#سوال
اگر اسلام دین برادری و برابری است چرا پیامبر و امامان خودشان کنیز و برده داشتند؟! و چرا اسلام بردهداری را حلال کرده است؟!
#پاسخ
◀️ امامان علیهم السلام به هر بهانهای بردگان را آزاد میکردند مثلا خدمتکار امام سجاد علیه السلام آب بر سر حضرت میریخت ظرف آب افتاد و حضرت را مجروح کرد، امام علیه السلام سر را بلند کرد، خدمتکار گفت: «و الکاظمین الغیظ» حضرت فرمود: خشمم را فرو بردم. عرض کرد: «و العافین عن الناس». فرمود: خدا تو را ببخشد. عرض کرد: «و الله یحب المحسنین». فرمود: برو براى خدا آزادى.[4]
◀️ بردگان بعد از 7 سال باید آزاد شوند. امام صادق علیه السلام فرمودند: کسى که ایمان داشته باشد بعد از هفتسال آزاد میشود، صاحبش بخواهد یا نخواهد. و به خدمت گرفتن کسى که ایمان داشته باشد بعد از هفتسال حلال نیست. [5]
◀️ کفاره و مجازات برخی از تخلفات در اسلام را آزاد کردن برده قرار دادند مثل کفاره قتل عمد یا شکستن روزه عمدی و شکستن قسم.
3️⃣ اسلام به بردگان شخصیت داد؛
🔻 اسلام از نظر انسانی تفاوتی بین بردگان و انسانهای آزاد قرار نداد و معیار برتری و ارزش را تقوا قرار داد و لذا بردگان هم در جامعه میتوانستند صاحب پست و مقام و فرمانده لشکر و حتی قاضی در جامعه شوند.
4️⃣ اسلام دستو داد با بردگان رفتار انسانی داشته باشند؛
🔻 در اسلام دستورات زیادی به مدارا با بردگان شده است به طوری که آنها را شریک زندگی صاحبان خود کرده است.
🔻 رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در این باره فرمودند: کسى که برادرش زیر دست اوست باید، از آنچه میخورد به او بخوراند و از آنچه میپوشد به او بپوشاند، و زیادتر از توانایى به او تکلیف نکند.[6]
🔻 و یا میبینیم حضرت علی علیه السلام وقتی برای خودش لباس میخرد برای قنبر غلامش هم همان لباس را میخرد و میفرماید: من از خداى خود شرم دارم که لباسى بهتر از تو بپوشم؛ زیرا رسول خدا(ص) میفرمود: از آنچه خودتان میپوشید بر آنها بپوشانید و از آنچه خود میخورید به آنها غذا دهید.[7]
🔻 بنابراین اسلام با این برنامه دقیق و جامع توانست بردهداری را سالم و بدون هیچگونه آسیبی به جامعه و دین خدا، ریشه کن کند.
💠 منابع:
[1]ـ قرب الإسناد، حمیری، عبد الله بن جعفر ، ص 87، قم، مؤسسه آل البیت علیهم السلام، چاپ اول، 1413ق.
[2]ـ توبه، 60.
[3]ـ من لا یحضره الفقیه، شیخ صدوق ، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ج 1، ص 27، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، 1413ق.
[4]ـ اعلام الوری بأعلام الهدی، طبرسی، فضل بن حسن، ص 262، تهران، دار الکتب الاسلامیة، چاپ سوم، 1390ق.
[5]ـ کافی، ج 6، ص 196.
[6]ـ تنبیه الخواطر و نزهة النواظر المعروف بمجموعة ورام، ورام بن أبی فراس، مسعود بن عیسی،ج 1، ص 58، قم، مکتبة الفقیه، چاپ اول، 1410ق.
[7]ـ ، مکارم الاخلاق، طبرسی، حسن بن فضلص 101، قم، شریف رضی، چاپ چهارم، 1412ق.
برگرفته از اسلام کوئست نت.
