#ماه_رجب
🔴 فضیلت احیاء گرفتن در شب اول #ماه_رجب
▪️حضرت امام جعفرصادق " سلام الله علیه " فرمود:
حضرت اميرالمؤمنين عليهم السلام دوست داشتند كه فارغ سازد خود را چهار شب در تمام سال يعني اِحيا بدارد آن شبها را به عبادت و آن چهار شب: شب اوّل رجب و شب نيمه شعبان و شب عيد فطر و شب عيد قربان بود. شگفت انگيز بود كه در اين شبها بيكار بماند1 (و عبادت نكند)
▪️سيد بن طاوس رضوان الله عليه در اقبال در توضيح احياي شب هاي توصيه شده مي فرمايد: «مراد از احياي شب هاآن است که تمامي حرکات و سکنات و خواسته ها و ناخوشاينديهايت در اين شبهاي فرخنده با نيت وعبادت خالص براي درگاه مقدس و بلند الهي ، انجام شود. همانگونه که اگر در حضور بزرگ ترين پادشاه هستي حضور بيابي، در همه ي احوال خود اعم از ايستادن و نشستن و خوردن و آشاميدن و خواستن و دوست داشتن، به خشنودي اوميل و رغبت نشان مي دهي، خداوند نيز از تو به چيزي که توان آن را نداري مکلف نساخته است، بلکه از تو به انجام آن چه در برابر پادشاهاني که مملوک او و از نيازمندترين نيازمندان به او هستند، به جا آورده مي شود، راضي است و اگر خواب بر تو غلبه کرد، خواب تو همانند انسان هاي مودب در پيشگاه پروردگار جهانيان باشد ، آنان که نيتشان از خواب، نيرو گرفتن بر انجام طاعت و کوشش بيشتر است»
📚اقبال الاعمال ج۲ ص۶۳۴
🔰 @p_eteghadi 🔰
#ماه_رجب
🔻فضیلت عجیب روزه ماه مبارک رجب .
از ثوبان غلام پیامبر(صلوات الله علیه و آله ) نقل شده که گفت :
ما جمعی در خدمت پیامبر(صلوات الله علیه و آله) بجایی می رفتیم عبورمان به گورستانی افتاد، حضرت اندکی در میان قبرها بایستاد و سپس به راه افتاد. من عرض کردم توقف شما در قبرستان به چه خاطر بود؟
حضرت سخت گریه کرد و ما نیز محزون و گریه کردیم، سپس فرمود:
ای ثوبان اینان در قبرهایشان معذّبند آنچنان که من ناله آنها را شنیدم و دلم به حالشان به رحم آمد و از خدا خواستم عذابشان را تخفیف دهد و خداوند اجابت فرمود و اگر اینها در ماه رجب روزه گرفته بودند، در قبرهایشان عذاب نمی شدند.
عرض کردم: یا رسول اللّه روزه و عبادت در ماه رجب از عذاب قبر ایمنی می دهد؟
فرمود: آری سوگند به آنکه مرا به حق فرستاد هر مرد و زن مسلمانی که یک روز از رجب را روزه بدارد و یک شب آن را به عبادت برخیزد و جز رضای خدا نظری نداشته باشد عبادت هزار سال در نامه عملش ثبت گردد که روزهایش را روزه و شبهایش را به عبادت گذرانده باشد و...
📚بحارالانوار، ج 49، ص 39.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🟨🟥🟨🟥🟨🟥🟨🟥🟨🟥🟨🟥🟨
❤️💚بهترین عمل برای ورود به ماه رجب⬇️
🟪برای ورود به ماهرجب غسل توبه و خواندن نماز توبه را توصیه کردند. بدینصورت که؛ ابتدا غسل(به نیت توبه و شب اول ماه رجب) کنید.
بعد وضو بگیرید ، دو نماز دو رکعتی مثل نماز صبح بخوانید و درهر رکعت بعد از حمد سه بار سوره توحید، یک بار سوره فلق و یک بار سوره ناس را بخوانید.
بعد از نماز 70 مرتبه استغفار کنید. سپس بگویید: «لا حَولَ وَ لا قُوَّهَ إلّا بِالله العَلِیِّ العَظیمِ» در انتها بگویید: «یا عَزیزُ یا غَفّارُ إغفِر لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمیعِ المؤمِنینَ وَ المُؤمِناتِ فَإنَّهُ لا یَغفِرُ الذُّنوبَ إلّا أنتَ» ان شاء الله که با طهارت و آمرزیده شدن گناهان وارد این ماه خیر و برکت شوید.☺️🤲
🔶ماه رجب ماه استغفار، و چنگ زدن به این ریسمان الهی...
