🖌🖌امید ایزانلو
میزان فروش صادراتی شرکت فولاد مبارکه در سال 1402 نسبت به سال 1401، حدود 55 درصد (9.7 همت) افزایش ریالی داشته است. اما نکته ای که وجود دارد این است که از این میزان افزایش ریالی فروش، تنها 17 درصد (3 همت) سهم افزایش مقدار فروش (ارزش افزوده واقعی) به خارج است. حدود 39 درصد از این افزایش مبلغ ریالی (6.9 همت) ناشی از افزایش نرخ تسعیر ارز در داخل از ۲۷ هزار در سال 1401 به 36 هزار در سال 1402 است.
https://eitaa.com/omidizanlo
🖌🖌امید ایزانلو
فولاد مبارکه سال 1402 حدود 830 میلیون دلار صادرات ارزی داشته که نسبت به سال 1401 رشد 33 درصدی داشته است. اما صادرات ریالی رشدی حدود 55 درصد داشته است. علت اصلی تفاوت بین رشد دلاری صادرات و رشد ریالی، افزایش نرخ تسعیر ارز در نتیجه عقب نشینی دولت در برابر ذی نفعان نرخ ارز، از متوسط ۲۷ هزار تومان در سال 1401 به 36هزار در سال 1402 است و همین مسئله منجر به افزایش 55 درصدی صادرات ریالی این شرکت شده است.
https://eitaa.com/omidizanlo
🖌🖌امید ایزانلو
نرخ تسعیر ارز یعنی نرخی که فولاد مبارکه با آن نرخ، دلارهای خود را در مرکز مبادله و نیما به فروش می رساند.
سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱, این نرخ با رشدی ۳۱ درصدی به طور متوسط از ۲۷ هزار به ۳۶ هزار افزایش پیدا کرد.
در جدول فوق نرخ تسعیر برای هر محصول به صورت جداگانه طی دو سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ اورده شده است.
https://eitaa.com/omidizanlo
چرا برخی از اقتصاددخوان های نئولیبرال کنونی که از دوران برنامه سوم عمرانی قبل از انقلاب، با شور وشعف یاد کرده و برای وزیر اقتصاد وقت (علی نقی عالیخانی) نقش مهمی در این موفقیت قائل هستند، به خاطرات این شخص مراجعه نمیکنند؟
در ذیل بخشی از خاطرات وزیر اقتصاد وقت آمده است که ایشان چرا راه دستیابی به رشد اقتصادی را سرمایه گذاری خارجی نمی داند. در این خاطرات به وضوح وی بر پیمان سپاری ارزی تأکید و آن را یکی از عوامل موفقیت برنامه میداند.👇👇
💥💥من با تشویق سرمایهگذاری خارجی به صورت به کلی آزاد و بیقید و شرط سخت مخالف بودم، هستم و خواهم بود. و در اینجا نمیخواهم وارد جزئیات بشوم. ولی مواردی را در این سرمایهگذاری خارجی در کشورهای دیگر دیده بودم و در مجلههای اقتصادی خوانده بودم و کاملاً آگاه شده بودم که میبایست این تشویق مشروط باشد. ولی در آغاز کار کاملاً در اقلیت بودم.
