eitaa logo
کانال ائمه جماعت
1.8هزار دنبال‌کننده
2.8هزار عکس
2هزار ویدیو
3هزار فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
عید ایمان و امتحان، عید ایثار و احسان، عید قربت و قربان، عید خلیل رحمان، عید شکست شیطان مبارک 🌹🌹🌺🌷🌸
❓❓❓ حضرت ابرهیم (علیه السلام) قبل ازجریان ذبح فرزندشون، و قربانی کردن، درسالهای قبل که مناسک حج روبجامیآوردن، در روزقربانی چه چیز را قربانی میکردن؟ عیدقربان از کی پایه گذاری شده؟ 🌀 عید قربان، به معنای بازگشت انسان به مقام تقرب الهی است که این مقام در سایه مبارزه با هواهای نفسانی و در پرتو تهذیب، خودسازی و بهره گیری از فرصت های ناب به دست می آید. 🔷 روز دهم ماه ذی الحجه مصادف با عید قربان از بزرگ ترین عیدهای مسلمانان است؛ یادآور فداکاری و ایثار ابراهیم در راه رضای معبود و تسلیم و ایمان اسماعیل در قربانگاه عشق. 🔶 ذبح قربانی برای تقرب به پروردگار، از زمان حضرت آدم(ع) شروع شد. وقتی که دو فرزندش؛ هابیل، قوچی و قابیل، مقداری گندم را به عنوان قربانی به بارگاه خداوند تقدیم کردند. در قرآن مجید این واقعه تاریخی بازگو شده و آمده است: «وقتی که [هابیل و قابیل] قربانی تقدیم کردند، از یکی (هابیل) پذیرفته شد و از دیگری (قابیل) پذیرفته نشد». (مائده: ۲۷) 🔹 بعد از آن این عمل در تمام ادیان سماوی به عنوان یک عبادت و ذریعه قرب و در مناسبات و مواقع خاص به عنوان یک دستور و آیین جای ماند. اینجاست که می بینم تمام ملتها اعم از پیروان ادیان سماوی و غیر سماوی با ذبح حیوان یا صدقه دادن پول و کالا به بارگاه خداوندی یا معبود های باطل خویش تقرب می جویند. 🔸 بنابراین در زمان حضرت ابراهیم هم قربانی کردن گوسفند سنت بود اما به خواست و مشیت الهی زمانی که حضرت ابراهیم برای انجام فریضه حجی اقدام به انجام مراسم حج کرد اینبار خداوند تبارک و تعالی از آن حضرت خواست تا اسماعیل را به عنوان قربانی به قربانگاه بیاورد. ▫ حضرت ابراهیم بنابر رؤیایی که دیده بود مأمور قربانی کردن فرزندش شد. او برای اجرای فرمان الهی در روز عید قربان به همراه اسماعیل به سرزمین منا رفت. وقتی در منا به جمره اول رسید، شیطان بر او ظاهر شد، حضرت ابراهیم هفت سنگ به سوی او انداخت و در جمره دوم و سوم هم هفت سنگ پرتاب کرد. این رمی جمرات سه گانه از جمله مناسک حج شد. ◽ در هنگام قربانی، ابراهیم پیشانی پسرش را بر زمین نهاد و تیغ تیز بر حلق او گذارد اما کارد گردن او را نبرید و سرانجام هنگامی که پدر و پسر تسلیم بودن کامل خود در برابر فرمان الهی را نشان دادند، خداوند عمل او را قبول نمود و ابراهیم به جای قربانی فرزندش قوچی را که جبرئیل آورده بود قربانی نمود.( صافات، آیه۱۰۴-۱۰۵.) ◻ بنابر این سنت قربانی کردن از زمان حضرت آدم وجود داشته است ولی در زمان حضرت ابراهیم در موسم حج و روز عید قربان این موضوع عینیت یافته است.
