May 11
✍ در جلسات گذشته درباره اهمیت نُخاع در سیستم مغز و اعصاب توضیح دادیم که نخاع، جایگاه تولید نطفه در انسان و حیوان است و هر گونه اختلال در این سیستم، توالد و کیفیت نطفه را نیز متأثر خواهد کرد...
👌عمده بیماری هایی همچون خبل(فساد عقل)،صرع و تشنّج، جنون و...به بی توجهی به آداب انعقاد نطفه بر میگردد ( البته در جایی که علل دیگری نیز برای جنون قابل تصور است، شاید نتوان این عامل را به عنوان علت تامّه در نظر گرفت اما نمیتوان اثر آنرا انکار کرد...)
امام صادق علیه السلام فرمود: بپرهیزید از مجامعت در اول، وسط و آخر ماه قمری؛ چرا که در مجنون شدن فرزند اثر میگذارد. مگر نمیبینی که اکثر اوقاتی که صرع بر مجانین عارض میشود، در این سه وقت است؟!.../📚 علل الشرائع ج۲ ص۵۱۵/ عیون اخبارالرضا علیه السلام ج۱ ص۲۸۸ ...
📌مرور جلسات گذشته؛
👈 جلسه اول/ جلسه دوم/ جلسه سوم/جلسه چهارم/ جلسه پنجم/ جلسه ششم/ جلسه هفتم
🗞جهت مطالعه کتاب؛
طبیب مشاور مغز و اعصاب و حافظه
#سلسله_مباحثات_طبیب_مشاور
#بیماریهای_مغز_واعصاب_وحافظه
#پیشگیری_ساختاری_ازبیماری
https://eitaa.com/olgou_mashhad
هدایت شده از دارُ السَّلام🌴
⚡️مقایسه سه بخش بسیار کوچک در الگوی خانۀ حیات دار و مدل خانۀ آپارتمانی به روایت تصویر.
#دارواسعه
#أمّالفساد_آپارتمان
🗞جهت مطالعه کتاب؛
«مقررات فقهی ساختمان»
@Darol_salam
#قسمتسوم
❓اختلالات اصلی در سیستم مغز و اعصاب؛
۱.گروه بیماری های جنون( جنّ زدگی)؛
__
جنون دائمی__ خبل(فساد عقل) __
عصبانیت ناشی از تاثیر شیطان__
بیماری های صرع و تشنج و ارتعاش*__ جنون ادواری و اختلال دو قطبی* ✍ در روایت آمده است که بیماری صرع(و تشنج و ارتعاش) معلول رعایت نکردن #آداب_انعقاد_نطفۀ است. عمل زناشویی در اول، وسط و آخر ماه قمری، علاوه بر افزایش احتمال مبتلا شدن فرزند به جُنون و خَبَل، احتمال ابتلای به صرع و تشنج را نیز افزایش میدهد و امام صادق علیه السلام، نشانه ای را مبنی بر معلولیت این بیماری از این اقدام( مجامعت در این سه زمان) ذکر میکنند که: شخص مجنون و مصروع، بیشتر در این سه زمان حالت صرع (و تشنّج) به او دست میدهد../📚من لایحضره الفقیه ج۳ ص۴۰۳ ✔️ نکته؛ مناشئ دیگری هم برای صرع گفته شده (مثل غلبه مزاج، ضربه، اختلال در قاعدگی، ازدواج دیر هنگام...) که البته طبق مبنای مختار ما با روش درایه کردن، این امور هم چه بسا با واسطه، ملحق به عاملِ جُنون شود! ✍ جنون ادواری و اختلال دو قطبی، باعث شکل گیری نوعی روحیات و رفتارهای متضاد و متناقض در فرد میشود. (مثلا فرد یک دفعه محبت و انعطاف دارد و چند وقت بعد، دچار حالت اصطکاک و بغض شدید میشود و..)./ منشأ پیدایش آن، #ضعفِایمان و #ضعفِطهارت است( که زمینه را برای اثر گذاری شیطان فراهم میکند. و با ابتلای انسان به این بیماری، از این حیث که تعادل در شخصیتش از بین رفته، به تدریج دوستان او از اطرافش پراکنده میشوند...) 🗞جهت مطالعه بیشتر، کتاب؛ طبیب مشاور مغز و اعصاب و حافظه را بخوانید. https://eitaa.com/olgou_mashhad
#قسمتچهارم
❓اختلالات اصلی در سیستم مغز و اعصاب؛
۱_ گروه بیماریهای جنون( جن زدگی)؛
__
جنون دائمی__ خَبَل(فساد عقل) __
