*اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب خدمت باسعادت عزیزان وتوفیق رسیدن به مرتبه شناخت گنج سکوت وبهرمندی از سنجیده سخن گفتن
روز آدینه شما بزرگواران همراه باسلامتی وطول عمرباعزت وبرکت
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
*نقش سکوت وسنجیده سخن گفتن درشکل گیری شخصیت انسان
*سکوت ارزشی اخلاقی*
روایاتی که در مدح و ستایش سکوت به عنوان ارزش اخلاقی ذکر شده
و نیز اخباری که مایه هائی ارزشمند برای سکوت برشمرده،
حکایت روشنی از اثرات مثبت سکوت دارند، به برخی از این آثار توجه کنید.
*حفظ هیبت انسان*
سکوت هیبت انسان را حفظ می کند و او را از طعن ها و ایرادها محفوظ می دارد،
تعبیری که حضرت امیر علیه السلام در این رابطه دارند بسیار زیباست.
*«المرءُ مَخْبُوءٌ تَحْتَ لِسانِهِ* »
انسان در زیر زبان خود مخفی است و تا سخن نگوید آشکار نشود.
تا انسان حرفی نزند، ماهیت وی همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد و خصوصیات او آشکار نمی شود امّا با اولین سخنش، لهجه وی شناسائی می شود و به تدریج میزان ادب اجتماعی، نزاکت فردی،
علم و دانش و... عیان می گردد.
تا مرد سخن نگفته باشد
عیب و هنرش نهفته باشد
حضرت امیر علیه السلام نیز می فرمایند:
کثرت سکوت برای انسان هیبت می سازد.
*«بِکثْرَةِ الصَّمْتِ تَکونُ الهَیبَةُ»*
کثرت سکوت، موجب ابهت است.
*سکوت زیور علم*
سخن زیاد نشانه جهل است و آنکه عالم تر است کم سخن تر است، انسانی که ظرفیت و حلم او اندک است دانش اندک خود را پیوسته بیان می دارد و بدین وسیله برای خود در پی کسب وجهه می باشد، امّا کسی که بسیاری از معلومات را در خود جای داده است،
علم و حلم را مقرون هم ساخته و جز به هنگام ضرورت و به قدر ضرورت چیزی نمی گوید.
مَثل این دو کس، مَثل کوزه ای است که اگر قطره آبی داشته باشد صدای خود را به همه می رساند ولی کوزه پر آب ساکت و آرام می باشد. و یا جیبی که چند سکه پول در خود جای داده،
مقدار ارزش خود را به همه اعلام می دارد ولی جیب پر از اسکناس هرگز خودنمائی نمی کند.
قال علی علیه السلام:
*«الصَّمْتُ زَینُ الْعِلْمِ وَ عُنْوانُ الْحِلْمِ»*
خاموشی آرایش و زینت علم و نشانه بردباری و حلم است.
*سلامتی و حفظ نفس*
بسیاری از نزاع ها و کدورتها، جنگها و خونریزی ها از زبان ناشی می شود تا آنجا که مثل شده است: «زبان سرخ، سر سبز می دهد بر باد»
این مثل ترجمه ای است برای فرمایش مولای بیان امام علی علیه السلام که فرموده اند:
*کمْ مِنْ دَمٍ سَفَکهُ فَمٌ*
بسا خونی که باز شدن دهانی آن را ریخت
هر که را تیغ زبان نیست بفرمان
عاقبت کشته شمشیر زبان می گردد
کمتر کسی است که این اثر از آثار سکوت را لمس نکرده باشد و لذا محتاج به توضیح نبوده و صرفاً به ذکر چند روایت از مولای متقیان حضرت امیر علیه السلام اشاره می شود.
*«انْ کانَ فِی الْکلامِ بَلاغَةٌ، فَفِی الصَّمْتِ السَّلامَةُ مِنَ العِثارِ»*
اگر در سخن، بلاغت و شیوائی نهفته شده است. در خاموشی سلامتی از لغزش واقع شده است.
*«الْزِمِ الصَّمْتَ فَادْنی نَفْعِهِ السَّلامَةُ*
همیشه خاموش باش که کمترین فایده آن سلامتی است.
