داریم و مشکلات تبدیل می شود به شکلات. پس ترکیب حروف است که کلمه و بعد جمله را می سازد. حالا دوتا الف بگذاریم، می شود«اشکالات». ترکیب این حروف همان چیزی است که ما باید یاد بگیریم و این نکته همان " هوش" است. هوش یعنی از این حروف چگونه استفاده کنیم، اشکالات بسازیم یا شکلات؟؟ وسن شکل گیری هوش دوران کودکی است. (ادامه دارد...)
#هوش_ویادگیری {قسمت5}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
آدم مقتدر همیشه زیبا و پخته
حرف می زند.
عنان و اختیارش را دست عواطف
و احساسات نمی دهد تا هر چه
به دهانش می آید بگوید.
اقتدار را تمرین کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
روزي كه به فرزندمون اين پيام رو ميديم تو بدي،
او هم كار بدش رو تكرار ميكنه.
كودك هر چه احساس كنه بچه خوبيه، رفتارش بهتر ميشه.
به كودكتون بگيد:
تو بچه خوبي هستي
فقط كار بدي كردي.
@nooredideh
چند نکته برای ارتباط و تعامل بهتر با بچه ها مخصوصا نوجوانان
🔸الان در زمان قرنطینه، فرصت مناسبی هست برای اینکه در کنار فرزندانمان درس بخوانیم به او درس بدهیم و از او بخواهیم به ما درس بدهد و زمانی که درس می دهد بعنوان یک شنونده خوب و مشتاق به او گوش کنیم تا او یک الگوي صحیح خوب شنیدن را در شما ببیند.
🔸در زمانی که مطالبی را به فرزندتان ارائه می کنید مراقب لحن کلام و احساساتی که منتقل می کنید باشید. طعنه، سرزنش، عیب جویی، تحقیر مقایسه با دیگران ومقایسه با خود.
از گفتن جملاتی مثل؛ "وقتی من هم سن تو بودم اینگونه بودم، این ها را نداشتیم و شما دارید. شما بچه های قدر ناشناسی هستید و..." بپرهیزید. زخم زبان، روح و روان بچه ها را آزار می دهد.
🔸مباحث درسی را با نوجوانانتان به بحث و گفتگو و بحث سازنده تبدیل کنید مباحثه کنید.
🔸به گونه ای رفتار کنیم که فرزندانمان باور کنند ما آن ها را به خاطر خودشان دوست داریم نه نمره های درسی شان.
🔸بچه ها را فرایند محور پرورش دهید نه نتیجه محور. بچه ها باید از فرایند درس لذت ببرند و شاد باشند. نتیجه ممکن است که مطابق میل ما باشد یا نباشد.
🔸شما چه فرزندی می خواهید؟!! فرزندی بااعتماد به نفس بالا و شخصیتی قوی و روحيه شاد و بانشاط ولی نمراتی نه چندان خوب و حتی پایین، یافرزندانی می خواهید روان رنجور بااعتماد به نفس کاذب، شخصیت تک بعدی که لذت و شادی را نمی شناسد، خوشحالی راتجربه نکرده ولی نمرات درخشانی دارد و در تحصیل موفق هست؟!!
🔸ما باید تلاش کنیم فرزندانی خوشحال و خوشبخت پرورش دهیم و نه فقط موفق. خوشبختی شرط لازم و کافی هست انسان ها ی خوشبخت موفق هم خواهند شد ولی انسان های موفق لزوما خوشبخت و خوشحال نیستند.
کانال تربیتی نوردیده
@nooredideh
راهكارهایی برای والدین در مقابل عصبانیت فرزندان
ابتدا بر رفتارها و برخوردهای خودتان دقت كنید. با شخصیت و ویژگیهای رفتاری خود آشنا شوید و اگر نیاز به بهبودی دارند، آنهارا بهبود بخشید.
