🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸«دقت در هستی برای اذعان به وجود خدا کافی است»🔸
گاهی پروندهای خوب تنظیمشده، اما قاضی خوب نیست. اگر قاضی آزادمرد نباشد، هرچند همۀ قوای نظامی و انتظامی هم در تشکیل پرونده دقت لازم را به خرج داده باشند، تأثیری نخواهد داشت. آن کاری را که بخواهد، انجام میدهد.
قلب انسان، همچون قاضی است و عقل و دلیل و برهان، ضابطین آن هستند که میروند تا مطلبی بیابند و به اثبات برسانند. شرط اینکه این قاضی بتواند روی پروندۀ دنیا که با ادلۀ بسیار ثابت میکند خدایی هست، قضاوت صحیح کند و به نتیجۀ مطلوب برسد، این است که آزاد باشد نه اسیر دنیا. برای یک قاضیِ آزاد، یک سند و یک مدرک کافی است؛ اما اگر قاضی به قضاوت صحیح متمایل نباشد، به بهانههای مختلف مدارک و اسناد را رد میکند.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
https://eitaa.com/ostad_mehrabian
جلسه پانزدهم (روحیات نوجوانی).mp3
7.88M
💟سلسله مباحث ارتباط سالم
5⃣1⃣جلسه پانزدهم (روحیات نوجوانی)
📢حاج آقا محرابیان
⏱ ۸ دقیقه
🍀🍀🍀🍀
https://eitaa.com/ostad_mehrabian
🚨 #خواص_و_وظایف_آنها
🔺 مردم در جامعه به طبقات مختلفی تقسیم می شوند. گروهی از آنها به نام خواص یاد می شوند. اکنون سؤال این است که خواص چه افرادی را شامل می شوند و آنها چه مسئولیتها و وظایفی را بر دوش دارند⁉️
🔺 در حدیث ذیل به آنها اشاره شده است.
🔶 پیامبر اکرم(ص) فرمود: «لاَ تَصْلَحُ عَوامُّ اُمَّتِی إلَّا بِخَواصِّهَا. قیل: مَا خَواصُّ اُمَّتِکَ یَا رَسُولَ اللَّهِ؟ فَقَالَ: خَوَاصُّ اُمَّتِی أَرْبَعَةٌ: اَلْمُلُوکُ، وَ الْعُلَمَاءُ، وَ الْعُبَّادُ، وَ التُّجَّارُ. قِیلَ: کَیْفَ ذَلِکَ؟ قَالَ9: اَلْمُلُوکُ رُعَاةُ الْخَلْقِ؛ فَإِذَا کَانَ الرَّاعِی ذِئْباً فَمَنْ یَرْعَی الْغِنَمَ؟وَ الْعُلَمَاءُ أَطِبَّاءُ الْخَلْقِ؛ فَإِذَا کَانَ الطَّبِیبُ مَرِیضاً فَمَنْ یُدَاوِی الْمَریِضَ؟ وَ الْعُبَّادُ دَلیِلُ الْخَلْقِ؛ فَإِذَا کَانَ الدَّلِیلُ ضَالّاً فَمَنْ یَهْدِی السَّالِکَ؟ وَ التُّجَّارُ اُمَنَاءُ اللهِ فِی الْخَلْقِ؛ فَإِذَا کَانَ الْأَمِینُ خَائِناً فَمَنْ یُعْتَمَدُ؛[22]
✨ عوام [و تودة] امّت من اصلاح نمی شوند؛ مگر به یاری خواص امت. عرض شد: ای رسول خدا! خواص امّت شما چه کسانی هستند؟ حضرت فرمود: خواص امتم چهار گروه اند: پادشاهان [عادل]، علما، عابدان و تاجران. گفته شد: [چگونه اصلاح عوام بستگی به اصلاح خواص دارد و] کیفیّت آن چیست⁉️
حضرت فرمود: پادشاهان نگهبانان خلق اند. پس زمانی که نگهبان گرگ [صفت] باشد، پس گلّه را چه کسی نگهبانی کند⁉️
⏪ و دانشمندان طبیبان مردم اند. پس زمانی که [خود] طبیب بیمار باشد، پس چه کسی مریض را مداوا کند⁉️
⏪ و عابدان (و زاهدان) راهنمای مردم [به سوی خداوند] هستند پس هنگامی که راهنما گمراه باشد، چه کسی سالک (و روندة به سوی خدا) را راهنمایی کند⁉️
⏪ و تاجران امینهای خدا در میان مردم اند، پس زمانی که امین (و درستکار) خیانت ورزد، به چه کسی اعتماد می شود.»
✅ اگر چهار گروه اصلاح شوند کل جامعه اصلاح شده است:
1️⃣ پادشاهان و حاکمان و رؤسا که مردم به رفتار آنها اقتدا می کنند: «الناسُ عَلی دینِ مُلوکهِم».
2️⃣ علما که نبض آگاهی و فرهنگی کشور به دست آنها است اگر صالح باشند جامعه را اصلاح می کنند و اگر خدای نکرده فاسد شدند جامعه را به فساد می کشانند.
