حذف ارز ۴۲۰۰ باعث کاهش تورم شد؟!!!
کسری بودجه عامل تورمه؟
چرا سیاست ارزی دولت شکست خورده است و باعث تورم دایم می شه؟؟
https://eitaa.com/omidizanlo
9.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چگونه افزایش ارز منجر به افزایش نقدینگی و تورم میشود و چطور اقتصاد ما در این مارپیچ تورمی ویرانگر گرفتار شده است؟
با گران شدن ارز، هزینههای تولیدی بنگاه (هم در بخش واردات و هم در خرید داخلی از بورس کالا) به شدت بالا میرود. پس نیاز به نقدینگی افزایش یافته و قیمت کالاهای تولیدی گران میشود.
با این موج تورمی، قیمت همۀ کالاها افزایش مییابد. باز ارز گران میشود و دوباره این چرخۀ ویرانگر اقتصاد تکرار میشود ...
یادداشت های اقتصادی
ماده 18 قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید: دولت مکلف است کالای پذیرفته شده در بورس را از نظام
رئیس بورس: برق با عرضه در بورس، کالای اقتصادی میشود
🔹کالای برق با عرضه در بورس انرژی از یک کالای خدمات عمومی به یک کالای اقتصادی تبدیل میشود.
💥💥💥
🖌🖌امید ایزانلو
پ.ن: میدونی چرا میخوان برق را ببرن بورس؟ برای اینکه قیمت گذاری برق هم مثل پالایشی ها و پتروشیمی ها بشه.
تا الان محاسبه برق به این شکل بود که هر خانواده ای اگر 600 کیلو وات ساعت مصرف کنه(الگوی مصرف بهینه). هر کیلو وات برق مصرفی به طور متوسط 160 تومان محاسبه میشد. با مصرف 600 کیلو وات ساعت تقریبا باید 96 هزار تومان پرداخت کنید.
حالا برق رو میخوان ببرن بورس کالا، قیمت گذاری برق هم در بورس کالا مطابق با قانون آزاد باید باشه (☝). دیگه دولت یا مجلس نمیتونن قیمت رو تعیین کنن. قیمت پایه تعیین میکنن. ملاکشون برای قیمت پایه چیه؟ غالبا نرخ صادراتی برق یا میانگین نرخ برق در خلیج فارس. حالا فرض بگیر بیان بگن قیمت پایه با نرخ صادراتی تعیین بشه. یعنی تقریبا 10 سنت. بعد میگن قیمت پایه هر کیلو وات برق ده سنته. اگر نرخ دلار رو هم نرخ مرکز مبادله بگیرییم یعنی 1دلار=49000 تومان. در این صورت نرخ پایه هر کیلو وات ساعت میشه 4/900 تومان. حالا فرض بگیر شما 600 کیلو وات مصرف برق داشتی. با روش قبلی در ماه 96 هزار تومان پول برق میدادی. با این روش در ماه باید 2/490/000 (دو میلیون و چهارصد و نود هزار تومان) پرداخت کنی.
تازه وضع از این هم بدتر میشه. چطوری؟👇
میان میگن 4/900 تومان قیمت پایه هر کیلووات برقه. مردم، تولید کننده ها برق نیاز داریین باید بیایین رقابت کنین. هرکی قیمت بالاتری داد همون قیمت میشه قیمت نهایی. یعنی قیمت پایه که 4/900 بود با فرایند چانه زنی تو بورس کالا حدود 40 تا 50 درصد گرون تر میشه و قیمت نهایی میشه حدود 7 هزار تا 7500 که در این صورت باید برای مصرف 600 کیلووات برق مبلغ 4/200/000 پرداخت کنید. قیمت ها شارپی میره بالا.