در كنار فرزند خود باشید، نه در مقابل او. این را بدانید كه هر رفتاری دلیلی دارد پس هنگام بروز رفتارهای عصبی با حفظ آرامش خود سعی كنید علت را بیابید. تلاش كنید مساله را از دریچه ذهن فرزند خود ببینید. این یك رفتار همدلانه است. با او همدلی كنید. زمان بروز خشم و عصبانیت اصلا زمان مناسبی برای نصیحت نیست. وقتی رابطه مطلوب است با فرزند خود صحبت كنید و ارتباطی صمیمانه را بین خودتان شكل دهید حالا در خلال این رابطه صمیمی بیشتر میتوانید بر او تاثیر بگذارید.
وقتی عصبانیت و پرخاشگری بروز میكند سعی كنید با لحنی آرام و در عین حال قاطع با او صحبت كنید. این گونه خشم او نیز كنترل میشود.همچنین در برخورد با فرزندان خود چه در تشویق و چه در تنبیه، منصفانه و عادلانه برخورد كنید. اطلاعات و آگاهیهای خود را در مورد مراحل رشد فرزندان و ویژگیهای هر دوره افزایش دهید تا بهتر بتوانید با فرزند خود ارتباط برقرار كنید.
Join @nooredideh
⭕️پيامبر صلي الله عليه و آله :
«بهترين شما صاحبان عقل هستند».
گفته شد: «اى رسول خدا! صاحبان عقل،
چه كسانى اند؟» حضرت فرمودند:
✅آنان كه داراى اخلاق خوب اند،
✅ بردبار و باوقارند،
✅صله رحم مى نمايند،
✅ به پدران و مادران نيكى مى كنند،
✅ به فقرا، همسايگان و يتيمان رسيدگی مى نمايند،
✅اطعام مى كنند،
✅ آشكارا به همه سلام مى كنند
📚 كافى، ج 2، ص 24
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از قشنگی های دنیا 😍
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
بیماری های روانی ریشه در کودکی دارند. اتصال ها و میدان ها مثل حروف الفبا هستند؛ خصلت ها و خاصیت های
در یک مورد مادری انقدر کودکش را کتک زده بود که کودک مشکل روانی پیدا کرده بود. مادر می گفت: آخه نمی دونید چی کار می کنه؟ نخود و لوبیا ها را می ریزه کف آشپزخانه. گفتم: اِاِه، چه قدر قشنگ. می دونی مادرها به من شهریه می دهند و می آیند سر کلاس که من به آن ها یاد بدم که چه طوری بچه هایشان با نخود و اوبیا بازی کنند؟
مادر گفت دیروز صبح یک لحظه غافل شدم دیدم تمام روغن رو مالیده روی زمین. گفتم: وای چه خوب پس لیز شدن زمین رو تجربه کرده. مادر دیگه از من نا امید شد.😄 من واقعاً از این کارهای بچه ها لذت می برم چون می دونم چه اتفاقی با این کارها در مغز کودک می افتد. ولی مادرها ترکیب ذهنی شان طوری است که این کارهای بچه ها برایشان مثل شکنجه می ماند. ما هم خشم داریم هم شادی. می توانیم یاد بگیریم که کجا از آن ها استفاده کنیم. وقتی اتصالات درست نباشد، جا به جا از آن ها استفاده خواهیم کرد.
حالا می خواهیم دو کار انجام دهیم
1_کاری کنیم که مغز بچه هایمان صحیح تر سامان بگیرد.
2_خودمان هم یواش یواش ترکیب قرار گرفتن میدان های مغناطیسی مغزمان را تغییر بدهیم؛ حروف از قبل چیده شده را به هم بریزیم و سعی کنیم که کلمات زیباتر بسازیم؛ به جای آتش روشن کردن، یک مقداری محبت و شادی ایجاد کنیم. (ادامه دارد...)
#هوش_ویادگیری {قسمت6}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
گاهی ما زیبایی های زندگی را
به خاطر اینکه در جست و جوی
عیب های آن هستیم از دست
میدهیم.
کودکان زیبایی زندگی هستند
از وجودشون لذت ببریم...
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
یکی از علت های کم اشتهایی و اختلال خوردن در کودکان، سندرم بشقاب تمیز است .
