💠 برتر از شهادت
▫️ خیلی از این عزیزان وقتی میخواستند به جبهه بروند میگفتند دعا کنید ما شهید بشویم، می گفتیم دعا میکنیم آنچه خیر است پیش بیاید، چون #فرهنگ_دین این نیست که حرف آخر را شهید می زند.
▫️ مستحضرید که شهادت حضرت امیر جزء بهترین فضایل آن حضرت است؛ اما پیروزی علی #بالاتر_از_شهادت آن حضرت است.
وجود مبارک پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) بعد از جریان خندق فرمود: «لَضَرْبَةُ عَلِی لِعَمْرٍو یوْمَ الْخَنْدَقِ تَعْدِلُ عِبَادَةَ الثَّقَلَین»؛ حتی عبادت علی و شهادت علی، مدیون شمشیر علی است! اگر ـ معاذالله ـ در آنجا حضرت کشته می شد، بساط اسلام ختم می شد.
▫️ با شهادت که مشکل حل نمی شود؛ گاهی شهادت، گاهی پیروزی! ما به همین عزیزان می گفتیم ما دعا می کنیم آنچه خیر است خدا بدهد؛ گاهی بالاتر از شهادت می دهد! شهید اجرش نزد خدا محفوظ است؛ اما این که آمده دین را حفظ کرده، کشور را حفظ کرده، ناموس را حفظ کرده، آن شمشیر بوسیدنی است. فرمود: «لَضَرْبَةُ عَلِی لِعَمْرٍو یوْمَ الْخَنْدَقِ تَعْدِلُ عِبَادَةَ الثَّقَلَین»؛ یقیناً آن پیروزی بالاتر از شهادت است، آن پیروزی، مکتب را حفظ کرده است. عده ای در کنار سفره مکتب، شهید شدند، جانباز شدند، بله؛ اما اگر ـ خدای ناکرده ـ در جریان جنگ خندق حضرت کشته می شد، این فقط یک شهادت بود! این است که این عزیزان ما گاهی کارشان #بالاتر_از_مسئله_شهادت است.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه مزمل جلسه 8
تاریخ: 1389/01/24
🔰 @p_eteghadi 🔰
92.6K
❓سوال
شخص مومنی را میشناختم که به عشق امام حسین علیه السلام و به نیت کسب ثواب و محشور شدن با ایشان عازم زیارت کربلا شد و در راه تصادف کرد و از دنیا رفت، آیا شهید است؟ اگر این مومن در نماز و روزه اش مشکل داشت یا بدهی گردنش بود، آیا در برزخ عذاب میبیند ؟
✅ پاسخ:
بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم
بله کسی که در راه زیارت امام حسین علیه السلام از دنیا برود، ثواب شهید را دارد.
نسبت به سؤال دوم تان عرض کنم که باید بدهیهایش حتما پرداخت بشود؛ بازماندگانش باید حتما نمازش را بخوانند و روزه اش را بگیرند...حتما باید بدهی هایش را پرداخت کنند که آنجا حتما مشکل دارد، یعنی خبرهای سخت و ترسناک به او میرسد و گاهی هم خبرهای امیدوار کننده.
[بازماندگان] کاری کنند که[متوفی] آنجا از مخمصه بیاید بیرون.
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
در روایت آمده که خداوند امام حسین علیه السلام را زیارت میکنند میخواستم بدونم چطور زیارت میکنند؟.mp3
584.7K
⭕️ سوال
❓در روایت آمده که خداوند امام حسین علیه السلام را زیارت میکنند میخواستم بدونم چطور زیارت میکنند؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #کلیپ_اعتقادی
❓مگر خدا از اعمال و اعتقادات انسان خبر ندارد که در شب اول قبر از او سوال می پرسند؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
#حدیث
💠امام علی عليهالسلام: هيچ سختى و مشكلى شدت نگرفت، مگر اينكه خداوند گشايش آن را نزديک ساخت.
