❓🤔پرسش
❔چرا علوم غریبه مانند سحر و جادو حرام است❗️❗️
💠پاسخ💠
❗️در تفسیر نمونه چنین آمده است؛
🔶«سحر نوعی اعمال خارق العاده است که آثاری از خود در وجود انسانها به جا می گذارد و گاهی یکنوع چشمبندی و تردستی است، و گاه تنها جنبه روانی و خیالی دارد.
👌سحر از نظر لغت به دو معنی آمده است :
1⃣به معنی خدعه و نیرنگ و شعبده و تردستی و به تعبیر قاموس اللغه سحر یعنی خدعه کردن .
2⃣آنچه عوامل آن نامرئی و مرموز باشد.
❗️در مفردات راغب که مخصوص واژه های قرآن است به این معانی اشاره شده :
1⃣خدعه و خیالات بدون حقیقت و واقعیت همانند شعبده و تردستی .
2⃣جلب شیطانها از راه های خاصی و کمک گرفتن از آنان
❗️از بررسی حدود 51 مورد کلمه سحر و مشتقات آن در سوره های قرآن از قبیل : طه، شعراء، یونس و اعراف و... راجع به سرگذشت پیامبران خدا: موسی، عیسی و پیامبر اسلام به این نتیجه می رسیم که سحر از نظر قرآن به دو بخش تقسیم می شود:
1⃣آنجا که مقصود از آن فریفتن و تردستی و شعبده و چشمبندی است و حقیقتی ندارد چنانکه می خوانیم :
«ریسمانها و عصاهای جادوگران زمان موسی در اثر سحر، خیال می شد که حرکت می کنند»
🔶طه آیه 66
❗️ و در آیه دیگر آمده است «هنگامی که ریسمانها را انداختند چشمهای مردم را سحر کردند و آنها را ارعاب نمودند»
🔷اعراف آیه 116
👌از این آیات روشن می شود که سحر دارای حقیقتی نیست که بتوان در اشیاء تصرفی کند و اثری بگذارد بلکه این تردستی و چشمبندی ساحران است که آنچنان جلوه می دهد.
2⃣ از بعضی از آیات قرآن استفاده می شود که بعضی از انواع سحر به راستی اثر می گذارد مانند آیه 102 بقره که می گوید آنها سحرهائی را فرا می گرفتند که میان مرد و همسرش جدائی میافکند یا تعبیر دیگری که در آیه فوق است که آنها چیزهائی را فرا می گرفتند که مضر به حالشان بود و نافع نبود .
❓ولی آیا تاثیر سحر فقط جنبه روانی دارد و یا اینکه اثر جسمانی و خارجی هم ممکن است داشته باشد؟ در آیات بالا اشارهای به آن نشده، و لذا بعضی معتقدند اثر سحر تنها در جنبه های روانی است .
❗️به نظر میرسد قسمت قابل توجهی از سحرها بوسیله استفاده از خواص شیمیائی و فیزیکی به عنوان اغفال مردم ساده لوح انجام می شده است .
👌مثلا در تاریخ ساحران زمان موسی می خوانیم که آنها درون ریسمانها و عصاهای خویش مقداری مواد شیمیائی مخصوص (احتمالا جیوه و مانند آن ) قرار داده بودند که پس از تابش آفتاب، و یا بر اثر وسائل حرارتی که در زیر آن تعبیه کرده بودند، به حرکت در آمدند، و تماشا کنندگان خیال می کردند آنها زنده شده اند.
این گونه سحرها حتی در زمان ما نیز کمیاب نیست .
📚تفسیر نمونه ج1 ص376
👌از آنچه گذشت روشن می شود که فلسفه حرمت سحر و ساحری و علوم غریبه مفاسد فردی و اجتماعی متعددی است که بر آن مترتب می شود که سبب اغفال و گمراه سازی مردم و سوئ استفاده مادی و معنوی برای شیادان می باشد.
🔷امام صادق علیه السلام فرمود:
« کسی که سحر بیاموزد کم یا زیاد کافر شده است و رابطه او با خداوند به کلی قطع می شود و حدش آن است که کشته می شود مگر آنکه توبه کند»
📚وسائل الشیعه ج17 ص148
📚قرب الاسناد ص71
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🤔پرسش
❓وطن دوستی در اسلام و در تشیع چه جایگاهی دارد❕❕
💠پاسخ💠
❗️از آیات و روایات استفاده می شود که از دید اسلام وطن ذاتا دارای ارزش است . چه وطن ، دار الاسلام باشد و چه نباشد البته اگر عنوان دار الاسلام بر وطن صدق کند احترام آن دو چندان می شود.
❗️در آیات قرآن کرارا آمده است که « بیرون راندن از وطن ، یک ضد ارزش » است .مفهوم آن این است که وطن ذاتا یک ارزش محسوب می شود .
🔶خداوند در آیات 8 و 9 ممتحنه می فرماید:
« خدا شما را از نیکی کردن و رعایت عدالت نسبت به کسانی که در امر دین با شما پیکار نکردند و از خانه و دیارتان بیرون نراندند نهی نمی کند ...تنها شما را از دوستی کسانی نهی می کند که در امر دین با شما پیکار کردند و شما را از خانه هایتان بیرون راندند یا به بیرون راندن شما کمک کردند ( نهیتان می کند) ...»
👌در این دو آیه مساله اخراج از خانه و وطن در برابر مقاتله در دین قرار داده شده که نشان می دهد هر کدام ارزشی جدا گانه دارد.
❗️در آیه 246 بقره نیز این سخن از زبان گروهی از بنی اسراییل نقل شده است:
« چگونه ممکن است که در راه خدا پیکار نکنیم در حالی که از خانه ها و فرزندانمان رانده شده ایم ( شهرهای ما از سوی دشمن اشغال و فرزندانمان اسیر شده اند)»
❗️این تعبیر نشان می دهد که انگیزه آنها برای جهاد علاوه بر حفظ آیین الهی نجات و طن بوده است و پیامبر آنان بر این سخن اعتراض نکرد و عملا بر آن مهر تایید نهاد .
👌پیامبر اکرم نیز هنگامی که می خواست از مکه هجرت کند سخت ناراحت و منقلب بود .درست است که مکه ارزش معنوی و الهی فوق العاده ای داشت ولی به نظر می رسد که علاقه پیامبر به آن شهر جهات متعددی داشت که از جمله آن علاقه او به زادگاهش بود .
🔶خداوند با این جمله او را دلداری داد:
« آن کس که قرآن را بر تو فرض کرد تو را به جایگاهت باز می گرداند»
🔶قصص 85
❗️اساسا انسان رابطه مادی و معنوی فراوانی با زادگاه خود دارد و تاریخ زندگیش با آن پیوند ناگسستنی پیدا کرده است .همین پیوند ، سبب علاقه او به وطن می شود و همین علاقه انگیزه حفظ و دفاع و عمران و آبادی آن می گردد.
👌امام علی علیه السلام فرمود:
« شهر ها با حب وطن آباد می شود»
📚بحار الانوار ج75 ص45
🔷در حدیث دیگری فرمود:
« از نشانه های ارزش و شخصیت انسان آن است که نسبت به عمر از دست رفته ( که در آن کوتاهی کرده است) اشک بریزد و نسبت به وطنش علاقه مند باشد»
📚بحار الانوار ج7 ص264
❗️حدیث معروف :« علاقه به وطن از نشانه های ایمان است» نیز در منابع مختلفی نقل شده است.
📚سفینه البحار ماده وطن
❗️نتیجه آن که عشق و علاقه به زادگاه و وطن هم ریشه هایی در قرآن دارد و هم در روایات و هم در منطق عقل.
🔶توجه به این نکته نیز لازم است که اگر وطن مادی و جسمانی توأم با وطن معنوی و روحانی گردد و عنوان دار الاسلام به خود بگیرد عشق و احترام و علاقه به آن به مراتب افزون تر می گردد .
📚پیام امام امیر المومنین ج2 ص220
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#شهادت_ثالثه_و_شیخ_صدوق
🤔#پرسش
❔شیخ صدوق از بزرگترين علماى تاريخ تشيع و صاحب يكى از ٤ كتاب معتبر شيعه(كتب اربعه) در مورد لفظ(اشهد ان على ولى الله) در اذان ميگويد:
كسانى كه اين لفظ را وارد اذان كرده اند جعل كرده اند. لعنت خدا بر آنها باد، آنها غاليانى هستند كه به دروغ خودشان را شيعه جا زده اند.
▪️حالا؛ تكليف اين مردم بينوا كه فريب خورده و در اذان على ولى الله ميگويند، چيست؟
▪️ايشان يكى از كسانى است كه مذهب تشيع را تدوين كرده است و ٥٠ درصد فقه شيعه مديون ايشان است، ميگويد اين لفظ به جعل وارد اذان شده است.
▪️فقها و مراجع ، چه پاسخى دارند به اين جعل و فريب تاريخى مردم؟
#منبع: من لايحضر الفقيه ج ١ ص ٢٩۰ ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌شيعيان در اذان پس از شهادت بر رسالت پيامبر گرامى ، بر ولايت اميرمؤمنان على بن ابى طالب عليهما السَّلام گواهى مى دهند، و اين مسأله در تمام بلاد شيعى مشاهده مى شود، در اين باره توضيح چند نكته ضرورى است ؛
1⃣تمامى فقهاى شيعه بر اين نكته اتفاق نظر دارند كه شهادت ثالثه «شهادت بر ولايت على (عليه السَّلام)» جزء اذان نيست و لذا هنگامى كه فصول اذان را مى شمارند، آن را هجده فصل بيشتر نمى دانند كه عبارتند از ؛
❕4 تكبير، 2 بار شهادت بر وحدانيت خدا، 2 بار شهادت بر رسالت پيامبر ، 2 بار «حى على الصلاة»، 2 بار «حى على الفلاح»، 2 بار «حى على خير العمل»، 2 تكبير و 2 بار تهليل و اين سخنى است كه فقهاى شيعه جملگى بر آنند ؛
📚 المقنعة ، ص 100. الرسائل للشريف المرتضى: ج 3 ص 30. الكافي للحلبي: ص 120. المراسم العلويّة: ص 67. المعتبر (الطبعة الحجريّة): ص 165 و 166. المنتهى: ج 4 ص 374.مجمع الفائدة والبرهان: ج 2 ص 170.
