از اشتباهات فرزندتان به عنوان یک فرصت استفاده کنید تا جبران کردن را به فرزندتان بیاموزید و به او یاد دهید از اشتباه کردن نترسد. برخورد نادرست با اشتباهات کودکان آنها را دچار وحشت از اشتباه می کند و به همین دلیل در بزرگسالی از ترس شکست خیلی از فرصتها را از دست خواهد داد یا با هر شکست فرد به راستی می شکند. خیلی از افراد از ترس اشتباه حرف زدن، حرف نمی زنند.
لجبازی کودک پیامی است به بزرگسالان که " من می توانم، من می دانم، اجازه بده راه خودم را پیدا کنم" اگر والدین در این زمان سعی کنند به کودک خود ثابت کنند تو نمی دانی، تو نمی توانی، پس آنچه من می گویم را گوش کن خیلی از فرصتهای خوب را خراب خواهند کردـ به اشتباه بی خطر فرزندتان به عنوان یه فرصت نگاه کنید.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
از دو کلمه ی فطرت و غریزه چه می دانید؟ انسان هرکاری می کند لحظه ای از کنترل این دو جدا نیست. همه ی ک
اکثر کارهای کودک زیر 5 سال غریزی است. بازی بچه ها هم غریزی است. کودک طبق غریزه بازی می کند و بهم می ریزد، ولی چهار عامل به خصوص نظم و نظافت در ذهن ما شروع به تحریک می کنند و حالمان بد می شود و باز درک من بدم تو خوبی به کودک القاء می شود.
برای کودک زیر 5سال هر مانعی که جلوی بازی او می گذاریم و هر تشر و نکن نکنی که به او می گوییم، احساس گناه را در او موجب می شویم. احساس گناه در مقابل لذت غریزه، باعث شرطی شدن کودک می شود. یعنی این در ذهن کودک ضبط می شود که من هر وقت لذت بردم، مامان بدش آمد به دنبال آن احساس گناه پیدا می کند و حالش بد می شود.
وقتی این حالت ادامه پیدا کند در بزرگسالی هم به همین منوال خواهد بود؛ هر وقت لذت ببرد، حالش بد می شود چون با هر لذت، احساس گناه و درک من بدم پیدا می کند و در کل دیگر از لذت خوشش نمی آید. این کودک می رسد به دوران بلوغ و بیداری غریزه ی جنسی که بالاترین و قویترین غریزه است و به طبع لذت بخش ترین غریزه است. چون لذتش بالاست، احساس گناهش هم بالا است چون شرطی شده و هر میزان که لذت بیشتر باشد به همان میزان احساس گناه هم خواهد آمد و بد آمدن از آن لذت.
حال که می رسیم به غریزه ی جنسی و لذت جنسی، احساس گناه بالا می آید و بدآمدن و اگر با ترس هم همراه باشد که دیگر نورعلی نور می شود. چند نفر از ما غذا می خوریم فقط به خاطر این که سیر شویم؟ و از غذا خوردن لذت نمی بریم؟ چند نفر از توی آب رفتن لذت نمی بریم؟ از غریزه متنفر می شویم چون به خاطر آن احساس گناه گرفته ایم، به این حالت سرکوب غریزه می گوییم.
برای این که بچه ها دچار تنفر غریزه ی جنسی نشوند از بدو تولد مراقب باشیم که نوزاد را چگونه می شوییم و با چه احساسی این کار را انجام می دهیم؟ مراقب باورهایمان در مورد نظافت باشیم چون مسئله ی سرکوب غریزه ی جنسی در نظافت و شستشو از همه ی موارد دیگر بالاتر است. اندام های دفع به اندام های تناسلی نزدیک هستند و لذتی که دفع دارد قرینه ی لذتی است که در آینده ی کودک در رابطه ی جنسی دارد.
