هدایت شده از بلد طیّب/منان رئیسی
حیف یا میل؟! چرا کَک هیچ کس نمیگزد؟!
🔹به واژه حیف و میل دقت کردهاید؟ مضمون این واژه، سوء استفاده و یا اتلاف منابع است. مثلا اگر مدیری دست کج باشد مصداق میل بیتالمال است ولی اگر به خاطر سیاستهای اشتباه و سوء مدیریت، سبب اتلاف منابع و کاهش بهره وری شود مصداق حیف است.
🔹گرچه میل و مصادیق آن (نظیر اختلاس و ...) کاری بسیار ناپسند است اما آنچه برایم عجیب است این است که طی سالهای اخیر، سیاستهای اشتباه و حیفها ، صدها برابرِ میلها به کشور و ملت خسارت زده است اما برخلاف میلها که جامعه نسبت به آن شدیدا حساس است، نسبت به حیفها و خسارتهای کلان حاصل از آن، حساسیت چندانی وجود ندارد و به تبعش، کسی هم پاسخگوی این حیفها نیست!
🔹برای آنکه کلیگویی نکرده باشم به دو مصداق اشاره میکنم: طی چند ماه اخیر، وزیر محترم اقتصاد با اتخاذ سیاستهای اشتباه و با شعار و ادعای حذف رانت ارزی، ارز نیمایی را حذف کرد اما این سیاست اشتباه سبب جهش بیسابقه ارز در بازار آزاد شد به نحوی که بیشترین جهش ارزی در ۱۰۰ روز اول دولتهای پس از انقلاب، در دولت فعلی و با سوء مدیریت بیسابقه ایشان اتفاق افتاده است. تا جایی که نرخ ارز که در شروع به کار ایشان حدود ۵۷ هزارتومان بود اکنون عدد ۸۰ هزار تومان را هم رد کرده است! معنایش آن است که سیاستهای اشتباه ایشان، ارزش پول ملی ما را طی حدود پنج ماه، بیش از ۳۰ درصد کاهش داده است و فیالواقع یک سوم داراییهای تک تک ما ایرانیان با سوء مدیریت و حیفهای ایشان، ظرف پنج ماه باد هوا شده است!
🔹اگر خدای نکرده وزیر محترم اقتصاد، به جای حیف، از طریق میل و اختلاس، فقط یک هزارم این خسارت عظیم را به ما وارد کرده بود قطعا تاکنون بارها به مراجع قضایی و امنیتی احضار شده بود و احتمالا اکنون در بازداشت به سر میبرد اما عجیب است که اکنون که هزاران برابرِ میل، از طریق حیف به ما خسارت وارد کرده است کَک هیچ کس نمیگزد!
🔹مثال دیگرش، سیاستهای اشتباه وزیر محترم راه در زمینه مسکن است. ایشان از مخالفان جدی افقیسازی و عرضه زمین به مردم است و چه زمانی که معاون وزیر بود (در دولتهای سابق) و چه اکنون که در مسند وزارت نشسته است، با سیاستهای انقباضی و عدم عرضه زمین به مردم، حیفها و خسارتهای زیادی به مردم به ویژه اقشار ضعیف جامعه وارد کرده است.
🔹توضیح آنکه طبق مطالعات مبسوط انجام شده و با استناد به تجارب قبلی، زمان بهرهبرداری و اتمام پروژههای انبوهسازی و عمودیسازی، معمولا دو تا سه سال بیشتر از پروژههای افقی به طول میانجامد. معنایش آن است که اگر ایشان حاضر میشد که به جای عمودی سازی و فشردهسازی شهرها، زمین را به خود مردم واگذار کند تا خودشان با الگوهای یک یا دو طبقه خانهسازی کنند، زمان اتمام پروژهها به جای مثلا سه تا چهار سال، به یک تا دو سال کاهش پیدا میکرد.
🔹واضح است که در کشوری که تورم سالیانهاش طی چند سال اخیر دائما چند ده درصد بوده، کوتاهتر کردن زمان اتمام پروژه چه اهمیتی برای مردم دارد. زیرا هر سال بهرهبرداری دیرتر از پروژههای مسکن به معنای تحمیل تورم چهل پنجاه درصدی و هزینههای بیشتر به متقاضیان است و لذا مثلا پروژهای که میشد دو سال پیش با الگوی افقی سازی با آوردهی چهارصد میلیون تومانی مردم تکمیلش کرد سال بعد با آوردهی حتی یک میلیارد تومانیِ مردم نیز تکمیل نخواهد شد! این نوع تحمیل چند صد درصدیِ هزینههای بیشتر به مردم، مصداق بارز حیف منابع ملت است که نتیجه مستقیم سوء مدیریت خانم وزیر است (چه اکنون و چه زمانی که معاون وزیر و دبیر شورای عالی شهرسازی بودند).