📕 کتاب « خلوت انس » 🖌 ناشر: انقلاب اسلامی 🖇کتاب «خلوت انس» در راستای آشنایی با اندیشه و نظرات رهبر معظّم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنه ‌ای (مدّظلّه العالی) درباره نماز تهیّه و تنظیم گردیده است. این کتاب مشتمل بر 8 فصل میباشد که عناوین آن به این شرح است: 1- مفهوم و حقیقت نماز 2- آثار و برکات نماز 3- آداب نماز 4- اهمّیّت و جایگاه نوافل و مستحبّات 5- رسالت مؤمنان در اقامه‌ فرهنگ نماز 6- جایگاه و فضیلت نماز جمعه و جماعت 7- اهمّیّت توجّه به نماز در دوره‌ جوانی 8- سیره‌ عملی برخی از معصومین (علیهم ‌السّلام) و اولیای الهی درباره‌ نماز 💵 خرید کتاب: میتوانید کتاب خلوت انس را از اپلیکیشن یا سایت پاتوق کتاب (معرفی شده در بالا) با حداقل قیمت12000 تومان دریافت نمایید. 🚀 قابل دریافت : https://b2n.ir/946403
( من کنت مولا فهذا علی مولا ) حلول عید ولایت و امامت را که به شکرانه ی تکمیل دین و تتمیم نعمت همگان با عرشیان و فرشیان است ، تبریک و تهنیت عرض می نماییم. 🌹🌹🌸🌸🌷🌷
📗 عید غدیر یکی از بزرگ ترین و مهم ‌ترین اعیاد مسلمانان است. این عید بزرگ به همراه عید قربان اهمیت ویژه ‌ای برای اقشار مختلف جامعه ایرانی دارد. مردم شهر‌های مختلف در روز عید غدیر آداب و رسوم خاصی دارند که از آن جمله می ‌توان به ادای احترام به سادات و خانواده آنها اشاره کرد. خانواده‌ های سادات نیز قبل از رسیدن این روز منازل خود را آماده پذیرایی از مهمانان می ‌کنند. آنها در روز عید غدیر به مهمانان خود هدایایی می‌دهند که تبرک به حساب می‌آید و مردم این هدایا را نزد خود نگه می دارند. 🔶 برگزاری جشن ‌های عمومی و مراسم‌ ازدواج نیز از آداب و رسوم عید غدیر به حساب می ‌آید. اقشار مختلف جامعه ما تلاش می ‌کنند که در روز عید غدیر شادی ‌های خودشان را به شکل ‌های مختلف با دیگران تقسیم کنند البته برخی از مردم به زیارت اهل قبور و بقاع متبرکه می‌ روند. مردم کشورمان در روز عید غدیر تلاش می‌ کنند که زیباترین و تازه ‌ترین لباس‌ های خود را بر تن کنند و با این کار شادی درونی خود را در ظاهر هم نشان دهند. برخی مردم در روز عید غدیر حجله ای را با نام حجله امام علی(ع) برپا می کنند و با برپایی آن در فاصله میدان ولایت تا مسجد امام، اقدام به برگزاری جشن و مولودی خوانی می کنند. اهالی کیش نیز در روز عید غدیر به هم عیدی می دهند. منظور از عیدی دادن در این مراسم، رسمی است که در آن شرکت کنندگان دست های یکدیگر را به نحو خاصی می گیرند به طوری که انگشت شست خود را روی شست دیگر فشار می دهند و این دعا را می خوانند:«الحمد الله علی الکمال الدین، الحمدالله اتمام نعمه و رضی رب وولایت علی بن ابی طالب». در پایان این مراسم بخشی موسوم به نثور برگزار می ‌شود. در این بخش کسانی که بچه دار می شوند در خانواده نوزاد مقداری تنقلات و... با خود در یک سبد بزرگ به نام «جفیر» به حسینیه می آورند و روی سر نوزاد می ریزند و بچه های کوچک با سر و صدا تنقلات را از پایین جمع آوری می‌ کنند. بخشی از این مراسم مربوط به نو عروسان است. مراسم نثور در روزهای ولادت حضرت محمد(ص) و حضرت علی(ع) و حضرت مهدی(ع) نیز انجام می‌ شود. 🔸 بستن عقد اخوت و برادری نیز مراسمی است که اهالی خراسان شمالی به مناسبت فرارسیدن عید غدیر برگزار می کنند.آنها در این روز به امید تحکیم هر چه بیشتر دوستی ها، پیمان برادری می بندند. لازم به ذکر است؛ مولودی‌خوانی یکی از آداب و رسوم رایج در روز عید غدیر خم است. مداحان و شاعران کشور در این روز تلاش می‌کنند با خواندن اشعار زیبا مردم را شاد کنند این اشعار معمولا در محافل شادی عمومی خوانده می ‌شوند. گفتنی است؛ برخی از مردم نیز در روز عید غدیر خم روزه می ‌گیرند. بنابرآنچه در برخی از روایات و احادیث آمده است «روزه عید غدیر خم برابر است با روزه تمام عمر، اگر انسانی زندگی کند سپس تمام طول دنیا روزه گیرد برای او ثواب آن است؛ و روزه آن در نزد خدای بزرگ و بلند مرتبه در هر سال برابر است با صد حج تمتع و صد حج عمره قبول شده و آن عید بزرگ خداوند است.»