📚 غررالحكم، حدیث ۹۵۶۶
🔰 @p_eteghadi 🔰
🏴 رسالت حسینی
▫️ فرمود: «حُسَینٌ مِنِّی وَ أَنَا مِنْ حُسَینٍ»؛ وقتی «حُسَینٌ مِنِّی وَ أَنَا مِنْ حُسَینٍ» شد، کار وجود مبارک پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) را حسین بن علی باید در حدّ امامت انجام دهد؛ این اصل اوّل.
▫️ اصل دوم اینکه ذات اقدس الهی #برنامه_حیات_بخش وجود مبارک پیامبر را بعد از تلاوت آیات، سه اصل مهم قرار داد: ﴿یعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ یزَكِّیهِم﴾ که جامعه را با #فرهنگ_وحی آشنا میکند، جامعه را طاهر و طیب می کند و با #حکمت که خیر کثیر است، آشنا میکند؛ این برنامه رسمی آن حضرت است که خود راهی این راه است و عدّهای را هم به همراه می برد.
▫️ در زیارت اربعینِ سالار شهیدان می خوانیم: «وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیكَ لِیسْتَنْقِذَ عِبَادَكَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَیرَةِ الضَّلَالَة»؛ منتها وجود مبارک پیامبر در تمام مدّت عمر با تحمّل «مَا أُوذِی نَبِی مِثْلَ مَا أُوذِیتُ» به آن سه اصل عمل کرد و سالار شهیدان هم با #بذل_خون، جامعه را از جهل علمی (یک) و جهالت عملی (دو)، نجات داد و این به مقصد رسیده است! تقریباً پنج قرن بنی العبّاس با این نام و قبر و علامت مبارزه کردند؛ به راستی بنی العبّاس با قبر حسین بن علی مبارزه کردند! آن قبر را شیار کردند، آن زمین را کشت کردند، به طوری که هیچ اثری از قبر مطهر نبود! امّا اینکه زینب کبری (سلام الله علیها) در شام قسم یاد می کند و می گوید: قسم به خدا نمی توانید نام ما را به فراموشی بسپارید، این بر اثر این است که ایشان «عَالِمَةٌ غَیرُ مُعَلَّمَة» است.
آپارت:
#کلیپ_محرم_و_صفر
#اربعین
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1395/08/27
🔰 @p_eteghadi 🔰
📚📚بکاء الحسین ...
🔹کتاب شریف «امواج البکاء» شرحی بر مواقعی که حضرت سیدالشهداء علیه السلام گریستند و ذکر مصائب آن سرور، که توسط ملافاضل بسطامی (متوفای۱۳۰۹ق) به زبان فارسی در سال ۱۲۸۸ به چاپ رسید.
🔸شکستن قلب آن سرور، علت آن، خواصی که بر آن مترتب شده و علامت گریستن آن سرور.
بخشی از گریه ها آن اشرف الخافقین و افضل الخاشعین و الباکین قبل از شهادت اگر چه آن سرور در هر حالی خاضع، خاشع، گریان و دل شکسته بودند، ولی برای یادآوری شیعیان ۱۹ حدیث ذکر می شود.
🔹گریه های آن حضرت از زمانی که با جد خود وداع نموده، اراده سفر عراق پر نفاق نمودند و منازلی که سرور عالمیان در آن منازل محزون و گریان گردیدند تا زمان ورود آن سرور به کربلا ۸ حدیث در آن ذکر می شود.
🔸گریه های آن سرور تا وقت شهادت، تبسم وقت شهادت و سر آن که ۲۷ حدیث ذکر می شود.
🔹گریه های راز و ناله های فکار حضرت زینب خاتون سلام الله علیها بنت حضرت امیرالمومنین علیه السلام.
#معرفی_کتاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
⁉️ چرا در روایات شیعه آمده بعد ظهور امام زمان علم از بین میرود؟ چرا باید علم از بین برود؟
🔰 ابن عباس از پیامبر اسلام(صلیاللهعلیهوآله) نقل میکند که حضرت فرمود: «خداوند در شب معراج به من وحی کرد که از صلب علی(علیهالسلام) یازده مهدی و پیشوا را برگزیدم و همه آنان از نسل تو و از فرزندان فاطمهی بتول(سلاماللهعلیها) هستند که آخرین آنها مردی است که حضرت عیسی نماز را به امامت او میخواند؛ و او زمین را از عدل و داد پر میکند، همانگونه که از ظلم و جور پر شده بود .... گفتم: پروردگارا در چه زمانی این وعده محقق میشود؟ خداوند فرمود: زمانی که علم و دانش از روی زمین برداشته و جهل و نادانی ظاهر شود.»
