◾️ آن شاخ گل که سبز بود در خزان، یکی است
افشانده غنچه گل سرخ از دهان، یکی است
آن گوهری کز آتش الماس ریزه شد
یاقوت خون ز لعل لب او روان، یکی است
آن لعل درفشان که زمرّد نگار شد
داد از وفا به سوده الماس، جان، یکی است
آن نخل طور کز اثر زهر جانگداز
از فرق تا قدم شده آتشفشان، یکی است
آن شاهباز اوج حقیقت که تیر خصم
نگذاشته ز بال و پر او نشان، یکی است
آن خضر رهنما که شد از آب آتشین
فرمانروای مملکت جاودان یکی است
چشم فلک ندیده به جز مجتبی کسی
شایان این معامله، آری همان، یکی است
محمد حسین غروی اصفهانی
🔰 @ofogh_howzah
❄️ حدیث روز
🔵 امام حسين عليه السلام
💎 مَن عَبَدَ اللّه َ حَقَّ عِبادَتِهِ آتاهُ اللّه ُ فَوقَ أمانِيِّهِ و كِفايَتِهِ
💎 هر كه خدا را، آن گونه كه سزاوار او است ، بندگى كند ، خداوند بيش از آرزوها و كفايتش به او عطا كند
📚 بحار الأنوار ، ج 71 ، ص 183
🔰 @ofogh_howzah
❄️🔴 حدیث روز
🍃امام باقر(علیه السلام)
👈لاَ شَفِيعَ لِلْمَرْأَةِ أَنْجَحُ عِنْدَ رَبِّهَا مِنْ رِضَا زَوْجِهَا وَ لَمَّا مَاتَتْ فَاطِمَةُ عَلَيْهَا السَّلاَمُ قَامَ أَمِيرُ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ وَ قَالَ اَللَّهُمَّ إِنِّي رَاضٍ عَنِ اِبْنَةِ نَبِيِّكَ اَللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ أُوحِشَتْ فَآنِسْهَا اَللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ هُجِرَتْ فَصِلْهَا اَللَّهُمَّ إِنَّهَا قَدْ ظُلِمَتْ فَاحْكُمْ لَهَا وَ أَنْتَ خَيْرُ اَلْحَاكِمِينَ.
براى زن ، هيچ شفيعى نزد پروردگارش كارسازتر از رضايت شوهرش نيست . زمانى كه فاطمه عليهاالسلام در گذشت ، امير مؤمنان عليه السلام بر بالين او ايستاد و فرمود : «بار خدايا! من از دختر پيامبرت راضى هستم . بار خدايا! او تنها شد . پس همدم او باش . بار خدايا! او مهجور شد . پس تو ، به او بپيوند . بار خدايا! به او ستم شد . پس تو داوَرَش باش كه تو ، بهترينِ داورانى.
📚 بحار الأنوار, جلد 78 , صفحه 345
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام حسن عسکری(علیه السلام)
💎 إنَّكُمْ فِي آجَالٍ مَنْقُوصَةٍ وَ أَيَّامٍ مَعْدُودَةٍ وَ اَلْمَوْتُ يَأْتِي بَغْتَةً مَنْ يَزْرَعْ خَيْراً يَحْصُدْ غِبْطَةً وَ مَنْ يَزْرَعْ شَرّاً يَحْصُدْ نَدَامَةً ؛
💎 همانا شما انسانها در یک مدّت و مهلت کوتاهی به سر میبرید که مدّت زمان آن حساب شده و معیّن میباشد و مرگ، ناگهان و بی خبر سر رسد،پس متوجّه باشید که هرکس هر مقدار کارهای نیک انجام دهدـ فردای قیامت ـ. غبطه میخورد که چرا بیشتر انجام نداده است و کسی که کار خلاف و گناه انجام دهد پشیمان و سرافکنده خواهد بود.
📚 أعیان الشّیعه، ج. ۲، ص. ۴۲
🔰 @ofogh_howzah
▪️3 ربیع الاول سالروز وفات محمدبن احمدبن موسى مبرقع درقم(315ق)
محمد فرزند احمد بن موسى مبرقع بن امام جواد علیهالسلام معروف به «أعرج» و مُكنى به ابوعلى و ابوجعفر كه از سادات رضوى و از نوادگان پاكسرشت امام محمدتقى علیهالسلام است در سوم ربیع الاول سال 315 قمرى در شهر مقدس قم وفات يافت. محمد بن احمد را پس از تشييع باشكوه در مقبره «چهل اختران»دفن نمودند.