عصبانیت ناشی از تاثیر شیطان__گروه بیماریهای صرع و تشنج و ارتعاش __
جنون ادواری( اختلال دو قطبی)
۲_گروه بیماریهای اختلال اعصاب(سستی، ضعف و فلج)؛
__ تقطیر بول؛ که ناشی از مجامعت در بازۀ زمانی بعد از نماز مغرب و عشاء تا نیمۀ شب است... __
زود انزالی__
حواس پرتی__
مه مغزی__ تومور مغزی و سدّهها 👈 طبق روایتی از امام صادق علیه السلام، #سنجد ۹ خاصیت دارد که یکی از آنها، ایمنی از تقطیر بول است../📚الکافی ج۶ ص۳۶۱ ۳_ گروه بیماری های کاهش حجم مغز؛ عبارات «یَزِیدُ فِی الدِّماغ، یَزِیدُ فِی الْحِفظِ، یَزیدُ فِی الذِّهْنِ»، نشان از وجود گروه بیماری های کاهش حجم مغز است. ۴_ گروه بیماریهای سردرد شامل؛ ضربان الرأس، صُداع، درد شقیقه، دود دماغ؛ 👈 به فرموده امیرالمومنین علیه السلام، #۳۶۰_رگ در بدن انسان وجود دارد که ۱۸۰ تای آن متحرک و ۱۸۰ تا هم ساکن است. چنانچه رگهای ساکن متحرک گردد، لَمْ یَبْقَ الإنسانُ، و چنانچه رگهای متحرک ساکن گردد، لَهَلَكَ الإنسانُ .../📚الأمالی(للطوسی) ص ۵۹۷ ۵_ گروه بیماریهای ناشی از ضربه مغزی. 🗞جهت مطالعه کتاب؛ طبیب مشاور مغز و اعصاب و حافظه https://eitaa.com/olgou_mashhad
✍ به فضل الهی، مباحثه دورۀ مقدماتی فقه المکاسب (با تبویب جدید) آغاز گردید.
❓محورهای این دورۀ بحثی؛
مقدمه: ابواب پنجگانه فقه المکاسب کدام است؟!
۱. باب اول: طبقه بندی و نظام ارزش گذاری مشاغل در آیات و روایات چیست؟
۲. باب دوم: ویژگیهای الگوی تولید از منظر آیات و روایات چیست؟
۳. باب سوم: ویژگیهای الگوی تجارت و بازار از منظر آیات و روایات چیست؟
۴. باب چهارم: ابزار مبادله(تعریف پول)،تسعیر (قیمت گذاری) در مبادله و عقود مبادله از منظر آیات و روایات چیست؟
۵. باب پنجم: اصول حاکم بر تجارت بین الملل از منظر آیات و روایات چیست؟
🗞جهت دریافت و مطالعه کتاب؛
فقه المکاسب (با تبویب جدید)
#فقه_المکاسب_با_تبویب_جدید
#نظام_اقتصادی_اسلام
https://eitaa.com/olgou_mashhad
❓درمانهای عمومی مغز و اعصاب؛
📌مقدمه؛دو نقطۀ اختلاف تعالیم طبی انبیاء با نورولوژی، فارماکولوژی و قرابادین کبیر؛
۱. تجویز دواء در طب انبیاء، به نحو #شیء_پایه است.(به دو دلیل)؛
الف)؛ طبق روایات،خداوند هیچ دردی خلق نکرده مگر اینکه دوائش را هم خلق کرده./بحار الانوار ج۵۹ ص۷۲). لذا بشر مُدرن تصور میکند که باید دارو را بسازد و سنتز کند. در حالی که طبق تعالیم انبیاء، داروها به همراه دردها خلق شده و باید آنها را کشف کرد نه اینکه ساخت!
ب)؛ همه داروهای #سنتز_پایه، دارای عارضه و تالی فاسد است. ما در پزشکی، هیچ داروی بدون عارضه نداریم! اگر کسی داروهای ساخت بشر را انتخاب کرد،باید عوارض جانبی و عوارض ناخواسته دارویی را نیز بپذیرد. لذا وقتی از پزشکانی که بر مبنای #ماده_مؤثره اقدام به ساخت و تجویز دارو میکنند، سوال میکنیم که مثلا دربارۀ نمک تصفیه شده بازاری، آیا شما میتوانید تضمین دهید که با تصرف در املاح نمک و استخراج ماده موثره آن، خاصیت های مدّنظر نمک همچنان محفوظ مانده؟! آیا با سنتز کردن نمک، عارضه ای برای انسان به وجود نمیآید؟! آیا اثرات چنین سنتزی، بر #مزاجهای_اربعه هم لحاظ شده است یا نه؟!، پاسخی برای آن ندارند.