✅ اما مراد از برداشته شدن علم از روی زمین چیست؟ با توجه به سرعت زیاد پیشرفت علم و دانش در جوامع بشری، چگونه علم و دانش از این کره خاکی برچیده میشود؟ در پاسخ به این سؤال دو احتمال مطرح است:
1️⃣ احتمال اول
🔶 ممکن است که مراد از برداشته شدن علم و دانش از روی زمین در دوران پیش از ظهور، برداشته شدن تعقل و عقلانیت بشر باشد. یعنی در جوامع بشری آخرالزمان؛ دانشمند و عالم فراوان است، ولی افراد عاقل و خردمند بسیار نادر و کم است؛ زیرا در اثر متابعت از هوی و هوس رفتارهای عقلانی خود را از دست میدهند و به تبع آن، تمام زندگی فردی و اجتماعی بشر به دور از عقلانیت و خرد میشود و به انحراف و فساد میگراید.
2️⃣. احتمال دوم
🔺 علم مفید از روی زمین برداشته میشود؛ رهآورد و محصول پیشرفت صنعتی و تکنولوژی امروزه لجام گسیختگی، اسارت انسانها، ایجاد رعب و وحشت، سلب آسایش و حاکمیت هوی و هوس قدرتطلبی و برتریجویی، تخریب محیط زیست، استثمار و چپاول منابع معنوی و مادی ملتها و فراموشی زندگی اصلی و ابدی انسان بوده است و انسانیت انسان را مسخ کرده و او را در زمره سایر حیوانات قرار داده است.
✅ علومی که اسلام بر آن تأیید میکند و خداوند آن را میپسندند، علومی است که زمینه رشد و کمال انسانی و سعادت ابدی او را فراهم آورد و انسان را به بندگی و قرب الهی برساند. امیرالمؤمنین(علیهالسلام) در این باره میفرمایند: «ثمره علم، معرفت خداوند و بندگی اوست.
💠 در نتیجه: پیشرفت همین علوم و تکنولوژی یکی از عوامل مهم گسترش ظلم و فساد در جهان بوده است. زیرا انحراف اهداف تحصیل علم و صنعت و انحصار آن در دست عدهای خاص، سبب شده است حتی فرهنگ و عقاید جامعه بشری تحت تأثیر صنعت و تکنولوژی قرار بگیرد.
_________________
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
⁉️ برخی میگویند زیارت اربعین سندی در تاریخ ندارد و بدعت علمای شیعه است؟
🔰 زیارت امام حسین(علیهالسلام) در هر زمانی مستحب است و ثواب دارد. اما از چیدمان روایات در کنار یکدیگر به این موضوع دست مییابیم که ثواب زیارت اربعین امام حسین(علیهالسلام) با پای پیاده از امتیاز و فضیلت ویژهای برخوردار است، در ادامه بر طبق چهار مقدمه به بررسی این مطلب میپردازیم:
✅ مقدمه اول: بر اساس روایات رسیده از اهل بیت(علیهمالسلام) زیارت امام حسین(علیهالسلام) از وظایف شیعیان، بلکه تمام مسلمانان است؛ آنچنان که امام باقر(علیهالسلام) در حدیثی میفرمایند: «شیعیان ما را به زیارت قبر حسین بن علی(ع) فرمان دهید، زیرا زیارت آن حضرت، بر هر مؤمنی که به امامت او از سوی خدا اقرار دارد، واجب است.»