وقتی هنگام شستشوی کودک یا نوزاد با اکراه این کار را انجام دهیم و احساس بد به کودک انتقال دهیم، کودک از اندام های دفع خودش متنفر می شود. امروزه ما با پدیده ای مواجه هستیم به نام یبوست عاطفی. در این پدیده بچه ها به عمد نمی خواهند که پی پی کنند، در بعضی موارد کار به بیمارستان و عمل جراحی کشیده شده و حتی گزارشی داشتیم که دور مقعد کودک کبود شده بوده و به شدت مقاومت می کرده و یا مواردی بوده که بچه در سن پنج و شش ساله را باید پوشک می بستند تا پی پی می کرده چون نمی توانسته و می ترسیده. ریشه ی همه ی این مسائل، نظافت است. در مسئله دفع مراقب باشید و بچه ها را نترسانید. (ادامه دارد...)
#بهداشت_جنسی {قسمت8}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
🔴 برای #غدیر چه کنیم؟!
یه نقل قول از آیتالله حائری شیرازی بخونیم و تمام!
_____________
👈 یک عیدیِ حسابی به بچهها بدهید!
پدرها جوری نسبت به عید غدیر ارادت به خرج بدهند که بچهها از یک ماه، دو ماه قبل #چشم_انتظار عید غدیر باشند!
حتی اگر لازم شد، #قرض کنید و یک عیدی حسابی - به اندازهای که به علی ارادت دارید - به بچهها بدهید.
نگویید: «باز من باید یک چیزی خرج کنم!» نه! مقروض میشوی، خب بشو! تو که برای چیزهای دیگر قرض کردهای، یک بار هم برای حضرت علی مقروض شو.
_____________
مهمه که بتونیم روز خاطرهانگیزی بسازیم ...
اما دیگه چه کارهایی میشه کرد؟!
ادامه داره ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
هدایت شده از کانال حمید کثیری
جلسه چهارم
یکشنبه | ساعت ۱۰.۳۰ صبح
لایو در ایتا هم پخش میشه اما توصیه میکنم از آپارات یا روبیکا ببینید، باکیفیتتر هست
لینک آپارات 👇
https://www.aparat.com/hamidkasiri_ir/live
لینک روبیکا 👇
https://www.rubika.ir/hamidkasiri_ir
تربیت فرزند نوردیده
جلسه چهارم یکشنبه | ساعت ۱۰.۳۰ صبح لایو در ایتا هم پخش میشه اما توصیه میکنم از آپارات یا روبیکا
ساعت ۱۰.۳۰ لایو یادتون نره ✋🌹
هدایت شده از کانال حمید کثیری
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لایو | جلسه چهارم
فصل سوم از کتاب نیکسرشت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کشف_کردن_بچهها
وقتی ما در سی و خردهای سالگی با این همه تجربهی زندگی، هنوز کشف برامون لذت داره،
هنوز یه فهم تازه، یه یادگیری جدید و ... برامون لذتبخش هست
اونوقت تصور کنیم برای بچهها که تجربههای زیادی ندارن، چه لذتی از دیدن تازگیها و کشفهاشون میبرن..!
و از قضا این کشفها چقدر در طول روز میتونن زیاد باشن ...
به بچهها فرصت بدیم خودشون تجربه و کشف کنند.
لذتی که در کشف هست رو با جلوجلو آگاهی دادن، توضیح دادن و ... خراب نکنیم.
هدایت شده از کانال حسین دارابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
والله والله غدیر از اربعین و نیمه شعبان مهمتره...
#حسین_دارابی | عضوشوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
محبت کردن بهترین راه تربیت فرزند:
این كه یك كودك چقدر تربیت پذیر باشد، در درجه اول بستگی به این دارد كه احساس كند چقدر مورد محبت قرار دارد و چقدر به عنوان یك انسان و عضو خانواده او را به حساب می آورند.
راهنمایی كردن توأم با دلسوزی و مهربانی، قدم مهمی از مراقبت كودكان به حساب می آید و به آنها كمك می كند كه نسبت به افراد خانواده و جامعه مهربان بوده و افرادی قابل احترام و دوست داشتنی باشند.
پس بزرگترین وظیفه ما این است كه كاری كنیم كه فرزندمان احساس كند دوستش داریم و به او احترام می گذاریم.
