مداحی آنلاین - دلتنگ سامرا - پویانفر.mp3
7.79M
🔳 شهادت امام هادی علیهالسلام
🌴عشق من سامراته
🌴قبلهی من خاک پاته
🎤 محمدحسین پویانفر
#شهاد_امام_هادی
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ اروپا منتظر سیلی سختتر باشد!
🔹ایران و اروپا دو طرف دیپلماتیکی که در تلاقی مسائل بینالمللی همواره نیازمند به درک مواضع یکدیگر بودهاند تا شاید مسیری مشترک را بپیمایند. روابط ایران و اروپا در سالهای اخیر، روابط پراُفتوخیزی بودهاست؛ از قطع ارتباط کامل تا برقراری روابط سیاسی در سطوح عالی. پرونده میکونوس تنها یک فصل پرتنش در روابط ایران با اتحادیه اروپاست که هنوز ندامتها، تأسفها و خاطرات تلخ آن از حافظه دیپلماتهای اروپایی پاک نشده است.
🔔رویکردهای اخیر اتحادیه بیش از اینکه تبعات سیاسی برای ایران داشته باشد، تیر خلاص بر نمایش استقلال اروپا بوده و برملا شدن نیمه پنهان هژمونی سلطه را به دنبال دارد؛ مسئلهای که برای اروپا تبعات جبرانناپذیر جهانی خواهد داشت.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔸 #امام_هادی (ع):
◾️ خداوند، دنیا را سرای بلا و آزمایش و آخرت را سرای ابدی قرار داده است و گرفتاری دنیا را سبب پاداش آخرت ساخته و ثواب آخرت را عوض بلای دنیا قرار داده است.
📚 تحف العقول، ص ۴۸۳
▪️فرارسیدن سالروز شهادت جانسوز حضرت امام علی النقی الهادی علیه السلام را تسلیت عرض می نمائیم
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
🚩 خروجی این ماه باید محبت امیرالمؤمنین(ع) باشد!
🔸اگر توجه نداشته باشیم که این ماهها یک باطن و یک غیبی دارند، خیلی نمیتوانیم از آنها بهرهمند شویم.
باطن ماهها و غیب ماهها با هم فرق میکند. ...ماه رجب و شعبان و رمضان سه ماهی هستند که درهای رحمت در آنها باز میشود، تا به رمضان میرسیم، و در رمضان باز میشود تا به شب قدر میرسیم.
🔅 ماه رجب غیبی دارد که در روایات میفرماید: رجب نهری است، از عالم بالا جاری میشود. ... ماه رجب، باطنش جریان توحید و معرفت است. اگر کسی در معرض رجب قرار گرفت، از آن جام رجب سیراب میشود؛ اگر بخورد، باید به معرفت برسد.
در روایت ملک داعی که روایت معروفی است، سید بن طاووس نقل کردند که در این ماه، ملک از آسمان هفتم هر شب صدا میزند؛ یعنی درها تا آسمان هفتم باز است و از آنجا آدم را میخوانند.
※ ماه رجب یک باطنی دارد. باطنش را میشود از دعاهایش و از زیاراتش فهمید. اگر کسی اهل زیارت و دعاهایش شد، آرام آرام میتواند به باطن این ماه پی ببرد. رزقها و مقامات این ماه را از دعاها و زیاراتش باید جستوجو کرد.
☆ یکی از فضایل مهم این ماه این است که ماه امیرالمؤمنین (ع) است. هم شهر الله است و هم شهر امیرالمؤمنین(ع) است.
ثمره و خروجی این ماه باید یک محبتی از امیرالمؤمنین(ع) باشد.
روی این عبادت تمرکز کنیم، عبادات دیگر را در حاشیه آن قرار بدهیم.
خروجی این ماه باید محبت امیرالمؤمنین(ع) باشد که مقدمه ماه شعبان و ضیافت نبی اکرم (ص) و مقدمه شهر الله است.
☆... برای این که از شروع ماه رجب گشایشی برای انسان حاصل شود در روایات بر زیارت حضرت سید الشهدا(ع)تأکید شده است ...
※ در زیارت امام حسین علیه السلام در اول ماه رجب این تعبیر هست که «لبیک داعی الله»، کأنه حضرت ما را دعوت می کنند و ما اجابت می کنیم. ماه رجب را با امام حسین علیه السلام باید شروع کرد تا با شفاعت و دستگیری ایشان باب ضیافت ماه رجب به روی ما باز شود و بعد هم ماه شعبان و بعد هم رمضان.
