27.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
💠 ســلســلــه مبــــاحــــث 💠
💠 خــــــــداشـــــــنــاســــی 💠
🔰 فصل دوم : افعال خدا
🔹 جلسه ۱۱
🔸نکاتی درباره اثر گناه در بلاها
🎙 استاد محمدی شاهرودی
#اصول_و_عقاید_اسلامی
#مباحث_خداشناسی
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
📽 اولاد امام علی و حضرت زهرا سلاماللهعلیهما اولاد پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله هستند.
🔊 استاد سعید نجفی
👈مناظره جالب یک شیعه علی علیهالسلام با حجاج بن یوسف سفاک
🏷 اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ رَسُولِ اللَّهِ: امام حسین علیهالسلام از طریق مادر شده فرزند رسول خدا صلیاللهعلیهوآله
#مناظره
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#سوال
❓️ذکرهایی که گفتن آن در آخرالزمان فضیلت بسیاری دارد؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
1_6711054163.ogg
272.9K
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#سوال
❓️تو قران کریم اومده بعضی از مردم به پیامبرا ایمان نیاوردن چون گفتن اینا ساحرن و فلان
خب واقعا از کجا میفهمیدن این معجزه ست
معجزه که با سحر فرقی نداره؟
#معجزه
#سحر
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#سوال
❓️طبق آیه ۱۸۸ سوره اعراف پیامبر از غیب خبر ندارد؛ پس امامان هم که مقام پایینتری دارند از غیب خبر ندارند؛ پس چگونه است که ما امامان را عالم به غیب میدانیم؟ (غیب یعنی هر چه که آشکار نیست و آنسوی پرده است) آیا غیر از این است که اینگونه احادیث جعلشدهاند؟ فرق علم لدنی با غیب چیست؟
#پاسخ
✅️ در آیه ۱۸۸ سوره مبارکه اعراف آمده است که «(ای پیامبر به مردم) بگو که من مالک سود و زیان خویش نیستم، مگر آنچه را خدا بخواهد؛ و اگر از غیب باخبر بودم، سود فراوانی برای خود فراهم میکردم و هیچ بدی (و زیانی) به من نمیرسید؛ من فقط بیم دهنده و بشارتدهندهام برای گروهی که ایمان میآورند».
اعتقاد به علم غیب پیامبر یا امام، برخلاف مفاد این آیه است و ازاینرو، این سؤال طرح میشود که چگونه باوجود این آیه، همچنان به علم غیب پیامبر یا امام معتقد هستیم. در ادامه در قالب چند نکته به بررسی این سؤال میپردازیم.
🔹️نکته اول:
واژه «غیب» در مقابل «شهادت»(آشکاری)، در لغت به معنای «امری پوشیده و پنهان بوده که در تمام اموری که از حس انسان خارج است» به کار میرود و در اصطلاح نیز «هر آنچه تحت حس و درک انسان نیست، غیب نامیده میشود» و دارای اقسامی است:
• امور خارج از حس را شامل میشود، یعنی اموری که از افق حس انسان خارج است؛ مانند علم به جهان آخرت، قیامت و...
• اموری که امکان احساس آن هست، ولی از افق انسان دور است، مانند اموری که هنوز اتفاق نیفتاده و در آینده واقع میشود و همچنین اموری که درگذشته اتفاق افتاده، ولی در زمان حال، امکان خبر گرفتن از آن نیست.
🔹️نکته دوم:
با عنایت به آیات قرآن، خداوند واجد علم به شهادت و امور آشکار است و هم واجد علم به غیب و امور پنهان است: ﴿ وَ هُوَ... عالِمُ الْغَیبِ وَ الشَّهادَهِ ﴾؛ از این منظر، چیزی از گستره علم الهی خارج نیست.
روشن است که علم به عالم شهادت که همان علم به امور پیرامونی است، مخصوص خدا نیست و سایر انسانها نیز در این علم، با خداوند مشترکاند؛ اگرچه گستره علم انسانها با خداوند در این زمینه، یکی نیست و تفاوتهای زیادی از جهت کمیت و کیفیت میان علم خدا و علم انسان وجود دارد.
