قرآن کریم شرح حال پیامبر گرامی اسلام (ص) است / فصول پنج گانه «معرفت، هجرت، سرعت، سبقت و امام متقیان شدن» هدف حوزه های علمیه است
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: در سالروز بعثت پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) مراسم عمامه گذاری جمعی از طلاب حوزه های علمیه به دست حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در محل بیت معظم له برگزار گردید.
آیت الله العظمی جوادی آملی در سخنرانی خود ضمن تبریک مبعث پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم)، بیان داشتند: خداوند در قرآن می فرماید ﴿لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ﴾ پیامبر گرامی اسلام #الگوی_علمی_و_عملی خوبی است که باید به او تأسی کنید و او را امام و مقتدای خود قرار دهید.
🔸 ایشان اظهار داشتند: درباره شخصیت رسول گرامی (ص) همین بس که وارد شده «کانَ خُلقُهُ القُرآن»؛ اخلاق پیامبرگرامی اسلام(ص)، قرآن بود؛ یعنی قرآن کریم، شرح حال آن حضرت (ص) است هم در معارف الهی، هم در #خود_سازی، هم در #جامعه_سازی، هم در تعلیم و تربیت در حوزه داخله جامعه اسلامی، هم در تعلیم و تربیت در حوزه توحیدی و هم در تعلیم و تربیت انسانی در حوزه بین الملل!
🔸 ایشان افزودند: قرآن کریم در سه بخش #برنامه_های_تربیتی دارد، بخش اول مربوط به داخله اسلامی است و وظیفه مسلمانان، بخش دوم مربوط به وظیفه موحدان عالم و بخش سوم بخش بین المللی و جامعه انسانیت است خواه مسلمان، خواه غیر مسلمان که با تعابیری همچون اینکه قرآن کریم ﴿نَذِيراً لِلْبَشَرِ﴾، ﴿كَافَّةً لِلنَّاسِ﴾، ﴿لِلعالَمينَ نَذيرًا﴾ آمده است که این کتاب برای جامعه بشری نیز #حرف_های_جهانی دارد چه بپذیرید چه نپذیرید! پس اسلام هم برای تربیت مومنین است هم برای تربیت اهل کتاب و هم برای تربیت جامعه انسانی!
🔸 معظم له خطاب به طلاب حوزه های علمیه بیان داشتند: شمایی که وارد حوزه علمیه شده و لباس مقدس روحانیت را بر تن کردید، مستحضر باشید مجلس علم شما بسیار مجلس وزین و هدف و راه شما مقدس است، اما مجلس علمی شما وزین است چون کتاب و سنت برنامه دینی شماست و آنچه ذات اقدس الهی بوسیله #عقل در درون و بوسیله #انبیای_الهی از بیرون تعلیم می دهد، جامعه حوزوی باید فرا بگیرد، عمل بکند و منتشر بکند.
🔸 ایشان افزودند: در روایات آمده است که «إنَّ اَلْمَلاَئِكَةَ لَتَضَعُ أَجْنِحَتَهَا لِطَالِبِ اَلْعِلْمِ» یعنی در مجلس درس و بحث حوزه های علمی، فرشتگان پر پهن می کنند تا طلاب حوزه های علمیه روی پرهای فرشته ها قرار بگیرند و عالم ربّانی شوند، اینکه فرموده فرشته ها بال و پر خود را پهن کرده و فرّاشی آنها را به عهده می گیرند، برای آن است که انسان باید هم #فرشته_خوی شود و هم پر در بیاورد و پرواز کند!
🔸 معظم له سپس با بیان اینکه انسان باید بداند از کجا، در چه مسیری و به کجا پرواز کند، اظهار داشتند: اول از همه انسان باید #معرفت پیدا کرده و سپس #هجرت را فرا بگیرد که جهاد هم در همین هجرت است، هجرت از جهل علمی به علم و از جهالت عملی به عقل عملی! این اولین قدم و پرواز پرنده پس از معرفت است.
معظم له ادامه دادند: بعد از فصل هجرت، دستور بعدی این است که شما این راه را آرام آرام نروید، بلکه #سرعت بگیرد ﴿وَ سارِعُوا إِلى مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ﴾ کندی و عقب افتادگی مطلوب نیست.
ایشان بیان داشتند: دستور بعدی این است که بعد سرعت، سعی کنید تا از دیگران #سبقت بگیرید ﴿سابِقُوا إِلى مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ﴾، قناعت در امور مادی خوب است اما در علم خوب نیست، لذا اگر استعداد دارید بکوشید تا سبقت بگیرید و در بین همکلاسی ها و هم دوره ای ها خود رتبه اول و برتر باشید و این تکبر نیست!
معظم له ابراز داشتند: دستور بعدی این است که ﴿وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقِينَ إِماماً﴾ حال بکوشید #رهبر_متقیان بشوید، امام جمعه و جماعت متقیان شوید، مدرس و معلم متقیان شوید، بکوشید تا مردان بزرگ به شما اقتداء کنند، این دنیا نیست، این آخرت است، آن کسی که فکر می کند تنها خودش را باید نجات دهد ناقص است، بلکه انسان باید سعی کند تا عده زیادی از جامعه را به همراه خود سعادتمند کرده و نجات دهد.
🔸 ایشان اظهار داشتند: این #فصول_پنج_گانه (معرفت، هجرت، سرعت، سبقت و امام متقیان شدن) کار و برنامه حوزه است و این فصل پنجم، هدف حوزه های علمیه را مشخص می کند، ما باید به گونه ای زندگی کنیم که افراد با تقوای جامعه به ما اقتدا کنند، اگر کسی وارد حوزه شد و در هر شهر و روستا و منطقه ای که زندگی می کند، امام متقیان آنجا نشد و افراد به خلق و خوی و تدریس و تألیف و تبیین او #اقتدا نمی کنند به مقصد نرسیده است.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 آیین عمامه گذاری در عید مبعث
تاریخ: 1401/11/29
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
💠 سند روشن نبوّت پيامبر خاتم(ص)
✍️ یکی از برهانهای قرآن بر رسالت خاتم انبيا، گواهى كسى است كه گواهى او همانند گواهى خداوند متعال، در محكمه عقل و وجدان ، براى اثبات صداقت پيامبر خدا كافى است.
قرآن، چنين فردى را با دو عنوان معرّفى كرده است:
يكى ﴿وَ مَنْ عِندَهُ عِلْمُ الْكِتَـبِ؛ كسى كه علم كتاب نزد اوست﴾:
﴿وَ يَقُولُ الَّذِينَ كَفَرُواْ لَسْتَ مُرْسَلاً قُلْ كَفَى بِاللَّهِ شَهِيدَما بَيْنِى وَ بَيْنَكُمْ وَ مَنْ عِندَهُ عِلْمُ الْكِتَـبِ﴾؛ (۱)
و كسانى كه كافر شدند، مىگويند: تو فرستاده نيستى. بگو: كافى است خدا و آن كس كه نزد او علم كتاب است، ميان من و شما گواه باشد».
❀ و عنوان ديگر:«شَاهِدٌ مِّنْهُ؛ گواهى از خويشان او»:
﴿أَفَمَن كَانَ عَلَى بَيِّنَةٍ مِّن رَّبِّهِ وَ يَتْلُوهُ شَاهِدٌ مِّنْهُ وَ مِن قَبْلِهِ كِتَـبُ مُوسَى إِمَامًا وَرَحْمَةً﴾؛
(۲) آيا كسى كه از جانب پروردگارش بر حجّتى روشن است و شاهدى از (خويشان) او ، پيرو آن است و پيش از وى (نيز) كتاب موسى، راهبر و مايه رحمت بوده است (دروغ مىبافد)؟».
طبق رواياتى كه در منابع معتبر فريقين (شيعه و اهل سنّت) آمده، مقصود از ﴿شَاهِدٌ﴾ و ﴿وَ مَنْ عِندَهُ عِلْمُ الْكِتَـبِ﴾، امير مؤمنان علىبن ابىطالب عليه السلام است.
☆ آرى،كسى كه با ويژگىهاى علمى، اخلاقى و عملىِ آن امام آشنا باشد، مىداند كه او به گزاف سخن نمىگويد و چيزى جز حق، بر زبان جارى نمىسازد . از اين رو، گواهى امام علىعليه السلام در كنار گواهى خداوند متعال، سند روشن نبوّت پيامبر خاتم است و پيروى شخصيت برجسته اى مانند علىبن ابىطالب عليه السلام از پيامبر خدا، براى اثبات صداقت و رسالت او كافى است.
▫️ امير مؤمنان پس از پيامبر خدا، عالم ترينِ امّت به كتاب خدا و از بزرگ ترين مصاديق گواهان رسالت است. بنا بر اين، تطبيق آيه ياد شده به ايشان، با انطباق آن با ساير اهل بيت پيامبر خدا، منافاتى ندارد؛ بلكه هر كس حقيقتا با قرآن آشنا باشد، شاهد صداقت و رسالت آورنده آن است.
ا - - - - -
۱) رعد: آيه ۴۳.
۲) هود : ۱۷ .
📚 پیامبر اعظم از نگاه قرآن و حدیث، ص۱۲
🔰 @p_eteghadi 🔰
جواب جالب آیت الله گلپایگانی به فرد وسواسی ...❗️
◽️شخص وسواسی به محضر آيت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی آمد و عرض کرد:
ما زمستان ها گرفتاریم، زیرا این کوچه و خیابانها کثیف و نجس است و برف زمین را پاک نمی کند اگر ماشین و یا موتور عبور کند و آب به لباس ما ترشح کند، چه کنیم؟
ایشان فرمودند پاک است و نجس نیست، ولی گویا آن شخص وسواسی، قانع نشده بود لذا حضرت آيت الله گلپایگانی ادامه دادند
فرمودند:
اگر خدا ۱۷ رکعت نماز با لباس پاک، از شما بخواهد و ۲ رکعت نماز با لباس نجس، آیا آن دو رکعتی که باید با لباس نجس بخوانید، می توانید با همین ترشحات کوچه و خیابان بخوانید؟
یا اینکه برای اطمینان داشتن، به دستشوئی رفته و از نجاسات آن به لباستان می مالید؟ آن شخص با این پاسخ زيبای آيت الله گلپایگانی جواب خود را گرفت و رفت.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴دیدن تمامی اعمال در یک لحظه در قیامت
⁉️ چگونه میشود انسان در قیامت در یک لحظه به تمامی اعمال خود، از اول زندگی تا لحظه مرگش، احاطه و علم پیدا میکند؟
به این آیه توجه کنید: وَ وُضِعَ الْكِتَابُ فَتَرَى الْمُجْرِمِينَ مُشْفِقِينَ مِمَّا فِيهِ وَيَقُولُونَ يَا وَيْلَتَنَا مَالِ هذَا الْكِتَابِ لَا يُغَادِرُ صَغِيرَةً وَلَا كَبِيرَةً إِلَّا أَحْصَاهَا وَوَجَدُوا مَا عَمِلُوا حَاضِرًا وَلَا يَظْلِمُ رَبُّكَ أَحَدًا.[کهف آیه 49]
در روز قیامت كتاب گذارده ميشود، پس تو ای پيغمبر! میبينی كه مردمان مجرم از آنچه در آن هست به خوف و ترس میافتند و ميگويند:
🔹ای وای بر ما! اين چه كتابی است كه از شمارش هيچ عمل كوچكی و يا بزرگی دريغ نكرده است.
🔹و آنچه را كه در دنيا بجای آورده بودند، همه را یکجا حاضر میيابند
🔹و پروردگار تو به هيچ كس ظلم نمیكند
زمان از خصوصیات عالم دنیاست و در قیامت زمان به این صورت که در دنیا هست نمیباشد
وقتی كه بشر برای حساب و كتاب محشور میشود از زمان بالاتر میرود و در یک لحظه بر تمام أفعال و كردار خود، اطّلاع پيدا ميكند، در واقع چنانچه زمان برداشته شود، ديگر گذشته و آينده و حال برای ما مساوی است و ما ميتوانيم با يك نظر به تمام آنها نگاه کنیم،
چون آنچه بين ما و موجودات گذشته و آینده، فاصله میاندازد زمان است و با برداشته شدن زمان ديگر گذشته و آینده معنی ندارد،
زمان حضرت آدم با زمان حضرت نوح و ديگر پیامبران و يا زمان ائمه يكسان خواهد شد و همه و همه یکجا حاضر و در یک رديف هستند.
📕 معادشناسی علامه طهرانی ج 6، ص 107 – 108
🔰 @p_eteghadi 🔰
📚ارزش خدمت به مادر
دو برادر مادر پیر و بیماری داشتند. هر دو متقی و پرهیزکار بودند و عالم وعارف. با خود پیمان بستند که یکی خدمت خدا کند و دیگری در خدمت مادر بیمار باشد. برادری که پیمان بسته بود خدمت خدا کند به صومعه رفت و به عبادت مشغول شد وآن دیگری در خانه ماند و به پرستاری مادر مشغول شد.
چندی که گذشت برادر صومعه نشین مشهور عام وخاص شد و از اقصی نقاط دنیا ،عالمان و عرفا و زهاد به دیدارش شتافتند و آن دیگری که خدمت مادر می کرد فرصت همنشینی وهمکلاسی با دوستان قدیم را نیز از دست داد و یکسره به امور مادر می پرداخت. برادر صومعه نشین کم کم به خود غره شد که خدمت من ارزشمند تر از خدمت برادر است ،چرا که او در اختیار مخلوق است ومن در خدمت خالق ،و من از او برترم!
همان شب که این کلام در خاطر او بگذشت، پروردگار را در خواب دید که وی را خطاب کرد و گفت: برادر تو را بیامرزیدم و تو را به حرمت او بخشیدم و از این پس تو را حکم کردیم که در خدمت برادر باشی. عارف صومعه نشین اشک در چشمانش آمد وگفت: یا رب العالمین، من در خدمت تو بودم و او به خدمت مادر، چگونه است مرا در خدمت او می گماری وبه حرمت او می بخشی، آنچه کرده ام مایه رضای تو نیست؟َ!
ندا رسید: آنچه تو می کنی ما از آن بی نیازم و لکن مادرت از آنچه او می کند، بی نیاز نیست، تو خدمت بی نیاز می کنی و او خدمت نیازمند، بدین حرمت مرتبت او را از تو فزونی بخشیدیم و تو را در کاراو کردیم.
🎙کانال جامع سخنرانی های اساتید انقلابی 📚👇
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌چه کار کنیم حُبّ گناه از دل کسی بیرون برود؟ چطور تمایل کسی به گناه را از بین ببریم؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 هرکس میخواهد به دنیای ظهور برسد اینکار را انجام دهد!
براى مقابله با آنها(دشمنان)، هرچه در توان داريد از نيرو و از اسبهاى ورزيده آماده سازيد، تا بهوسيله آن، دشمن خدا و دشمن خويش را بترسانيد. انفال/۶۰
🌕 امام صادق علیه السلام فرمودند:
هر يك از شما بايد برای خروج قائم عجلالله فرجه آماده كند، هر چند در حد يك تير؛ پس هرگاه خدای تعالی ببيند کسی به نيّت ياری حجّت او اسلحه تهيه کرده است اميد است عمر او را دراز کند تا ظهور را درک نمايد و از ياوران او باشد.
📗غيبت نعمانی،ب۲۱،ص۳۲۰
✅ یعنی اگر مقرر شده بود که مثلا من بر اثر یک حادثه یا... پیش از ظهور حضرت بمیرم، بخاطر همین یک تیر که با خلوص نیت برای یاری حجت الله آماده نموده ام خداوند آن حادثه و مرگ را از من دور میگرداند تا به درک دنیای ظهور و یاری امامم نائل گردم ان شاءالله؛ و خدا در این تیر به ظاهر ساده نیرویی قرار میدهد تا مانند یک سلاح جنگی بر علیه دشمنان حق استفاده نمایم.
🎙کانال جامع سخنرانی های اساتید انقلابی 📚👇
🔰 @p_eteghadi 🔰
✨امام على عليه السلام:
🌼ذُو الشَّرَفِ لا تُبطِرُهُ مَنزِلَةٌ نالَها و إن عَظُمَت كالجَبَلِ الذي لا تُزَعزِعُهُ الرِّياحُ، و الدَّنِيُّ تُبطِرُهُ أدنى مَنزِلَةٍ كالكَلأِ الذي يُحَرِّكُهُ مَرُّ النَّسيمِ
🌸انسان شريف، به هر مقامى، هر چند بزرگ، برسد سرمست نمى شود؛ مانند كوهى كه هيچ بادى آن را به لرزه در نمى آورد؛ اما فرومايه با دست يافتن به كمترين مقام ، سرمست مى شود؛ همانند بوته علفى كه وزش نسيمى آن را مى جنباند
📚غرر الحكم ،حدیث۵۱۹۷
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 طلوع قیام
🔹 در جای جای سنّت اسلامی و تاریخ نبوی این مسئله جهانی بودن دین و قرآن مطرح شد؛ اما جریان #عاشورا، آن واسطة العِقد و نقطه حساس و محور و مدار است كه حضرت برخاست تا این جهانی بودن اسلام را تثبیت كند.
🔹 وقتی خواست از مدینه خارج بشود، این آیه را قرائت كرد كه ﴿فَخَرَجَ مِنْهَا خَائِفاً یتَرَقَبُ﴾. این آیه درباره موسای كلیم است؛ موسای كلیم وقتی از مصر به طرف مَدین خارج شد، چون پیامبر نشده بود، ممكن بود نداند كه آینده چه خواهد شد و چندین خوف را باید تجربه كند؛ ولی خدایی كه این آیه را نازل كرد، می داند كه موسای کلیم چندین خوف را تجربه می كند و در تمام این ترس ها پیروز خواهد شد.
وجود مبارك حسین بن علی كه عِدل قرآن كریم است و این آیه را دارد می خواند، می داند كه چندین ترس را باید تجربه كند و در تمام این خوف ها و حوادث هولناك پیروز می شود.
🔹 وجود مبارك حسین بن علی (سلام الله علیهما) این آیه را خواند: ﴿فَخَرَجَ مِنْهَا خَائِفاً یتَرَقَبُ﴾؛ یعنی من حوادث مهمّی را در پیش دارم و در برابر همه این حوادث هم ذات اقدس الهی كمك من است.
#خروج_امام_حسین_علیه_السلام_از_مدینه_به_سوی_مکه
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1398/06/17
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ سوال
❓چرا حکم مرتد در اسلام اعدام است؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
فرق نبوت رسالت امامت چیست مقام امام بالاست یا پیامبران؟.mp3
10.61M
⭕️ سوال
❓فرق نبوت، رسالت و امامت چیست؟ مقام امام بالاست یا پیامبران؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
173.8K
⭕️ سوال
❓در حدیث آمده که در دوران غیبت اگه کسی ادعا کنه امام زمان رو دیده دروغگوست حالا آیا بزرگانی که میگن امامزمان رو دیدن دروغگو هستن؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #امام_زمان
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ سوال
⁉️ آیا بجر حضرت ابراهیم علیه السلام و پیامبر خاتم صلی الله علیه واله دیگر پیامبران هم به رتبه امامت رسیدند یانه؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
❓ آیا فردوسی با دین اسلام و مکتب تشیع مخالف بوده و به دنبال احیای تمدن ایران پیش از اسلام بوده است؟
🔰 جواب
🔹 پیوند عمیق میان ایرانیان و تشیع از همان ابتدای ورود اسلام به ایران شکل میگیرد. نمونهای این پیوند عمیق را میتوان به خوبی در اشعار شاهنامه که یکی از کهنترین متون فارسی به شمار میرود، مشاهده کرد.
🔸 ابوالقاسم حسن بن على طوسى مشهور به فردوسى در سال 329 قمرى ولادت يافت و پس از هشتاد و هفت سال در سال 416 روى در نقاب خاک پنهان ساخت.
🔹 او با راه یافتن به دربار سلطان محمود غزنوی، توانست شاهکار خویش را به رشته تالیف دربیاورد؛ اما به دلیل شیعه بودن مورد سوء قصد قرار گرفت و مجبور به فرار و زندگی مخفیانه شد.
🔸 فردوسی به اختلاف اساسی میان مسلمانان در مساله جانشینی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) اشاره کرده و در سردرگمی امت اسلام میان بیش از هفتاد فرقه و گروه، تنها راه نجات را پانهادن به کشتی نجات اهل بیت (علیهم السلام) عنوان میکند.
🔹 حكيم اين جهان را چو دريا نهاد/ بر انگيخته موج از او تند باد
دو هفتاد كشتى در او ساخته/ همه بادبانها برافراخته
ميان يكى خوب كشتى عروس/ بر آراسته همچو چشم خروس
پيغمبر بدو اندرون با على/ همه اهلبيت نبی و ولى
اگر خلد خواهى به ديگر سراى/ به نزد نبى و وصى گير جاى
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ بشارت به ظهور پیامبر اخرالزمان در نظر اهل کتاب
منظور از تسلی دهنده در انجیل کیست؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 آیا پیامبر اسلام بی سواد بود ؟
🔻معنای امّی بودن رسول خدا " صلوات الله علیه و آله " چیست؟
«هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولا مِنْهُمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَالْحِكْمَةَ»جمعه/۲
----------------------------
❌ این روایت رو با دقت بخوانید 👇
📚 سند روایت :
معاني الأخبار، (انتشارات اسلامى)، ص۵۳:
جعفر ابن محمد الصوفى گويد: از امام جواد عليه السلام ◀️ پرسيدم: اى فرزند رسول خدا، چرا نبىّ اكرم صلّى اللَّه عليه و آله به «امّى» موسوم شدهاند؟
حضرت فرمودند: مردم در اين باره چه میگويند؟
عرض كردم: گمانشان اين است كه چون پيامبر كتابت نمیدانستند به اين اسم خوانده شدند.
امام عليه السّلام فرمودند: دروغ پنداشتهاند، از رحمت خدا دور باشند، اين سخن كجا صحيح میباشد در حالى كه خداوند در كتاب محكم خودش میفرمايد: هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِهِ وَ يُزَكِّيهِمْ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ
پيغمبرى بزرگوار از همان مردم برانگيخت تا بر آنان آيات وحى خدا را تلاوت كند و آنها را از جهل و اخلاق زشت پاك سازد و شريعت كتاب آسمانى و حكمت الهى بياموزد. چگونه تعليم دهد چيزى را كه بلد نيست، به خدا سوگند رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله به هفتاد و دو زبان میخواند و مینوشت يا فرمود: به هفتاد و سه زبان میخواند و مینوشت.
◀️و امّا اين كه به آن حضرت امّى گفتند به خاطر اين بود كه آن جناب از اهل مكّه بود و مكّه از امّهات و مهمترين شهرها بود و همين مراد حقّ عزّ و جلّ است كه میفرمايد:
(لِتُنْذِرَ أُمَّ الْقُرى وَ مَنْ حَوْلَها- و براى اين كه اهل مكه و حوالى و اطراف آن را انذار كند./ شوری،۷)
📚علل الشرایع؛ شیخ صدوق/ باب صد و پنجم سرّ ناميده شدن پيامبر گرامى صلّى اللَّه عليه و آله به لقب «امّى» -حدیث دوم:
◀️راوى میگويد: عرضه داشتم: چرا حضرتش را امّى میخوانند؟
فرمود: چون منسوب به مكّه است و همين معنا مراد از فرموده حقّ تعالى است كه میفرمايد: لِتُنْذِرَ أُمَّ الْقُرى الخ پس امّ القرى مكّه است لذا به حضرت كه منسوب به آن است گفته شده امّى.
------------------------------
#نشر_حداکثری*****
#نکات_مهم
🔰 @p_eteghadi 🔰
📚پرهیز از دنیاگرایی
آسیب بزرگی که همواره انسان ها را از یاد خداوند و آخرت دور میکند، توجه بیش از حد به دنیا و بزرگتر جلوه دادن دنیا نسبت به آخرت است. ما همیشه میخواهیم بیشتر در این دنیا بمانیم، بیشتر از لذت هایش استفاده کنیم و بیشترِ عمر خود را صرف ارضای امیال جسمی و روحی کنیم. به سختی میپذیریم که بعد از مدتی، دیگر در این دنیا نیستیم.
خلاصه ی نگاه خدا به دنیا که در آیه های متعدد قرآن به آن اشاره شده، این جمله کلیدی است: «دنیا، سرای آزمایش، بازیچه، کالای اندک و فریبنده است.» (١)
بنابراین، گام سوم رهایی از فتنه های آخرالزمان، در کلام امیرالمومنین اینگونه بیان میشود: «هرکس از ما پیروی کند، گمراه نشود، و هرکه منکر ما شود، هدایت نگردد؛ و آنکه با زبان ما دشمن ما را کمک دهد، نجات نیابد؛ و آنکه ما را واگذارد، یاری نشود؛ پس به طمعِ دنیای پوچ و بی ارزشی که سرانجام از شما دور شود و شما نیز از آن زوال یابید، از ما روی نگردانید. زیرا هرکس دنیا را بر ما ترجیح دهد، افسوس فراوان دارد.» (٢)
خداوند متعال [از زبان فرد دنیا طلب] در قرآن میفرماید: «ای وای بر من که جانب امر خدا را فرو گذاشتم و در حقّ خود ظلم و تفریط کردم.» (٣)
📚 ١- کهف ۷؛ رعد ۲۶؛ حدید ۲۰؛ انعام ۷۰؛
📚 ٢- بحارالانوار، ج ۶۵، ص ۶۲؛
📚 ٣- سوره زمر/۵۶
🔰 @p_eteghadi 🔰
ماجرای
زنی که فرزند خود را در #کوزه انداخت
پیغمبر خدا(صلی الله علیه و آله وسلم) و جمعی از اصحاب نشسته بودند که ناگهان زنی صیحه زنان دیوانه وار وارد شد عرض کرد یا رسول الله سخنی محرمانه دارم اطرافیان بروند با شما کار دارم.
اصحاب رفتند آن زن گریه کرد گفت یا رسول الله ، گناه کردم گناهم خیلی بزرگ است!
رسول خدا(ص) فرمود : رحمت خدا از آن بزرگتر است.
گناه هرچه بزرگ باشد نباید از رحمت خدا ناامید شد. هرچه گناه بزرگ و طولانی باشداگر توبه کند گناهش آمرزیده می شود در اسلام بن بست نیست پیغمبر اکرم(صلی لله علیه وآله) فرمودند گناهت چیست؟
عرض کرد یا رسول الله زنا کردم آبستن شدم بچه به دنیا آمد او را در خمره سرکه خفه کردم بعد هم سرکه های نجس را به مردم فروختم . گناه خیلی بزرگ است پیغمبر خیلی متأثر شد خیلی ناراحت شد حکمش را فرمود.
امامقصود اینجاستحضرت فرمود: ایخانم میخواهی به توبگویم چرادراین چاه افتاده ای ؟ یعنی بعضی اوقات چرا آدم توی چاه می افتد که دیگر نمی شود از این چاه بیرون بیاید. و اگر دنیا دست به دست هم بدهند و بخواهند او را نجات دهند نمی شود.
فرمود می خواهی به تو بگویم چرا درون این چاه افتادی؟
خیال می کنم نماز نمی خوانی چون نماز نمیخوانی رابطهات باخدا قطع است. دست عنایت خدا روی سرت نیست از این جهت در این چاه پر فلاکت افتادی اِنَّی ظَنَنْتُ اَنَّکِ تَرکَتِ صَلواةَ اَلعَصْر
منابع
کتاب جهاد با نفس جلد1 ص73
تفسیر فخر رازی، ج 32، ص 85،
حکایت ها و پندهای اخلاقی (علی اصغر ابراهیمی فر)
🔰 @p_eteghadi 🔰
✍امام علی علیه السلام
مَنْ كَانَ مُتَكَبِّراً لَمْ يُعْدِمِ اَلتَّلَفَ
كسى كه متكبّر باشد، از نابودى در امان نيست
📗 غرر الحكم، ح 8132
🔰 @p_eteghadi 🔰
#داستان_کوتاه
دزدی به خانه احمد خضرویه رفت و بسیار بگشت، اما چیزی نیافت که قابل دزدی باشد.
خواست که نومید بازگردد که ناگهان احمد، او را صدا زد و گفت:
ای جوان! سطل را بردار و از چاه، آب بکش و وضو بساز و به نماز مشغول شو تا اگر چیزی از راه رسید، به تو بدهم؛ مباد که تو از این خانه با دستان خالی بیرون روی!
دزد جوان، آبی از چاه بیرون در آورد، وضو ساخت و نماز خواند.
روز شد، کسی در خانه احمد را زد. داخل آمد و ۱۵۰ دینار نزد شیخ گذاشت و گفت این هدیه، به جناب شیخ است.
احمد رو به دزد کرد و گفت: دینارها را بردار و برو؛ این پاداش یک شبی است که در آن نماز خواندی.
حال دزد، دگرگون شد و لرزه بر اعضایش افتاد
گریان به شیخ نزدیک تر شد و گفت: تاکنون به راه خطا می رفتم.
یک شب را برای خدا گذراندم و نماز خواندم، خداوند مرا این چنین اکرام کرد و بی نیاز ساخت.
مرا بپذیر تا نزد تو باشم و راه صواب را بیاموزم.
کیسه زر را برگرداند و از مریدان شیخ احمد گشت.
👤 عطار
📔 تذکرهالاولیا
🔰 @p_eteghadi 🔰
نبش قبر از دیدگاه اسلام
🔴اسلام دینی کامل و #جامع است که تمام نیازهای مادی و معنوی انسان را از لحظه تولد تا مرگ و حتی بعد از آن پاسخ میدهد. یکی از شاخههای احکام اسلامی مسائل مربوط به اموات و #مردگان است که از چگونگی دفن میت گرفته تا نحوه رفتار با جسد و نبش قبر را شامل میشود. نبش در لغت به معنای شکافتن #گور، کندن زمین و بیرون آوردن چیزی از زمین میباشد. منظور از نبش قبر آنست که جسد میّتی که با دفن پوشیده شده آشکار شود.در احکام اسلامی بر حفظ حرمت و شأن اموات مسلمان از زن و مرد گرفته تا کودک و حتی افراد دیوانه تاکید بسیاری شده است، از این رو #شکافتن و نبش قبر که موجب نمایان شدن جسد متلاشی شده میت میشود، اهانت و هتک حرمت به وی تلقی شده و بنابر اجماع فقها حرام و ممنوع است.
روایاتی که از پیامبر خاتم رسیده، احترام مرده همچون زنده بر همگان #واجب است و اگر حفظ حرمت مؤمن از حرمت کعبه بیشتر است، پس حرمت نبش قبر مؤمنی همچون حجر بنعدی که از پارسایان روزگار بود، از حرمت تخریب کعبه بیشتر است. بنابراین بانیان این کار، عملی خلاف شرع انجام دادهاند و یقیناً مسلمانان جهان هیچ گاه این بیحرمتی آنان را فراموش نخواهند کرد.همۀ علمای شیعه، حکم به #حرمتِ نبش قبرِ مؤمن دادهاند، حتی برخی از علما در آثارِ خود ادعای اجماعِ فریقین را در این مطلب کردهاند. نبش قبر مردگان و نیز انتقال جسدشان پس از دفن کردن جایز نیست. مگر بنابر شراط زیر:
اگر در قبر مالی ارزشمند باشد و یا میت را در زمین یا کفن #غصبی دفن کرده باشند، نبش قبر به شرط عدم گذشت #زمان زیاد و با شرایط خاصی جایز است، اما اگر مرده بدون کفن کردن، دفن شده باشد و یا بر وی نماز خوانده نشده باشد، نبش جایز نیست؛ زیرا نمازی را که خوانده نشده با نماز بر قبرِ میت میتوان جبران کرد و دفن شدن و پوشانیده شدنِ بدنِ وی به وسیله خاک، از کفن کردن کفایت میکند؛ چون نبش قبر به نوعی مُثله کردن و هتکِ حرمتِ مرده به حساب میآید. همچنین اگر #ختنهنشده دفن شده باشد، نبش نمیشود. اگر کسی #جواهری را ببلعد و بمیرد، نبش نمیشود. البته صاحب آن مال میتواند قیمت مالش را از ترکه میت بردارد.(طوسی، محمد بنحسن، المبسوط في فقه الإمامية، ج1، ص93؛ همو، الخلاف، ج1، ص730)جنبۀ دیگری که مورد بحث قرار گرفته است، زمانِ لازم برای خارج شدنِ قبر از حکمِ قبر است. در روایات رسیده از خاندان #عصمت و طهارت و نیز در کلام علما تصریح شده است که باید به اندازهای از دفن مرده گذشته باشد که اطمینان حاصل شود #جنازه از بین رفته است، و الّا نبش قبر جایز نیست.
🔰 @p_eteghadi 🔰
📌 #پندانه
🔸مردی به پیامبر خدا ،حضرت سلیمان ، مراجعه کرد و گفت:
ای پیامبر میخواهم، به من زبان یکی از حیوانات را یاد دهی.
سلیمان گفت: توان تحمل آن را نداری.
🔸اما مرد اصرار کرد
سلیمان پرسید، کدام زبان؟
جواب داد: زبان گربه ها، چرا که در محله ما فراوان یافت می شوند.
🔸سلیمان در گوش او دمید و عملا" زبان گربه ها را آموخت
روزی دید دو گربه با هم سخن میگفتند.
🔸یکی گفت: غذایی نداری که دارم از گرسنگی میمیرم.
دومی گفت: نه، اما در این خانه خروسی هست که فردا میمیرد،
آنگاه آن را میخوریم.
🔸مرد شنید و گفت: به خدا نمیگذارم خروسم را بخورید،
آنرا خواهم فروخت، فردا صبح زود آنرا فروخت
گربه امد و از دیگری پرسید: آیا خروس مرد؟ گفت: نه، صاحبش فروختش،
اما، گوسفند نر آنها خواهد مرد و آن را خواهیم خورد.
🔸صاحب منزل باز هم شنید و رفت گوسفند را فروخت.
گربه گرسنه آمد و پرسید: آیا گوسفند مرد؟
گفت: نه! صاحبش آن را فروخت.
🔺اما صاحب خانه خواهد مرد، و غذایی برای تسلی دهندگان خواهند گذاشت
و ما هم از آن میخوریم! مرد شنید و به شدت برآشفت
نزد پیامبر رفت و گفت: گربه ها میگویند امروز خواهم مرد!
خواهش میکنم کاری بکن!
🔺پیامبر پاسخ داد: خداوند خروس را فدای تو کرد اما آنرا فروختی،
🔺سپس گوسفند را فدای تو کرد آن را هم فروختی، پس خود را برای وصیت
و کفن و دفن آماده کن!
.
🔅خداوند الطاف مخفی دارد،
ما انسانها آن را درک نمی کنیم.
او بلا را از ما دور میکند،
و ما با نادانی خود آن را باز پس میخوانیم
🔰 @p_eteghadi 🔰
📌 اثبات ایمان ابوطالب (علیه السلام)
🔹 یکی از اعتقادات شیعه، ایمان حضرت ابوطالب(علیه السلام) به اسلام و پیامبر است و این اعتقاد را با دلایل محکم به اثبات رسانده است.
🔸 یکی از مهمترین ادله اثبات ایمان ابوطالب(علیه السلام)، که در بیان امام سجاد(علیه السلام) آمده است به شرح ذیل میباشد:
🔹 به اعتراف شیعه و سنی، فاطمه بنت اسد(همسر ابوطالب) مسلمان بوده و مسلمان از دنیا رفته است. از آنجایی که طبق احکام اسلامی، زن مسلمان نمیتواند در نکاح مردی کافر باقی باشد(شوهر کافر) و باید از او جدا شود، اگر حضرت ابوطالب(علیه السلام) مسلمان نبود، فاطمه بنت اسد باید از او جدا میشد.
🔸 اما در تاریخ نداریم که پیامبر، فاطمه بنت اسد را امر کرده باشند که از همسرش جدا شود و بیان شده که تا آخر عمر با هم زندگی کردند.
🔹 در نتیجه حضرت ابوطالب علیه السلام به قطع و یقین مسلمان بوده است و در توصیف ایمان ابوطالب همین بس که امام باقر(علیه السلام) فرمودند: «اگر ایمان ابوطالب در یک کفّه ترازو و ایمان این مردم در کفّه دیگر قرار گیرد، ایمان او سنگین تر است.»
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید
💢 اصل دعا استغفاره
🎙 حجتالاسلام پناهیان
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان مالکوم ایکس درباره مخالفان اسلام
🔹مالكومايكس شهيدی كه رهبرانقلاب برای او فاتحه خواند.
▪️سالگرد شهادت مالکوم ایکس
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢 #نکته_نگاشت | چهار زن بهشتی در خدمت حضرت خدیجه سلاماللهعلیها
🔹 هنگام وضع حمل حضرت خدیجه سلاماللهعلیها، چهار زن والامقام که شبیه زنان بنیهاشم بودند، بر او وارد شدند.
🔸 یکی از آنان به او گفت: «ای خدیجه! غمگین مباش که ما فرستادگان پروردگار تو هستیم؛ من ساره هستم و این، آسیه و همنشین تو در بهشت، و این، مریم دختر عمران، و این، صفورا دختر شعیب است».
📚 برگرفته از تقویم شیعه، ص172.
🔰 @p_eteghadi 🔰
داستانی که نگاه شما را به قیامت عوض خواهد کرد
✅ بعضیها فکر میکنن که بهشت رو فقط میشه در مسجد و بر سر سجاده بدست آورد، در حالی که با خواندن این داستان خواهید فهمید که راههای نزدیکتر دیگری برای رسیدن به خدا هست که از آن غافلیم،
🔲 این داستان را «ابن جوزی» نقل میکند که:
در بلخ مردی علوی (از سادات منتسب به امیرالمؤمنین علی ع) زندگی میکرد تا اینکه بیمار شد و بعد از دنیا رفت.
همسرش گفت: با دخترانم به سمرقند رفتم، تا مردم کمتر ما را سرزنش کنند و در سرمای شدید وارد این شهر شدم و دخترانم را به مسجد بردم و خودم برای تهیّه چیزی بیرون آمدم.
دیدم مردم در اطراف شیخی اجتماع کرده اند، پرسیدم: او کیست؟ گفتند: شیخ شهر است. من نیز نزد او رفتم و حال و روزم را شرح دادم ولی او گفت: دلیلی بر سیادتت بیاور؟ و توجّهی به من نکرد و من هم به مسجد بازگشتم.
در راه پیر مردی را در مغازهای دیدم که تعدادی در اطرافش جمعاند،
پرسیدم: او کیست؟ گفتند: او شخصی مجوسی است،
با خود گفتم: نزد او بروم شاید فرجی شود؟ لذا نزد وی رفته و جریان را شرح دادم.
او خادم را صدا زد و گفت: برو و همسرم را خبر کن، تا به اینجا بیاید،
پس از چند لحظه بانویی با چند کنیز بیرون آمد. شوهرش به او گفت: با این زن به فلان مسجد برو و دخترانش را به خانه بیاور؟
سیده میگوید: همراه این زن به منزل او آمدیم و جایی را در خانهاش به ما اختصاص داد و به حمام برد و لباسهای فاخر بر ما پوشاند
و انواع خوراکها را به ما داد و آن شب را به راحتی سپری کردیم.
در نیمه های شب شیخ مسلمان شهر در خواب دید، قیامت برپاست و پرچم پیامبر(ص) بر بالای سرش بلند شد.
در آنجا قصری سبز را دید و پرسید: این قصر از آن کیست؟ پیامبر(ص)فرمود: از آن یک مسلمان است. شیخ جلو میرود و پیامبر(ص) از او روی میگرداند
عرض میکند: یا رسول اللَّه(ص) من مسلمانم چرا از من اعراض میکنی؟ فرمود: دلیل بیاور که مسلمانی؟ شیخ سرگردان شد، و نتوانست چیزی بگوید.
پیامبر(ص)فرمود: فراموش کردی، آن کلامی را که به آن زن علوی گفتی؟ این قصر از آن آن مردی است که این زن در خانه او ساکن شده؟
در این موقع شیخ از خواب بیدار شد و بر سر و صورت خود میزد و میگریست. آنگاه خود و غلامانش برای یافتن زن علوی در سطح شهر به تجسّس پرداختند، تا اینکه فهمیدند، او در خانه یک مجوسی است.
شیخ نزد مجوسی رفت و تقاضای دیدن وی را نمود، مجوسی گفت: نمیگذارم او را ببینی؟ شیخ گفت: میخواهم این هزار دینار را به او بدهم.
گفت: نه، اگر صد هزار دینار هم بدهی نمیپذیرم. وقتی اصرار شیخ را دید، گفت: همان خوابی را که دیشب تو دیدهای من هم دیدهام من رسول خدا(ص) را در خواب دیدم که فرمود: این قصر منزل آینده تو است.
سوگند به خدا من و همه اهل خانه به دست او مسلمانشدهایم
📕 إرشاد القلوب إلی الصواب، ج2، ص: ۴۴۵
🔰 @p_eteghadi 🔰
ماه شعبان ماه شریف و با عظمتی است.
ماه انس با حضرت حق است. بزرگان و سالکین الی الله، این ماه را یکی از منازل سلوکشان قرار میدادند؛ یعنی در این ماه رشد معنویشان فوق العاده بود.
در این ماه نسبت به سایر ماهها، زمینه برای کشف حجابهای ظلمانی و مزین شدن به صفات پسندیده، مساعدتر است.
ماه شعبان، ماه نبی اکرم صلی الله علیه وآله وسلم است.
روایاتی که در فضیلت این ماه نقل شده فوق العاده است از جمله حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم فرمودهاند: رَجَبٌ شَهْرُ اللهِ وَ شَعْبَانُ شَهْرِی وَ رَمَضَانُ شَهْرُ أُمَّتِی؛ رجب ماه خدا و شعبان ماه من و رمضان، ماه امت من است.
( بحارالانوار، ج 104،ص 125.)
👇👇👇