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#معاویه
📽 شرح حال #معاویه_بن_ابی_سفیان از کتب اهل سنت و نظر #امیرالمؤمنین علی علیه السلام درباره او
👈پاسخی به شبکههای وهابی
🔰 @p_eteghadi 🔰
161.2K
سلام علیکم
حضرتعالی بارها فرموده اید #زمان_مند بودن از ویژگی های #عالم_مادی است و عالم برزخ و قیامت فاقد این ویژگی هستند. در صورت پذیرش این مسئله، تجربه افرادی که در حالت نزدیک به مرگ اتفاقاتی را پشت سر هم دیده و تعریف میکنند چطور توجیه میشود؟ همچنین مشاهداتی که حضرت رسول (ص) در شب #معراج داشتند؟ همچنین عباراتی شبیه به «إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَىٰ عَلَى الْعَرْشِ» در قرآن کریم؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹🎥 چطور یه نماز عالی بخونیم؟!
از #آیت_الله_بهجت (رحمه الله علیه) بشنوید
🔰 @p_eteghadi 🔰
105.5K
سلام علیکم استاد
سوال اینه که کسانی که توجهی به #شب_قدر ندارند و این شب رو بی خیال هستند سرنوشت یکساله شون چه جوری تقدیر میشه؟چون نه دعایی کردند ونه برنامه ای رو برای یکسال زندگیشون داشتند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
#تلنگر
گفٺ↻
ذکࢪ ࢪکوع چیہ؟
-معلومہ خب
"سُبْحَانَرَبِّیَالْعَظِیمِوَبِحَمْدِهِ"
+ذکࢪ سجده چے؟
-وااا!
حࢪفتو بزݩ خب . .!!
+سُبْحَانَرَبِّیَالاَعْلیوَبِحَمْدِهِ
دࢪستھ!؟
-آࢪه دیگہ . .!
+ࢪوزے ⁵¹ باࢪ میگیشوݩ . .
هے میگے خداے مݩ بزرگھ
خداے مݩ از همہ بࢪتࢪه
خداے مݩ ..
پسچࢪاتوسختےهایادٺمیࢪهودسٺوپاٺمیݪࢪزه؟!
.
خدایا شکرت که هستی و برایمان خدایی میکنی:)❤🌱
🔰 @p_eteghadi 🔰
قَالَ الامام صادق علیهالسلام: إِذَا أُضِيفَ الْبَلَاءُ إِلَى الْبَلَاءِ كَانَ مِنَ الْبَلَاءِ عَافِيَةٌ. (تحفالعقول، ص۳۵۷)
امام صادق علیهالسلام فرمود: چون بلا بر بلا فزاید، (نشانۀ) رهایى از بلا باشد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
#سوال
«مسجد محل "عبادت – نماز" است، نه محل کار فرهنگی، یا بسیج و یا سایر خدمات اجتماعی»؛ آیا چنین میباشد؟!
#پاسخ
از ساخت نخستین عبادتگاه مسلمانان، بیش از دوازده قرن مىگذرد. در طول این مدت، مسجد در دورههاى گوناگون حکومتهاى اسلامى در عربستان و ایران، در مناسبتهای سیاسى و تصمیمگیرىهاى عمومى جامعه، نقش اساسى و زیر بنایى ایفا کرده است. تمام امور مربوط به جامعۀ اسلامى، در مسجد مورد بررسى قرار مىگرفت و حتى محل درس و مدرسه در روزگار پس از ظهور اسلام تا دوران حکومت بنىامیه، مسجد و گاهی اوقات برخى از مکانهای عمومى و خصوصى بوده است.
علما و دانشمندان در مسجد نبوى و مسجدالحرام و سایر مساجد دیگر، علوم دینى و ادبى آموزش مىدادند و حتى مراکزى بعدها بهعنوان مدارس پیشرفته در کشورهاى اسلامى تأسیس شد.
