حکمت 16 نهج البلاغه.mp3
13.35M
🌺صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🌺
💠 شرح #نهج_البلاغه
🔸 حکمت ۱۶
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 حوادث و امور، تسليم تقديرهاست تا آنجا که گاه مرگ انسان در تدبير (و هوشيارى او) است.
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌺صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🌺
#سوال
❓️آیا حضرت عیسی(علیه السلام) بعثت پیامبر اسلام (صل الله علیه واله وسلم) را بشارت داده اند؟
#پاسخ
✅در قرآن مجید حدّاقل در دو مورد به این مسأله اشاره شده است:
1⃣ـ در مورد بشارت حضرت مسیح(علیه السلام) نسبت به ظهور پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله)، چنان که در آیه 6 سوره صفّ مى خوانیم: «وَ اِذْ قَالَ عیسَى ابْنُ مَرْیَمَ یَا بَنِى اِسْرَائِیلَ اِنِّى رَسُولُ اللهِ اِلَیْکُمْ مُّصَدِّقاً لِّمَا بَیْنَ یَدَىَّ مِنَ التَّورَاةِ وَ مُبَشِّراً بِرَسُول یَأْتى مِنْ بَعْدِى اسْمُهُ اَحْمَدُ فَلَمَّا جَائَهُمْ بِالْبَیِّنَاتِ قَالُوا هَذَا سِحْرٌ مُّبینٌ»؛
⬅️ (و به یاد آورید هنگامى را که عیسى بن مریم گفت:" اى بنى اسرائیل! من فرستاده خدا به سوى شما هستم در حالى که تصدیق کننده توراتى مى باشم که قبل از من فرستاده شده، و بشارت دهنده به پیامبرى که بعد از من مى آید و نام او احمد است." هنگامى که او (احمد) با معجزات و دلایل روشن به سراغ آنان آمد، گفتند: این سحرى آشکار است)!
2⃣- در آیات متعددى از قرآن مجید، سخن از بشارت تورات ( یا تورات و انجیل) نسبت به ظهور پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) به میان آمده، و نشان مى دهد که به قدرى اوصاف و نشانه هاى پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) در کتب آنها آشکارا بیان شده بود که آن حضرت را با این نشانه ها همانند فرزندان خود مى شناختند.
💢حتّى در تواریخ معروف آمده است که مهاجرت یهود از مناطق شامات و فلسطین به مدینه و استقرار در آن جا، به خاطر بشاراتى بود که درباره ظهور این پیامبر در کتب خود دیده بودند ـ👈 این موضوع مشروحاً در تفسیر نمونه، ذیل آیه 89 سوره بقره آمده است ـ (1)هر چند که گروه کثیری از آنان که قبلا از مبلغان پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) بودند بعد از ظهورش به خاطر این که منافع شخصى خود را در خطر مى دیدند از ایمان آوردن به او سرباز زدند و در آیات قرآن مورد ملامت قرار گرفته اند.
💢از آیاتى که اشاره به این موضوع مى کند آیه 146 سوره بقره است، مى فرماید: «اَلَّذِینَ اَتَیْنَاهُمُ الْکِتَابَ یَعْرِفُونَهُ کَمَا یَعْرِفُونَ اَبْنَائَهُمْ وَ اِنَّ فَریِقاً مِّنْهُمْ لَیَکْتُمُونَ الْحَقَّ وَ هُمْ یَعْلَمُونَ»؛ (کسانى که کتاب آسمانى به آنان داده ایم، او (پیامبر) را همچون فرزندان خود مى شناسند; ولى جمعى از آنان،حق را در حالى که از آن آگاهند کتمان مى کنند).
⬅️همین معنا در آیه 20 سوره انعام نیز آمده است آن جا که مى فرماید: َ«الَّذِینَ آتَیْنَاهُمُ الْکِتَابَ یَعْرِفُونَهُ کَمَا یَعْرِفُونَ اَبْنَائَهُمْ»؛ (کسانى که کتاب آسمانى به ایشان داده ایم، بخوبى او (پیامبر) را مى شناسند، همان گونه که فرزندان خود را مى شناسند)! همچنین آیه 89 سوره بقره که در بالا به آن اشاره شد نیز این معنا آمده است.
⬅️همین معنا با صراحت بیشترى در آیه 157 سوره اعراف آمده است که مى فرماید: «الَّذِینَ یَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِىَّ الاُْمِّىَّ الَّذِی یَجِدُونَهُ مَکْتُوباً عِنْدَهُمْ فِی التَّوْرَاةِ وَالاِْنجِیلِ»؛ (همان کسانى که از فرستاده (خدا)،پیامبرِ "اُمّى" (و درس نخوانده) پیروى مى کنند; پیامبرى که صفاتش را، در تورات و انجیلى که به صورت مکتوب نزدشان است، مى یابند...).
👈همچنین در تفسیر آیاتى که مى گوید: قرآن تصدیق کننده کتاب هاى پیشین است نیز یکى از احتمالات، این گفته شده که: منظور از تصدیق کردن کتب پیشین هماهنگى قرآن و صفات پیامبر با نشانه هایى است که در کتب انبیاى پیشین آمده است.(2)،(3)
👇پی نوشت:👇
📚1. تفسیر نمونه، جلد 1، صفحه 342.
📚2. براى آگاهى بیشتر به تفسیر نمونه ذیل آیه 49 سوره بقره، جلد 1، صفحه 207 مراجعه فرمایید.
📚3. گرد آوري از کتاب: پيام قرآن، آيت الله العظمى ناصر مكارم شيرازى، دار الكتب الاسلاميه، تهران، 1386 ه. ش ،ج7 ،ص 313
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای روشنی بخش شب های تاریک
ای همدم و مونس تنهایی من
ای آگاه و بینای احوال من
ای درمان تمام دردهایم
تنها همین کافیست که بدانم،
همیشه به من نزدیکی
شبتون بخیر 🌙
🔰 @p_eteghadi 🔰
سـلاممولایمن
از روزها من جمعه ها را دوست دارم
این جمعه های آشنا را دوست دارم
هر صبح جمعه ندبه میخوانم برایت
ازکودکی ام این دعا را دوست دارم
#اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
سلام✋️
صبحتون به نیکی و مهر🌺
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌺صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🌺
#سخن_بزرگان
🔺حاجات هر کسی به قدر همتش است ، آقا من یه قدری اسکناس از خدا میخوام، بسیار خوب! یکی دیگر می گوید : من در دانشگاه قبول بشوم! اینها خیلی حاجات بچگانه ایست
بابا جون من! پیش شخص بزرگ باید حاجات بزرگ خواست، تو نماز اول وقت بخوان اگر این جور حاجت هایت عملی نشد، بیا بگو چرا وقت مرا تلف کردی ؟
#آیت_الله_حق_شناس
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌺صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🌺
#سوال
❓️با اینکه پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم توهینها و جسارتهای به خودشان را میبخشیدند، چرا ما برخی افراد را به جرم سابالنبی اعدام میکنیم؟
یا مثلاً کسی به مادر یکی از ائمه توهین کرد، حضرت فرمودند اگر تو راست میگویی خدا او را بیامرزد و اگر دروغ میگویی خدا تو را بیامرزد، آیا این رفتار معصومین با مجازات ساب النبی صلی الله علیه و آله و سلم و ائمه علیهم السلام که فقها مطرح کردهاند منافات ندارد؟
#پاسخ
🔵 همه توهین کنندگان مشمول حکم ساب النبی نمیشدند مگر در شرایطی که توهين به پيغمبر، توهين به همهی مسلمانان تلقی میشد.
🔵 ثانیاً اهانت از روی خشم و غضب و یا جهالت دارای تعزیر است نه اعدام و فلسفه تعزیر نیز تنبیه و آگاهی مجرم جهت هدایت و پیشگیری از انجام جرم در آینده است.
🔵 دو نفری که اخیرا اعدام شدند تنها یک جرم آندو سب رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم بوده علاوه برآن در ۳۵ کانال و گروه، تبلیغ کفر و الحاد میکردند و به پیامبر اسلام و ائمه جسارت میکردند.
🔵 حتی با فرض صدق عنوان ساب النبی، اجرای حکم آن مشروط به ایمن بودن و نبود خطر جانی، مالی و آبرویی برای اجرا کننده و یا وابستگان آنان میباشد که چنین شرایطی برای امامان علیهم السلام در آن برهه زمانی مهیا نبوده است.
🔵بنا بر برخی روایات در زمان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم حکم ساب النبی اجرا شده است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌺صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🌺
#تابلو_نوشته
#اعتقادی
⭕️پرسش: در قیامت، نحوه انتشار محتوای «نامه اعمال» چگونه است؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
7.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🌺
🔖منبر کوتاه🔖
🎬مهربانی امام (علیه السلام ) و بداخلاقی ما
🎙حجت الاسلام #هاشمی
🔰 @p_eteghadi 🔰