| 📖 #برگی_از_کتاب |
📗 حكمت نامه فاطمى
💢 دفاع جانانه
✍🏻#حضرت_فاطمه_سلام_الله_علیها ، پس از پيامبر(ص)، با نثار جان، از ولايت امیرالمومنین(ع) دفاع کرد.
رحلت پيامبر(ص) آغاز دوره اى دشوار و متمايز در زندگى فاطمه(ع) است ؛
دورانى که فاطمه را از پرده نشينى دوران رسالت بيرون آورد و به ميدان مبارزه فرا خواند.
اين دوره کوتاه، اثرگذارى او در وقايع تاريخى اسلام را جاودانه ساخته است.
او نماد مبارزه عليه حاکميت پس از پيامبر(ص) است. جامعه اسلامى در آن روزها، نمايى جديد از شخصيت فاطمه(ع) را به عيان مشاهده کرد.
🔸 فاطمه اى که نُماد پرده پوشى و ستر و عفاف بود، اينک جان بر کف، به ميدان دفاع از امام زمان و مولاى خود آمده بود.
او که برترين فضيلت زن را اين مى دانست که : «مردى او را نبيند و او نيز مردى را نبيند» ، اکنون در خطّ مقدّم مبارزه و انجام وظيفه بود؛ مدافعى تمام قد از ولايت که در اين مسير، سخن گفت، کتک خورد، فرزندى را که باردار بود، فدا کرد، ناله و نفرين کرد و...، تا جامعه خواب آلود و رخوت زده زمان خود را بيدار کند، به تحرّک وا دارد و از خمودگى رهايى بخشد.
~☆~ فاطمه اى که لحن و آهنگ سخنش را تا کنون مردى نشنيده بود، اکنون در مسجد پيامبر(ص) همچون خطيبى سخنور سخنرانى مى کند، استدلال مى آورد، احتجاج مى کند، نهيب مى زند، هشدار مى دهد، توبيخ و شماتت مى کند، اندرز مى دهد، دشمن را به کنارى مى راند و حقّانيت امير مؤمنان عليه السلام و ولايت الهى او را تا هماره تاريخ فرياد مى زند.
📖 حكمت نامه فاطمى، ص 17
🔰 @p_eteghadi 🔰
✅پاسخ:
غیبت امام زمان(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) یکی از اسرار الهی است؛ یعنی خداوند بر اساس مصلحتهایی که خود میداند، امام دوازدهم را از دیدگان انسانها غایب ساخت. به این معنا که امام (علیهالسلام) در جامعه حاضر است، ولی ظاهر نیست. بر اساس روایات، امام(علیهالسلام) از زندگی طبیعی برخوردار است، مردم را میبیند؛ صدای آنان را میشنود و در اجتماعات آنها وارد میشود، اما مردم ایشان را نمیبینند یا نمیشناسند و تا موانع ظهور که از طرف خود مردم است، برطرف نگردد، امام(علیهالسلام) ظهور نخواهد کرد.
غیبت امام(علیهالسلام) اگرچه سبب از دست رفتن برخی از فواید ظهور ایشان میشود، لکن فیض بخشی وجود مقدس او با غیبت منافاتی ندارد. وجود امام(علیهالسلام) ثمرات ظاهری و باطنی بسیاری دارد که برخی از آنها، عبارتند از:
1- امام(علیهالسلام) واسطه فیض وجود به تمام مخلوقات و قلب عالم امکان است. هر نعمتی که از ناحیه خداوند به مخلوقات میرسد، بهواسطه امام است؛ در واقع خداوند بهوسیله او که موجود برتر و کاملتری است، فیوضات خود را به مخلوقات میرساند، در زیارت جامعه کبیره، این گونه آمده است: «بکم فتح الله و بکم یختم وبکم ینزل الغیث و بکم یمسک السماء ان تقع علی الارض الا باذنه» «خداوند به سبب شما عالم را آغاز کرد و به سبب شما نیز آن را ختم میکند؛ به سبب وجود شما باران میفرستد و به برکت وجود شما آسمان را نگه داشته است؛ از اینکه بر زمین فرود آید، جز به اراده او» بنابراین وجود امام حتی در غیبت و نهان زیستی، سرچشمه حیات همه موجودات است تا آنجا که در روایت میفرماید: «هرگاه زمین از حجت الهی خالی بماند، اهل خود را فرو میبرد»1.
