فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طبیعت #روسیه
سرما و خاموش شدن ماشین در یاکوتسک
یاکوتسک، شهری در سیبری خاوری و مرکز جمهوری یاقوتستان روسیه است.
دمای هوا در این شهر ٣٣٩ هزار نفری در ۱۸ ژانویه ۲۰۲۳ به منهای ۶۲.۲ درجه سانتیگراد هم رسید.
با این حال، سردترین دمای ثبتشده در یاکوتسک در ۲۵ فوریه ۱۸۹۱ بود که دمای هوا در آن روز به منهای ۶۴.۴ درجه سانتیگراد رسید.
این شهر در کرانه باختری رودخانه لنا، و در ارتفاع ۹۵ متری از سطح دریا واقع شده است و در طول زمستان در مه غلیظی فرو میرود.
#یلدا
🆔 @osveh_mehrabani
هم زمانی جشن یلدای ایرانیان با #کریسمس مسیحیان و جشن حنوکای یهودیان 🕎✝️🎄
قسمت (چهارم) 4️⃣
🔻 جشن حنوکای یهود.
🔷 این جشن که در ماه دسامبر جشن گرفته میشود و هشت روز است و تقریبا با کریسمس مسیحیان و یلدای ایرانیان برابر است، خاطره پیروزیهای کهن را در یاد یهودیان زنده میکند.
🔶 عید حنوکا یادآور یکی از معجزات در تاریخ #یهود است که بر پایه آن، تنها چراغ باقی مانده در نیایشگاه مکابیون در زمان جنگ با یونانیان، در حالی که تنها برای یک روز روغن داشته، به مدت هشت روز، روشن می ماند.
🔷 بر پایه تاریخ یهود حزب قدیسین که از اورشلیم گریختند متاتیاهو (متابیبه)، بزرگ خانواده حشمونیان را که کمی پس از آن درگذشت، به رهبری خود برگزیدند.
🔶 جانشین او پسرش یهودا ملقب به مکابی بود که علیه سلوکیان شورش کرد. وی پس از چند بار نبرد در سالهای ۱۶۶_۱۶۵ پیش از میلاد بر آنان پیروز شد و بخش بزرگی از یهودیان که دودل بودند به او پیوستند.
🔷 این پیروزی باعث شد تا آنتیوخوس چهارم به یهودیان اجازه پرداختن به امور دینی را بدهد. مکابیان به اورشلیم بازگشتند و تاکنون هم یهود این مناسبت را با عنوان عید روشنایی (حنوکا) جشن می گیرد.
🔶 در هنگام پادشاهی آنتیوخوس چهارم در ۱۷۵ (پیش از میلاد) یونانی گرایی دیرزمانی بود که در یهودیه پاگرفته بود. آنتیوخوس کوشش نمود تا باورهای یونانی را جایگزین یهودیت سازد. در ۱۶۷ (پیش از میلاد) فرمان منع آیین های یهودی را داد و خدایان یونانی و نیایشگاههای ایشان را جایگزین آئین یهود نمود.
🔷 در این زمان یک کاهن یهودی به نام ماتیسیاهو از دودمان حسمونی با رد پرستش خدایان یونانی آتش شورش را افروخته ساخت. با گریختن ماتیسیاهو (متاتیاهو) و همسرش به بیابان های یهودیه و مرگ او یهودا مکابی رهبری شورش را در دست گرفت.
🔶 لشکر بزرگی برای سرکوبی شورش فرستاده شد ولی با مرگ آنتیوخوس به سوریه بازگشت. لوسیاس سپهسالار سلوکی با توجه به آشفتگیهای درونی سلوکی آزادی دینی یهود را پذیرفت.
🔷 بنی اسرائیل به دلیل اینکه همیشه قومی تو سری خور بودند، شورش یهودا مکابی برایشان خوشایند بوده و هست و به همین جهت از وی به عنوان قهرمان ملی یاد میکنند.
🔶 ایام حنوکا امروزه مورد توجه کابالیستها و انجمن های مخفی مثل ایلومیناتی و فراماسونری میباشد. تا حدی که مراسمات جادوی آیینی و مراسمی و جادوی سیاه را در این ایام انجام میدهند که دلیلیش را عرض خواهم کرد.
🔷 با توجه به اینکه کابالیستها و ماسونها امروزه در ایام حنوکا که موسوم به عید نور و روشنایی است، جادوی سیاه را انجام میدهند تا ظلمت و تاریکی ایجاد نمایند.
🔶 پس در اصل عید ظلمت است نه نور و روشنایی و معجزه ای رخ نداده است. بلکه کاهنان سلوکیان با دستور از سوی خدایان یونانی، اقدام به تضعیف خدایان مورد پرستش بنی اسرائیل نمودند.
🔷 چرا که اگر آئین یونانی و خدایان آنرا جایگزین یهود و مناسک آن سازد، آنوقت خدایان یونانی قدرت گرفته و علاوه بر اینکه یکتا پرستان بنی اسرائیل را گمراه میکند، خدایان مورد پرستش کاهنان گمراه بنی اسرائیل را هم تضعیف میکردند.
🔶 ماتیسیاهو حشمونی که اقدام به قیام کرد، اگر به دلیل یکتاپرستی قیام کرده باشد، به پسرش یهودا مکابی نیز باید شک کرد. البته خودش هم مشکوک است. ممکن است اقدام او علیه سلوکیان به جهت تضعیف نشدن خدایان مردوک و مولوخ و بعل و.... بوده باشد.
🔷 عجیب اینکه معجزه روشن ماندن آتش معبد که یهودیان میگویند، در کتاب مکابیان که شرح حال این خاندان و شورش مکابی است ، ذکر نشده است. این کتاب جزو اپوکریفا یا اسفار مشکوک است که یهود اعتقاد بر این ندارد که جزو عهد عتیق (تنخ) قرار بگیرد. اما به آن احترام میگذارند.
🔶 ماجرای روشن ماندن آتش تا هشت روز، در تلمود و نوشته های علمای یهود آمده است. اما بعد از شورش مکابی، وقتی علما و کاهنین یهود وارد معبد شدند، شروع به بازگرداندن شعائر خویش نمودند و در این ایام، مجددا نظر خدایان خود را به خود جلب کردند و با انجام روش پرستش آنها، دوباره مانند قبل شد.
🔷 حالا ممکن است اکثر علمای یهود، یکتا پرست بوده و وارد معبد به قصد شکل گیری دوباره آداب مذهبی یهودی، شده باشند. اما در میان آنها بودند کسانی که فقط ظاهر خداپرستی داشتند و پس از حذف نام مبارک یَهُوَه (خدای یکتا)، اقدام به پرستش خدایان باستان نمودند.
🔶 از آنجایی که این ایام، ایام ظلمت است و موجوداتی اهریمنی از جمله دخانی ها که از دود خلق شدند و گروهی از اجانین فعالیت داشته و دارند و چه در زمان یهودا مکابی و چه امروز ، تعداد زیادی از این موجودات اهریمنی و شیطانی در تسخیر کاهنان یهود بوده و هست.
https://eitaa.com/ferghe_mavara
#یلدا
🆔 @osveh_mehrabani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببر #روسیه
تصاویری جالب از چهار توله نادر «ببر سیبری» یا همان «ببر آمور» در یکی از پارکهای ملی روسیه مشاهده شده و امید را برای تکثیر این گونه در انقراض احیا کرده است.
#یلدا
🆔 @osveh_mehrabani
رمان های #روسیه
در جستوجوی نان نوشته ماکسیم گورکی
کتاب در جستوجوی نان یک خود زندگینامه است. در این سبک از نگارش، احساسات و خاطرات نویسنده نقش کمرنگی در کتاب دارد. درمقابل، نویسنده بر زندگی، سرگذشت، فرازونشیبهای زندگی خود تأکید میکند. خودزندگینامه راهی برای بیان ظلم، رنج و مبارزات نویسندگان با حکومت و دستگاههای فاسد است.
«ماکسیم #گورکی» زندگی پرتلاطم خود را در یک سهگانه با نامهای «دوران کودکی»، «در جستوجوی نان» و «دانشکدههای من» شرح داده است.
گورکی از فقر به ستوه آمده بود، خوشبختی را در کلمات و دانش جستوجو میکرد؛ به همینسبب تصمیم گرفت آخرین بخت خود را برای ادامهی تحصیل امتحان کند. او که همراه با مادربزرگش زندگی میکرد، او را بزرگترین معلم خود میداند و بارها ستایشش کرده است.
ماکسیم گورکی این کتاب خواندنی را در ۲۳ فصل به نگارش درآورده است. او نویسنده و قهرمان تهیدستان است. گورکی برای آنکه به هویت کنونی خود دست پیدا کند، ماجراهای بسیاری را پشت سر گذاشته و برای بیداری ملت روسیه تاوان زیادی پرداخته است.
یکی از ویژگیهای مهم آثار گورکی قدرت تصویرسازی او با کلمات است. او با کلمات جادو میکند؛ به همین سبب آثار او همردیف ماندگارترین کتابهای جهان است. نگاه عمیق او به زندگی همواره الهامبخش بسیاری از هنرمندان و نویسندگان بوده است.
مارک دانسکوی بین سالهای ۱۹۳۸ و ۱۹۴۰ در شوروی، مجموعه سه قسمتی سهگانه گورکی را براساس خود زندگینامه وی ساخت.
نمایشنامهنویس و کارگردان آلمانی برتولت برشت نیز نمایش مادر را با همین نام در ۱۹۳۲ روی صحنه برد.
#یلدا
🆔 @osveh_mehrabani
51.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ارسالی_مخاطبین
رمان های #روسیه
کتاب گویا
«گورکی» یعنی «تلخ»؛ نامی که بهخوبی بیانگر اوضاع معیشتی و اجتماعی مردم شوروی در دوران حکومت کمونیستی و پیش از آن است.
ماکسیم گورکی صدای قشر ضعیف جامعه بهشمار میآمد و خواهان دگرگونی اجتماعی، سیاسی و فرهنگ روسیه بود.
در جستوجوی نان، دومین خودزندگینامه از سهگانه ماکسیم گورکی است که شرح تلاشها و ماجراهای نوجوانی و جوانی اوست. این کتاب حرفهای زیادی برای گفتن دارد که باید شنید!
#یلدا
🆔 @osveh_mehrabani
مطالعات روسیه
سفرنامه #روسیه
قسمت ششم
مترو یا موزه
متروی مسکو از بزرگترین خطوط قطار شهری دنیاست که در ابتدا به عنوان پناهگاههایی برای مردم در زمان جنگ مورد استفاده قرار میگرفته و به مرور زمان به سیستم اصلی حمل و نقل کشور روسیه تبدیل شد.
متروها به مانند موزه ای فوق العاده زیبا با ایستگاههایی دراعماق زمین، دیوارها و سقف های با نقاشی های خارق العاده به همراه تزئیناتی مانند لوسترهای بزرگ به جذابیتهای آن اضافه شده و از جاذبه های بی نظیر روسیه محسوب می شود.
از آنجایی که معمولا ایستگاههای مترو در سراسر دنیا بسیار شلوغ و فاقد تزئینات این چنینی است، گردشگران در #مسکو و سن پترزبورگ تماشای این ایستگاهها را از دست نمیدهند و شما نیز با دیدن برخی ایستگاه های آن، تجربهای زیبا در طول سفرتان خواهید داشت.
برای شناخت ایستگاه های مترو، شکل ام انگلیسی بالای هر ایستگاه مشخص شده است. در داخل ایستگاه ها نیز تابلوهای اعلانات به زبان های روسی و انگلیسی قابل مشاهده است. بلیط های مترو هم مانند ایران از نوع کاغذی و الکترونیکی است که می توان آن ها را از دفاتر فروش بلیط و یا از دستگاه هایی که داخل مترو است تهیه کرد.
هنگامی که سوار مترو شوید، نام ایستگاه بعد را به هر دو زبان انگلیسی و روسی می شنوید. علاوه بر این درون هر واگن مترو، نقشه ای از طول مسیر به همراه زیرنویس انگلیسی وجود دارد.
در اغلب ایستگاهها، مجسمههای عظیم و برنزی با شخصیت های حماسی و ملی نصب شده که یادآور دوران کمونیستی و فرهنگهای روسیه است؛ انگار روس ها علاقه وافری به مجسمه دارند و مجسمه های بسیاری در تمام میادین، مترو، پارک ها، خیابانها و حتی بر بام ساختمان های بلند خودنمایی می کنند؛ البته با این کار تاریخ کشور خود نیز را نشان می دهند.