و این روایت کوتاه خلاصه ای است از همه گفته ها:
*اصْمُتْ تَسْلَمُ*
خاموش باش، سالم می مانی.
*عدم احتیاج به عذر خواهی*
پرگو و پرحرف در لابلای کلماتش سخنانی هرز صادر می شود و او برای حفظ موقعیت آینده خود مجبور به عذرخواهی و طلب بخشش می شود چه اینکه اگر چنین نکند بدتر از پیش از چشمها می افتد و اعتماد نسبی دیگران را نسبت به خود از دست می دهد.
لذا وی هر لحظه در جستجوی بهانه ای و یافتن راهی برای بیان شیوه عذرخواهی خود است،
ولی کسی که زبان خود را یله و رها ننموده و در کنترل خویش دارد طبیعتاً کمتر در پی تدارک اسباب و مؤنه عذرخواهی می شود.
قال علی علیه السلام:
*الصَّمْتُ یکسیک الْوَقارَ وَ یکفیک مَؤُنَةَ الْاعْتِذارِ*
خاموشی، لباس وقار بر تو می پوشاند و سختی عذرخواهی را از تو برمی دارد.
*طرد شیطان ازخود*
زبان عامل بسیاری از انواع مختلف گناهان است و لذا وسیله ای خوب برای رسیدن ابلیس به مطامع خود می باشد.
و سکوت در خلاف این جهت حرکت کرده و لذا موجب توقف و طرد ابلیس می شود.
قال رسول اللَّه صلی الله علیه و آله:
*«عَلَیک بِطُولِ الصَّمْتِ فَانَّهُ مَطْرَدَةٌ لِلشَّیطان وَ عَوْنٌ لَک عَلی امْرِ دینِک* »
بر تو باد سکوت زیاد که موجب طرد شیطان و باعث یاری دین تو می باشد.
نهج البلاغه- حكمت 140
نهج البلاغه- حكمت 215
هدایت شده از جهاد کبیر
این نامه خیالم را راحت کرد
📍حجت الاسلام مرتضی آقا تهرانی؛
🔹بعد از رحلت حضرت امام(ره)، يادم است ما مشهد بوديم كه حاج آقا مصباح براي بيعت با آقا به تهران آمده بودند و از آنجا هم به مشهد آمدند. ما خدمتشان رسيديم و از وضع و اوضاع پرسيديم.
🔸حاج آقا فرمودند كه براي بيعت خدمت آقا رفته بودم ولي خدا را شكر دست خالي نرفتم، چون آيت الله بهجت يك نامه چهار صفحه اي براي حضرت آقا كه تازه رهبر شده بودند، نوشتند كه شروع نامه هم اين بود كه بنده انتصاب حضرتعالي را به سمت مقام ولايت و رهبري تبريك عرض ميكنم و بعد شروع كرده بودند كه حالا ديگر وظايف شما اين است.
🔸بعد آقا به آيت الله مصباح فرموده بودند كه تا حالا خيليها از مردم و مسئولين با من بيعت كردند ولي هيچ كدام دلم را آرام نكرد كه من در اين جايگاه بايد باشم يا نه الا اين نامه كه خيالم را راحت كرد. چون ميدانم كه ايشان اصلا بر مبنايي كه ديگران ممكن است بنويسند و حرف بزنند، نمي نويسند و صحبت نمي كنند.
📌انتشار به مناسبت سالروز ارتحال عارف بزرگ آیت الله بهجت(ره)
┏━━ °•🖌•°━━┓
@jahad_tabein
┗━━ °•🖌•°━━┛
هدایت شده از جهاد کبیر
#حکایت
آورده اند که بهلول بیشتر وقت ها در قبرستان می نشست و روزی که برای عبادت به قبرستان رفته بود وهارون به قصد شکار از آن محل عبور می نمود چون به بهلول رسید گفت: بهلول چه می کنی؟
بهلول جواب داد: به دیدن اشخاصی آمده ام که نه غیبت مردم را می نمایند و نه از من توقعی دارند و نه من را اذیت و آزار می دهند. هارون گفت:
آیا می توانی از قیامت و صراط و سوال و جواب آن دنیا مرا آگاهی دهی؟
بهلول جواب داد به خادمین خود بگو تا در همین محل آتش نمایند و تابه بر آن نهند تا سرخ و خوب داغ شود هارون امر نمود تا آتشی افروختند و تابه بر آن آتش گذاردند تا داغ شد.