2- امنیت و آرامش اهل زمین به وسلیه امام(علیهالسلام) است. شاهد این مطلب آیه «و ما کان الله لیعذبهم و انت فیهم»؛ خداوند ایشان را عذاب نکند، در حالی که تو در میان ایشان هستی. در این جهت وجود امام مثل وجود پیغمبر است و امام زمان(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) فرمود: «نحن امان لاهل الارض. من امانم برای اهل زمین»2.
2- وجود امام(علیهالسلام) امنیت فکری و روحی فراهم میکند؛ زیرا با رهبری امام(علیهالسلام)، انحرافات فکری و عقیدتی که موجب تزلزل روحی و فکری جامعه است، از بین میرود و امنیت فکری و روحی ایجاد میشود.
3- نقطه اتکاء بندگان در حوادث روزگار است؛ مردم در سایه وجود امام(علیهالسلام) احساس آرامش دارند و به آینده امیدوارند. اعتقاد به وجود امام زمان(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) امید را در دلها زنده نگه داشته و انسانها را به خودسازی و آمادگی برای قیام بزرگ جهانی فرا میخواند. هانری کربن مستشرق غربی میگوید: «به عقیدهی من مذهب تشیّع، تنها مذهبی است که رابطهی هدایت الهی را میان خدا و خلق برای همیشه نگه داشته است و به طور پیوسته، ولایت را زنده و پابرجا میدارد.
4- مردم میتوانند به حضرت مهدی(عجلاللهتعالیفرجهالشریف)، توسل پیدا کنند و از دستگیری و امدادهای امام(علیهالسلام) بهرهمند شوند. امام زمان(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) در توقیع شریف خود به شیخ مفید مینویسد: (ما در رسیدگی و سرپرستی شما کوتاهی و اهمال نکرده و یاد شما را از خاطر نبردهایم که اگر جز این بود، دشواریها و مصیبتها به شما فرود میآمد و دشمنان، شما را ریشه کن میکردند3.
5- غیبت ایشان اتمام حجتی بر مردم است. اگر امام زنده باشند و غایب، مردم میدانند که علت غیبت، خود آنها هستند و حق اعتراض بر خدا را ندارند، اما اگر امام(علیهالسلام) به دنیا نیامده باشد، زمینه اعتراض مردم به خدا هست که به خاطر محرومیت از منافع وجود امام (علیهالسلام) بگویند: خدایا اگر تو امام را زنده میکردی، شاید ما با او همراه میشدیم.
6- از ملاقات بزرگان شیعه و سنی با امام زمان(علیهالسلام) نقلهای زیادی در کتب معتبر آمده است.
بر اساس مطالب مذکور در زمان غیبت، انسانها از وجود مقدس امام زمان(علیهالسلام) نفع میبرند، همچنان که پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) فرمودند: سوگند به خدایی که مرا به پیامبری برانگیخت در زمان غیبتش از او نفع میبرند و از نور ولایتش بهره میگیرند، همانگونه که از خورشید پشت ابر استفاده میکنند4.
نتیجه :
1-غیبت امام زمان (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) از اسرار الهی است.
2- امام حاضر است و تمام تکالیف امامت را انجام میدهد، فقط ظاهر نیست.
3- فیض بخشی وجود مقدس او متوقف بر ظاهر بودن ایشان نیست.
4- از جمله برکات وجود امام آن است که ایشان واسطه فیض وجود به مخلوقاتاند. امیدواری انسانها، پاسداری از آیین خدا، نجات شیعیان از شر دشمنان، دستگیری از شیعیان در مصیبتها، اتمام حجت بر مردم... از دیگر برکات وجود ایشان است.
4- در طی تاریخ مؤمنین بسیاری امکان ملاقات با امام زمان (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) را داشتهاند.
منبع
http://www.pasokhbesoalat.ir/
🔰 @p_eteghadi 🔰
#خطبه_غدیریه ✨
ای مردم، او را فضیلت دهید که خدا او را فضیلت داده است، و او را قبول کنید که خداوند او را منصوب نموده است.
📆 ۱ روز تا روز موعود ♥️
🔰 @p_eteghadi 🔰
268.6K
سوال:
#امتحانات_سخت
❓چرا این خانواده های که باخدا هستند ایمانشون قوی است چرا گرفتاری زیاد دارند؟ چرا اینقدر ؟بیمار میشند و خوب نمیشند؟ چرا خدا آدم های بد رو اینطوری نمیکنه ؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا کسی که می خواهد دینش را تغییر دهد مرتد محسوب می شود و مجازات دارد؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ها علیٌّ بَشَرٌ کَیْفَ بَشَر
🌺 فرارسیدن عید سعید غدیرخم مبارک
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ #حدیث_روز
🔸پیامبر اکرم (ص):
🔹روز غدیر خم برترین عیدهاى امت من است و آن روزى است که خداوند بزرگ دستور داد؛ آن روز برادرم على بن ابى طالب را به عنوان پرچمدار (و فرمانده) امتم منصوب کنم، تا بعد از من مردم توسط او هدایت شوند، و آن روزى است که خداوند در آن روز دین را تکمیل و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را به عنوان دین براى آنان پسندید. (امالى صدوق: ۱۲۵، ح.۸)
🔰 @p_eteghadi 🔰
لوح | پرسش و پاسخ مهدوی
➕ آیا عبارت و عجل فرجهم پس از صلوات در احادیث آمده یا توسط علاقمندان به حضرت اضافه شده است؟🤔
#پرسش_و_پاسخ_مهدوی
بخش۲۲
🔰 @p_eteghadi 🔰
💖امروز به هرکوچه اذان باید گفت
💖در وصف علی ز آسمان باید گفت
💖چون عید امیر مومنین است
💖تبریک به صاحب الزمان باید گفت
🌺عیداللهالاکبر ، یوم النصب الامیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام ، عید سعید غدیر خم بر عموم مسلمانان جهان مبارک باد🌺
🔰 @p_eteghadi 🔰
🎉عید غدیر را فرمودهاند: «عید اللَّه الاکبر»؛ از همهی اعیاد موجود در تقویم اسلامی این عید بالاتر است؛ پرمغزتر است؛ تأثیر این عید از همه این اعیاد بیشتر است. چرا؟ چون تکلیف امت اسلامی در زمینه هدایت، در زمینهی حکومت، در این حادثه غدیر معیّن شده است. حرفی نیست که بر طبق توصیه پیامبر اعظم در غدیر عمل نشد - پیغمبر هم طبق بعضی از روایتها خبر داده بود که عمل نخواهد شد - اما مسئله غدیر، مسئله ایجاد یک شاخص است، یک معیار و میزان است. تا آخر دنیا مسلمانان میتوانند این شاخص را، این معیار را جلوی خودشان قرار بدهند و تکلیف مسیر عمومیِ امت را معیّن کنند. اینی که پیغمبر اکرم حساسترین زمان را برای اعلام مسئله ولایت انتخاب کرد، این انتخابِ پیغمبر نبود، انتخابِ خدای متعال بود. از طرف پروردگار وحی رسید که: «بلّغ ما انزل الیک من ربّک».نه اینکه پیغمبر مسئله امامت و ولایت را از سوی پروردگار قبلاً نمیدانست؛ چرا، از اولِ بعثت برای پیغمبر مسئله روشن بود.
بعد هم حوادث گوناگون این بیست و سه سال، آنچنان این حقیقت را عریان کرد و آشکار کرد که جای تردیدی باقی نمیگذاشت؛ اما اعلان رسمی باید در حساسترین زمان اتفاق میافتاد و به دستور پروردگار اتفاق افتاد: «بلّغ ما انزل الیک من ربّک و أن لم تفعل فما بلّغت رسالته»؛ یعنی این یک رسالت الهی است که باید بگوئی. بعد هم که در غدیر خم، در نزدیکی جحفه، نبی مکرم مردم را متوقف کردند، کاروانهای حجاج را جمع کردند و این مطلب را اعلان کردند، آیهی شریفه آمد که: «الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی»؛ نعمت کامل شد، دین کامل شد. (۱۵ آذر ۱۳۸۸)
🔰 @p_eteghadi 🔰