🌸🎊🌸🎊🌸
🌸🎊🌸🎊
🌸🎊🌸
🌸🎊
#داستان_امام_سجاد_قصیده_فرزدق
#امام_سجاد(ع)
#قصیده_فرزدق
🌸قصیده بی نظیر فرزدق در وصف امام سجاد علیه السلام🌸
🌴 امام سجاد (علیه السّلام) در زمان خلافت عبدالملک بن مروان برای ادای مناسک حج، به مکه میرود.
👲هشام بن عبدالملک نیز در همان سال روانه خانه خدا شد. هشام که از فرزندان خلیفه اموی بود و سالها پس از این جریان (پس از مرگ برادرش یزید بن عبدالملک) به خلافت رسید، در آن سفر تلاش کرد خود را به حجرالأسود رسانده و آن را استلام کند؛ اما انبوه جمعیت حاجیان مانع آن شد. از این رو، برای وی جایگاهی قرار داده و بر آن آرمید و در حال نظاره کردن به حاجیان بود.
گروهی از بزرگان شام نیز همراه او بودند. در آن هنگام که او از رسیدن به حجرالأسود درمانده شده بود، امام زین العابدین علی بن الحسین (ع) آمدند و به طواف خانه خدا مشغول شدند. زمانی که #امام_سجاد_(ع) آهنگ رفتن به سوی حجرالأسود را نمود، مردم که امام (ع) را میشناختند و جایگاه والایش را میدانستند، راه را برای زینت عبادت کنندگان (ع) باز کرده و امام (ع) با شکوه فراوان به سوی حجرالأسود رفته و آن را استلام نمود.
👳 مردی از اهل شام از هشام بن عبدالملک پرسید: او کیست که مردم وی را این چنین بزرگ داشته و جایگاهش را ارج مینهند؟ هشام با آنکه امام (ع) را میشناخت، در پاسخ به آن مرد شامی گفت: من او را نمیشناسم؛ چرا که نمیخواست شامیان به او علاقهمند شوند.
👳 فرزدق شاعری تأثیر گذار و برجسته در عصر امویان محسوب میشود و ادیب نامدار یونس بن حبیب به تأثیر گذاری شگرف فرزدق بر ادبیات عربی اشاره کرده و گفته است: "اگر فرزدق نبود، یک سوم زبان عربی از میان میرفت"، فرزدق که حاضر بود و این دروغ آشکار را از هشام شنید، برخاست و گفت: من او را میشناسم و در ادامه، قصیده مشهور خود را بالبداهة در آن مراسم سرود.
قصیده فرزدق در ستایش امام سجاد (ع) به شهرت بسزایی در ادبیات آئینی دست یافت.
🍀 اینک ابیاتی از این سروده بسیار زیبا در وصف امام سجاد علیهالسلام:
هَذا الذی تَعرِفُ البَطحَاءُ وَطأتَهُ
وَ البَیتُ یَعرِفُهُ وَ الحِلُّ وَ الحَرَمُ
هَذا ابنُ خَیرِ عِبادِ اللهِ کُلِّهِمُ
هَذا التَّقِیُّ النَّقِیُّ الطَّاهِرُ العَلَمُ
هَذا ابنُ فَاطِمةٍ إن کُنتَ جَاهِلَهُ
بِجَدِّهِ أنبِیَاءُ اللهِ قَد خُتِمُوا
هَذا الذی أحمَدُ المُختَارُ وَالِدُه
صَلَّی عَلَیه إلهِی مَا جَرَی القَلَمُ
وَ لَیسَ قَولُکَ مَن هَذا بِضَائِرِه
العُربُ تَعرِفُ مَن أنکَرتَ وَ العَجَمُ
او (یعنی امام زین العابدین) کسی است که سرزمین مکه، قدمگاه [جای پا و مکان راه رفتن] او را میشناسد. خانه خدا، منطقه حرم [مکة و اطراف مکة] و حِلّ [جایی که خارج از محدوده حرم باشد؛ حل و حرم یعنی همه دنیا] او را میشناسند.
او فرزند بهترین بندگان خداست [فرزند رسول خدا (ص) بوده و از سلاله پیامبر است] او انسانی پارسا، پاک، آراسته و برجسته است.