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بهترازین راه حل پیدا نمیشه😂💔
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
اکثر کارهای کودک زیر 5 سال غریزی است. بازی بچه ها هم غریزی است. کودک طبق غریزه بازی می کند و بهم می
من یک مورد مشاوره داشتم که خانمی بودند که یک پسر 5 ساله داشتند و ایشان تمام کلاس های من را شرکت می کردند و حتی مطالب را چندین بار شنیده بودند، پسر ایشان دچار یبوست عاطفی بود. همه ی زندگی این خانم را زیر و رو کردم و مشاوره های متعدد، همه چیز در زندگی ایشان عالی بود، شوهر، بچه و من هیچ نکته ای را نتوانستم پیدا کنم حتی با بچه اش خیلی خوب بازی می کرد،
یک بار ما جشن بازی در هفت چنار داشتیم فصل پاییز بود و برگ های فراوانی روی زمین ریخته بود و باران هم کم کم داشت شروع می شد بچه ها مشغول بازی بودند که من متوجه شدم که این خانم هم با پسرش آمدند، پسر یک لباس کرم سورمه ای خیلی شیک پوشیده بود؛ من بچه ها را هدایت کردم به جلو و بردمشان در جوبی که پر از برگ شده بود و بارون هم خرده بود و کمی لجن شده بود و به بچه ها گفتم که به برگ ها پا بزنید، شروع کردیم به پا زدن و برگ ها را ریختن...
ناگهان یک جرقه در ذهن من زد و همینطور که بچه ها مشغول بازی بودند یک پشت پا زدم به پسر این خانم و انداختمش توی برگ ها و رویش هم برگ ریختم خودم هم نشستم که بچه نترسد، بچه هول شد که نکن کثیف میشم، مامانم دعوام می کنه، مادرش هم مشغول فیلمبرداری بود و گفت که اشکال نداره پسرم بازی کن خلاصه شروع کردیم من سرش برگ ریختم و اون روی من برگ ریخت و لباس شیک این پسر حسابی داغون و کثیف شد تمام شد یکهو متوجه شدم که صدای جیغی آمد و دیدم که مادر این پسر افتاده و دوربین را رها کرده و دچار شوک عصبی شده و فقط جیغ می زند و می گوید که خودم کردم من بچه ام را بدبخت کردم خلاصه مادر ها جمع شدند و آب قند و رسیدگی کردند یک کمی که حالشان جا آمد پرسیدم چی شده؟ گفتند من وسواس دارم و تا حالا بهت نگفتم.
فهمیدیم که مادر پسر را موقع پی پی کردن پوشک می کرد و چون خودشان از شستن پی پی بدشان می آمد تا شب و تا وقتی که پدر بیاید و بچه را بشوید به همان شکل می ماند؛ هم بچه عذاب می کشید و هم خود مادر و بچه از مادر خواهش می کرد که به کسی چیزی نگو آخه آبروم می ره. بعد از ماجرای پارک من دیگه این خانم را ندیدم تا یک سال و نیم بعد ایشان آمدند سر یکی از کلاس ها و گفتند که فقط آمدم بگم که بعد از ماجرای پارک دیگه مسئله ی ما حل شد. (ادامه دارد...)
#بهداشت_جنسی {قسمت9}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸
بیش از همگان گناه ما بود ولی
ما را به محبت علی بخشیدند …..
🍃سلام صبحتون بخیر🍃
✍️روزمرِگی_من_و_مامان
🧕https://eitaa.com/joinchat/444596224C4175a724eb
#صبح_بخیر
🌼
مشکلات خلقی والدین باعث لجبازی و خودمحوری فرزندان می شود .
مادر افسرده ای که حوصله روبرو شدن با خودمحوری ها یا شیطنت کودک را ندارد ، او را طرد می کند . این واکنش مادر یا بچه را به لاک افسردگی فرو می برد یا باعث تشدید لجبازی ها و طولانی شدن دوره خودمحوری اش می شود.
مادری که مبتلا به وسواس است ، زمانی که فرزندش از خط قرمزها عبور می کند ، واکنش شدیدی به او نشان می دهد . این واکنش مادر باعث می شود فرزندی وسواسی یا کودکی که به لجبازی کردن عادت می کند را پرورش دهد .