بعد از این یه عده اقتصاد خوان که کار اصلیشون کسب درآمد از طریق شیشه کردن خون مردمه، میان آدرس غلط میدن میگن علت تورم نقدینگیه.
https://eitaa.com/omidizanlo
حالا که کار به موضوع برق رسید یه نکته که خیلی وقته استخوون داخل گلو شده و میخوام بگم اینه که اونایی که میگن برای رفع ناترازی باید سراغ انرژی خورشیدی بریم نمی دونن که کشور ما کشوریه که روی نفت و گاز و زغال سنگ خوابیده. برای ما به صرفه ترین راه تولید برق با استفاده از همین معادنه. برق خورشیدی بعد یه مدت هزینه های نگه داری و استهلاکشون شدید بالا میره. دولت هم مجبوره برای اینکه این هزینه ها را جبران کنه قیمت خرید تضمینی برق رو ببره بالا که در این صورت هر روز بدهکارتر میشه یا باید دست به ازادسازی قیمت برق بزنه که بهترین راهکارش استفاده از بازار ضد تولید، یعنی بورس کالاست. یعنی یه عده سودهای آنچنانی ببرن به بهای اینکه تعداد زیادی از مردم و تولید بیچاره بشه.
بهترین راه حل سرمایه گذاری در تولید برق با استفاده از معادنه.
البته میدونیین که برخیا به دنیا تعهد دادند مصرف سوخت های فسیلی را کاهش بدن. زشته بگن ما تعهد دادیم از این منابع خدادی استفاده نکنیم در نتیجه میان میگن انرژی خورشیدی خیلی بهتر از انرژی تولید شده از این معادنه.
میگن دولت پول نداره که سرمایه گذاری کنه؟ میگم اقای دولت بفهم برای تولید یه نیروگاه برق 10 هزار مگاواتی حدود 250 همت پول نیازه. بجای اینکه اجازه بدی یه بانکی #آینده کشور را به باد بده و 235 همت پول بی زبون براش چاپ بشه، همین رو خودت بردار بجای مال سازی، ببر یه نیروگاه بساز که سوختش هم همین مواد معدنی باشه.
https://eitaa.com/omidizanlo
همون آقایی که گفته برق را باید ببریم بورس و احتمالا بعدشم نوبت آب و گاز و خودرو و نون و مرغ و گوشت و شکر و .... است. یه افاضات جدید کرده👇
گفته باید قیمتگذاری دستوری را حذف کنیم. این سیاست به اقتصاد و تولید ضربه میزند.
💥💥 باید به این صیاد گفت بله ماهم با قیمت گذاری دستوری مخالفیم. ولی اول تور خودت رو برای همون بورس کالا که داره فاتحه تولید کشور رومیخونه، پهن کن. قیمت گذاری دستوری یعنی دستور بدی نهاده های اصلی تولید که داخل کشور با استفاده از امکانات همین مردم ساخته میشه، با قیمتی بیشتر از آمریکا و اروپا و کشورهای حاشیه خلیج فارس به مردم و تولید کننده های داخلی فروخته بشه ولی درآمد مردم و کارگرایی که این کالاها را تولید میکنند ریالی باشه.
از سال 90 با بورسی سازی اقتصاد ایران هم فاتحه تولید را خواندین و هم رفاه مردم را به قهقرا بردین.
https://eitaa.com/omidizanlo
جناب آقای محقق داماد چند وقت پیش در همایش بانکداری اسلامی (این هم از عجایب کشور است که در همایش بانکداری اسلامی به جای استفاده از اقتصاددانان اسلامی، سراغ حقوقدان رفته اند) فرمودند، شعار اقتصاد اسلامی همان شعاردست نامرئی بازار ادام اسمیت است.
💥💥💥
اما در عجبم از یک حقوقدان، اگر واقعا دست نامرئی بازار که در واقع همان نظم طبیعی است، خودش بهجوش آمده و جامعه را هدایت میکند، چه لزومی به تشریع حرمت ربا (احل الله البیع و حرم الربا) بود. چه لزومی داشت انواع خیارات در بخش معاملات آورده شوند و اصلا چه لزومی به ارسال رسول و قرآن بود. دست نامرئی طبیعیت همانطور که در بازار منتهی به کارایی میشد در حقوق و فرهنگ و اجتماع و ... هم بهترین کارآیی را داشت. عملا با فرمایش ایشان شریعت (قوانین الهی) و ارسال رسل امری لغو و بیهوده بود.