آنگاه بهلول گفت:
ای هارون من با پای برهنه بر این تابه می ایستم و خود را معرفی می نمایم و آنچه خورده ام و هرچه پوشیده ام ذکر می نمایم و سپس تو هم باید پای خو د را مانند من برهنه نمایی و خود را معرفی کنی و آنچه خورده ای و پوشیده ای ذکر نمایی. هارون قبول نمود.
آنگاه بهلول روی تابه داغ ایستاد و فوری گفت: بهلول و خرقه و نان جو و سرکه و فوری پایین آمد که ابداً پایش نسوخت و چون نوبت به هارون رسید به محض اینکه خواست خود را معرفی نماید نتوانست و پایش بسوخت و به پایین افتاد.
سپس بهلول گفت:
ای هارون سوال و جواب قیامت نیز به همین صورت است. آنها که درویش بوده ند و از تجملات دنیایی بهره ندارند آسوده بگذرند و آنها که پایبند تجملات دنیا باشند به مشکلات گرفتار آیند.
🗞 @Ancients ⏳
هدایت شده از خبرگزاری فارس
حسین شریعتمداری: از مجلس انتظار نبود!
🔹مدیرمسئول روزنامۀ کیهان نوشت: چهارشنبه ۲۶ اردیبهشتماه، مجلس کلیات لایحهای را تصویب کرد که بر اساس آن ـ در صورت تصویب شورای نگهبان ـ علاوه بر جمعه، روزهای شنبه نیز به تعطیلات رسمی کشور اضافه میشود!
🔹لازمۀ تأیید مصوبات مجلس آن است که با شرع و قانون اساسی مخالف و مغایرت نداشته باشد و تشخیص عدم مغایرت با قانون اساسی در تخصص شورای نگهبان است که از ۶ فقیه مجتهد و ۶ حقوقدان برجسته برخوردار است و خود فقهای دیگر با وجود احترام و دانش فراوانی که دارند، داعیه تشخیص مغایرت یک مصوبه با قانون اساسی را ندارند.
🔹سؤال این است که چرا برخی از نمایندگان موافق مصوبه تعطیلی شنبهها قبل از اعلام نظر شورای نگهبان، به دفتر رهبر معظم انقلاب و شماری از مراجع تقلید مراجعه کرده و از آن بزرگواران درباره مصوبه تعطیلی شنبهها نظر خواستهاند؟ که البته معلوم شد ادعای موافقت دفتر رهبر معظم انقلاب خلاف واقع است و آنچه از قول مراجع محترم نقل کردهاند نیز سندیت ندارد.
اما هدف این نمایندگان چه بوده؟
متن کامل یادداشت را اینجا بخوانید
@Farsna
هدایت شده از جهاد کبیر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سـ🥰✋ـلام🌸🍃
صبحتون بـخیر
شروع هفته تون🌸🍃
به طراوت یك روز بهاری
پــر از انـرژی مثبت🌸🍃
پــر از مهربانی و لبخند
پــر از تـوکـل و امـیـد 🌸🍃
لحظاتتون مملو از مهر پروردگار
هفته تون سراسر پراز خیرو برکت🌸🍃
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
هدایت شده از جهاد کبیر
147-148.mp3
3.46M
📖📢🌾🌾🌾📢📖
فایل صوتی تفسیر آیات ۱۴۷ و ۱۴۸ سوره اعراف توسط استاد قرائتی:
وَالَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا وَلِقَاءِ الْآخِرَةِ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ هَلْ يُجْزَوْنَ إِلَّا مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ
ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﺁﻳﺎﺕ ﻣﺎ ﻭ ﺩﻳﺪﺍﺭ ﺁﺧﺮﺕ ﺭﺍ ﺗﻜﺬﻳﺐ ﻛﺮﺩﻧﺪ ، ﺍﻋﻤﺎﻟﺸﺎﻥ ﺗﺒﺎﻩ ﻭ ﺑﻲ ﺍﺛﺮ ﺷﺪ . ﺁﻳﺎ ﺟﺰ ﺑﻪ ﺁﻧﭽﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ [ ﺑﺮ ﻃﺒﻖ ﻛﻔﺮ ﻭ ﺍﻧﺤﺮﺍﻓﺸﺎﻥ ] ﺍﻧﺠﺎم ﻣﻰ ﺩﺍﺩﻧﺪ ، ﻛﻴﻔﺮ ﺩﺍﺩﻩ ﻣﻰ ﺷﻮﻧﺪ ؟ !(١٤٧)
وَاتَّخَذَ قَوْمُ مُوسَىٰ مِن بَعْدِهِ مِنْ حُلِيِّهِمْ عِجْلًا جَسَدًا لَّهُ خُوَارٌ أَلَمْ يَرَوْا أَنَّهُ لَا يُكَلِّمُهُمْ وَلَا يَهْدِيهِمْ سَبِيلًا اتَّخَذُوهُ وَكَانُوا ظَالِمِينَ
ﻭ ﻗﻮم ﻣﻮﺳﻲ ﭘﺲ ﺍﺯ [ ﺭﻓﺘﻦ ] ﺍﻭ [ ﺑﻪ ﻣﻴﻌﺎﺩﮔﺎﻩ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ] ، ﺍﺯ ﺯﻳﻮﺭﻫﺎﻱ ﺧﻮﺩ ﻣﺠﺴﻤﻪ ﮔﻮﺳﺎﻟﻪ ﺍﻱ ﺳﺎﺧﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺻﺪﺍﻱ ﮔﺎﻭ ﺩﺍﺷﺖ ! ﺁﻳﺎ ﻧﻤﻰ ﺩﻳﺪﻧﺪ ﻛﻪ ﺁﻥ ﻣﺠﺴﻤﻪ ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺳﺨﻦ ﻧﻤﻰ ﮔﻮﻳﺪ ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺭﺍﻫﻲ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﺪ ؟ ! [ ﻭﻟﻲ ﺑﺎ ﺭﻭﺷﻦ ﺑﻮﺩﻥ ﺍﻳﻦ ﺣﻘﻴﻘﺖ ﻛﻪ ﻣﺠﺴﻤﻪ ﺍﻱ ﺑﻴﺶ ﻧﻴﺴﺖ ﻭ ﻫﻴﭻ ﻛﺎﺭﻱ ﺍﺯ ﺩﺳﺘﺶ ﺑﺮ ﻧﻤﻰ ﺁﻳﺪ ] ﺁﻥ ﺭﺍ [ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻣﻌﺒﻮﺩﻱ ﺑﺮﺍﻱ ﭘﺮﺳﺘﺶ ] ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ ﻭ [ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺗﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ] ﺍﺯ ﺳﺘﻤﻜﺎﺭﺍﻥ ﺑﻮﺩﻧﺪ .(١٤٨)
هدایت شده از تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
روزی که فانتوم ایرانی محاصره خرمشهر را تکمیل کرد
#علیرضا_تقوی_نیا
🔸️عملیات الی بیت المقدس در اردیبهشت ۶۱ شروع شده و عراق با ۲۲ تیپ رزمی در حال دفاع از خرمشهر و اطراف آن بود.
🔸️به موازات عملیات زمینی نبردی بزرگ نیز در آسمان میان نیروی هوایی ارتش ایران و ارتش بعث عراق در جریان بود تا این که در روز ۱۳ اردیبهشت ۶۱ ، یکی از فانتوم های شناسایی با عکسی که گرفت، فرماندهان ایرانی را متوجه ایجاد یک پل باریک روی اروند گردانید.
🔸️این پل باعث اتصال خرمشهر به عراق میشد و لجستیک نیروهای بعثی را تامین می کرد.
🔸️ظاهرا پل توسط مهندسی-رزمی ارتش بعثی با کمک مهندسان مصری ساخته شده بود و تاثیری استراتژیک بر نبرد خرمشهر داشت.
🔸️برای آن که اهمیت خرمشهر برای صدام بهتر دانسته شود، لازم است به پاسخی که صدام برای فرمانده سپاه سوم عراق "سپهبد صلاح القاضی" فرستاد، اشاره کرد.
