#برزخ_گنهکاران
🤔#پرسش
❔ما می گوییم در برزخ یا بهشت برزخی داریم یا حهنم برزخی ❕مومنین کامل وارد بهشت برزخی و کافران وارد دوزخ #برزخی می شوند ❗️تکلیف شیعیان گنهکار چه می شود ❕آنها وارد بهشت می شوند یا دوزخ ❕یا اصلا برزخ را تجربه نمی کنند ❕❕
💠#پاسخ💠
👌ما معتقديم در ميان اين جهان و سراى آخرت، جهان سوّمى به نام «برزخ» است كه ارواح همه انسانها پس از مرگ تا روز قيامت در آن قرار مى گيرند.
❕قرآن می فرماید ؛
🔰«وَ مِنْ وَرائِهِمْ بَرْزَخ الى يَوْمِ يُبْعَثُونَ؛ و پشت سر آنها (پس از مرگ) برزخى است تا روز قيامت». ( مومنون 100)
👌البته از جزئيات آن جهان نيز #آگاهى زيادى نداريم و نمى توانيم داشته باشيم، اين قدر مى دانيم كه ارواح نيكان و صالحانى كه در درجات بالا قرار دارند مانند ارواح شهدا در آن جهان، متنعّم به نعمتهاى #فراوانى هستند: «وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذينَ قُتِلُوا فى سَبيلِ اللَّهِ امْواتاً بَلْ احْياء عِنْدَ ربِّهِمْ يُرْزَقُونَ؛ هرگز گمان مبر كسانى كه در راه خدا كشته شدند مردگانند، بلكه آنها زنده اند و در پيشگاه پروردگارشان متنعّم اند». ( آل عمران 169)
👌و نيز ارواح ظالمان و طاغوتها و حاميان آنها در آن جهان معذّبند، همان گونه كه قرآن درباره فرعون و آل فرعون مى گويد: « عذاب آنها (در برزخ) آتش (دوزخ) است كه هر صبح و شام بر آن عرضه مى شوند، و روزى كه قيامت برپا شود (مى فرمايد) آل فرعون را داخل #سختترين عذابها كنيد!». ( مومن 46)
❕امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« مومنین در برزخ در حجره هايى از بهشت قرار دارند، از غذاهاى بهشتى مى خورند، و از نوشيدني هايش مى نوشند، و مى گويند پروردگارا، هر چه زودتر قيامت را بر پا كن و به #وعده هايى كه به ما داده اى وفا فرما ، ارواح کفار نیز در آتش جهنم هستند و آتش بر آنها عرضه می شود و می گویند خدایا قیامت را برپا مکن و آنچه در مورد عذاب به ما وعده داده ای اجرا مکن و آخرین ما را به اولین ما ملحق مکن »
📚 الکافی ج 3 ص 244 _ بحار الانوار ج 6 ص 270
❔حال سوال در مورد دو #دسته باقی مانده از انسانها می باشد که سرنوشت آنها چه می شود ؛
1⃣مستضعفین 2⃣ مومنین گنهکار که بدون توبه از دنیا رفته اند .
❕دسته اول یعنی مستضعفین #برزخ را درک نمی کند و برزخ برای آنها همانند یک خواب می گذرد و از آنجایی که عناد و دشمنی با خداوند نداشتند ، به تعبیر روایت در عالم برزخ رائحه ای از بهشت به #مشام آنها می رسد ، اما برزخ را کاملا درک نمی کنند .
📚بحار الانوار ج 69 ص 158
👌اما مومنین گنهکار که بدون #توبه از دنیا رفته اند ، نخست وارد دوزخ برزخی می شوند تا گناهانشان با عذاب شدن بریزد و پس از آن وارد بهشت برزخی می شوند .
