⁉️سوال
خواستم درباره فلسفه وجوب نماز جمعه بگید که چرا خدا این نماز رو واجب کرده و هر هفته به این شکل باید خونده بشه
🗯پاسخ:
❗️در تفسیر نمونه در این باره چنین آمده است:
❗️نماز جمعه، قبل از هر چیز یک عبادت بزرگ دستجمعی است و اثر عمومی عبادات را که تلطیف روح و جان، و شستن دل از آلودگیهای گناه و زدودن زنگار معصیت از قلب می باشد در بردارد، بخصوص اینکه مقدمتا دو خطبه دارد که مشتمل بر انواع مواعظ و اندرزها و امر به تقوی و پرهیزگاری است .
💎و اما از نظر اجتماعی و سیاسی، یک کنگره عظیم هفتگی است که بعد از کنگره سالانه حج، بزرگترین کنگره اسلامی می باشد، و به همین دلیل در روایتی که از پیغمبر اکرم آمده است که جمعه حج کسانی است که قادر به شرکت در مراسم حج نیستند .
❗️در حقیقت اسلام، به سه اجتماع بزرگ اهمیت می دهد :اجتماعات روزانه که در نماز جماعت حاصل می شود .اجتماع هفتگی که در مراسم نماز جمعه است .و اجتماع حج که در کنار خانه خدا هر سال یکبار انجام می گیرد نقش نماز جمعه در این میان بسیار مهم است بخصوص اینکه یکی از برنامه های خطیب در خطبه نماز جمعه، ذکر مسائل مهم سیاسی و اجتماعی و اقتصادی است و به این ترتیب این اجتماع عظیم و پرشکوه می تواند منشاء برکات زیر شود :
الف : آگاهی بخشیدن به مردم در💭 زمینه معارف اسلامی و رویدادهای مهم اجتماعی و سیاسی .
🗯ب : ایجاد همبستگی و انسجام هر چه بیشتر در میان صفوف مسلمین به گونه ای که دشمنان را به وحشت افکند و پشت آنها را بلرزاند .
🗯ج : تجدید روح دینی و نشاط معنوی برای توده مردم مسلمان .
🗯د : جلب همکاری برای حل مشکلات عمومی .
👌به همین دلیل همیشه دشمنان اسلام، از یک نماز جمعه جامع الشرائط که دستورهای اسلامی دقیقا در آن رعایت شود بیم داشته اند .و نیز به همین دلیل نماز جمعه همیشه به عنوان یک اهرم نیرومند سیاسی در دست حکومتها بوده است، منتها حکومتهای عدل همچون حکومت پیغمبر اکرم از آن بهترین بهره برداریها را به نفع اسلام، و حکومتهای جور همانند بنی امیه از آن سوء استفاده برای تحکیم پایه های قدرت خود می کردند .
❗️در طول تاریخ مواردی را مشاهده می کنیم که هر کس می خواست، بر ضد حکومتی قیام کند، نخست از شرکت در نماز جمعه او خودداری می کرد، چنانکه در داستان عاشورا می خوانیم که گروهی از شیعیان در خانه (سلیمان بن صرد خزاعی ) جمع شدند، و نامه ای خدمت امام حسین (علیه السلام ) از کوفه فرستادند، که در نامه آمده بود (نعمان بن بشیر) والی بنی امیه بر کوفه، منزوی شده و ما در نماز جمعه او شرکت نمی کنیم، و چنانچه بدانیم شما به سوی ما حرکت کرده اید او را از کوفه بیرون خواهیم کرد .
📚 بحار الانوار جلد 44 صفحه 333 .
💭در صحیفه سجادیه از امام سجاد می خوانیم : (خداوندا ! این (اشاره به نماز جمعه و عید قربان ) مقامی است که مخصوص خلفاء و برگزیدگان و امناء بلندپایه تو است که ویژه آنها نمودی، و (خلفای جور بنی امیه ) آن را به زور از اولیای حق گرفته و غصب کرده اند)
📚 صحیفه سجادیه دعای 48 .
❗️ گاه می شود که دشمنان اسلام یک هفته تمام شبانه روز تبلیغات مسموم می کنند ولی با یک خطبه نماز جمعه و مراسم پرشکوه و حیاتبخش آن همه خنثی می شود، روح تازه ای در کالبدها دمیده، و خون تازه ای در عروق به حرکت درمی آید .توجه به این نکته که طبق فقه شیعه در محدوده یک فرسخ در یک فرسخ بیش از یک نماز جمعه جائز نیست و حتی کسانی که در دو فرسخی (تقریبا 11 کیلومتری ) از محل انعقاد جمعه قرار دارند در آن نماز شرکت می کنند، روشن می شود که عملا در هر شهر کوچک یا بزرگ و حومه آن یک نماز جمعه بیشتر منعقد نخواهد شد، بنابراین اجتماعی چنین عظیمترین اجتماع آن منطقه را تشکیل می دهد .اما با نهایت تاسف این مراسم عبادی سیاسی که می تواند مبداء حرکت عظیمی در جوامع اسلامی گردد به خاطر نفوذ حکومتهای فاسد در آن در بعضی کشورهای اسلامی چنان بی روح و بی رمق شده است که عملا هیچ اثر مثبتی از آن گرفته نمی شود و شکل یک برنامه تشریفاتی به خود گرفته، و به راستی این از سرمایه های عظیمی است که برای از دست رفتن آن باید گریه کرد .
📚تفسیر نمونه ج24 ص133
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
⁉️سوال
چرا قرآن مثل تورات و انجیل یک دفعه نازل نشد تا مردم رو روشن کنه چرا تدریجا نازل شد چه حکمتی بوده
🗯پاسخ:
❗️برای پاسخ توجه به نکات زیر لازم است:
1⃣ بدون شک هم از نظر تلقی وحی و هم از نظر ابلاغ به مردم، اگر مطالب به طور تدریجی و طبق نیازها پیاده شود و برای هر مطلبی شاهد و مصداق عینی وجود داشته باشد، بسیار مؤ ثرتر خواهد بود.
💭اصول تربیتی ایجاب می کند که شخص یا اشخاص تربیت شونده قدم به قدم این راه را بپیمایند، و برای هر روز آنها برنامه ای تنظیم شود تا از مرحله پائین شروع کرده به مراحل عالی برسند، برنامه هائی که این گونه پیاده می شود هم برای گوینده و هم برای شنونده دلچسبتر و عمیقتر است.
2⃣ اصولا آنها که چنین ایرادهائی را به قرآن می کردند به این حقیقت توجه نداشتند که قرآن یک کتاب کلاسیک نیست که درباره موضوع یا علم معینی صحبت کند، بلکه یک برنامه زندگی است برای ملتی که انقلاب کرده و در تمام ابعاد زندگی از آن الهام می گیرد
❗️بسیاری از آیات قرآن به مناسبتهای تاریخی مانند جنگ بدر و احد و احزاب و حنین نازل شده، و دستورالعمل ها یا نتیجه گیریهائی از این حوادث بوده است، آیا معنی دارد که اینها یکجا نوشته شود و به مردم عرضه گردد.