ایستگاه های دیگر هم هر کدام متفاوت هستند وتاریخچه مخصوص به خود را دارند. از جمله ایستگاه های جالب، ایستگاهی بود با دیوارهای کاشی کاری شده که درب هایی به مانند آسانسور داشت و موقع توقف باز می شد. (ما در ابتدا فکر کردیم آسانسور هستند)
میانگین عمق برخی از ایستگاهها هم بسیار است، طوری که از بالای آن انتهای پله برقی به سمت پایین مشخص نبود و من اولین بار سرگیجه ای بهم دست داد.
از نظر هزینه هم استفاده از مترو به صرفه ترین گزینه برای سفرهای درون شهری است و از دیگر مزایای متروی مسکو این است که در طول مسیر به اینترنت پر سرعت رایگان مجهز هستند البته اگر خط روسی تهیه کرده باشید. بدین ترتیب می توانید با کمترین هزینه و قدم زدن در این ایستگاهها با تاریخ غنی و پربار روسیه آشنا شوید.
در مورد حلقه قهوه ای روی نقشه مترو با جستجو در اینترنت به این مطلب برخوردم: شایعه جالب راجع به خط حلقه این است که برخی اعتقاد دارند در طراحی اصلی خطوط مترو هیچ وقت خط حلقه قهوه ای لحاظ نشده بود. در واقع وجود این خط حلقه مربوط به لیوان قهوه استالین بود که آن را به شکل اتفاقی روی نقشه طراحی قرار داد و بعد از برداشتن لیوان، خط قهوه روی نقشه نشست. بدین ترتیب دستور داد که به همین صورت ساخته شود و زیردستان وی به دلیل ترس از استالین جرات سوال یا تغییر آن را نداشتند. بدین ترتیب آن خط حلقه به شکلی واقعی در مترو طراحی و ساخته شد.
چه مستبدانه ولی این کلاف پیچدرپیچ و حلقه قهوه ای درست شد.
زهرا مرادی وقار
@Moradi402
#گردشگری
🆔 @osveh_mehrabani
قبر رهبر واگنر #روسیه
قبر یوگنی ویکتورویچ پریگوژین رهبر واگنر در قبرستان پورخوف در سن پترزبورگ.
او در کنار پدرش ویکتور اوگنیویچ پریگوژین به خاک سپرده شد.
#یلدا
🆔 @osveh_mehrabani
انتخابات ریاست جمهوری #روسیه
رقیب انتخاباتی #پوتین رد صلاحیت شد
کمیسیون انتخاباتی روسیه ضمن رد درخواست نامزدی یکاترینا دونتسووا به وجود اشتباهاتی در اسناد ارائه شده توسط این روزنامهنگار و فعال سیاسی صلحطلب هنگام ثبت نام اشاره کرده است.
کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه روز شنبه درخواست نامزدی یکاترینا دونتسووا، روزنامه نگار و نماینده سابق شوراهای محلی در #مسکو را رد کرد.
خانم دونتسووا که از حدود دو سال پیش کنشگری برای دموکراسی در کشورش و نیز تلاش برای پایان جنگ در اوکراین را آغاز کرده است روز پنجشنبه گذشته رسما مدارک لازم برای ثبت درخواست نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده را به کمیسیون مرکزی انتخابات در مسکو ارائه کرده بود.
🆔 @osveh_mehrabani
احترام #روسيه به حاکمیت ارضی ایران
در دیدار«کاظم جلالی» با «میخائیل باگدانف» معاون وزیر امور خارجه روسیه، طرف روسی گزارشی از ششمین مجمع همکاری اعراب و روسیه که در تاریخ ۲۹ آذرماه در مراکش برگزار شد، ارائه داد.
در این نشست، باگدانف با تأکید بر روابط دوستانه ویژه مسکو و تهران، احترام به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی #ایران و عدم مداخله در امور داخلی را از اصول بنیادین در سیاست خارجی روسیه برشمرد.
جلالی نیز با تاکید بر حاکمیت بلافصل و تاریخی ایران بر جزایر سه گانه ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ در خلیج فارس، گفت، انتظار ما اینست که مسکو با توجه به روابط رو به رشد با جمهوری اسلامی ایران، اجازه ندهد #دشمنان روابط دو کشور از چنین مواضع و فضاهایی سوء استفاده نمایند.
🆔 @osveh_mehrabani