در واقع می توان گفت مادرانی که به اختلالات خلقی درمان نشده مبتلا هستند، فرزندشان را هم به آن اختلال دچار می کنند یا باعث تشدید خودمحوری و لجبازی آن ها می شوند.
@nooredideh
امام سجاد علیه السلام:
هیچ وقت فراموش نکن؛
پدر ومادرت،اصل و ریشه تواَند!
و هر عمل بزرگ و والای تو
ریشه در وجود اونها داره❗️
پس مغرور نشو
و دربرابرشون خاضع و فروتن باش!
Join @nooredideh
🔴 برای #غدیر چه کنیم؟! (۲)
غدیر باید هر قدر که امکان داره #باشکوهتر برگزار بشه. غدیر نمایش همدلی است و در این سالها فرصتی ایجاد شده که صدای مسلمانان به واسطه #غدیر، به نحو دیگری شنیده بشه.
سوای اینکه هر کدام از ما چه ظرفیتی داریم و چه کارهایی میتونیم انجام بدیم، یک نکته خیلی مهمه؛
#مهمانیهای_کیلومتری در شهرهای مختلف شاید مهمترین ویترین عید غدیر باشه. جایی که مردم از هر رنگ و نوع و جنسی کنار هم یکی از بزرگترین گردهماییهای جامعه مسلمین رو در یک روز به نمایش میگذارند و طبیعتاً در شهرهای بزرگ مهمترین جایی که باید روش سرمایهگذاری کنیم، براش خرج کنیم، وقت و انرژی بگذاریم؛ همین مهمانیهای کیلومتری هست. حداقل کاری که برای این فضاها میشه کرد، حضور خانوادگی ما در این مهمانی هست. این یعنی سوای مراسمات هر ساله و رسوممون در عید غدیر خیلی خوبه که در این فضاها حضور داشته باشیم. هم شکوه مهمانیها رو بیشتر میکنه و هم یک روز خاطرهانگیز برای بچهها درست میشه ...
اما دیگه چه کارهایی میشه کرد؟!
ادامه داره
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
🔴 برای #غدیر چه کنیم؟! (۳)
پست اول رو اگر خونده باشید، گفتیم که هر کس باید به ظرفیت خودش نگاه کنه اما یک سری از کارها بودند و هستند که گذشتگان ما مقید بودند در روز #عید_غدیر انجام بدن،
چند مورد رو مثال بزنم؛
1️⃣ #دید_و_بازدید_سنتی از ساداتِ اقوام، همکاران، دوستان و همسایگان. تکریم اونها در روز عید و البته عیدی تبرّکی از اونها گرفتن یک رسم بسیار خوب بوده. یک کار کاملاً عینی که هم به خود ما یادآوری میکرد حرمت فرزندان پیغمبر رو به صورت ویژهتری باید داشته باشیم و هم به فرزندانمون این ارزش رو منتقل میکرد. پس حتماً خوبه این کار رو انجام بدیم ولو با دید و بازدید از یکی دو خانواده ...
2️⃣ آیین #عقد_اخوت که در گذشته خیلی مرسوم بوده ولی این روزها فقط به صورت نقطهای و در مناطق خاصی انجام میشه. اصلاً کار پیچیدهای نیست اما سنت بسیار زیبا و ارزشمندی هست که خوبه هر کس براش مقدوره انجام بده، البته افراط نکنید ☺️
3️⃣ #نماز_بیعت عید غدیر که نزدیک ظهر روز عید خوانده میشه و خیلی هم ساده است و امام صادق در موردش گفتند هر کس این نماز رو به جا بیاره، پاداش کسی رو داره که در روز غدیر خم نزد رسول خدا حاضر بوده و با پیغمبر بر ولایت امیرالمؤمنین بیعت کرده ... ( و البته سایر اعمال وارده در روز عید غدیر که نسل ما کمتر تقید به انجامشون داره!)
4️⃣ در اکثر خورده فرهنگها کارهای خاصی بوده که در گذشته انجام میشده و از قضا کار معقول و پسندیدهای هم بوده اما به مرور زمان رو به فراموشی رفته. کار بسیار مهم و مبارکی هست که تلاش کنیم اینها احیا بشن و از بین نرن.