او فرزند فاطمة (س) دختر پیامبر (ص) است؛ اگر او را نمیشناسی، [بدان که] با نیای او سلسله پیامبران الهی به فرجام رسیده است. [و جد بزرگوار او خاتم پیامبران (ع) است؛ همان کسی که مجموعه پیامبران با او (ص) ختم شده است.]
او (ع) کسی است که احمدِ برگزیده [پیامبر اسلام] پدر اوست [و از فرزندان پیامبر است]؛ همان کسی که تا قلم در جریان است، درود خداوند بر او باد.
سخن تو [ای هشام] که میگویی او کیست؟ [و من او را نمیشناسم]، زیانی به او نمیرساند و از جایگاهش نمیکاهد؛ چرا که عرب و غیر عرب [کنایه از همه مردم سراسر گیتی] کسی را که تو نمیشناسی، میشناسند.
وقتی قصیده فرزدق به پایان رسید ، هشام مانند کسی که از خوابی گران بیدار شده باشد ، خشمگین و آشفته به فرزدق گفت : چرا چنین شعری – تا کنون – در مدح ما نسروده ای ؟ فرزدق گفت : جدی بمانند جد او و پدری همشأن پدر او و مادری پاکیزه گوهر مانند مادر او بیاور تا تو را نیز مانند او بستایم . هشام برآشفت و دستور داد تا نام شاعر را از دفتر جوایز حذف کنند و او را در سرزمین “عسفان ” میان مکه و مدینه به بند و زندان کشند .
چون این خبر به حضرت سجاد ( ع ) رسید دستور فرمود دوازده هزار درهم به رسم صله و جایزه نزد فرزدق بفرستند و عذر بخواهند که بیش از این مقدور نیست . فرزدق صله را نپذیرفت و پیغام داد : “من این قصیده را برای رضای خدا و رسول خدا و دفاع از حق سروده ام و صله ای نمی خواهم ” . امام ( ع ) صله را بازپس فرستاد و او را سوگند داد که بپذیرد و اطمینان داد که چیزی از ارزش واقعی آن ، در نزد خدا کم نخواهد شد.(البدایة والنهایة ابن کثیر، ج۸، ص۲۲۷)
🔻لطفا منتشر کنید و در ثواب آن شریک شوید.
✅ آیت الله سید علی قاضی (ره):
هر حقی که بر گردنت باشد تا ادا نکنی باب روحانیت، باب قرب، باب معرفت باز شدنی نیست. یعنی اینها همه مال حضرت احدیت است و حضرت احدیت رضایت خود را در راضی شدن مردم قرار داده...
هدایت شده از شاکری
*🌹 بسمه تعالی 🌹*
❤️نماز شب ششم ماه شعبان❤️
طبق حدیث پیامبر عظیم الشان
صلی الله علیه و آله :
چهار رکعت «دوتا دو رکعتی » در هر
رکعت بعد از حمد ده مرتبه سوره توحید.
خداوند او را در حال سعادتمندبودن
قبض روح خواهد کرد.
کتاب وسائل الشیعة صفحه ۲۳۴
«التماس دعا🌹🤲 »
💥عظمت آیت الله سید مرتضی کشمیری💥
حضرت آقای قاضی(ره) :
🍀 در مسجد سهله او را زير نظر گرفتم. پس از فراغت از نمازواجب و تناول اندكي غذا، به طرف #مقام_حضرت_مهدي_عجلاللهفرجه رهسپار شد. آن شب، شبي سرد و زمستاني بود و بادهاي تندي ميوزيد. او را از نزديك مشاهده كردم كه به سوي قبله نشسته و نگاه خود را به طرف نقطه مشخصي دوخته بود. اشكهايش بر روي محاسنش قطره قطره ميچكيد، چندين بار از مقابل او رد شدم؛ حالت نشستن و عبادات او تا نزديك سپيده دم تغييري نكرد. آنگاه براي نماز شفع و وتر و سپس نماز واجب از جاي خود برخاست.
🍃 یکی از ذکرهای موثر در وصول به مقامات معنوی و ملکوت عرفانی که عرفای بنام شیعه آنرا توصیه نموده اند، #ذکریونسیه هست . 🍀مرحوم آیت الله کشمیری عارف نامی اولین دستورالعمل در پیمودن راه سلوک عرفانی را #ذکریونسیه معرفی کرده اند که در سجده و غیر سجده روزانه حداقل چهارصد مرتبه تکرار و تامل شود . 📚 #یادآوری