3️⃣ تاجران نبض اقتصادی جامعه اند و بازار در دست آنان است و اگر اصلاح شوند، وضعیّت اقتصادی جامعه بهبود می یابد و فساد مالی از بین می رود.
4️⃣ عابدان به عنوان الگوهای معنوی جامعه اگر لباس ریا و مرید بازی را کنار بگذارند، مردم، بهتر هدایت می شوند.
📔 مواعظ العددیه، ص 125.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀
https://eitaa.com/ostad_mehrabian
جلسه شانزدهم (مراحل خودسازی).mp3
4.93M
💟سلسله مباحث ارتباط سالم
6⃣1⃣جلسه شانزدهم (مراحل خودسازی)
📢حاج آقا محرابیان
⏱ ۵ دقیقه
🍀🍀🍀🍀
https://eitaa.com/ostad_mehrabian
📌 عظمت حضرت زهرا سلام الله علیها
🔶 از امام صادق ع وقتی سوال کردند که برای چی به حضرت زهرا ؛ زهرا میگویند؟ لِمَ سُمِّیت فاطمهُ الزهرا ، زهرا؟ حضرت جوابهای متعدد و مختلفی دادند ولی من یکی اش را فقط برای اینکه تو ذهن بماند عرض می کنم.
🔸 کلمه زهرا یعنی نورانی، معنای لغویش به این معنا هست. امام صادق ع فرمودند که وقتی خداوند متعال نور زهرا را خلق کرد ، خَلَقها من نور عَظِمَته. از نور عظمت خودش خلق کرد. اشاره به وجود نوریِ حضرت زهرا دارد که حالا تا حدی تو بحث معلوم میشود. اشاره به وجود جسمانی حضرت زهرا تو عالم دنیا نیست. به وجود نورانی حضرت زهراست تو همان مقامی که خدا خلق کرد او را. لَاَنّهُ خَلَقَها مِن نور عظِمَتِه. خداوند متعال اورا از نور عظمت خودش مستقیم بی هیچ واسطه از نور عظمت خودش خلق کرد.
🔺 نور حضرت زهرا آنچنان در آسمانها تابید که غَشیَت أبصار المَلائکَه ابصار ملائکه چشمان ملائکه خیره شد و خَرَّت للهِ ساجِدین. به سجده افتادند به درگاه خدا، سوال کردند إلاهنا و سیدنا از خداوند متعال، ما هذا النّور؟ این نور چیه ؟ پروردگار عالم در مقام معرفی نور وجود حضرت زهرا ، فرمود : هذا نورٌ مِن نوری . این نور از نور من است هذا .من این کلمه مستقیم را میخواهم تو ذهنتان بماند.
✨ این نور مستقیم از من است هیچ واسطه ای ندارد . این یادتان بماند. هذا نورٌ من نوری ، خَلَقتُهُ من عَظِمَتی ، این نور را از عظمت خودم خلق کردم و أسکَنتُهُ فی سَمائی در آسمان خودم نه این آسمانی که من و شما داریم ها ، این آسمان ماهاست ، این آسمان عالم دنیاست. خدا میفرماید و أسکَنتُهُ این نور را اسکان دادم جایگزین کردم ، فی سمائی در آسمان خودم . بالاترین مقامی که مخلوقی در عالم وجود میتواند بهش برسد که سُمو دارد بلندی دارد آن آسمان الهیست که مخلوقش نور حضرت زهرا را آنجا قرار داده ، و أسکَنتُهُ فی سَمائی . أُخرجُهُ مِن سُلب نبی مِن أنبیائی او را از سلب نبی از انبیا خودم خارج خواهم کرد . أُفَضِّلُهُ علی جَمیع الأنبیاء که برتر از تمام انبیاست. اورا از سلب او خارج خواهم کرد .
🔸 از ظاهر این روایت برمی آید که بعدا هم من اشاره خواهم داشت ، یک مطلب عجیبی از ظاهر این روایت بر می آید که نور حضرت زهرا از اسلاب انبیا گذشته نگذشته ، مستقیم در سلب پیغمبر . أُخرجُهُ مِن سُلب نبیٍ مِن انبیائی أُفَضِّلُه علی جمیعِ الأنبیاء. أُخرجُ منهُ أئمَّةً ، اینجایش را عنایت بفرمایید آدم متحیر می ماند. أُخرجُ منهُ أئمَّةً از نور زهرا ائمه را خارج می کنم . وجود نوریِ ائمه را خارج میکنم که یَهدونَ بأمری که هدایت میکنند مردم را . یعنی نور ائمه از نور حضرت زهرا گرفته شده نور حضرت زهرا از نور خدا . نور ائمه از نور حضرت زهرا گرفته شده ، وجود نوریِ ائمه .
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
https://eitaa.com/ostad_mehrabian
جلسه هفدهم (حدود ارتباط).mp3
7.12M
💟سلسله مباحث ارتباط سالم
7⃣1⃣جلسه هفدهم (حدود ارتباط)
📢حاج آقا محرابیان
⏱ ۷ دقیقه
🍀🍀🍀🍀
https://eitaa.com/ostad_mehrabian