♻️ راهکارهای نظام پژوهشی مطلوب از دیدگاه امام خامنه ای
🔘 برای رسیدن به نظام پژوهشی مطلوب، امور زیر لازم و ضروری است:
1⃣ گسترش کارهای گروهی
کارهای ما، دسته جمعی نیست . من یک وقت عرض کردم که از این جهت، مثل جناب ابی ذر هستیم . که «یعیش وحده و یموت وحده » همه کارهای ما تنهاست ... کار دسته جمعی، اشتراک مساعی، ابزارهای مناسب را جمع کردن و آوردن، اینها کارهای جدید دنیا است.
2⃣ تهیه ابزارها و شیوههای مناسب
... الان، یک کتابخانه عظیم را در چند دیسک کوچک جای میدهند ... . امروز دنیا اینطوری شده است. باید از اینها استفاده کرد و بهره برد.
... این مجموعهای که امروز به یک معنا، چشم امید جهانی به او است و مایه ی اتکا و امید امروز و آینده کشور است، باید خودش را با شرایط و امکانات و پیشرفتهای زمان هماهنگ کند ... .
3⃣ تأسیس و رواج مراکز تخصصی - پژوهشی
حوزه باید مراکز متعدد تحقیقاتی داشته باشد، تا در تمام این زمینهها، مثل یک مجموعه تولیدی مرتب و مدرن کار کند و محصول بدهد، اگر چنانچه دستگاه (نظام) در مسألهای دچار سؤال شد، مثل مسأله زمین، موسیقی، سیستم اقتصادی، روابط خارجی، مسائل پولی و ... بداند که مرکزی اینگونه سؤال را جواب میدهد.
... ما در باب علمیات هم نمیگوییم راه بسته است، در مسألهای که همه فقها، قرنهاست که آن را تنقیح کردهاند، شما که مجتهد هستید، امیدوارید که شاید حرف تازهای پیدا کنید ... ما بایستی مسائل اقتصادی و نظامی و سیاست خارجی و ارتباط اخلاقی مان را از دین در بیاوریم . خیلی از مسائل فردی مان را باید بازنگری کنیم، تعارف که نداریم.
4⃣ اطلاع دقیق از فرهنگ جهانی
نظام تحقیقاتی و پژوهشی حوزه، نباید خود را از جهان منقطع کند و تنها به پرسشهای درونی خود پاسخ بگوید و صرفاً برای خود حدیث نفس کند، بلکه باید با افکار و فرهنگهای جهانی، با واقع بینی برخورد کند، دیدگاهها و ایدههای درست را گزینش و نکات نامطلوب آنان را نقد و سستی آنها را بر ملا سازد .
امروز، شما باید بدانید و در جریان باشید که مثلا در مقوله ی جامعهشناسی، در دنیا چه نظرات و چه ایدههایی هست و چه فکرهایی میجوشد، گاهی در این فکرها، عناصر مطلوبی هست، آن را جذب کنید. عناصر نامطلوبی هم هست، قبل از آنکه بیاید، دفاع مناسبش را آماده کنید.
5⃣ تریبون های آزاد
برگزاری مستمر نشستهای علمی - پژوهشی در حوزه در زمینه های مختلف، روح پژوهش و تحقیق را احیا و پرورش میدهد. این کار علاوه بر تولید و نظرات جدید، به تربیت و تکامل نیروهای محقق و پژوهشگر هم کمک شایانی میکند.
ایجاد محیطهای باز برای پژوهش افکار است، باید این کار در حوزه انجام بشود و از چیزهایی است که حوزه را زنده خواهد کرد.
6⃣ نشریات تخصصی
یکی دیگری از ابزارهای گسترش و تولید علم در عرصههای پژوهش، گسترش و راهاندازی مجلات تخصصی در علوم و فنون مختلف حوزوی است. اینک این تجربه در حوزههای علمیه کم و بیش در حال اجرا است و جای توسعه هنوز وجود دارد.
در دایرةالمعارفها، فقه ما را بعد از فقه اباضیه میآورند. از این فقه غنی، کسی خبر ندارد. اینها را بیرون بیاورید، تا در مجلات علمی دنیا منعکس بشود.
yon.ir/NEbdp
🔰 @ofogh_howzah
🇮🇷 ویژه نامه گام دوم_دفتر اول(بخش اول )
♻️ عرصه ظهور فلسفه و حکمت در سیاست، اقتصاد و اخلاق
🔘 گفتوگو با آیتالله سیدمحمد حسینی خامنهای
✅ آیتالله سید محمد حسینی خامنهای، برادر بزرگ رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا در مصاحبه با هفته نامه افق حوزه به تبیین و تحلیلی از وضعیت فلسفه در چهل ساله اول انقلاب و نقش حوزههای علمیه و طلاب در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی با تمرکز بر تلاشهای علمی و فلسفی پرداخته که در ادامه می خوانید...
➕ متن کامل
yon.ir/Rt8W3
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 نیاز ارباب رجوع، نعمتی برای مردم و مسؤلان
💎 امام حسین (علیه السلام):اِعْلَمُوا أَنَّ حَوَائِجَ اَلنَّاسِ إِلَيْكُمْ مِنْ نِعَمِ اَللَّهِ عَلَيْكُمْ فَلاَ تَمَلُّوا اَلنِّعَمَ فَتَتَحَوَّلَ إِلَى غَيْرِكُمْ.
💎 بدانید که نیازمندیهای مردم به شما، از نعمتهای الهی بر شماست. پس از این نعمتها خسته نشوید که هر آینه به سوی دیگران سوق یابد.