🔺 سید مهدی میرباقری
#ماه_رجب
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🎬 همخوانی دعای #ماه_رجب
☆ جدیدترین اثر گروه همخوانی و مدیحهسرایی تسنیم همزمان با فرارسیدن ماه رجب
▫️ نغمهپرداز : محمدرضا افروز
▫️ تولید استودیو تسنیم اصفهان .
✧═┅┄┅═✧
🔅يا مَن أرجوهُ لِكُلِّ خَيرٍ، وآمَنُ سَخَطَهُ عِندَ كُلِّ شَرٍّ،
يا مَن يُعطِي الكَثيرَ بِالقَليلِ، يا مَن يُعطي مَن سَأَلَهُ،
يا مَن يُعطي مَن لَم يَسأَلهُ ومَن لَم يَعرِفهُ تَحَنُّناً مِنهُ ورَحمَةً،
أعطِني بِمَسأَلَتي إيّاكَ جَميعَ خَيرِ الدُّنيا وجَميعَ خَيرِ الآخِرَةِ،
وَاصرِف عَنّي بِمَسأَلَتي إيّاكَ جَميعَ شَرِّ الدُّنيا وشَرِّ الآخِرَةِ،
فَإِنَّهُ غَيرُ مَنقوصٍ ما أعطَيتَ، وزِدني مِن فَضلِكَ يا كَريمُ.
#امام_صادق_علیه_السلام :
🔅 در هر روز ماه رجب، صبح و شام و در پى نمازهايت و در روز و شبت بگو :
«ای که برای هر خیری، به او امید دارم و در هر شرّی، از خشمش آسودهام!
ای که در برابر کم، فراوان میبخشد! ای که به هر که از او بخواهد، عطا میکند!
ای که به کسی که از او نخواسته است، نیز عطا میکند و از سر رحمت و مهرورزی، به کسی که او را نشناخته نیز میبخشد!
به خاطر درخواستم از تو، همۀ خیر دنیا و همۀ خیر آخرت را به من عطا بنما
و همۀ شرّ دنیا و شر آخرت را از من بگردان،
که آنچه تو دهی، ناتمام نیست. و[لی] از فضلت بر من بیفزا، ای بزرگوار!» .
📚الإقبال : ج ۳ ص ۲۱۱
🔰 @p_eteghadi 🔰
⁉️چرا معجزه ی پیامبران با هم فرق داشت‼️
«ابن سکیّت» از امام هادی علیه السلام پرسید:
«چرا خداوند، حضرت موسی علیهالسلام را با معجزه سحر و جادو و حضرت عیسی مسیح علیهالسلام را با معجزه شفای مریضان، و حضرت محمّد صلی الله علیه و آله را به همراه فصاحت و بلاغت مبعوث نمود؟»
امام هادی علیه السلام فرمودند:
«زمانی که حضرت موسی علیه السلام مبعوث گردید، بیشتر افراد آن زمان، اهل سحر و جادو بودند و حضرت موسی به مقتضای همان زمان آمد و جادوی تمام ساحران را باطل نمود و حجّت خدا را بر مردم ثابت کرد.
و در زمان حضرت عیسی علیه السلام بیشتر مردم مبتلا به امراض و ناراحتیهای جسمی شده بودند که از درمان آنها ناتوان بودند، بنابراین حضرت عیسی، امراض صعب العلاجی را که از درمان آن ها عاجز بودند شفا داد.
و زمانی که حضرت محمّد صلی الله علیه و آله مبعوث شدند، بیشتر مردم خطیب و شاعر بودند که با فصاحت و بلاغت سخن می گفتند، بنابراین رسول الله با کلامی بلیغ و فصیح، از طرف خداوند آمدند که سخنش سرآمد تمام سخن ها بود و حجّت الهی را بر تمامی آن افراد تمام نمود.»
ابن سکّیت گفت:
«امروز حجّت خداوند بر مردم چگونه است؟»
امام هادی علیه السلام فرمودند:
«امروز حجت خداوند، عقل سالمی است که به وسیله آن بتوان صداقت و یا دروغگوئی و نفاق افراد را شناخت و در نتیجه از هر شخصی و هر سخنی تبعیّت نکرد.»
📚اصول کافی ، جلد ۱ ، صفحه ۲۴
#امام_هادی #نبوت #عقل
🔰 @p_eteghadi 🔰
🏴 کلمات الهی
▫️ شهادت #امام_هادی (صلوات الله علیه و علی ابائه الاطیبین و ابنائه الانجبین) را به پیشگاه بقیه الله (ارواحنا فداه) تعزیت عرض می كنیم! وجود مبارك حضرت در اثر مقاومت در برابر حكومت باطل عباسیان همواره مورد خشم آنها بود. وقتی متوكل عباسی گفت این #ابن_الرضا ما را خسته كرد، به دربار ما نمیآید، بالأخره حضرتش را از مدینه به سامرا ـ سُرَّ من رَأی ـ آوردند.