🔹پس ایشان با سیاستهای اشتباهش به هر خانوادهای که متقاضی نهضت ملی مسکن است به طور متوسط چندصد میلیون تومان خسارت وارد کرده است. قطعا اگر ایشان خدای نکرده دست کج بود و یک هزارم این ارقام را میل کرده بود تاکنون بارها دادگاهی شده بود اما عجیب این است که اکنون که نه با میل، که با حیف، هزاران برابر خسارت بیشتری به مردم تحمیل کرده است کَک هیچ کس نمیگزد!
🔹این چند سطر را نوشتم تا اولا از ملت شریف ایران استدعا نمایم تا همانقدر که نسبت به میل (اختلاس و کج دستی و ...) حساس هستند لااقل همانقدر هم نسبت به حیف حساس باشند؛ ثانیا به همکاران ارجمندم در مجلس متذکر شوم که سکوت ما در قبال این حیفها، به معنای شریک شدن ما در اتلاف منابع ملت است و بدیهی است که این نوع سکوت و همراهی با اتلاف منابع ملت و اجحاف به آنها چه عواقب اخروی در پی دارد...
#استیضاح_وزیر_اقتصاد
#استیضاح_وزیر_راه
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
بازاریان محترم و همشهریان عزیز تهرانی
صدای اعتراض شما بزرگواران را شنیدیم، می دانیم حق با شماست، همیشه حق با مردم است، سیاستهای ارزی که دولت های اخیر در این سالها دنبال کردند، از ریشه غلط بوده و باعث این مصیبت ها شده است.
🔹همه می دانیم با دلار رسمی ۶۴۸٠٠تومانی و دلار ۸٠هزار تومانی بازار آزاد که سفته بازی را تحریک و نا اطمینانی را افزایش می دهد، کسب و کار و زندگی بسیار مشکل است.
سالیان سال است که در ارتباط با معیشت شما مردم عزیز به دولتمردان هشدار می دهیم، اخیرا هم (مرداد ماه امسال) با امضای بیش از ۱٠٠نفر از نمایندگان شما مردم عزيز، نامه ای خدمت رئیس جمهور محترم ارسال و راهکار عملی نشان دادیم تا ارز را گران نکنند.
🔹به وزرای اقتصاد و رئیس بانک مرکزی هم هشدار دادیم و گفتیم که مردم نجیب ما در این سالها پیش از حد توانشان تحمل کرده اند، دوباره کاری نکنید که حوادث تلخ ۱۴٠۱تکرار شود، زخم ایجاد نکنید، چون به قول رهبری، مگس بر زخم می نشیند. دشمن منتظر فرصت برای سوار شدن بر موج اعتراضات و ایجاد شورش در جامعه است.
🔹مردم عزیز ایران، به ولله راهکار داخلی هست برا نجات اقتصاد کشور، هیچ نیازی هم به سر خم کردن جلوی آمریکای قلدر، سرکشیدن جام زهر، امضای برجام موشکی و به باد دادن فناوری ها و دستاوردهای ملی نیست.
ما راه نشان دادیم خدمت دولت محترم، و به شدت پیگیر مطالبات شما در خانهٔ ملت هستیم. ۱۴٠۳/۱٠/۱٠
حسین صمصامی
🔸کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
سود فولاد مبارکه طی سال گذشته ۴۸ درصد افزایش داشته است اما عمده این افزایش سود به خاطر گرانفروشی ۴۱ درصدی محصول در داخل بوده
به عبارت دیگر فولاد مبارکه از محل ارزش افزوده واقعی (افزایش تولید) سود خود را کسب نکرده بلکه عمده سود این شرکت از محل ارزش افزوده جاری(گران فروشی۴۱ درصدی محصول نسبت به سال گذشته) بوده است.
https://eitaa.com/omidizanlo
پ.ن: عامل اصلی این افزایش قیمت فرایند چانه زنی بورس کالا در یک بازار انحصاری است.
