Recording.mp3
10.16M
🔴🎙#فایل_صوتی
سخنرانی استاد آذری
تاریخ: ۱۴۰۳/۰۱/۰۴
شب سیزدهم #ماه_مبارک_رمضان
﴿ فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَّیِّنًا لَّعَلَّهُ یَتَذَکَّرُ أَوْ یَخْشَی ﴾
#تفسیر_قرآن
#تفسیر آیه ۴۴ سوره طه
➖➖➖➖
📣 ڪانال در محضر استاد آذری
@ostadazari_ir
📍از امام صادق(علیهالسّلام) دربارۀ تفسیر #تقوا سؤال شد، حضرت فرمود: «أنْ لايَفْقِدَكَ اللَّهُ حَيْثُ أمَرَكَ وَ لايَرَاكَ حَيْثُ نَهَاك؛
تقوا آن است که خداوند تو را در جایی که امر فرموده، غایب نبیند و در جایی که نهی فرموده، حاضر نبیند.
📚ریشهری، میزان الحکمه، باب تقوا
✍️از سالكی پرسيدند: #تقوا چگونه است؟ گفت: هرگاه در زمينی وارد شدی كه در آن خار وجود دارد، چه میكنی؟ گفتند: دامن برمیگيریم و خويشتن را مواظبت مینمايیم تا خار و خاشاک به ما نچسبد. گفت: در دنيا نيز چنين كنید، كه تقوا اين گونه است.
📚قمی، شيخ عباس، سفينة البحار
➖➖➖➖
📣 ڪانال در محضر استاد آذری
@ostadazari_ir
حجت الاسلام و المسلمین آذری5-1-403.mp3
10.65M
🔴🎙#فایل_صوتی
سخنرانی استاد آذری
تاریخ: ۱۴۰۳/۰۱/۰۵
شب چهاردهم #ماه_مبارک_رمضان
﴿ فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَّیِّنًا لَّعَلَّهُ یَتَذَکَّرُ أَوْ یَخْشَی ﴾
#تفسیر_قرآن
#تفسیر آیه ۴۴ سوره طه
➖➖➖➖
📣 ڪانال در محضر استاد آذری
@ostadazari_ir
در محضر استاد آذری
🔴🎙#فایل_صوتی سخنرانی استاد آذری تاریخ: ۱۴۰۳/۰۱/۰۴ شب سیزدهم #ماه_مبارک_رمضان ﴿ فَقُولَا لَهُ قَو
✏️ خلاصهای از سخنرانی استاد آذری، شب سیزدهم
خدای سبحان برای موسی، دو هدف را بیان میدارد، به سوی فرعون برو به امید اینکه او اولا متذکر شود، دوما خاشع شود. متذکر شود یعنی بفهمد که راه و کارش اشتباه بوده است، پس ما هم وقتی با فرزندمان و کسی که میخواهیم رویش اثری بگذاریم صحبت میکنیم، طوری صحبت کنیم که بفهمد کارش اشتباه بوده است. خیلیها وقتی بفهمند کارشان اشتباه است، برمیگردند. خیلیها آخر عمر میفهمند کار و بارشان غلط است و خودشان هم میگویند ای بابا یک عمر اشتباه کردیم! یا زن و شوهر بعد از سالها میفهمند سر چه مسائل بیخودی با هم بحث میکردند و دعوا میکردند. پس انسان باید سعی کند اول کار، زندگی کردن را درست یاد بگیرد. و سعی کنیم به فرزندانمان هم راه درست را یاد بدهیم از همان اول. در خیلی از مسائل زن یا شوهر اصلا نباید دخالت کنند، یا یکجایی سخت میگیرند که جای سختگیری نیست! مثلا برخی خانمها روی خانواده شوهر یا حرف مادر شوهر حساسیت به خرج میدهند و بعدا میفهمند بیخودی حساس بودند. یا یک نکته خیلی مهم این است که چه زن چه مرد، خیلی روی حرف خانواده طرف مقابل حساسیت به خرج میدهد و بعدا میفهمند که بیخودی بود! حرفهای خانواده طرف مقابل را مثل حرف رادیو و تلویزیون قرار دهید، توی رادیو و تلویزیون اگر حرفی بزنند، شما سر آن حرف با همدیگر دعوا میکنید؟! نگاه کن خدا به چه چیزهایی اهمیت داده است و شما هم به آنها اهمیت بده، خدا به واجبات و محرمات و احترام گذاشتن اهمیت داده است.
چطور زندگی آینده را به بچهها یاد بدهیم؟ با رفتارمان داخل خانواده! اگر خانم به آقایش در خانه احترام بگذارد، خب دختر هم عملا این احترام گذاشتن را یاد میگیرد. پدر هم همچنین، اگر با خانواده همسرش ارتباط خوبی داشته باشد و احترام به همسرش بگذارد، فرزندش یاد میگیرد. بکوشیم رفتار صحیح را از طفولیت به بچه یاد بدهیم، نه اینکه دختر میخواهد سال بعد ازدواج کند و تازه به او یاد بدهیم! اگر در فامیل رفتار بدی وجود دارد و بچه هم آن را میبیند، باید آن را برای بچه توضیح دهیم و اصلاح کنیم، نسبت به آن رفتار اولا بیتفاوت نباشیم و دوما تایید نکنیم.
باید برای زندگی برنامه داشت و بکوشیم که برنامه صحیح را یاد بگیریم. یک عیب ما این است که در جامعه ما، زندگی کردن را کسی به بچهها یاد نمیدهد. خیلی مقدس باشند، نماز و احکام را یاد میدهند، بچه داخل زندگی هرکاری دلش میخواهد میکند! بعد دختر و پسر که ازدواج میکنند، دونفر میروند زیر یک سقف که زندگی کردن بلد نیستند! هرکاری دلشان میخواهد میکنند! هردو میخواهند آن طور که میخواهند زندگی کنند. رانندگی کردن آموزش میخواهد، زندگی کردن آموزش نمیخواهد؟!
انبیا را همراه کتاب آسمانی فرستاد تا مردم قیام به قسط کنند، راه درست بروند. انبیا قرار است به مردم یاد بدهند. این وظیفهی ما هم هست. پس باید جلساتی این چنینی که به مردم یاد بدهند زندگی کردن را، زیادتر بشود. هرکس نسبت به خودش و خانوادهاش این نقص را برطرف کند. به فکر ماشین و لباس و خانهی بچهات هستی، به فکر زندگی کردنش نیستی؟! و این را بدان که باید زود شروع کنی، بچه ۱۸ساله دیگر گوش نمیکند. امام صادق علیه السلام میفرماید ما بچهمان وقتی ۵ ساله است او را امر به نماز میکنیم، شما از ۷سالگی امر به نماز کنید. از کودکی باید بچه را آموزش بدهیم اگر که میخواهیم اثر بپذیرد. باغ پسته اگر میخواهی ۱۰سال دیگر پسته بدهد، از همین الان باید نهال را بکاری و پروشش بدهی، بچه هم همین است، باید از کودکی شروع کنی تا بعدتر میوهاش را بچینی.
حالا وقتی دیدی بچهات دارد اشتباه میکند چه؟ برایش دلیل واضح و روشن بیاور. خودمان هم دنبال دلایل واضح و آشکار باشیم. بعد عمری طرف نمیداند فایده خمس چیست، چرا باید نماز بخواند، چرا خوب است که برود کربلا! دچار شک و تردید است. اصول دین تقلیدی نیست، یعنی باید خودت بفهمی، خودت نفهمی که فایده ندارد! انبیا برای تعلیم ما آمدهاند، برای فهماندن به ما آمدهاند. اعمال انسان تابع علم و معرفت اوست، وقتی بدانی فلان میوه مفید است، میروی دنبال خوردنش! امیرالمومنین چون اثر نماز را میداند، هرشب ۱۰۰۰رکعت نماز میخواند! دعبل که رفت پیش امام هشتم، امام یک لباس به او داد، به او گفت من در این لباس هزار ختم قرآن کردم، هزار شب هرشب هزار رکعت نماز خواندهام!
ما از کودکی مواظب کلاس زبان بچه هستیم، ولی مواظب دینش نیستیم! هدف اصلی انبیا، اصلاح انحرافات است. در جامعه سعی کنید انحرافات را کامل اصلاح کنید. پیغمبر یک مردمی که کافر و مشرک بودند را خداپرست کرد، رزمنده کرد، به توفیق شهادت رساند. بعضی از آن مردم، دختر خود را زنده زنده داخل گور میکردند، همچین مردمی بودند! خدا به ما میگوید پیغمبر خیلی اسوه خوبی است.
در محضر استاد آذری
🔴🎙#فایل_صوتی سخنرانی استاد آذری تاریخ: ۱۴۰۳/۰۱/۰۴ شب سیزدهم #ماه_مبارک_رمضان ﴿ فَقُولَا لَهُ قَو
حالا طرف همه چیزش درست است ولی نماز نمیخواند، باز میگوییم نمیتوانیم او را درست کنیم! این معلوم است که ما حقیقتا نمیخواهیم.
نمازهایتان را خیلی مواظبت کنید، قضا شدن آن را آسان نشمارید. راهی بروید که بعدا نبینید اشتباه کردهاید. امام حسین(ع) در عاشورا در حال جنگ بودند، اصحاب به او میگویند ما آرزو داریم یک نماز دیگر را به جماعت بخوانیم. سعید بن عبدالله، جلوی امام حسین ایستاد تا امام بتواند نماز را بخواند. گفته شده که این شهید، تیرها را با بدنش میگرفت تا تیرها به او بخورد ولی به امام نخورد. امام سلام نماز را که دادند، او دیگر روی زمین افتاد، امام سر او را به دامن گرفت و او پرسید: یا اباعبدالله! آیا وفا کردم؟ ...
یا الله یا الله یا الله ...
#استاد_آذری | #متن
➖➖➖➖
📣 ڪانال در محضر استاد آذری
@ostadazari_ir
༺🌺༺💐༺
#امام_حسن_علیه_السلام:
⁘ بِالعَقلِ تُدرَكُ الدّارانِ جَميعا، ومَن حُرِمَ مِنَ العَقلِ حُرِمَهُما جَميعا .
✓ با #عقل است كه هر دو سرا به دست مىآيد و هر كه از عقل محروم باشد، از هر دو سرا محروم شود.
◌ كشف الغمّه ج ۲ ص ۱۹۷
༺🌼༺
#حدیث
➖➖➖➖
📣 ڪانال در محضر استاد آذری
@ostadazari_ir
.
༺ سـلام بر کــریــم اهــل الــبـیـت ༻
💐 السَّلامُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ رَسُولِ رَبِّ الْعَالَمِينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ أَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ فاطِمَةَ الزَّهْرَاءِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حَبِيبَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا صِفْوَةَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا أَمِينَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا نُورَ اللّٰهِ، ...السَّلامُ عَلَيْكَ يَا أَبَا مُحَمَّدٍ الْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكاتُهُ.
➖➖➖➖
📣 ڪانال در محضر استاد آذری
@ostadazari_ir
در محضر استاد آذری
🔴🎙#فایل_صوتی سخنرانی استاد آذری تاریخ: ۱۴۰۳/۰۱/۰۵ شب چهاردهم #ماه_مبارک_رمضان ﴿ فَقُولَا لَهُ قَ
✏️ خلاصهای از سخنرانی استاد آذری، شب چهاردهم
خدای سبحان در قرآن گاهی کلماتی مثل «لعل» به کار میبرد که بصورت «شاید» آن را ترجمه میکنیم. این کلمات را وقتی ما انسانها به کار میبریم، از روی جهل است، یعنی نمیدانیم میشود یا نمیشود، اما خدا عالم به همه چیز است، در این آیات که خدا میفرماید با فرعون به نرمی سخن بگویید تا شاید متذکر شود و خاشع شود، این «شاید» به چه معناست؟ معنایش این است که آن عمل، زمینه این هدف را فراهم میکند. کتب علیکم الصیام ... لعلکم تتقون، یعنی روزه زمینهی تقواست. در داستان موسی نیز همین است، یعنی رفتن موسی و سخن با قول لین، زمینه را برای متذکر شدن فرعون فراهم میکند. خدا اگر میگوید روزه بگیر شاید متقی شوی، به این معنا نیست که حتما متقی میشوی یا نمیشوی یا خدا نمیداند که میشوی یا نمیشوی، بلکه زمینه را برای تقوا فراهم میکند. تقوا شرط قبولی عمل است. اگر کسی قشنگ ۳۰ روز روزهی واقعی بگیرد، صد در صد عید فطر خالص و متقی شده است. روز عید فطر از گناهان پاک شده است.
در تعلیم و تعلم و ارتباطهایمان، باید تذکر یا حداقل خشیت ایجاد شود. خشیت یعنی ترس در دلش ایجاد شود: نکند اشتباه فلان کار را انجام دادهام! قدم اول برگشت از انحراف، ایجاد خشیت است. حالا گاهی از این فراتر میرود و حرف حق را میپذیرد، گاهی صرفا یک تکانی میخورد. پس نگو طرف چون حرف من را صددرصد قبول نمیکند پس نمیگویم، نه ممکن است در او خشیتی ایجاد بکند. نگو به بیحجاب هیچ تذکری نمیدهم چون گوش نمیدهد، نه همین که خشیت برایش ایجاد شود هم خوب است.
مسعد بن صدقه میگوید همراه امیرالمومنین در جنگها بودم. در روزی در جنگ صفین، روزی که امیرالمومنین مقابل لشکر معاویه بود، صدایش را بلند کرد و فرمود: والله لاقتلن معاویه و اصحابه! سپس در آخر قولش آهسته گفت انشاءالله، من کنار حضرت بودم و این را شنیدم، پس از امیرالمومنین پرسیدم یا علی تو قسم خوردی که آنها را میکشی و سپس آن را استثنا کردی؟ امام گفت جنگ خدعه است، و من در نزد اصحاب خودم، همه باور دارند که دروغ نمیگویم، خواستم با این جمله اصحابم را تهییج کنم که از پا نیفتند! و بدان که خدا هم همین کار را کرده است و در داستان موسی، به موسی گفت با قول لین سخن بگو با فرعون به امید آنکه متذکر شود یا خشیت بیابد، در حالیکه خدا میدانست او متذکر نمیشود. اما خدا این را گفت که موسی را تحریک کند به رفتن بهسمت فرعون. ( دقت کن که خدا حجت خودش را تمام میکند. )
البته حتی فرعون هم متذکر شد و هم خشیت پیدا کرد، ولی خیلی دیر! آنگاه که وسط نیل داشت غرق میشد! پس تبلیغ حضرت موسی اثر داشت. کی حرف موسی در فرعون اثر کرد؟ وقتی که عذاب خدا را دید، آن موقع که انذار شدید شد، ایمان آورد. پس از این میفهمیم که یک راه اثر گذاشتن، این است که انذار شدید باشد و یا همراه عذاب باشد. مثلا طرف به تذکر عادی گوش نمیدهد و چراغ قرمز را رد میکند، اما اگر پلیس بایستد و جریمه کند، دیگر جرئت نمیکند که چراغ قرمز را رد کند. پس اینکه بعضیها میگویند فقط باید کار فرهنگی انجام داد برای اصلاح جامعه، حرف غلطی است! کنار کار فرهنگی انذار هم باید باشد. خدا میگوید امتهای گذشته را عذاب کردیم ولی باقیمانده آنها را جلوی چشم گذاشتیم! لذا کنار تبلیغ انبیا، انذار شدید و حتی نزول عذاب هم هست. روی این مثال خیلی فکر کنید: نماز واجبی که میخوانیم خیلی ثواب دارد، فرض کنیم از طرف خدا اعلام شود که از فردا ثواب نماز صبح را هزار برابر کردیم، اما دیگر واجب نیست و عقاب ندارد! خب، حالا چه کسی دیگر میخواند؟ چند نفر نماز صبح خواهند خواند؟! پس آنچه که باعث میشود امر خدا انجام شود، آن انذار و عقاب الهی است! آن جهنمیست که ما را از آن میترسانند. طبیعت بشر این است. تکلیف حوزه علمیه چیست؟ اینکه عالم حوزه علمیه بیاید بیرون و برود انذار کند. خدا به پیامبر وقتی میگوید بلند شو، میگوید قم فأنذر! بلند شو انذار کن! پس این روشهای جدید برای تربیت بچه اشکال دارد که انذار بی انذار! بچه قبول کرد کرد، نکرد نکرد! هیچ امام و پیغمبری اینگونه عمل نکرد!
امام حسین علیه السلام در کربلا، مدام اینها را انذار میکرد، ولی وقتی کسی لقمه حرام بخورد، دیگر انذار اثری ندارد. خصوصی با عمرسعد صحبت کرد و انذارش داد، ولی در او اثر نکرد. و این مردم کارشان به جایی رسید که نه تنها با ولی الله مبارزه میکردند، سعی کردند سختترین زخمها را به او بزنند. سختترین زخم برای ولی خدا، زخم زدن به خانوادهی اوست ...
#استاد_آذری | #متن
➖➖➖➖
📣 ڪانال در محضر استاد آذری
@ostadazari_ir
.
🔸زیارت روز سه شنبه 🔸
امام سجاد عليه السلام :
كارى كه با تقوا همراه باشد اندك نيست، چگونه آنچه مقبول خـدا قرار گرفته، انـدك محسـوب شـود.
📍 [تحف العقول، ص ۳۱۸.]
سهشنبه روز زیارتی #ائمه_بقیع
#امام_زینالعابدین | #امام_محمد_باقر #امام_جعفر_صادق (سلاماللهعلیهم)
ڪانال "درمحضر استاد آذری"
•🌱•
[ https://eitaa.com/joinchat/2854354988C8d933a5f44 ]