💭به تعبیر دیگر قرآن مجموعه ای است از اوامر و نواهی، احکام و قوانین تاریخ و موعظه، و مجموعه ای از استراتژی و تاکتیکهای مختلف در برخورد با حوادثی که در مسیر امت اسلامی به سوی جلو پیش می آمده است.چنین کتابی که همه برنامه های خود را، حتی قوانین کلیش را از طریق حضور در صحنه های زندگی مردم تبیین و اجرا می کند امکان ندارد قبلا یکجا تدوین و تنظیم شود، این بدان میماند که رهبر بزرگی برای پیاده کردن انقلاب تمام اعلامیه ها و بیانیه ها و امر و نهی هایش را که به مناسبتهای مختلف ایراد می شود یکجا بنویسد و نشر دهد، آیا هیچکس می تواند چنین سخنی را عاقلانه بداند؟
3⃣ نزول تدریجی قرآن سبب ارتباط دائم و مستمر پیامبر به مبدء وحی بود، این ارتباط دائمی قلب او را قویتر، و اراده او را نیرومندتر می ساخت و تاثیرش در برنامه های تربیتی او انکار ناپذیر بود.
4⃣ از سوئی دیگر ادامه وحی بیانگر ادامه رسالت و سفارت پیامبر است، و جائی برای وسوسه دشمنان نخواهد گذاشت که بگویند این یک روز از سوی خدا مبعوث شد، سپس خدایش او را ترک گفت همانگونه که در تاریخ اسلام می خوانیم که به هنگام تاخیر وحی، در آغاز نبوت پیامبر این زمزمه پیدا شد و سوره والضحی برای نفی آن نازل گردید.
5⃣ بدون شک اگر بنا بود برنامه های اسلام همه یکجا نازل شود، لازم بود یکجا نیز اجرا گردد، زیرا نازل شدن بدون اجرا ارزش آن را از بین می برد، و می دانیم اجرای همه برنامه ها اعم از عبادات زکات و جهاد و رعایت تمام واجبات و پرهیز از تمام محرمات یکجا کار بسیار سنگینی بود که موجب فرار گروه عظیمی از اسلام می شد.پس چه بهتر که تدریجا نازل شود، و تدریجا مورد عمل قرار گیرد.
❗️و به تعبیر دیگر هر یک از این برنامه ها به خوبی جذب شود و اگر سؤال و گفتگوئی پیرامون آن است، مطرح گردد و جواب گفته شود.
6⃣یکی دیگر از اثرات این نزول تدریجی روشن شدن عظمت و اعجاز قرآن است، چرا که در هر واقعه آیاتی نازل می گردد، به تنهائی خود دلیل بر عظمت و اعجاز است و هر قدر تکرار می شود، این عظمت و اعجاز روشنتر می گردد و در اعماق قلوب مردم نفوذ می کند.
📚تفسیر نمونه ج15 ص81
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
⁉️سوال
چراخداوندصفت حی (زنده)رابرای خودذکرنموده،درحالی که حیات درموردموجوداتی؛مانندانسان وگیاه که دارای سیرتکاملی است به کارمی رود❓
🗯پاسخ:
❗️در تعبیرات معمولى، به موجودی، زنده مى گویند: که داراى نمو، تغذیه، تولیدمثل و جذب و دفع و احیاناً داراى حسّ و حرکت باشد، ولى، باید به این نکته توجه داشت که:
💎ممکن است افراد کوته بین، حیات را در مورد خداوند نیز چنین فرض کنند، با این که مى دانیم او هیچ یک از این صفات را ندارد و این همان قیاسى است که بشر را درباره خداشناسى به اشتباه مى اندازد؛ زیرا صفات خدارا با صفات خود مقایسه مى کند.
🗯حیات به معنى وسیع و واقعى کلمه، عبارت است از:
🔰«علم» و «قدرت».
👌بنابراین، وجودى که داراى علم و قدرت بى پایان است، حیات کامل دارد، حیات خداوند مجموعه علم و قدرت اوست و در حقیقت به واسطه علم و قدرت، موجود زنده از غیر زنده تشخیص داده مى شود.
❗️نمو، حرکت، تغذیه و تولیدمثل از آثار موجوداتى است که ناقص و محدودند و داراى کمبودهایى هستند که به وسیله تغذیه،تولیدمثل و حرکت آن را تامین مى کنند، اما آن کس که کمبودى ندارد، این امور هم درباره او مطرح نیست.
📚تفسیر نمونه ج2 ص263
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🤔پرسش
❓سوالی ذهنم را مشغول کرده که علت اینکه ائمه جمعه هنگام ایراد خطبه های نماز جمعه سلاح به دست می گیرند چیست❕❕
💠پاسخ💠
👌این مساله در روایات به عنوان امری مستحب شمرده شده است .
🔶امام صادق علیه السلام فرمود :
« امام جمعه بر کمان یا عصا ( سلاح ) تکیه کند و خطبه نماز جمعه را بخواند»
📚التهذیب ج3 ص245
📚وسائل الشیعه ج7 ص342
👌شاید وجه و فلسفه آن به این صورت باشد که از آنجایی که نماز جمعه امری عبادی و سیاسی است و از جمله پایگاه های رزم علیه دشمنان اسلام می باشد تکیه کردن به کمان یا سلاح و یا به دست گرفتن آن امری سملیک به معنای آمادگی برای دفاع در برابر دشمنان است .
❕یا از جهت دیگر ، تکیه بر کمان یا عصا با توجه به خطبه خواندن به حالت ایستاده امام جمعه ، سبب جلوگیری از خستگی و بی حالی او در هنگام خواندن نماز جمعه می شود.
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
307.mp3
1.44M
📖 هر روز تلاوت یک صفحه از قرآن کریم
📃 صفحه307
🎙 قاری: #منشاوی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#خورشید_ماه_شب_روز_در_بهشت
🤔#پرسش
❔آیا در #بهشت هم خورشید و ماه است که به وسیله آن در بهشت هم شب و روز داشته باشیم یا خیر ❗️
💠#پاسخ💠
👌خورشید و ماه و ستارگان در آستانه قیامت در معرض زوال و نابودی و #خاموشی قرار می گیرند ، چنانكه قرآن مى گويد: «در آن هنگام كه طومار خورشيد درهم پيچيده شود و ستارگان تاريك گردد» اذَا الشَّمْسُ كُوِّرَتْ وَ اذَا النُّجُومُ انْكَدَرَت »( تکویر 1_2)
❕در سوره قيامت نيز مى خوانيم: «در آن هنگام كه چشمها در شدّت وحشت به گردش درمى آيد، و #ماه بى نور مى گردد، و #خورشيد و ماه يكجا جمع مى شود، و انسان مى گويد راه فرار كجاست» ( قیامت 7_10)
👌و می فرماید ؛
«هنگامى كه ستارگان محو و #تاريك شوند» (مرسلات- 8)
❕بنابراین خورشید و ماه و ستارگان در آستانه قیامت بی فروغ شده و از بین می روند و در بهشت #خبری از آنها نیست ، لذا خداوند می فرماید ؛
« بهشتیان نه خورشید ( و گرمای آزار دهنده آن را ) می بینند و نه سردی هوی را » ( انسان 13)
👌البته خداوند در آیه ای می فرماید ؛
« هر صبح و شام روزى آنها در بهشت #مقرر است » ( مریم 62)
💠در تفسیر علی بن ابراهیم چنین آمده است ؛
« این که خداوند می گوید ، روزی بهشتیان در بهشت ، هر صبح و شام آماده است ، منظور بهشت دنیوی و برزخی قبل #قیامت است ، زیرا خداوند می گوید روزی آنها صبح و شام به آنها می رسد ، در حالی که در آخرت صبح و شامی نمی باشد ( زیرا خورشید و ماه در آنجا نیست ) ، صبح و شام در بهشت برزخی و دنیوی است که ارواح #مومنین پس از مرگ به آنجا منتقل می شوند که خورشید و ماه نیز بر آن پرده می افکند »
📚تفسیر قمی ج2 ص 52
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#فلسفه_رویش_موهای_زائد_بدن
🤔#پرسش
❔فلسفه رویش موهای زائد بدن در چیست ❗️چرا خدا این موها را ایجاد کرده تا نیاز به #گرفتن آنها باشد ❕آیا این کار لغوی در آفرینش خداوند محسوب نمی شود ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌گرفتن موهای زائد بدن خصوصا موهای زائد زیر شکم و زیر بغل مورد توصیه و تاکید روایات #متعددی قرار گرفته است ؛
📚وسائل الشیعه ج2 ص66 باب 29_30_31
📚حلیه المتقین ، ص93
❔اما فلسفه رویش این موهای زائد در چه چیزی است ؟ در روایات اسلامی برای این سوال دو #فلسفه بیان شده است ؛
1⃣فایده بهداشتی آن در این است که رویش و سپس گرفتن موهای زائد ، موجب دفع بسیاری از سموم بدن می شود و دیگر آنکه ، محل موهای زائد به دلیل رطوبت ، در معرض آلودگی است و شستشوی محل های مذکور ،سبب بهداشت بدن می شود .