🔶 مقدمه دوم: علاوه بر این، زیارت امام حسین(علیهالسلام) فضیلت و ثواب زیادی دارد، آنچنان که در روایات اینگونه آمده است: «كسى كه قبر حضرت امام حسين(ع) را قربة الى اللَّه و براى خدا زيارت كند، حق تعالى او را از آتش جهنم آزاد نموده و روز فزع اكبر او را در امان قرار مىدهد و حاجتى از حوائج دنيا و آخرت را از خداوند نخواسته، مگر آنكه بارى تعالى به او عطا مىکند.»
✳️ مقدمه سوم: زیارت امام حسین(علیهالسلام) در صورتی که با پای پیاده همراه باشد از فضیلت بیشتری برخوردار است، آنچنان که امام محمد باقر(علیهالسلام) میفرماید: «كسى كه از منزلش بيرون آيد و قصدش زيارت قبر حضرت حسين ابن على(علیه السلام) باشد، اگر پياده برود، خداوند منّان به هر قدمى كه برمىدارد، يك حسنه برايش نوشته و يك گناه از او محو مىکند ...»
🔺مقدمه چهارم: از سوی دیگر، بنا بر روایاتی که از امام حسن عسکری(علیهالسلام) به دست ما رسیده است، یکی از علامتهای شیعه آن است که در روز اربعین به زیارت سالار شهید حضرت اباعبدالله الحسین(علیهالسلام) رود.
💠 بر اساس مقدماتی که از روایات بیان شد، شرکت در پیاده روی اربعین بهترین زمان ممکن برای انجام وظیفه و همچنین بهرهمندی از ثواب دنیایی و آخرتی زیارت امام حسین(علیهالسلام) به شمار میآید. از اینرو علما و بزرگان شیعه تلاش کردهاند به گونهای این پیاده روی را به عنوان فرهنگ شیعه در جهان نهادینه کنند. و این تلاشها اکنون به دست ما رسیده است، از اینرو پاسداشت و نگهداری آن در دوران معاصر وظیفه ماست.
____________
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
⁉️ سفیانی که در زمان ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف با حضرت می جنگد کیست؟
🔰 یکی از اتفاقات مهمی که قبل از ظهور امام زمان(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) به وقوع میپیوند خروج سفیانی است. در روایات معصومین(علیهمالسلام) سفیانی که از خاندان خبیث بنیامیه است، به عنوان شخصیتی بیرحم، سفاک و پست معرفی شده که قبل از ظهور امام زمان(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) خروج میکند و دست به کشتار میزند.
✅ امیرالمومنین (علیهالسلام) میفرماید: «فرزند ـ هند ـ جگرخوار از سرزمین خشک خارج میشود. او مردی چهارشانه، با چهرهای وحشتناک و سر بزرگ است که در صورتش اثر زخم و فرو رفتگی است؛ وقتی که به او نگاه کنید یک چشم به نظر میرسد.»
🔶 با توجه به روایاتی که در منابع شیعه و اهل سنت وجود دارد، میتوان گفت که سفیانی بیشترین خصومت و دشمنی را با شیعیان و دوستان اهل بیت(علیهمالسلام) دارد. حاکم نیشابوری یکی از محدثان اهل سنت در این باره از قول امیرالمومنین(علیهالسلام) مینویسد: «سفیانی لشکر عظیمی به قرقیسیاء اعزام میکند و جنگ شدیدی بین آنان و اهالی آنجا رخ میدهد، به حدی که پرندگان آسمان و درندگان زمین از جنازههای آنان سیر میشوند؛ سپس نیروی کمکی برای یاران سفیانی میرسد، تا برای جنگ به سوی خراسان حرکت کنند و آنان در مسیر خود با شیعیان اهلبیت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) در کوفه میجنگند و شیعیان را قتل عام میکنند ... .»
❇️ با توجه به آنچه گفته شد، میتوان گفت که سفیانی یک نفر خاص و شخصیت حقیقی است که رهبری بخش مهمی از جبهه باطل را بر عهده دارد و گویا جنایت، بیرحمی و فساد و تمام رزالتهای جهان در او جمع شده است. دشمنان عدالت و معنویت از مناطق مختلف به او میپیوندند و حتی در برخی از روایات آمده است که از جانب روم ـ این کلمه میتواند کنایه از غرب امروزی باشد ـ هم یاری میشود و بیشترین عداوت و دشمنی را در حق شیعیان و محبان اهلبیت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) روا میدارند.