2⃣اگر فردى شهادت سوم را به عنوان جزئى از اذان بگويد، كار حرامى مرتكب شده و گناه كرده است.
3⃣ شهادت سوم در اذان، بدون قصد جزئيت ، مستحب است و اين استحباب، دو مبنا دارد ؛
🔸الف ؛ على (عليه السَّلام) به حكم قرآن و حديث رسول گرامى ، ولىّ خداست.
🔸ب؛ امام صادق عليه السَّلام فرمود ؛ هر گاه به رسالت پيامبر شهادت داديد بر ولايت على نيز گواهى دهيد.
❕در اثبات اصل نخست و اين كه على عليه السَّلام ولىّ خداست، گذشته از حديث متواتر غدير و روايات متواتر كه پيامبر گرامى كراراً فرموده است: يا على أنت ولى كلّ مؤمن بعدى، ( کنزالعمال ج 6 ص 396) قرآن مجيد نيز بر ولايت على عليه السَّلام تصريح كرده است، آنجا كه مى فرمايد ؛
«تنها ولى و سرپرست شما خداست و پيامبر او و آنها كه ايمان آورده اند؛ همانها كه نماز را برپا مى دارند و در حال ركوع زكات مى دهند و كسانى كه ولايت خدا و پيامبر او و افراد با ايمان را بپذيرند، حزب و جمعيت خدا پيروز است». ( مائده 55)
❕مفسران اتفاق نظر دارند كه اين آيه در حقّ اميرمؤمنان على عليه السَّلام وارد شده است، آنگاه كه فقيرى وارد مسجد شد و از مردم درخواست كمك كرد و حضرت در حال ركوع بود، با انگشت خود به فقير اشاره كرد كه انگشتر را از دست او برگيرد و در آن هنگام دو آيه ياد شده فرود آمد.
👌این شان نزول را مرحوم محدّث بحرانى در غاية المرام 24 حديث از منابع اهل سنّت و 19 روايت از منابع و #مصادر شيعه نقل كرده است، كه مجموعاً 43 حديث مى شود.بنابراين، رواياتى كه پيرامون اين آيه وارد شده متواتر است .
❕علاوه بر اين، علّامه امينى در كتاب بى نظيرش، الغدير، از بيست منبع معروف اهل سنّت رواياتى پيرامون آيه شريفه محلّ بحث نقل مى كند؛ منابع معروفى چون تفسير طبرى، تفسير اسباب النّزول، تفسير فخر رازى، تذكره سبط ابن جوزى و الصّواعق ابن حجر و نور الابصار شبلنجى و تفسير ابن كثير و مانند آن كه از اعتبار خاصّى در نزد اهل سنّت #برخوردار است.
📚الغدیر ج 2 ص 52 به بعد
❕بدين ترتيب، با توجه به آيه مذكور و آيات و روايات متعدد ديگر، آشكار مى گردد كه اميرمؤمنان عليه السَّلام ولىّ و سرپرست مؤمنان از جانب خدا است.
👌در خصوص نكته دوم نيز قاسم بن معاويه، از اصحاب امام صادق و كاظم عليمها السَّلام از آن حضرت چنين نقل كرده است ؛
«إِذا قَالَ أَحدكُمْ لا إِلهَ الّا اللّه مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللّه، فَلْيَقُل عَلىٌّ وَلِىُ اللّه».
«هر گاه كسى از شما به وحدانيت خدا و رسالت پيامبر گواهى داد، براى تكميل شهادت به ولايت على (عليه السَّلام) نيز گواهى دهد».
📚احتجاج طبرسی ص 83
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
👌بنابر آنچه گفته شد، احدى از شيعيان آن را به عنوان جزئى از اذان نمى گويد وحتى برخى در اقامه براى اينكه از ديگر اجزا تميز داده شود، فقط يك بار آن را مى گويند و در اين صورت مشكلى در اين مورد نخواهد بود ، لذا می بینیم که در کتاب العروه الوثقی چنین آمده است ؛
« قول مشهور، جمله «أشهد أنّ عليّا ولىّ اللّه» جزء اذان نيست، ليكن از آن جا كه شهادت به توحيد و نبوّت بدون شهادت به ولايت كامل نيست، پسنديده و مطلوب است كه بعد از جمله «أشهد أنّ محمّدا رسول اللّه» شهادت به ولايت امير المؤمنين و ساير معصومان عليهم السّلام نيز آورده شود »
📚 العروة الوثقى ج 1 ص 602
❕حال محل اشکال معاند ، کلام شیخ صدوق است که می گوید ؛
« اذان صحیح همان است که آوردیم ، در این اذان نه ممکن است چیزی اضافه کرد و نه میشود از فقرات اذان کم کرد. مفوضه لعنهم الله در اذان دو مرتبه محمد و آل محمد خیر البریه را اضافه کردند.و در بعضی روایات بعد از «أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّهِ»، «أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیاً وَلِی اللَّهِ» را اضافه کردهاند که دو مرتبه آن را تکرار میکنند. البته هیچ شکی نیست که امیرالمؤمنین ولی خداست و حقا امیرالمؤمنین است و حضرت محمد و اهل بیتشان خیر البریة هستند. اما این عبارتها در اصل اذان نیست ، من میخواستم این حرفها را بزنم تا مردم کسانی که متهم به تفویض و تدلیس هستند را بشناسند »
📚الفقیه ج 1، ص 290
👌مفوضه ای که مقصود شیخ صدوق اند ، کسانی اند که می گویند خداوند خلقت و تدبیر دنیا را به پیامبر و علی و اهلربیت علیهم السلام واگذار کرده است ؛
📚الحدائق الناضره ج 7 ص 404
❕امام #رضا علیه السلام فرمود ؛
« کسی که گمان کند پرودگار امر خلق کردن و رزق دادن را به حجت هایش واگذار کرده است ، گرفتار شرک شده است »
📚عیون الاخبار ج1 ص124
❕ و چنین دعا می کرد و به خدا پناه می برد ؛
« خدایا من به تو پناه می برم و به سوی تو بیزاری می جویم از کسانی که نسبت هایی به ما می دهند که شایسته ما نیست ، خدایا خلق کردن و رزق دادن تنها برای تو است ...کسی که گمان کند خلق کردن و رزق دادن با ما است ، ما از او بیزاریم »
📚بحار الانوار ج25 ص343
❕امام زمان علیه السلام نیز در #توقیعی می فرماید ؛
« خداوند است که خالق اجسام و رازق می باشد ، امامان تنها می توانند دعا کنند تا خداوند مطابق دعای آنان خلق کند و روزی بدهد »
📚الاحتجاج ج2 ص471
👌مرحوم شیخ صدوق قصدشان این است که مفوضه این فقرات را به عنوان جزء اذان و جزء اقامه و به قصد ورود داخل کردهاند ، لذا می گوید ؛ « اما این عبارتها در اصل اذان نیست ، من میخواستم این حرفها را بزنم تا مردم کسانی که متهم به تفویض و تدلیس هستند را بشناسند »
❕حرف ایشان این است که نام امیرالمؤمنین در اصل اذان نیامده و جزء اذان وحی شده به نبی گرامی اسلام نیست. بنابراین فرمایش «شیخ صدوق» با فتاوی دیگر فقها هیچ تناقضی ندارد ، ما هم می گوییم که شهادت به ولایت جزء اذان و اقامه نیست و نباید آن را به عنوان یک جزء محسوب کرد ، به خلاف مفوضه که غالیان مشرکی بودند که معتقد به جزئیت شهادت به ولایت در اذان و اقامه بودند ، بنابراین شهادت به ولایت جزء اذان و اقامه نیست ، اما گفتن آن نه به قصد جزئیت بلکه به قصد تبرک و اقرار به ولایت ، به حسب آنچه آمد ، خوب و مستحب است ، چنان که علامه مجلسی می گوید ؛
«بعيد نيست كه شهادت به ولايت از اجزاى مستحبّ اذان قرار گيرد، زيرا شيخ و علامه و شهيد و ديگران شهادت داده اند كه اخبارى در اين مورد وارد شده است.»
📚بحار الانوار ج 81 ص 111
❕یا شيخ عبداللَّه مامقانى مى گويد ؛
«اگر شهادت به ولايت على عليه السلام را بعد از شهادت به رسالت، به قصد تيمن و تبرك و قربت مطلقه- نه به قصد جزئيت- بگويد اشكالى ندارد، بلكه حسن است.»
📚مناهج المتقین ص 62
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❓پرسش
❔فلسفه واجب شدن نماز قضای والدین بعد از فوتشان بر پسر بزرگتر چیست؟ مگر تکلیف هرکسی برعهده خودش نمی باشد؟
👌پاسخ؛
❗️توجه به نکات چند لازم است؛
1⃣دراین شکی نیست که طبق بینش اسلامی هیچ کس بار گناه دیگری را به دوش نمی کشد چنان که می فرماید:
«هیچ گناهکاری گناه دیگری را متحمل نمی شود»
🔷انعام 164
❗️این که در اسلام نماز قضای پدر بر پسر بزرگتر نهاده شده است به معنای این نیست که پسر بار گناه پدر را به دوش می کشد .پدر اگر در ترک نماز و روزه خود مقصر بوده باشد مواخذه میشود و این یک تکلیف مازاد بر پسر بزرگتر است که از روی دلائل و حکمت های خاصی بر عهده پسر بزرگتر نهاده شده است.
2⃣مستند این حکم روایاتی است که می گوید نزدیکترین فرد به میت باید نماز و روزه او را قضا کند که مراد پسر بزرگتر است.