▫️ گاهی عباسیان به این فكر بودند كه جناب موسی مبرقع را هم به عنوان #ابن_الرضا به دربار فرا بخوانند و بعد بگویند ابن الرضا با ما ساخت. وقتی همین موسی مبرقع مورد سؤالات ابن اكثم قرار گرفت، این سؤال ها را به حضور امام هادی (سلام الله علیه) آورد؛ یكی از سؤال ها این بود: اینكه خدا فرمود اگر دریا مركب بشود و دریاهای دیگر آن را كمك بكنند و به مدد آن بیایند، كلمات الهی تمام نمی شود یعنی چه؟ وجود مبارك امام هادی (سلام الله علیه) به موسی فرمود: «نَحْنُ كَلِمَاتُ اللَّهِ الَّتِی لَا تَنْفَدُ وَ لَا تُدْرَكُ فَضَائِلُنَا»؛ فرمود ما #كلمات_الهی هستیم كه زوال ناپذیریم و فضایل ما به پایان نمی رسد.
▫️ وجود مبارك امام هادی (سلام الله علیه) فرمود: «مَنْ كَانَ عَلَى بَینَةٍ مِنْ رَبِّهِ هَانَتْ عَلَیهِ مَصَائِبُ الدُّنْیا وَ لَوْ قُرِّضَ وَ نُشِرَ»؛ اگر كسی #موحد_استواری باشد، سوانح روزگار را خوب تحمل می كند، چون می داند آنچه که می آید و می رود آزمایش الهی است; هیچ چیز او را خوشحال نمی كند و هیچ چیز او را نگران نمی كند، چون در هر دو حال در معرض #امتحان است و هیچ چیز نشانه فخر نیست «مَنْ كَانَ عَلَى بَینَةٍ مِنْ رَبِّهِ هَانَتْ عَلَیهِ مَصَائِبُ الدُّنْیا».
:
#سالروز_شهادت_امام_هادی_علیه_السلام
#آیت_الله_جوادی_آملی
📚 خطبه های نماز جمعه
تاریخ: 1372/09/26
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ تروریست دانستن سپاه؛ شکست خاورمیانه جدید
🔔«خاورمیانه جدید» فرزند نامشروع پیوند صهیونیسم با غرب بود که با محوریت دو چهره یهودی به نام برنارد لوئیس و شیمون پرز به عنوان راهبرد غرب در منطقه خاورمیانه برگزیده شد. طرحی که در اواخر هزاره دوم به مرحله اجرایی رسید اما با ظهور مانعی اساسی یعنی سپاه پاسداران با محوریت شهید حاج قاسم سلیمانی به شکست رسید.
🔹«خاورمیانه جدید» طرحی که بیش از یک قرن از آن میگذرد و زمزمه آن درست از سالهایی آغاز گردید که استعمار جهانی، به ادامه حضور خود در خاورمیانه شکل جدیدی بخشید. این طرح ابتدا از سوی شرق شناسان پیشنهاد گردید و تا سالها از محیط آکادمیک و مراکز مطالعاتی فراتر نرفت اما در اواخر هزاره دوم شاهد توجه به این ایده و قرار گرفتن آن در میز قدرتهای جهانی هستیم.
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️حوزه علمیه پاسخگوی شبهات
🔸با مطرحشدن و تأکید چندینباره مقام معظم رهبری بر ضرورت جهاد تبیین و نیز سیل شبهات روز، توجه عمده بسیاری از دغدغهمندان بهسوی حوزه علمیه و علمای اعلام معطوف شده است. حوزه علمیه بهعنوان یک پایگاه فرهنگی و اعتقادی بیجانشین و بیبدیل، اولین مسئول این جهاد عظیم فرهنگی محسوب میگردد. وظیفهای که در طول تاریخ توانسته با مرارت و سختی فراوان و آغشتن آن به رنگ خون، از انجام آن سربلند بیرون بیاید.
🔸هرچند حوزه علمیه محل مراجعه و پاسخگویی به شبهات است، اما با شرایط فعلی اکتفا به موفقیت در پاسخ به شبهات کافی نیست. تعداد قابلتوجهی از کسانی که در معرض شبهات هستند، بنا به دلایل مختلف به حوزه مراجعه نمیکنند و در معرض تزلزل اعتقادی قرار میگیرند. در عصر ارتباطات و انتشار بیضابطه و سیلآسای شبهات، قانع شدن به افراد مراجعهکننده اشتباهی بزرگ است. پاسخ شبهات باید در همان فضای پرمخاطب طرح شبهه، داده شود.