🔸️صلاح القاضی از لحاظ نظامی حفظ خرمشهر را ممکن نمی دانست و این نکته را در نامه ای برای صدام گوشزد کرد اما او پاسخ داد : دفاع از محمره (خرمشهر ) همانند دفاع از بغداد است.
🔸️در نتیجه عزم سپاه سوم عراق برای دفاع از خرمشهر در برابر هجوم ایرانی ها جزم شد اما حفظ این شهر استراتژیک بدون اتصال به عقبه خاک عراق بسیار سخت بود.
🔸️در روز ۱۷ اردیبهشت ۶۱، خلبان محمود اسکندری به کابین عقبی خلبان اکبر زمانی ، در یک ماموریت مهم با هدف انهدام پل اروند پرواز کردند.
🔸️فانتوم محمود اسکندری که استاد پرواز در ارتفاع زیر ۵۰ پا بود دوبار از صحنه رادار محو شد (به علت پرواز در ارتفاع نزدیک به زمین ) اما هواپیمای آنها سالم بود و قصد داشتند از طریق آسمان کویت وارد آسمان عراق شوند و به جهت فریب پدافند ارتش بعث، از درون آسمان دشمن، پل را منهدم سازند.
🔸️با دیدن پل، هواپیمای اف ۴ محمود اسکندری ارتفاع گرفته و روی هدف ۱۲ بمب ۵۰۰ پوندی سقوط آزاد را رها می کند که همه آنها به این سازه برخورد کرده و آن را به طور کامل منهدم می کنند.
🔸️مورد اصابت قرار دادن یک پل باریک در زیر آتش سنگین پدافندی دشمن در یک ماموریت جنگی آنهم با بمب های غیر هدایت شونده سقوط آزاد ، شاهکاری بود که خلبان ارتش ایران محمود اسکندری انجام داد.
🔸️ با از بین رفتن پل اروند ، خرمشهر عملا به طور کامل محاصره شد و ارتباط نیروهای متجاوز بعثی با عقبه خود قطع گردید.
🔸️دیگر ارتش صدام نه کمکی می توانست به خرمشهر برساند و نه امکان عقب نشینی وجود داشت.
🔸️در روز سوم خرداد با تصرف خرمشهر، ۱۹ هزار عراقی به اسارت درآمدند و هزاران نفر نیز خود را به اروند زدند تا از طریق شناکردن خود را به ساحل غربی آن برسانند و نجات یابند که اکثرا غرق شدند.
🔸️مهماتی که ارتش صدام در خرمشهر ذخیره کرده بود ، به اندازه ای زیاد تخمین زده شد که تا ۳ سال ایران را بی نیاز می کرد.
🔸️عملیات فانتوم ایرانی برای زدن پل اروند، در حقیقت یک عملیات تاکتیکی بود اما تاثیری استراتژیک بر روند جنگ گذاشت و باعث شد نیروهای پیاده ارتش و سپاه بتوانند خرمشهر را با تلفات و زمان کمتر بازپس گیرند.
🔸️البته شاهکارهای تیمسار خلبان محمود اسکندری به همین عملیات ختم نمی شود؛ او در عملیات H3 ، عملیات زدن پالایشگاه الدوره و ناامن سازی بغداد همراه شهید دوران و عملیات بازگرداندن فانتوم ایرانی در سوریه حضور داشت و یک قهرمان بزرگ در جنگ ۸ ساله با صدام به شمار می رود.
@taghaviniaa
هدایت شده از جهاد کبیر
⭕️ چرا این عکس؟...
تصویر بالا توییت یک زن آمریکایی در وصف حضرت آقاست، او آقا را اینگونه توصیف میکند:
پارسا، فروتن، مهربان، عاقل، باهوش، قوی
در اینترنت عکس آقا کم نیست، عکس تکی ایشان هم کم نیست؛ عکسهایی هم که با صفات بالا مرتبط باشند کم نیستند؛ اما آن زن (که از تصویرش پیداست مسلمان نیست) از دل #آمریکا از میان غوغای تمدن مادی غرب، تصویری از آقا را انتخاب کرده که نشان از عبادت و معنویت و الهی بودن است...