📚وسائل الشیعه ج8 ص276 باب12
🗯امام صادق فرمود:
«نزدکترین فرد به میت( پسر بزرگتر) نماز و روزه او را قضائ می کند»
📚بحار الانوار ج88 ص310
❗️از آنجایی که در روایات متعددی بیان شده است که پسر بزرگتر پس از فوت پدر بعضی از وسائل شخصی و اختصاصی او مانند قرآن ،شمشیر و انگشتر و مرکب و لباس و کتاب ها و مانند آن را به ارث می برد
📚وسائل الشیعه ج26 ص97 باب3
❗️وجه اولویت پسر بزرگتر به انجام واحبات فوت شده پدر روشن میشود.
3⃣برخی از فقها فتوا داده اند که پدر در صورتی که به جهت عذری نتوانسته نمازش را به جا آورد پس از مرگش بر پسر بزرگتر او قضا واجب است اما اکثر فقها فرموده اند که حتی اگر در صورت نافرمانی یا مرض و یا سفر نماز و روزه از پدر قضا شود بر پسر بزرگتر جبران لازم است
📚توضیح المسائل مراجع ص761
4⃣در صورتی که پدر از روی بی مبالاتی نماز را ترک نکرده باشد بلکه به علت مریضی یا فراموشی این اتفاق افتاده باشد خیلی جای اشکال بر این مساله نیست زیرا ادای چنین نمازی برای پدر قطعا جبران آن همه زحمت و حق پدر است .
5⃣اما فلسفه حکم قضا کردن حتی اگر از روی نافرمانی باشد:
🔷1- چنان که گذشت در این صورت پدر مواخذه خواهد شد و ادای نماز و روزه از جانب پسر از او رفع عذاب نخواهد کرد اگر چه انجام آن بی تاثیر در وضعیت پدر نخواهد بود.
🔷2- این حکم جهت فرهنگ سازی احترام به والدین و فهماندن ارزش آنان تشریع شده است اگر چه آنان گناهکار باشند .
👌امام باقر فرمود:
«نیکی به والدین لازم است اگر چه آنان فاجر و گناهکار باشند»
📚بحار الانوار ج71 ص56
❗️خداوند فرمود:
«پرودگار تو مقرر کرد که جز او را نپرستید و به پدر و مادر نیکی کنید»
🔷اسرائ23
🗯با توجه به این نکته پسر بزرگتر به عنوان ولی و سرپرست خانواده بعد از مرگ موظف است که ارتباط عاطفی خود با پدر را حفظ کرده و در جهت برائت ذمه پدر قدم بر دارد.
🔶3- از سوی دیگر جعل این حکم مشعر به این است که پسر بزرگتر پس از فوت پسر وظیفه اداره خانواده را بر عهده دارد و اعضای خانواده باید به او اهمیت داده تا خانواده دچار بی نظمی و از هم گسستگی نشود.
❗️البته ممکن است علت های دیگری در تشریع این حکم لحاظ شده باشد که برای ما قابل درک نباشد.
✏️پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🤔پرسش
❓در آیه ۱۹ سوره مائده بیان شده است: پیامبر اکرم(ص) پس از فاصله زمانی با پیامبران قبلی آمده است. از طرف دیگر در روایت آمده است که زمین از حجت الهی خالی نمی ماند. وقتی که پیامبری نیست حجت الهی کیست؟
💠پاسخ💠
👌در این شکی نیست که زمین لحظه ای بدون حجت الهی باقی نمی ماند .
🔶امام صادق علیه السلام فرمود:
« خداوند زمین را بدون حجت و عالمی از جانب خودش رها نمی کند»
📚کمال الدین ج1 ص203
📚علل الشرایع ج1 ص196
🔶وفرمود:
« اگر بر روی زمین دو نفر باقی بمانند باید یکی از آنان حجت باشد ( چون زمین بدون حجت باقی نمی ماند)»
📚بحار الانوار ج23 ص22
❗️امام باقر علیه السلام فرمود:
« به خدا سوگند خداوند زمین را از زمانی که آدم از دنیا رفت بدون امامی که به سوی خدا دعوت می کند خالی نگذاشته است .او حجت خداوند بر مردم است و زمین بدون حجت الهی باقی نمی ماند»
📚بحار الانوار ج23 ص23
👌خداوند می فرماید:
« ای اهل کتاب رسول ما به سوی شما آمد در حالی که به دنبال « فترت» میان پیامبران حقایق را برای شما بیان می کند »
🔶مائده 19
❗️فترت در اصل به معنای سکون و آرامش است و به فاصله میان دو جنبش و حرکت یا دو کوشش و نهضت و انقلاب نیز گفته می شود.
🔶بین دوران مسیح و بعثت پیامبر گرامی اسلام حدود ششصد سال فاصله بود و این فاصله را دوران فترت می گویند.
❗️قرآن می گوید در این دوران رسولانی بر انگیخته نشدند « فتره الرسل» اما هیچ مانعی ندارد که اوصیای آنها وجود داشته باشند و حجت الهی باشند.
🔷رسولان آنهایی بودند که دست به تبلیغات وسیع و دامنه داری می زدند و مردم را بشارت و انذار می دادند و سکوت و خاموشی اجتماعات را در هم می شکستند و صدای خود را به گوش همگان می رساندند ولی اوصیای آنها همگی چنین ماموریتی را نداشتند و حتی گاهی ممکن است آنها بخاطر یک سلسله عوامل اجتماعی در میان مردم به طور پنهان زندگی داشته باشند.
👌علی علیه السلام در یکی از بیاناتش در نهج البلاغه می فرماید:
« آری روی زمین هرگز از کسی که قیام به حجت الهی کند خالی نخواهد ماند خواه آشکار و مشهور باشد یا پنهان و ناشناخته برای اینکه احکام و دستورات و دلائل و نشانه های خداوند از میان نرود ...خداوند به وسیله آنها دلائل و نشانه های خود را حفظ می کند تا به افرادی همانند خود بسپارند و بذر آن را در دلهای کسانی شبیه خود بیفشانند...»
📚نهج البلاغه حکمت 147
❗️تفسیر نمونه ج4 ص331
🔶در حدیثی پیامبر گرامی سلسله انبیا و اوصیای آنان را از زمان حضرت آدم تا زمان خود چنین بر شمردند:
« آدم به شیث وصیت کرد و شیث به شبان و شبان به محلث و محلث به محوق و محوق به عمیشا و عمیشا به اخنوخ که ادریس است و ادریس به ناحور...و زکریا به عیسی و عیسی به شمعون و شمعون به یحیی و یحیی به منذر و منذر به سلیمه و سلیمه به برده و برده به پیامبر اسلام»
📚امالی صدوق ص402
📚کمال الدین ج1 ص212
📚بحار الانوار ج23 ص57
❗️طبق این حدیث شریف نیز روشن می شود که ما بین مسیح و پیامبر اسلام حجت الهی بوده است و دوران فترت نفی کننده حجت الهی نمی باشد.
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🤔🤔🤔پرسش❔
❓برخی شبهه می کنند که مساله طول عمر امام زمان با آیه قرآن در تضاد است .زیرا قرآن می گوید:
«هر کس را طول عمر دهیم در آفرینش واژگونه اش می کنیم ( و به ناتوانی کودکی باز می گردانیم) آیا اندیشه نمی کنید»( 68 یس)
❓امام زمان بیش از هزاران سال طول عمر دارد و در آفرینش ایشان واژگونی صورت نمی گیرد و پیر نمی شود آیا این تضاد نیست❗️
💠پاسخ💠
❗️آیه مزبور در حقیقت یک ناموس طبیعى و قانون الهى را توضیح مى دهد؛ یعنى انسان ها مطابق سیر طبیعى، پس از آن که به سر حد تکامل جسمى رسیدند ؛
🔶تدریجا نیروهاى خود را یکى پس از دیگرى از دست داده و به ضعف و ناتوانى روز اول بازگشت مى کنند.
👌 این «منحنى» ضعف و قدرت یک قانون عمومى براى تمام موجودات زنده است و همگى روى سیر طبیعى و معمولى این سرنوشت را خواهند داشت؛
❕ولى در موضوع طول عمر امام زمان با این که یک سلسله مطالعات علوم طبیعى چنین طول عمرى را طبق موازین علمى امرى کاملا ممکن معرفى مى کند، در عین حال باید اعتراف کرد که این طول عمر فعلا جنبه استثنایى دارد.
❗️به عبارت دیگر عمر هزار ساله و بیشتر انسان مطابق اصول علمى امروز به هیچ وجه محال نیست به دلیل این که دانشمندان علوم طبیعى براى طولانى ساختن عمر انسان همواره مشغول مطالعاتى هستند و به ما نوید مى دهند که روزى موفق شوند از طرق علمى حداکثر طول عمر انسان را به مراتب افزایش دهند، این خود نشانه امکان و معقول بودن چنین طول عمرى است.
🗯ولى نمى توان انکار کرد که فعلا چنین طول عمرى جنبه استثنایى دارد و هنوز انسان از طرق معمولى موفق به آن نشده است بنابر این خداوند براى اصلاح جامعه بشریت یکى از بندگان برگزیده خود را طول عمر فوق العاده اى داده که در موقع معینی قیام کند و جهانى را مملو از عدالت گرداند.
👌پرواضح است آیه مزبور که نظر به افراد معمولى و عادى دارد شامل حال چنین فردى نخواهد شد که وضع او یک وضع فوق العاده است و از جریان هاى معمولى برکنار مى باشد.
👌خلاصه همان خدایى که برخلاف وضع عادى چنین عمر طولانى را به آن حضرت داده و به صورت فوق العاده او را زنده نگه داشته، از عوارض طول عمر که ضعف و ناتوانى و بازگشت به قهقراست نیز حفظ مى نماید و این مطلب با آیه مزبور که نظر به افراد عادى معمولى دارد، هیچ گونه منافاتى نخواهد داشت.