۲. #یازده_نوع_دواء، طبق تعالیم انبیاء و اهل بیت علیهم السلام داریم. برخلاف فارماکولوژی کاتزونگ، که دواء را در قرص و آمپول و شربت و کمی روغن مالی و داروهای پوستی و جراحی منحصر کرده. و برخلاف قرابادین کبیر که بدعتی به اسم داروهای ترکیبی در طب سنتی ایجاد کرده و غلبه را به داروهای ترکیبی داده است!
🗞جهت مطالعه کتاب؛
طبیب مشاور مغز و اعصاب و حافظه
https://eitaa.com/olgou_mashhad
❓درمانهای عمومی مغز و اعصاب
#بخش_اول
📌دواهای یازدهگانۀ طب اسلامی؛
۱. تجوّع (گرسنگی اختیاری). در قالب #روزه گرفتن یا ترک وعده ناهار و ترک سه وعده خوردن. أنفعُ الدَّواء در نزد امیرالمومنین علیه السلام، تجوّع است.
۲. حِمیَة و پرهیز از زیاد خوردن./کم خوردن و تجوّع، جزو بهترین دواها هستند. الحِمیةُ رأسُ الدَّواء...
۳. دواهای کلامی؛ که منشأ بسیاری از بیماریهای جسمی و روحی، بد حرف زدن با یکدیگر است./ به فرموده امیرالمومنین علیه السلام، الکَلامُ کَالدّواء؛ اندک آن سود بخش و زیاد آن کشنده است!..
۴. نگاه و نظر؛ مثل نگاه به آب جاری، نگاه به سبزه...که باعث جلای چشم میشود. و نگاه به نامحرم هم تیری از تیرهای زهرآگین شیطان بوده که #حسرتهای_طولانی در پی دارد..
۵. غذاها و میوهها؛ که فوايدی برای آن در روایات ذکر شده است مثل به، انار، آلو، سویق، گوشت و../ طبق روایتی، زیاد خوردن از حلالها و مباحها، به مرور باعث کاهش فهم و تعقل و سنگینی در عبادت میشود!..
۶. تنفس و هوا؛ در کافی شریف آمده که پیامبر بیش از غذا برای عطر پول میپرداختند!..
۷و ۸. دواهای مفرد و مرکب؛ مثل بِه یا حَبّ البَلسان..
۹. اعمال یداوی؛ مثل غمز، حجامت، خواب، فصد، روغنمالی؛ در روایت آمده که #خیرُ_الدَّواء، حجامت و فصد و سیاه دانه است..
۱۰. لباس به معنای عام(لباس، پوشش سر، کفش، انگشتر). حضرت فرمود: الکتان من لِباس الأنبیاء و هو ینبت اللّحم...
۱۱. نیّت( حسن ظن، حسد، کینه..) و دعا؛ در روایت آمده که؛ صحّةُ الجَسد مِن قِلّة الحَسد و...
🗞جهت مطالعه کتاب؛
طبیب مشاور مغز و اعصاب و حافظه
https://eitaa.com/olgou_mashhad
هدایت شده از الگوی پیشرفت اسلامی
⚡️ چه چیزهایی خاصیت درمانی دارند و دواء محسوب می شوند؟!
👌 یکی از سرفصل های طب اسلامی در بخش مبانی نظری؛ الگوی جدید تحلیل و تجویز دواء است. یکی از سوالهای مهم در این بخش شناخت صحیح دواء است. بر اساس تتبع فقهی گسترده ۱۱ گروه از اشیاء عالم دارای خاصیت دوائی است و نباید مانند علم قلیل فارماکولوژی و دارو شناسی غربی، نگاه حداقلی به دارو داشته باشیم. انواع دواء در طب اسلامی به شرح زیر است:
👌در طب بسیار پیشرفته اسلامی ۱. تجوّع (گرسنگی اختیاری)، ۲. حِمیَة و پرهیز (پرهیز در طب اسلامی به معنای مصرف کم است.)،۳. دواهای کلامی،۴. نگاه و نظر، ۵. اشربه، غذاها و میوهها + ظروف، ۶. تنفس و هوا + عطرها ۷. دواهای مفرد، ۸. دواهای مرکب، ۹. اعمال یداوی، ۱۰. لباس به معنای عام(لباس، پوشش سر، کفش، انگشتر)، ۱۱. نیّت خوب، دعا و تزکیه رذائل دارای خاصیت دوایی و درمانی هستند.