❕ امام #صادق علیه السلام فرمود :
« بنده مومن زمانی که گناهانش زیاد شود و کاری نکند تا آن ها بخشیده شود ،خداوند او را مبتلا به حزن و اندوه در دنیا می کند تا کفاره گناهانش باشد اگر چنین نشود خداوند او را گرفتار بیماری در جسمش می کند تا کفاره گناهانش باشد اگر چنین نشد خداوند جان دادنش را بر او سخت می گیرد تا کفاره گناهانش باشد و اگر چنین نشد در قبر و #برزخ گرفتار می شود تا زمانی که خداوند را ملاقات می کند گناهی بر او نباشد »
📚امالی صدوق ص 294
👌عمرو بن یزید می گوید ؛
« از امام صادق علیه السلام سوال کردم که شما می گویید تمام شیعیان ما در بهشت هستند ، در حالی که برخی از آنها #صاحبان گناهان کبیره اند ❕
🔹امام علیه السلام پاسخ داد ؛
« آری تمام شیعیان به شفاعت پیامبر و وصی پیامبر وارد بهشت می شوند اما من از #برزخ شما می ترسم »
📚الکافی ج 3 ص 242
❕از این روایت شریف نیز استفاده می شود که مومنین گناهکار در برزخ برای پاک شدن گرفتار #عذاب هستند ، طبیعتا اگر به اندازه گناهان عذاب شوند و کاملا از گناهان پاک شوند ،دیگر دلیلی بر ماندن آنها در جهنم برزخی نیست و وارد بهشت #برزخی می شوند .
💠ادامه پاسخ 👇👇👇
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
💠ادامه 👇
🔰آنچه گفته شد به وضوح از روایات استفاده می شود و به دست می آید با این وجود برخی از #علما معتقدند که مومنین گنهکار برزخ را درک نمی کنند و همانند مستضعفین برزخ برای آنها شبیه خواب می گذرد و چیزی نمی فهمند تا روز قیامت مورد حساب و #کتاب واقع شوند ، لذا چنین می گویند ؛
« گروه سوّمى كه گناهان كمترى دارند نه جزء مومنین کاملند و نه ظالمین کامل ، و مشمول هيچ كدام از عذاب و كيفر #نيستند، گويى در جهان برزخ در حالتى شبيه به خواب فرو مى روند و در رستاخيز بيدار مى شوند »
📚اعتقاد ما ، ص 71
❕شیخ #مفید نیز درباره حال برزخی مومنین گنهکار می گوید ؛
« ممکن است برزخ را درک کنند و ممکن است برزخ آنها شبیه خواب باشد و چیزی را درک نکنند ، درک برزخ برای عذاب شدن است تا در قیامت خداوند را پاکیزه ملاقات کنند و همچنین #جایز است که اصلا در برزخ مورد حساب قرار نگیرند تا قیامت ...»
📚اوائل المقالات ص 76
👌اما #نگارنده بر آن است که مومنین گنهکار برزخ را درک کرده و برای تطهیر عذاب می شوند و پس از تطهیر در صورتی که هنوز قیامت برپا نشده باشد ، وارد بهشت برزخی می شوند ، بر این نظریه علاوه بر ادله مذکور ، ادله دیگری نیز است که جهت پرهیز از اطناب به همین مقدار #بسنده می کنیم .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
12.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فرار کنید به سوی خدا...
🎤آیت الله #فاطمی_نیا
#سخنران
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#خلقت_اجباری
🤔#پرسش
❔شاگردانم زیاد سوال می کنند که ما در به دنیا آمدن هیچ اختیاری نداشتیم و جبرا به دنیا آمدیم ، من نمی خواستم به #دنیا بیایم چرا خدا من را جبرا به دنیا آورد و مورد امر و نهی قرار داد ❗️آیا معاذ الله این ظلم خداوند به ما محسوب نمی شود ❕❕
💠#پاسخ💠
👌 در صورتی که بگوییم انسان بدون اختيار خويش پا به عرصه هستى گذاشته است اما در مقابل، از نعمتى بى نظير برخوردار گشته و آن عبارت است از «هستى»، «وجود» و آثار آن. در مقابل «عدم»، «#نيستى» و «ندارى» نقمت و زيانى بى نظير است.
❕خداوند لطف بزرگى فرموده كه ما را از عرصه نيستى به هستى درآورده است و ما بايد شكرگزار چنين #هديه اى باشيم و لو آن كه اختيار و اراده ما در آن، هيچ نقشى نداشته باشد.
👌 البته اگر خوب دقت كنيم ترجيح «زندگى» بر مرگ و «بود» بر نبود در نهاد و فطرت هر انسانى نهفته است و همگان در جهت ادامه حیات خودشان تلاش میکنند و با عواملی که حیات آنها را به #مخاطره می اندازد مبارزه می کنند ، همه این ها گواه بر آن است که حیات و وجود فطری بشر است و خداوند چیزی به انسان بخشیده است که مورد رغبت همه انسانها است ، البته اگر در ميان انسانها كسى مخالف اين نظر باشد به جهت برخى مشكلات پيش آمده است كه بايد سعى كند از جلو راه خود بر دارد . نه اينكه بخاطر مشكلات به اصل حيات و زندگى بدبين و #پشيمان باشد.
🔰البته #نگارنده معتقد است که بشر به اختیار خودشان پا به عرصه وجود گذاشته است و چنین نبوده است که افراد انسان در به دنیا آمدن اختیاری از خود نداشته باشند .
❕این مطلب #حقیقتی است که خداوند در سوره اعراف به آن اشاره کرده و می فرماید ؛
« وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَنِي آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَ أَشْهَدَهُمْ عَلى أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ قالُوا بَلى شَهِدْنا أَنْ تَقُولُوا يَوْمَ الْقِيامَةِ إِنَّا كُنَّا عَنْ هذا غافِلِينَ »
🔸« به خاطر بياور زمانى را كه پروردگارت از پشت و صلب فرزندان آدم، ذريه آنها را برگرفت و آنها را گواه بر خويشتن ساخت (و فرمود:) آيا من پروردگار شما نيستم؟! گفتند آرى، گواهى مى دهيم (چرا چنين كرد؟) براى اينكه در روز رستاخيز نگوئيد ما از اين #غافل بوديم (و از پيمان فطرى توحيد و خداشناسى بى خبر).»
🔰اعراف 172
👌از روایات متعددی استفاده می شود هنگامى كه آدم آفريده شد فرزندان آينده او تا آخرين فرد #بشر از پشت او به صورت ذراتى بيرون آمدند و طبق بعضى از روايات اين ذرات از گل آدم بيرون آمدند، آنها داراى عقل و شعور كافى براى شنيدن سخن و #پاسخ گفتن بودند، در اين هنگام از طرف خداوند به آنها خطاب شد « أَ لَسْتُ بِرَبِّكُم » آيا پروردگار شما نيستم ، همگى در پاسخ گفتند:" بَلى شَهِدْنا" آرى بر اين حقيقت #همگى گواهيم.
👌سپس همه اين ذرات به صلب آدم یا به گل آدم باز گشتند و به همين جهت اين عالم را عالم ذر و اين پيمان را پيمان #الست مى نامند.
📚بحار الانوار ج 5 ص 225 باب 10
❕روشن است که اقرار به ربوبیت الهی در زندگی فرد فرد انسان ها ، منوط به پذیرفتن اصل حیات و #وجود است ، ذریه آدم با اقرار به ربوبیت الهی درواقع اعلام رضایت به حیات و به زندگی دنیا آمدن کردند و خداوند پس از این رضایت و اقرار به ربوبیت الهی ، آنها را به حیات دنیا آورد ، اگر چه پس از این پیمان برخی از انسانها به این عهد و #پیمان عمل نکردند و ربوبیت خداوند را انکار و حتی نسبت به اصل حیات خود اعتراض کردند .
🔹بنابراین بر خلاف آنچه برخی #تصور می کنند ،خلقت اجباری در کار نبوده است و خداوند افراد انسان را پس از رضایت خودشان ، زندگی و حیات و وجود داده است ، و پس از آن ، حب به حیات و زندگی و توحید ربوبی خداوند با فطرت انسانها آمیخته گشته و به صورت یک پیمان فطری در آمده است و خداوند نسبت به فراموشی این دو اصل فطری تذکر داده است .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#عطر_زدن_زنان
🤔#پرسش
❔آیا حقیقت دارد که اگر زنی عطر بزند و بیرون برود #زناکار محسوب می شود ❗️
💠#پاسخ💠
👌آنچه شایسته همسران مومنه است آن است که در منزل برای شوهرشان خود را زینت و #معطر کرده و بوی ناخوش و چیزهایی که سبب تنفر شوهر می شود را از خود دور کنند ، چنان که همین وظیفه عینا برای شوهر هم ثابت است ، تا خدایی ناکرده عدم توجه به این نکته موجبات انحرافات جنسی هیچ یک از زوجین را #فراهم نکند ، لذا در روایات اهل بیت صریحا به این نکته پرداخته و دستور داده شده است ؛
📚وسائل الشیعه ج 20 ص 246 باب 141
❕اما از سوی دیگر دستور داده شده است که زنان مومنه در هنگام خروج از منزل و حضور در اجتماع ، عفت و حجاب خود را حفظ کند و در برابر نامحرمان از استعمال بوی خوش و #عطر اجتناب کند تا سلامت اخلاقی جامعه و خانواده احیانا مورد آسیب قرار نگیرد .
🔹امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« هر زنی که برای غیر شوهر خود را معطر کند ، خداوند نمازی از او را قبول نمی کند تا ( از این معصیت ) و بوی خوش ، غسل ( توبه ) کند »
📚الکافی ج 5 ص 507 _ الفقیه ج 3 ص 439
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
« هر زنی که خود را خوشبو و معطر کند و از منزل خارج شود ، پیوسته #ملعون ملائکه است تا به منزل باز می گردد »
📚عقاب الاعمال ص 308
❕در نقل دیگر آمده است ؛
« پیامبر نهی کرد که زن برای غیر همسر خود را زینت ( و معطر ) کند که اگر چنین کند ، برای خداوند حق است که او را وارد #آتش کند »
📚الفقیه ج 4 ص 6
❕بنابراین اصل عمل معطر کردن برای غیر همسر ، امری ناپسند است و باید ترک شود ، با این وجود در #نقلی از پیامبر گرامی آمده است ؛
« هر زنی که خود را معطر کند و از میان جماعتی ( نامحرم ) بگذرد تا بوی خودش را به مشام آنها برساند ، چنین زنی زنا کار است »
👌مستند اصلی این نقل کتب و روایات اهل #سنت است مانند ؛
📚مسند احمد ج 4 ص 414_ سنن دارمی ،ج 2 ص 279_ سنن نسائی ج 8 ص 153 _ المستدرک ج 2 ص 396 و ...
💠و اگر در برخی کتب مانند نهج الفصاحه ( ص 188) میزان الحکمه ( ج 2 ص 1167) این نقل آمده است بدون سند #صحیح بوده به گونه ای که منبع اصلی آن همان نقل اهلسنت محسوب می شود.
👌بنابراین با توجه به این که این نقل در روایات معتبر شیعه نیامده است و مویدی هم در #کتب ما ندارد ، زیاد قابل اعتماد نیست ، اگر چه اصل عمل معطر کردن در برابر نامحرمان ، زشت و ناپسند است .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#درخت_زقوم_سرهای_شیاطین
🤔#پرسش
❔آیه ای در قرآن است که می گوید درخت زقوم که غذای جهنمیان است شبیه سرهای شیاطین است ❗️این مثال یعنی چی ❕چند تا از ما سر #شیاطین رو دیدن که درخت زقوم به سر اونها تشبیه شده ❕❕
💠#پاسخ💠
👌قرآن با اشاره به اینکه غذای جهنمیان ، خوراکی ناگوار درخت #زقوم است می فرماید ؛
« درخت زقّوم طعام گنهكار است كه همانند فلز گداخته در شكمها مى جوشد، جوششى همچون آب سوزان (انَّ شَجَرَةَ الزَّقُّومِ طَعامُ الأثِيمِ- كَالمُهْلِ يَغْلِي فِي البُطُونِ- كَغَلْي الحَمِيم).» ( دخان 43_46)
👌و می فرماید ؛
«آيا آن (نعمتهاى جاويدان بهشت) براى پذيرايى بهتر است يا درخت (نفرت انگيز) «زقوم» ... آن درختى است كه از قعر جهنّم مى رويد، شكوفه هايش همچون سرهاى شياطين است- آنها (مجرمان) از آن مى خوردند و #شكم خود را پر مى كنند» (اذلِكَ خَيْرٌ نَزُلًا امْ شَجَرَةُ الزَّقُّومِ ... انَّها شَجَرَةُ تَخْرُجُ فِي اصْلِ الجَحِيم- طَلْعُها كَانَّهُ رُؤُسُ الشَّياطينِ- فَانَّهُم لاكِلُونَ مِنْها فَمالِئُونَ مِنْها البُطُونَ). ( صافات 62_66)
❕زقوم به گفته اهل لغت اسم گياهى است بسیار تلخ و بد بو و بد #طعم ؛
📚مجمع البحرین ماده زقم
❔حال سوال اینجاست كه مگر مردم كله هاى شياطين را ديده بودند كه قرآن شكوفه هاى زقوم را به آن تشبيه مى كند؟
👌آنچه #صحيحتر به نظر مى رسد اين است كه اين تشبيه براى بيان نهايت زشتى و چهره تنفرآميز آن است، زيرا انسان از چيزى كه متنفر باشد در ذهن خود براى آن قيافه اى زشت و وحشتناك ترسيم مى كند، و به هر چه علاقه مند است براى آن قيافهاى زيبا و دوست داشتنى.
❕لذا در عكسهايى كه مردم براى فرشتگان مى كشند زيباترين چهره ها را ترسيم مى كنند و به عكس براى شياطين و ديوان بدترين چهره ها را، در حالى كه نه فرشته را ديده اند و نه ديو را.
🔹در تعبيرات روزمره بسيار ديده مى شود كه مى گويند فلان كس مانند عفريت است، يا قيافه ديو دارد! اينها همه تشبيهاتى است بر اساس انعكاسات ذهنى انسانها از مفاهيم مختلف، تشبيهاتى است لطيف و گويا.
📚تفسیر نمونه ج 19 ص 72
🔹به #بیان دیگر ؛
❕تشبيه شكوفه هاى اين درخت به سرهاى «شياطين» با اينكه هيچكدام از مخاطبين اين آيات، نه شيطان را ديده بود، و نه كلّه شياطين را، شايد از اين نظر باشد كه هر چيز زشت و وحشتناكى را به «شيطان» تشبيه مى كنند، همانگونه كه هر موجود زيبايى را به «فرشته» تشبيه مى نمايند با اينكه هيچكس «فرشته» را نيز نديده است، زنان مصر درباره قيافه يوسف گفتند: «#صورتش درست مانند فرشته»! (انَّ هذا الّا مَلَكٌ كَرِيْمٌ) (يوسف- 31).
👌و در استعمالات روز مره مى گوييم فلان شخص قيافه «ديو» دارد، با اينكه كسى ديو را نديده، بلكه اصولًا ديو يك موجود موهوم است.
❗️اينها همه تشبيهاتى است كه براساس ذهنيتى كه ما از مفهوم كلمه «فرشته» و «شيطان» داريم آمده است، و عموماً تشبيهاتى است رسا و گويا و زيبا.
👌به اين ترتيب «زقوم» نه تنها ناگوار و بد طعم و بدبو است، بلكه از نظر ظاهر نيز بسيار بد منظر است، به خلاف #بسيارى از گياهان سمّى دنيا كه ظاهر زيبايى دارند.
📚پیام قرآن ج 6 ص 329
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
عاشقانی که مدام
از فرجت میگفتند
عکسشان قاب شد و
از تو نیامد خبری..!
#هذایومالجمعه...
💠 ألَمْ يَعْلَم بِأَنَّ اللَّـهَ يَرَىٰ ﴿١٤﴾ علق
روزی به حکیمی گفتند؛
کتابی در زمینه اخلاق
معرفے کنید، فرمود،
لازم نیست یک کتاب باشد،
یک ڪلمه کافیست کہ بدانی؛
💠 خدا میبیند
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🤔پرسش
❓برخی در سند دعای ماه رجب « یا من ارجوه لکل خیر...» اشکال می کنند و می گویند سند معتبری ندارد و می گویند متن دعا با اصول و عقاید مکتب؛ در تعارض است ؛مثلا به فراز ذیل توجه فرمایید : "آمنُ سَخَطَه عِندَ کُلِّ شَر"
ای خدایی که از خشم تو در هر شری در امان هستیم .
این فراز چه می گوید ؟
👈 اگر منظور از شَرّ ، در این جا گناه و بدی و عصیان است؛ که این حرف کفر و باطل است؛ زیرا خشم خدا بر گناهکاران است . آیا زناکار عند الزنا ؛ شارب الخمر عند شرب الخمر ؛ سارق عند السرقه و. . . از خشم خدا در هنگام گناه در امان هستند ؟ نعوذبالله. اگر منظور از شر ، امور عادی مثل بیماری و ... است ، باز هم حرف باطلی است .اگر کسی مریض شود ؛ مثلا پایش بشکند و . . . خدا بر او خشم می گیرد؟
اهل البیت علیهم السلام و ... هم دچار این گونه بلیات می شدند .❓
💠پاسخ💠
👌شکی نیست که دعای مذکور در منابع معتبر ما آمده است .
❗️محمّدِ بن ذکوان نقل میکند:
«به محضر امام صادق رسیدم و به حضرت عرض کردم ماه رجب فرا رسیده است، دعایی به من یاد بدهید که خداوند به واسطه آن به من خیر و برکت بدهد؛ حضرت فرمود: این دعا را بنویس و هر روز ماه رجب، صبح و شب و بعد از هر نماز آن را بخوان؛
«یَا مَنْ أَرْجُوهُ لکل خَیْرٍ وَ آمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ کُلِّ شَرٍّ یَا مَنْ یُعْطِی الْکَثِیرَ بِالْقَلِیلِ یَا مَنْ یُعْطِی مَنْ سَأَلَهُ یَا مَنْ یُعْطِی مَنْ لَمْ یَسْأَلْهُ وَ مَنْ لَمْ یَعْرِفْهُ تَحَنُّناً مِنْهُ وَ رَحْمَةً أَعْطِنِی بِمَسْأَلَتِی إِیَّاکَ جَمِیعَ خَیْرِ الدُّنْیَا وَ جَمِیعَ خَیْرِ الْآخِرَةِ وَ اصْرِفْ عَنِّی بِمَسْأَلَتِی إِیَّاکَ جَمِیعَ شَرِّ الدُّنْیَا وَ شَرِّ الْآخِرَةِ فَإِنَّهُ غَیْرُ مَنْقُوصٍ مَا أَعْطَیْتَ وَ زِدْنِی مِنْ فَضْلِکَ یَا کَرِیمُ»
🔶ابن ذکوان می گوید:
«امام که به اینجای دعا رسید با دست چپ خویش محاسن خویش را گرفت و انگشت سبّابه دست را ست را به راست و چپ حرکت می داد و می فرمود: «یَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِکْرَامِ یَا ذَا النَّعْمَاءِ وَ الْجُودِ یَا ذَا الْمَنِّ وَ الطَّوْلِ حَرِّمْ شَیْبَتِی عَلَى النَّارِ.»
📚الاقبال ، سید بن طاووس ج2 ص644
📚بحار الانوار ج95 ص390
📚زاد المعاد ص16
🔶حال توجه به نکاتی لازم است؛
1⃣در روایت دیگری همین دعا از امام صادق برای اجابت حوائج دنیوی و اخروی انسان در تمام زمان ها نقل شده است .
📚الکافی ج2 ص584
2⃣گرفتن محاسن با دست چپ و تکان دادن انگشت سبابه دست راست نشانی از پناه خواستن و نوعی تضرع و زاری به شمار می رود که در عرف آن زمان مرسوم بوده است .
3⃣مراد از کلمه « آمن » در جمله « آمن سخطه عند کل شر» ایمنی جستن است نه ایمن بودن به این معنا که خدایا از هر شری از خشمت ایمنی می جویم ( با توبه و استغفار کردن) زیرا یکی از معانی ماده « امن» همین ایمنی جستن می باشد.
📚معجم الوسیط ، ماده امن
🔷ایت الله مکارم نیز این فراز دعا را به « ایمنی جستن از خشم خداوند» ترجمه می کند.
📚مفاتیح نوین ص633
4⃣اگر در سند دعای مذکور نیز خدشه ای باشد به حسب اخبار « من بلغ »و این که در مستحبات و سنن سند معتبر شرط نمی باشد می توان خدشه و اشکال را بر طرف کرد .
📚وسائل الشیعه ج1 ص80 باب18
❗️اگر چه ما در گذشته ثابت کرده ایم که تمام روایات مذکور در کتب معتبر حدیثی ما مورد استناد و قابل قبول است جز آن موارد قلیلی که خلاف قرآن و سنت و عقل قطعی می باشد زیرا روایات ما محفوف به قرائن متعدده بر صحت می باشد که ضعف سند را جبران می کند و دعای مذکور نیز از این قاعده خارج نیست .
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🤔پرسش
❓این روزها برای اعتکاف ماه رجب ثبت نام صورت می گیرد .یکی می گفت تو اسلام تنها اعتکاف در ماه رمضان آمده و در ماه های دیگر مشروعیتش ثابت نیست و خداوند ثواب نمی دهد❕❕
💠پاسخ💠
🔶اعتکاف در اصل به معنای محبوس ماندن و مدتی طولانی در کنار چیزی بودن است و در اصطلاح شرع به معنای توقف در مساجد برای عبادت می باشد که حد اقل آن سه روز است و شرط آن روزه داشتن و ترک بعضی دیگر از لذائذ است .
📚تفسیر نمونه ج1 ص653
🔶فلسفه و حکمت اعتکاف را می توان در ایجاد زمینه مناسب برای اندیشه و تفکر و فراهم آمدن زمینه توبه و بازگشت و فرصت نیایش و تلاوت قرآن و خواندن نماز بیان کرد.
❕اعتکاف یک برنامه خود سازی مهم است که انسان را در مدت چند روز به کلی از مظاهر مادی جدا می سازد و در یک عالم روحانی و معنوی غرق می کند و او را به نگریستن مجدد به برنامه های اخلاقی و توبه از گناه و محاسبه و مراقبه وا می دارد و در مجموع یک تولد ثانویه محسوب می شود.
📚استفتاءات جدید ، ج2 ص157
💠استحباب اعتکاف در ماه مبارک رمضان امری ثابت است .
🔶امام صادق علیه السلام فرمود:
« رسول خدا ده روز آخر ماه رمضان را در مسجد معتکف می شد»
📚الکافی ج2 ص184
🔷پیامبر گرامی فرمود:
« اعتکاف ده روز آخر رمضان برابری می کند با دو حج و عمره »
📚الفقیه ج2 ص188
🔷امام صادق فرمود:
« تنها اعتکاف در ده روز آخر رمضان ثواب کامل و تمام را دارد»« لا اعتکاف الا فی العشر الاواخر من شهر رمضان»
📚تهذیب الاحکام ج4 ص291
🔶اما از برخی روایات دیگر نیز استفاده می شود اعتکاف اختصاص به ماه رمضان ندارد و در تمام ماه های حرام از جمله رجب استحباب دارد.
❕امام صادق علیه السلام فرمود:
« هر کس حاجت برادر مومن خود را بر آورده کند ...خداوند به او پاداش دو ماه روزه داری در ماه های حرام و دو ماه اعتکاف در ماه های حرام را می دهد ...»
📚الکافی ج2 ص195
🔷علامه مجلسی می نویسد:
« از این حدیث استحباب اعتکاف در ماه های حرام استفاده می شود و این که انجام اعتکاف اختصاص به ماه رمضان ندارد»
📚بحار الانوار ج71 ص328
❕از سوی دیگر روزه روزهای 13 و 14 و 15 در هر ماه که به عنوان ایام البیض شناخته می شود استحباب دارد.
📚وسائل الشیعه ج10 ص436 باب12
❗️و روزه داری در ماه رجب نیز بسیار ارزش و ثواب دارد و سبب آمرزش تمام گناهان می شود .
📚بحار الانوار ج94 ص26 باب55
🗯از آنجایی که شرط اعتکاف سه روز روزه داری است و روزه روزهای ایام البیض در هر ماه خصوصا در ماه رجب استحباب بالخصوص دارد و انجام اعتکاف نیز در ماه های حرام خصوصا ماه رجب توصیه شده است لذا می بینیم امروزه اعتکاف در ماه رجب روزهای 13 و 14 و15 آن مرسوم شده است.
❕اگر چه افضل و بهتر از دست ندادن اعتکاف در ده روز آخر ماه رمضان است.
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