📚پاسخ به پرسشهای مذهبی، مکارم شیرازی و سبحانی تبریزی ، ص216
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❓پرسش
❔آیا آیه ای از قرآن وجود داره که ثابت کنه ازدواج با محارم حرام است❕برخی میگن تو اسلام ازدواج با محارم جایز است اما روحانیون این ها را بر ملا نمی کنن❓
💠پاسخ💠
❗️در آیات 22 و 23 سوره نسائ حکم تحریم ازدواج با محارم صادر شده است و می فرماید:
« ازدواج نکنید با زنانی که پدران شما با آن ها ازدواج کرده اند»
❗️« حرام شده است بر شما مادرانتان و دختران و خواهران و عمه ها و خاله ها و دختران برادر و دختران خواهر شما و مادرانی که شما را شیر داده اند و خواهران رضاعی شما و مادران همسر و دختران همسرتان که در دامان شما پرورش یافته اند ...و همسرهای پسرانتان که از نسل شما هستند و اینکه جمع کنید بین دو خواهر ...»
👌محارم به سه دسته کلی تقسیم می شوند؛
1⃣محارم نسبی 2⃣محارم سببی 3⃣محارم رضاعی
❗️روایات فراوانی نیز بر حرمت ازدواج با این سه دسته محارم در مجامع روایی ما وارد شده است که در قرآن مورد اشاره اجمالی قرار گرفته است که جهت آگاهی تفصیلی رجوع فرمایید:
📚وسائل الشیعه ج20 ص361 تا 467
❗️فلسفه تحریم ازدواج با محارم نیز روشن است؛
1⃣همه افراد طبعا از این گونه ازدواج ها تنفر دارند و به همین دلیل همه اقوام و ملل جز افراد کمی ازدواج با محارم را ممنوع می دانند و حتی مجوسی ها که در منابع اصلی خود قائل به جواز این گونه ازدواج ها بوده اند امروزه آن را انکار می کنند و این حاکی از فطری بودن این تحریم دارد که در میان تمام افراد بشر ریشه دارد .
2⃣امروز این حقیقت ثابت شده است که ازدواج افراد همخون با یکدیگر خطرات فراوانی دارد و سبب آشکار و تشدید شدن بیماری های نهفته و ارثی می شود .
3⃣در میان محارم جاذبه و کشش جنسی معمولا وجود ندارد زیرا محارم غالبا با هم بزرگ می شوند و برای یکدیگر یک موجود عادی و معمولی هستند و موارد نادر و استثنایی نمی تواند مقیاس قوانین عمومی و کلی گردد و می دانیم که جاذبه جنسی شرط استحکام پیوند زناشویی است بنا براین اگر ازدواجی در میان محارم صورت گیرد ناپایدار و سست خواهد بود .
📚تفسیر نمونه ج3 ص326
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❔پرسش
❓چرا اسلام در سوره نسای حکم به جواز به همسری گرفتن زنان شوهر دار اسیر شده در جنگ می دهد❔
🗯پاسخ؛
1⃣اسلام نکاح زن اسیر شده از کفار را برای مسلمانان بعد از طاهر شدن رحمش به گذشت مدت زنانی از شوهر اولش حلال نموده است؛
📚وسائل الشیعه ج21 ص104
📚مستدرک الوسائل ج15 ص12
🗯گفته شده است که این حکم مشروط به این است که زن و شوهرش در یک مکان نباشند و بین آن ها فاصله باشد و اگر آن زن و شوهر هر دو با هم اسیر شوند برای غیر شوهرش حلال نخواهد بود.
2⃣این حکم تنها مربوط به زنان کفار است و در جنگ میان دو ملت مسلمان جاری نمیشود
📚وسائل الشیعه ج15 ص76
3⃣حکم جهاد در اسلام تنها جنبه دفاعی دارد.حکم بردگی گرفتن تنها مربوط به جنگی است که کافران و مشرکان برای نابود کردن جامعه اسلامی به کشور اسلامی حمله کنند و یا در صدد تهیه مقدمات آن باشند.
❗️در این صورت مسلمانان تنها حق دارند که مردان و زنان حاضر در میدان جنگ را به بردگی بگیرند نه غیر انان را آن هم تنها در صورت صلاحدید امام و جانشین امام
📚وسائل الشیعه ج15 ص64 باب18
4⃣جواز به همسر گرفتن زنان کافری که به دست مسلمانان اسیر می شدند بر اساس یک واقعیت حاکم بر جوامع آن روز بوده است؛ زیرا این زنان بخشی از نیروهای جبهه دشمن بودند که اگر آزاد می شدند، تقویت جبهه دشمن را در پی داشت. کشتن همه آنان کار بسیار بیرحمانه ای بود. هچنین به کار گرفتن آن ها در معادن و مزارع، بدون این که از حق استفاده از غرایز جنسی برخوردار باشند عواقب خطرناکی از جمله رواج فحشا در بین آن ها را به دنبال داشت .
🗯به همین دلیل اسلام به مسلمانان اجازه داده تا با شرایطی آنان را در منازل و مزارع و ... به کار بگیرند و ضمن رد و ممنوع کردن هر گونه تجاوز و سوء استفاده جنسی ، به مسلمانان اجازه داده است در صورت تمایل با شرایط خاصی با آنان روابط زناشویی مشروع داشته باشند و با رسمیت بخشیدن به این نحوه روابط زناشویی ، تعهدات متقابلی را در طرفین ایجاد کرده است که در سلامت اخلاقی طرفین و جامعه اثرات مثبت بسیار دارد.
👌در تفسیر نمونه چنین آمده است؛
«اسلام تنها دریک مورد اجازه برده گیری میدهد وآن هم در مورد اسیران جنگی است آن هم هرگز جنبه الزامی ندارد.
👌در آن روز زندانهایی نبود که بتوان اسیران جنگی را تا روشن شدن وضعشان در زندان نگهداشت وراهی جز تقسیم کردن آنها در میان خانواده ها ونگه داری به صورت برده نداشت.
❗️بدیهی است هنگامی که چنین شرایطی تغییر کند هیچ دلیلی ندارد که امام مسلمین حکم بردگی را درباره اسیران بپذیرد می تواند آنها را از طریق منت یا فدیه آزاد کند .زیرا اسلام پیشوای مسلمین را دراین امر مخیر ساخته تا با در نظر گرفتن مصالح اقدام کند
📚تفسیر نمونه،ج21 ص412
🗯علامه طباطبایی چنین می اورد:
«عمده اسباب برده گیری سه چیز بود 1 جنگ 2 زور وقلدری3 داشتن ولایت ابوت وشوهری وامثال ان
❗️اسلام تنها برده گیری در جنگ را امضا کرد آن هم تنها در جنگ هایی معتبر دانست که بین مسلمین و کفار اتفاق افتد که در این صورت مسلمین می توانند اسیر کافر را استرقاق نمایند نه جنگهایی که بین خود مسلمین رخ می دهد
❗️جهت این امضا کردن ومعتبر شمردن برده گیری اسرای جنگی این است که به طور کلی دشمن محارب هدفی جز نابودی انسانیت واز بین بردن نسل بشری و ویران ساختن ابادی ها ندارد وفطرت بشر بدون هیچ تردیدی چنین کسی را محکوم به زوال دانسته وبر هر کسی واجب می داند که اینگونه دشمن های بشریت را جزو مجتمع بشری به شمار نیاورده وانان را مستحق تمتع از مزایای حیات وتنعم به حقوق اجتماعی نداند ونیز حکم می کند بوجوب از بین بردن انان ویا دست کم اسیر کردنشان »
📚ترجمه تفسیر المیزان ج6 ص498
5⃣این اجازه محدود را هم اسلام به آن جهت داد تا مشرکان به حمله بر کشورهای اسلامی ترغیب نشوند و در صدد از بین بردن اسلام نباشند و این حکم به نوعی عامل بازدارنده برای آنها بوده است.
6⃣فتوحاتی که در زمان خلفا صورت گرفت و اسارت هایی که توسط انان محقق شد به هیچ وجه بر اساس تعالیم اسلامی نبوده است و کارهای انان را نباید معیار اسلام دانست.
⭕️پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❔پرسش
❓آیا در بهشت تلاش، ارتقاء ، پرستش و مسایل اینچنینی وجود دارد؟ لطفاً با اعلام هر سند، بخش از آن را نیز ارایه فرمایید.
💠پاسخ؛
❗️در کتاب پیام قرآن چنین آمده است؛
🗯«آری قطعا تکامل در آنجا وجود دارد و بهشتیان هرگز درجا نمی زنند بلکه در پرتو عنایت الهی و الطاف ربانی روز به روز به ساحت قدسش نزدیکتر می شوند و در مسیر قرب الی الله به پیشروی خود ادامه می دهند.
👌مفهوم این سخن آن نیست که در آنجا طاعات و عبادات و اعمالی دارند چرا که بهشت دار تکلیف نیست زیرا عناصر اولیه تکلیف در آنجا وجود ندارد بلکه در پرتو اعمالی که در این جهان انجام داده اند همچنان به سیر تکاملی خویش ادامه می دهند.
💠درست همانند بعضی درختان پر باری که انسان یکبار آن را غرس می کند ولی مرتبا جوانه می زند و ریشه می دواند و از نقاط دیگر سر بر می آورد و دشت و صحرا را فرا می گیرد.