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ بهترین دفاع؛ حمله
🔔قاطعانهترین حرکت ممکن برای مقابله با اقدام وقیحانه اروپاییها در قرار دادن سپاه پاسداران در لیست سازمانهای تروریستی، اخلال در سازوکارهای تجاری تنگه هرمز است که بزرگترین شاهراه نفتی جهان به شمار میآید.
🔹بهترین دفاع، حمله است. شاید این جمله در نگاه اول، کمی ما را از دنیای سیاست دور و به مسابقات ورزشی نزدیک کند؛ اما همین تک جمله میتواند استراتژی ما را در رویاروییهای سیاسی تعیین کند.
🔹حقیقتاً روند چهلساله انقلاب اسلامی در مواجهه با جبهه استکباری نشان داده که تنها مسیر رسیدن ملت ایران به اهداف واقعبینانه خود چه در حوزه امنیت و منافع ملی و چه در حوزه اقتصادی و سیاسی، اقدامات مجاهدانه و انقلابی است که اینک میتواند تبلور پیدا کند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
معرفی کتاب ادب فنای مقربان جلد ۱ اثر ارزشمند آیت الله العظمی جوادی آملی:
نخستین جلد از این مجموعۀ وزین با مباحثی همچون حكمت زیارت، سلام تحیتی الهی، مراد از بیت نبوت، معنای جایگاه رسالت، میزبانان ملائک، امتیاز انبیا بر دیگران، سرچشمههای رحمت، گنجینههای علم، همراهی علم و حلم، سفرهداران كرامت، رهبران الهی جامعه، ولینعمتهای نظام هستی، پیشوایان نور و... به شرح فرازهایی از زیارت جامعۀ كبیره میپردازد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢 #پوستر | همنشینی با خداوند
🔶 پيامبر خدا صلىاللهعليهوآله:
✍🏻 «... يَقُولُ الله تَعَالَى... أَنَا جَلِيسُ مَنْ جَالَسَنِي وَ مُطِيعُ مَنْ أَطَاعَنِي وَ غَافِرُ مَنِ اسْتَغْفَرَنِي»؛
خداوند متعال مىفرمايد: [در ماه رجب] من همنشين كسى هستم كه با من همنشين باشد و مطيع كسى هستم كه اطاعتم كند و آمرزنده كسى هستم كه از من، آمرزش بخواهد.
📚 اقبال الاعمال، ج2، ص628، فرازی از حدیث ملک داعی.
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️جهاد تبیین و ضرورت مقابله با دروغ و تحریف
🔸جهاد تبیین دو بخش اساسی دارد؛ بیان آنچه هست و بیان دروغها و تحریفها. بخش اول تبیین عموماً کمهزینهتر و راحتتر است و برای همین طرفداران بیشتری دارد؛ اما توجه به واقعیتها و بیان آن، بدون مقابله با تحریف، شایعه و دروغ، اثر مطلوب را نخواهد داشت. یکی از نقاط حساس که استاد شهید مطهری شجاعانه به آن ورود کردند، بحث تحریفهای عاشورا بود. ایشان بدون ملاحظه مخالفتها و تخریبهای احتمالی متحجرین نسبت به برخی انحرافات هشدار دادند.
🔸عالمان با بصیرت، وظیفه مقابله با تحریف و دروغپردازی دارند. نقل کرامات ساختگی و وقایعی که نه سند دارند و نه با شأن و جایگاه اهلبیت علیهمالسلام سازگاری دارند، بسیار خطرناک و آسیبرسان است. اگر مخاطبان این مطالب را باور کنند، توهین به اهلبیت علیهمالسلام است و اگر مخاطبان تحقیق کنند و بفهمند مطلب غیر مستند و غلط است، نابودکننده اعتماد مردم نسبت به علمای عظام است و دستگاه منبر و تبلیغ را تضعیف میکند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌷 امام باقر (علیه السلام) :
✍ بر شما باد به دعا از هنگام سحر تا زدن آفتاب
👌 زيرا آن زمانیست كه درهاى آسمان در آن هنگام باز گردد ، و روزيها درآن تقسيم شود و حاجتهاى بزرگ برآورده شود.
📘 اصول کافی ، ج4
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️سوال
❓منظور از صفات سلبی خداوند چیست؟
🔷یکی از تقسیمات رایج در مباحث خداشناسی، تقسيم صفات خداوند به دو قسمِ اوصاف ثبوتی و سلبی است.