💥آفریدگار مهربان که خواهان همزیستی مسالمتآمیز و اتحاد افراد بشر است و آنان را از جدایی و تفرقه باز میدارد، ساختن اولیه خانۀ خدا را مبدأ تاریخ اجتماعی بشر قرار داد و آن را برایشان مبارک دانست و به آنها در این مورد تبریک گفت. خداوند خانه پرستش خود (کعبه) را «خانه مردم جهان» معرفی کرد و فرمود:
«إن اول بیت وُضع للنّاس لَلذّی ببکّة مبارکاً و هدی للعالمین؛ (آل عمران، 96) نخستین خانهای که برای مردم بنیان نهاده شد، خانه برکت یافتهای در مکه است و هادی بسیار بزرگی برای مردمان جهان است.»
💥در صدر اسلام، امور اقتصادی جامعه رابطۀ تنگاتنگ با مسجد داشت. بنابر شواهد تاریخی، اموال عمومی در مسجد گردآوری و از آنجا در بین مسلمانان توزیع میشد. غنایم جنگی نیز، پس از جنگ به مسجد انتقال میافت و در آنجا بین مجاهدان اسلام تقسیم میشد.
💥پژوهشهای تاریخی نشان میدهد که مسجد نخستین مرکز آموزشی مسلمانان بوده است. در صدر اسلام، پیامبر و یارانش در مسجدالحرام گرد هم میآمدند و در مورد معارف و احکام الهی سخن میگفتند. با هجرت پیامبر به مدینه و تأسیس« مسجدالنبی» نه فقط مکانی برای عبادت، بلکه دانشگاهی سراسر شور و نشاط در جهان اسلام تأسیس شد.
💥پایه و اساس شهر شدن و مدنیت هر مکان، وجود مسجد در آن است. از رسول اکرم روایت شده است که میفرماید: «روستا به جایی میگویند که جمعه و جماعت و مسجد ندارد.» (کنز العمال، ج14، ص 175) از اینرو مسلمانان در تأسیس شهرهای جدید، اولین مکانی که میساختند مسجد بود.
💥مسجد خانۀ آشنایی با دردها و مشکلات اجتماعی و چارهاندیشی برای رفع آنهاست و پایگاه عمومی مسلمانان و محل حضور قشرهای گوناگون است، از اینرو جایگاه مناسبی برای تعاون اجتماعی مسلمانان و مشارکت آنان در رفع نارساییهای اجتماعی است.
🔰بیشک در فرهنگ اسلام هیچ مؤسسهای به اندازۀ مسجد دارای اهمیت نیست؛ زیرا در قاموس اسلامی، دین و دنیا در مسجد گرد هم میآیند.
منبع:کنزالعمال _خبرگزاری شبستان، مسجد و کانونها
🔰 @p_eteghadi 🔰
پیامبر بخشید، شما نمی بخشی؟!.m4a
3.74M
به پیامبر ص فحش میدادن میبخشید، پس چرا دو نفر به پیامبر توهین کردن اعدام کردین؟؟؟؟
پاسخ در صوت بالا👆
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍃هزار طایفه آمد هزار مکتب رفت
و ماند شیعه که قال الامامصادق داشت🍃
•┈┈••✾❀✾••┈┈• •┈┈••✾❀✾••┈┈•
شهادت امام صادق علیه السلام تسلیت🥀
•┈┈••✾❀✾••┈┈•
#امام_صادق
#مناسبتی
🔰 @p_eteghadi 🔰
124.9K
سلام و ادب
آیا #جادو حقیقت داره و چطوری باید باطلش کنیم ؟
احساس میکنم توسط یه کسی جادو شدم
اصلا حال درونی خوبی ندارم
همه چی ردیفه ولی حالم از درون بده
چه کاری باید انجام داد؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🆚 مناظره #امام_صادق علیه السلام با ابوحنیفه امام اهل سنت
🔹در این گفت و گو ابوحنیفه مات و مبهوت علم امام شده و تصمیم گرفت مدتی را به شاگردی و علم آموزی در مکتب مدینه نزد امام جعفر صادق علیه السلام سپری کند.