اما درباره علم به غیب، آیاتی وجود دارد که تصریح میکنند که فقط خداوند عالم به غیب است و کس دیگری از آن مطلع نیست. در این آیات، با ادات حصر، به این حقیقت تصریحشده است. برای نمونه به این آیات بنگرید:
• «نمیگویم خزائن خدا نزد من است؛ و من از غیب آگاه نیستم»
• «کلیدهای غیب، تنها نزد اوست؛ و جز او، کسی آنها را نمیداند»
آیه ۱۸۸ سوره مبارکه اعراف که پیشتر در متن پرسش و مقدمه به آن اشاره شد نیز از این قبیل آیاتی است که علم به غیب را منحصر به خدا میداند و از دیگران نفی میکند.
🔹️نکته سوم:
اما افزون بر آیات یادشده، آیات دیگری نیز در قرآن وجود دارد که علم به غیب را منحصر به خدا ندانسته و دیگران را نیز دارای علم به غیب میداند. مثلاً در سوره مبارکه جن آمده است که «دانای غیب اوست و هیچکس را بر اسرار غیبش آگاه نمیسازد، مگر رسولانی که آنان را برگزیده...»
در این آیه، پیامبران عالم به غیب هستند چراکه به اذن الهی، وحی را دریافت کرده و از این طریق، به علومی فراتر از علوم عادی دسترسی دارند.
با توجه به آیات قرآن، علم به غیب، منحصر به پیامبران نیز نیست و حتی شامل کسانی مثل ساره همسر حضرت ابراهیم علیهالسلام نیز شده است؛ بااینکه ایشان نه پیامبر بود و نه امام، اما چون از اولیای الهی بهحساب میآمد، فرشتگان با او گفتگو کرده و او را از آینده مطلع ساختند و به او مژده دادند که بهزودی دارای فرزند خواهد شد.
در ماجرای تولد حضرت موسی علیهالسلام نیز مادر ایشان به اذن الهی دارای علم به غیب شد و خداوند از طریق وحی و الهام، این مادر را به انجام کارهایی هدایت کرد، یا در ماجرای تولد حضرت عیسی علیهالسلام نیز خداوند مادر ایشان، یعنی حضرت مریم را از طریق تمثل فرشته، عالم به حقایقی کرد و ایشان را از آینده مطلع ساخت.
بنابراین، علم به غیب اگرچه در آیاتی از قرآن، منحصر به خدا است، اما دیگرانی نیز به اذن خدا به بخشی از غیب عالِم شدهاند، خواه پیامبر باشند خواه غیر پیامبر. این گروه اگر از علم به غیب برخوردارند، از این جهت است که خداوند این اذن و اجازه را به آنها داده است که آنها نیز از این علم برخوردار شوند. ازاینرو، هیچکسی مستقلاً و بدون اذن الهی، دارای علم به غیب نیست و فقط خداوند مستقلاً و بالذات دارای علم به غیب است؛ اما اگر خدا صلاح بداند، دیگران را نیز تا حدی که صلاح بداند دارای علم به غیب میسازد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
ادامه...
از این رو، اگر گاهی خداوند از دیگران علم به غیب را نفی میکند یا اگر پیامبر این علم را از خودش نفی میکند، ناظر به این حقیقت است که غیر از خدا، کسی دارای علم به غیب به شکل گسترده و مستقل نیست و هم اصل برخورداری از علم به غیب و هم گستره این برخورداری، تابع اذن و صلاحدیدِ خدا است.
🔹️نکته چهارم:
بنابراین، شدنی است که کسی به اذن الهی دارای علم غیب بشود. با توجه به اینکه او این علم را از خداوند دریافت نموده است، به آن «علم لدنی» میگویند: «علم لدنی علمی است که بنده از خدا آموزد بدون واسطه بشر یا مَلَک و این اصطلاح مأخوذ از قرآن است که فرمودند ﴿ آتَیناهُ...مِنْ لَدُنَّا عِلْماً ﴾
این آیه اهل قرب را به موهبت تعلیم الهی و تفهیم ربانی از ناحیه خود خداوند مفتخر میداند، نه صرفاً معارفی از ناحیه دلایل عقلی و شواهد نقلی، و فرق علم لدنی و علم یقین آنکه علم یقین ادراک نور ذات و صفات الهی است و علم لدنی ادراک معانی و کلمات از حق است بیواسطه بشر و آن بر سه قسم است وحی، الهام و فراست.