📚 بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار علیهم السلام , جلد 75 , صفحه 127
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
✅ کسی که به ولایت محمد و آلمحمد صلی الله علیه و آله و سلم شناخت نداشته باشد، خدای متعال را نشناخته و ایمان نیاورده، چه اینکه طریقی به معرفت خداوندی نیست به جز معرفت آنان... و عبادتی که بدون ولایت باشد عبادت خدا نیست و ممکن نیست عبادت نمودن شخصی که او را نمیشناسد، و شناختن معبود به هیچ طریقی ممکن نیست، مگر به طریق شناختن اسم و صفت حسنای معبود، و ذالک هو محمد و آلمحمد صلی الله علیه و آله و سلم فانهم اسماء الله الحسنی، پس عبادت بدون ولایتهم هباء منثور است
آیتاللهالعظمی میلانی (ره)
🔰 @ofogh_howzah
📚کتاب فقه اهل البیت(ع) بین السنه و الشیعه منتشر شد.
✳️کتاب «فقه اهل البیت (ع) بین السنة و الشیعة تألیف ارزشمندآیت الله العظمی سبحانی در شهریور ۹۸ از سوی مؤسسه امام صادق (ع) چاپ و منتشر شد.
🔹محورهای مهم کتاب
1.شناخت اهل البیت(ع) و فقه آنان
2.آشنایی با مدرسه فقهی شیعه امامیه که از فقه اهل البیت (ع) اقتباس کرده اند.
🔹توضیح مختصر
در این شناخت چند مطلب مورد بررسی قرار گرفته :
الف- مصادر و منابع فقه شیعی چیست؟
ب- مزایا و ویژگی های فقه شیعه چگونه است؟
ج- توضیح چهار عنوان بنام های عرف،عادت،سیره،... که معمولا فقیهان به آنها کمک میجویند
د- مقاصد الشریعه که کنایه از خواسته های شریعت از عمل به فقه است که امروز در فقه اهل سنت خصوصاً در مغرب بیشتر مورد نظر قرار گرفته است.
✅علاقهمندان برای تهیه اثر میتوانند به با شماره تلفن ۳۷۷۴۵۴۵۷ (۰۲۵) تماس حاصل نمایند.
🔰eitaa.com/e_sobhani
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
✅ زیارت عاشورا پلی است به سوی استجابت دعا و ارتباط معنوی با پروردگار متعال و برائت جستن از اعداء اهلبیت علیهم السلام و هر کس به واسطه این زیارت به اهلبیت علیهم السلام توسل کند، مأجور است و انشاءاللّه گره کارهایش باز خواهد شد و در این دنیا اثر خواندن این دعا را خواهد دید و کسانی که در خصوص زیارت عاشورا تشکیک میکنند، از لذت عبادت به دورند و طعم شیرین عبادت را نچشیدهاند.
آیت اللّه العظمی میرزا جواد تبریزی قدس سره
🔰 @ofogh_howzah
❄️دست خط مبارک آیت الله العظمی سید ابوالحسن اصفهانی(ره) در سال 1359.ق
اجازه امور حسبیه به آیت الله میرزا محمد حسین سبحانی (والد آیت الله العظمی سبحانی)
eitaa.com/e_sobhani
🔰 @ofogh_howzah
🔴 موسسه فتوت با همکاری مفتاح و مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزههای علمیه برگزار میکند:
🔵 سلسله درس گفتارهای نظامهای اسلامی
🔵 فقه اقتصاد مقاومتی با رویکرد حمایت از کالای ایرانی
⚪️ استاد: دکتر احمدعلی یوسفی (مدیر گروه اقتصاد اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)
♦️زمان: پنجشنبهها ساعت 9 صبح
♦️مکان: قم. میدان سپاه. خیابان شهید اخلاقی. پلاک12
🆔 https://eitaa.com/eghtesad_mardomi
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام موسی کاظم علیه السلام
💎 یَا مَعْشَرَ اَلشِّیعَةِ إِنَّکُمْ قَدْ عَادَاکُمُ اَلْخَلْقُ فَتَزَیَّنُوا لَهُمْ بِمَا قَدَرْتُمْ عَلَیْهِ.
💎 ای شیعیان! شما دشمنان زیادی دارید. پس در مقابل دشمن، خود را حقیر جلوه ندهید، بلکه با سیادت و آقایی در جامعه ظاهر شوید و تا آنجا که میتوانید، خود را زیبا و وجیه نشان دهید.
📚 کافی/ج6/ص480
🔰 @ofogh_howzah
🗞 ویژه نامه در مسیر نفر 2 (بخش سوم)
🔵 بایستههای اخلاق در حوزههای علمیه
🔘 نوشتاری از آیتاللهالعظمی مظاهری
✅ تعلیم و تعلم مسائل اخلاقی و مراقبت از خصلتهای معنوی وظیفه آحاد جامعه مسلمانان است، لذا هر فرد باید به سلوک معنوی خود بیندیشد و بر رفتار دورن و برون خود مراقبت کند، و این امر برای روحانیان بهخاطر وظایف ذاتی که بر عهده دارند، ضرورت دو چندان دارد. بیشک بهرهگیری از نکات و سخنان اساتید و بزرگان اخلاق که به درستی تعالیم و دستورات پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و اهلبیت علیهم السلام را فرا گرفته و بهکار بسته و این مسیر را طی نموده اند، مهمترین راهنما و کمک در پیمودن این راه خواهد بود...
➕ متن کامل 👇
yon.ir/O1WEt
🔰 @ofogh_howzah