چیزی که هست چون مقداری چیز خوانده بودم که دیگران نخوانده بودند، قدرت پاسخگویی به مرا نداشتند و در نتیجه در کار خودم موفق میشدم. علتش هم این بود که میگفتم شما اگر یک ایرانی میتوانید سرمایهگذاری بکند به چه دلیل میبایست ما اینکار را در اختیار خارجی بگذاریم و بعد تضمین بکنیم که این شخص میتواند سود خودش را به صورت ارز از ایران خارج بکند. درحالیکه ایرانی حق این صادرات ارز را نداشت و حق هم همین بود که نداشته باشد در شرایط آن روز. و پولی هم که به دست میآورد دومرتبه سرمایهگذاری میکرد در کشور و این کسانی که میبینند که سرمایهگذار خارجی میآید و سرمایهگذاری میکند به فکر این نیستند که یک روزی هم این شروع میکند به سود خودش را از کشور بیرون بردن و آنموقع ممکن است چندین برابر سرمایهای که آورده بیرون ببرد.💥💥
منبع: تاریخ شفاهی ایران
https://iranhistory.net/alikhani0/
https://eitaa.com/omidizanlo
🖌🖌امید ایزانلو
به خبر زیر دقت کنید👇👇👇
💢ارز حاصل از صادرات زنجیره فلزات توافقی شد
🔹صنایع زنجیره فلزات میتواند ارز صادراتی را خود مصرف و یا به متقاضی واردکننده در داخل زنجیره فلزات بصورت ارز/ کوتاژ با نرخ توافقی واگذار کنند.
🌟🌟🌟
پ.ن: ارز حاصل از زنجیره فولاد حدود ۸ میلیارد دلار است.
عملا با این سیاست رانتی به مبلغ ۸۰ هزار میلیارد تومان بدون ایجاد هیچ گونه ارزش افزوده واقعی و تنها از محل گران فروشی ارز نصیب این شرکت ها می شود.
و البته هزینه تولید در کشور هم افزایش و در نتیجه قیمت جهش پیدا میکنند.
https://eitaa.com/omidizanlo
یادداشت های اقتصادی
سیر تحولات اقتصادی دهه ۹۰ نشان می دهد که دلیل اصلی بالا رفتن ارز در دهه ۹۰, عقب نشینی سیاستگذار در م
سیاست بانکمرکزی مبنی توافقی شدن ارز حاصل از زنجیره فولاد را باید در راستای بازارسازی های فوق دانست
یادداشت های اقتصادی
سیر تحولات اقتصادی دهه ۹۰ نشان می دهد که دلیل اصلی بالا رفتن ارز در دهه ۹۰, عقب نشینی سیاستگذار در م
عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد:
🔹سیاست ما این است که نرخ ارز نیما به بازار آزاد نزدیک شود؛ به عبارت دیگر در تلاش هستیم تا نرخ نیمایی را افزایش و نرخ بازار آزاد را کاهش دهیم.
⭐️⭐️⭐️
پ.ن:
🖌🖌امید ایزانلو
همانطور که که قبلا گفتم، سیاست ارزی این است که با بازارسازی های کاذب، قیمت ارز را افزایش دهند.
اینبار بازار رانتی توافقی گسترش و اندک اندک مرکز مبادله حذف و با ادعای رانت ارز ۲۸۵۰۰ ، ارز معاش مردم هم افزایش می یابد.
https://eitaa.com/omidizanlo
و این هم بماند به یادگار که بزودی با یک بخشنامه نرخ #تسعیر محصولات #بورسی از نرخ مرکز #مبادله به نرخ بازار #توافقی تبدیل می شود
و این یعنی گران شدن هزینه های تولید و تورم و بیچارگی مردم
حذف ارز ۴۲۰۰ باعث کاهش تورم شد؟!!!
کسری بودجه عامل تورمه؟
چرا سیاست ارزی دولت شکست خورده است و باعث تورم دایم می شه؟؟
https://eitaa.com/omidizanlo
9.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چگونه افزایش ارز منجر به افزایش نقدینگی و تورم میشود و چطور اقتصاد ما در این مارپیچ تورمی ویرانگر گرفتار شده است؟
با گران شدن ارز، هزینههای تولیدی بنگاه (هم در بخش واردات و هم در خرید داخلی از بورس کالا) به شدت بالا میرود. پس نیاز به نقدینگی افزایش یافته و قیمت کالاهای تولیدی گران میشود.
با این موج تورمی، قیمت همۀ کالاها افزایش مییابد. باز ارز گران میشود و دوباره این چرخۀ ویرانگر اقتصاد تکرار میشود ...