✅️ نتیجه:
با عنایت به آنچه گذشت، روشن میشود که به غیر از خداوند نیز دیگران (خواه پیامبر باشند خواه پیامبر نباشند) میتوانند دارای علم به غیب باشند و از علم لدنی برخوردار شوند؛ ازاینرو، امامان علیهمالسلام نیز میتوانند ازجمله افرادی باشند که از علم به غیب برخوردارند. برخورداری امامان از علم غیب، دارای ادله عقلی، قرآنی و روایی معتبری است که بررسی آنها در این مجال نمیگنجد و خارج از موضوع این نوشتار است.
هدف از این نوشتار، اثبات این مطلب بود که انحصار علم غیب به خداوند، به معنای محرومیت دیگران از علم غیب نیست و نهفقط پیامبران بلکه حتی افراد عادی و بدون منصب الهی (نبوت و امامت) نیز دارای علم به غیب بودند و هستند و هیچ مانعی برای اینکه امامان نیز دارای علم به غیب و علم لدنی باشند، وجود ندارد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨ خدایا ...
🟨 در هر نَفَس تو را شکر می گزارم،
✨ تو را ستایش می کنم
🟥 و به تو عشق می ورزم.
✨ تو مرا یاری کن
🟪 تا دیوارهای زندان خود ساخته ام
✨ را فرو ریزم و از همۀ بندها رها شوم.
✨ خدایا..
🟩 به من بیاموز دعا کنم،
✨ عمل کنم و شجاع باشم.
🟨 به من بیاموز تا دشواری های راه را بپیمایم
✨ وسرانجام در نور بیکران تو محو شوم.
🟩 آنجا که (من) ناپدید می گردد،
✨ و فقط (تو) بر جای می مانی
🌺 آمین.....
شبتون منور به نور خدا💫
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌼 ای غنچه های گرم دعا صبحتان بخیر.
🌸 ای بلبلان نغمه سرا صبحتان بخیر.
🍀 شب رفت و چشمهای زمین غرق نور شد.
🌷 ای بندگان خوب خدا صبحتان بخیر.
سلام✋️
امروزتون پر از شادی ومهر🌺
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#سخن_بزرگان
🔴 حافظ ایمان باشیم تا ایمان حافظ ما باشد!
✅️ اصلیترین شرط برای داشتن مرگ راحت، ایمان است. البته اگر میخواهیم ایمان در لحظهی مرگ و پس از آن در مراحل ابدیت حافظ ما باشد، باید در دنیا حافظ ایمان خود باشیم. ما حافظ ایمان خود باشیم تا ایمان در سختیها حافظ ما باشد.
در روایت داریم که اعتقادات و ایمان بعضی از افراد عاریهای است؛ از این دست میگیرند و از آن دست میدهند. مثلاً تا یک مقدار وضع مالی جابهجا میشود، حقوق کموزیاد میشود و فشار زندگی وارد میشود، چه بسا افراد خدا را به ظلم متهم میکنند. اینها خطرناک است.
باید ایمانها را تثبیت کرده و نگاه داشت. تثبیت ایمان و اعتقادات هم فقط با خواندن کتاب و یا رفتن به کلاس عقیدتی نیست. اینها خوب است و میتواند عقل را قانع کند. اما دل انسان نیز باید قانع شود. باید قلب انسان باور کند و ایمان در قلب رسوخ کند. باور قلب با عمل بهدست میآید. هرچقدر ما اعمال خود را طبق وظایف و دستورات_دینی انجام دهیم، مانند چکشی که بر میخ فرو میرود، باعث تثبیت اعتقادات در قلب و باور آنها میشود.
👤 استاد مسعود عالی
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#سوال
❓️سلام علیکم در مورد وجود امامان به خصوص امام زمان چه ادله ای وجود دارد
چرا امامان ما باید عرب زبان باشند؟
قرآن که معجزه ی جاوید هست چرا به زبان عربی نازل شده است؟
#پاسخ
✅️ اثبات وجود امام زمان از زبان استاد قرائتی خدمت شما،
در مورد اهمیت زبان عربی:
- عربی بودن قرآن بر اساس اصل کلی « وَ مَا أَرْسَلْنَا مِن رَّسُولٍ إِلَّا بِلِسَانِ قَوْمِهِ ..» ما هیچ پیامبری را، جز به زبان قومش، نفرستادیم [2] صورت گرفته است.
2- به عقیده زبان شناسان زبان عربی نسبت به سایر زبانها بسیار گسترده تر و از قابلیتهای بیشتری برخوردار است. فراوانی مفردات و اشتقاق کلمات، دستور زبان و فصاحت و بلاغت آن نیز، این زبان را از دیگر زبان ها ممتاز می سازد.
3- عربی بودن قرآن در انتقال بهتر اسرار حقایق و معارف قرآن موثر است.
بنابر این با توجه به ویژگی زبان عربی و بعثت پیامبر (ص) در میان عرب فصیح، اگر قرآن غیر عربی بود جای سؤال و نکته گیری وجود داشت چرا که عربی بودن آن امری طبیعی و عادی بوده است.
حال چرا پیامبر از میان قوم عرب برگزیده شده است:
سرزمین حجاز یک موقعیت تمدنی منحصر به فرد داشت، چون که در مرکز دایرهای قرار داشت که از هر سو تمدنهای گذشتهی بشری آن را احاطه کرده بودند. در جنوب آن تمدن یمن، در شمال تمدن روم و فنیقیه، در شرق و شمال شرقی تمدن ایران و آشور و در غرب تمدن مصر باستان وجود داشتند. طبیعی است که چنین موقعیتی بستر خوبی برای رشد و گسترش اسلام گردد و خداوند حکیم پیامبر اسلام را در مرکز این دایره مبعوث کند، تا راه هدایت بشری سهل گردد.
و از طرفی حمایتهای قبیلهای و بحث شرافت انساب در بین مردمان آنجا، راه را برای پیامبر اکرم باز مینمود و در برخی برههها نیز راه گشا بود.
از سوی دیگر عمق شرک، بت پرستی و روحیه لجاجت در مردمان آن سرزمین به قدری بود که اگر دین به زبان دیگر فرود میآمد، پذیرا نمیشدند. زیرا از سنتهای الهی چنین است که خداوند میفرماید: «ما هیچ پیامبری را، جز به زبان قومش، نفرستادیم تا [حقایق را] برای آنها آشکار سازد». از این رو اگر دین در سرزمینی دیگر فرود میآمد، و به زبانی غیر از عربی بر آنها نازل میشد، باز هم اشکال میکردند که چرا عربی نیست: «و اگر [این کتاب را] قرآنی غیر عربی گردانیده بودیم، قطعاً میگفتند: «چرا آیههای آن روشن بیان نشده؟ کتابی غیر عربی و [مخاطبِ آن] عرب زبان؟». و از پذیرش ایمان سر باز میزدند: «و اگر آن را بر برخی از غیر عربزبانان نازل میکردیم، و [پیامبر] آن را بر ایشان میخواند به آن ایمان نمیآوردند»
البته نبود چنین روحیهای در بین دیگر اقوام به شکل فضیلت شمرده شده است؛ امام صادق(ع) فرمودهاند: «اگر این قرآن را بر عجم نازل میگشت، عرب بدان ایمان نمیآورد و حال آنکه آن را بر عرب نازل شد و عجم بدان ایمان آورد و این فضیلت عجم است»
🔰 @p_eteghadi 🔰
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#سوال
❓️شیطان چگونه بعد از اخراج از بهشت دوباره وارد بهشت شد و آدم را فریب داد؟
شیطان اصلا در بهشت موعود نبوده که از آن رانده شود بلکه از جایگاه خودش رانده شد چرا که در بهشت تکلیفی نیست که کسی بخواهد به خاطر نافرمانی تنبیه و اخراج شود
✍ بهشتی که آدم و حوا در آن بودند هم، باغی از باغهای همین دنیا بوده است؛ و بهشت خُلد و اصلی نبوده است تا سؤال شود چگونه شیطان توانست در آن وارد شود.
از امام صادق ع راجع به بهشت آدم پرسيدند امام ع در جواب فرمود: باغى از باغهای دنيا بود كه خورشيد و ماه بر آن میتابيد و اگر بهشت جاودان بود هرگز آدم از آن بيرون رانده نمیشد»(1)
📚 پینوشت:
1. تفسير نور الثقلين جلد 1 صفحه 62
🔰 @p_eteghadi 🔰
9.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
🔖منبر کوتاه 🔖
🎬اصلاح رابطه بین مردم
🎙حجت الاسلام حسینی قمی
🔰 @p_eteghadi 🔰