🔹در صفات ثبوتی، همهی کمالات، مانند علم و قدرت و رحمت و… برای خداوند اثبات میشود؛ چراکه این صفات بیانگر کمال هستند و خداوند کامل مطلق است و تمام کمالات را داراست.
🔶در مقابل، صفات سلبی، صفاتی هستند که یک نقص یا محدودیتی را از خداوند سلب میکنند. در واقع با اوصاف سلبی به تنزیه پروردگار از نقصها اشاره میکنیم.
🔸نمونهای از اوصاف سلبی الهی عبارتند از: خدا ظالم نیست، جاهل نیست و جسم ندارد. در واقع حمل اوصاف سلبى بر خداوند، محال و سلب این صفات از او ضرورى است.
🔸باید توجه داشت هر مفهومی که بر نقص دلالت داشته باشد مانند جسم داشتن، از خداوند سلب میشود و حتی مفاهیمی که نشاندهنده نوعی کمال باشند، اما کمالی که با نوعی نقص همراه است، نیز از خداوند سلب میشوند، مثل قدرت محدود یا علمی که نیازمند داشتن مغز و ... است. پس این صفات کمالی بدون هیچ جنبه نقصی قابل اطلاق بر خداوند هستند.
✅نمونه بارز صفات سلبی پروردگار در سوره توحید آمده است: «لَمْ یَلِدْ وَ لَمْ یُولَدْ وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُواً أَحَد»؛[1] «(خداوند) فرزندی ندارد و زاییده نشده است و هیچکس [در ذات و صفات] همانند و همتا و شبیه او نیست».
📗پینوشت:
[1]. سوره توحید، آیات 3 و 4.
🔰 @p_eteghadi 🔰
دستورالعملهای مرحوم آيتالله قاضی درباره ماههای «رجب المرجب»، «شعبان المعظم» و «رمضان الکریم»
● دستورالعمل اول؛
«عليكم بالفرائض في أحسن أوقاتها» (بر شما باد بر ادای واجبات در بهترین زمان آن)! دستورالعمل آن است كه نمازهای واجب را در بهترين اوقات خودش انجام دهيد؛ همراه با نوافل آن! (مجموعاً ۵۱ ركعت) اگر نتوانستيد ۴۴ ركعت. اگر شواغل دنيا شما را منع كردند، «صلاة أوّابين» را كه همان نماز ظهر است، ترک نكنيد؛ چون خيلی اهمّيّت دارد! خصوص نماز ظهر خيلی اهميت دارد و آن بهواسطه وقت آن و خصوصيت و موقعيت آن در بين اوقات ديگر است! «صلاة وسطی» را كه در قرآن آمده، تفسير به نماز ظهر كردهاند و «صلاه اوّابين» يعنی آنها كه خيلی به پروردگار توجه دارند، يعنی رجوعكنندگان به خدا؛ زيرا رجوعكنندگان به خدا به آن تمسک میكنند.
● دستورالعمل دوم؛
نوافل شب را هيچ چارهای نيست، مگر آن كه آنها را بهجا آوريد؛ نه خيال كنيد نماز شب ساقط است و آن سد سكندری است كه هيچ شكسته نمیشود! عجب از كسانی كه قصد دارند، دنبال كنند مرتبهای از كمال را در حالی كه شبها قيام نمیكنند؛ ما نشنيدهايم كسی به مرتبهای از كمال برسد، مگر به قيام شب و نماز شب.
● دستورالعمل سوم؛
«عليكم بقرائة القرآن»! بر شما باد به قرائت قرآن كريم با صوت حزين و با آهنگ و غنا! يعنی با صدای خوش بخوان كه تو را تكان دهد و در روايات داريم كه قرآن را با تغنّی بخوانيد. امام زينالعابدين علیهالسلام تغنّی به قرآن میكردند. اين تغنی در قرآن برای انسان بسيار مفيد است. بهطور كلی غنای صوتی حرام است و اين اصلاً در تحت غنای حرام نيست؛ زيرا غنای حرام آن است كه انسان را به سوی لهو و لعب بكشاند.
● دستورالعمل چهارم؛
بر تو باد زيارت مشهد أعظم در هر روز! (كه منظور از مشهد أعظم أميرالمؤمنين علی علیهالسلام است؛ چون مرحوم قاضی در نجف بودهاند) و زيارت مساجد معظمه! (كه منظور كوفه و سهله است) و در بقيه مساجد عبادت خود را بهجا آوريد! چون مؤمن در مسجد مثل ماهی است در آب؛ همانطور كه حيات ماهی به آب است، حيات مؤمن هم در مسجد است. اگر ماهی را از آب بيرون اندازند، میميرد.