این انتخاب از سوی زنی در چنان موقعیت
نشان میدهد #نظم_جدید_جهانی را باید جدیتر گرفت،
نشان میدهد دنیا نیاز به معنویت دارد و تاریخ انقضای تمدن مادی فرا رسیده،
نشان میدهد اکنون فصل رویش #تمدن_نوین_اسلامی است و #ایران بازیگر اول در این رویش است
و نشان میدهد نزدیک قلهایم و «به قلهها نزدیک شدیم. نباید خسته بشویم. امروز روز خسته شدن نیست، روز ناامید شدن نیست. امروز روز شوق است، روز امید است، روز حرکت است. ۱۴۰۲/۰۵/۲۶»...
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
هدایت شده از جهاد کبیر
❌مردم کوفه با امام حسین آزمایش نشدند، چون هنوز امام حسین به کوفه نرسیده بود و آنها هنوز حضرت را درک نکرده بودند.
🔶 بلکه آنها با نایب امام یعنی حضرت مسلم آزمایش شدند و چون در این آزمایش مردود شدند وقتی امام حسین رسید، مقابل او هم ایستادند.
🔷 ما در زمان غیبت با نایب امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف امتحان میشویم و وقتی حضرت آمد دیگر وقت امتحان نیست، بلکه اگر در اطاعت از نایبش امتحان پس داده باشیم یار او خواهیم بود انشاءالله. اما اگر نسبت به منویات نایبش کوتاهی کنیم در یاری از امام زمان هم کوتاهی خواهیم کرد.
🔶 لذا شهید سلیمانی گفت: شرط عاقبتبهخیری ارتباط دلی و قلبی و حقیقی با امام خامنهای است.
👈هر کس صدای نایب امام زمان را نشنود صدای امام زمان را نخواهد شنید.،،،جهاد تبیین، بصیرت افزایی ،امر به معروف ونهی از منکر واجب است
*اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب خدمت باسعادت عزیزان وتوفیق شناخت هستی وسیرآفاق وانفس
روز آغازین هفته شمابزرگواران همراه با سلامتی وعافیت دردین ودنیا
یارب العالمین
*لازمه شناخت خداوند تعقل وتدبر در کتاب آفاق و کتاب أَنفُس*
*لازمه قدم گذاشتن درمسیرخداشناسی*
آدم در هر راهی که میخواد قدم بذاره،
و هر چیزی رو که میخواد بشناسه،
به یکسری نشانه و علامت احتیاج داره.
برای شناختِ خدا هم همینطوره.
برای قدم گذاشتن در مسیرِ خداشناسی،
به یکسری علامت و نشانه نیاز هست.
در زبانِ قرآن به این علامتها و نشانهها، میگن آیه.
آیه یعنی نشانه و علامت.
قرآن کریم میفرماید برای خداشناسی دو جور آیات در اختیارِ آدمیان قرار گرفته:
*آیاتِ آفاقی و آیاتِ اَنفُسی* .
*سَنُرِیهِمْ آیَاتِنَا فِی الْآفَاقِ وَ فِی أَنفُسِهِمْ حَتَّی یَتَبَیَّنَ لَهُمْ أَنَّهُ الْحَقُّ* .
بزودی آیات و نشانههای خود را در آفاق
*(اطرافِ عالم)،*
و در انفس
*(درونِ جانشان)*
به آنها نشان میدهیم،
تا برای آنان آشکار گردد که او حق است.
آفاق جمعِ اُفُق، و به معنی کران، ناحیه، کرانهی آسمان،
کنار و گِردِ جهان است.
آفاق یعنی دور تا دورِ جهان،
یعنی همین عالمِ ظاهر که میبینیم،
بهش عالمِ کبیر هم میگن.
أنفُس جمع نَفْس، به معنی ذات، روح و خود است.
انفس یعنی وجودِ خودِ انسان، یعنی عالمِ باطن، بهش عالمِ صغیر هم میگن.
*مفهوم سیردرآفاق وانفس*
سِیرِ در آفاق یعنی تفکّر در جهان. یعنی تفکّر در این عالمِ کبیر.