اما دیگه چه کارهایی میشه کرد؟!
ادامه داره
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
امام على عليه السلام:
مَن لَم يَتَعَلَّم فِي الصِّغَرِ لَم يَتَقَدَّم فِي الكِبَرِ
كسى كه در كودكى نياموزد، در بزرگ سالى پيش نمى افتد
غررالحكم حدیث8937
عید غدیر مبارک 🌹🌹
🆔 @nooredideh
با ذهن باز به توانایی کودکان خود نگاه کنید
«هر کودکی هنرمند است. مسئله این است که پس از این که بزرگ شد، هنرمند باقی بماند.» پابلو پیکاسو
دکتر کلوین تیلور، استاد دانشگاه یوتا و یکی از پیشگامان بزرگ در آموزش افراد تیزهوش و پراستعداد، به مطالب بسیار شگفتانگیزی در تحقیقات خود دستیافت. وی دریافت که تمام کودکان تیزهوش و خلاقاند. برخی در سخنوری خلاقاند، بعضی در حرکات بدنی، بعضی دیگر در نقاشی یا نویسندگی و عدهای دیگر در شیوهای که با دیگران ارتباط پیدا میکنند، یا در سبک سازماندهی.
دکتر تیلر مجموعهای از استعدادها را کشف کرد که بسیاری از آنها قبلا هرگز شناخته نشده بود. این نکته بسیار مهمی است زیرا نشانگر این حقیقت است که نبوغ افراد منحصربهفرد است و شاید چندان دور از حقیقت نباشد اگر گفته شود که «با تولد هر کودک یک استعداد و توانایی کاملا جدید به دنیا افزوده میشود.»
@nooredideh
برخی از راههای افزایش عزت نفس در کودکان
۱. شب هر کاری دارید کنار بزارید و برایش قصه بگید
۲.اشتباهش راحت ببخشید
۳. خوبیهاشو بزرگ کنید
۴. به حرفاش خوب گوش بدید
۵. بیدلیل بغلش کنید و ببوسید
۶. مقایسهش نکنید
۷. «اگه نکنی وای به حالت» رو نگید
۸.گاهی باهاش کارتونهایی که دوست داره ببینید
۹.بهش نگید «تو دیگه بزرگ شدی بچگی نکن»
۱۰. اگر اشتباه کردید راحت عذرخواهی کنید
۱۱. در سفر تلفن کنید و به او بگویید دلتان تنگ شده
۱۲.القای بینش: میدونم از عهده انجام اون بر میایی
۱۳. روابطتان را با همسرتان ترمیم و تصحیح کنید
۱۴. برای تفریح و بازی وقت بزارین.
@nooredideh
در عالم کودکی به مادرم قول دادم
که تا همیشه هیچ کس را بیشتر از او دوست نداشته باشم.
مادرم مرا بوسید.
و گفت : نمی توانی عزیزم !
گفتم : می توانم ، من تو را از پدرم و خواهر و برادرم بیشتر دوست دارم .
مادر گفت : یکی می آید که نمی توانی مرا بیشتر از او دوست داشته باشی .
نوجوان که شدم دوستی عزیز داشتم .
ولی خوب که فکر می کردم مادرم را دوست داشتم .
معلمی داشتم که شیفته اش بودم ولی نه به اندازه مادرم !
بزرگتر که شدم عاشق شدم ، خیال کردم نمی توانم به قول کودکی ام عمل کنم .
ولی وقتی پیش خودم گفتم ؛
کدامیک را بیشتر دوست داری باز در ته دلم این مادر بود ، که انتخاب شد.
سالها گذشت و یکی آمد ، یکی که تمام جان من بود .
همانروز مادرم با شادمانی خندید و گفت دیدی نتوانستی !
من هرچه فکر کردم او را از مادرم و از تمام دنیا بیشتر می خواستم ،
او با آمدنش سلطان قلب من شده بود .
من نمی خواستم و نمی توانستم به قول دوران کودکیم عمل کنم .