17.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔉 سخنرانی حجت الاسلام علیرضا پناهیان با موضوع برپا داشتن شعائر در روز عید غدیر
خجسته میلاد هفتمین پیشوای خیر و خوبی هفتمین قافله سالار کاروان صبر و شکیبایی امام موسی کاظم علیه السلام مبارک باد 🌹🌷🌺🌸🌹🌷🌸 (ع)
Kashani-13960619-EmamKazem-Thaqalain_IR.mp3
20.26M
🎙سخنرانی حجت الاسلام کاشانی به مناسبت ولادت امام موسی کاظم علیه السلام (ع)
🔷سه نکته درباره حسد 🔹1.حسد از صفات بسیار زشت و خطرناک بوده و در صورتی که در گفتار یا کردار بروز کند گناه کبیره به شمار رفته و حرام است و صرف خطور آن در قلب، بدون ترتیب اثر حرام نمی باشد. 🔸2. حسد از موانع قبولی نماز است. 🔹3. تظاهر به حسد، موجب زوال عدالت می گردد. 📚( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 57 )
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙سخنرانی آیت الله سید روح الله خاتمی پیرامون تکبر و حسد
روز مباهله، روز عزت و افتخار شیعه مبارک باد!🌹🌷🌷🌹
❓❓❓پیامبران چه زمانی از منطق مباهله استفاده می کردند؟ در ادیان مختلف چگونه بوده است؟ ♦️۱- مباهله به معنی نفرین کردن دو نفر به یکدیگر است، به این ترتیب که وقتی استدلال های منطقی سود نداشت، افرادی که با هم درباره یک مسأله مهم دینی گفتگو دارند در یک جا جمع می شوند و به درگاه خدا تضرع می کنند و از او می خواهند که دروغگو را رسوا سازد و مجازات کند. بر اساس روایتی که از امام صادق علیه السلام در کیفیت مباهله وارد شده است مباهله به این شکل است که در صورتی که استدلالهای منطقی در مباحثه با خصم در مسایل کلی دین همچون نبوت پیامبر ویا ولایت امیر مومنان سودی نبخشید میتوان طرف مقابل را به مباهله دعوت کرد به این شکل که فرد مباهله کننده سه روز روزه میگیرد ونیتش را خالص میکند غسل میکند وبا طرف مقابل به صحرا رفته ودست راست خود را در دست طرف مقابل گذاره به گونه ای که انگشتانشان داخل هم شود آنگاه میگوید «اللهم رب السموات السبع ورب الارضین السبع عالم الغیب والشهاده ان کان ....جحد حقا او ادعی باطلا فانزل علیه حسبانا من السماء او عذابا الیما و ان کان فلان جحد حقا او ادعی باطلا فانزل علیه حسبانا من السماء او عذابا الیما .مضمون این جملات این است که فرد مباهله کننده میگوید پروردگارا خداوند آسمانهای هفت گانه و زمین های هفت گانه وعالم نهان وپیدا اگر من {واسم خود را می گوید}حقی را انکار کرده وباطلی را ادعا مینمایم بر من عذابی در دردناک را نازل کن . وهمین جملات نسبت به طرف مقابل گفته میشود . {وسائل الشیعه ج ۷ ص ۱۳۵, کافی ج۲ ص ۳۷۲ , بحار ج۹۲ ص ۳۵۰}. 🔷۲- از نظر کاربردی ، مسئله مباهله حکم و مسئله‌ای کلی و عمومی است. «مباهله» پیامبر(ص) با مسیحیان نجران برگرفته از سنتی متداول، در میان اقوام سامی و پذیرفتن مباهله توسط مسیحیان نشانی از وجود این سنت در میان مسیحیان نیز بوده است.
🔷صبر در احکام شرعی 🔰در احکام فقهی گاهی واژۀ صبر به کار رفته است. در اینجا به چند نمونه از آنها اشاره می نماییم: 🔸1.مستحب است انسان نماز را در اول وقت آن بخواند، مگر آن که تأخیر آن از جهتی بهتر باشد، مثلاً صبر کند تا نماز را به جماعت بخواند. 🔹2. هرگاه انسان عذری دارد که اگر بخواهد اول وقت نماز بخواند، ناچار است با تیمم نماز بخواند و چنان چه بداند یا احتمال دهد که عذر او تا آخر وقت باقی است، می تواند در اول وقت نماز بخواند ولی اگر احتمال می دهد که عذر از بین می رود، بنا بر احتیاط واجب باید صبر کند تا عذرش برطرف شود و چنان چه عذر او برطرف نشد، در آخر وقت نماز را بخواند. 🔸3. در آداب مریض چند چیز آمده است: یکی از آنها صبر و شکر برای خداوند است و نیز مستحب است بر مریض در مراجعه به طبیب و خوردن دارو عجله نکند، مگر این که از ابتدا بداند بدون مراجعه به طبیب و خوردن دارو بهبودی حاصل نمی شود. 🔹4. صبر بر مصیبت مستحب است. 📚( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 58 )