2⃣فائده اخلاقی هم دارد زیرا انسان را مشغول به امور پست و گرفتن موهایی زائد می کند که این می تواند مقداری از تکبر و #غرور انسان را کاهش داده و انسان را متذکر به ضعف و ناتوانی خود کند .
❕مفضّل مى گويد: به امام صادق عليه السّلام عرض كردم چه مى شد اگر خداوند ، موهای زائد را خلق نمی کرد تا آدمى به اصلاح و كوتاه كردن نيازمند نباشد ؟
👌امام عليه السّلام فرمود: خداوند متعال در اين كار، نعمتهايى نهاده كه آدمى از آنها آگاه نيست تا سپاس گويد. آگاه باش ، دردهاى بدن با خروج مو از منافذ بدن و با خروج ناخن از سر انگشتان #خارج مى گردد؛ از اين رو به انسان فرمان داده شده كه هر هفته با نوره ماليدن و مو تراشيدن و كوتاه كردن ناخنها به اين كار اقدام كند. اين كار باعث مى شود كه موى و ناخن با شتاب بيشترى برويند و دردها و بيماريها را سريعتر خارج كنند. اگر شخص چنين نكند، رشد آنها كوتاه و اندك مى شود، در نتيجه، دردها در بدن مى ماند و بيماريهاى مختلف پديد مى آيد.
❕نيز از رويش مو در چند جاى بدن كه وجود آن براى انسان مايه رنج و زيان است جلوگيرى شده ،اگر مو در ديدگان مى روييد آيا آدمى نابينا نمى شد؟ و اگر در دهانش مى روييد آيا خوردن و #آشاميدن انسان دشوار و بى لذّت نمى گشت؟ اگر در كف دست رشد مى كرد آيا انسان از لمس درست اشيا و انجام برخى از كارها باز نمى ماند؟ يا اگر بر فرج زن و يا آلت مرد مى روييد آيا لذّت مجامعت از اينان نمى گرفت؟ پس نيك بنگر كه چگونه در جايى كه سود و مصلحتى در كار نيست نروييده. اينها مخصوص انسان نيست، بلكه در چهارپايان و درندگان و ديگر حيوانات توليد مثل كننده نيز چنين است؛ از اين رو با اينكه بدن آنها از مو پوشيده است و ليكن اين مناطق، دقيقا به خاطر آنچه كه ذكر شد، مويى بر آنها نيست. نيك انديشه كن كه چگونه آفرينش از هر خطا، زيان و ناهماهنگى به دور است و يكسره حكمت و تقدير است و #مصلحت و سود.
👌اصحاب «مانى» و ديگران كه خواستند بر آفرينش و هدفمندى آن اشكال گيرند، رويش مو در روى زهار و زير بغل را ناروا شمردند، غافل از اينكه رشد مو در اين مكانها با وجود رطوبت در آنها مرتبط است و چنان كه گياه در جاى مرطوب مى رويد، مو نيز در اين جايها رشد مى كند. آيا نمى بينى كه اين جايها براى پذيرش مواد زايد بدن از همه جا مناسبتر است؟ وانگهى اين امر باعث مى شود كه [گذشته از تدابير الهى] خود انسان نيز قدرى به بدن خود برسد و از رهگذر بهداشت و نظافت، تنى سالم داشته باشد. همچنين با كوتاه كردن موهاى زايد بدن، روحيه آتشين، تندى، سرمستى و خشم او شكسته شود و از پرداختن به #سرگرميهاى گمراه كننده و بيكارى پرهيز نمايد.
📚شگفتيهاى آفرينش (ترجمه توحيد مفضل)، ص: 67
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#فلسفه_رویش_موهای_زائد_بدن
🤔#پرسش
❔فلسفه رویش موهای زائد بدن در چیست ❗️چرا خدا این موها را ایجاد کرده تا نیاز به #گرفتن آنها باشد ❕آیا این کار لغوی در آفرینش خداوند محسوب نمی شود ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌گرفتن موهای زائد بدن خصوصا موهای زائد زیر شکم و زیر بغل مورد توصیه و تاکید روایات #متعددی قرار گرفته است ؛
📚وسائل الشیعه ج2 ص66 باب 29_30_31
📚حلیه المتقین ، ص93
❔اما فلسفه رویش این موهای زائد در چه چیزی است ؟ در روایات اسلامی برای این سوال دو #فلسفه بیان شده است ؛
1⃣فایده بهداشتی آن در این است که رویش و سپس گرفتن موهای زائد ، موجب دفع بسیاری از سموم بدن می شود و دیگر آنکه ، محل موهای زائد به دلیل رطوبت ، در معرض آلودگی است و شستشوی محل های مذکور ،سبب بهداشت بدن می شود .
2⃣فائده اخلاقی هم دارد زیرا انسان را مشغول به امور پست و گرفتن موهایی زائد می کند که این می تواند مقداری از تکبر و #غرور انسان را کاهش داده و انسان را متذکر به ضعف و ناتوانی خود کند .
❕مفضّل مى گويد: به امام صادق عليه السّلام عرض كردم چه مى شد اگر خداوند ، موهای زائد را خلق نمی کرد تا آدمى به اصلاح و كوتاه كردن نيازمند نباشد ؟
👌امام عليه السّلام فرمود: خداوند متعال در اين كار، نعمتهايى نهاده كه آدمى از آنها آگاه نيست تا سپاس گويد. آگاه باش ، دردهاى بدن با خروج مو از منافذ بدن و با خروج ناخن از سر انگشتان #خارج مى گردد؛ از اين رو به انسان فرمان داده شده كه هر هفته با نوره ماليدن و مو تراشيدن و كوتاه كردن ناخنها به اين كار اقدام كند. اين كار باعث مى شود كه موى و ناخن با شتاب بيشترى برويند و دردها و بيماريها را سريعتر خارج كنند. اگر شخص چنين نكند، رشد آنها كوتاه و اندك مى شود، در نتيجه، دردها در بدن مى ماند و بيماريهاى مختلف پديد مى آيد.