💠 عاقبت لشکر سفیانی که به سوی مکه به حرکت در میآید، فرو رفتن آنان در سرزمین بیداء و دیگر نقاط است که به صورت خارقالعاده رخ میدهد. این مساله نیز به هیچ وجه امر غیر ممکنی نیست، زیرا در طول تاریخ جباران و ستمگران به انواع بلایای آسمانی دچار شدهاند که قارون، فرعون، ابرهه و... نمونههایی از آن است و حتی در دوران معاصر، میتوان از شکست خفتبار نیروهای ویژه آمریکا در صحرای طبس نام برد.
___________________
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
⁉️ چرا خداوند متعال برخی مواقع انسان را اذیت کرده و به درد و بلا و مصیبت گرفتار میکند؟
🔰 قرآن که کتاب آسمانی و هدایت بشریت است، برای هدایت انسانها و راهنمایی آنان به مسیر درست و سعادت واقعی، در آیهای بسیار زیبا، همه خوبیها و سعادتمندی واقعی را به خداوند متعال نسبت میدهد و از ما میخواهد خوبی و سعادت را تنها از او تقاضا کنیم. لذا در سوره آل عمران آیه 26 میفرماید: «تُعِزُّ مَنْ تَشاءُ وَ تُذِلُّ مَنْ تَشاءُ بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ: هر كس را بخواهى عزت میدهى، و هر كه را بخواهى خوار میكنى. تمام خوبیها به دست توست، تو بر هر چيزى قادرى.»
👈 این آیه به صراحت بیان میکند عزیز شدن و عزت آدمی تنها و تنها در دست خداوند متعال است. سپس در ادامه میفرماید: «بِيَدِكَ الْخَيْرُ» باید توجه داشت که «الف و لام» در «الخیر» الف و لام استغراق است و تمام نیکیها را در بر میگیرد؛ همچنین مقدم شدن خبر بر مبتدا (زيرا بيدك الخير فرموده نه الخير بيدك) نشانه حصر این کار است، یعنی تمام خيرها و بركات و نيكها و خوبيها، تنها در دست خدا است.
🔶 از این آیه به روشنی میتوان استفاده کرد که برای سعادت و خوشبختی در دنیا و آخرت تنها و تنها باید از خداوند متعال مدد گرفت و آنچه از جانب او به انسان میرسد، خیر است و برای انسان مفید خواهد بود، و لو اینکه در ظاهر مناسب نبوده و با طبع آدمی سازگاری نداشته باشد، مثلاً ممکن است انسان بیمار شود و یا در مسیری دچار تصادف یا هر گرفتاری دیگری شود، در اینصورت هم باید با دید مثبت به آن نگاه کرد و بدانیم که اگر از جانب خداوند متعال بوده باشد، قطعا خیر است و سعادت انسان در همان عمل است.
❇️ درست مانند شخص بیماری که بهبودی او منوط است به استفاده از دارویی تلخ، یا بیمار خطرناکی که ناچار است برای رهایی از بیماری عمل جراحی انجام دهد، داروی تلخ و جراحی هر دو درد آور و نامناسب است ولی برای بهبودی انسان لازم و ضروری است.
🔺 حال ممکن است انسان مبتلا به بیماری خطرناک معنوی شده باشد و دوای او نیز تنها آن گرفتاری خاص باشد، در اینجا خداوند حکیم که انسان و سلامتی او را دوست دارد، وی را به آن گرفتاری مبتلا میکند تا بیماری او التیام پیدا کند.
💠 البته به این مسئله هم باید دقت کرد که نباید بیتدبیری و عملکرد نادرست آدمی را به پای خداوند متعال نوشت، مثلاً اگر کسی در رانندگی احتیاط نکرده و بدون رعایت موارد لازم، دچار تصادفی شود، یا مثلاً معتاد شود، یا در حق کس دیگری ظلم کند، نباید این موارد را به خداوند متعال نسبت داد.
_________________
🔰 @p_eteghadi 🔰