● دستورالعمل پنجم؛
بعد از نمازهای واجب، تسبيح حضرت صديقه طاهره سلاماللهعلیها را ترک نكنيد! زيرا كه آن ذكر كبيره شمرده شده و لااقل بعد از هر نماز يک بار بگوييد و اگر توانستيد دو يا سه بار بگوييد؛ بهتر است!
● دستورالعمل ششم؛
از لوازم مهم، دعا برای فرج حضرت حجت بقيةالله الأعظم علیهالسلام است در قنوت نماز وتر؛ و از آن گذشته در هر روز و در جميع دعاها برای حضرت علیهالسلام دعا كنيد.
● دستورالعمل هفتم؛
زيارت جامعه را روزهای جمعه بهجا آوريد! مقصود، زيارت جامعه معروف است؛ «زيارت جامعه كبيره»!
● دستورالعمل هشتم؛
قرآن كه میخوانيد، در اين سه ماه از يک جزء كمتر نباشد؛ در هر روز يک جزء!
● دستورالعمل نُهم؛
زيارت و ديدار برادران خود را زياد كنيد! (مقصود رفقای طريق هستند) خيلی آنها را زيارت كنيد و ببينيد؛ زيرا اينها هستند برادران طريقی شما كه در طريق و عقبات نفْس و تنگناها كه انسان گير میكند، به انسان کمک میكنند و نجات میدهند.
مطلع انوار: ج۲، ص ۱۰۵ تا ۱۱۳ (با کمی ویرایش)
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 #حدیث_نگاشت| تمسک به قرآن
🔹رسول خدا صلیاللهعلیهوآله فرمود:
✍🏻 «اِذَا التَبَسَت عَلَیکُمُ الفِتَنُ، کَقِطَعِ الَّیلِ المُظلِمِ فَعَلَیکُم بِالقُرآنِ»؛
هنگامی که فتنهها، همچون پارههای شب تاریک، شما را در خود پیچید، برشماست که به قرآن تمسک جویید.
📚کلینی، کافی، ج2، ص 599.
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️نقش زنان در ترویج فرهنگ حجاب
🔸زنان نقش اساسی در جهاد تبیین خصوصاً در عرصه حجاب و عفاف دارند. حضور پرتعداد و پرشورتر بانوان در عرصه مناسبتهای ملی و مذهبی، کاهش تنش و از بین بردن زمینه سوء استفاده و مظلوم نمایی از دشمنان و نقش هنرمندانه و ظریف بانوان در تکامل بشریت، از وجوه اهمیت و نقش بیبدیل بانوان محجبه در جهاد تبیین است.
🔸بانوان بنا بر مشاهدات میدانیِ متعدد در عمده مراسمهای دینی و مذهبی حضوری پررنگتر از آقایان دارند و پایبندی آنان به دین بسیار عمیق و ریشهدار است. پدیده دخترانه شدن اراذلواوباش، مشاهده دخترانی نوجوان با چاقویی به دست و مبتلا به اعتیاد و فرهنگ گفتاری زننده، همگی هشداری جدی نسبت به آینده است.
🔹در شرایط ملتهب کنونی انجام فریضه واجب امر به معروف و نهی از منکر سخت شده است و گاه بیتدبیری در انجام وظیفه و نداشتن تشخیص درست، ممکن است هزینههای گزافی را ایجاد نماید. ارشاد و راهنمایی بانوان با زبان نرم و هنرمندانه، توسط خود بانوان اثر بیشتری دارد، تنش کمتری ایجاد میکند و مجال مظلومنمایی را از مجرمین میگیرد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢 #نکته_نگاشت | زن زندگی آزادی در آمریکا
🔻 ماهی هفتاد زن در آمریکا به دست همسران رسمی و غیر رسمی خود کشته میشوند.
🔸 در کشوری که بزرگترین مدعی دفاع از حقوق زنان است و کشورهای دیگر را به بهانه نقض حقوق زن تحریم میکند، زنان حتی در خانواده خود امنیت جانی ندارند.
🔸 نتایج حیرتانگیز تحقیقات مراکز معتبر غرب نشان میدهد در آمریکا ماهانه حدود هفتاد زن به دست شوهران یا شریکان غیر رسمی زندگی خود با سلاح گرم کشته میشوند!