❗️پیامبر گرامی فرمود:
«سوگند به خدایی که قرآن را بر محمد نازل کرد اهل بهشت پیوسته جمال و زیبائیشان بیشتر میشود آن گونه که در دنیا با گذشت زمان زشتی و پیری آنها افزایش می یافت»
📚امالی طوسی ج2 ص146
📚البرهان فی تفسیر القرآن ج5 ص266
❗️این حدیث تکامل تدریجی بهشتیان را به خوبی آشکار می سازد گرچه تنها اشاره ای به جنبه های جسمانی دارد ولی مسلما به طریق اولی جنبه های روحانی را نیز در بر می گیرد
📚پیام قرآن ،ایت الله مکارم ج6 ص276
❗️البته چنان که گذشت تکامل در آخرت نتیجه اعمال دنیوی است و چنان نیست که ما در آخرت عبادت و بندگی کنیم تا به تکامل بیشتر دست پیدا کنیم چنان که حضرت علی فرمود:
«امروز روز عمل است نه حساب و فردا وقت حساب است نه عمل»
📚نهج البلاغه خطبه42
❗️وپیامبر گرامی فرمود:
«دنیا مزرعه آخرت است»
📚عوالی اللئالی ج1 ص267
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞حکم روزه #ماه_رمضان در دوران شیوع #کرونا چیست؟
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❓پرسش
❔ایا این داستان راست است که پیامبر به اشتباه با شلاق بر بدن فردی می زند و در آخر عمر در مسجد از او حلالیت می طلبد که ببخشید چنین کردم❓
💠پاسخ؛
❗️روایت شده است که پیامبر گرامی در آخرین روزهای عمر شریف در حالی که سرش را با پارچه ای بسته بود و علی علیه السلام و فضل بن عباس زیرا بغلش را گرفته بودند و پاهایش بر زمین کشیده می شد وارد مسجد شد و روی منبر قرار گرفت و عرضه داشت:
«هرکس حقی بر گردن من دارد برخیزد و اظهار کند زیرا قصاص در این جهان آسانتر از قصاص در روز رستاخیز است .در این موقع سواده بن قیس برخاست و گفت موقع بازگشت از نبرد طائف در حالی که بر شتری سوار بودید تازیانه خود را بلند کردید که بر مرکب خود بزنید اتفاقا تازیانه بر شکم من اصابت کرد .من اکنون آماده گرفتن قصاص هستم.
❗️پیامبر دستور داد که بروند و همان تازیانه را بیاورند سپس پیراهن خود را بالا زدند تا سواده قصاص کند اما سواده بی اختیار شکم و سینه پیامبر را شروع به بوسیدن کرد .پیامبر نیز او را دعا کرد و فرمود خدایا از سواده بگذر همان طور که او از پیامبر درگذشت»
📚امالی صدوق ص634
❗️نقد؛
1⃣این جریان مخالف عقیده شیعه در مورد عصمت پیامبران می باشد.
👌علامه مجلسی می نویسد:
« تمام علمای شیعه اتفاق و اجماع دارند که پیامبران و امامان از تمام گناهان اعم از صغیره و کبیره ،عمدا و از روی خطا و از روی نسیان پاک و معصوم هستند چه قبل از نبوت و امامت و چه بعد از آن حتی از ابتدای تولد انان چنین هستند...»
📚بحار الانوار ج17 ص108
2⃣امام علی علیه السلام در وصف هدایتگران الهی فرمود:
«انان معصوم هستند از تمام گناهان صغیره و کبیره و در جواب دادن خطا نمی کنند و هیچ گاه دچار سهو و نسیان نمی شوند»
📚بحار الانوار ج25 ص351
3⃣پیامبر گرامی فرمود:
«سهو و نسیان برای شما است و ما گرفتار سهو و نسیان نمی شویم»
📚بحار الانوار ج17 ص111
4⃣در روایات فراوانی آمده است که هدایتگران الهی همواره از طرف خداوند و فرشتگان و روح القدس تایید و یاری می شوند و چنین افرادی هیچ گاه دچار سهو و خطا نمی شوند
📚بحار الانوار ج25 ص47 باب3
5⃣روایتی که شیخ صدوق در مورد سهو و خطای پیامبر نقل کرد از حیث سند ضعیف است.او روایت را از افراد زیر نقل می کند؛
🔶1- محمد بن حمدان الصیدلانی که مجهول است.
📚مستدرکات علم رجال الحدیث ج7 ص71
🔶2- محمد بن مسلم الواسطی که مجهول است
📚همان مدرک ص328
🔶3- محمد بن هارون که ضعیف است
📚رجال علامه حلی ص254
6⃣همان روایت در کتب مناقب ابن شهر اشوب و روضه الواعظین و تسلیه المجالس نقل شده است که در تمام این کتاب های روایت به صورت ضعیف و بدون سند آمده است لذا قابل استدلال نیست.
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞روایتی شنیدنی از ارزش دینداری در آخرالزمان
🎤حجت الاسلام #عالی
#سخنرانی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❔پرسش
❓بسیار می شود که افرادی گناه می کنند مثلا بی حجابی می کنند و نماز نمیخوانند و روزه نمی گیرند و شراب می خورند می گویند دلت پاک باشد کافی است ما دلمان پاک است و همین بس است ❔
💠پاسخ؛
❗️از دیدگاه آیات و روایات اعمال آدمی همواره بازتابی در روح و دل او دارد و تدریجا دل و روح را به شکل خود در می آورد .انسان با ادامه دادن گناه لحظه به لحظه در تاریکی روحی بیشتری فرو می رود .
🌀خداوند در مورد این گونه افراد می فرماید:
«اعمال آنان همچون زنگاری بر دلشان نشسته و از درک حقیقت وا مانده اند»
🌀مطففین 14
👌بدترین اثر گناه و ادامه آن تاریک ساختن دل و قلب و از میان بردن نور علم و تشخیص است .گناهان از اعضا و جوارح سرازیر قلب ودل می شود و دل را به یک باتلاق متعفن و گندیده مبدل می سازد.
❗️پیامبر گرامی فرمود:
«گناهان زیاد دل و قلب انسان را فاسد می کند»
📚در المنثور ج6 ص326
👌وفرمود:
«هنگامی که بنده گناه کند نکته سیاهی در قلب و دل او پیدا می شود .اگر توبه کند و از گناه دست بردارد و استغفار کند دل و قلب او صیقل می یابد و اگر باز هم به گناه بر گردد سیاهی افزون می شود تا تمام دلش را فرا می گیرد»
📚بحار الانوار ج70 ص332
📚الکافی ج2 ص271
👌امام باقر فرمود:
«هیچ چیز مانند گناهان و خطاها سبب فساد دل و قلب نمی شود»
📚الکافی ج2 ص268
👌حضرت علی فرمود:
«هیچ دردی برای دل ها دردناک تر از گناهان نمی باشد که سبب فساد دل می شود»
📚همان مدرک ص275
🔷این گونه افراد با ادامه دادن به گناهان لحظه به لحظه در تاریکی روحی بیشتری فرو می روند و به جایی می رسند که گناهانشان در نظرش حسنات جلوه می کند و گاه به آن افتخار می نماید و در این مرحله راههای بازگشت به روی او بسته میشود و تمام پلهای پشت سرش ویران می گردد
📚تفسیر نمونه ج26 ص267
❗️چنان که خداوند می فرماید:
«خداوند بر دلهای آنها مهر نهاده و همچنین بر گوشهای انان و بر چشمهای انان پرده ای فرو افتاده و برای انان عذاب بزرگی است»
♻️بقره7
❗️ومی فرماید:
«چشم های ظاهر نابینا نمی شود بلکه دل هایی که در سینه ها جای دارد نابینا می گردد»
🔷حج46
👌به دلیل همین فساد دل است که می پندارند و می گویند دلشان پاک است و بر مسیر صحیح قدم بر می دارند در حالی که در همین سخنشان نیز صادق نیستند و دل پاکی برای انان نمانده است و به دلیل گناهان قدرت تشخیص مسیر صحیح از انان گرفته شده است.
❗️اگر دلشان پاک بود بر مسیر صحیح قدم بر می داشتند .
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ببینید| #نماهنگ
🚩امروز تک تک ما قهرمان سرزمینمان هستیم...
🔹حضور نیروهای قرارگاه شهید امید اکبری در سطح شهر اصفهان و دعوت مردم به در خانه ماندن در ایام پیک شیوع #کرونا
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❔پرسش
❓اگر قرار بود با دعا کردن مشکلات حل شود پس نقش خود ما در زندگی چیست؟ آیا بهتر نیست انسان به جای دعا کردن با پشتکار کاری که فکر می کند درست است کار را انجام دهد؟
🗯پاسخ:
❗️در این شکی نیست که دعا کردن و درخواست کردن از خداوند مورد تاکید و توصیه در ایات و روایات واقع شده است
📚وسائل الشیعه ج7 ص23 باب1
👌اما باید توجه کرد که دعا کردن با تلاش و کوشش منافاتی ندارد .یکی از شرایط استجابت دعا توام گشتن آن با عمل و تلاش و کوشش است .
🔶حضرت علی فرمود:
«دعا کننده بدون عمل و تلاش مانند تیر انداز بدون « زه» است»
📚نهج البلاغه حکمت337
♻️از آنجایی که زه عامل حرکت و وسیله پیش راندن تیر به سوی هدف است روشن می شود که تلاش و کوشش نیز جزو شرایط اساسی برای استجابت دعا است .
❗️انسان هم باید برای رسیدن به هدف دعا کند و هم سعی و تلاش و کوشش بکند و از خداوند بخواهد که سعی و تلاشش موثر واقع شود و به خواسته اش برسد.دعا کننده باید آنچه را در توان دارد به کار گیرد و آنچه را در توان ندارد از خدا بخواهد
📚پیام امام امیر المومنین ،ج14 ص707
👌امام صادق فرمود:
«چهار دسته هستند که دعای آنان مستجاب نمی شود که یکی از آنان کسی است که در خانه اش نشسته است و دنبال تلاش و کوشش نمی رود و دعا می کند خدایا به من روزی بده»
📚بحار الانوار ج100 ص12
🗯در روایت دیگر آمده است که عمر بن یزید می گوید به امام صادق گفتم:
«مردی می گوید در منزل می نشینم و نماز و روزه وعبادت خداوند را انجام داده و رزقم به من می رسد.
🔷امام فرمود:« این فرد از جمله کسانی است که دعایش مستجاب نمی شود»
📚الکافی ج5 ص77
❗️علامه بزرگوار مجلسی و محدث بزرگوار شیخ حر عاملی روایات متعدد دیگری نیز در همین مضمون نقل می کند که شرط لازم و حتمی در استجابت دعا ،سعی و تلاش و کوشش می باشد و بدون آن دعای فرد مستجاب نمیشود
📚بحار الانوار ج90 ص354 باب22
📚وسائل الشیعه ج7 ص123 باب50
👌مفهوم دعا این است که ما حد اکثر تلاش خود را برای رسیدن به مقاصد صحیح انجام دهیم و آنجا که توانایی نداریم دعا کنیم خداوندا حل بقیه مشکل با توست .