یعنی مادر یا پدر کودک فکر می کنند که تنها زمانی معده کودک پر می شود که بشقاب خالی (بشقاب تمیز) شود. و با استفاده از ترفندهای اجبار، تشویق، تهدید، ادا و اطوار و ترساندن، کودک را مجبور به اتمام غذا می کنند .
کم اشتهایی و بد غذا بودن فرزند شما از اینجا آغاز می شود.
#بدغذایی
#کانال_تربیتی_نوردیده
@nooredideh
💠 تربیت در زندگی بزرگان
🔻 «بچه که بودم یک روز همراه پدر و مادرم برای خرید بیرون از خانه رفتیم.
🔸️ اصرار و گریههای من برای خریدن کفش مورد علاقهام که مناسب نبود، باعث شد پدرم مرا کتک بزند. ظهر همان روز پتک آهنگری در مغازه روی دست پدرم میافتد و حال و روزش را به هم میریزد.
⚡️ بعدازظهر به خانه شیخ رجبعلی خیاط میرود. او دست پدرم را که میبیند به او میگوید عزت الله خان! حواست به بچهات نبوده است؟ برو دل دخترت را به دست بیاور.»
📔 خاطره از مرضیه مؤمنی فرزند حاج عزت الله مؤمنی، یکی از نزدیکترین شاگردان شیخ رجبعلی خیاط
@nooredideh
اگر میخواهید بر خشم خود در برابر کودک مقابله کنید با چشمان فرزندتان دنیا را ببینید:
کودکان عمدا کارهایی نمیکنند که شما ناراحت شوید بلکه دلیل کارهایشان این است که مثل بزرگسالان فکر نمیکنند. اگر اجازه دهید رفتارشان شما را بیازارد مرتب در رنج و عذاب خواهید بود.
روش درست این است که بخشی از رفتار آنها را ناشی از شرایط سنی بدانید.
یک کودک دو ساله در حال یادگیری است و وقتی بشقاب را پرت میکند میخواهد ببیند چه میشود. اگر یک بشقاب پلاستیکی به وی بدهید خواهید دید که پس از پرت کردن آن به سراغ چیز دیگری رفته و شما نیز کمتر ناراحت خواهید شد پس محیط را برایش بیخطر کنید.
وقتی خود را جای او بگذارید، محیط را آماده کرده و بسیاری از اوقات به جای عصبانی شدن میخندید.
Join @nooredideh
🪆🧸 ویژگیهای اسباببازی خوب
۱. نخستین ویژگی هر اسباببازی برانگیختن حس کنجکاوی کودک است.
به عقیده روانشناسان اسباببازی خوب نه تنها نباید برای او یادآور بازی خاص بوده و تکراری به نظر برسد، بلکه باید حس کنجکاوی او را برانگیزد.
۲. اسباببازی باید پرسشهای زیادی را در ذهن کودک ایجاد کند.
نو بودن و غیرتکراری بودن اسباببازی شاخصترین مشخصههای است که میتواند ذهن کودک را به پرسیدن و جستجو وادار کند.
۳. بازی و اسباببازی باید پاسخگوی حس خلاقیت کودک باشد.
حس خلاقیت، حسی است که در همه کودکان با شدت و ضعف مختلف وجود دارد، بنابراین کافی است این حس در کودک بیدار شود. نقاشی ، بازی با لگو، بازی با اسباببازیهای فکری، کاردستی و… به خوبی حس خلاقیت کودک را سیراب میکند.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
در یک مورد مادری انقدر کودکش را کتک زده بود که کودک مشکل روانی پیدا کرده بود. مادر می گفت: آخه نمی د
هر تغییری بخواهیم در انسان ایجاد کنیم باید در ذهن او ایجاد کنیم. ما باگفتن این مطالب در حال ایجاد یک ذهنیت جدید در شما هستیم. یک بخش مشکلات همسران این است که می گویند "اگر همسرم درست شود، من هم درست می شوم"، چنین چیزی امکان ندارد. چون اگر قرار باشد «من» تغییر کنم اول باید ذهنم تغییر کند و کلید ذهن من دست خودم است. کلید ذهن همسرم هم دست خودش است. ما فقط می توانیم تأثیر بگذاریم و اطلاعات بدهیم. اگر شما خواستید، می توانید با این اطلاعات یک چیدمان جدید در چرخه های ذهن تان ایجاد کنید.