🔰 @p_eteghadi 🔰
✍
آیا نماز لیلة الرغائب دارای سند است و بر فرض پذیرش آیا باید بین مغرب و عشا خوانده شود؟
خبر نماز لیلة الرغائب اولین بار در کتاب در «اقبال الاعمال» و بدون ذکر سند چنین نقل شده است: «عَنِ النَّبِیِّ فِی ذِکْرِ فَضْلِ شَهْرِ رَجَبٍ مَا هَذَا لَفْظُهُ وَ لَکِنْ لَا تَغْفُلُوا عَنْ أَوَّلِ لَیْلَةٍ جُمُعَةٍ فِیهِ [منه] فَإِنَّهَا لَیْلَةٌ تُسَمِّیهَا الْمَلَائِکَةُ لَیْلَةَ الرَّغَائِبِ وَ ذَلِک... »[1] و علامه نیز آن را با سندی که چندان قابل اعتماد نیست نقل کرده است: «أَقُولُ قَدْ رَوَى الْعَلَّامَةُ ره فِی إِجَازَتِهِ الْکَبِیرَةِ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ الدَّرْبِیِّ عَنِ الْحَاجِّ صَالِحٍ مَسْعُودِ بْنِ مُحَمَّدٍ وَ أَبِی الْفَضْلِ الرَّازِیِّ الْمُجَاوِرِ بِمَشْهَدِ مَوْلَانَا أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ ع قَرَأَهَا عَلَیْهِ فِی مُحَرَّمٍ سَنَةَ ثَلَاثٍ وَ سَبْعِینَ وَ خَمْسِمِائَةٍ عَنِ الشَّیْخِ عَلِیِّ بْنِ عَبْدِ الْجَلِیلِ الرَّازِیِّ عَنْ شَرَفِ الدِّینِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِیٍّ عَنْ سَدِیدِ الدِّینِ عَلِیِّ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ أَحْمَدَ النَّیْسَابُورِیِّ عَنِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ عَنِ الْحَاجِّ مسموسم عَنْ أَبِی الْفَتْحِ نُورْخَانَ عَبْدِ الْوَاحِدِ الْأَصْفَهَانِیِّ عَنْ عَبْدِ الْوَاحِدِ بْنِ رَاشِدٍ الشِّیرَازِیِّ عَنْ أَبِی الْحَسَنِ الْهَمْدَانِیِّ عَنْ عَلِیِّ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ سَعِیدٍ الْبَصْرِیِّ عَنْ أَبِیهِ عَنْ خَلَفِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ الصَّنْعَانِیِّ عَنْ حُمَیْدٍ الطُّوسِیِّ عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِکٍ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص) مَا مَعْنَى قَوْلِکَ رَجَبٌ شَهْرُ اللَّه... ُ فَإِنَّهَا لَیْلَةٌ تُسَمِّیهَا الْمَلَائِکَةُ لَیْلَةَ الرَّغَائِب...».[2]
اما در عین حال نمیتوان حکم به استحباب شرعی چنین نمازی داد و اگر کسی میخواهد آنرا بجا آورد، به قصد امید ثواب انجام دهد.[3] طبق آنچه را که در روایت نقل شده است، وقت #نماز_لیلة_الرغائب بین نماز مغرب و عشا است.
[1]. سید ابن طاووس، رضی الدین علی، الاقبال بالاعمال الحسنة، ج 2، ص 632، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ دوم، 1409ق.
[2]. ر. ک: مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 95، ص 395، دار إحیاء التراث العربی، بیروت، چاپ دوم، 1403ق.
[3]. فاضل لنکرانی، محمد، جامع المسائل، ج 2، ص 172، انتشارات امیر قلم، قم، چاپ یازدهم، بیتا؛ بصری بحرانی، زین الدین محمد امین، کلمة التقوی، ج 2، ص 96، نشر سید جواد وداعی، قم، چاپ سوم، 1413ق.
#لیله_الرغائب
#ماه_رجب
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢 #سخن_نگاشت | استغفار؛ پاککن روح
💠 پیغمبر خدا میفرماید که «ِإنَّهُ لَيُغَانُ عَلَى قَلْبِی وَ إِنِّی لَأَسْتَغْفِرُ اَللَّهَ فِی كُلِّ يَوْمٍ سَبْعِينَ مَرَّةً». بلاشک پیغمبر هم حداقل روزى هفتاد مرتبه استغفار میکرد. استغفار براى همه است؛ بهخصوص ماها که در این تحرکات مادى، در این دنیاى مادى غرقیم و آلودهایم. استغفار بخشى از این آلودگى را پاکیزه میکند و از بین میبرد.
✍️ امام خامنهای مدظلهالعالی؛ 3 تیر 1388.