✅ شمار شاگردان حضرت در تاریخ بیش از ۴ هزار نفر ذکر شده که از هر طیف فکری و مذهبی در بین آنان وجود داشت.
🔻 در بین اسامی شاگردان حضرت حتی به بزرگ امامان فقهی، اعتقادی و محدثان بنام اهل سنت هم برمیخوریم مانند ابوحنیفه، امام مالک، ابن جریح، شعبة بن حجاج، سفیان ثوری، ایوب سجستانی و...
⁉️حال آیا شایسته نیست که اهل سنت بطور مستقیم از امام صادق علیه السلام وظایف دینی خود را بگیرند (که از اهل بیت است و قرآن شهادت به پاکی و طهارت اهل بیت داده است) نه از ابوحنیفه و مالک و...؟
👈این را بخاطر آن میگوییم که ابوحنیفه و مالک و... با وجود اینکه مدتی را شاگردی کردند اما بعدها نظر و فتواهایی از خودشان میدادند که با نظر اهل بیت علیهم السلام در تضاد بود.
📚 اسناد این مناظره:
🔸بحارالانوار ج۱۰ ص۲۲۰
🔸در منابع اهل سنت:
الطبقات الکبرى ج۱ ص۲۸ / حلیة الاولیاء ج۳ ص۱۹۳
🔰 @p_eteghadi 🔰
49K
سلام وقت بخیر
سوال؟
میگن که با مردن( زن یا شوهر)اون پیوند ازدواج و عقد باطل نمیشه و برای همین میتونن هم دیگر رو غسل بدند....
حالا زمانی که وارد اخرت میشن،اگر شوهر جهنمی باشد،و زن او بهشتی باشد....
خب زمانی که پیوند عقد ازدواج هنوز باقی هست،چطور میشه زن رو به نکاح یه حوری در بیارن؟؟؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖منبر کوتاه🔖
#امام_جعفر_صادق
📽روایتی ناب و زیبا از مهمانهایی که بر حضرت #امام_صادق علیهالسلام وارد شدند و پذیرایی خاص #حضرت_صادق علیهالسلام
🔊 #استاد_عابدینی
🔰 @p_eteghadi 🔰
پرسمان اعتقادی
💢 سلسله مباحث معادشناسی 🔹 قسمت بیستم 🔻 تَمثل مال و اهل و عیال 🎙 استاد محمدی شاهرودی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 سلسله مباحث معادشناسی
🔹 قسمت بیستو یکم
🔻 رخدادهای قبل از موت(۱)
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
# شبهات دانش آموزی
#سوال
🔹️ چرا بعضی از چادریها هزاران گناه میکنند و اخلاقشون خوب نیست و حرمت چادر را نگه نمیدارند؟ ولی بدحجابها خیلی اخلاقشون خوبه و دلشون پاکه؟
#پاسخ
🔷 اول: همهی مردم گردو را برای مغز آن میخرند. کسی گردو را برای پوست آن نمیخرد. اگر گردویی پوست خوبی داشت ولی مغز نداشت، فایده ندارد. اگر کسی فقط مغز گردو رو بخره، خیلی زود خراب میشه. ولی اگه پوست داشته باشه،مدت زیادی دوام پیدا میکند.
همه گردو رو برای مغزش میخوان. اگه گردویی مغز نداشته باشه، پوک و بیارزشه. اگه پوست هم نداشته باشه، خراب میشه. حالا اگه انسانی خودش رو دیندار بدونه، ولی کارها و اخلاقش خلاف دین باشه، مثل گردوی بی مغز. اگه کسی دیندار نباشه و عملی که پوست نداشته باشه، ولی دلش پاک باشه و به قول خودش خوب باشه، میشه مثل مغز گردویی که پوست نداره.
🔷 دوم: دین و دستوراتش اومدن که ما خوب باشیم. حالا اگر دین و دستوراتش اخلاق و رفتار ما را درست نکن، فایده نداره. دقیقا میشه همون گردوی بی مغز که پوست قشنگی داره. کسی هم که خوب باشه و به قول معروف دلش پاک باشه ولی دیندار نباشه، میشه اون مغز گردویی که پوست نداره. پس باید هر دو با هم باشند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شیعه_میپرسد
📽روایت های عجیب و غریب و جعلی اهل سنت درباره پیامبر
🔰 @p_eteghadi 🔰
102.5K
با تشکر از استاد گرامی #ذکر رو میشه تو دل گفت؟ منظورم اینکه به زبون نیاد واطرافیان متوجه نشن وهمین طور قرآن خواندن خواندن دعاها؟
#ذکر_قلبی
#ذکر_زبانی
🔰 @p_eteghadi 🔰
#سوال
آیا در زمان پیامبر (صلی الله علیه و اله وسلم) مردم حق انتقاد به حکومت را داشتهاند؟! و یا فقط در حد مشورت دادن بودند؟
#پاسخ
🔰ابتدا باید مفهوم نقد مشخص شود زیرا گاهی با پرسش اشتباه گرفته می شود.
✔️ گاهی شخصی کاری انجام میدهد که ما علت آن کار را نمیدانیم و لذا از علت آن میپرسیم تا برای ما تبین کند.
✔️ گاهی شخصی کاری انجام میدهد و ما نسبت به آن کار اعتراض داریم لذا ضمن انتقاد گاهی پیشنهاد بهتری ارائه میدهیم.
پس ابتدا باید فرق بین دو روشن و مفهوم نقد مشخص شود.
🔰قرآن امر به معروف و نهی از منکر را برای نقد و نظارت قدرت مطرح کرده و بر آن تأکید دارد: «کنتم خیر اُمّةٍ اُخرِجت للناس تأمُرون بالمعروفِ و تنهون عن المنکر»: شما نیکوترین امتی هستید که پدیدار گشتید تامردم را به نیکوکاری وادارید و از بدکاری بازدارید» (آلعمران: ۱۱۰)
🔰 دین اسلام اصل مهم نقد و نظارت قدرت را پذیرفته است؛ چه اینکه آیاتی از قرآن کریم و احادیثی از پیامبر اعظم (صلیاللهعلیهوآله) هم بر آن تأکید دارند؛
📌🔰از جمله مسائل اساسی حاکمیت علی (علیهالسلام)، پذیرش حق نقد و نظارت قدرت از سوی مردم بودهاست.
📌🔰حضرت برای آنکه صداقت و صراحتگویی رواج یابد، خود در میان مردم میگشتند و از مشکلاتشان باخبر میشدند. به کارگزاران خود نیز توصیه میکردند بدون واسطه سخنان مردم را بشنوند و به رفع درخواستهای آنان بپردازند. ایشان در این زمینه به مالک سفارش میکند: «بخشی از وقت خود را خاص کسانی کن که به تو نیاز دارند و نگهبانان را از آنان بازدار تا سخنگوی آنان با تو بیدرماندگی سخن گوید»
📌🔰علی علیهالسلام به یاران خود اجازه نقد سیاستهای خود را میداد. ابن ابیالحدید مینویسد: «روزی مالک اشتر به علی علیهالسلام اعتراض کرد که چرا فرزندان عباس را به کار گمارده است. علی علیهالسلام در پاسخ فرمود: هم اکنون افراد لایقتر از آنان سراغ داری؟ معرفی کن تا به حکومت منصوب کنم»
📌🔰اصل دیگری که علی علیهالسلام در نقد و نظارت قدرت بدان توجه بسیار داشت، لزوم نظارت بر کارگزاران و بازرسی اعمالشان بود.
حضرت در نامهای از شریح قاضی به دلیل خرید خانهای به قیمت هشتاد هزار درهم انتقاد کرد.
منبع: انجمن گفتگوی دینی - پرتال جامع علوم انسانی
🔰 @p_eteghadi 🔰