پرسمان اعتقادی
جواب اول به شبهه برای پاسخ به این پرسش چند راه طی شده است: 1- پاسخ نقضی 👈اگر علم ازلی و پیشین خدا
جواب دوم به شبهه 👇👇
اگر قائل به جبر باشیم لازمه اش عادل نبودن خداست (یعنی چون خداوند میداند ما مجبوریم پس بهشت و جهنم برای چیه❓ وقتی که من یک ابزاری هستم مثلا وقتی کسی یک نفری را با تفنگ میکشد آیا قاتل را زندانی میبرند یا تفنگ را آیا قاتل را اعدام میکنند یا تفنگ را؟ اگر ما هم قائل به جبر بشویم لازمه اش این است که ما یک ابزاری مثل تفنگ باشیم و اگر خداوند بخواهد ما را جهنم ببرد کاری نا عادلانه ای کرده چون من فقط یک ابزار بودم)
جواب سوم به شبهه
قبلا درباره اراده خداوند صحبت کردیم و گفتیم علم خداوند با اراده خداوند هیچ فرقی نمیکند هر دو از صفات ذاتی خداوند هستند.
✅یعنی👈خداوند میداند فلانی اینطور میشود، یعنی چه؟ جواب:👈 یعنی اراده کرده است که اینطور بشود،👈خوب خداوند چطور اراده میکند؟👈جواب : خداوند اراده کرده است که انسانها با اختیار خودشان خییییلی از کارهایشان را انجام بدهد.
ادامه دارد...
#علم_الهی
#اختیار
🔰 @p_eteghadi 🔰
11.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️اگر برزخ برای این است که روح بیشتر پیشرفت کنه یعنی اونجا هم چیزی هایی که مثل کلاس درس که روح رشد کنه وجود داره؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
209.4K
🍀صلوات برای تعجیل درفرج امام زمان فراموش نشه🍀
#پرسش
❓️اگر امامان از بدو تولد عصمت داشتند و گناه نمیکردند پس کار زیاد مهمی انجام ندادن چون اختیاری نبوده و خدا خواسته که گناه نکنند؟!
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
پرسمان اعتقادی
جواب دوم به شبهه 👇👇 اگر قائل به جبر باشیم لازمه اش عادل نبودن خداست (یعنی چون خداوند میداند ما مجبو
جواب چهارم به شبهه
علم خداوند با علم ما فرق میکند
☘👌✅خداوند میداند یعنی چه؟ یعنی خداوند میبیند یعنی حضور همه عالم نزد خداوند و این هیچ منافاتی با اختیار انسان ندارد چون خداوند میداند یعنی میبیند که ما داریم چکار میکنیم(مثلا یک دزدی میخواهد بانک بزند دوربین های مدار بسته دارند او را میبیند که این دزد چکار میکند، چند نفر را زخمی میکند چند نفر را میکشد و...آیا دیدن دوربین ها منافاتی با اختیار آن دزد بانک دارد؟؟ (البته در مثال مناقشه نیست فقط برای نزدیک کردن مطلب بود چون دوربین بانک فقط میبیند و هیچ کاری با دزد ندارد ولی وقتی خداوند میبیند گاهی مانع هم میشود))
#علم_الهی
#اختیار
🔰 @p_eteghadi 🔰
آغاز کار عشق مگر نیست یک سلام...؛
زیباترین مثال سلامُ علی الحسین♥️
#یااباعبدالله
#صبحتون_حسینی🌤
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔄 منافق، از نگاه امام علی علیه السلام
🔴 آنان در برابر هر حقی، باطلی و در
مقابل هر مستقیمی، انحرافی و در
برابر هر زندهای، قاتلی را تدارک
دیدهاند و برای هر دری کلیدی و
برای هر شب تاریکی چراغی
(راه در رو) آماده کردهاند.
📚 نهجالبلاغه ؛ خطبه ۱۹۴
#وعده_صادق
🔰 @p_eteghadi 🔰
پاسخ به شبهه ای پیرامون تحریف قرآن !!!!
#پرسش
❓در رابطه با بحث تحریف قرآن سوال داشتم . یک روایت هست به این مضمون :
زید بن جهم گوید: از امام صادق علیه السلام شنیدم که آیه ۹۲ سوره نحل را اینگونه قرائت کردند: ﴿ .. أن تكون أئمة هي أزكى من أئمتكم .. ﴾ زید گفت: به حضرت عرض کردم فدای شما شوم «ائمه» هست در آیه؟!
امام علیه السلام فرمود: آری بخدا قسم ائمه است. عرض کردم: ما «أربی» میخوانیم! -و شما «أزكى» خواندید- امام علیه السلام فرمودند: وای بر تو «أربی» چیست؟! و با دست اشاره کرد و آن را گویا به دور افکند..!( تأويل الآيات، ص۲۶۵و۲۶۶ الكافي، ج۱، ص۲۹۲، ح۱ تفسير العياشي، ج۲، ص۲۶۸، ح۶۴ ) ❗️❗️
#پاسخ
❕چنانچه که بارها گفته ایم :
ما معتقديم قرآنى كه امروز در دست مسلمين جهان است همان است كه بر پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله نازل شد، نه چيزى از آن كاسته شده و نه چيزى بر آن افزوده گشته است!