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️صدا و سیما قبل و بعد از انقلاب اسلامی
🔸بخش عمده آثار پخششده از تلویزیون در دوران پهلوی مبتذل، غیر تولیدی و وارداتی و توأم با تصاویر مستهجن بود و استقلال فرهنگی لازم در عرصه رسانه وجود نداشت. بسیاری از مردم متدین ایران با تلویزیون قهر بودند، بهگونهای که با پیروزی انقلاب آمار تلویزیونهای نصبشده طی یک مدت کوتاه از پانصد هزار به میلیونها دستگاه رسید.
🔸امام راحل صدا و سیما را دانشگاه عمومی نامید و هدفگذاری مطلوب برای رسانه انقلاب اسلامی را مشخص نمود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی برنامههای علمی و تخصصی بسیاری در جهت این هدف عظیم؛ یعنی دانشگاه عمومی صداوسیما تولید شد، حتی شبکههای رسانهای ویژه و تخصصی ایجاد گردید که جای تقدیر دارد، البته در واژه دانشگاه عمومی باید به واژه «عمومی» دقت بیشتری کرد. صِرف ایجاد برنامههای تخصصی برای بیننده اندک راهگشا نیست، برای رسیدن به هدفگذاری امام راحل به تولیدات رسانهای و آموزشی با مضامین غنی احتیاج است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
#اعمال_لیله_الرغائب👇
(شب جمعه اول ماه رجب)
🌺بدان كه اولين شب جمعه ماه رجب را «ليلة الرغاب» (يعنى شب دلدادگان) مي گويند و براى آن عملى با فضيلت بسيار
🍃از حضرت رسول صلى اللّه عليه و آله وارد شده كه آن را سيّد در كتاب «اقبال» و علاّمه حلى در «اجازه بنى زهره» نقل كرده اند، بعضى از فضيلت آن اينكه به سبب انجام آن گناهان بسيار آمرزيده مى شود،
و نيز نمازى در آن وارد شده كه هركه آن را به جاي آورد
💠 هنگام شب اوّل قبرش حق تعالى ثواب آن را به نيكوترين صورت و با روى گشاده و درخشان و زبانى گويا به سوي او مي فرستد، پس به او مي گويد:
🔻اى حبيب من تو را بشارت باد كه از هر شدّت و سختى نجات يافتى، بنده مي گويد: تو كيستى؟ به خدا سوگند من چهره اى زيباتر از چهره تو نديدم، و سخنى شيرين تر از سخن تو نشنيدم، و بويى بهتر از بوي تو نبوييدم! ! پاسخ مي دهد: من ثواب آن نمازم كه در فلان شب، از فلان ماه، از فلان سال به جاى آوردي، امشب نزد تو آمدم تا حقّت را ادا كنم، و مونس تنهايى تو باشم، و هراس را از تو برگيرم و هنگامي كه در صور (شيپور قيامت) دميده شود، در عرصه قيامت سايه اى بر سرت خواهم افكند، پس خوشحال باش كه خير هرگز از تو جدا نخواهد شد.
📢كيفيت اين نماز چنين است:
👌 اولين پنجشنبه ماه رجب را روزه مي دارى، چون شب جمعه داخل شود،
🔖 ما بين نماز مغرب و عشاء دوازده ركعت نماز بجاى مى آورى، هر دو ركعت با يك سلام، به اين ترتيب كه در هر ركعت يك مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «سوره قدر» و دوازده مرتبه «سوره توحيد» مي خوانى و هنگامى كه از نماز فارغ شدى هفتاد مرتبه مى گويى:
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ وَ عَلَى آلِهِ [وَ آلِ مُحَمَّدٍ] .
خدايا! بر محمّد پيامبر درس ناخوانده و خاندانش درود فرست
⭕️سپس به سجده مي روى و هفتاد مرتبه مي گويى:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ
پاك و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح
⭕️آنگاه سر از سجده بر مي دارى و هفتاد مرتبه مى گويى:
رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ، إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيُّ الْأَعْظَمُ
پروردگارا! مرا بيامرز و بر من مهرورز و از آنچه از من مي دانى بگذر، تو خداى برتر و بزرگ ترى
⭕️دوباره به سجده مى روى و هفتاد مرتبه مى گويى:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ
پاك و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح
سپس حاجت خود را مي طلبى كه به خواست خدا برآورده خواهد شد.
(حاجت اصلی ما شیعیان فرج امام زمان علیه السلام باشد ان شاءالله )
🔷منبع :مفاتیح الجنان
🔰 @p_eteghadi 🔰