⏺روزى آیت الله بهجت همراه با يك نفر از طلاّب به ديدن حقير آمدند و در منزل ما غير از خود حقير و بنده زاده بزرگ حاج سيد محمد صادق كسى نبود.
🔷قبل از ابتلاى به بيمارى خداوند توفيق داده بود كه : شبها به تهجّد و قيام ليل اشتغال داشته ولى در بيمارى اين توفيق نبود و پس از مراجعت به منزل با وجود بيدارى قهرى ساعات متوالى در شبها گويا به واسطه عدم همّت و نقصان اهتمام اين امر مهمّ مدّتى طبعاً ترك شده بود.
⚫️جناب معظّم له كه به ديدن حقير آمدند پس از مدتى احوال پرسى و تعارفات معموله بدون مقدمه فرمودند:
در بحارالانوار ديده ام از امام روايت است:
قِيامُ اللَّيْلِ يا صَلوةُ اللَّيْلِ
🎤فرمودند: من ترديد دارم و درست به خاطر ندارم، مَطِيَّةُ اللَّيْلِ: قيام در شبها - يا #نماز در شبها - مركب راهوار شب براى حركت و وصول به مقصود است.
💠بنده سكوت كردم و فقط گوش مى دادم ، و گويا اين را ارشاد براى خود نگرفتم و تصميمى براى ادامه نماز شب براى من پيدا نشد.
🔳چون باز از اين طرف و آن طرف سخن به ميان آمد، فرمودند: در بحارالانوار ديده ام كه: قِيامُ اللَّيْلِ يا صَلوةُ اللَّيْلِ مَطِيَّةُ اللَّيْلِ.
و خداوند در قرآن مى فرمايد:
اِنَّ ناشِئَةَ اللَّيْلِ هِىَ اَشَدُّ وَطْاً وَ اَقْوَمُ قيلاً؛ تحقيقاً شب زنده دارى گامى استوارتر [براى توافق زبان با قلب ]، و گفتارى محكمتر به وجود مى آورد.
💠چون حقير مى دانستم كه: بنده زاده اهل تهجّد است ، متوجه شدم كه اين مطالب بدون مقدمه ايشان براى تنبّه و بيدارى حقير است كه حتّى در حال مرض و كسالت هم نبايد از اين امر مهمّ دست بردارم ، و بدان بى اعتنا نباشم.
#نماز_شب
#تهجد
@olamaorafa
#حدیث_روز
رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله :يا عليُّ ، على النّاسِ كُلَّ سَبعةِ أيّامٍ الغُسلُ ، فاغْتَسِلْ في كُلِّ جُمُعةٍ و لَو أنّكَ تَشْتري الماءَ بِقُوتِ يَومِكَ و تَطْويهِ، فإنَّهُ ليسَ شَيءٌ مِن التَّطَوُّعِ أعْظَمَ مِنهُ .[بحار الأنوار : 81/129/18.]
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :اى على! مردم بايد هر هفت روز يك بار غسل كنند (حمام روند). بنا بر اين هر جمعه غسل كن حتّى اگر لازم شود براى تهيه آب آن ، خوراك روزانه ات را بفروشى و گرسنه بمانى؛ زيرا هيچ امر مستحبى بالاتر از غسل جمعه نيست··· .
#غسل_جمعه
#جمعه
@olamaorafa
برنامه زندگی بزرگان
۱ آیت الله بهجت:
گوشه ای از برنامه روزانه معظم له:
* وقت را طلا میدانست و حاضر نبود یک لحظه را هم از دست بدهد. حتی وقتی بلند میشد کتابی را از قفسه بردارد، زیر لب ذکر میگفت. تقریباً دوازده ساعت در شبانهروز به عبادت مشغول بود.
* دوساعت و حتی گاهی سه ساعت پیش از نماز صبح از خواب برمیخاست و عبادتش شروع میشد. زیر لب ذکر میخواند و گاهی شعرهایی را زمزمه میکرد؛ مثلاً: اگر خواجه شفاعت نكند روز قیامت / باید كه ز مشاطه نرنجیم كه زشتیم. وضو میگرفت و مشغول نماز شب و رازونیاز با خدا میشد.
* برای #نماز جماعت صبح به مسجد میرفت و پس از نماز صبح به تعقیبات نماز مشغول میشد.
* پس از نماز صبح به حرم میرفت و دو ساعت در آنجا عبادت میکرد. مدت زیادی در حرم میایستاد و به زیارت و اعمال دیگر مشغول میشد. اطرافیان یکییکی مینشستند، ولی او هنوز ایستاده بود. پس از آن همه ایستادن، مینشست و باز هم عبادت میکرد.
* در مسیر رفتوآمد به حرم هم بیکار نبود؛ دعاهایی مثل صباح و یستشیر را میخواند.
* پس از زیارت به خانه میآمد. صبحانه مختصری میخورد. پس از آن، پانزده دقیقه استراحت میکرد و سپس مشغول مطالعه میشد. بسیاری از اشعاری که از ایشان به یادگار مانده را بعد از همین استراحت مختصر سروده بود.
* برای تدریس فقه به مسجد میرفت. هر روز زیارت عاشورا میخواند، با صد لعن و صد سلام.
لعن و سلامهای زیارت عاشورا را در همین فاصلههایی که آماده رفتن به جلسه درس میشد، میخواند.
* نماز ظهر و تعقیبات پس از آن تقریباً دوساعت و نیم طول میکشید؛ بخشی در مسجد و بخشی هم در خانه.
* یک ربع تا نیمساعت نشسته استراحت میکرد تا خواب بر او چیره نشود.
* عصرها اصول فقه تدریس میکرد. پیش از درس مدتی مطالعه میکرد و بعد به مسجد میرفت.
* نماز مغرب و عشا را در مسجد اقامه میکرد و مدتی در مسجد به عبادت میپرداخت.
* به منزل که میآمد، باز هم حدود یک ساعت و نیم عبادت میکرد. سپس مشغول مطالعه میشد.
* پس از صرف شام، حدود نیمساعت به اعمال پیش از خواب مشغول میَشد؛ تلاوت قرآن، قرائت #حدیث کسا و…. با طهارت میخوابید. کم پیش میآمد که بیش از چهار ساعت در شبانهروز بخوابد.
* روزهای جمعه درس تعطیل بود، ولی در مجلس روضه مسجد فاطمیه شرکت میکرد. روضهای که پنجاه سال سابقه داشت و تا آخرین هفته عمرش ادامه پیدا کرد. جلسه پاسخ به استفتائات هم جمعهها برگزار میشد.
عبادتها هم در شب و روز #جمعه بیشتر میشد. گویا استراحت، کوچکترین بخش زندگی ایشان بود.
حتی تعطیلاتی مثل تعطیلات تابستان هم زمان استراحت ایشان نبود، بلکه فرصت مناسبی بود برای نوشتن تألیفات.
* اوقات حضور ایشان در مسجد، فرصتی بود برای دیدارهای عمومی. چه بسیار بودند کسانی که در همین ملاقاتهای کوتاه، شفای مریضانشان را گرفتند، یا مشکلات زندگیشان حل شد یا پاسخ پرسشهایشان را یافتند. چه بسیار پیش میآمد که پاسخهای کوتاه ایشان، مشکلات بزرگی را حل میکرد
🌸🌸🌸🌸🌸
@olamaorafa
#نتیجه_بدرفتاری_با_اهل_خانه
ای عزیز! استاد بزرگوارم حضرت آیه الله حسن زاده آملی – مدظلله- فرمودند: روزی بعد از اقامه نماز به منزل رفته و قصد استراحت داشتم، اما بچه ها در منزل سر و صدا می کردند، بنده بر آنها عصبانی شدم و آنها را دعوا کردم!
بعد از مدتی، در حالت قبض افتادم، چون رسول الله – صلی الله علیه و آله و سلم – فرموده اند دل کسی را نشکنید که به سادگی به دست نمی آید. بنده به بیرون از منزل رفتم و مقداری مأکولات برای بچه ها خریدم و به منزل آمدم، اما دیدم نمی شود. آسمان آمل بر من تنگ آمده بود. تصمیم گرفتم به تبریز نزد حضرت آیه الله محمد حسن الهی – قدس سره – بروم.
پس از اینکه خدمت آقای محمد حسن الهی رفتم بعد از احوال پرسی، ایشان به بنده گفت: « من نمی دانستم که شما در آمل هستید یا قم، خواستم نامه ای برای شما بنویسم».
از جناب الهی سوال کردم مگر چه پیش آمده؟! ایشان گفتند: « من خدمت آقای قاضی رسیدم، سفارش شما را به ایشان کردم. به ایشان عرض کردم که حاج آقای آملی را در نظر داشته باشید. اما آقا از شما راضی نبود.» بنده تا لاله گوشم سرخ شد، گفتم: آقا جان چطور؟! جناب الهی گفتند: آقا فرمودند که «چطور آقای آملی هوس این راه دارد و حال آنکه با عائله و بچه ها آن رفتار را مرتکب شده است؟!» اینجا بود که اشک من جاری شد...
تا توانی رفع غم از چهره غمناک کن
در جهان گریاندن آسانست اشکی پاک کن
📗 #سلوک_با_همسر ، ص هفتاد و یک
#همسرانه
@olamaorafa
💠شهيد محراب آيت الله دستغيب:
🍃🌸هركس ميخواهد بداند اگر #امام_زمان عج ظهور فرمايد نسبت به ايشان چه موضعی خواهدداشت،
ببيند الان با #نائب برحقّش چگونه است .
اگر توانست مطيع ايشان باشد
اطاعت ازامام زمان عج هم ميتواند بكند.
#امام_خامنه_اي
@olamaorafa
🌱علامه طهرانی در کتاب مهر تابان درباره نظر علامه طباطبایی نسبت به ملاصدرا مینویسد: علّامه طباطبائى فلسفه صدرالمتألّهین را به واقع نزدیکتر مىیافتند. و خدمت او را به عالم علم و فلسفه به علّت تکثیر مسائل فلسفه (که در این فلسفه، از دویست مسأله به هفتصد مسأله ارتقاء یافت) فوق العاده تقدیر مىکردند.
و از اینکه صدر المتألّهین تنها بدنبال مکتب مشّائین نرفته؛ و فلسفه فکرى و ذهنى را با اشراق باطنى و شهود قلبى جمع کرده، و هر دوى آنها را با شرع انور تطبیق نموده است بسیار تحسین مىکردند....
مرحوم استاد معتقد بودند که صدر المتألّهین فلسفه را از اندراس و کهنگى بیرون آورد، و روح نوینى در آن بخشید، و جان تازهاى در او دمید؛ پس مىتوان او را زنده کننده فلسفه اسلامیّه دانست.
و از اینها گذشته استاد ما نسبت به مقام زهد و بى اعتنائى بدنیا، و به روش ارتباط با خدا، و تصفیه باطن، و ریاضات شرعیّه، و انزوائى که صدر المتألّهین داشت و در کهَک قم به تصفیه سرّ مشغول شد و طهارت نفس را اهمّ از هر چیز شمرد، بسیار ارزش قائل بوده و تحسین مىنمودند.
و معتقد بودند که: غالب اشکالاتى که بر صدر المتألّهین و فلسفه او مىشود، ناشى از عدم فهم و عدم وصول ادراک بحاقّ مسائل اوست.
همچنین آیت الله حسن رمضانی نقل کرده علامه حسن زاده آملی میفرمود: جناب علامه طباطبایی رحمت الله علیه، کلید را از جیبشان در آورده بودند و میخواستند در منزل را باز کنند و بروند داخل. نگاهی کردند به من و فرمودند: آقا ما هر چه داریم از آخوند (یعنی ملاصدرا) داریم.
@olamaorafa
🏴سالروز #وفات_حضرت_ام_البنین سلام الله علیها تسلیت باد.
با فاطمه هم نامی و این حکمتی دارد
هرچند از روی ادب ام البنین باشی
در کوفه مسمار و در و دیوار بسیار است
باید برای مرتضی زهراترین باشی
این آسمان بیکران مهتاب میخواهد
باید بسازی پهلوان کربلایت را
روزی تمام کهکشان بوی تو میگیرد
از بس حسینی کردهای عباس هایت را
شاعر: محسن کاویانی
@olamaorafa
«... از مرحوم #شهید مطهرى پرسيدند : شما فوقالعاده از علّامه طباطبايى تجليل مىكنيد و تعبير «روحى فداه» را در مورد ايشان داريد؛ اين همه تجليل به خاطر چيست؟ فرمود: «من فيلسوف و عارف بسيار ديدهام و احترام مخصوص من به ايشان، نه به خاطر اين است كه يك فيلسوف است، بلكه احترامم به اين جهت است كه او عاشق دلباخته اهلبيت عليهم السلام است. علّامه طباطبايى در ماه رمضان روزه خود را با بوسه بر ضريح مقدّس حضرت معصومه افطار مىكرد. ابتدا پياده به حرم مطهر مشرّف مىشد، ضريح مقدّس را مىبوسيد، سپس به خانه مىرفت و غذا مىخورد. اين ويژگى اوست كه مرا به شدّت شيفته ايشان نموده است» (نشریه پیام انقلاب شماره 23)
#علامه_در_نگاه_بزرگان
#علامه_طباطبایی
@olamaorafa
چهره ی زهرایی ات همواره ثابت میکند
هر که "زهرایی" شود خورشید تابان میشود
یا ابوالفضلی بگو تا که ببیند عالمی
ارمنی در روضه های تو مسلمان میشود
مادر باب الحوائج ! خانه ات دارالشفاست
درد هر کس که دخیل آورده درمان میشود
🏴 #وفات_حضرت_ام_البنین(س)🥀
🏴 #تسلیٺ_باد🥀
#حضرت_ام_البنين
@olamaorafa
معرفی اجمالی
«سید علی قاضی طباطبایی تبریزی»در ۱۳ ذیحجۀ ۱۲۸۲ یا در ۱۲۸۵ در تبریز به دنیا آمد. خاندان وی از سادات طباطبائی و مشهور به فضل و تقوا و اغلب در کسوت روحانیت بودند و نسبشان به ابراهیم طباطبا، نوادۀ امام حسن مجتبی (علیهالسلام)، میرسید.
پدرش، سید حسین قاضی (متوفی ۱۳۱۴)، از شاگردان میرزای شیرازی در سامرا بودند که پس ازاخذاجتهادبه تبریز بازگشته و به تهذیب نفس پرداختند. وی علاوه بر تفسیر مختصری بر قرآن، تفسیری بر سورۀ فاتحه و تفسیری ناتمام بر سورۀ انعام نوشته بود. جدمادری سیدعلی، میرزا محسن قاضی تبریزی (متوفی ۱۳۰۶)، نیز از عالمان و عابدان بود و با ملا هادی سبزواری مصاحبت داشت.
(👇ادامه دارد...)
@olamaorafa
ツ
🌷آیت الله بهـــجت (ره):
اگر در راه امام زمان عج باشیـــم
چنانچه به ما ناسزا هم بگویند
نباید ناراحت شویـــم.
#امام_زمان #اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#تا_انقلاب_مهدی
@olamaorafa
#دمی_باملاحسینقلی_همدانی
🔻عالم و عارف و فقیه قرن ۱۳و۱۴قمری. او در تهران، سبزوار و نجف در فقه، اصول، فلسفه و اخلاق از اساتید نامی استفاده نمودند.
🔻میرزا باقر قاضی طباطبایی، میرزا جواد ملکی تبریزی، سید محسن امین، محمد بهاری همدانی، میرزا محمد حسین نائینی و آخوند خراسانی شاگردان وی هستند.
🌀اساتید ملاحسینقلی
📍حاج ملا هادی سبزواری (درفلسفه)
📍شیخ مرتضی انصاری (در فقه و اصول)
📍سید علی شوشتری (در سیر و سلوک)
🔸 شیوه سلوک ملاحسینقلی مبتنی بر
معرفت نفس، التزام به مراقبه و اهتمام ورزیدن در مراتب چهارگانه آن است.
➖علامه حسن زاده آملی:
چون شیخ انصاری از دنیا رحلت کرد آخوند همدانی در پی نوشتن مطالب اصولیه و فقهیه شیخ انصاری شد، مرحوم شوشتری او را منع کرد و گفت: این کار تو نیست، دیگران هستند این کار را بکنند، شما باید مستعدین را دریابید.
🔅وی سیصد نفر را به طوری تربیت کرد که هر یک از اولیاءالله شدند
@olamaorafa
💢 پل صراط چیست؟
[با دقّت و تأمّل خوانده شود]
جناب صدرالمتألّهین شیرازی (ره) که عارفی کامل بود، در خلال مباحث فلسفی معاد، یکی از شهودات ملکوتیاش را که دربارهی «پُل صراط» است، اینچنین حکایت میکند:
🔹 «صراط مستقیم» که مؤمن در روز قیامت بر آن قدم میگذارد و به وصال بهشت میرسد، حقیقتِ ملکوتیِ همان مسیر هدایتی است که در این حیاتِ خاکیاش بهواسطهی «اعمال قلبی» برای روحِ خودش ایجاد کردهاست. چه، که آن حقیقت در این عالَم خاک، مانند دیگر حقایقی است که حواسّ ظاهری توانِ درکش را ندارند.
🔸 اما آنگاه که بهواسطهی «مرگ» حجابِ طبیعت از مقابل چشمان انسان کنار برود، در روز قیامت همان (مسیر هدایتی که بهواسطهی «اعمالِ قلبی» برای روح ساخته شده است) در قالب یک پُل در مسیرِ پیشروی انسان پهن میشود؛ پُلی که از درون جهنّم رد میشود، ابتدای آن توقّفگاهِ انسان در محشر است و انتهای آن به دربِ بهشت ختم میشود. و انسان با مشاهدهاش مییابد که آن را خودش ساخته و بنا کرده است.
🔻 آن جهنّم هم، چهرهی ملکوتیِ همین بُعد خاکی و حیوانیِ وجود انسان است که در طول حیات دنیوی وقتی از او پرسیده میشد که «هل إمتلأتِ» آیا پُر نشدی؟ پاسخ میداده «هل مِن مَزیدٍ!» هنوز سیر نشدهام و بیشتر میخواهم.* و انسان آن پل را با اعمال قلبیهاش، بر روی این بُعد وجودیاش ساخته است.
* سوره ق ، آیه ۳۰. این عبارت «هل إمتلأتِ هل مِن مَزیدٍ» بخشی از گفتوگوی خداوند با جهنّم است. و این حکیم بزرگ، حقیقتِ جهنم را در این دنیا تفسیر میکند به «بُعد خاکی و حیوانی وجود انسان».... (تأملبرانگیز)
📖 الشواهد الرّبوبیّة ؛ ص ۲۴۷
📌 پ.ن: "اَعمال قلبی" نکتهی محوریِ صراط است؛ شاید مجالی دیگر برای شرحش...
#سالکانه #ابدیت #ملاصدرا
@olamaorafa
"دیر شدن پیروزی به خاطــر ...."
🌸خـــاطره ای زیبا از #آیت_الله_بهجت در دیدار با #امام_خمینی
آیت الله بهجت می فرمود بعد از پیروزی #انقلاب به ملاقات آقای خمینی رفتم ایشون فرمودند من اول تکیه گاهم این مردم بود و کار انقلاب پانزده سال عقب افتاد وقتی تکیه گاهم خدا شد طولی نکشید که پیروز شدیم.❗️
📕زمــزم عرفان
@olamaorafa
علما و عرفا
معرفی اجمالی «سید علی قاضی طباطبایی تبریزی»در ۱۳ ذیحجۀ ۱۲۸۲ یا در ۱۲۸۵ در تبریز به دنیا آمد. خاندا
دوره علمی
آقا سید علی قاضی طباطبائی تبریزی مبادی علوم دینی و ادبی را در زادگاهش آموخت.
نزد پدرش تفسیر کشاف را خواند. علاوه بر پدرش، استادان دیگر وی موسی تبریزی (مؤلف حاشیۀ رسائل شیخ انصاری) و محمدعلی قراچهداغی
بودند. او ادبیات فارسی و عربی را نیز از شاعر نامی، محمدتقی نیر تبریزی، مشهور به حجت الاسلام، فرا گرفت
و مدتی نیز، به توصیۀ پدرش، برای تهذیب نفس نزد امام قلی نخجوانی شاگردی کرد.
سپس در ۱۳۰۸، برای کسب علم به نجف هجرت نمود
و در آنجا نزد محمد فاضل شربیانی، محمدحسن مامقانی، شیخ الشریعۀ اصفهانی، آخوند خراسانی و حسین خلیلی، فقه و اصول و حدیث و تفسیر و دیگر علوم را فرا گرفت و از این جمع، حسین خلیلی، استاد اخلاق وی نیز بود.
(👇 ادامه دارد...)
#آقاسید_علی_قاضی_طباطبایی
#سیروسلوک
#سید_علی_قاضی
@olamaorafa
🔴امام زمان عج فرمودند:
هوای کشورتان را داریم
🔹 در زمان جنگ جهانی اول، هجوم دولت های روس و انگلیس به کشور اوج گرفته بود و آیت الله نائینی بسیار نگران و پریشان که وضع شیعیان به کجا می رسد. در همین موقعیت شبی به امام عصر ارواحنافداه متوسل شده و در حال توسل و گریه و ناراحتی به خواب می روند...
🔹 در عالم رویا می بینند: دیواری است به شكل نقشه ایران شكست برداشته و در حال افتادن است در زیر این دیوار یك عده زن و بچه نشسته اند و نزدیك است دیوار بر سر اینها خراب شود.مرحوم نائینی رحمة الله علیه وقتی این صحنه را می بیند به قدری نگران می شود كه فریاد می زند و می گوید : خدایا این وضع به كجا خواهد انجامید؟
🔹 در این حال می بیند كه حضرت ولی عصر(ع) تشریف آوردند و انگشت مباركشان را به طرف دیواری كه خم شده و در حال افتادن بود گرفتند و آن را بلند كردند و دومرتبه سر جایش قرار دادند و بعد فرمودند:
«اینجا شیعه خانه ماست، می شکند، خم می شود، خطر هست، ولی ما نمیگذاریم سقوط كند ما نگهش می داریم.»
#ما_امام_زمان_داریم
📙 ملاقات با امام عصر عج/ص۱۳۷
#امام_زمان
#تا_انقلاب_مهدی
@olamaorafa
﷽
#حدیث_روز
💠رسول الله(صلی الله علیه و آله):
🔴کلُّ اَمرِ ذی بالٍ لا یُبدَأُ فیهِ بِبِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیم" فَهُوَ الأَبتَر.
🔷هر کار مهمی که با
"بسم الله الرحمن الرحیم"
آغاز نشود، ناقص و بی فرجام است‼️
📚کنزُ العُمّال/حدیث۲۴۹۱
#حدیث
#بسم_الله_الرحمن_الرحیم
@olamaorafa
🍁✨
گاهی تحمل #همسر_بداخلاق ،
خودش نوعی #سلوك است. ⇩
يكی از اولياء خدا كه بسيار مرد بزرگي بود
و گفته اند امام زمان (علیه السلام)
در تشييع جنازه ی او حاضر بودند ،
همسر بسيار بداخلاقی داشت
كه سی و پنج سال او را شكنجه ميداد
ولی او تحمل ميكرد !
بله ،تحمل كنيد ،
اصلا خيلی از اينها با تحمل و گذشت
حل ميشود .
گاهی هم اگر تحمل شود ،
مثل نماز شب برای انسان سلوك الی الله است..
" آیت الله فاطمی نیا "
#امام_زمان
@olamaorafa
علما و عرفا
دوره علمی آقا سید علی قاضی طباطبائی تبریزی مبادی علوم دینی و ادبی را در زادگاهش آموخت. نزد پدرش تف
هجرت به نجف و درخواست از امام علی(علیه الصلاة والسلام)
روح سید علی که از دانش حوزه علمیه تبریز سیراب نشده بود به جانب حوزه کهن نجف اشرف تمایل پیدا می کند؛ ابتدا پدر را از این تصمیم آگاه می سازد، پدر از احساس عطش و شوق نونهالش در راه تحصیل و تهذیب، شادمان گشته و وی را با گروهی از اهالی تبریز روانه نجف اشرف می سازد. زمانی که قاضی به شهر نجف می رسد، به حرم علوی مشرف شده و از آن حضرت برای رشد و شکوفایی کمک می خواهد و خود را به آن امام همام می سپارد تا راهی را که رضایت خداوند در آن است، به وی نشان دهد و همیشه در تمام مراحل زندگی همراهی اش نماید.
این درخواست قاضی مورد قبول امیر المومنین ـ علیه السلام ـ واقع شده و آن حضرت، راه سعادت و خوشبختی را به وی نشان می دهد؛ به گونه ای که از اساتید بزرگواری استفاده نموده و صاحب کرامات و فضایل عرفانی می شود.
قاضی در مورد استاد و تأثیر آن در تعالی و رشد شاگرد، می گوید:
«اگر کسی که طالب راه و سلوک طریق خدا باشد برای پیدا کردن استاد این راه، نصف عمر خود را در جست و جو و تفحص بگذراند تا آن استاد را پیدا کند، ارزش دارد و کسی که به استاد کامل رسید، نصف راه را طی کرده است.»
بر اساس این اعتقاد، وی در پی یافتن اساتید شایسته و استفاده کامل از آنان رفت تا این که به یاری حضرت امیر ـ علیه السلام ـ، گمگشته هایش را یافت. در این مسیر ـ علاوه بر اساتیدی که در تبریز از محضرشان استفاده کرده بود ـ در نجف اشرف نیز از محضر اساتید مبارز و زبده ای بهره مند شد؛ همانند آیات عظام:
۱. محمد کاظم خراسانی (آخوند خراسانی) ؛ نویسنده کفایة الاصول.
۲. میرزا فتح الله شریعت اصفهانی (شیخ الشریعه)
۳. میرزا حسین تهرانی
۴. شیخ محمد حسن مامقانی؛ ایشان از اساتید برجسته و متبحر علم رجال، درایه، تراجم و نسب به شمار می آیند.
۵. سید محمد کاظم یزدی؛نویسنده «عروة الوثقی»
۶. فاضل شربیانی؛ وی در مکارم اخلاق و صفات پسندیده و دلسوزی به بینوایان، زبانزد مردم کربلا و نجف بود.
۷.سید احمد کربلایی؛ وی نیز از شاگردان ممتاز ملا حسینقلی همدانی به شمار می آید که در تهذیب نفس و عرفان، از کمالات والایی برخوردار بود.
(👇ادامه دارد...)
#سیره_علمی_وعملی_آقا_سید_علی_قاضی_طباطبایی
#آقاسید_علی_قاضی_طباطبایی
#سیروسلوک
@olamaorafa
علما و عرفا
هجرت به نجف و درخواست از امام علی(علیه الصلاة والسلام) روح سید علی که از دانش حوزه علمیه تبریز سیرا
(قسمت چهارم):
جامعیت علمی و اجتهاد
کوشش های خستگی ناپذیر سید علی قاضی در راه کسب کمال و دانش، به ثمر نشست و در سن ۲۷ سالگی به درجه اجتهاد نایل آمد گرچه افراد بسیاری از خانواده ها و علمای سرشناس در این راه قدم برداشته اند ولی عده اندکی به درجه اجتهاد، آن هم در سنین جوانی، موفق شده اند.
ویژگی هایی که در قاضی (مثل پشتکار و جدیت در بحث، انس با بزرگان، مراقبت های خانواده، تهذیب نفس و ارتباط با خدای متعال) وجود داشت، از وی عالمی عارف و مجتهدی توانمند ساخت.
وی در لغت عرب نیز کم نظیر بود؛ به طوری که چهل هزار لغت عرب را از حفظ داشت و شعر عربی را چنان می سرود که عرب ها از تشخیص آن عاجز می ماندند و نمی فهمیدند که شعر، از یک شاعر عجم است.
روزی در بین مذاکرات، آیت الله شیخ عبدالله مامقانی به ایشان می گوید:
من آن قدر در لغت و شعر عرب تسلط دارم که اگر شخص غیر عرب، شعر عربی بگوید، تشخیص می دهم؛ گرچه آن شعر در اعلی درجه فصاحت و بلاغت باشد.
آیت الله قاضی یکی از قصاید عربی را که سراینده اش عرب بود، شروع به خواندن کرد، و در بین آن چند بیت از اشعار خود را اضافه و سپس از آیت الله مامقانی پرسید: کدام یک از این ها را غیر عرب سروده است؟ و ایشان نتوانستند تشیخص دهند.
(👇ادامه دارد...)
#سیره_علمی_وعملی_آقا_سید_علی_قاضی_طباطبایی
#آقاسید_علی_قاضی_طباطبایی
#سیروسلوک
@olamaorafa
از استاد اخلاق و عرفان آیت الله بهاءالدینی رحمه الله نقل شده است:
«ما تجربه زیادی به دست آورده ایم و وجدان نمودیم كه برای رهایی از مشكلات راههایی هست كه بهترین آنها كه خود ما حس كرده ایم و به كمك آنها به حاجتهایمان رسیده ایم، چهار چیز است: نذر كردن گوسفند برای فقرا، خواندن حدیث كساء به طور پی در پی، پرداخت صدقه و ختم صلوات.» (آیت بصیرت، ص 68)
#صدقه
#صلوات
#حدیث_کساء
@olamaorafa
#حدیث_روز
#امام_علی (علیه السللام) میفرمایند:
جالِسِ العُلَماءَ یَزدَد عِلمُکَ وَ یَحسُن اَدَبُکَ وَ تَزکُ نَفسُکَ
با علما همنشین باش، تا علمت زیاد و ادبت نیکو و جانت پاک گردد.
غرر الحکم، ح. ۴۷۸۶
#حدیث
@olamaorafa
✅وقتی آمادگی دیدار با امام زمان (عج) را نداری،چرا اصرار میکنی؟!
✍️آقا محمد حسن قاضی از آیت الله محمد تقی آملی نقل فرموده که: « در دورانی که در نجف اشرف مشغول تحصیل بودم، روزی به حجره مرحوم آیت الله قاضی که در مدرسه هندی بود رفتم. وقتی آقای قاضی تشریف آوردند عرض کردم: من خیلی در اینجا انتظار شما را کشیدم، چرا که به استخاره نیاز دارم. ایشان جواب فرمودند: طلبه علم چندین سال در نجف اشرف باشد ولی نتواند برای خودش یک استخاره نماید؟! آقای آملی می گفت: خیلی خجالت کشیدم و با حال جدل عرض کردم: من به یک اجازه استخاره از ولیّ اکبر(آقا امام زمان) نیاز دارم. به هر حال، بعد از اصرار شدید اینجانب، ایشان ورد مخصوص برای تشرف را تعلیم فرمود و خلاصه اینکه قرائت « آیه نور» به عدد اصحاب بدر هر شب قبل از خواب با شرائط خاص، طهارت، دوری از زنان و امور دیگر در شبهای معدود و محدود.
پس من برای اجرای این دستور به مسجد سهله رفتم و ملازم آنجا شدم و شبها برای انجام آن ورد قیام می کردم. در یکی از این شبها همین که شروع کردم به خواندن ورد، احساس کردم که مثل اینکه کسی دستش را روی دوشم نهاده، من به سوی او متوجه شدم ـ من در این هنگام در مقام منسوب به امام مهدی علیه السلام بودم ـ پس آن شخص گفت: برای تشرف آماده باش!
🌾آقا شیخ محمد تقی آملی می گفت: همین که این کلمه به گوشم خورد، رعب و ترس تمام وجودم را گرفت و از فرط اضطراب نزدیک بود قلبم از حرکت بایستد... پس شروع کردم به التماس و توسل از او که مرا عفو فرماید و ایشان نیز قبول فرمود. بعد از این ماجرا، من فوراً به نجف اشرف رفتم و آقای قاضی را ملاقات نمودم و زمانی که با ایشان مواجه شدم ـ بدون هیچ کلامی ـ اولین فرمایش ایشان این بود که: اگر آمادگی تشرف را نداری پس چرا این همه الحاح و اصرار می کنی..؟!
📚داستانهایی از آیت الله علامه قاضی
#امام_زمان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#سلام_امام_زمانم
@olamaorafa