سِیرِ در انفس یعنی تفکّر در وجودِ انسان.
یعنی تفکّر در باطنِ آدمی.
چون در وجودِ انسان یک عالمِ صغیر وجود داره.
در بینِ موجوداتِ عالم، کاملترین موجود انسان هست،
که بهش عالمِ کوچک میگن.
تمامِ عجایبِ دنیایِ بیرونی، در این دنیایِ کوچکِ درونی وجود داره.
*اهمیت شناخت نفس ازمنظرامام علی*
به همین خاطر، امیرالمومنین علی (ع) میفرماید: از این دو معرفت،
معرفتِ نَفس مهمتر است.
یعنی سیرِ در انفس، از سیرِ در آفاق مهمتر هست.
در واقع، کلیدِ دستیابی به آیاتِ الهی،
همین خودشناسی است.
چون شناختِ هر چیزی پس از شناختِ خود، امکانپذیر هست.
این حدیثِ پیامبر اکرم (ص) هم اشاره به همین مطلب داره، که فرمود:
*مَنْ عَرَفَ نَفْسَهُ، فَقَدْ عَرَفَ رَبَّهُ* .
هر کس که نَفسِ خود را بشناسد، خدای خود را شناخته است.
*.شناخت اسرارعالم هستی*
آفاق و انفس دو کتابند که باید اسرارِ عالمِ هستی رو در این دو کتاب مطالعه کرد و خوند.
انسان خلیفهی خدا و مظهر تمامِ اسماء الهی است. یعنی تمامِ صفات و اسماءالهی در کتابِ انفس نوشته شده.
کتابِ آفاق توضیح و تفسیرِ کتاب انفس هست.
پس خدا برای هدایتِ ما دو تا کتاب فرستاده:
کتابِ آفاق و کتابِ انفس.
کتابِ اَنفُس و کتابِ آفاق، دو کتاب واقعی،
زنده و قابل مشاهده هستند،
که هر دو از سوی خدا نازل شدند.
کتابِ درون و کتابِ بیرون.
کتابِ باطن و کتابِ ظاهر.
*کتابِ خدا، جوهرِ روی کاغذ نیست*
امّا ما انسانهای پر مُدّعا، نه کتابِ ظاهر رو خوب میشناسیم،
و نه کتابِ باطن رو.
نه جهان رو خوب میشناسیم،
و نه انسان رو.
قدرِ خودمون رو بیشتر بدونیم.
کتابِ خدا، جوهرِ روی کاغذ نیست.
خدا جوهر و کاغذ نازل نمیکنه.
همونطور که خودش در قرآن فرموده:
*وَ لَوْ نَزَّلْنَا عَلَیْکَ کِتَابًا فِی قِرْطَاسٍ فَلَمَسُوهُ بِأَیْدِیهِمْ لَقَالَ الَّذِینَ کَفَرُوا إِنْ هَذَا إِلَّا سِحْرٌ مُّبِینٌ*
حتّی اگر ما مکتوبی را بر روی کاغذی بر تو نازل کنیم،
و آن را با دستهای خود لمس کنند،
به یقین کافران باز هم ایمان نمیآورند و میگویند: «این، جز یک سحر آشکار نیست»!
*قرآن زنده است وهدایتکننده*
پس این قرآنهایی که دستِ ماست،
این کاغذها و جوهرها،
یک نمادی از اون حقیقتِ زنده و بزرگ هستند.
البته نباید فکر کنیم که با وجود آیات آفاقی و انفسی،
دیگه نیازی به قرآن نداریم.
اصلاً و ابداً اینطور نیست.
بلکه این قرآن هم هدایت کننده است به همان آیاتِ آفاقی و انفسی.
اینهمه آیاتِ قرآن سفارش میکنند به سیر در آفاق و انفس.
کتابِ خدا زنده است. چون اگر زنده نبود، نمیتونست زندهها رو هدایت کنه.
یک مومنِ قرآنی، در هر لحظه،
آیاتِ زنده رو در درون و بیرونِ خودش میبینه، و با تمامِ وجود لَمس میکنه.
و با استفاده از این آیات، مسیرِ خداشناسی رو طِی میکنه.
