⚡️خطر کلی گوها برای تمدن اسلامی...
👌بعد از شکست محسوس و حداکثری جریان توسعه گرا در حوزه های مختلفِ سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی؛ بار دیگر شرایط برای اجرای نظریات کارآمد فقهی -مانند نظریه فقهی خانه حیاط دار- آماده شده است. به فضل الهی دوران تلخِ تدبیر و امیدِ "مبتنی بر توسعه غربی" زمینه برائت مردمی از دیدگاه های غیر بومی توسعه غربی را فراهم آورده است...
👌مهمترین شرط موفقیت در سالهای آینده برای جریان فکری انقلاب اسلامی؛ ارائه نظریات فقهی مسئله محور برای اداره جامعه است. به عبارت دیگر ارائه بحث های کلی و انتزاعی درباره "اداره دینی جامعه" به نوعی فرصت دهی برای بازسازی جریان ناکارآمد توسعه غربی محسوب می شود.
👌معتقدم همانطور که غرب گرا ها بر ضد منافع مردم عمل می کنند؛ کلی گوها هم بخشی از این پازل شوم محسوب می شوند. به همه برادران انقلابی خود توصیه می کنم برای زمینه سازی ظهور و حل مشکلات مردم؛ مراقب خطر کلی گوها درباره تمدن اسلامی و الگوی پیشرفت اسلامی باشند...
حجت الاسلام علی کشوری- تبیین بسته اولویت های ۱۲ گانه تمدنی در سال ۱۴۰۰ - جمعه انتظار ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ - حوزه علمیه قم
⚡️متن خبر:
http://nro-di.blog.ir/1399/12/22
#نظام_سازی_فقهی
#اولویت_های_تمدنی
#جمعه_انتظار
@olgou4
⚡️درباره سیر مطالعاتی نظریات فقهی الگو
👌سیر مطالعه نظریات فقهی الگو برای افراد مختلف، مختلف است و بهتر است هرکسی مطالعه را از موضوع مورد علاقه خود آغاز نماید. مطالعه نظریات فقهی الگوی پیشرفت از "نظریه پیشگیری ساختاری از بیماری" و یا از "نظریه فقهی سیاست خارجی قبل از ظهور" و یا از هر نظریه دیگری آغاز می شود و معیار علاقه فرد است.
👌 دو نکته را در مسیر مطالعه نظریات فقهی الگو مدنظر داشته باشید. اول اینکه: پرسش ها، اصطلاحات و ارجاعات یک نظریه را یادداشت برداری و احصاء کنید.(تسلط بر سازه های یک نظریه) دوم آنکه: دو نظریه ی الگوی ساخت و مدیریت شهری محله محور؛ را به عنوان مکملِ معنائی همه نظریات دیگر تلقی کنید.
حجت الاسلام علی کشوری- تبیین سیر مطالعاتی نظریات فقهی الگوی پیشرفت - بامداد شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ - در جمع برخی از طلاب مدرسه هدایت - قم
#نظام_سازی_فقهی
#اولویت_های_تمدنی
@olgou4
هدایت شده از الگوی پیشرفت اسلامی
👌به فضل الهی نشست تخصصی تبیین پیوست تفسيري ماده ۲۱ طرح جهش توليد و تأمين مسكن روز یک شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۰ صبح در محل خبرگزاری رسا برگزار می گردد.
#نظام_سازی_فقهی
#مقررات_فقهی_ساختمان
#عمليات_بيست_و_يك
@olgou4
تبیین پیوست تفسیری ماده ۲۱ طرح جهش تأمين و توليد مسكن.mp3
20.89M
🔉صوت سخنرانی حجت الاسلام علی کشوری در نشست تخصصی تبیین پیوست تفسیری ماده ۲۱ طرح جهش تأمين و توليد مسکن در محل خبرگزاری رسا - یک شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۹
❓با ساخت آپارتمان های ۷۰ متری زندگی مردم به چالش کشیده می شود!/ مجلس ماده ۲۱ طرح خود را اصلاح کند.