آخر من خودم مادر شده بودم ...😊
join @nooredideh
🔴 عیدالله الاکبر مبارک
انشاءلله در دنیا از شیعیان ناب امیرالمومنین (ع) و در آخرت با حضرت محشور باشیم.
🌺 امام رضا (ع) فرمودند: در چنین روزی که روز عید و تبریک گفتن به یکدیگر است، مناسب است مومنان وقتی به یکدیگر میرسند این جملات را بگویند:
«الْحَمْدُ للهِ الَّذی جَعَلَنا مِنَ الْمُتَمَسِّکینَ بِوِلایةِ امیرِالْمُؤْمِنینَ وَالائِمَّةِ»
ستایش خاص خدایی است که قرار داد ما را از تمسکجویان به ولایت امیرمومنان و سایر امامان علیهم السلام.
👀 چشمان ظریف کودک همانند یک دوربین حساس فیلمبرداری، از همه حرکات و رفتار #والدین فیلمبرداری میکند و از رفتار خوب یا بد آنان تقلید مینماید.
🌀 از لبخندها و زمزمهها و نوازشهای #مادر درس خوشبینی و اعتماد و اظهار #محبت میآموزد. از تندیها و عصبانیتها و بدرفتاریهای او نیز درس خشونت و بدرفتاری می گیرد.
💠 روابط خوب مؤدبانه و صمیمانه #پدر و #مادر یا روابط تیره بیادبانه خصمانه، لجبازیها و کشمکشهای آنان بدون شک در تربیت و شکلگیری #شخصیت کودک تأثیر بسزایی دارد.
✍ #آیت_الله_امینی | اسلام و تعلیم و تربیت، صفحه ۳۹۵.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
من یک مورد مشاوره داشتم که خانمی بودند که یک پسر 5 ساله داشتند و ایشان تمام کلاس های من را شرکت می ک
مواظب قضیه ی نظافت باشید و بچه ها را شرطی نکنید چون اگر شرطی شوند دیگر لذت نخواهند برد و یا همیشه لذت بردن با احساس گناه برایشان به همراه خواهد بود.
یک نکته در مورد نظافت و شستشو این است که تبعیض جسمی نداشته باشید، اندام ها و همه ی اعضای بدن محترمند و همه با ارزش هستند؛ اندام ها و اعضا را به بد و خوب تقسیم نکنید. اندام های تناسلی بچه را نگویید عیبه، زشته، کثیفه، دست نزن؛ کابوس بیماری برای بچه ها ایجاد نکنید.
اندام های تناسلی و دفع را مرکز تولید بیماری و باکتری به بچه معرفی نکنید، این کابوس تا بزرگسالی همراه کودک می ماند به خصوص در خانم ها. بلکه باید این طور به بچه ها القاء کرد که اصلاً کثیف نیست بلکه خیلی هم تمیز و محترم است و آنقدر محترم است که همیشه باید پوشیده باشد و می توانیم بگوییم ممکنه که دستت خیلی تمیز نباشه و جیشت را آلوده کنه.
به هیچ عنوان اندام دفع را کثیف و بد به بچه معرفی نکنید چون اندامی که جیش را دفع می کند غیر از خود جیش است به بچه می گوییم که جیش تمیز نیست و ما باید آن را بشوییم تا اونجایی که ازش جیش میاد همیشه تمیز بمونه. شُری آب می ریزیم که همش بره پایین.
این کارها را با غُرغُر و اَه اَه و گندت بزنن و کثافته، انجام ندهید؛ بلکه جیش از همه ی بدن جمع میشه و اون رو تمیز می کنه مثل شستن آشپزخانه که از همه جا آب را جمع می کنیم و می بریم سمت فاضلاب، جیش هم همه ی بدن را می شورد و از این جا بیرون میاد و شُری میره تو توالت. نمی گوییم اونجا کثیف است می گوییم بشوریم تا اونجا کثیف نشه و تمیز بمونه. اون جای آدم ها خیلی محترم است و خیلی هم باید پوشیده باشد. (ادامه دارد...)
#بهداشت_جنسی {قسمت10}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده