بسم الله الرحمن الرحیم
🌙 رمضان ، 🌸 بهار قرآن
📋 برایتان بهتر است! ؛ خداوند در این آیه نکاتی را درباره روزه گرفتن تذکر می دهد. اینکه بیماران و یا مسافران از این حکم معافند و البته باید قضای آن را به جا آورند و یا کسانی که طاقت روزه گرفتن ندارند، می توانند به جای روزه گرفتن کفاره بدهند (چه بهتر که بیش از این در راه خدا اطعام کنند.) اما نکته بسیار جالب جمله پایانی آیه است که خداوند می فرماید اینکه روزه بگیرید برای شما بهتر است اگر بدانید. این نکته می تواند به اثرات فراوان تربیتی، اجتماعی و بهداشتی روزه اشاره داشته باشد. امروزه تاثیرات فراوان از نظر بهداشتی و سلامت برای روزه به اثبات رسیده است که از نظر برخی از پژوهشگران، حتی پیشگیری از برخی سرطان ها را هم شامل می شود.
🔷 آیه روز:
أَيَّامًا مَعْدُودَاتٍ فَمَنْ كَانَ مِنْكُمْ مَرِيضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ وَ عَلَى الَّذِينَ يُطِيقُونَهُ فِدْيَةٌ طَعَامُ مِسْكِينٍ فَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْرًا فَهُوَ خَيْرٌ لَهُ وَ أَنْ تَصُومُوا خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ (بقره / آیه 184)
🔶 ترجمه:
چند روز معدودي را (بايد روزه بداريد) و كساني كه از شما بيمار يا مسافر باشند روزهاي ديگري را (بجاي آن روزه بگيرند) و بر كساني كه قدرت انجام آن را ندارند (همچون بيماران مزمن و پيرمردان و پيرزنان) لازم است كفاره بدهند، مسكيني را اطعام كنند، و كسي كه كار خير را پذيرا شود براي او بهتر است، و روزه داشتن براي شما بهتر است اگر بدانيد.
#احکام ، #روزه، #رمضان
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨﷽✨
🌙 مهمترین تغییر و احساس معنوی که باید در ماه رمضان داشته باشیم چیست؟
✍عوامل مختلفی میتوانند به تقویت معنوی ما در این ماه کمک کنند. اما اولین عامل ایجاد احساس معنوی در ماه مبارک رمضان این است که باور کنیم مورد احترام ویژۀ پروردگار هستیم. شاید مهمترین عنصری که باید در ماه رمضان وارد فضای روحی و فکری خودمان کنیم این باشد که درک کنیم «ما در این ماه گرامی داشته شدهایم» یعنی باید این کلام سول خدا(ص) را باور کنیم که فرمود: «و شما در این ماه از سوی خداوند گرامی داشته شدهاید؛ وَ جُعِلْتُمْ فِیهِ مِنْ أَهْلِ کَرَامَةِ اللَّه» (خطبۀ شعبانیه؛ امالی صدوق/۹۳)
🔻با اینکه این باور یک احساس شیرین به دنبال دارد، و انسان طبیعتا احساسات شیرین را دوست دارند، اما خیلیها نمیتوانند این را باور کنند، شبیه کسانی نباشیم که آنقدر در نزد خودشان بیمقدارند وقتی به آنها احترام گذاشته میشوند، این احترام را به خود نمیگیرند، گویی اصلاً خودشان را لایق احترام نمیدانند و آدم حساب نمیکنند. این غیر از تواضع است این احساس حقارت را گناه موجب میشود و ابلیس دامن میزند.
🔻خداوند متعال ما در این ماه گرامی داشته است. و این خیلی کمک میکند به آدم شدن ما. به فرمودۀ رسول خدا نفس ما در این ماه تسبیح است خواب ما عبادت است اعمال ما قبول میشود دعای ما مستجاب میشود اصلا ما در این ماه مهمانیم. مهمان دیگران عزیز خداست مهمان خود خدا چقدر عزیز خدا خواهد بود؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌙فواید روزه گرفتن از نظر علم پزشکی👨⚕
🔹در ۶ روز نخست ماه مبارک رمضان حرارت بدن ۱/۵ درجه پایین می آید که افرادی که دارای عفونت هستند، عفونت بدن کاهش پیدا می کند.
🔸از روز ۶ اُم ماه مبارک رمضان تا ۱۰ اُم عفونت های بدن دفع پیدا می کنند و همچنین کلسیم مازاد از بدن خارج می شود، معده شروع به پاکسازی می کند و مواد زائد را خارج می کند.
🔹از روز ۱۰ اُم تا ۱۴ اُم ماه مبارک رمضان پاکسازی سیستم عصبی و تقویت سیستم عصبی انجام می گیرد.
🔸از روز ۱۴ اُم تا ۲۱ اُم ماه مبارک رمضان پاکسازی عروق و قلب انجام می گیرد. غلظت خون در این روز ها پاکسازی و تخلیه می شود.
🔹۲۱ اُم تا ۳۰ اُم ماه مبارک رمضان تمامی عفونتها و مواد زائد از بدن بیرون می رود.
🔺در پایان ماه مبارک رمضان با بدنی سالم و تصفیه شده از مواد زائد روبرو هستیم به شرط تغذیه ای صحیح در ماه رمضان
🔰 @p_eteghadi 🔰
#دستورات_ماثور
🔴 نماز و دعای مخصوص #شب_سوم از #ماه_مبارک_رمضان
🔻۱. نمازمخصوص شب سوم :
هر كه در شب سوم ماه رمضان ده ركعت نماز- در هر ركعتي يك بار فاتحه الكتاب و پنجاه مرتبه سوره توحيد (قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ)- را بخواند، ندا دهندهاي از جانب خداي تعالي او را ندا دهد: آگاه باشيد! كه فلان بن فلان، آزادشده خدا از آتش است، و درهاي آسمان برايش گشوده گردد. و هر كه در اين شب برخيزد و شبزندهداري كند، خداوند او را بيامرزد. 1
🔻۲. دعايي که از پيامبر صلي الله عليه و آله براي اين شب روايت شده است:
يَا إِلَهَ إِبْرَاهِيمَ وَ إِلَهَ إِسْحَاقَ وَ إِلَهَ يَعْقُوبَ وَ الْأَسْبَاطِ رَبَّ الْمَلَائِكَةِ وَ الرُّوحِ السَّمِيعَ الْعَلِيمَ الْحَلِيمَ الْكَرِيمَ الْعَلِيَّ الْعَظِيمَ لَكَ صُمْتُ وَ عَلَي رِزْقِكَ أَفْطَرْتُ وَ إِلَي كَنَفِكَ آوَيْتُ وَ إِلَيْكَ أَنَبْتُ وَ إِلَيْكَ الْمَصِيرُ وَ أَنْتَ الرَّءُوفُ الرَّحِيمُ قَوِّنِي عَلَي الصَّلَاةِ وَ الصِّيَامِ وَ لَا تُخْزِنِي يَوْمَ الْقِيامَةِ إِنَّكَ لا تُخْلِفُ الْمِيعادَ. 2
📚۱.اربعون حدیثا ح۴۰ ص۸۷
📚۲.اقبال الاعمال ج۱ ص۱۱۸
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 حدیث
💎 معنای رمضان
🔻پيامبر صلّیاللهعلیهوآله:
إنّما سُمِّیَ الرَّمَضانُ لأنّهُ یَرمَضُ الذُّنوبَ
🌘 #رمضان را رمضان نامیده اند؛ چون گناهان را میسوزاند.
📚 میزان الحکمه ، ح ۷۴۴۱
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌙 دعای روز سوم ماه مبارک رمضان
اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي فِيهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِيهَ، وَ بَاعِدْنِي فِيهِ مِنَ السَّفَاهَةِ وَ التَّمْوِيهِ، وَ اجْعَلْ لِي نَصِيبا مِنْ كُلِّ خَيْرٍ تُنْزِلُ فِيهِ، بِجُودِكَ يَا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِينَ .
خدایا در این ماه به من تیزهوشی و بیداری عنایت فرما، و از بی خردی و اشتباه دورم ساز، و از هر خیری که در این ماه نازل می کنی، برایم بهره ای قرار ده، و به حق جودت ای جودمندترین جودمندان.
🔰 @p_eteghadi 🔰
📚شهر خدا
💠کتاب شهر خدا نوشتهای است دربارۀ رازهای روزهداری در ماه مبارک رمضان، که به ابعاد تربیتی و برخی از زیباییهای معنوی این مهمانی الهی میپردازد؛ نکات سودمندی که کمتر به آنها توجه شده است.
💠«شهر خدا» به شما درباره رمضان و رازهای روزهداری خواهدگفت.این اثر بر اساس سخنرانیهای مختلف حجت الاسلام پناهیان پیرامون ماه مبارک رمضان که از میان سخنرانیهای مربوط به «ده سال اخیر» شناسایی شدهاند، تنظیم شده است و پس از انجام اصلاحات و بازنگری نهایی توسط ایشان، آماده عرضه شده است.
💠کتاب «شهر خدا» را نباید صرفاً کتابی درباره اسرار و آداب ماه مبارک رمضان قلمداد کرد. در خلال فصلهای کتاب، به تناسب بحث از رازها و آداب ماه مبارک رمضان، برخی از پرسشهای کلیدی جوانان در مورد دین پاسخ داده شده و برخی از مفاهیم اخلاقی و راهکارهای دستیابی به آن تبیین شده است؛ به گونهای که بخش قابل توجهی از مطالب کتاب فراتر از ماه مبارک رمضان، در طول سال و در مسیر دینداری بهکار میآید.
#معرفی_کتاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌙اسماءُ الحُسنی ۲
🎵تواشیح خاطره انگیز و به یادماندنی ماه مبارک رمضان
🎼با نغمات جدید و سبکی متفاوت
🔸در باشکوه ترین مسجد تاریخی دنیا
🕌مسجد جامع عباسی،میدان نقش جهان اصفهان
🌀کاری از:
💠گروه تواشیح بین المللی تسنیم💠
📺مشاهده و دریافت فیلم باکیفیت:
🌐 aparat.com/v/1kKEU
🖥شناسه کانال ایتا:
📲 @tasnim_esf
#ماه_رمضان
🔰 @p_eteghadi 🔰
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙 رمضان ، 🌸 بهار قرآن
📋 انفاق، از مهمترین اسباب نجات در قیامت؛ آیه درباره انفاق است. يكى از وظائفى كه سبب وحدت جامعه (کاهش فاصله طبقاتی) و تقويت حكومت و بنيه دفاعى و جهاد مى شود. با توجه به ذکر کلمه روزی، انفاق مورد نظر مفهوم وسيعى دارد كه هم انفاقهاى مالى واجب و مستحب را شامل مى شود و هم انفاقهاى معنوى مانند علم و دانش و امور ديگر. در این آیه تاکید می شود که راه هاى نجاتى كه در دنيا از طرق مادى وجود دارد هيچكدام در قیامت نیست. نه معامله اى قابل انجام است كه سعادت و نجات از عذاب را براى خود بخريد و نه دوستيهاى مادى اين جهان در آنجا نفعى به حال شما دارد و نه شفاعت در آنجا به حال شما سودى دارد. بنابراين شما با ترك انفاق و انباشتن اموال و بخل نسبت به ديگران تمام درهاى نجات را به روى خود بسته ايد.
🔷 آیه روز :
َ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْنَاكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ يَوْمٌ لَا بَيْعٌ فِيهِ وَ لَا خُلَّةٌ وَ لَا شَفَاعَةٌ وَ الْكَافِرُونَ هُمُ الظَّالِمُونَ (بقره / آیه 254)
🔶 ترجمه :
اي كساني كه ايمان آورده ايد! از آنچه به شما روزي داده ايم، انفاق كنيد! پيش از آنكه روزي فرا رسد كه در آن، نه خريد و فروش است (تا بتوانيد سعادت و نجات از كيفر را براي خود خريداري كنيد)، و نه دوستي (و رفاقتهاي مادي سودي دارد)، و نه شفاعت، (زيرا شما شايسته شفاعت نخواهيد بود). و كافران، خود ستمگرند، (هم به خودشان ستم مي كنند، هم به ديگران).
🔰 @p_eteghadi 🔰
┅⊰༻▫️💠
اتصاف رمضان به ضیافت، یک تعبیر ذوقی نیست که اهل ادب و عرفان آن را وضع کرده باشند.
بلکه تعبیری است که شخص نازنین پیامبر (ص) که آگاه به تمامی حقایق عالماند، آن را برای رمضان به کار گرفتهاند و از اولین جملاتی است که در خطبه شعبانیه بیان فرمودهاند: «هُوَ شَهْرٌ دُعِیتُمْ فِیهِ إِلَی ضِیَافَةِ اللَّهِ؛ شما در این ماه به مهمانی خدا دعوت شدهاید.»
مهمان اگر در ضیافت زحمتی بکشد، تشکری مضاعف دریافت میکند و اگر استراحت هم بکند، باز از قدرش کم نمیشود. در مقابل، میزبان از او چشمداشت تقدیر ندارد و در جریان پذیرایی تنها به فکر بهرهبرداری مهمانان است تا برداشتهای خودش. از لبخند مهمان خرسند میشود و مدام از سیرابی و لبریزی او سؤال میکند.
📚 کتاب شهر خدا؛ حجت الاسلام پناهیان؛ ص ۲۷_۳۱
┅⊰༻▫️💠
#ویژههای_رمضانی #گزیده_کتاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨﷽✨
🌙اعمال سحرهای ماه مبارک رمضان
🌻 ۱- سحرى خوردن، و آن را ترک نكند گرچه به خوردن يک خرماى خشک، يا نوشيدن شربتى از آب باشد و بهترين سحریها سويق يعنى قاووت و خرماست. و در خبر وارد شده كه خدا و فرشتگان صلوات میفرستند بر آنهايى كه در سحرها استغفار میكنند و سحرى میخورند.
🌻 ۲- هنگام خوردن سحرى سوره «انّا انزلناه» را بخواند، كه هركه اين سوره مبارک را هنگام افطار كردن و سحرى خوردن بخواند، در فاصله بين اين دو زمان ثواب كسى را دارد كه در راه خدا در خون خود غلطيده است.
🌻 ۳- بخواند در سحرهای ماه مبارک دعاى عظیم الشأنى را که از حضرت امام رضا علیه السّلام نقل شده که فرمودهاند این دعایى است که حضرت امام محمّد باقر علیه السّلام در سحرهاى ماه رمضان می خواندند:
▫️اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ مِنْ بَهَائِکَ بِأَبْهَاهُ وَ کُلُّ بَهَائِکَ بَهِیٌّ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِبَهَائِکَ کُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ مِنْ جَمَالِکَ بِأَجْمَلِهِ وَ کُلُّ جَمَالِکَ ........
🌻 ۴- دعای ابوحمزه ثمالی
در مصباح شیخ است که روایت کرده ابو حمزه ثمالى که حضرت امام زین العابدین علیه السّلام در ماه رمضان بیشتر از شب را نماز میکرد و چون سحر میشد این دعا را میخواند:
▫️إِلَهِی لا تُؤَدِّبْنِی بِعُقُوبَتِکَ وَ لا تَمْکُرْ بِی فِی حِیلَتِکَ مِنْ أَیْنَ لِیَ الْخَیْرُ یَا رَبِّ وَ لا یُوجَدُ إِلا مِنْ عِنْدِکَ وَ مِنْ أَیْنَ لِیَ النَّجَاةُ وَ
🌻 ۵- و نيز شيخ فرموده كه در سحر اين دعا را میخوانی:
▫️يا عُدَّتي في كُرْبَتي، وَيا صاحِبي في شِدَّتي، وَيا وَلِيّي في نِعْمَتي، وَيا غايَتي في رَغْبَتي، اَنْتَ السّاتِرُ عَوْرَتي، وَالْمُؤْمِنُ رَوْعَتي، وَالْمُقيلُ عَثْرَتي، فَاغْفِرْ لي خَطيئَتي، اَللَّـهُمَّ اِنّي اَسْئَلُكَ خُشُوعَ الاْيمانِ قَبْلَ
🌻۶- میخوانی دعای ادريس را كه شيخ صدوق و سیّد بن طاووس روايت كردهاند و طالب آن رجوع به مصباح يا اقبال نمايد.
🌻۷- میخوانی اين دعا را كه مختصرترين دعاهای سحر است و در اقبال است
▫️يا مَفْزَعي عِنْدَ كُرْبَتي، وَيا غَوْثي عِنْدَ شِدَّتي، اِلَيْكَ فَزِعْتُ، وَبِكَ اسْتَغَثْتُ، وَبِكَ لُذْتُ لا اَلُوذُ بِسِواكَ، وَلا اَطْلُبُ الْفَرَجَ اِلاّ مِنْكَ، فَاَغِثْني وَفَرِّجْ عَنّي يا مَنْ يَقْبَلُ الْيَسيرَ، وَيَعْفُو عَنِ الْكَثيرِ، اِقْبَلْ مِنِّي الْيَسيرَ، وَاعْفُ عَنِّي الْكَثيرَ، اِنَّكَ اَنْتَ الْغَفُورُ الرَّحيمُ، اَللَّـهُمَّ اِنّي اَسْئَلُكَ ايماناً تُباشِرُبِهِ قَلْبي، وَيَقيناً حَتّي اَعْلَمَ اَنَّهُ لَنْ يُصيَبني اِلاّ ما كَتَبْتَ لي، وَرَضِّني مِنَ الْعَيْشِ بِما قَسَمْتَ لي، يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ. يا عُدَّتي في كُرْبَتي، وَيا صاحِبي في شِدَّتي، وَيا وَلِيّي في نِعْمَتي، وَيا غايَتي في رَغْبَتي، اَنْتَ السّاتِرُ عَوْرَتي، وَالاْمِنُ رَوْعَتي، وَالْمُقيلُ عَثْرَتي، فَاغْفِرْ لي خَطيـئَتي، يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ.
🌻۸- میخوانى این تسبیحات را که در اقبال است:
سبْحَانَ مَنْ یَعْلَمُ جَوَارِحَ الْقُلُوبِ سُبْحَانَ مَنْ یُحْصِی عَدَدَ الذُّنُوبِ سُبْحَانَ مَنْ لا یَخْفَى عَلَیْهِ خَافِیَةٌ فِی السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرَضِینَ سُبْحَانَ الرَّبِّ الْوَدُودِ سُبْحَانَ الْفَرْدِ الْوِتْرِ سُبْحَانَ الْعَظِیمِ الْأَعْظَمِ سُبْحَانَ مَنْ لا یَعْتَدِی عَلَى أَهْلِ مَمْلَکَتِهِ سُبْحَانَ مَنْ لا یُؤَاخِذُ أَهْلَ الْأَرْضِ بِأَلْوَانِ الْعَذَابِ سُبْحَانَ الْحَنَّانِ الْمَنَّانِ سُبْحَانَ الرَّءُوفِ الرَّحِیمِ سُبْحَانَ الْجَبَّارِ الْجَوَادِ سُبْحَانَ الْکَرِیمِ الْحَلِیمِ سُبْحَانَ الْبَصِیرِ الْعَلِیمِ سُبْحَانَ الْبَصِیرِ الْوَاسِعِ سُبْحَانَ اللَّهِ عَلَى إِقْبَالِ النَّهَارِ سُبْحَانَ اللَّهِ عَلَى إِدْبَارِ النَّهَارِ سُبْحَانَ اللَّهِ عَلَى إِدْبَارِ اللَّیْلِ وَ إِقْبَالِ النَّهَارِ [سُبْحَانَ اللَّهِ عَلَى إِقْبَالِ النَّهَارِ وَ إِدْبَارِ اللَّیْلِ سُبْحَانَ اللَّهِ عَلَى إِقْبَالِ النَّهَارِ وَ إِقْبَالِ اللَّیْلِ] وَ لَهُ الْحَمْدُ وَ الْمَجْدُ وَ الْعَظَمَةُ وَ الْکِبْرِیَاءُ مَعَ کُلِّ نَفَسٍ وَ کُلِّ طَرْفَةِ عَیْنٍ وَ کُلِّ لَمْحَةٍ سَبَقَ فِی عِلْمِهِ سُبْحَانَکَ مِلْأَ مَا أَحْصَى کِتَابُکَ سُبْحَانَکَ زِنَةَ عَرْشِکَ سُبْحَانَکَ سُبْحَانَکَ سُبْحَانَکَ
🌻و بدان که علما فرمودهاند که اگر نیّت روزه را بعد از خوردن سحری بکند بهتر است و از اوّل شب تا به آخر شب میتوان نیّت کرد و همین که میداند و قصد دارد که فردا از براى خدا روزه بگیرد و امساک از مفطرات کند بس است و شایسته است که در سحرها نماز شب را ترک نکند و تهجّد به عمل آورد
☆ برای خواندن دعاهای کامل به مفاتیح الجنان مراجعه شود.
🔰 @p_eteghadi 🔰
نماز مغرب و عشا را در ماه مبارک رمضان قبل از افطار بخوانیم یا بعد از افطار؟.mp3
1.66M
⭕️ سوال
⁉️ نماز مغرب و عشا را در ماه مبارک رمضان قبل از افطار بخوانیم یا بعد از افطار؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔗 https://btid.org/fa/video/186580
📎 #امام_زمان
📎 #ماه_رمضان
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ سوال
⁉️ بهترین نتیجه ای که در ماه مبارک رمضان برای ما اتفاق بیفتد چیست؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔗 https://btid.org/fa/video/187514
📎 #امام_زمان
📎 #عید_نوروز
🔰 @p_eteghadi 🔰
#دستورات_ماثور
🔴 نماز و دعای مخصوص شب چهارم #ماه_مبارک_رمضان
🔻 ۱.هر كه در شب چهارم ماه رمضان هشت ركعت نماز- در هر ركعتي يك حمد و بيست مرتبه سوره قدر إِنَّا أَنْزَلْناهُ- را بخواند، خداوند تعالي عملش را در اين شب بالا برد مانند عمل هفت پيغمبر كه رسالات الهي را ابلاغ كرده باشند. 1
🔻 ۲.دعايي که از پيامبر صلي الله عليه و آله براي اين شب روايت شده است:
يا رَحْمنَ الدُّنْيا وَ الآخِرَةِ وَ رَحِيمَهُما، وَ يا جَبَّارَ الدُّنْيا وَ يا مالِكَ الْمُلُوكِ، وَ يا رازِقَ الْعِبادِ، هذا شَهْرُ التَّوْبَةِ، وَ هذا شَهْرُ الثَّوابِ، وَ هذا شَهْرُ الرَّجاءِ، وَ أَنْتَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ.أَسْأَلُكَ أَنْ تَجْعَلَنِي فِي عِبادِكَ الصَّالِحِينَ، الَّذِينَ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ، وَ أَنْ تَسْتُرَنِي بِالسِّتْرِ الَّذِي لا يُهْتَكُ، وَ تُجَلِّلَنِي بِعافِيَتِكَ الَّتِي لا تُرامُ، وَ تُعْطِيَنِي سُؤْلِي، وَ تُدْخِلَنِي الْجَنَّةَ بِرَحْمَتِكَ، وَ أَنْ لا تَدع لِي ذَنْباً إِلَّا غَفَرْتَهُ، وَ لا هَماً إِلَّا فَرَّجْتَهُ، وَ لا كُرْبَةً إِلَّا كَشَفْتَها، وَ لا حاجَةً إِلَّا قَضَيْتَها، بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، إِنَّكَ أَنْتَ الْأَجَلُّ الْأَعْظَمُ.2
📚 ۱. چهل حدیث شهید اول ص۸۷
📚 ۲. اقبال الاعمال ج۱ ص۱۲۴
#اعمال
🔰 @p_eteghadi 🔰
امام صادق علیهالسلام:
خداوند روزه را واجب کرد تا بدینوسیله دارا و ندار(غنی و فقیر) مساوی گردند.🌸
📚 من لا یحضره الفقیه ج۲ ص۴۳ ح۱.
#ماه_رمضان
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌙 دعای روز چهارم ماه رمضان
خدایا بهم قوّت بده که بتونم امر و دستورتو عملی کنم
🔰 @p_eteghadi 🔰
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙 رمضان ، 🌸 بهار قرآن
📋 نخستین خانه مردم؛ اینکه كعبه به عنوان قبله مسلمانان انتخاب شده است، جاى
تعجب نيست، زيرا مطابق آیه اين نخستين خانه توحيد است، و با سابقه ترين معبدى است كه در روى زمين وجود دارد، هيچ مركزى پيش از آن مركز نيايش و پرستش پروردگار نبوده است. بکه مطابق برخی روایات نام محل بنای خانه کعبه است و به معنی محل ازدحام می باشد. می دانیم كه خانه كعبه به دست آدم (عليه السلام ) ساخته شد و و به وسيله ابراهيم خليل تجديد بنا گردید. جالب است در آیه کعبه به عنوان خانه مردم معرفى شده، و اين تعبير بيان كننده اين حقيقت است كه آنچه بنام خدا و براى خدا است بايد در خدمت مردم و بندگان او باشد.
🔷 آیه روز :
َ إِنَّ أَوَّلَ بَيْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِي بِبَكَّةَ مُبَارَكًا وَهُدًى لِلْعَالَمِينََ (آل عمران / آیه 96)
🔶 ترجمه :
نخستين خانه اي كه براي مردم (و نيايش خداوند) قرار داده شد در سرزمين مكه است كه پر بركت و مايه هدايت جهانيان است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
| #زلال_معرفت |
❗️ بايد ابتدا از عقاید سؤال شود، نه از نماز!
🔰 توضيحى در باره نخستين پرسش پس از مرگ!
✍️ چند حديث، نماز را نخستين سؤال پس از مرگ دانستهاند. ... اما پرسش، اين است كه نماز از اعمال و عبادات است و در رتبهاى متأخّر از عقايد (توحيد و نبوّت) قرار دارد . بايد ابتدا از آنها سؤال شود و نه از نماز!
🚩 آنچه پرسش را پيچيده مىكند، رواياتى است كه مواردى ديگر غير از نماز را نيز از نخستين پرسشها دانستهاند.
~~☆ با گردآورى و دستهبندى احاديث ناظر به موضوع، می توان به پاسخ مسئله دست يافت.
❖۱ . دسته نخست، توحيد، نبوّت و ولايت اهل بيت عليهم السلام را نخستين سؤال از انسان پس از مرگش مىدانند.
#پیامبر_اکرم_(ص) به #امام_علی_علیه_السلام مىفرمايد:
🔅 اى على! نخستين چيزى كه پس از مرگ بنده از او پرسيده مىشود، گواهى به يگانگى خداوند يكتاست و رسالت محمّد، و اين كه تو ولىّ مؤمنانى، به دليل آنچه خدا و من، برايت قرار دادهايم. پس هر كس به اينها اقرار كند و معتقد باشد، به سوى نعمتى كه زوال ندارد، رهسپار مىشود.
- - - - -
❖۲ . دسته دوم ، تنها به محبّت اهل بيت عليهم السلام اشاره كردهاند .
#پیامبر_اکرم_(ص) :
🔅نخستين چيزى كه از آن سؤال مىشود، محبّت ما اهل بيت است.
- - - - -
❖۳ . دسته سوم، نماز و زكات و روزه را با هم، جزو نخستين سؤالها دانسته است.
#امام_صادق_علیه_السلام :
🔅[در قيامت،] آن گاه كه بنده در پيشگاه خداوند مىايستد، نخستين چيزى كه از او مىپرسند، نمازهاى واجب، زكات و روزه واجب است.
- - - - -
❖۴ . دسته چهارم، افزون بر نماز و زكات و روزه و حج، ولايت اهل بيت عليهم السلام را نيز در كنار آنها آورده است.
#امام_صادق_علیه_السلام :
🔅هنگامى كه بنده در برابر خداوند عزّ وجلّ، مىايستد، نخستين پرسشى كه از او مىشود، در باره نمازهاى واجب، زكات واجب، روزه واجب، حجّ واجب و ولايت ما اهل بيت است. اگر با اعتراف به ولايت و دوستى ما از اين دنيا برود، نماز و روزه و زكات و حجّش پذيرفته مىشود.
- - - - -
❖۵ . دسته پنجم، تنها به نماز اشاره كرده است.
🗯 این دسته بندی، به روشنى نشان مىدهد كه نخستين سؤال در هر مجموعه، به تناسب همان مجموعه صورت مىگيرد.
در دايره عقايد و باورها، سه اصل بنيادينِ توحيد، نبوّت و ولايت، نخستين مورد پرسش هستند...
محبّت اهل بيت نيز، در اين دسته يعنى باورها و گرايشهاى بنيادين جاى مىگيرد، هر چند ولايت، رابط ميان باورها و اعمال نيز هست ...
❀ بدين سان ... باورها و عقايد، تقدّم رتبى دارند و ميان آنها مهمترين و اساسىترين باورها، يعنى توحيد و نبوّت و ولايت، نخستين سؤال هستند و ميان اعمال، مهمترين آنها، نماز، زكات، روزه و حج هستند كه نماز از اهمّيت بيشترى نسبت به بقيّه برخودار است و از اين رو ، اوّلين مورد سؤال و بازخواست الهى است.
🌐 بیشتر بخوانید
📚 شناختنامه نماز ج ۱ ص ۱۱۰
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 پنهان بودن هلال حقیقی اول ماه رمضان و عید فطر در آخرالزمان...
🌕 امیرمومنان علی ابن ابی طالب علیهالسلام فرمودند: زمانی بر مردم خواهد آمد که فحشا و تظاهر و خودنمایی زیاد میشود و پرده محارم دریده شده و زنا آشکار میگردد و اموال یتیمان حلال شمرده میشود و ربا خورده و در پیمانه و وزن کم گذاشته میشود و شراب با نام نبیذ و رشوه با نام هدیه و خیانت با نام امانت داری حلال شمرده میشود و مردان شبیه زنان و زنان شبیه مردان میشوند و حدود نماز سبک شمرده شده و برای غیر خدا حج به جا آورده میشود. هنگامی که آن زمان فرا رسد، گاه، هلالها پرحجم میشود به طوری که هلال دو شبه دیده میشود و گاهی مخفی میشود. به طوری که در آغاز ماه رمضان افطار و در پایان آن روز (عید) روزه گرفته میشود. پس در این هنگام بر حذر باشید! بر حذر باشید! از این که خداوند شما را در حال غفلت و بی خبری گرفتار عذاب کند؛ زیرا پس آن وضعیت، مرگ فراگیر خواهد بود و مردم با سرعت و پی در پی ربوده میشوند به طوری که انسان هنگام صبح سالم و هنگام شب در زیر خاک مدفون و یا شب زنده و صبحگاهان مرده است. وقتی آن زمان فرا رسید، واجب است پیش از نزول بلا در وصیت پیش دستی کرد و واجب است نماز در اول وقت آن از بیم از دست دادن آن در پایان وقت. هرکس از شما به آن زمان رسید، شب را جز با طهارت سپری نکند و اگر میتواند در هر حالی با طهارت باشد، این کار را انجام دهد؛ زیرا همیشه بیمناک است و نمی داند چه وقت فرستاده خدا برای گرفتن جانش میآید. به تحقیق من شما را بر حذر داشتم اگر بر حذر شوید و شما را شناساندم اگر بشناسید و موعظه کردم اگر پند گیرید. پس در پنهان و آشکارا از خدا بترسید و نمیرید مگر در حالی که مسلمان هستید: و هرکس آیینی غیر از اسلام را برگزیند، هرگز از وی پذیرفته نمی شود و در آخرت از زیانکاران است.
📗بحارالأنوار، ج ۹۳، ص ۳۰۳
📗فضائل الاشهر الثلاثه، ص۹۱
📗سفینه البحار، ج۸، ص۷۰۷
→ | شیخ احمد ڪـافی
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌙محاسبه در تشخیص ماه رمضان
🌺مرحوم سیّد بن طاووس رضوان اللَّه تعالی علیه، به نقل یکی از اصحاب به نام ابوالهیثم، محمّد بن ابراهیم حکایت کند:
روز اوّل ماه رمضان، پدرم خدمت امام حسن عسکری علیه السلام شرفیاب شد و مردم در آن روز اختلاف داشتند که آیا آخر ماه شعبان است یا آن که اوّل ماه رمضان می باشد؟!
موقعی که پدرم بر آن حضرت وارد شد، فرمود: جزء کدام گروه هستی و در چه حالی می باشی؟
پدرم عرضه داشت: ای سرورم! یاابن رسول اللّه! من فدای شما گردم، امروز را قصد روزه کرده ام.
امام علیه السلام فرمود: آیا مایل هستی که یک قانون کلّی را برایت بگویم تا برای همیشه مفید باشد و نیز دیگر بعد از این، نسبت به روزهای اوّل ماه رمضان شکّ نکنی؟
پدرم اظهار داشت: بلی، بر من منّت گذار و مرا راهنمائی فرما.
حضرت فرمود: دقّت کن که اوّل ماه محرّم چه روزی خواهد بود که اگر آن را شناختی برای همیشه سودمند است و دیگر برای ماه رمضان مشکلی نخواهی داشت.
پدرم گفت: چگونه با شناختن اوّل محرّم، دیگر مشکلی برای ماه رمضان نخواهد بود؟!
و سپس افزود: خواهشمندم چنانچه ممکن باشد، برایم توضیح بفرما، تا نسبت به آن آشنا بشوم؟
امام علیه السلام فرمود: خوب دقّت کن، هنگامی که روز اوّل ماه محرّم فرا می رسد - که با تشخیص صحیح آن را که به دست آورده باشی -.
پس اگر اوّل محرّم، روز یک شنبه باشد، عدد یک را نگه بدار.
و اگر دوشنبه باشد، عدد دو، نیز اگر سه شنبه بود عدد سه و برای چهارشنبه عدد چهار و برای پنج شنبه عدد پنج، همچنین برای جمعه عدد شش و برای شنبه، عدد هفت را در نظر بگیر.
بعد از آن، حضرت افزود: سپس همان عدد مورد نظر را - که مصادف با اوّلین روز محرّم شده است - با عدد ائمّه اطهار علیهم السلام - که عدد دوازده می باشد - جمع کن.
سپس از مجموع اعداد، هفت تا هفت تا، کم بکن و در نهایت، دقّت داشته باش که عدد باقیمانده چیست؟
اگر عدد باقیمانده هفت باشد پس اول ماه رمضان شنبه خواهد بود و اگر شش باشد ماه رمضان جمعه است و اگر پنح باشد ماه رمضان پنج شنبه است و اگر چهار باشد ماه رمضان چهارشنبه خواهد بود؛ و به همین منوال تا آخر محاسبه را انجام بده، که انشاءاللّه موافق با واقع در خواهد آمد.