❕نيز از رويش مو در چند جاى بدن كه وجود آن براى انسان مايه رنج و زيان است جلوگيرى شده ،اگر مو در ديدگان مى روييد آيا آدمى نابينا نمى شد؟ و اگر در دهانش مى روييد آيا خوردن و #آشاميدن انسان دشوار و بى لذّت نمى گشت؟ اگر در كف دست رشد مى كرد آيا انسان از لمس درست اشيا و انجام برخى از كارها باز نمى ماند؟ يا اگر بر فرج زن و يا آلت مرد مى روييد آيا لذّت مجامعت از اينان نمى گرفت؟ پس نيك بنگر كه چگونه در جايى كه سود و مصلحتى در كار نيست نروييده. اينها مخصوص انسان نيست، بلكه در چهارپايان و درندگان و ديگر حيوانات توليد مثل كننده نيز چنين است؛ از اين رو با اينكه بدن آنها از مو پوشيده است و ليكن اين مناطق، دقيقا به خاطر آنچه كه ذكر شد، مويى بر آنها نيست. نيك انديشه كن كه چگونه آفرينش از هر خطا، زيان و ناهماهنگى به دور است و يكسره حكمت و تقدير است و #مصلحت و سود.
👌اصحاب «مانى» و ديگران كه خواستند بر آفرينش و هدفمندى آن اشكال گيرند، رويش مو در روى زهار و زير بغل را ناروا شمردند، غافل از اينكه رشد مو در اين مكانها با وجود رطوبت در آنها مرتبط است و چنان كه گياه در جاى مرطوب مى رويد، مو نيز در اين جايها رشد مى كند. آيا نمى بينى كه اين جايها براى پذيرش مواد زايد بدن از همه جا مناسبتر است؟ وانگهى اين امر باعث مى شود كه [گذشته از تدابير الهى] خود انسان نيز قدرى به بدن خود برسد و از رهگذر بهداشت و نظافت، تنى سالم داشته باشد. همچنين با كوتاه كردن موهاى زايد بدن، روحيه آتشين، تندى، سرمستى و خشم او شكسته شود و از پرداختن به #سرگرميهاى گمراه كننده و بيكارى پرهيز نمايد.
📚شگفتيهاى آفرينش (ترجمه توحيد مفضل)، ص: 67
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
mahdimokhtari-@yaa_hossein.mp3
1.82M
#فاطمیه
🎵لیلاتر از لیلایی
🎤مهدی #مختاری
#واحد
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#شهید_بودن_کشته_شدگان_هواپیمای_اکراینی
🤔#پرسش
❔چرا کشته شدگان هواپیما اوکراینی حکم شهید را دارند ؟ چطور میشود که فردی که نه اهل نماز و روزه باشد و نه اوامر خدا را اجرا میکرده جزو شهید محسوب شود ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌چنان که در گذشته توضیح دادیم ، شهادت در فرهنگ اسلام دو معنی متفاوت دارد ؛
1⃣معنای خاص ؛
🔸همان کشته شدن در معرکه جنگ در راه خدا است که احکام خاصی در فقه دارد از جمله عدم نیاز شهید به غسل و کفن ، بلکه با همان لباس خونین دفن می شود.
2⃣معنای عام و گسترده ؛
👌معنای وسیع شهادت آن است که انسان در مسیر انجام وظیفه الهی کشته شود یا بمیرد . هر کس در حین انجام چنین وظیفه ای به هر صورت از دنیا برود شهید است .
📚تفسیر نمونه ج21 ص407
👌پیامبر گرامی فرمود ؛
« هر کس در راه خدا (و برای انجام وظیفه ای الهی ) کشته شود ، شهید می باشد»
📚میزان الحکمه ج6 ص68 _کنزالعمال ح 11237
❕کشته شدگان هواپیمای اکراینی در راه انجام وظیفه الهی ، یعنی مقابله با تهدیدات و هجوم و تلاش آمریکا برای ضربه زدن به میهن ، به خطا مورد اصابت قرار گرفتند و از دنیا رفتند و به معنای عام شهادت ، عنوان #شهید بر آنان صادق است .
❕کشته شدگان هواپیمای اکراینی ممکن است در پرونده اعمالشان ، ناخالصی باشد ، اما شهادت در راه خداوند ، ناخالصی ها را جبران می کند چنان که پیامبر گرامی فرمود ؛
« [با] نخستين قطره خونى كه از شهيد ريخته مى شود، همه گناهان او بخشوده مى شود، مگر قرض »
📚میزان الحکمه ، ج 6 ص 64
👌 امام باقر عليه السلام فرمود ؛
« كشته شدن در راه خدا، هر گناهى جز قرض را پاك مى كند؛ زيرا قرض جز با ادا شدن پاك نشود. يا بايد وامدار، وام خود را بپردازد و يا طلبكار از حقّ خود بگذرد.»
📚الکافی ج 5 ص 94
❕ امام صادق عليه السلام فرمود ؛
«هركه در راه خدا كشته شود، خداوند چيزى از گناهانش را به او نشان نمى دهد. »
📚وسائل الشیعه ج 15 ص 16
👌البته اگر ناخالصی پرونده اعمال ، کفر و شرک باشد ، شهادت آن را جبران نمی کند ، چرا که با کفر و شرک هیچ ثوابی از انسان پذیرفته نمی شود ، چنان که در آيه 88 سوره انعام آمده است ؛ « اگر آنها مشرك شوند، اعمال نيكى كه انجام داده اند، #نابود مى گردد و نتيجه اى از آن نمى گيرند. »
👌و در آيه 65 سوره زمر آمده است ؛ « به تو و همه پيامبران پيشين وحى شده كه اگر مشرك شوى، تمام اعمالت تباه مى شود و از زيانكاران خواهى بود.»
❕و در آیه 18 ابراهیم می فرماید ؛
« اعمال کسانی که به پروردگارشان کافر شدند ، همچون خاکستری است در برابر تندباد در یک روز طولانی ، آنها توانایی ندارند کمترین چیزی از آنچه را انجام داده اند به دست آورند و این گمراهی دور و درازی است »
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#نگاه_به_عورت_غیر_مسلمان
🤔#پرسش
❔دوستی دارم که فیلم #مستهجن نگاه می کند و می گوید در روایات آمده است که نگاه کردن به عورت کافر حرام نیست ❗️آیا واقعیت دارد ❕❕
💠#پاسخ💠
👌نگاه کردن به بدن افراد نامحرم از روی لذت و #شهوت بی شک حرام است .
🔶امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« نگاه کردن ( از روی لذت ) تیری از تیرهای شیطان است و #مسموم است و چه بسیار نگاه هایی که حسرت طولانی مدت را در پی دارد »
📚الکافی ج5 ص559
👌و فرمود ؛
« زنای چشم نگاه حرام و از روی شهوت است و زنان لب بوسه حرام است و زنای دست لمس نامحرم است »
📚همان مدرک
❕همینطور نگاه کردن به #عورت مسلمان حتی اگر بدون شهوت و لذت باشد نیز حرام است ؛
📚وسائل الشیعه ج2 ص32 باب 3
❔حال بحث در این است که آیا نگاه کردن به عورت کافر بدون شهوت و #لذت جایز است یا خیر ❗️
👌عده ای مانند شیخ کلینی ، شیخ حر عاملی ، شیخ صدوق و میرزای نوری قائل به #جواز هستند اما مشهور فقها این نوع نگاه کردن را نیز حرام می شمارند .
👌مستند جواز #نگاه کردن ، به عورت کافر بدون شهوت و لذت #سه روایت است .
🔶شیخ #کلینی از امام صادق علیه السلام نقل می کند ؛
« نگاه کردن به عورت غیر مسلمان مانند نگاه کردن به عورت الاغ بی اشکال است »
📚الکافی ج6 ص501
👌این مضمون را شیخ صدوق و شیخ طبرسی نیز نقل می کند ؛
📚الفقیه ج1 ص114
📚مکارم الاخلاق ص56
❕قائلین به #حرمت پاسخ میدهند که این سه روایت مرسل و ضعیف می باشند .در سند کافی آمده است « عن غیر واحد » که مشخص نیست چه کسانی هستند و دو روایت دیگر نیز بدون سند با لفظ « #روی » آمده است که دلالت بر ضعف آنها می کند .