تا مطلبی را یاد گرفتید فوری آن را در خانه یا در مورد فرزندتان اجرا نکنید مثلاً ذهن یک عده این گونه شکل گرفته که برای تربیت کودک باید او را کتک زد حالا در کلاسها یاد می گیرند که بچه را نباید کتک زد، عذاب وجدان می گیرند و تصمیم می گیرند که دیگه بچه شان را نزنند، از این طرف ذهن بسیار قدرتمند است و دو بخش خودآگاه و ناخودآگاه دارد.
حال اگر مادر دچار یک تنش با فرزندش شود، بخش ناخودآگاه که ضبط شده های کودکی را دربر دارد فشار می آورد که بزن، بخش خودآگاه هم که یاد گرفته نباید زد، مقاومت می کند؛ این تعارض به فرد آسیب می زند و یک جایی این مادر منفجر می شود و چنان فرزندش را می زند که تا به حال نزده بود.
#هوش_ویادگیری {قسمت7}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
✅ نکات کلیدی روانشناسی در خرید اسباببازی دورههای سنی مختلف
🔸از تولد تا ۶ ماهگی: در این سن میتوانید جغجغههای رنگی و دندونیهایی که اشکال مختلفی دارند خریداری کنید.
🔸۶ ماهگی تا ۱ سالگی: اسباببازیهای صدادار و دارای ویژگی حرکتی، مناسب تقویت حواس پنجگانه کودک بوده که باید به آن توجه ویژهای داشته باشید.
🔸۱ سالگی تا ۲ سالگی: اسباببازیهایی مثل انواع مکعبها، وسایل برجسازی و کتاب داستانهای تصویری برای این سنین مناسب هستند.
🔸۲ سالگی تا ۳ سالگی: برای کودکانی که در این سن قرار دارند، اسباببازیهای هل دادنی مانند ماشینهای پلاستیکی، رنگهای انگشتی، توپها، عروسکها و اسباببازیهای وسایل خانه میتوانند گزینه مناسبی باشند.
🔸۳ سالگی تا ۵ سالگی: برای کودکانی که در این سن قرار دارند بازیهایی که شبیه وسایل دنیای واقعی هستند برای کودک مناسب است. بازیهایی مانند پازلها، اعداد، حروف و تصاویر نیز مفید هستند و میتوانند مهارتهای حل مسئله را در کودک تقویت کنند.
@nooredideh
سن یک تا دو سالگي سن شكل گيري حس استقلال کودکان است.
در نتیجه وظيفه والدين، دادن فرصت اكتشاف و تحرك؛ صحبت كردن زياد با كودك و توصيف اعمال كودك ؛ استفاده از تكنيك پرت كردن حواس جهت رشد ذهنیت و شخصیت كودك است.
@nooredideh
اگر کودک زیر سه سال حرف زشت میزند به او توجه نکنید نه مثبت نه منفی تا خاموش شود این مدت ممکن است بین یک هفته تا یک ماه طول بکشد.
اگر هم بالای سه سال تا هفت سال دارد بهتر است از روش باز استفاده کنید یادتان باشد شما به عنوان مادر یا پدر نباید به هم بریزید حرف بد طبیعیه و بچه ها از هر صد مفهومی که یاد می گیرند یکی دوتا حرف بد هم یاد می گیرند و این نشانه خوبی است که شبکه عصبی مغزشان در حال رشد است. اگر کسی توقع داشته باشد فرزندش در هیچ جا و به هیچ عنوان حرف بدی نزند که غیر ممکن است.
نسبت به کودک نباید واکنش منفی نشان دهید و حالتان نباید خراب شود. باهاش باید بازی کنید مثلا اون حرف را برای اشیا تکرار کنید یک بار شما یک بار او بین 60 تا 90 بار این حرف باید زده شود با حال خوب تا جذابیت کلام برایش از بین برود . این بازی هم سه تا چهار بار باید انجام شود با حال خوب و بدون نگرانی. 'دکتر رومی'
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh