┅⊰༻▫️💠
برای اینکه ثمرات روزه و رمضان در انسان تقویت و تکثیر بشود، غیر از توجه و تمنا، باید تأدب هم داشت. راه عملی برای افزایش بهرهوری رمضان، رعایت آداب روزهداری است.
میزان بهرهی هرکس، به مقدار ادب او و رعایت رسومی است که هم عمق حضور رمضان را در دل و عقل انسان نشان میدهد و هم ریشههای رمضان را در اندیشه و احساس فرد، رشد میدهد.
حداقل ضرورتی که رعایت کردن ادب روزه دارد آن است که معلوم میشود از اینکه روزه میگیری در زجر و عذاب نیستی و از اینکه در محضر خدا مهمانی، ناراحت و دلآزرده نیستی.
اگر ادب این حضور را رعایت نکنی، معلوم میشود تو را زوری آوردهاند و از جای خود ناراضی هستی.
طبیعی است در این صورت، بهرهی لازم از رمضان را نمیبری و خدایی که ناز دارد، تو را نوازش نخواهد کرد!
📚 کتاب شهر خدا؛ حجت الاسلام پناهیان؛ ص ۱۰۱_۱۰۲
🔰 @p_eteghadi 🔰
#عید_فطر
✍ غریب افتادهایم ؛
در دنیای تنگی که زرق و برقش، از یادمان بُرده است؛ خانهای داریم بیانتها ...
و ریشهای از جنس بیوزنی، از جنس احاطه، از جنس بیمکانی و بیزمانی ...
رمضان، اگر بر جانمان نشسته باشد؛
باید خو گرفتهباشیم به این خانه ...
باید عاشق شده باشیم 🌟!
و بیتابی این عشق، ما را همچنان بر سفرهی رمضان، بنشاند تا رمضانِ دگـــر ....
رمضان آمد؛ تا ما به خانه برگردیم!
به آنجا که بدان متعلق بودیم!
به خانهی فطر
به خانهی فطرت ...
#عید_فطر مبارک 🌜
🔰 @p_eteghadi 🔰
#حدیث_روز
پیامبر اکرم(ص) فرمودند:
▫️إنَّ المَلائِكَةَ يَقومونَ يَومَ العيدِ عَلى أفواهِ السِّكَّةِ، ويَقولونَ : «اغدوا إلى رَبٍّ كَريمٍ يُعطِي الجَزيلَ ويَغفِرُ العَظيمَ» .
▫️فرشتگان، روز عيد، سركوچهها و گذرها مىايستند و مىگويند: «بشتابيد به سوى پروردگار كريم كه عطاى بسيار مىدهد و گناه بزرگ را مىآمرزد».
▫️مستدرك الوسائل : ج۶ ص ۱۵۴ ح ۶۶۷۸
🔰 @p_eteghadi 🔰
✍️#یادداشت | بازگشت به فطرت
🔹در روز عید فطر خداوند هر فرد را به تناسب اعمالی که در ماه مبارک رمضان انجام داده است پاداش میدهد؛ اما از آن جهت که لطف الهی پایانناپذیر است حضرت حق پس از پایان این ماه نورانی، باب تازهای از لطف به روی بندگان خویش میگشاید؛ زیرا روایات، شب و روز عید فطر را همتراز شب و روز قدر میدانند تا مهمانان خوان رمضان، در شب و روز عید فطر نیز مشغول شبزندهداری و مناجات با خدا شوند.
🔹عید از مادهی عود به معنای بازگشت است زیرا اساس عید، احیاء شعائر، تجدید عهد و یادآوری روزهای سرنوشتساز است. انسان در این ماه با انس با قرآن، ناپاکیها از وجودش ذوب میشود و صفا و پاکی فطری به روح و جانش بازمیگردد، از این بازگشت، تعبیر به عید میشود؛ بعلاوه اینکه ....
👈 شرح مطالب
🔗 ofoghhawzah.ir/News/NewsItem?nid=1287
🔰 @p_eteghadi 🔰
📒 مُنْیةُ المُرید فی أدَبِ المُفیدِ وَ المُسْتَفید
✍ شهید ثانی
🔆 کتابی است در حوزه اخلاق اسلامی و به زبان عربی، اثر شهید ثانی (شهادت ۹۶۶ق) در موضوع آداب متقابل شاگرد و استاد و آداب تعلیم و تعلم در اسلام.
🔆 این اثر منبع بسیاری از آثار پس از خود در این موضوع بوده و به جهت اهمیت و شهرت آن دارای نسخههای فراوان، ترجمه، تلخیص و شروح متعددی است. این رساله موجز، از قدیم در کانون توجه طلاب علوم دینی شیعه قرار داشته است.
ابواب کتاب👇
ترتیب کتاب به این شکل است:
مقدمه، پیرامون فضیلت علم.
✅باب اول، در آداب معلم و متعلم.
✅باب دوم، در آداب فتوا و مفتی و مستفتی.
✅باب سوم، در مناظره، شروط، آداب و آفات آن.
✅باب چهارم، آداب کتابت و کتاب و متعلقات آن.
✅خاتمه، در اقسام علوم شرعی و مراتب علم و ترتیب علوم در فراگیری.
تتمه کتاب شامل نصایح شهید ثانی برای طلاب علوم دینی است.
#معرفی_کتاب
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨﷽✨
🌙 چقدر این ماه شیرین بود.
چقدر به خدا نزدیک بودیم و چقدر بار گناهانمان را سبک کردیم.
🌙 چه خوب بود که شرم روزه، ما را کمی از گناه و غفلت باز میداشت. دعایمان به استجابت نزدیک تر و عطر حضور امام زمان علیه السلام در زندگیمان بیشتر بود.
🌙 ایکاش همیشه، مثل رمضان دستمان به دعا و مناجات بلند باشد و لبمان به ذکر اماممان مشغول و شیطان، این دشمن آشکار و قسم خورده برای همیشه در تاریکی فرو رود و محو شود.
🌙 مولای من!
چقدر روز ظهور شما به رمضان شبیه است.
روزی که بیایی، شیطان برای همیشه از دنیای ما حذف میشود. انگار رمضان، جلوه ای از ظهور شماست.
🌙 عید فطر است؛ خدا کند چشیدن طعم شیرین رمضان و دنیای بدون شیطان، ما را به سمت زمینه سازی ظهور هدایت کند.
🌙 کاش بفهمیم فرق بین روزهای خوش ظهور و روزهای سخت غیبت، مانند فرق رمضان است با دیگر ایام سال.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 #تجربه_نزدیک_به_مرگ
✍ به جوان پشت میز (مأمور الهی در برزخ) گفتم: چرا خداوند به بعضی از کسانی که دین و ایمان درست و حسابی ندارند، اینقدر مال و ثروت میدهد؟ این کار، اهل ایمان را در مورد راه درست، به شک و تردید می اندازد.
او هم گفت: «خداوند برخی افراد که از مسیر او دور شده و غرق در دنیا شدند و برای دستورات پروردگار ارزشی قائل نیستند را به حال خود رها می کند تا در آن سوی هستی به حساب آنها رسیدگی شود.
برخی از این افراد، به محض اینکه از خداوند چیزی از مال دنیا بخواهند، سریع به آنها داده می شود تا دیگر با خدا حرف نزنند. به تعبیر شما، سریع او را رد می کنند که صدای او را نشنوند!
برخی از این افراد فکر می کنند که مقرب خدا هستند که هر چه می خواهند فراهم می شود، اما در واقع اینطور نیست. این ها به حال خود رها شده اند. می خواهند کار خوب کنند، اما توفیق نمی یابند. کار خیری هم اگر انجام دهند، یا باعث فساد می شود و یا آن را نابود می کنند.»
📚 کتاب سه دقیقه در قیامت
🔰 @p_eteghadi 🔰
♦️چهره عزرائیل برای مومن و کافر هنگام مرگ
🌹حضرت ابراهیم (علیه السلام) روزی شخصی را دید از او پرسید تو کیستی؟
او گفت: عزرائیل هستم.ابراهیم گفت: از تو می خواهم خودت را به آن صورتی که مومنین را قبض روح می کنی، به من بنمایانی.ابراهیم به دستور او، روی خود را برگردانید، و سپس به آن نگاه کرد، جوانی بسیار زیبا و خوشرو و شاد دید، گفت: اگر مومن پس از مرگ، چیزی (پاداشی) غیر از این چهره زیبا را نبیند، همین دیدار برای او کافی است، و پاداش خوبی برای کارهای نیکش خواهد سپس ابراهیم، به عزرائیل گفت: اگر می توانی، خودت را در آن چهره ای که گمراهان را با آن، قبض روح می کنی، به من بنمان.عزرائیل: ای ابراهیم تو طاقت دیدن آن چهره را نداری.ابراهیم (علیه السلام) خواسته اش را تکرار کرد.عزرائیل گفت: روی خود را برگردان، ابراهیم (علیه السلام) روی خود را گردانید و سپس به او نگاه کرد، مردی سیاه که موهای بدنش راست شده بود و بسیار بوی بد دارد و از سوراخهای بینی او دود و آتش بیرون می آید، حضرت ابراهیم نتوانست آن چهره را مشاهده کند، بر اثر شدت ناراحتی بی هوش شد، وقتی به هوش آمد عزرائیل، را به صورت اول دید، به او فرمود: ای فرشته مرگ انسان گنهکار جز دیدن همین چهره، کیفر دیگری نبیند، همین نگاه برای عذاب و کیفر او کفایت می کند.انسان اگر دشمن پروردگارش باشد، فرشته اش بصورت زشت ترین صورت و لباس و بدترین چیز، نزدش می آید و به وی می گوید: بشارت باد تو را به ضیافتی از حمیم دوزخ! و جایگاهی از آتش!او نیز غسّال خود را می شناسد و تشییع كنندگان را قسم میدهد كه: مرا بطرف قبر مبر! و چون او را داخل قبرش كنند، دو فرشته سؤال كننده نزد او می آیند و كفن او را از بدنش كنار زده، می پرسند: خدا و پیامبرت كیست؟ چه دینی داری؟او می گوید: نمی دانم! می گویند: هرگز ندانی و هدایت نشوی! سپس او را با گرز، آنچنان می زنند كه تمام جنبنده هایی كه خدا آفریده، به غیر ازانس و جن، از آن ضربت تكان می خورند! آنگاه دری از جهنم برویش باز نموده، بهاو می گویند: با بدترین حال، بخواب! آنگاه قبرش، آنقدر تنگ می شود كه بر اندامش می چسبد، آنطور كه نوك نیزه به غلافش میچسبد، بطوریكه مغز سرش از بین ناخن و گوشتش، بیرون می آید! خداوند مار و عقرب زمین و حشرات را بر او مسلط می كند تا نیشش بزنند.
📚 ریاض الاحزان عالم قزوینی، ص 31
📚 بحار الانوار، ج، 6، ص 143.
🔰 @p_eteghadi 🔰
#«ذکر مرده»
در حدیثی از امام جواد علیه السلام در مورد اینکه چرا امام زمان را قائم می نامند؟ آمده است، " لانه لایقوم بعد موت ذکره"
برای اینکه بعد از اینکه ذکر ایشان میمیرد، قیام میکند.
🔹"ذکر مرده" یعنی چه؟
یعنی اینکه انسان ذکر "یا صاحب الزمان" بر لب داشته باشد ولی تأثیری در زندگیاش نداشته باشد.
الان در اجتماع، به ظاهر نام امام زمان زیاد برده می شود، دعای ندبه میخوانند، اللهم عجل لولیک الفرج میگویند. ولی این ذکر "ذکر مرده" است، اثر ندارد.
اسم خیابان را میگذارند "ولی عصر" ولی سرتاسر خیابان پر از گناه است.
این ذکر زنده نیست.
شخص "یا صاحب الزمان" میگوید، غیبت هم میکند، دروغ هم میگوید. این فرد ذکر امام زمان در قلبش مرده، چشمش به نامحرم میافتد رو برنمیگرداند، این ذکر امام زمان در قلبش مرده است.
وقتی این ذکر زنده است که با یادآوری نام امام زمان مسیر زندگیت عوض شود.
در خیابان چشمت به نامحرم میافتد بگویی "یا صاحب الزمان"،
میخواهی غیبت کنی بگویی "یا صاحب الزمان"،
زمینه گناه برایت فراهم می شود بگویی "یا صاحب الزمان" و از گناه رو بگردانی.
این می شود "ذکر زنده"
«استاد اخلاق، حاج آقا زعفری زاده
حفظه الله تعالی»
🔰 @p_eteghadi 🔰