گفتنى است كه در خيابان آذرِ شهر مقدس قم، محله اى است به نام «چهل اختران»؛اين محله را سال هاى پيش "محلهِ موسويان" مى گفتند و در اين محله دو مقبره معروف وجود دارد: يكى به نام مقبره موسى مبرقع و ديگرى چهل اختران كه هر دو از مقابر اختصاصى موسى مبرقع و خانواده، وابستگان و اولاد او است.
در مقبره موسى مبرقع علاوه بر قبر وى، قبر يكى از نوادگانش به نام احمد بن محمد بن احمد بن موسى مبرقع نيز وجود دارد. اما در مقبره چهل اختران، علاوه بر قبر محمد بن احمد بن موسى مبرقع، قبور بسيارى از سادات رضوى و از اولاد و زرارى امام جواد علیهالسلام از جمله محمد بن موسى مبرقع، همسرش بُريهه دختر جعفر بن امام على نقى علیهالسلام، يحيى صوفى فرزند جعفر بن امام علىنقى علیهالسلام، زينب و ام محمد دختران موسى مبرقع، فاطمه، بُريهه، امسلمه و امكلثوم دختران محمد بن احمد بن موسى مبرقع نيز در اين مكان شريف مدفون مى باشند.1
1. مروج الذهب، ج 4، ص 199؛ وقايع الايام، ص 202.
📚منبع: پایگاه دانشنامه اسلامی
🔰 @ofogh_howzah
#استفتاء از مقام معظم رهبری
💢عمل جراحی زیبایی زن توسط پزشک مرد
🔹سوال: در صورتی که عمل جراحی زیبایی برای زنان توسط پزشک مرد مستلزم نگاه کردن و لمس باشد آیا انجام آن جایز است؟
🔸جواب: عمل جراحی زیبایی، درمان بیماری محسوب نمی شود و نگاهکردن و لمسِ حرام بهخاطر آن جایز نیست مگر در مواردی که برای درمان سوختگی و مانند آن باشد و پزشک مجبور به لمس و نگاهکردن باشد.
#اجوبة الاستفتائات، سؤال ۱۳۰۱
🔰 @ofogh_howzah
❄️ حدیث روز
💎 رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : لاَ خَيْرَ فِي اَلْعَيْشِ إِلاَّ لِرَجُلَيْنِ عَالِمٍ مُطَاعٍ أَوْ مُسْتَمِعٍ وَاعٍ .
💎 در زندگانى جز براى دو نفر خيرى نيست،دانشمندى كه فرمانش برند(و به سخنانش گوش دل سپارند)، شنوندهاى كه بشنود و آن را بخاطر بسپارد و آن را به كار بندد.
📚 الکافي , ج 1 , ص 33
🔰 @ofogh_howzah
💎حضرت سکینه دختر امام حسین(ع) را بهتر بشناسیم
▪️حضرت سكينه (عليها السلام) دختر امام حسين (عليه السلام) 56 سال پس از واقعه كربلا، در شب پنجم ربيع الاول سال 117 ه در مدينه وفات كرد. نام اصلى وى، "آمنه" يا "اميمه" بود و مادرش رباب او را به «سكينه» ملقب ساخت.۱
مادر ايشان حضرت رباب (عليها السلام) است كه با هم در واقعه كربلا حضور داشتند، و همواره با اسرا به كوفه و شام رفتند.
وى از زنان خردمند و داناى عصر خويش بود. علاوه بر بهره مندى كامل از حُسن جمال از فضايل معنوى مانند تعبد، تدين و تقواى الهى برخوردار بود و در زمينه شعر، سخنورى و فصاحت بيان از ممتازان عصر و خانه وى هميشه مجمع ادبا، شُعرا و سخنسرايان عرب بود.2
آن حضرت، پس از واقعه كربلا به مدت 57 سال زندگى كرد. در آغاز تحت كفالت برادر بزرگوارش امام زين العابدين علیهالسلام قرار داشت تا اين كه ازدواج نمود و به خانه همسرش نقل مكان كرد. اين بانوى مكرمه، بين 67 تا 70 سال زندگى كرد و سرانجام در كمال شرافت و عفت دار فانى را وداع گفت.