👌طب اسلامی علاوه بر تعریف دواء در حوزه مجاری استعمال دواء و در حوزه تعریف عملکردهای دوایی هم با دانش بسیار معیوب و پر عارضه فارماکولوژی اختلاف نظر جدی دارد. از کارشناسان و متخصصین صنعت داروی کشور برای حضور در کلاس های مرتبط با الگوی جدید تحلیل و تجویز دواء در حوزه علمیه قم دعوت به عمل می آوریم.
حجتالاسلام علی کشوری (دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی) - تبیین پرسش های اصلی تحلیل و تجویز دواء. - پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - قم
📚کتاب الگوی فقهی تحلیل و تجویز دواء - ۳۷۵ صفحه
https://eitaa.com/ketab_olgou/94
پی نوشت مهم: الگوی فقهی تحلیل و تجویز دواء بخش سوم از مبانی نظری طب اسلامی است. بخش اول مبانی نظری طب اسلامی به مسئله روش تحقیق و مطالعه در حوزه طب می پردازد. بخش دوم مبانی نظری طب اسلامی به تبیین الگوی فقهی تحلیل بیماری می پردازد. بخش چهارم مبانی نظری طب اسلامی به تحلیل و ارایه یک تعریف جدید از واکسن و نقد مبانی ایمونولوژی پرداخته است و بخش آخر مبانی نظری طب اسلامی هم به عضو شناسی و آناتومی بر اساس گزارش های خالق می پردازد.
#طبیب_مشاور
#طبیب_مشاور_دواء
#پیشگیری_ساختاری_از_بیماری
https://eitaa.com/olgou4
📎تبیین اجمالی مقدمات فقه المکاسب(با تبویب جدید)
❓چگونگی ورود به حوزۀ نظام مباحث اقتصادی؛
👌ابتناء به اشراف( تناسب احکام الهی با فطرت انسان) و کارآمدی،از دلائل #حجّیت فقه المکاسب جدید است./حکمت طرح مکاسب با تبویب جدید، مشاهده وضعیت نابسامان اقتصادی و معیشت مردم (که عمدتاً ناشی از بکارگیری نظام مفاهیم ناکارآمد اقتصاد آزاد است) بوده و برای تحلیل صحیح اوضاع اقتصادی، نیازمند تحول در #شاخصههای_ارزیابی_اقتصاد هستیم.( اصلاح شاخصه از GDP به توزیع عادلانه درآمد ملی که خروجی آن با یکدیگر متفاوت است؛ فی المثل در کشورهایی مثل آمریکا، آلمان و ژاپن که از GDP بالایی برخوردارند اما بر مبنای توزیع عادلانه درآمد ملی، در سطح پایینی قرار دارند و #فاصله_طبقاتی در آنها رو به افزایش است..)
👈 مکاسب شیخ انصاری ره به عنوان کتاب فقهی رایج در حوزه های علمیه، در زمان خود شیخ ره و مدتی بعد از او، منبع و مرجع خوبی برای فراگیری #روش_تحقیق در حوزه مفاهیم و مسائل اقتصادی آن زمان بوده است. اما فی الحال که مدرنیته با ایجاد چالشهای فراوان در ساختارهای جامعه (از جمله اقتصاد)،عامل پدید آمدن مسائل جدیدی همچون پدیده بانک، بورس، سهام و..شده، طبیعتا نیاز به روش تحقیقی داریم که بتواند گزارههای اقتصادی اسلام را با #مفاهیم_اقتصاد_آزاد در یک فضای نظام مقایسه،تحلیل کرده و راهکار مواجهه درست با آنها را با ارتقاء استدلالها( از حیث حقوقی که در مکاسب شیخ است به حیث #علل_الشرایعی)، ارائه دهد.
🗞جهت مطالعه کتاب؛«فقه المکاسب»
✍دوره مباحثاتی فقه المکاسب/پنج شنبه ۱۷ آبان ماه/ مدرسه علمیه سعادت مشهد
https://eitaa.com/olgou_mashhad
❓درمانهای عمومی مغز و اعصاب
#بخش_دوم
📌۱. درمان گروه بیماریهای جنون؛
👌حجامت سر یا (مغیثه)؛ که درمان و شفاء از ۷ نوع بیماری است؛ جنون، جذام، پیسی، درد دندان، سردرد...