📚 إقبال الأعمال: ص 266، س 22، تفسیر برهان: ج 1، ص 189، ح 1.*
🔰 @p_eteghadi 🔰
روزه یک مکتب عالی تربیتی و دارای آثار و اسرار زیادی است که درک طعم فقر و همدردی با مساکین و یادآوردن تشنگی و گرسنگی صحرای قیامت یکی از فلسفه های آن می باشد. همان گونه که هثام بن حکم از امام صادق(ع) درباره علت روزه پرسید، آن حضرت در پاسخ فرمود: «انما فرض الله الصیام لیستوی به الغنی و الفقیر...».(علامه جعفری، ترجمه و تفسیر نهج البلاغه، ج 20، ص 111).؛ بدان جهت خداوند متعال روزه را واجب کرده است که غنی و فقیر در احساس تلخی با هم شریک باشند... البته همنوایی با فقرا، چشیدن طعم گرسنگی و یادآوری روز قیامت یکی از حکمت ها است نه اینکه علت تامه برای وجوب روزه باشد تا با منتفی شدن آن، حکم روزه نیزمنتفی شود.با استفاده از آیات وروایات به سایر فلسفه و حکمت های روزه اشاره می نماییم:
1. از آیه وجوب روزه استفاده می شود که یکی از فلسفه های مهم روزه، تقوای الهی است.(بقره(2)، آیه 183). تقوایی که انسان را به کمال واقعی رسانده و در جوار محبوب قرار می دهد: «للذین اتقوا عند ربهم جنات تجری من تحتها الانهار»(آل عمران(3)، آیه 15). برای کسانی که تقوی ورزیده اند و در نزد پروردگارشان باغ های بهشتی است».روزه روح انسان را تلطیف، اراده او را قوى و غریزه هایش را تعدیل مى کند و به آدمى در مسیر تقوا و پرهیزگارى کمک مى کند.«یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ»؛ بقره(2)، آیه 183.{
2. پیامبر اکرم(ص) (در هنگام معراج) عرض کرد: پروردگارا! نتیجه روزه چیست؟ خداوند فرمود: روزه حکمت را، و حکمت معرفت را و معرفت یقین را نتیجه می دهد.(محمدی ری شهری، میزان الحکمه، ج 4، ح 10673). 4. امام علی(ع) فرمود: «فرض الله الصیام ابتلاء لاخلاص الخلق»(همان، ج 4، ح 10620).(خداوند روزه را برای آزمودن اخلاص مردم واجب نمود)، زیرا روزه نسبت به دیگر عبادات از این ویژگی برخوردار است که ریا به سختی می تواند، در آن راه پیدا کند. عبادتی که به صورت انجام فعل خاصی نیست، بلکه ترک و اجتناب از بعضی افعال است، طبیعی است که انسان در چنین عبادت ها بهتر می تواند اخلاص خود را آزمایش کند.
3. پیامبر گرامی اسلام(ص) به آثار جسمی روزه اشاره می فرماید: «صوموا تصحوا»(همان، ح 10627). روزه بگیرید تا سالم بمانید، امام علی(ع) هم می فرماید: «الصیام احد الصحتین»(همان، ح 10628). (روزه گرفتن یکی از دو سبب سلامتی است)روزه اثر بهداشتى و درمانى فراوان دارد و باعث سلامتى و تندرستى جسم مى گردد.الکسى سوفورین (دانشمند روسى) روزه دارى را طریق درمان بسیارى از بیمارى ها - از جمله کم خونى، ضعف روده ها، رماتیسم، نقرس، بیمارى هاى چشم، مرض قند و بیمارى هاى کلیه و کبد - مى داند.به نقل از: تفسیر نمونه، ج 1، ص 632.
👇👇
4. روزه آرام بخش دل ها است.امام باقرعلیه السلام مى فرماید: «الّصیامُ وَ الْحَجُّ تَسْکینُ الْقُلُوبِ»؛ بحارالانوار، ج 78، ص 183
5. از تمامی آثار روزه می توان این مطلب را استفاده کرد که یکی از فواید بزرگ روزه تربیت روح و تقویت اراده و تعدیل غرایز انسانی است، روزه عامل پیروزی انسان بر حکومت عادت و شهوت است و انسان را از بردگی تمنیات نفسانی آزاد کرده و عواطف انسانی تسلیم در برابر فرامین الهی، اخلاص و یقین آدمی را تقویت می نماید. روزه علاوه بر این که موجب تقویت اراده و جلوگیری از هدر رفتن نیروها و فرو رفتن در مادیات می شود باعث می گردد انسان در طول روز توجه و تسلیم قلبی بیشتری به خداوند داشته باشد و ذره ای از خداوند غافل نگردد و کوچک ترین فعلی را - مانند رساندن غبار به گلو و... انجام ندهد، و در طی یک برنامه مستمر یک ماهه روح عبودیت و تسلیم در برابر مقررات الهی را در خود پرورش دهد، زیرا چه بسا انجام دادن کارهای به ظاهر کوچک مقدمه می شود برای انجام سنجش های بزرگ تر پس می توان از روزه به عنوان یک روش درمانی از نوع رفتار درمانی یاد کرد که برای تقویت اراده و روحیه تسلیم پذیری در برابر حق و مظاهر آن، روشن ترین برنامه را به کار گرفته است. بنابراین،روزه داراى حکمت ها و فوایدى است که برقرارى مساوات میان فقیر و غنى، چشیدن طعم گرسنگى، به یاد فقیران و محرومان یکی از آن هاست.
🔰 @p_eteghadi 🔰