درباره درگذشت اين بانوى بزرگ علوى، دو روايت نقل شده است: روايت نخست حاكى است كه وى در پنجم ربيع الاول سال 117 هجرى قمرى و در عصر خلافت هشام بن عبدالملك و در حاكميت خالد بن عبدالملك بن حارث در مدينه بدرود حيات گفت و روايت ديگر مى گويد كه وى در پنجم ربيع الاول سال 126 هجرى قمرى در مكه معظمه وفات يافت.3
به هر روى، درگذشت وى در پنجم ربيع الاول مورد اتفاق تاريخنگاران و سيرهنويسان است. در همان سالى كه حضرت سكينه سلام الله علیها وفات يافت، خواهرش حضرت فاطمه بنت الحسين علیهالسلام نيز در مدينه بدرود حيات گفت.4
📚منابع:
1. منتهى الآمال، ج 1، ص 462 و وفيات الأعيان، ج 1، ص 379.
2. اعلام النساء، ج 2، ص 202.
3. شام سرزمين خاطره ها، ص 107؛ اعلام النساء، ج 2، ص 224؛ وفيات الأعيان، ج 1، ص 378.
4. وقايع الايام، ص 206 و منتهى الآمال، ج 1، ص 463.
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام صادق (علیه السلام):
💎 إنَّ النَّاسَ يَسْتَغْنُونَ إِذَا عُدِلَ بَيْنَهُمْ وَ تُنْزِلُ السَّمَاءُ رِزْقَهَا وَ تُخْرِجُ الْأَرْضُ بَرَكَتَهَا بِإِذْنِ اللَّهِ تَعَالَى
💎 اگر در میان مردم عدالت برقرار شود، همه بى نیاز مى شوند و به اذن خداوند متعال آسمان روزى خود را فرو مى فرستد و زمین برکت خویش را بیرون مى ریزد.
📚 کافى، ج ۳، ص ۵۶۸، ح ۶
🔰 @ofogh_howzah
✅ شماره جدید هفته نامه #افق_حوزه منتشر شد
📙 #ششصد_و_ششمین شماره هفته نامه #افق_حوزه منتشر شد
دریافت فایل پی دی اف 👇👇
▪️ ششم ربیع الاول سالروز رحلت عارف بالله آیتالله سیدعلی قاضی(ره) از اساتید بزرگ عرفان آیت الله العظمی بهجت(ره) که در ۷ فروردین سال ۱۲۴۸ خورشیدی مطابق با ۱۳ ذیالحجه سال ۱۲۸۵ قمری در تبریز زاده شد و در ۶ ربیع الاول ۱۳۶۶/۹ بهمن ۱۳۲۵ ش در شهر مقدس نجف درگذشت و در وادی السلام، نزدیک مقام صاحب الزمان عجلاللهتعالیفرجه در کنار پدرش به خاک سپرده شد.
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام جعفر صادق علیه السلام
💎 لَا خَیْرَ فِیمَنْ لَا یُحِبُّ جَمْعَ الْمَالِ مِنْ حَلَالٍ فَیَکُفَّ بِهِ وَجْهَهُ وَ یَقْضِیَ بِهِ دَیْنَه.
💎 خیرى در آن کس نیست که دوست ندارد از راه حلال مالى بهدست آورد که آبرویش را حفظ و قرضش را با آن ادا نماید.
📚 من لا یحضره الفقیه/ج3/ص166
🔰 @ofogh_howzah
✅ ملاقات دو عالمی که سر نوشت تاریخ را تغییر داد
💎 بشارت آیتالله سید علی قاضی به پیروزی نهضت امام خمینی(ره)چند سال قبل از وقوع انقلاب اسلامی
📚 آیتالله حاج شیخ عباس قوچانی، از شاگردان آیتالله سیدعلی قاضی خاطرهای عجیب از دیدار امام خمینی(ره) با آیتالله قاضی نقل میکند که یک روزی شاگردهای مرحوم قاضی خبر دادند که حاج آقا روحالله خمینی به نجف آمده اند و میخواهند با شما ملاقات کنند.
ما که شاگرد امام بودیم بسیارخوشحال شدیم، در روز معین شده امام تشریف آوردند و به آقای قاضی سلام کردند. روش مرحوم آقای قاضی این بود که هر کس به ایشان وارد میشد به احترام او بلند می شد و به بعضی هم جای مخصوصی را تعارف میکرد که بنشینند ولی وقتی امام وارد شدند آقای قاضی جلوی امام بلند نشدند و هیچ هم به ایشان تعارف نکردند که جایی بنشینند، امام هم در کمال ادب دو زانو دم در اتاق ایشان نشست.