بورس کالا ساختاری ضد تولیدی دارد.
یکی از عوامل اصلی تورم از سال ۹۶ به بعد ساختار بورس کالاست
🖌🖌امید ایزانلو
در سال 1402 فولاد مبارکه سه نوع محصول تختال، محصولات گرم و محصولات پوششی را مشترکا هم در داخل عرضه و هم به خارج از کشور صادر میکند، فولاد مبارکه هر سه محصول را به خارج از کشور ارزانتر از داخل کشور فروخته است.
محصولات پوشش دار به خارج از کشور هر تن 307 میلیون ریال فروخته شده ولی به داخل 480 میلیون ریال.
محصولات گرم به خارج هر تن 243 میلیون ریال و به داخل 276 میلیون ریال
تختال به خارج 184 میلیون ریال و به داخل 206 میلیون ریال فروخته شده است
منبع: صورت های مالی تلفیقی ۱۴۰۲, ص ۲۵
https://eitaa.com/omidizanlo
وقتی بخش خصوصی با زحمت خودش یه ماشین خریده که در ساعت 300 کیلومتر میره، این ماشین شرعا و عرفا متعلق به صاحبشه و باید دولت و صاحب ماشین به صورت توافقی میزان مجاز استفاده از سرعت ماشین را مشخص کنند. چه معنی داره که دولت یه طرفه محدودیت سرعت بزاره، نزاره با سرعت 300 کیلومتر در ساعت برم. دولت به جای اینکه به فکر جان عموم مردم باشه و محدودیت سرعت را بر اساس ظرفیت جاده و منطقه مورد نظر تعیین کنه، باید بره با صاحبان این ماشین ها توافق کنه و سرعت را تعیین کنه، مردم هم بهتره به جای اعتراض به دولت تلاش کنند تا یه ماشین خارجی با تجهیزات کامل و سرعت بالا تهیه کنند.
کل داستان ارز در مملکت ما هم همینه.
https://eitaa.com/omidizanlo/558
https://iqna.ir/fa/news/4257464/اقتصاد-ایران-از-کسری-بودجه-خودساخته-رنج-میبرد
اقتصاد ایران از کسری بودجه خوساخته رنج میبرد
کارشناس اقتصادی با بیان اینکه غالباً کسری بودجه دولت از نوع خودساخته است، گفت: دولت اموال بسیار زیادی در اختیار دارد ولی نسبت به آنها بیاطلاع است و همین عدماطلاع سبب شده برای جبران کسری بودجه به انتشار اوراق، قرض گرفتن یا افزایش قیمت دلار دست بزند
روند رشد نرخ ارز و رشد نرخ تورم در اقتصاد ایران نشان میدهد که افزایش نرخ ارز از سال 88 به بعد بیش از نرخ تورم بوده. حتی به قاعده برابری قدرت خرید هم پایبند نبودند. دلیل اصلی این موضوع را باید در قانون هدفمندی یارانهها و افزایش ذی نفعان انحصاری نرخ ارز جستجو کرد.
https://eitaa.com/omidizanlo/560
مقایسه حجم دلاری تولید ناخالص داخلی پنج کشور ایران، ترکیه، عراق، اذربایجان و ترکمنستان.
https://eitaa.com/omidizanlo/561
تعجب اوره که چرا دولتی که میتواند خود از نعمت خلق نقدینگی در جهت رفع ناترازی ها استفاده کند این نعمت را به مال سازها داده است😳
میزان کسری تولید فرآورده های نفتی اصلی نسبت به برنامه تولید در پالایشگاههای نفت.
همانطور که میبینید میزان انحراف تولید بنزین در سال 1402 یک میلیارد و هشتصد هزار لیتر بوده است.
یکی از دلایل اصلی ایجاد ناترازی در تولید بنزین و واردات بنزین در سال 1402، انحراف پالایشگاه ها از هدف تولیدی خودشان بود. در این میان پالایشگاه آبادان، بندر عباس و ستاره خلیج فارس بیشترین انحراف را داشتند.
یکی از دلایل اصلی این انحراف را باید در نظام قیمت گذاری فراورده های ویژه جستجو کرد. نظامی که منجر به کاهش تولید فراورده های اصلی (بنزین و گازوییل) شده است
https://eitaa.com/omidizanlo/563