#نظام_سازی_فقهی
#خانه_حیاط_دار
#طرح_جهش_تولید_و_تامین_مسکن
@olgou4
🎞 نشست تخصصی «تبیین پیوست تفسیری ماده ۲۱ طرح جهش تأمین و تولید مسکن» به همت خبرگزاری رسا و با حضور اساتید حوزه علمیه برگزار شد. گزارش تصویری این نشست را از اینجا مشاهده بفرمائید.
🏡با ساخت آپارتمان های ۷۰ متری زندگی مردم به چالش کشیده می شود!/ مجلس ماده ۲۱ طرح خود را اصلاح کند.
#نظام_سازی_فقهی
#خانه_حیاط_دار
#طرح_جهش_تولید_و_تامین_مسکن
@olgou4
الگوی پیشرفت اسلامی
🔉صوت سخنرانی حجت الاسلام علی کشوری در نشست تخصصی تبیین پیوست تفسیری ماده ۲۱ طرح جهش تأمين و توليد مس
⚡️با ساخت آپارتمان ۷۰ متری مخالف هستیم!/ مجلس زمینه ساخت #خانه_حیاط_دار را آماده کند.
🗞متن کامل سخنرانی حجت الاسلام علی کشوری(مدیر مدرسه هدایت) در نشست تخصصی تبیین پیوست تفسیری ماده ۲۱ طرح جهش تأمين و توليد مسكن در محل خبرگزاری رسا (یک شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۹)
http://nro-di.blog.ir/1399/12/24
#خانه_حیاط_دار
#طرح_جهش_تولید_و_تامین_مسکن
#عملیات_بیست_و_یک
@olgou4
الگوی پیشرفت اسلامی
👌به فضل الهی: نشست تخصصی تبیین اجمالی "الگوی فقهی تحلیل بیماری" در مقایسه با "پاتولوژی پوزیتویستی" ر
الگوی فقهی تحلیل بیماری.pdf
2.12M
🗞 پیاده فوری نشست تخصصی تبیین "الگوی فقهی تحلیل بیماری" در مقایسه با "پاتولوژی پوزیتویستی" - موسسه تحقیقاتی طب الائمه علیهم السلام - شنبه ۶دی ۱۳۹۹ - ۵۷ صفحه
#نظام_سازی_فقهی
#الگوی_فقهی_تحلیل_بیماری
#پاتولوژی
https://eitaa.com/olgou4
⚡️درباره استاد مسعود صدوق رحمه الله
👌امروز ۲۶ اسفند ، چهارمین سالگرد ارتحال استاد حجت الاسلام و المسلمین مسعود صدوق است. در طول دوره طولانی گفتگو با ایشان - که از سال ۱۳۷۹ آغاز گردید- درباره موضوعاتِ مختلفی مانند: چگونگی کمک فکری به انقلاب اسلامی، چگونگی تکامل فقاهت، جامعه شناسی و مدل سازی و شاید از همه مهمتر درباره حُجیت فلسفه و... گفتگوی تفصیلی داشتیم.
🗞متن کامل اطلاعیه
http://nro-di.blog.ir/1399/12/26
#استاد_مسعود_صدوق
@olgou4
👌دیدار و گفتگو با استاد عبدالحسین خسرو پناه درباره ویژگی های عمومی اشیاء (مباحث فقه الخلق) و اولویت های ۱۲ گانه تمدنی در سال ۱۴۰۰ هجری شمسی - عصر پنج شنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ - قم
#فقه_الخلق
#اولویت_های_تمدنی
@olgou4
الگوی پیشرفت اسلامی
👌دیدار و گفتگو با استاد عبدالحسین خسرو پناه درباره ویژگی های عمومی اشیاء (مباحث فقه الخلق) و اولویت
⚡️درباره جدول فقهی تسخیر
👌بعد از تتبع در آیات و روایات با حدود ۳۰ دسته از ویژگی های مشترکِ اشیاء آشنا شده ایم؛ که درایه و دقت در این ویژگی ها سطح عقلانیت شیعه را در مواجهه با مدرنیته ارتقاء می دهد.