شاگردان امام که در آن جلسه حاضر بودند ناراحت شدند که چرا مرحوم آقای قاضی در برابر این مرد بزرگ و فاضل و وارسته حوزه قم بلند نشدند. آن دو نفری که معرف امام به آقای قاضی بودند هم وارد شدند و در جای همیشگی خودشان نشستند. بیش از یک ساعت مجلس به سکوت تمام گذشت و هیچ کس هم هیچ صحبتی نکرد. امام هم در تمام این مدت سرشان پایین بود و به دستشان نگاه میکردند.
مرحوم قاضی هم همین طور ساکت بودند و سرشان را پایین انداخته بودند. بعد از این مدت ناگهان مرحوم قاضی رو کردند به من و فرمودند آقای حاج شیخ عباس (قوچانی) آن کتاب را بیاور. من به تمام کتابهای ایشان آشنا بودم، چون بعضی از این کتابها را شاید صد مرتبه یا بیشتر خدمت آقای قاضی آورده بودم و مباحثی را که لازم بود بررسی کرده بودم. تا ایشان گفتند آن کتاب را بیاور، من دستم بیاختیار به طرف کتابی رفت که تا آن وقت آن کتاب را در آن کتابخانه ندیده بودم؛ حتی از آقای قاضی نپرسیدم کدام کتاب. مثلاً کتاب دست راست، دست چپ، قفسه بالا. همان طور بیاراده دستم به آن کتاب برخورد آن را آوردم و آقای قاضی فرمودند آن را باز کن. گفتم آقا چه صفحهای را باز کنم؟ فرمودند هر کجایش که باشد. من هم همین طوری کتاب را باز کردم، دیدم که آن کتاب به زبان فارسی است و لذا بیشتر تعجب کردم.
چون طی چند سالی که من در خدمت آقای قاضی بودم این کتاب را حتی یک مرتبه هم ندیده بودم، حتی جلد آن را هم ندیده بودم. کتاب را که باز کردم، دیدم اول صفحه نوشته شده حکایت. گفتم آقا نوشته شده حکایت. فرمود، باشد بخوان. مضمون آن حکایت این بود، یک مملکتی بود که در آن مملکت سلطانی حکومت میکرد. این سلطان به جهت فسق و فجور و معصیتی که از ناحیه خود و خاندانش در آن مملکت رخ داد به تباهی دینی کشیده شد و فساد در آنجا رایج شد، عالم بزرگوار و مردی روحانی و الهی علیه آن سلطان قیام کرد.
این مرد روحانی هر چه به آن سلطان نصیحت کرد به نتیجهای نرسید، لذا مجبور شد علیه سلطان اقدام شدیدتری بکند. پس از این شدت عمل، سلطان آن عالم دینی را دستگیر و پس از زندان او را به یکی از ممالک مجاور تبعید کرد. بعد از مدتی که آن عالم در مملکتی که در مجاور مملکت خودش بود در حال تبعید به سر می برد آن سلطان مجدداً او را به مملکت دیگری که اعتاب مقدسه (قبور ائمه اطهار) در آن بودند تبعید کرد.
این عالم مدتی در آن شهری که اعتاب مقدسه بود زندگی کرد تا اینکه اراده خداوند بر این قرار گرفت که این عالم به مملکت خود وارد شد و آن سلطان فرار کرد و در خارج از مملکت خود از دنیا رفت و زمام آن مملکت به دست آن عالم جلیلالقدر افتاد و به تدریج به مدینه فاضلهای تبدیل شد ...»
مطلب که به اینجا رسید، حکایت هم تمام شد. عرض کردم آقا حکایت تمام شد، حکایت دیگر هم هست فرمود: کفایت میکند، کتاب را ببند و بگذار سر جای خودش.
📚 برداشتهایی از سیره امام خمینی (ره) ، جلد 3 ، ص 146 تا 149 .
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ امام حسن عسکری علیه السلام
◾️ در شهر مدينه ديده به جهان گشودند.
◾️ پدر بزرگوارشان امام هادی علیه السلام و مادرشان بانويي ارجمند به نام «حديث» بودند.
◾️ خليفه ستمگر عباسي از ترس روشنگری و ظلمستيزی حضرت، ايشان را از مدينه به سامرا منتقل کرد و تا موقع شهادت تحت نظر قرار داد.
◾️ به مدت شش سال، امامت مسلمانان را بر عهده داشتند.
◾️خانهشان علی رغم محاصرهبودن، هر روز پذيرای مهمانان بسياری بود.
◾️ با همسايهها مهربان بودند.
◾️ خليفه ستمگر عباسي، موقع گرفتاريهای علمی، از ايشان کمک میگرفتند.
◾️ مورّخان، نام همسر گرامي امام حسن عسکري علیه السلام را «نرگس» يا «مليکا» نوشتهاند که دختر امپراتور روم بوده است.