👌مصرف مداوم نمک(طبیعی)؛ که موجب درمان و #پیشگیری_از۷۲_بیماری است که کمترین آنها جذام و جنون است../ آنچه که به عنوان سم سفید و عامل فشار خون و سرطان از آن یاد میشود، نمک تصفیه شده و دستکاری شده بازاری است نه نمک کاملی که خدای منّان خلق کرده./ 👈 اینجا و اینجا را بخوانید.
👌مصرف مداوم روغن زیتون و سرکه انگور دست ساز؛ که باعث دور شدن فقر، #تقویت_عقل،...و درمان جنون میشود./ مومنین سعی کنند از مصرف دائمی این خورش بسیار مقوی و با برکت غفلت نکنند و مصرف آنها را جایگزین روغنهای صنعتی و انواع ترشیهای بازاری کنند.
👌
استشمام گل یا عطر نرگس؛ که اگر شده روزی یکبار یا در هفته یک مرتبه یا ماهی یکبار و یا حداقل سالی یکبار و یا حداقل یکمرتبه در عمر به این توصیه پیامبر عظیم الشأن عمل شود، از جنون و جذام و پیسی که از ناحیه قلب میتواند ایجاد شود، جلوگیری میکند...👌قرائت سوره یاسین؛ در روایات داریم که خداوند تضمین داده، اگر کسی #سوره_یاسین را ولو یکمرتبه در عمرش بخواند، به جنون، جذام، وسواس و...مبتلا نخواهد شد. و دیگر فوائدی که برای این خواندن مداوم این سوره و خواص درمانی آن در روایات وارد شده... *برای پیشگیری از این گروه بیماریها؛ 👌
رعایت آداب انعقاد نطفه👌تقویت ایمان و طهارت 👌پرهیز از پرخوری( که غلبه مزاجی و تاثیر سوء شیطان را به دنبال دارد..) 🗞جهت مطالعه کتاب؛ طبیب مشاور مغز و اعصاب و حافظه https://eitaa.com/olgou_mashhad
❓اجمالی از سرفصلهای اصلی فقه المکاسب؛
۱. طبقه بندی مشاغل؛ اولین فایده آن، تسهیل سیاست گذاری درباره #مشاغل_برتر توسط حکومت است.فایده دوم آن، نقش آفرینی کَسب در هدایت انسان است. طبق روایات، تجارت کردن علاوه بر رفع فقر،موجب افزایش عقل شده و عمومی شدن تجارت به تفاهم بیشتر درباره شریعت میانجامد.
۲. ویژگیهای الگوی تولید؛ منطق اصلی در حوزه مکاسب، #سود_ارتباطی بوده و تحقق سود ارتباطی،جامعه را از دو حیث ارتقاء میدهد:۱_ از جهت کاهش هزینهها. ۲_ افزایش درآمدها./اشکال اصلی الگوی تولید صنعتی( از حیث #استخدام_محوری و..)، ضرر وارد کردن به سود ارتباطی است.
۳. الگوی تجارت و بازار؛ به طور کلی بازار، عامل اصلی نفی فاصله طبقاتی و رفع فقر است./احداث #بازارهای_موقت_ورایگان، مدل مدیریتی امیرالمومنین علیه السلام در تنظیم و اداره بازار و امر تجارت است که موجب میشود، محل کسب رایگان شده و قیمت تمام شده کالاها کاهش پیدا کند و همۀ اقشار مردم قدرت تجارت کردن را پیدا میکنند.
۴. قواعد مبادله در حوزه تولید و بازار؛ به استظهار چند دسته روایات، پول اسلام حقیقتا #مالیت دارد./بخلاف #پول_اعتباری که مسأله خلق پول، تورم، و.. ناشی از آن است./در بحث تسعیر هم نظر اسلام، تسعیر اختیاری طرفین معامله و به اصطلاح بازار آزاد است؛ منتهی در فضایی که #تولید_غیرمتمرکز،الگوی تولید باشد تا از شکل گیری «پدیدۀ سلاطین» و حاکمیت اغنیا بر پول، در بازار جلوگیری شود.
۵. تجارت بین الملل و تعرفهها؛ جلوگیری از ایجاد چالش در تفکرات و #نفی_سلطه_کفار/تغییر بافت تجارت و..
🗞جهت مطالعه کتاب؛«فقه المکاسب»
https://eitaa.com/olgou_mashhad