👌در عباراتی مانند "لکل شئ"، "ان من شئ"، "کل شئ" و... ویژگی های مشترک اشیاء بحث شده است و نتیجه ی دقت در این گزاره های عمومی و بنیادین پیدایش یک نگرش خاص به اشیاء و بالتبع پیدایش یک الگوی جدید برای تصرف در عالم است. به عنوان مثال همه اشیاء عالم خاصیتی نهائی دارند و اصطلاحاً هر شئ سببی برای یک امر محسوب می شود. آشنائی با حیث سببیت اشیاء؛ زمینه تغییر در الگوی تصرف بشر در عالم را فراهم می آورد. (فَجَعَلَ لِكُلِّ شَيْءٍ سَبَباً - کافی جلد ۱ - رِبْعِيِّ بْنِ عَبْدِ اَللَّهِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ).
👌در ویرایش اولِ جدول فقهی تسخیر - که اشیاء عالم را در ۱۵ گروه طبقه بندی کرده است- با مجموعه ای از اسباب روبرو هستیم؛ که آموزش آن به بشر، الگوی تصرف بشر را در عالم تغییر می دهد.
حجت الاسلام علی کشوری - گفتگو با استاد خسروپناه - پنج شنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ - قم
#جدول_فقهی_تسخیر
#ویژگی_های_مشترک_اشیاء
@olgou4
⚡️صورت صحيح در تعريف ِ اشیاء چیست؟
👌تعریف در "الگوی ساخت"، با تعریف در منطق صورت و تعریف در منطق سیستمی تفاوت دارد. همانطور که قبلاً گفته ایم: در "الگوی ساخت" بعد از انتخاب موضوع، برای آن موضوع -با روش تحقیق فقهی- تعریف، تصویر و تصمیم نوشته می شود. روش تعریف فقهی، صورتی رشد یافته برای تبویب فکر است؛ که نتیجه اش انتقال تأثيرگذار معرفتِ نسبت به اشیاء به انسانِ مستمع تعریف است.
👌انتقال معرفت از انسان تعریف کننده شئ به انسان مستمعِ تعریف؛ مستلزمِ رعایت اصولی مانند: ۱- بیان مبتنی بر ظرفیت، ۲- بیان مبتنی بر تأمل، ٣- بيان مباني بر مُکث، ۴- بیان مبتنی بر رفق، ۵- بیان مبتنی بر مقایسه، ۶- بیان مبتنی منزلت، ۷- بیان مبتنی بر انفتاح، ۸- بیان مبتنی بر سیاق و ۹- بیان مبتنی بر کمّ است.
👌رعایت اصول نه گانه فوق در "صورت بندی یک تفکر" در واقع نوعی توسعه در صورت بندی فکر نسبت به صورت بندی شکل اول در منطق صوری (به قول فرنگی ها) محسوب می شود. در آینده صورت بندی تعریف در الگوی ساخت را با روش تفکر سیستمی هم مقایسه خواهیم کرد.
حجت الاسلام علی کشوری- گفتگوی مقدماتی درباره روش تعریف اشیاء - در جمع برخی طلاب مدرسه هدایت - جمعه انتظار ۲۹ اسفند ۱۳۹۹
#روش_تعریف_اشیاء
#الگوی_ساخت
#نقایص_منطق_صورت
@olgou4
⚡️در فقه الخلق پنج سرفصل مهم بحثی وجود دارد!
👌سرفصل اول مباحث فقه الخلق به مقایسه اجمالی بررسی اشیاء در علوم پوزیتویستی، فلسفه و فقه الخلق می پردازد. به عنوان مثال در علوم پوزیتویستی اشیاء به سه دسته جامد، مایع و گاز تقسیم می شوند و از حیث های رسانایی، چکش خواری، واکنش پذیری، چگونگی ساختار مولکولی و... بررسی می شوند. همچنین به عنوان مثال در فلسفه احکام کلی وجود مثلِ ۱- بداهت وجود ۲- اشتراک وجود ۳- اصالت وجود و احکام سلبی آن و... مورد بحث قرار می گیرد. در فقه الخلق اموری مانند "حیث سببیت اشیاء"، "حیث انفتاحی اشیاء"، "حیث منزلت اشیاء"، "طبقه بندی اشیاء"، "سیر نزول اشیاء از عرش به سایر عوالم" و.... محل بحث قرار می گیرد.
👌در سرفصل دوم به بررسی ده دسته روایات و آیات اثبات کننده نگاه حداکثری به دین می پردازیم. آیات و روایات مرتبط با ۱- دائره تفقه، ۲- شرح اصطلاح قرانی تبیاناً لکل شئ، ۳- شرح اصطلاح قرآنی کتاب، ۴- شرح اصطلاح قرآنی الراسخون فی العلم و ۵- شرح عبارت قرآنی هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ، ۶- شرح اصطلاح مفتاح، ۷- شرح اصطلاح منزلت، ۸- شرح اصطلاح سبب، ۹ - شرح اصطلاح قلب و ۱۰- شرح اصطلاح سید از جمله استظهارات اثبات کننده حداکثری بودن دین هستند.
👌در سرفصل سوم مباحث فقه الخلق ۳۰ دسته از ویژگی مشترک اشیاء مانند: تسبیح همه اشیاء، منبع و مخزن همه اشیاء، ماده اولیه همه اشیاء، مراحل تنزیل همه اشیاء، مدت داری همه اشیاء، مرگ و فوت همه اشیاء، فهم و قلب همه اشیاء، اختیار و انتخاب همه اشیاء و... را بحث می کنیم.
👌در سرفصل چهارم مباحث فقه الخلق ۳۰ جدول فقهی در مقایسه با توصیفاتِ پوزیتویستی وجود دارد. به عنوان مثال "جدول فقهی تسخیر" را در مقایسه با "جدول تناوبی عناصر" نوشته ایم. همچنین در "جدول فقهی طبقه بندی اشیاء"، موجودات عالم را بر اساس سطح شعور آنها -در مقایسه با تاکسونومی- طبقه بندی کرده ایم. همچنین به عنوان مثال دیگر در جدولِ توصیف سطوح عالم خلقت(جدول هیئت عالم) عوالم مختلف خلقت را در مقایسه با نظریه پوزیتویستی منظومه شمسی - با روش تحقیق فقهی- شرح می دهیم.
👌در سرفصل پنج مباحثِ فقه الخلق محورهای ۷ گانه جدول فقهی تسخیر شامل: ۱- چگونگی ارزیابی فساد، ۲- تعریف تصرف شئ پایه، ۳- تبیین ارتباط تصرفات بشر و منایای بشر، ۴- روش شناسی مطالعات حوزه تسخیر، ۵- اصول تَکوُّن اشیاء ۶- گروه بندی اشیاء در جدول تسخیر و ۷- ساختار اطلاعات کاربردی اشیاء را شرح می دهیم.
گفتگوی دوم حجت الاسلام علی کشوری با استاد عبدالحسین خسروپناه درباره مباحث فقه الخلق - شنبه ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ - قم
⚡️متن خبر
http://nro-di.blog.ir/1399/12/30-2
#نظام_سازی_فقهی
#فقه_الخلق
#جدول_فقهی_هیئت_عالم
@olgou4
⚡️بررسی ۲۰۰ شئ پر کاربرد در زندگی بشر از حیث سببیت
👌یکی از سرفصل های بحثی فقه الخلق، جدول تسخیر است. این جدول فقهی تبیین کننده الگوئی جدید برای تصرف بشر در عالم است و در فضای مقایسه با الگوی فعلی "تصرف در طبیعت" به محوریتِ مطالعاتِ عنصر پایه مطرح شده است.