🔷با توجه به این تفسیر از دعا اشکال شما به مساله دعا وارد نمی شود
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
narimanpanahi-@yaa_hossein (2).mp3
7.03M
#شب_جمعه
🎵رو دوشم درد و ماتم بود...
🎤نریمان #پناهی
#شور
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞وسیله جلب محبت خدا
🎤آیت الله #بهجت
#سخنرانی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🤔پرسش
❓خداوند در آیه 38 یس صحبت از گردش و حرکت خورشید می کند در صورتی که علم کشف کرده است که این زمین است که به دور خورشید می چرخد و خورشید حرکتی ندارد❕❕آیا این آیه منافات با علم روز ندارد❗️❗️
💠پاسخ💠
🔶خداوند می فرماید:
« و خورشید ( نیز برای آنها نشانه ای است ) که پیوسته به سوی قرار گاهش در حرکت است .این تقدیر خداوند قادر و دانا است»
🔶یس38
👌صحیح است که خورشید به دور زمین نمی چرخد و این زمین است که به دور خورشید می چرخد اما حرکت تنها منحصر به همین مورد نیست.
❗️امروزه ثابت شده است که خورشید یک حرکت وضعی به دور خودش دارد و بر گرد محور خود می چرخد و مدت این حرکت در یک دور کامل معادل 25 روز و نیم ذکر کرده اند .ممکن است آیه اشاره به همین حرکت داشته باشد که در این صورت « لام » در « لمستقرها» به معنای « فی » خواهد بود .یعنی خورشید در قرار گاهش حرکت دارد.
👌یا بگوییم منظور حرکت هایی است که این اواخر دانشمندان برای خورشید کشف کرده اند .
❕در یک حرکت ؛ خورشید با مجموعه منظومه شمسی در دوران کهکشان ما به سوی یکی از صورت های فلکی به نام « صورت الجاثی» که نسبت به خورشید در سمت شمال واقع شده است حرکت می کند .
✍️حرکت دیگر حرکتی است که منظومه شمسی همراه بقیه کهکشان به دور مرکز اصلی این کهکشانها که ما متعلق به آن هستیم می چرخد و سرعت سیر این حرکت معادل نهصد هزار کیلومتر در ساعت محاسبه کرده اند.
📚از جهان های دور ص293
📚تسخیر ستارگان ص392
🔶طبق این تفسیر منظور از « مستقر» همان قرار گاهی است که در پایان جهان و آستانه قیامت خورشید به آن می رسد و در آنجا خورشید بی فروغ می شود و نظامش متلاشی می گردد.
🔶اخیرا نیز دانشمندان کشف کرده اند که خورشید با مجموعه منظومه شمسی در وسط کهکشان ما به سوی یک سمت معین و ستاره دور دستی که « وگا» نام دارد در حرکت است .
✍️این معانی منافاتی با هم ندارد و ممکن است جمله « تجری» اشاره به تمام این حرکت ها و حرکتهای دیگری که تاکنون علم و دانش ما به آن نرسیده و شاید در آینده کشف شود بوده باشد.
📚پیام قرآن ج2 ص193
❗️در تفسیر نمونه چنین آمده است؛
🔶« با پیشرفت علم در این اواخر چند نوع حرکت برای خورشید ثابت شد:
1⃣حرکت وضعی خورشید به دور خودش
2⃣حرکت طولی آن همراه منظومه شمسی به سوی نقطه مشخصی از آسمان .
3⃣حرکت دورانی آن همراه مجموعه کهکشانی که جزئی از آن است .
🔶 به این ترتیب یک معجزه دیگر علمی قرآن به ثبوت رسید.
👌برای روشنتر شدن این مساله قسمتی از بحثی را که در یکی از دائرة المعارفها پیرامون حرکت خورشید آمده است در اینجا می آوریم :
🗯« خورشید دارای حرکات ظاهری «حرکت یومی و حرکت سالیانه »و «حرکات واقعی »است
🔶خورشید در حرکت یومی و حرکت ظاهری کره آسمان شرکت دارد در نیمکره ما از مشرق طلوع می کند، در طرف جنوب از نصف النهار محل می گذرد و در مغرب غروب میکند، عبور آن از نصف النهار ظهر حقیقی را مشخص می سازد.
❗️خورشید، حرکت ظاهری سالیانه ای به دور زمین نیز دارد که هر روز آن را قریب یک درجه از مغرب به طرف مشرق میبرد، در این حرکت، خورشید سالی یکبار از مقابل برجها میگذرد، مدار این حرکت در صفحه «دائرة البروج » واقع است، این حرکت در تاریخ نجوم اهمیت فراوان داشته است، «اعتدالین » و «انقلاب » و «میل کلی »مربوط به آن، و سال شمسی مبتنی بر آن است .
❕علاوه بر این حرکات ظاهری حرکت دورانی کهکشان، خورشید را با سرعت حدود یک میلیون و یکصد و سی هزار کیلومتر در ساعت در فضا میگرداند، اما در داخل کهکشان هم خورشید ثابت نیست، بلکه با سرعتی قریب هفتاد و دو هزار و چهارصد کیلومتر در ساعت به جانب صورت فلکی «جاثی علی رکبتیه » حرکت می کند.
❗️((جاثی علی رکبتیه) مجموعه ای از ستارگان است که یک صورت فلکی را تشکیل می دهد و شبیه کسی است که بر سر زانو نشسته و آماده برخاستن است و این تعبیر از همین معنی گرفته شده است)
👌و اینکه ما از این حرکت سریع خورشید در فضا بی خبریم به سبب دوری اجرام فلکی است که ماخذ تشخیص این حرکت وضعی خاص نیز هست .
💠دوره حرکت وضعی خورشید در استوای آن حدود بیست و پنج شبانه روز می باشد(یعنی خورشید در بیست و پنج شبانه روز ما یکبار به دور خود می گردد این مساله را دانشمندان از مطالعه روی کلفها (لکه های سطحی) خورشید به دست آورده اند زیرا دیده اند این کلفها جابجا می شود و بعد از بیست و پنج روز کاملا به جای خود باز می گردد
📚نقل از دائرة المعارف (دهخدا) ماده خورشید(جلد 22)
🔴تفسیر نمونه ج18 ص388
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🤔پرسش
❓خواستم در مورد سلام نماز و فلسفه آن و این که مخاطبان سلام های نماز چه کسانی هستند توضیح دهید❗️❗️
💠پاسخ💠
👌در سلام اول نماز ، درود و برکت الهی برای پیامبر اسلام با گفتن جمله « السلام علیک ایها النبی و رحمه الله و برکاته» طلب می شود.
📚التهذیب ج3 ص48
👌در روایاتی آمده است که مستحب است به همراه پیامبر گرامی به اهل بیت نیز سلام داده شود.
🔶امام رضا علیه السلام فرمود:
« در سلام نماز بگو السلام علیک ایها النبی و رحمه الله و برکاته و علی اهل بیتک الطیبین»
📚مستدرک الوسائل ج5 ص22
🔶شیخ صدوق در المقنع می آورد:
« در سلام نماز می گویی السلام علیک ایها النبی و رحمه الله و برکاته السلام علی الائمه الراشیدین المهدیین»
📚المقنع ص29
🔶سلام دوم نماز با گفتن « السلام علینا و علی عبادالله الصالحین» خطاب به تمام صالحین از جمله خود نماز گزاران است.
📚الاستبصار ج1 ص347
❗️قرآن چندین گروه را به عنوان بندگان صالح خدا که مخاطب سلام نماز هستند معرفی می کند؛
❕از جمله حضرت ابراهیم و ادریس و اسحاق و اسماعیل و الیاس و ایوب ، و پدر دو یتیم عصر موسی و داود و ذو الکفل و زکریا و سلیمان و شعیب و حضرت علی و عیسی ، و لوط و پیامبر اسلام و موسی و نوح و هارون و یحیی و یعقوب و یوسف و یونس و تمام بندگان خدا و مومنان امت اسلام و تمام مومنان نیک کردار در طول تاریخ و یاران حضرت مهدی .
📚جهت آگاهی از آیات رجوع کنید به کتاب فرهنگ قرآن ، مرحوم هاشمی رفسنجانی ، ج18 ص220 تحت عنوان مصادیق صالحان
❗️اما سلام سوم نماز که می گوییم « السلام علیکم و رحمه الله و برکاته»
📚التهذیب ج2 ص317
👌مخاطبان مجهولی دارد که بر اساس روایات چنین است؛
1⃣سلام خطاب به تمام نماز گزاران است و فرد نماز گزار سلام و سلامت الهی را از جانب خداوند به همه نمازگزاران خبر می دهد.
🔶حضرت علی علیه السلام فرمود:
« امام در نماز جماعت با گفتن جمله السلام علیکم سخن خدا را به آنان می رساند که شما از عذاب روز قیامت در امان و سلامت هستید»
📚عیون الاخبار ج2 ص108
🔶امام صادق علیه السلام فرمود:
« سلام پایان نماز نشانه امان از آتش دوزخ است»
📚معانی الاخبار ص175
2⃣مخاطب «السلام علیکم و رحمه الله و برکاته» دو فرشته ای که مامور ثبت اعمال انسان هستند می باشند.
📚وسائل الشیعه ج6 ص418
📚بحار الانوار ج82 ص305
❗️اما فلسفه سلام نماز:
🔶پیامبر گرامی فرمود:
« افتتاح نماز با وضو و تحریم سخن گفتن در نماز با تکبیر الاحرام و پایان این تحریم با سلام گفتن می باشد»
📚الکافی ج3 ص69
❗️ امام رضا علیه السلام در بیان فلسفه این که چرا سلام تحلیل نماز است و به وسیله آن سخن گفتن با مخلوقین برای نماز گزار حلال می شود در جواب کسی که از ایشان پرسید: چرا خداوند سلام را تحلیل نماز قرار داده و چرا به جای آن، تکبیر و تسبیح یا چیز دیگری قرار نداد؟
🔶فرمود:
« چون وقتی نمازگزار خواست شروع به نماز کند، کلام مخلوقین را بر خود حرام کرد و توجه به خدا و خالق کرد؛ اما سلام تحلیل نماز به کلام مخلوقین است و انتقال به طرف مخلوقین است و اولین چیزی که انسان در آغاز سخن با مخلوقین می گوید سلام است.»
📚عیون الاخبار ج2 ص108
❕به این فلسفه عرفاء نیز اشاره کرده اند .امام خمینی می گوید:
«چون نمازگزار از مقام سجود که سر سجود فناء است به خود آمد و حالت هوشیاری به او دست داد و از حال غیبت خلق به حال حضور، رجوع کرد، به موجودات سلام می دهد، سلام کسی که از سفر و غیبت برگشته است، پس از این رجوع، اول به نبی اکرم سلام می دهد و بعد از آن، به اعیان دیگر موجودات و جمیع ملائکه خدا و انبیاء و مرسلین که در این سفر همراه او بودند سلام می کند و سلامت آنها را از خدا تقاضا می کند.کسی که در نماز غایب از خلق نبوده و مسافر الی الله نبوده برای او سلام حقیقت ندارد و جز لقلقة لسان چیزی نبوده و اگر در نماز که حقیقت معراج است عروجی حاصل نشد و از بیت نفس خارج نشده سلام برای او نیست»
📚آداب الصلاه ص366
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🤔پرسش
❓آیا پیامبر و یارانش حق داشتند که به کاروان ابوسفیان حمله کنند و اموال آن ها را غارت کنند❗️این مساله ای است که دشمنان دین خیلی روی آن مانور می دهند تا پیامبر را متهم به غارتگری کنند❕❕
💠پاسخ💠
✏️جهت آگاهی تفصیلی از جریان جنگ بدر و تصمیم پیامبر بر مصادره کاروان قریش رجوع فرمایید؛
📚بحار الانوار ج19 ص202 باب10
❗️اما آنچه در پاسخ گفتنی است؛
👌 طبق آنچه تاریخ نویسان و محدثان و مفسران آورده اند غزوه بدر از اینجا آغاز شد که ابوسفیان بزرگ مکه در راس یک کاروان نسبتا مهم تجارتی که از چهل نفر با 50 هزار دینار مال التجاره تشکیل می شد از شام به سوی مدینه باز می گشت، پیامبر گرامی به یاران خود دستور داد آماده حرکت شوند و به طرف این کاروان بزرگ که قسمت مهمی از سرمایه دشمن را با خود حمل می کرد بشتابند و با مصادره کردن این سرمایه، ضربه سختی بر قدرت اقتصادی و در نتیجه بر قدرت نظامی دشمن وارد کنند؛
✍️پیامبر و یارانش حق داشتند دست به چنین حمله ای بزنند زیرا ؛
1⃣اولا با هجرت مسلمانان از مکه به مدینه بسیاری از اموالشان به دست مکیان افتاد و خسارت سنگینی به آنها وارد شد و آنها حق داشتند چنین خسارتی را جبران کنند.
2⃣ مردم مکه در طی 13 سال اقامت پیامبر و مسلمین در آنجا کاملا نشان داده بودند که از هیچگونه ضربه و صدمه به مسلمانان فروگذار نخواهند کرد و حتی آماده کشتن شخص پیامبر نیز شدند .چنین دشمنی با هجرت پیامبر به مدینه بیکار نخواهد نشست و مسلما نیروی خود را برای ضربه قاطعتری بسیج خواهد کرد.
✍️عقل و منطق ایجاب می کند که مسلمانان به عنوان یک اقدام پیشگیرانه با مصادره کردن سرمایه عظیم کاروان تجارتی آنها ضربه سختی بر آنان وارد سازند و هم بنیه اقتصادی و نظامی خود را برای دفاع از خویشتن در آینده قوی کنند.
❗️این اقدامی است که در همه برنامه های جنگی دنیا، در امروز و گذشته بوده و هست، و آنها که بدون در نظر گرفتن این جهات، سعی دارند حرکت پیامبر را به سوی قافله در شکل یکنوع غارتگری منعکس سازند یا افراد بی اطلاعی هستند، که از ریشه های مسائل تاریخی اسلام بیخبرند و یا مغرضانی هستند که سعی دارند واقعیتها را دگرگون جلوه دهند.
📚تفسیر نمونه ج7 ص92
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🤔پرسش
❓چرا در حکمت 61 نهج البلاغه آمده که زن عقربی شیرین نیش است آیا این توهین به زنان نمی باشد❕❕❕
💠پاسخ💠
👌حضرت امیر در حکمت 61 نهج البلاغه می فرماید:
« زن عقربی است که نیش او شیرین است»
❗️حضرت علی در این سخن حکیمانه به یکی از ویژگی های متضاد زنان اشاره کرده و می فرماید « زن عقربی است که نیش زدن او شیرین است»
👌حال توجه به نکاتی لازم است؛
1⃣ما در بسیارى از آیات قرآن حتى مذمتی از نوع بشر مى بینیم.
🔷خداوند می فرماید:
🔶 «به یقین انسان حریص و کم طاقت آفریده شده ، هنگامى که بدى به او رسد، بى تابى مى کند و هنگامى که خوبى به او رسد بخل میورزد و مانع دیگران مى شود»
📚معارج 19-20
🔶و در جاى دیگر مى خوانیم: « انسان به یقین بسیار ظالم و جاهل بود»
📚احزاب72
🔷و در جاى دیگر او را، «کفور مبین» (کفران کننده آشکار) نامیده است
📚زخرف 15
🔷و در جاى دیگر از انسان به عنوان موجودى که هرگاه به نعمت مى رسد طغیان مى کند، یاد شده است .
📚علق 6-7
👌بى شک، انسان در طبیعتش نه «کفور مبین» است نه «ظلوم و جهول» و نه طغیانگر، بلکه ظاهر این است که این بحثها درباره انسانهایى است که تحت تربیت رهبران الهى قرار نگرفته اند و به صورت گیاهان خودرو، در آمده اند. نه راهنمایى و نه بیدارگرى دارند و در میان هوس ها غوطه ورند.
✍️به همین دلیل در قرآن از مقام انسان با تقوا و مطیع فرمان الهى، مدح و تمجید فراوان شده و اصولا بنى آدم به عنوان گل سرسبد جهان آفرینش معرّفى گردیده است
📚اسرائ 70
✏️در مورد جنس زن نیز مطلب همین گونه است، در میان زنان افراد شایسته اى داریم که حتی در میان مردان مانند آنها کم است و به عکس، زنان بسیار منحرفى داریم که سرچشمه بسیارى از نابسامانى هاى جامعه بشرى هستند.
2⃣به یقین منظور حضرت علی همه زنان نیستند زیرا بسیاری از آنان دارای چنان ایمان و تربیت و اخلاقی هستند که هرگز همسرانشان از آنها نیشی احساس نمی کنند .بلکه منظور این است که در طبیعت زن اگر تربیت کافی نداشته باشد و از ایمان و معرفت روح او سیراب نشود حالت گزندگی همچون عقرب به خود می گیرد و همسر خود را مورد نیش و آزار قرار می دهد اما در کنار نیش های او ، نوش های فراوانی نیز وجود دارد که نیش های او را قابل تحمل بلکه شیرین می کند .
❗️این سخن حکیمانه برای همسران این گونه زنان این پیام را دارد که به دلیل فوائد وجودی آنان نیش های آنها را تحمل کنند.
🔶امام صادق علیه السلام فرمود:
« یکی از حقوق زن بر مرد این است که اگر کار جاهلانه ای انجام دهد او را ببخشد و از او در گذرد»
📚الکافی ج5 ص510
👌وفرمود:
« پدرم همسری داشت که او را اذیت می کرد اما پدرم از او می گذشت و او را می بخشید»
📚وسائل الشیعه ج20 ص169
👌بنابراین این سخن ناظر به زنان تربیت نایافته است و تمامی زنان را شامل نمی شود.
📚پیام امام امیر المومنین ، مکارم شیرازی ، ج12 ص373
📝پرسمان اعتقادی
🤔پرسش
❓چرا در این زمان عذاب های نابود کننده همانند آنچه در امت های گذشته اتفاق می افتاد وجود ندارد در حالی که گناهان بیشتر شده است❗️❗️
💠پاسخ💠
👌عذاب های عمومی و فراگیر و استیصالی همانند آنچه در امت های گذشته اتفاق می افتاد به خاطر وجود پیامبر گرامی و اهل بیت ایشان از زمینیان برداشته شده است و خداوند تا زمانی که اهل بیت در دنیا باشند افراد را گرفتار عذاب استیصال و فراگیر نخواهد کرد.
👌خداوند خطاب به پیامبرش می گوید:
«خداوند انان را به خاطر حضور تو در میان انان عذاب نمی کند»
📓انفال33
🔷امام سجاد فرمود:
« ما مایه امنیت زمینیان از عذاب و هلاک شدن هستیم»
📚امالی صدوق ص186
💢در روایتی امده است که جابر از امام باقر سوال کرد به چه علت زمین محتاج به حضور امام است .فرمود:
« برای انکه عالم بر صلاح و امنیت خود باقی بماند چرا که خداوند زمینیان را عذاب نمی کند در صورتی که بینشان امامی باشد چرا که پیامبر فرمود اهل بیت من مایه امان برای زمینیان هستند و وقتی انان نباشند زمینیان را انچه مکروه می دارند خواهد رسید»
📚علل الشرایع ج1 ص123
👌بنابراین عذاب عمومی و استیصالی ظالمین در دنیا اتفاق نمی افتد و خداوند به حساب آنان در سرای دیگر خواهد رسید .
❗️اما این مانع از آن نیست که عذاب های غیر فراگیر و عمومی بر ظالمین و گناهکاران نازل شود و آن هم پس از اتمام حجت و رسیدن دعوت الهی می باشد چنان که می فرماید:
« مجازات نخواهیم کرد مگر آنکه پیامبری مبعوث کنیم ( و اتمام حجت کنیم)»
🔶اسراء15
🔶ومی فرماید:
« هیچ شهری را هلاک نکردیم مگر آنکه برای آن هشدار دهندگانی بود»
🔷شعراء208
👌خداوند از طریق اسباب اراده خود را در دنیا محقق می سازد چنان که می فرماید:
« خداوند ابا دارد از این که پدیده ها بدون دخالت علتشان به وجود آید»
📚الکافی ج1 ص183
❗️در روایات ما بیان شده است که خداوند از طریق زلزله ، سیل ، خشکسالی ، بیماری های مختلف ، و سایر پدیده های طبیعی ، گرانی ، زمامداران ظالم و... افراد سرکش و ظالم را در دنیا مجازات می کند.
📚بحار الانوار ج70 ص366 باب138
❗️اما متاسفانه امروزه با کشف علت های طبیعی و حمل این حوادث بر اتفاقات طبیعی عالم بسیاری از مردم از متذکر شدن به این حوادث غافل هستند و بدون پند گرفتن به مسیر خود ادامه می دهند اما همین حوادث اگر در امت های گذشته اتفاق می افتاد دلیل روشنی بر عذاب و هلاکت آنان تلقی می شد .
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🤔پرسش
❓اگر تنها سجده باید برای خدا باشد چرا فرشتگان و شیطان مامور به سجده برای آدم شدند❗️و چرا یعقوب مامور به سجده برای یوسف شد❓آیا عذر شیطان در عدم سجده برای آدم موجه نبود که او خدا نیست و من برای غیر خدا سجده نمی کنم❕❕
💠پاسخ💠
👌شک نیست که سجده به معنی پرستش برای خدا است چرا که در جهان هیچ معبودی جز خدا نیست و معنی توحید در عبادت نیز همین است که غیر از خدا را پرستش نکنیم.
📚تفسیر نمونه ج1 ص183
🔷امام صادق علیه السلام فرمود:
« نماز و رکوع و سجده تنها برای خداوند می باشد»
📚مصباح المتهجد ص660
📚بحار الانوار ج101 ص197
👌بنابراین جای تردید نخواهد بود که فرشتگان برای آدم سجده پرستش نکردند بلکه سجده برای خدا بود و آدم نقش قبله را داشت و به جهت تعظیم و تکریم آدم ، او به عنوان قبله برای سجده معرفی شد.
🔶پیامبر گرامی فرمود:
« سجود فرشتگان برای آدم نبود بلکه آدم به عنوان قبله بود که به سمت او سجده می کردند و سجده اصلی برای خدا بود و برای هیچ کس جایز نیست که برای غیر خدا سجده کند»
📚وسائل الشیعه ج6 ص388
🔶وفرمود:
« خداوند آدم را خلق کرد و ما را در صلب او قرار داد و فرشتگان را به جهت تعظیم و اکرام ما امر به سجده برای آدم کرد اما سجده آنان به عنوان عبادت برای خدا بود و برای آدم جنبه اکرام و احترام را داشت زیرا ما در صلب آدم بودیم»
📚عیون الاخبار ج1 ص263
🔶سجده یعقوب و فرزندانش هم برای یوسف به عنوان طاعت و عبادت الهی و تعظیم یوسف صورت گرفت.
🔷امام هادی علیه السلام فرمود:
« سجود یعقوب و فرزندانش برای یوسف نبود بلکه سجده آنان به جهت طاعت الهی و احترام یوسف بود چنان که سجده فرشتگان برای آدم برای خدا و جهت طاعت الهی احترام آدم بود »
📚وسائل الشیعه ج6 ص387
👌بنابراین آدم و یوسف همچون خانه کعبه به عنوان قبله بوده اند که به سمت آنان سجده می شد اما سجده برای عبادت خداوند بوده است لذا در تعبیرات عرب گاهی گفته می شود « صلی للقبله» « فلان کس به سوی قبله نماز خواند».تعبیر « خروا له سجدا » و « اسجدوا لادم» همه از همین نوع است.
📚تفسیر نمونه ج10 ص82
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🤔پرسش
❓آیا سقط جنین که الان ها مرسوم است و انجام می دهند حرام است ❕اقوام ما فرزندانشون رو سقط می کنن و میگن حرام نیست بچه خودمون است الان دوست نداریم به دنیا بیاید❗️❗️
💠پاسخ💠
👌در اسلام قتل نفس محترمه حرام و از گناهان کبیره است و در این حکم فرقی بین کوچک و بزرگ و حتی جنین نمی باشد .
📚گناهان کبیره ، دستغیب ، ج1 ص113
🔶امام جواد علیه السلام فرمود:
« خداوند به موسی عرضه داشت که هر کس فردی را که خونش محترم است بکشد روز قیامت به او نظر رحمت نمی کنم و از گناهانش نمی گذرم»
📚امالی صدوق ص208
🔶امام صادق علیه السلام فرمود:
« قتل نفس محترمه از گناهان کبیره است»
📚علل الشرایع ج2 ص479
🔷پیامبر گرامی فرمود:
« لعنت خدا بر کسی که نفس محترمی را بکشد»
📚بحار الانوار ج101 ص373
👌در برخی روایات آمده است که جنین سقط شده در روز قیامت نزد پرودگار از کسانی که سبب سقط و قتلش شدند شکایت می کند.
📚الکافی ج7 ص272
❗️حتی آن پزشک و پرستاری هم که در سقط جنین همکاری می کند مشمول عذاب الهی هستند.
🔷امام صادق علیه السلام فرمود:
« هر کس در قتل نفس دیگری به اندازه کلمه ای همکاری کند روز قیامت در حالتی محشور می شود که بین دو چشمش نوشته شده او از رحمت الهی مایوس است»
📚الفقیه ج4 ص94
👌بر کسی که سبب سقط جنین شود پرداخت دیه لازم است .اگر نطفه باشد 60 مثقال طلا و اگر استخوان بندی شده باشد 80 مثقال و اگر جنین شده یعنی گوشت آورده باشد ولی روح هنوز در او دمیده نشده 100 مثقال و اگر روح در او دمیده شده باشد و پسر بوده 1000و اگر دختر بوده 500 مثقال طلا دیه بر کسی که سبب سقط گردیده واجب می شود اگر چه پدر و مادر باشند.
📚وسائل الشیعه ج29 ص312 باب19
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
سوال
چرا زن باید برای خروج از خونه از شوهر اجازه بگیرد
✅پاسخ:
شكي نيست كه اين دستور، حكمتهايي دارد كه بر ما مخفي است ولي با اندك تامل و توجه به امور ذيل، شايد بتوان به برخي از آن دست پيدا كرد.
يك. مديريت مرد نظام خانواده در اسلام، نظامي شورايي با سرپرستي و مديريت اجرايي مرد است.
❗️اين مسئله تكاليفي را بر دوش هر يك از اعضاي خانواده ميگذارد و حقوقي را براي آنها مقرر ميكند؛ از جمله اينكه مرد، بايد در جهت تأمين نيازهاي خانواده تلاش كند. از طرف ديگر مسئوليتي بر دوش ديگر اعضا در برابر مرد ايجاد ميكند كه از جمله آنها، كنترلپذيري رفت و آمدها و هماهنگي آن با مرد است.به عبارت ديگر هر اجتماعي كوچك باشد يا بزرگ نياز به مديريت دارد. كانون خانواده، نماد يك اجتماع انساني است كه سعادت و انحطاط آن، نقش زيادي در رشد و نابودي جامعه ايفا ميكند. در اين اجتماع كوچك ولي مهمّ، مديريت و سرپرستي آن با مرد است. البته مرد وظيفه دارد با محبت و اعضاي خانواده را در اداره خانه مشاركت دهد. حقوق يكايك آنها را رعايت كند و بر دلها حكومت كند و از اجبار و زورگويي و بداخلاقي تا نمونهاي براي «حسن معاشرت» باشد. ديگر اعضاي خانواده نيز بايد هماهنگي لازم را با مرد داشته باشند و او را در جهت مديريت بهينه خانواده ياري رسانده و حقوق وي را پاس دارند.
دو. تأمين نياز جنسي رعايت حقوق مرد، اقتضاي هماهنگي زن در خروج از منزل را دارد.
❗️بر زن واجب است كه به نيازهاي جنسي مرد پاسخ مثبت دهد و مانع مادي و معنوي در برابر او ايجاد نكند. همين نياز، بيرون رفتن بدون اجازه زن را از منزل ناروا مينماياند».
❗️از اين رو امور و كارهايي نظير سفر، روزه مستحبي، اعتكاف و... كه منافي حق نياز جنسي شوهر باشد؛ بدون كسب رضايت او جايز نيست. از طرفي، به طور معمول، آسيبپذيري زن در بيرون از خانه، بيش از مرد است. زن ممكن است مورد تعرض و مزاحمت قرار گيرد، از اين رو مرد براي اطمينان خاطر خويش و مصونيت زن، بايد در مورد آمد و شد همسرش به خانه و خارج از آن، نظارت داشته باشد. البته چنين نيست كه همواره خروج زن از خانه، نيازمند اجازه شوهر باشد؛ بلكه در مواردي خروج زن از خانه جايز است،
از جمله:
1. براي كسب علوم واجب و يا انجام دادن تكاليفي كه مستلزم خروج از خانه است.
2. احقاق حق؛ مانند دادخواهي و شكايت در دادگاه يا اداي شهادت و امثال آن.
3. براساس برخي از فتاوا در صورتي كه زن قبل از ازدواج، استخدام در كاري بوده است، بعد از ازدواج نيز ميتواند سر كار خود برود و ازدواج مانع آن نيست.
4. چنانچه به صورت شرط ضمن عقد - به هنگام عقد ازدواج -جواز خروج از خانه را شرط كرده باشد.در صورتي كه مرد، نفقه زن را تأمين نكند و او براي تأمين آن، ناچار به خروج از منزل باشد و به طور كلي براي هر امر لازمي كه متوقف بر خروج از خانه
✅پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