📚جواهر الکلام ج2 ص5
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
mahmoudkarimi-@yaa_hossein.mp3
8.63M
#فاطمیه
🎵بابام غریبه مادر رو خاکه
🎤محمود #کریمی
#زمینه
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#زیارت_اربعین_اتلاف_عمر
🤔#پرسش
❓آیا در عصر حاضر، با پیشرفت #تکنولوژی، پای پیاده به زیارت حرم مطهر معصومین (علیهم السلام) رفتن از جمله سفر به مشهد مقدس و کربلا جایز است؟
بدون شک هدر دادن عمر و وقت نزد خردمندان کاری جاهلانه و نکوهیده است ❕❕
💠#پاسخ💠
🗯آنچه از روایات متعدد اسلامی به دست می آید آن است که پیاده روی برای زیارت قبر امامان معصوم خصوصا امام حسین از #رجحان و فضیلت خاصی برخوردار می باشد.
❗️این روایات را محدث بزرگ شیخ حر عاملی در کتاب شریفش گرد آوری کرده است؛
📚وسائل الشیعه ج14 ص439 باب41
🔷امام #صادق فرمود:
«هر کس به قصد زیارت قبر حسین از منزلش خارج شود اگر پیاده باشد خداوند در ازای هر قدمی که بر می دارد حسنه ای برای او می نویسد و گناهی از گناهانش را می آمرزد»
📚التهذیب ج6 ص43
📚ثواب الاعمال ص116
📚کامل الزیارات ص132
🗯در روایت دیگر آمده است که خداوند در ازای هر قدمی که برای زیارت #قبر حسین علیه السلام بر می دارد هزار حسنه به او داده و هزار گناه او را می آمرزد و هزار درجه بر مقامش می افزاید
📚کامل الزیارات ص133
📚وسائل الشیعه ج14 ص440
🗯ودر روایت دیگر امام #صادق فرمود:
«به ازای هر قدمی که بر می دارد خداوند پاداش یک حج و یک عمره را به او میدهد»
📚مستدرک الوسائل ج10 ص262
♻️استحباب پیاده روی برای زیارت قبور سایر امامان نیز وارد شده است؛
📚وسائل الشیعه ج14 ص381 باب24
❗️فلسفه آن نیز در دو چیز می باشد:
1⃣اظهار محبت به امامان خصوصا امام حسین؛زیرا زائر وقتی با پای پیاده به زیارت می رود می خواهد نشان دهد که این #زیارت و صاحب آن جزو محبوبترین افراد نزد من هستند که من بخاطر انان رنج پیاده روی را بر خود تحمیل می کنم .این حب همان حبی است که اساس دین می باشد و سبب تبعیت افراد از محبوبشان میشود
📚بحار الانوار ج66 ص236 باب36
2⃣سبب تعظیم و #تجلیل اهل بیت خصوصا امام حسین می باشد همان تعظیمی که خداوند می فرماید:
«هر کس شعائر الهی را تعظیم و تکریم کند این کار نشانه تقوای دل است»
🔷حج32
❗️چنان که روایات متعددی در وجوب تعظیم و تکریم اهل بیت در منابع روایی ما وارده شده است؛
📚بحار الانوار ج24 ص185
🗯روشن است که با این بیان ؛پیاده روی برای زیارت انان وقت تلف کنی نمی باشد که هیچ بلکه صرف #وقت در بهترین امور می باشد.
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#برتری_زیارت_کربلا_بر_حج
🤔#پرسش
❔وهابیت می گوید شیعیان کربلا را از خانه خدا بالاتر می داند لذا میلیونی با پای #پیاده برای زیارت اربعین به کربلا می روند به راستی ایا جهالتی از این بالاتر است که کربلا را از کعبه بالاتر بدانیم❕❕
💠#پاسخ💠
✏️در روایات ما امده است که کربلا بر کعبه شرافت و برتری دارد.
🗯امام #سجاد فرمود:
«خداوند متعال بیست و چهار هزار سال قبل از اینکه زمین کعبه را خلق کند و آنرا حرم قرار دهد، زمین کربلا را آفرید و آنرا حرم امن و مبارک گردانید، و هرگاه خداوند بخواهد کره زمین را لرزانده و حرکتش دهد (شاید کنایه از قیامت باشد) زمین کربلا را همراه تربتش در حالىکه نورانى و شفاف هست بالا برده و آنرا در برترین باغهاى بهشت قرار داده و بهترین جای سکونت قرار میدهد و در آنجا کسی غیر از انبیای مرسل یا پیامبران اولو العزم سکونت نکنند. این زمین در میان باغهاى بهشت میدرخشد همانگونه که ستاره درخشنده بین ستارگان نورافشانى مینماید، نور این زمین چشمهاى اهل بهشت را تار میکند و با صدایى بلند میگوید: من زمین مقدس و طیب و پاکیزه و مبارکى هستم که سید الشهداء و سرور جوانان اهل بهشت را در خود دارم».
📚کامل الزیارات ص268
📚وسائل الشیعه ،ج14 ص515
🗯امام صادق فرمود:
«زمین کعبه در مقام فخر بر مکانهای دیگر گفت: کدام زمین مانند من است، در حالیکه خداوند خانهاش را بر پشت من بنا کرده و مردم از هر راه دورى متوجه من میشوند، و حرم خدا و #سرزمین امن قرار داده شدهام؟ خداوند متعال به سویش وحى کرد و فرمود: بس کن و آرام بگیر به عزّت و جلال خودم قسم آنچه را که تو براى خود فضیلت میدانى در قیاس با فضیلتى که به زمین کربلا بخشیدهام، همچون قطرهاى است نسبت به آب دریا که سوزنى را در آن فرو برند و آن قطره را با خود بردارد، و اساسا اگر خاک کربلا نبود این فضیلت براى تو نبود و نیز اگر نبود آنچه که این خاک آنرا در بردارد تو را نمیآفریدم و خانهای را که تو به آن افتخار میکنى خلق نمیکردم. بنابراین، آرام بگیر و ساکت باش و متواضع و خوار و نرم باش و نسبت به زمین کربلا، غرور و خودبزرگبینی و #سرکشی از خود نشان مده و اگر چنین کنی تو را فرو برده و در آتش جهنّم قرارت میدهم»
📚کامل الزیارات،ص267
📚وسائل الشیعه،ج14 ص514
👌لذا در روایات ما ثواب زیارت کربلا چندین برابر انجام حج #مستحبی اعلام شده است؛
📚بحار الانوار ج98 ص28 باب 5
🔶البته شکی در عظمت و شرافت #کعبه نیست در این باره روایات فراوانی در مجامع روایی ما امده است؛
📚وسائل الشیعه،ج13 ص236 باب18
✏️اما باید توجه کرد که تمام موارد فوق در برتری کربلا بر کعبه کاملا #توجیه پذیر است، زیرا اگر نبود شهادت امام حسین در کربلا، امروز نه از طواف خبری بود، نه از کعبه و نه از اسلام
🗯از سوی دیگر باید توجه کرد که روح و حقیقت حج #ولایت است وحجی که با ولایت پیوند نخورد حج حقیقی نیست بلکه حج #جاهلی می باشد .چنان که امام باقر فرمود:
« مردم مامور شده اند تا به سراغ این سنگ ها بیایند و طوافشان کنند .سپس نزد ما بیایند و دوستی خود را به ما اعلام و یاریشان را بر ما عرضه کنند»
📚الکافی ج4 ص549
❗️چرا که قوام و بقا و عظمت کعبه به ولی خدا می باشد و با ولایت امام است که احکام #شرعی از جمله احکام حج دانسته میشود چرا که امام مبین شریعت نبوی است
📚سلفی گری،رضوانی،ص557
❔ما از وهابیت می پرسیم شما که این قدر بر ما در مورد روایات بالا اشکال می گیرید چگونه است که می گویید:
🗯« کسی که #قبر احمد بن حنبل و بشر حافی را زیارت کند در قیامت پاداش یک حج و عمره برای او است»
📚نزهه المجالس،ج2 ص471
❗️ویا نقل می کنید که #حجره پیامبر بر کعبه برتری دارد؛
📚بدائع الفوائد،ج3 ص655
❗️ومی گویید #مدینه بر مکه برتری دارد؛
📚فضائل المدینه،ج1 ص23
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#کربلا_کمک_به_فقرا
🤔#پرسش
❔بعضیا میگن چرا مردم به زیارت اربعین میرن به جاش به فقیرا کمک کنن چرا این همه فقیر داریم ایا رسیدن به #فقرا واجب تر نیست❗️❗️
💠#پاسخ💠
🔷خداوند احکام وتکالیف گوناگونی را برای به کمال وبه سعادت رسیدن بندگان وضع کرده است تا آنان با عمل به تمام آن ها به سر منزل #مقصود برسند.
❗️به عنوان مثال خداوند انجام نماز،روزه،حج،زکات وسایر واجبات را بر مسلمین لازم دانسته است .
👌حال اگر کسی بگوید بجای روزه داری بهتر است شب زنده داری کرده و نماز شب بخوانم یا بجای انجام حج پول حج را به مستمندان می دهم ویا با پرداخت زکات نیازی به نماز خواندن نیست و ...
👌بی شک چنین افرادی خداوند را پرستش نمی کنند بلکه پیرو هوی و#هوس خودشان هستند وبه قول قرآن اینگونه افراد هوی وهوس خودرا معبود خود گرفته اند چنان که می فرماید:
«آیا دیدی کسی را که هوای نفس خویش را معبود خود برگزیده است ایا تو می توانی او را هدایت کنی یا به دفاع از او برخیزی»
🔷 فرقان 43
🗯انسان باید به تمام تکالیف در کنار یکدیگر عمل کند نه آنکه مطابق #رای خودش هر کدام را که خواست عملی کند و هر کدام را خواست ترک کند.
👌در روایتی آمده است که امام صادق فرمود:
"اگر ابلیس بعد از نافرمانی خدا تمام دنیا را هم برای خداوند سجده می کرد خداوند از او قبول نمی کرد تا زمانی که برای آدم #سجده نمی کرد چنان که خدا فرمان داده بود"
📚بحار الانوار،ج60 ص198
❗️این حدیث شریف می رساند که اعمال وعبادات ما باید مطابق دستورات الهی باشد ونباید بعضی از دستورات خداوند را اجرا وبعضی را نادیده بگیریم.
🔴در حدیث #قدسی آمده است که خداوند می فرماید:
«فرزند آدم در آن چیزهایی که تو را به آن امر کرده ام اطاعتم کن و آنچه مایه صلاح تو است را به من نیاموز ( زیرا من داناترم )»
📚امالی صدوق ص263
♻️این حدیث شریف نیز لزوم اطاعت از خداوند را در تمام #جوانب نشان می دهد.
🗯با توجه به این توضیح می گوییم:
👌در روایات متعددی امر به زیارت #قبر امام حسین شده است .
🔶امام #باقر فرمود:
« شیعیان ما را به زیارت قبر امام حسین توصیه کنید زیرا زیارت قبر او برای هر شیعه ای که مقر به امامت او است لازم است»
📚بحار الانوار ج98 ص3
🗯از سوی دیگر در روایات متعددی نیز امر به کمک به #نیازمندان شده است ؛
📚بحار الانوار ج71 ص283 باب20
🔶شیعیان هم به زیارت امام حسین می روند و هم کمک به نیازمندان می کنند و به هر دو می پردازند تا مطابق #دستور خداوند رفتار کرده باشند .
❕ای کاش افرادی که چنین اشکالاتی می گیرند به این حدیث شریف توجه داشتند که فرمود:
«بزرگترین عیب آن است که صفتی را به دیگران خرده بگیری که در خودت است»
📚وسائل الشیعه ج15 ص291
❔این دوستانی که تا بحث عزاداری یا حج یا زیارت اهل بیت پیش می آید ؛ کمک کردن به فقرا را بجای التزام به این دستورات مطرح می کنند چقدر خودشان به این نکته توجه دارند
❕
❔آیا شده است که از خرج های بی حساب و کتاب سالانه خود بزند و به فقرا کمک کند❕
❔آیا شده است که از غذاهای آنچنانی چشم بپوشند و به نیازمندان برسد❕
👌آری اگر فردی باشد که چندین بار به زیارت حج یا کربلا رفته است و از سوی دیگر افراد نیازمندی را می شناسد که شدیدا به کمک نیاز دارند ، شاید بتوان گفت که در این فرض کمک کردن به آن نیازمندان از اولویت برخوردار است.
🗯امام #صادق فرمود:
«کسی که به خانه خدا یک طواف کند خداوند برایش هزار حسنه نوشته و هزار بدی او را می بخشد و هزار درجه بر درجاتش می افزاید و ثواب آزاد سازی هزار برده را به او می دهد اما کسی که حاجت برادر مومن خود را برطرف کند خداوند #پاداش ده طواف خانه اش را به او می دهد »
📚بحار الانوار ج71 ص303
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فاطمیه
🎥 زیارت حضرت زهرا(س) توسط همه پیامبران...
🎤حجت الاسلام #انصاریان
#سخنرانی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
308.mp3
1.54M
📖 هر روز تلاوت یک صفحه از قرآن کریم
📃 صفحه308
🎙 قاری: #منشاوی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#زیارت_قبور_امامان
🤔#پرسش
❔مگر امام #حسین و دیگر امامان از اعمال و احوال ما مطلع نیستند و صدای ما را نمی شنوند دیگر چه نیازی است که به زیارت قبورشان برویم و با انها صحبت کنیم ❕❕
💠#پاسخ💠
✏️در این که امامان علیهم السلام از احوالات ما #مطلع هستند و صدای ما را می شنوند شکی نیست اما با این وجود در روایات فراوانی امر به زیارت #قبور آنان شده است ؛
📚وسائل الشیعه،ج14 ص320 باب 2
📚بحار الانوار ج97 ص116 باب 2
🔷امام #رضا علیه السلام فرمود:
«شیعیان نسبت به هر یک از امامان معصوم پیمان و تعهدی دارند که کمال وفای به آن عهد در زیارت مشتاقانه و عارفانه قبور امامان است.هر کس ان را از روی اشتیاق و تصدیق انان زیارت کند امامان انها شفعای انها در روز قیامت خواهند بود»
📚الکافی ج4 ص567
🔷اسحاق بن عمار از امام #صادق روایت می کند که فرمود:
« به مدینه بروید و بر پیامبر سلام بدهید هر چند سلام و درود از راه دور به آن حضرت می رسد»
📚وسائل الشیعه ج14 ص338
👌این حدیث نشان می دهد که حضور #زائر در کنار قبور اهل بیت موضوعیت و خصوصیت دارد که برخی از این خصوصیت ها چنین است:
1⃣سبب تعظیم و تکریم و #گرامی داشت آن بزرگواران و نشان دهنده محبت به انها می باشد. همان تعظیم و تکریمی که در ایات و روایات توصیه شده است .
❗️تلاش #جوامع گوناگون بر حفظ اثار نیکان و احیای میراث بزرگواران و رواج موزه ها نمونه ای از نکوداشت مفاخر نیکان است.
2⃣طبق روایات سبب بهره مندی از فضای معنوی حرم های شریف که محل تردد فرشتگان ،ارواح انبیا و اولیا و محل تردد ارواح امامان است میشود و#دعا در آن مکان ها در معرض استجابت می باشد
📚ثواب الاعمال ص96
3⃣زیارت انان سبب گسترس فرهنگ #توحیدی و ولایت اهل بیت در بین راهها و شهرهای مسیر مشاهد مشرفه انان می شود
4⃣نشانه #صداقت زائر در دوستی و علاقه اش به انان است که چگونه رنج سفر را تحمل کرده و به زیارتشان رفته است تا اجابت امر انان را کرده باشد
5⃣سبب ارتباط ملت ها و ملیت های #مختلف و اگاهی از مشکلات ،مشقات و امکانات یکدیگر میشود
6⃣زیارت انان #وفاداری به پیمانی است که با امامان بسته شده است ( در روایت امام رضا به ان اشاره شد)
7⃣حرم های شریف امامان در طول تاریخ مرکز علم و تبلیغ و ترویج دین و...بوده است .همه این ها از برکات زیارت انان و #ابادی قبور انان می باشد
📚ادب فنای مقربان،جوادی املی ج1 ص18
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#توبه_یزید
🤔#پرسش
❔برخی از اهل سنت می گویند که شما چرا اینقدر یزید را #لعنت می کنید ❗️شاید پس از قتل امام حسین توبه کرده باشد و خدا هم توبه او را پذیرفته باشد ❕مگر خدا توبه پذیر نیست ❕❕
💠#پاسخ💠
👌این سخن برگرفته از کلمات ابن #تیمیه است که می گوید ؛
« از کجا معلوم که یزید یا دیگر مظلومان از ظلمشان توبه نکرده یا کار نیکی انجام نداده که گناهانش پاک شده باشد »
📚منهاج السنه ج4 ص571
❕برای پاسخ باید توجه داشت که #توبه کردن نیاز به دلیل و نشان دارد و در تاریخ هیچ نشانه ای برای توبه #واقعی یزید ثبت نشده است ، مضافا بر این که به فرض توبه #ظاهری هم صورت گرفته باشد ، در قبول توبه از ناحیه خداوند جبران #مافات شرط است .
👌خداوند می فرماید ؛
« هرکس از شما کار بدی از روی نادانی کند سپس توبه و اصلاح ( و #جبران ) نماید ، ( مشمول رحمت خدا می شود زیرا او ) آمرزنده و مهربان است »
🔶انعام 54
❕در آیات متعدد دیگری ، جبران مافات و #اصلاح گذشته از شروط اصلی پذیرش توبه ، بیان شده است ؛
💠بقره160- آل عمران 89- نساء146- نحل119- طه82
❔حال سوال می کنیم که یزید چه جبران مافاتی انجام داد ❗️آیا قاتلان مباشر حسین را #مجازات کرد ❕آیا از اهل بیت حسینی طلب #حلالیت و بخشش کرد ❕آیا آنان را مورد اکرام و احترام قرار داد ❕آیا دست از خلافت غاصبانه خود کشید و حکومت را به صاحبان #حقیقی آن تحویل داد ❕و هزاران آیای دیگر که بدون جواب است .
👌بلکه به عکس او در دو سال پایانی عمر و پس از واقعه کربلا ، واقعه کشتار و تجاوز به نوامیس مسلمین در شهر #مدینه و به منجنیق بستن و سنگباران کردن خانه #کعبه را به وجود آورد که داستان آن مفصل است ؛
📚البدایه و النهایه ج8 ص221
📚دلائل النبوه ج6 ص474 و ...
❕و نهایتا هم با حالت #مستی از شراب و مسکرات به هلاکت رسید ؛
💠 https://t.me/Rahnamye_Behesht/7355
❗️بر این اساس آلوسی از بزرگان علمای #وهابیت و اهل سنت می گوید ؛
« برای یزید مانندی در میان فاسقان یافت نمی شود و ظاهر آن است که توبه نکرده است ، چنان که در حکم او هستند افرادی مانند ابن زیاد ، عمر سعد ، و دیگر همراهان آنها ، پس تا روز قیامت و هرگاه قطره اشکی برای حسین ریخته می شود ، لعنت خدا بر همه اینان و یاران و پیروانشان و هر که ارادتی به آنان دارد »
📚روح المعانی ج26 ص73
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
⁉️سوال
ایا صلح امام حسن با معاویه دلیل بر حسن رابطه اهل بیت با معاویه نبوده است؟
🗯پاسخ:
❗️امام مجتبى در پاسخ شخصى که به صلح آن حضرت اعتراض کرد، عوامل و موجبات اقدام خود را چنین بیان نمود:
🔷من به این علت حکومت و زمامدارى را به معاویه واگذار کردم که اعوان و یارانى براى جنگ با وى نداشتم. اگر یارانى داشتم شبانه روز با او مى جنگیدم تا کار یکسره شود. من کوفیان را خوب مى شناسم و بارها آنها را امتحان کرده ام.
❗️آنها مردمان فاسدى هستند که اصلاح نخواهند شد، نه وفا دارند، نه به تعهدات و پیمان هاى خود پایبندند و نه دو نفر با هم موافقند. بر حسب ظاهر به ما اظهار اطاعت و علاقه مى کنند، ولى عملاً با دشمنان ما همراهند.»
📚بحار الانوار ج44 ص147
❗️پیشواى دوم که از سستى و عدم همکارى یاران خود به شدت ناراحت و متاثر بود، روزى خطبه اى ایراد فرمود و طى آن چنین گفت:
«در شگفتم از مردمى که نه دین دارند و نه شرم و حیا. واى بر شما معاویه به هیچ یک از وعده هایى که در برابر کشتن من به شما داده، وفا نخواهد کرد. اگر من با معاویه بیعت کنم، وظایف شخصى خود را بهتر از امروز مى توانم انجام بدهم، ولى اگر کار به دست معاویه بیفتد، نخواهد گذاشت آیین جدم پیامبر را در جامعه اجرا کنم.
❗️به خداسوگند (اگر به علت سستى و بی وفایى شما) ناگزیر شوم زمامدارى مسلمانان را به معاویه واگذار کنم، یقین بدانید زیر پرچم حکومت بنى امیه هرگز روى خوش و شادمانى نخواهید دید و گرفتار انواع اذیت ها و آزارها خواهید شد.
🗯هم اکنون گویى به چشم خود مى بینم که فردا فرزندان شما بر در خانه فرزندان آنها ایستاده و درخواست آب و نان خواهند کرد؛ آب و نانى که از آن فرزندان شما بوده و خداوند آن را براى آنها قرار داده است، ولى بنى امیه آنها را از در خانه خود رانده و از حق خود محروم خواهند ساخت».
❗️آنگاه امام افزود:
«اگر یارانى داشتم که در جنگ با دشمنان خدابا من همکارى مى کردند، هرگز خلافترا به معاویه واگذارنمی کردم، زیرا خلافت بر بنى امیه حراماست....».
📚جلائ العیون،ج1 ص345
❗️امام مجتبى که ماهیت پلید حکومت معاویه را بخوبى مى شناخت، روزى در مجلسى که معاویه حاضر بود، سخنانى ایراد کرد و ضمن آن فرمود: «سوگند به خدا، تا زمانى که زمام امور مسلمانان در دست بنى امیه است، مسلمانان روى رفاه و آسایش نخواهند دید».
📚شرح نهج البلاغه،ابن ابی الحدید،ج16 ص28
❗️و این، هشدارى بود به عراقیان که بر اثر سستى و به امید راحتى و آسایش، تن به جنگ با معاویه ندادند، غافل از اینکه در حکومت معاویه هرگز به امید و آرزوى خود دست نمى یابند.
📚سیره پیشوایان،ص130
❗️این بیانات پرده از چهره این رویداد تاریخی بر می دارد و نشان می دهد که:
1⃣امام خواهان صلح نبود بلکه بخاطر فقدان یاور و سستی مردم کوفه صلح را پذیرا شد
2⃣صلح نشانه حسن روابط با معاویه و پیروان او نبوده است و همانطور که پیامبر گرامی در حدیبیه ناچارا با مشرکین کفار سازش کرد ،امام حسن نیز بنا بر دلائل گفته شده ناچارا با معاویه سازش کرد
📚راهنمای حقیقت،ص609
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
⁉️سوال
میشه بگید اسلام چه حقوقی برای زنان قائل شده و چه نقشی در جامعه به اونها داده ؟
🗯پاسخ:
❗️با ظهور اسلام و تعلیمات ویژه آن زندگى زن وارد مرحله نوینى گردید، که با گذشته فاصله زیادى داشت، در این دوره دیگر مستقل و از کلیّه حقوق فردى و اجتماعى و انسانى برخوردار گردید، پایه تعلیمات اسلام در مورد زن همانست که در آیات قرآن مى خوانیم «ولهن مثل الذى علیهن بالمعروف» یعنى زن همان اندازه که در اجتماع وظائف سنگین بعهده دارد حقوق قابل توجهى نیز دارا است.
📓بقره228
❗️اسلام زن را مانند مرد برخوردار از روح کامل انسانى و اراده و اختیار دانسته و او را در مسیر تکامل که هدف خلقت است، مى بیند، لذا هر دو را در یک صفّ قرار داده و با خطابهاى «یا ایها الناس و یا ایها الذین آمنوا» مخاطب ساخته، برنامه هاى تربیتى و اخلاقى و علمى را براى آنها لازم کرده است، و با آیاتى مثل: «و من عمل صالحاً من ذکر او انثى و هو مؤمن فاولئک یدخلون الجنة»
📓غافر 40
❗️و عده برخوردار شدن از سعادت کامل به هر دو جنس داده و با آیاتى مانند:
«من عمل صالحاً من ذکر او انثى وهو مؤمن فلنحیینه حیوة طیبة و لنجزینهم اجرهم باحسن ما کانوا یعملون
📓نحل 95
❗️تصریح کرده است که هر یک از زن و مرد مى توانند بدنبال اجراء برنامه هاى اسلام به تکامل معنوى و مادّى برسند، و به حیاتى «طیّب» و پاکیزه که سراسر آرامش است گام نهند.
🗯اسلام زن را مانند مرد به تمام معنى مستقل و آزاد مى داند، و قرآن با آیاتى نظیر:
«کل نفس بما کسبت رهینة»
📓مدثر 38
و یا «من عمل صالحاً فلنفسه و من اساء فعلیها»
📓فصلت46
🗯این آزادى را براى عموم افراد اعم از زن و مرد بیان مى دارد، و لذا در برنامه هاى مجازاتى هم مى بینیم در آیاتى مثل:
«الزانیة و الزانى فاجلدوا کل واحد منهما مأة جلدة»
📓 نور 2
❗️و مانند آن هر دو را به مجازات واحدى محکوم مى کند.
🗯از طرفى چون استقلال، لازمه اراده و اختیار است لذا اسلام این استقلال را در کلیه حقوق اقتصادى مى آورد و انواع و اقسام ارتباطات مالى را براى زن بلامانع دانسته و او را مالک درآمد و سرمایه خویش مى شمارد.
🗯 در سوره نساء مى خوانیم:
«للرجال نصیب مما اکتسبوا و للنساء نصیب مما اکتسبن»
📓نسائ7
❗️با توجه به لغت «اکتساب» که بر خلاف «کسب» براى بدست آوردن مالى است که نتیجه اش متعلق به شخص بدست آورنده است
📚مفردات راغب
❗️و همچنین با در نظر گرفتن قانون کلى:
🗯«الناس مسلطون على اموالهم»
🔷یعنى «همه مردم بر اموال خویش مسلطند».
🗯بدست مى آید چگونه اسلام به استقلال اقتصادى زن احترام مى گذارده و تفاوتى بین زن و مرد نگذاشته است.
❗️خلاصه آنکه زن در اسلام یک رکن اساسى اجتماع بشمار مى رود، و هرگز نباید با او معامله یک موجود فاقد اراده و وابسته و نیازمند به قیّم نمود.
❗️تنها مطلبى که باید به آن توجه داشت و در اسلام به آن توجه خاص شده ولى بعضى روى یک سلسله احساسات افراطى و حساب نشده آنرا انکار مى کنند، مسئله تفاوتهاى روحى و جسمى زن و مرد و تفاوت وظایف آنها است.
🗯ما هرچه را انکار کنیم این حقیقت را نمى توانیم انکار نمائیم که بین این دو جنس هم از نظر جسمى و هم از نظر روحى تفاوت زیادى هست، که ذکر آنها در کتب مختلف، ما را از تکرار آنها بى نیاز مى سازد، و خلاصه همه آنها این است که:
🗯چون زن پایگاه پیدایش وجود انسان است، و رشد نونهالان در دامن او انجام مى پذیرد، همانطور که جسماً متناسب با حمل و پرورش و تربیت نسلهاى بعد آفریده شده، از نظر روحى هم سهم بیشترى از عواطف و احساسات دارد.
🗯با وجود این اختلافات دامنه دار آیا مى توان گفت زن و مرد باید در تمام شئون همراه یکدیگر گام برداشته و در تمام کارها صددرصد مساوى باشند؟
⁉️مگر نه این است که باید طرفدار عدالت در اجتماع بود؟
⁉️آیا عدالت غیر از این است که هرکس به وظیفه خود پرداخته و از مواهب و مزایاى وجودى خویش بهره مند گردد؟
🗯بنابراین آیا دخالت دادن زن در کارهائى که خارج از تناسب روحى و جسمى اوست بر خلاف عدالت نمى باشد؟
👌اینجاست که مى بینیم اسلام در عین طرفدارى از عدالت، مرد را در پاره اى از کارهاى اجتماعى که به خشونت و یا دقت بیشترى نیازمند است. مانند: سرپرستى کانون خانه و... مقدم داشته و مقام معاونت را به زن واگذار کرده است.
❗️یک «خانه» و یک «اجتماع» هر کدام احتیاج به مدیر دارند و مسئله مدیریت در آخرین مرحله خود، باید در یک شخص منتهى گردد، و گرنه کشمکش و هرج و مرج برقرار خواهد شد.
🗯با این وضع آیا بهتر است که مرد براى این کار نامزد گردد یا زن؟ همه محاسبات دور از تعصب مى گوید وضع ساختمانى مرد ایجاب مى کند که مدیریت خانواده به عهده او نهاده شود و زن «معاون» او گردد.
❗️گرچه جمعى اصرار دارند این واقعیتها را نادیده گیرند، ولى وضع زندگى خارجى حتى در جهان امروز و حتى در مللى که به زنان آزادى و مساوات کامل داده اند، نشان مى دهد
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
که عملاً مطلب همان است که در بالا گفته شد اگر چه در سخن خلاف آن گفته شود.
📚تفسیر نمونه ج2 ص113
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