👌سرفصل های این جدول فقهی به هفت پرسش شامل: ۱- فساد و ریشه های آن در اندیشه پیامبران کدام است؟، ۲- تعریف تصرف شئ پایه چیست؟، ۳- چه ارتباطی میان تصرف در عالم و منایای بشر وجود دارد؟، ۴- روش تعدیل منایا و روش شناسائی خاصیت نهائی اشیاء چیست؟، ۵- سیر تَکَوُّن اشیاء چگونه است؟، ۶- جدول تسخیر اشیاء عالم را چگونه طبقه بندی می کند؟، ۷- ساختار "اطلاعات پیوسته هر شئ" از نظر فقه چیست؟ پاسخ می دهد.
👌 در مجموع و بعد از بررسی پرسش های اصولی فوق الذکر در اولین ویرایش جدول فقهی تسخیر حدود ۲۰۰ شئ پر کاربرد در زندگی بشر را از حیث سببیت و خاصیت نهائی بررسی می کنیم. به عبارت بهتر جدول فقهی تسخیر، جدول معرفی اسباب مورد نیاز در زندگی بشر است و آموزش و درایه در آن؛ بی نیازی از مطالعات پوزیتویستی را زمینه سازی می کند. به فضل الهی
👌جدول فقهی تسخیر از ثمراتِ اولیه بررسی ویژگی های مشترک اشیاء -با روش تحقیق فقهی- است و کارکردهای آن با محصول کار فلاسفه مسلمان در بررسی احکام کلی وجود مقایسه می شود.
حجت الاسلام علی کشوری- گفتگوی چهارم با استاد عبدالحسین خسروپناه - دو شنبه ۲ فروردین ۱۴۰۰ هجری شمسی - قم مبارک
#جدول_فقهی_تسخیر
#نظام_سازی_فقهی
#فقه_الخلق
@olgou4
⚡️ ۴۰۰ تصمیم برای تحول در نظام برنامه ریزی!
👌بسته اولویت های ۱۲ گانه تمدنی، متکی به ۱۲ نظریه فقهی است و حدود ۴۰۰ تصمیم زیرساختی، مشارکتی و ارتباطی را برای اداره جامعه -به مجلس، دولت و قوه قضاییه- پیشنهاد می نماید. به عنوان مثال در برنامه تغییر هویتِ مسکنِ کشور، ۱۵ تصمیم و اقدامِ مشخص پیشنهاد شده است؛ که هویت مسکن را به نفع مردم تغییر می دهد.
👌 به عبارت بهتر اولویت های ۱۲ گانه تمدنی در مواجهه تمدنی با ۱۷ محور سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ تعریف می شود و در مقابل ۱۶۹ هدف فرعی این سند، ۴۰۰ هدف فرعی را دنبال می کند.
👌بارها تأكيد کرده ایم که کلی گوئی درباره اسلام، قتلگاه جمهوری اسلامی و زمینه ساز انحلال انقلاب در نظم پیشنهادی استکبار و اسناد بین المللی است.
حجت الاسلام علی کشوری- در جمع برخی از طلاب مدرسه هدایت- چهارشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۰ هجری شمسی - قم
⚡️لینک خبر:
http://nro-di.blog.ir/1400/01/04
#نظام_سازی_فقهی
#اولویت_های_تمدنی
#سند_توسعه_پایدار_2030
@olgou4
⚡️پرسش از طلاب مدرسه هدایت
👌چه ارتباطی میان "تنظیم روابط انسانی" سیزده گانه (مفهوم اصلی الگوی پیشرفت) و اولویت های تمدنی ۱۲ گانه برقرار است؟
❓شرح سؤال: ارتباط اولویت های تمدنی ۱۲ گانه با مفهوم اصلیِ الگوی پیشرفت اسلامی را شرح دهید؟ به عبارت بهتر: مفهوم اصلی الگوی پیشرفت، "تنظیم روابط انسانی" است و پایه های اصلی روابط انسانی -در همه زمان ها و مکان ها- شامل ۱۳ حوزه ۱- رابطه فرد با امام و مسئول، ۲- رابطه فرد با معلم، ۳- رابطه فرد با خانواده، ۴- رابطه فرد با همسایه، ۵- رابطه فرد با دوست، ۶- رابطه فرد با شریک شغلی، ۷- رابطه فرد با طرف معامله، ۸- رابطه فرد با دشمن، ۹- رابطه فرد با همسفر، ۱۰- رابطه فرد با فقیر، ۱۱- رابطه فرد با یتیم، ۱۲- رابطه فرد با ابن سبیل و ۱۳- رابطه فرد با مهمان است.