🟪اعمال ماه رجب⬇️
💠صد مرتبه استغفار با ذکر «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِى لا إِلَهَ إِلا هُوَ وَحْدَهُ لا شَرِیکَ لَهُ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ»
🍀 هزار مرتبه «لا إِلَهَ إِلا اللهُ»و «أَسْتَغْفِرُ اللهَ ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ مِنْ جَمِیعِ الذُّنُوبِ وَ الْآثَامِ» در کل ماه رجب.
🌸70 مرتبه «أَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ» در صبح و شب تأکید شده.
🍀333 مرتبه در روز سوره توحید.
🟪اعمال شب اول ماه رجب⬇️
زیارت امام حسین (ع) و نیز دو رکعت نماز بعد از نمار عشاء بدین صورت که: در رکعت اول حمد و ألم نشرح یک مرتبه و توحید سه مرتبه، در رکعت دوم حمد و ألم نشرح و توحید و معوذتین (فلق و ناس) هرکدام یک مرتبه خوانده شود. پس از سلام، سى مرتبه لا إِلَهَ إِلا اللهُ گفته و سى مرتبه صلوات بفرستد تا حق تعالى گناهان او را بیامرزد.🤲
🟪اعمال روز اول رجب⬇️
روزه، غسل و زیارت امام حسین (ع):چنانچه در روایات، زیارت امام حسین(ع) در روز اول ماه رجب موجب آمرزش گناهان معرفی شده است. (کسی که توانایی و امکان زیارت مرقد شریف حضرت را ندارد؛ هر جایی که هست دست بر سینه بگذارد و سه مرتیه بگوید: صلی الله علیک یا اباعبدالله. تا انشاء الله در زمره زائران حضرتش قرار گیرد.)
🟪ایام البیض؛ روزهای 13 و 14 و 15⬇️
این سه روز ایام اعتکاف است که روزه آن ها بسیار تأکید شده. و برای روز 15 که روز آخر اعتکاف میباشد، عملی به نام «ام داوود» که فضیلت بسیار زیادی دارد، بیان شده است. عمل امّ داوود را همه میتوانند انجام دهند و لازم نیست معتکف باشند.شرط این عمل روزه ی سه روز 13 و 14 و 15 ماه رجب و اعمالی که برای روز 15 رجب است که در مفاتیح آمده. کسانی که توانایی گرفتن روزه را ندارند می توانند از تسبیحات جایگزین روزه در ماه رجب بهره برده و آنها را به نیت روزه بگویند و اعمال روز 15 را انجام دهند. این تسبیحات عبارت است از گفتن روزی صد مرتبه ذکر«سُبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِیلِ سُبْحَانَ مَنْ لا یَنْبَغِی التَّسْبِیحُ إِلا لَهُ سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَکْرَمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ»
🟪روز مبعث⬇️
🌹روز بیستوهفتم ماه رجب
یکی از بزرگترین اعیاد اسلامی بوده بهطوری که در این روز رسول خدا(ص) به پیامبری مبعوث و وحی بر آن حضرت نازل شد. مبعث یکی از چهار روزى است که در طول سال براى روزه گرفتن امتیاز ویژه و ثوابى برابر با روزه ی هفتاد سال دارد.بنابراین کسانی که توانایی روزهگرفتن را دارند می توانند از این عمل بهره ببرند.
به امید آنکه انشاء الله در پرتو این ماه پر خیر و برکت آمادگی لازم برای ورود به ماه مبارک رمضان را کسب کنیم.🤲☺️🌹
•┈┈••✾»☘️❤️❤️☘️«✾••┈┈•
أللَّھُمَ؏َـجِّلْ لِوَلیِڪَ ألْفَرَج...
𖣘ᬷ࿐ྀུ🌼≽⊰❃،࿐
•┈┈••✾»☘️❤️❤️☘️«✾••┈┈•
✅نشر این پیام صدقه جاریه است.
🌸ثوابش : به نیابت از جمیع شهدای اسلام، هدیه به مادرسادات و مادر امام زمان، به نیت تعجیل در فرج آقاجانمون، صاحب العصر و الزمان🤲
🔰 @p_eteghadi 🔰
هدایت شده از 💛 مهاجر 💛
rajab 1444 Final.pdf
328.6K
✅جدول #مراقبه ماه رجب برای رجبیون
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ مناظره زیبای هشام بن حکم با عالم سنی جهت اثبات امامت
🔰 روزی «هشام بن حکم» از یاران خاص امام صادق(علیهالسلام) خدمت حضرت رسید، حضرت از او درباره مناظرهاش با «عمر بن عبید» عالم بزرگ اهل سنت در آن زمان، سوال کرد، هشام در پاسخ گفت: داستان «عمرو بن عبيد» و سخنرانی او در مسجد بصره را بارها شنیده بودم، براى ملاقات و مناظره با او حركت کردم. روز جمعه بود که به مسجد بصره رسیدم، ديدم بسیاری از مردم به دور او حلقه زدهاند و «عمرو بن عبيد» در میان آنان مشغول سخن گفتن است.
✅ جلو رفته و گفتم: اى مرد دانشمند، اجازه مىدهى سوالى بپرسم؟ گفت: آری؛ گفتم آيا چشم دارى؟ گفت: اى فرزند اين چه سوالى است؟ تو که مىبينى من چشم دارم، گفتم: سوال من اینگونه است، گفت: سوال كن، اگر چه سوال تو احمقانه است؛ گفتم: با چشمت چه مىكنى؟ گفت با آن رنگها و اشخاص را مىبينم.
🔶 گفتم: آيا بينى دارى؟ گفت: بلى، گفتم: با بينىات چه مىكنى؟ گفت: بوها را استشمام میكنم.
گفتم آيا دهان دارى؟ گفت: بلى، گفتم: با دهانت چه مىكنى؟ گفت: طعم و مزه غذاها را مىچشم.
گفتم: آيا گوش دارى؟ گفت: بلى، با آن صداها را مىشنوم.
گفتم: آيا قوه ادراك و مغز مفكر دارى؟ گفت: بلى، گفتم: با آن چه مىكنى؟ گفت: با آن، هر چه را كه از راه حواس درک کنم، صحیح را از نادرست آن تشخیص مىدهم.
❇️ گفتم: آيا اين حواس و اعضا بىنياز از مغز و عقل نيستند؟ گفت: نه؛ گفتم: چگونه؟ گفت: اى فرزند، اين جوارح و حواس چون چيزى را ببينند يا بو كنند يا بچشند يا بشنوند و شك کنند که آیا واقعیت دارد یا خیر، اینجاست به عقل و قوه مفکره نیاز پیدا میکنند و عقل است كه صحيح را تشخيص مىدهد و بر آن تكيه مىكند و مشكوك را باطل نموده طرد مىکند.
🔺 به او گفتم: بنابراين خداوند، قلب و مغز را براى رفع اشتباه حواس آفريده است؟ گفت: آرى؛ گفتم: اى «ابا مروان»(کنیه عمرو بود) خداوند تبارك و تعالى جوارح و حواس انسان را مهمل نگذاشته است و براى آنان امامى قرار داده، چگونه ممکن است اين خلق را در حيرت و ضلالت باقى گذارده، تمامى افراد انسان را در شك و اختلاف نگاه داشته و براى آنان امامى كه رافع شبهه و شك آنان باشد و آنان را از حيرت و سرگردانى خارج كند، معيّن نکرده باشد؟
✳️ در این هنگام عمر بن عبيد گفت: تو هشام بن حكم هستى؟ گفتم: نه، گفت: آيا از همنشينان او هستى؟ گفتم: نه، گفت: پس از كجا آمدهاى و اهل كجا هستى؟ گفتم: من اهل كوفه هستم؛ گفت: پس يقينا «هشام» هستى، سپس برخاست و منرا در آغوش خود گرفت و بر جاى خود نشانيد.
💠 در این هنگام هشام گفت: امام صادق(عليهالسلام) از بيان اين مناظره من بسيار خشنود شده و خنديدند و گفتند: «اى هشام، چه كسى به تو یاد داده اينطور مناظره کنى؟» عرض كردم: اينطريق را از وجود مبارك شما ياد گرفته ام.
_____________
🔰 @p_eteghadi 🔰
15.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 #کلیپ_اعتقادی
⁉️ چرا به حضرت علی علیهالسلام وحی نازل نمیشد؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
19.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سوال
❓اینکه گفته میشه پرچمهای قبل از ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف باطل هستند یعنی چه؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
⁉️ آیا دعا با اراده و خواست خداوند تنافی دارد؟
🔰 پاسخ
🔸 دعا یکی از علل موجود شدن پدیدههاست و منافاتی با اراده الهی ندارد.
🔹 برای تحقق قطعی یک پدیده در عالم، چندین عامل دست به دست هم داده و آن را به وجود می آورند. به عنوان مثال برای به دست آوردن میوه، در طول اراده الهی، نیاز به بذر و خاک و آب و کشاورز و ابزار کشاورزی و آفتاب و ...می باشد.
🔸 دعا به عنوان یکی از اجزاء نظام هستی و یکی از علل موجود شدن پدیده ها در این نظام هستی، دارای اهمیت است. یعنی اینگونه نیست که خداوند متعال از همان اول، تحقق یا عدم تحقق تمام پدیده ها را اراده کرده باشد و انسان هیچ نقشی در به وجود آمدن آن نداشته باشد.
🔹 در مثال قبل، شاید در قضا و قدر الهی، وجود یک طوفان سهمگین، مانع از به ثمر رسیدن میوه شود که این مانع، با دعا کردن برطرف می شود؛ یعنی خداوند اراده کرده است که اگر کشاورز دعا کرد، میوه به دست آورد و اگر دعا نکرد، چون یکی از عوامل تحقق میوه (دعا) وجود ندارد، محصولی به دست نیاید.
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📀 #پادکست
💢 آیا دین جنگ راه میاندازد؟!
🎙 حجت الاسلام استاد پناهیان
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌿فرا رسیدن ماه رجب مبارک 🌿
💠 اعمال شب و روز اول ماه رجب
🔻اعمال شب اول ماه رجب
🔸هنگام دیدن هلال ماه بگوید:
" اَللَّهُمَّ أَهِلَّهُ عَلَینَا بِالْأَمْنِ وَ الْإِیمَانِ وَ السَّلامَةِ وَ الْإِسْلامِ رَبِّی وَ رَبُّک اللهُ عَزَّ وَ جَلَّ."
🔸غسل کردن
🔸زیارت امام حسین(ع)
🔸بعد از نماز مغرب بیست رکعت، یعنی ۱۰ تا دو رکعتی نماز گزارده شود.
🔸بعد از نماز عشاء دو رکعت نماز گزارده شود: در رکعت اول حمد و ألم نشرح یک مرتبه و توحید سه مرتبه و در رکعت دوم حمد و ألم نشرح و توحید و معوذتین خوانده شود و پس از سلام، سی مرتبه لا إِلَهَ إِلا اللهُ بگوید و سی مرتبه صلوات بفرستد.
🔻اعمال روز اول ماه رجب
🔸روزه گرفتن
🔸غسل کردن
🔸زیارت امام حسین(ع)
#التماس _دعا
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
❓آیا انسان در برزخ و آخرت نیز رشد و تکامل دارد یا تکامل انسان فقط مخصوص به عالم دنیاست؟
🔰 پاسخ
🔹 حرکت تکاملی انسان، در هر سه مرحله دنیا، برزخ و آخرت ادامه دارد.
🔸 انسان در دنیا هم تکامل جسمی دارد هم تکامل روحی؛ تکاملی روح به واسطه اعمال رقم میخورد. انسان با هر عمل خیری که در دنیا انجام میدهد، یک حرکت تکاملی انجام داده و گام به گام به سمت کمال خود پیش میرود.
🔹 در برزخ نیز تکامل روح از راههای مختلفی ادامه پیدا میکند؛ از جمله به واسطه باقیات الصالحاتی که شخص در دنیا انجام داده است مانند صدقه جاریه، فرزند صالح و ...
🔸 در قیامت نیز امکان تکامل انسان وجود دارد؛ یکی از مواردی که انسان به وسیله آن در آخرت رشد پیدا میکند شفاعت است. شفاعت پیامبر و اهل بیت (علیهمالسلام) سبب رشد روحی و معنوی مومنان در آخرت میشود.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌺 ولادت با سعادت حضرت امام محمد باقر علیهالسلام و حلول ماه رجب مبارک باد!
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔹ائمه ما هم در معارف و علوم عقلیه، و هم در امور شرعیه و تکلیفیه، مرجعند...