آیا خود ایشان متوجه لوازم صحبت های خود هستند؟؟؟؟
https://eitaa.com/omidizanlo
👇دایانا هانت در کتاب نظریههای اقتصاد توسعه، شکست سیاست تضعیف ارزش پول ملی با هدف توسعه صادرات در کشورهای در حال توسعه را خیلی خوب تبیین میکنه👇👇
1. بخش عمده ای از واردات این کشورها کالاهای واسطهای و سرمایهای اند (در اقتصاد ایران حدود 80 درصد) در نتیجه هرچقدر شما نرخ ارز رو بالا ببری تولید کننده حساسیتی نسبت به نرخ ارز نداره و مجبوره برای اینکه تولید رو ادامه بده همان کالاها را با نرخ ارز بالاتری وارد کنه و با قیمت بیشتری در داخل بفروشه.(اصطلاح اقتصادیش میشه: کشش پایین قیمتی تقاضا برای واردات)؛
برای همینه که هرچقدر نرخ ارز رو طی سه دهه قبل بالا بردن بازهم میببینی که هنوز کسری تجاری غیر نفتی داریم.
2. از طرف دیگه وقتی پول ملی را به امید افزایش صادرات بی ارزش میکنی، قیمت کالاهای داخلی برای خارجی ها کوتاه مدت و تا زمانی که تولید کننده ها از انبار (یعنی مواد اولیه ای که قبلا با ارز ارزانتری خرید کردند) تولید میکنند، خیلی ارزون میشه و باعث ایجاد کمبود کالا در داخل و تورم میشه.(غالبا افزایش نرخ ارز در اقتصاد ایران یه برهه کوتاه مدت که تقریبا بین سه تا شش ماهه باعث افزایش صادرات میشه ولی بعد اون با خالی شدن انبار و خرید مواد اولیه با نرخ ارز گرانتر، صادرات دوباره بر میگرده به روند سابقش)
3. اخرش هم میگه بهعلت اینکه عمده واردات کشورهای درحال توسعه، کالاهای سرمایهای و واسطهاییه، تضعیف ارزش پولی ملی منجر به افزایش هزینه نسبی سرمایهگذاری و کاهش مقدار واقعی پسانداز میشه. به عبارت دیگه پول بیشتر وارد بخش نامولد میشه تا مولد. در نتیجه رشد اقتصادی کاهش پیدا میکنه.
https://eitaa.com/omidizanlo
بورس چیست؟
ابزار اقتصاد سرمایهداری، برای ذینفع کردن #طبقه_متوسط در بدبختی خودشان، تا جلوی اعتراض #طبقه_ضعیف علیه #طبقه_مرفّه را بگیرند!
زمانی که من (فرزین) در خصوص طرح هدفمندی یارانهها کار میکردم کتابی به اسم «گزارش اقتصاد ایران در تبدیل ثروت نفت به توسعه» به من معرفی شد. این کتاب آن زمان توسط سازمان #بورس منتشر شده بود. کتاب متعلق به اقتصاددانی به نام #حبیب-فتینی اقتصاددان ارشد #بانک-جهانی بود. او در سال 1381 بهعنوان نماینده بانک جهانی به ایران آمده بود و در خصوص برنامههای اقتصادی ایران مطالعاتی کرده بود و درنهایت پیشنهادهایی به دولت وقت برای اصلاحات اقتصادی داده بود. این کتاب عصاره پیشنهادهای وی بود. فتینی در این کتاب توصیه میکند ایران به جای پرداخت یارانههای انرژی که عدد بسیار بزرگی نیز هست بهصورت سرانه یارانه نقدی پرداخت کند و همزمان دهکها را نیز شناسایی کند. در ادامه آورده است: بعد از 2 سال فقط به سه دهک یارانه پرداخت کنید و سال چهارم این سه دهک را نیز حذف کنید که به معنای تخصیص یک دوره زمانی مشخص است.
https://newspaper.ireconomy.com/83/12/5487
#حبیب_فتینی را در نت سرچکنید به نکات خوبی مرسید.
#یارانه
#سوریه
#گرانسازی_بنزین
#شناورسازی نرخ ارز
#داوود_دانش_جعفری
#پژویان
#شمس_الدین_حسینی
و ازهمه مهمتر 👇👇👇
#فرزین و #شناور_سازی_نرخ_ارز.
https://eitaa.com/omidizanlo
صورت مالی شرکت ذغال سنگ نگین طبس.
سود خالص سال ۱۴۰۱، ۱۵۱ میلیارد تومان
سود خالص، ۱۴۰۲، ۱۵۸ میلیارد تومان
اگه ضرر ده هستند پس چطوری میلیاردی سود بردند؟!!!!
https://eitaa.com/omidizanlo