#نظام_سازی_فقهی
#تنظیم_روابط_انسانی
#اولویت_های_تمدنی
@olgou4
⚡️درباره سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین
👌مشغول مطالعه ابعاد مختلف سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین -بر اساس مفاهیم الگوی پیشرفت اسلامی- هستیم و به زودی اولین گزارش های کارشناسی در این باره را منتشر می کنیم. از همه طلبه های حوزه علمیه تقاضا می کنم؛ ابعاد مختلف این سند راهبردی را مطالعه و بررسی کنند.
⚡️متن کامل اطلاعیه حجت الاسلام علی کشوری:
http://nro-di.blog.ir/1400/01/08
#همکاری_ایران_و_چین
@olgou4
⚡️چهار نکته درباره اولویت های ۱۲ گانه تمدنی
👌نکته اول اینکه: در مباحث الگوی پیشرفت اسلامی به دنبال تنظیم صحیح روابط انسانی در حوزه های سیزده گانه هستیم و پایه های اصلی روابط انسانی در همه زمان ها و مکان ها شامل ۱۳ حوزه ۱- رابطه فرد با امام و مسئول، ۲- رابطه فرد با معلم، ۳- رابطه فرد با خانواده، ۴- رابطه فرد با همسایه، ۵- رابطه فرد با دوست، ۶- رابطه فرد با شریک شغلی، ۷- رابطه فرد با طرف معامله، ۸- رابطه فرد با دشمن، ۹- رابطه فرد با همسفر، ۱۰- رابطه فرد با فقیر، ۱۱- رابطه فرد با یتیم، ۱۲- رابطه فرد با ابن سبیل و ۱۳- رابطه فرد با مهمان است.
👌نکته دوم آنکه: در بسته اولویت های تمدنی، در واقع اولویت های حوزه برنامه ریزی برای تنظیم صحیح روابط انسانی را طرح کرده ایم. به عبارت بهتر پیشنهاد داده ایم که در ۱۲ حوزه مهمِ ۱- مسکن، ۲-مدیریت شهری، ۳- سلامت، ۴- آموزش و پرورش، ۵- محرومیت زدائی، ۶- مدیریت راهبردی، ۷- مواجهه با اسناد بین المللی، ۸- تجارت کشور، ۹- تنظیم و انتشار خبر، ۱۰- تقنین، ۱۱- برنامه و بودجه و ۱۲- امنیت؛ تغییر هویت در برنامه ریزی ایجاد شود. نتیجه تغییر هویت در حوزه های ۱۲ گانه فوق الذکر : بهبود روابط انسانی است.
👌نکته سوم اینکه: اولویت های تمدنی ۱۲ گانه شامل ۴۰۰ اقدام اجرائی است و کمک می کند تا فضای اجرائی کشور، ارتباط بهتری با تمدن سازی و الگوی پیشرفت اسلامی برقرار کند. همچنین فضای کلی این بسته فکری در مواجهه با ۱۷ بخشِ سند توسعه پایدار 2030 و ١٦٩ هدف فرعی آن تلقی و تعریف می شود.