◾️ فرزند نازنين ايشان، امام زمان علیه السلام هستند.
◾️ دستور ساختن مسجدی را در شهر قم و در نزديکی مرقد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها صادر فرمودند که اکنون نيز اين مسجد به نام مبارک ايشان شناخته ميشود و همهروزه پذيراي هزاران نمازگزار میباشد.
◾️ در بيست و هشت سالگی به شهادت رسيدند.
◾️ در شهر سامرا و در کنار قبر مطهر پدر بزرگوارشان به خاک سپرده شدند.
◾️میفرمودند: تمام بدی های دنيا در خانهای جمع شده است که کليدش دروغ است.
بيژن شهرامی
🔰 @ofogh_howzah
⏹ احکام روز
س 1987: مخالفت با قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی و بهطور کلی همه قوانین دولتی چه حکمی دارد؟ و آیا موارد ترک عمل به قوانین از موارد امر به معروف ونهی از منکر محسوب میشوند؟
ج: مخالفت با قوانين و مقررات و دستورات دولت اسلامی که بهطور مستقيم توسط مجلس شورای اسلامی وضع شده و مورد تأييد شورای نگهبان قرار گرفتهاند و يا با استناد به اجازه قانونی نهادهای مربوطه وضع شدهاند، برای هيچکس جايز نيست و در صورت تحقّق مخالفت توسط فردی در اين خصوص، بر ديگران تذکر و راهنمايی و نهی از منکر لازم است (البته با وجود شرايط نهی از منکر).
http://farsi.khamenei.ir/treatise-content?id=172#1987
🔰 @ofogh_howzah
🏴 ریشه کرده مهرت از روز ازل در جان ما
هست ما از آن تو عشق تو هم از آن ما
کار و بار شاعران با لطف تو رونق گرفت
نام زیبای تو حسن مطلع دیوان ما
خادمان خانه ات روزی رسان عالم اند
بی گمان پیوند خورده با تو آب و نان ما
قیمتش بالاست اشکی که برایت جمع شد
بیش از اینها هم میارزد لؤلؤ و مرجان ما
جای ارباب مصیبت جای مهدی خالی است
درمیان روضههای خیمه الاحزان ما
این هم از آثار عمری داغ حصر سامراست
حبس گشته ناله ها در سینه سوزان ما
یک دل سیری نشد آبی بنوشی عاقبت
کربلایی شد دل و اندوه شد مهمان ما
رو به قبله ذکر یا جداه گفتی زیر لب
روضههایت ابتدای حزن بی پایان ما
علیرضا خاکساری
🔰 @ofogh_howzah
🔵 امام حسن عسکری علیه السلام :
💎 فقر با ما ، بهتر از ثروتمندی در کنار دشمنان ماست و کشته شدن با ما بهتر از زندگی در کنار دشمنان ماست و ما پناهگاه کسی هستیم که به ما پناه آورد و نور هدایت برای کسی هستیم که خواهان بصیرت از ما باشد و نگهبان کسی هستیم که به ما تمسک جوید پس هر کس ما را دوست بدارد با ما در درجات والای بهشت خواهد بود و آن که از ما جدا شد به سوی آتش خواهد رفت.
📚 بحارالانوار، جلد ۵۰، صفحهی ۲۹۹
🔰 @ofogh_howzah
✨ الگویی عالی برای جوانان
این روزها متعلق به #امامعسکری(ع) است، که میتواند الگوی همهی مؤمنان، بخصوص #جوانان باشد.
این امامی که موافقان، شیعیان، مخالفان، غیر معتقدان، همه، شهادت دادند و اعتراف کردند...
به فضل او، به علم او، به تقوای او، به طهارت او، به عصمت او، به شجاعت او در مقابل دشمنان،
به صبر و استقامت او در برابر سختیها
این انسان بزرگ، این شخصیت باشکوه،
وقتی به شهادت رسید، #فقطبیستوهشتسال داشت.
در تاریخ پرافتخار شیعه،
این نمونهها را کم نداریم.
پدر امام زمان عزیز ما با آن همه فضیلت، با آن همه مقامات، با آن همه کرامات، وقتی با سم و جنایت دشمنان از دنیا رفت، فقط بیست و هشت سال داشت؛
این میشود #الگو
#جوان احساس میکند
یک نمونهی عالی در مقابل چشم دارد ...
#بیانات رهبر فرزانه انقلاب آیه الله خامنهای
📚کتابانسان۲۵۰ساله
🔰 @ofogh_howzah