بحارالانوار، ج۲، ص۳۲
سوره انعام آیه۷
غرر الحکم ، ج۲، ص۲۵
سوره فصلت آیه۵۳
*التماس دعا*
هدایت شده از جهاد کبیر
💢این بار «شنبه»!
🔸این یک اشکال اساسی است که بر سر هر چیزی جامعه به سمت دو قطبی شدن میل پیدا میکند. فنیترین و تخصصیترین پدیدهها و موضوعات در اندک زمانی رنگ و بوی سیاسی به خود میگیرد و دیری نمیپاید که افکار عمومی را درگیر خودش میکند و جریان موافق و مخالف در سطوح گوناگون اجتماعی پدید میآید.
🔸این وضعیت اجتماعی که نام آسیب بر آن نهاده شد، به جز ترویج آگاهیهای صحیح و اصولی معطوف به هدایت در میان مردم است، که همه وظیفه داریم نسبت به انجام آن اهتمام و دغدغه داشته باشیم. آنچه نهی میشود قرار گرفتن مردم در مقابل یکدیگر بر سر یک موضوع و اتفاق است.
🔸بازیگر و قطب سوم، دو قطبیسازی در میان مردم، جریان بدخواه ملت ایران است. همو که برای اختلال در کار و زندگی مردم هر کاری از دستش برآید انجام میدهد، اما در شرایطی که نشانههای قطببندی و غیریتسازی در جامعه آشکار میشود، بلافاصله وارد ماجرا میشود و با طرفداری از یک طرف ماجرا، بر دامنه و عمق اختلاف پدید آمده میافزاید.
🔸در این سالهای سپری شده، مسائل و رخدادهایی که نیاز بود از حیث کارشناسی و فنی، اطراف و ابعاد آن تصمیمسازی و تصمیمگیری شود، اما در سطح افکار عمومی و در بستر رسانهها بر سر آن غیریتسازی و گاه نفرتپراکنی انجام شده، یکی دو تا نبوده است که هر یک تا مدتها تمرکز را از مسائل اصلی و مهم به سمت موضوعات حاشیهای و غیرضروری سوق داده است.
🔸برای نمونه، موضوع پذیرش یا عدم پذیرش برجام در چارچوب منافع ملی است. همه مردم نیز حق دارند درباره اطراف و ابعاد آن آگاهی کسب کنند؛ اما اینکه کار به گونهای پیش برود که مردم بر سر آن دچار دودستگی و اختلاف شوند، حتماً امری به ضرر کشور است. مراعات حجاب موضوعی شرعی و قانونی است و لازم است در این زمینه هم روشنگری صورت گیرد و هم برای صیانت از حریم اخلاقی جامعه اقدامات متناسب طراحی و اجرا شود؛ اما هرگز نباید کار به روشی دنبال شود که مردم درباره حجاب، دچار تفرقه و اختلاف شده و میان آنها تنفر تولید شود.
🔸یا این روزها بحث تعطیلی شنبه، بخشهایی از جامعه را تحتالشعاع خود قرار داده است. تجربه پیشین به ما میگوید که اگر غفلت صورت بگیرد، بهزودی این موضوع که در ذات خود یک پدیده فنی با ابعاد فرهنگی است، به یک مناقشه سیاسی بیحاصل و اعصاب خوردکن در جامعه تبدیل خواهد شد. خردمندان جامعه باید بکوشند تا استمرار خطای گذشته در همین نقطه متوقف شود و ثبات و آرامش روانی جامعه دستخوش تلاطم نشود.
#عزیز_غضنفری
@ghazanfari58
هدایت شده از جهاد کبیر
7.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بدون تعارف با دانشمند رتبۀ یکدهم درصد برتر دنیا
🔹دکتر مسجدی: اساتید هاروارد گفتند اینجا آرزوی ایرانیها که هیچ، آرزوی آمریکاییهاست چرا میخواهید برگردید؟ گفتم میخواهم در ایران هاروارد بسازم.
🔹در فیلمهای امروزه هنرپیشۀ مرد و زنی را نمیبینیم که دستش سیگار نباشد؛ بهخدا این درست نیست. شما الگوی جامعه هستید.
گام دوم