👌و نکته آخر آنکه برای تحقق و اجرای اولویت های تمدنی ۱۲ گانه، سه استراتژی پیشنهاد شده است؛ در استراتژی اول؛ باز تعریف ۱۵ قانون مادرِ مجلس شورای اسلامی بر اساس این اولویت ها مفید است. به عنوان مثال معتقدیم: قانون تجارت کشور - به دلیل اینکه زمینه عمومی شدن تجارت را فراهم نمی آورد- نیازمند تحول است!
حجت الاسلام علی کشوری- تبیین چهار ویژگی درباره اولویت های ۱۲ گانه تمدنی - دوشنبه نیمه شعبان ۱۴۴۲ هجری قمری - قم
⚡️لینک خبر:
http://nro-di.blog.ir/1400/01/09
#نظام_سازی_فقهی
#اولویت_های_تمدنی
#انتظار_محسوس
@olgou4
857.7K
🔉 پیشخوان صوتی :چهار نکته درباره اولویت های ۱۲ گانه تمدنی...
#نظام_سازی_فقهی
#اولویت_های_تمدنی
#ویژه_نمایندگان_مجلس
@olgou4
الگوی پیشرفت اسلامی
❓یک پرسش اصولی: ✍فقه البیان و مفهوم جمع میان ادله/ آیا جمع میان ادله اختصاص به موارد تعارض دارد؟!
⚡️جمع ابتدایی ادله؛ نقطه آغاز فقه نظام
👌یکی از افق های جذاب فقاهت، فهمِ مفهومِ "جمع دلالی" میانِ مجموعه ای از آیات و روایات است. به عبارت بهتر اگر بتوانیم مفهوم جمع را از مقام تعارض و تزاحم به مقامِ جمع ابتدائی توسعه دهیم؛ سرچشمه های جدیدی از عقلانیتِ کاربردی وحی در قلبِ طلبه متولد می شود!
👌تحقق ایده جمع ابتدایی، وابسته به کشفِ ساختارهای جمع از منابع اولیه دینی و عبور از ایده جمع عقلائی و عرفی است. در جمع به روش عقلائی، طلبه از هر ساختارِ بیانی - حتی ساختار ماتریس Swot - برای جمع میان آیات و روایات استفاده می کند؛ ولی در نظریه اصولی جمع ابتدائی، ساختار جمع از امام علیه السلام استنطاق می شود.
👌به عنوان مثال جمع ادله در ساختارِ مُکث (ثبت، تحلیل و پردازش)، نوعی جمع ابتدایی دارای حجیت است و از ساختار سه بخشی این نوع از جمع می توانیم برای کشفِ جمع دلالی مجموعه هایی از روایات و آیات بهره ببریم.
👌همچنین از ساختار سه بخشی منزلت(امر و جایگاه امر و تبیین نسبت منزلت ها)، برای جمع ابتدایی مجموعه ای از آیات و روایات استفاده می شود. این نوع از جمع مسیری قابل تفاهم برای نظام سازی عینی را -مبتنی بر ساختار منزلت ها- تبیین می کند.
👌در مباحثِ اصولی فقه البیان ۹ گونه جمع ابتدایی میان ادله پیشنهاد شده؛ که ثمره آن، کشف عقلانیت فقه در حوزه نظام سازی است. جمع در ساختار ظرفیت، جمع در ساختار تأمل، جمع در ساختار مُکث، جمع در ساختار مقایسه، جمع در ساختار رفق، جمع در ساختار منزلت، جمع در ساختار انفتاح، جمع در ساختار سیاق و جمع در ساختار کَمّ، الگوهای پیشنهادی جمع ابتدایی ادله در فقه هدایت محسوب می شوند!