از همان روزهاى نخست گروه بزرگى از كاتبان وحى، آيات قرآن را پس از نزول مىنوشتند، و مسلمانان موظّف بودند شب و روز آن را بخوانند، و در نمازهاى پنجگانه خود آن را تكرار كنند، گروه عظيمى آيات قرآن را به خاطر مىسپردند و حفظ مىكردند، حافظان قرآن و قاريان، هميشه در جوامع اسلامى موقعيّت و مقام ويژهاى داشته و دارند.
مجموع اين امور و جهات ديگر سبب شد كه كمترين تغيير و تحريفى در قرآن راه نيابد.
افزون بر اين، خداوند حفظ آن را تا پايان جهان تضمين كرده است و با وجود اين تضمين الهى، تغيير و تحريف آن غير ممكن است: «انّا نَحْنُ نَزَّلْنا الذِّكْرَ وَ انّا لَهُ لَحافِظونَ؛ ما قرآن را نازل كرديم و به طور قطع از آن پاسدارى مىكنيم». ( سوره حجر، آيه 9 )
📚اعتقاد ما، ص: 45
❗️و در جاى ديگر مىفرمايد: « (وَ إِنَّهُ لَكِتابٌ عَزِيزٌ _ لا يَأْتِيهِ الْباطِلُ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَ لا مِنْ خَلْفِهِ تَنْزِيلٌ مِنْ حَكِيمٍ حَمِيدٍ)
" اين كتابى است قطعاً شكستناپذير، هيچ گونه باطلى نه از پيش رو نه از پشت سر به سراغ آن نمىآيد، چرا كه از سوى خداوند حكيم و حميد است». " ( سوره فصّلت، آيه 41 و 42. )
❓آيا چنين كتابى كه خداوند حفظ آن را بر عهده گرفته، كسى مىتواند دست تحريف به سوى آن دراز كند؟!
📚شيعه پاسخ مى گويد، ص: 25
👌بنابراین آیات قرآن صریح است که قرآن تحریف نشده است , اگر در روایتی هم سخن از تحریف قرآن به میان آمده باشد , این روایت چون خلاف قرآن است , برای ما قابل پذیرش نیست , چرا که به فرموده امام صادق علیه السلام , روایتی را که خلاف قرآن و سنت باشد , نمی پذیریم : « لا تصدق علینا الا ما وافق کتاب الله و سنه نبیه »
📚وسائل الشیعه ج 27 ص 123
▫️روایت مورد سوال نیز از نظر سندی ضعیف است , زیرا راوی آن فردی به نام " زید بن جهم " است که از نظر رجالی مجهول است و به روایاتش توجه نمی شود :
📚زبده المقال من معجم الرجال ج 1 ص 465
❕و همینطور فردی به نام " منصور بن یونس " در سند روایت کافی است که واقفی مذهب و منکر امامت امام رضا و از غاصبان اموال امامان علیهم السلام بوده است : " ان منصور بن يونس بزرج جحد النص على الرضا عليه السلام لأموال كانت في يده. "
📚رجال العلامة الحلي، ص: 259
علاوه بر موارد فوق گفتنی است که روایت مذکور در تفسیر قمی و تفسیر عیاشی به صورت مرسل نقل شده و روایت تاویل الآیات هم , همان روایت کافی است که سندش ضعیف است .
❗️علامه عسکری نیز روایت مذکور را سندا ضعیف می داند و معتقد است که اگر محتوای روایت صحیح باشد نظم و بلاغت آیات قرآن به هم می خورد و از سوی دیگر در آیات قرآن به کلمه " ائمة " ضمیر مذکر بازگشت داده شده اما در آیه مورد بحث ضمیر مونث بازگشت داده شده که این نشان از آن دارد که لفظ " ائمة " در آیه نیامده است .
"قال اللّه سبحانه في الآية (92) من سورة النحل:
وَ لا تَكُونُوا كَالَّتِي نَقَضَتْ غَزْلَها مِنْ بَعْدِ قُوَّةٍ أَنْكاثاً تَتَّخِذُونَ أَيْمانَكُمْ دَخَلًا بَيْنَكُمْ أَنْ تَكُونَ أُمَّةٌ هِيَ أَرْبى مِنْ أُمَّةٍ إِنَّما يَبْلُوكُمُ اللَّهُ بِهِ وَ لَيُبَيِّنَنَّ لَكُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ ما كُنْتُمْ فِيهِ تَخْتَلِفُونَ. و في الروايات: أئمة أزكى من أئمتكم- بدل- أمة هي أربى من أمة......
إذا فان الروايات الثلاث رواية واحدة عن زيد بن الجهم الهلابي و هو مجهول حاله.
يعود الضمير إلى الامة في القرآن بصفتي المذكر و المؤنث بينما لم يعد إلى الائمة بغير صيغة المذكر كما جاء في قوله تعالى:
... فَقاتِلُوا أَئِمَّةَ الْكُفْرِ إِنَّهُمْ لا أَيْمانَ لَهُمْ ... (التوبة/ 12).
و ان الاخلال بوزن الآية في السورة مع التغيير ظاهر لكل أحد. و يجري الكلام في الآيات حول الناس ... و ذكر الأئمة هنا نشاز و يخل بالوزن و المعنى. "
📚القرآن الکریم و روایات المدرستین ج 3 ص 480
🔰 @p_eteghadi 🔰
#مناظره
✅️ گفتگوی جالب درباره بیان رؤيت خداوند در قرآن
🔰 @p_eteghadi 🔰