حجت الاسلام علی کشوری- تبیین نقش جمع ادله در نظام سازی - سه شنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ هجری - قم
⚡️لینک خبر:
http://nro-di.blog.ir/1400/01/17
#نظام_سازی_فقهی
#جمع_ابتدایی_دلیل
@olgou4
⚡️ساخت اجمالی و ساخت تفصیلی
👌قبلاً عرض کرده ایم؛ که الگوی فقهی ساخت، روش تبویب راهبردی مباحث را -برای دستیابی به نظم اختیاری - در اختیار یک مدیر قرار می دهد! (هدف الگوی ساخت)
👌تبویب مباحث در الگوی ساخت دارای سه مرحله تعریف (تحلیل موضوع)، تصوير(ثبت موضوع) و تصميم( پردازش موضوع) است و این نوع از تبویب به تحریک فکر و ساخت اندیشه در محیط انسانیِ پیرامونِ یک مدیر کمک می کند.
👌بعد از تبویب تفکر راهبردی یک مدیر در مرحله مُکث (مرحله ساخت اجمالی)، مدیر می تواند ساخت تکمیلی تفکر خود را آغاز نماید. به عنوان مثال در تدوین راهبردهای مدیریتی تأکید بر منزلت یابی صحیح در امور، یک راهبرد تکمیلی در الگوی ساخت محسوب می شود.
👌تَتبع در آیات و روایات، ما را به ۸ گونه ساخت فکری در مرحله ساخت تکمیلی رهنمون نموده است. حوزه های تکمیلی ساخت، توجه به ظرفیت، تأمل، منزلت، انفتاح، سیاق، کم، مقایسه و ساختار رفق، در مجموعه های مدیریتی است.
حجت الاسلام علی کشوری- تبیین الگوی فقهی ساخت در مقایسه با ماتریس Swot - چهار شنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ هجری شمسی - قم مبارک
⚡️لینک خبر:
http://nro-di.blog.ir/1400/01/18
#اولویت_های_تمدنی
#اولویت_هفتم
@olgou4
👌بنیاد هدایت میزبان نشست تخصصی معرفی اولویت های تمدنی سال ۱۴۰۰/ دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ هجری شمسی از ساعت ۸ صبح الی ۱۳
❓پیشخوان نشست:
http://nro-di.blog.ir/1399/12/14
#اولویت_های_تمدنی
#تنظیم_روابط_انسانی
@olgou4
معرفی اولویت های تمدنی-بنیاد هدایت ۲۳-۱-۱۴۰۰.mp3
42.5M
🔉 صوت سخنرانی حجت الاسلام علی کشوری(دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی ) در جمع برخی کارشناسان بنیاد هدایت - دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ هجری - قم
#بنیاد_هدایت
#اولویت_های_تمدنی
@olgou4
هدایت شده از اخبار هدایت
📌دبیر شورای راهبردی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت:
✅ امام محله باید در همه عرصههای علمی ورود پیدا کند
🔻حجت الاسلام کشوری امامت محله را کاری علمی و ذوابعاد دانست و گفت: نمیتوانیم بگوییم ما امامت محله را به عهده بگیریم و با علم کاری نداریم؛ امام محله در حوزههای مختلف ورود پیدا میکند.
🔶️پایگاه بنیاد هدایت:
🔗 https://bonyadehedayat.com/4830
✳️ در دیگر رسانهها:
خبرگزاری شبستان
🆔 @hedayat_news
👌اگر تنظیم روابط انسانی در حوزه های سیزده گانه را جدی بگیریم؛ بسیاری از مشکلات و آسیب های اجتماعی به وجود نمی آید.
❓اولویت های تمدنی ۱۲ گانه در واقع ۱۲ زیرساخت برای تنظیم صحیح روابط انسانی محسوب می شود.
#تنظیم_روابط_انسانی
#اولویت_های_تمدنی
@olgou4
👌رسالت اولویت های تمدنی ۱۲ گانه، تعریف ۱۲ آرمان برای حوزه برنامه ریزی کشور (با نگاه الگوی پیشرفت اسلامی) است؛ که از طریق ۴۰۰ تصمیم عملیاتی می شوند. این بسته راهبردی در مواجهه با ۱۷ بخش سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ تعریف می شود....
#اولویت_های_تمدنی
#سند_توسعه_پایدار_2030
@olgou4