🔹این دو که سهل است، ائمه، غیر اینها را هم دارند:
☘️ توسلات، تحصنات، تحفظات؛
🌸 از اینها راه مناجات با خدا، راه عبودیت خدا و اعمال را [میتوانیم یاد بگیریم]،
🔹بلکه میتوانیم به تبعیت اینها، اوقات ما در طاعت خدا، [چنان] مستغرق بشود [که] هرچه بکنیم از طاعت خارج نشویم.
📚 بهسوی محبوب، ص١١٨
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
💠 شیرینتر از عسل!
※ فضائل #ماه_رجب
▫️ ماه خودسازی، عبودیت و معرفت. ماهی که با ندای «این الرجبیون» شناخته و با اعمال عبادی و نجواهای معرفتیاش تزئینی ملکوتی میگیرد.
🔅#پیامبر_اکرم_(ص) :
ماه رجب ماه بزرگ خدا است و ماهى در حرمت و فضیلت به آن نمىرسد ... و رجب ماه خدا است و شعبان ماه من است و ماه رمضان ماه امت من است كسى كه یك روز از ماه رجب را روزه بگیرد، موجب خشنودى خدای بزرگ میگردد و غضب الهى از او دور میگردد و درى از درهاى جهنم بر روى او بسته گردد.
🔅#امام_کاظم_علیه_السلام :
هر كس یك روز از ماه رجب را روزه بگیرد، آتش جهنم یك سال، از او دور شود و هر كس سه روز از آن را روزه بگیرد بهشت بر او واجب میگردد.
و نیز فرمود: رجب نام نهرى است در بهشت که از شیر سفیدتر و از عسل شیرینتر است. هر كس یك روز از رجب را روزه بگیرد البته از آن نهر بیاشامد.
👇👇
🔅از #امام_صادق_علیه_السلام روایت است كه حضرت رسول اکرم(ص) فرمود:
ماه رجب ماه استغفار امت من است پس در این ماه بسیار طلب آمرزش كنید كه خدا آمرزنده و مهربان است و رجب را "أصب" گویند زیرا كه رحمت خدا در این ماه بر امت من بسیار ریخته مىشود پس بسیار بگوئید:«أَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ».
🔸روزه ماه رجب فضیلت بسیار دارد و روایت شده كه اگر شخصی قادر بر آن نباشد هر روز صد مرتبه این تسبیحات را بخواند تا ثواب روزه آن را دریابد:
▫️ سبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِیلِ سُبْحَانَ مَنْ لا یَنْبَغِى التَّسْبِیحُ إِلا لَهُ سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَكْرَمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ .
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢ماه رجب💢
امام صادق فرمودهاند: در بهشت جويى است كه نامش رجب و آب آن سپيدتر و شفافتر از برف و يخ و شيرينتر از عسل است. هر كس يك روز از رجب روزه بگيرد، خداوند از آب آن جوى به او مىآشاماند. همان حضرت فرموده است، روز رستاخيز سروشى از درون عرش ندا مىدهد
رجبىها كجايند؟ گروهى برمىخيزند كه چهرهشان براى مردم محشر مىدرخشد، بر سرشان تاج پادشاهى آكنده از مرواريد و ياقوت است. همراه هر يك از ايشان هزار فرشته از سوى راست و هزار فرشته از سوى چپ ايستادهاند و به او مىگويند اى بنده خدا! كرامت خداى بر تو گوارا باد! از عرش هم ندا مىآيد كه اى بندگان و كنيزكان من! سوگند به عزت و جلال خودم جايگاه شما را گرامى و عطاى شما را جزيل قرار مىدهم و غرفههايى از بهشت به شما ارزانى مىدارم كه از زير آن جوىها جارى است و جاودانه در آن خواهيد بود و پاداش عملكنندگان چه نيكوست، شما براى من در ماهى روزه مستحبى گرفتيد كه حرمت آن ماه را بزرگ و حق آن را واجب كردهام. اى فرشتگان من! اى بندگان و كنيزكان مرا به بهشت درآوريد.
امام صادق اضافه فرموده است كه اين پاداش كسى است كه چيزى از ماه رجب را روزه بگيرد، هر چند يك روز از دهه اول يا دوم يا آخر آن باشد.
فضائل الأشهر الثلاثة ؛ ؛ ص31
🔰 @p_eteghadi 🔰
معرفی کتاب الصوم و الاعتکاف اثر ارزشمند آیت الله العظمی جوادی آملی:
کتاب دو جلدی الصوم و الاعتكاف از دیگر تقریرات درس فقه مرحوم آیتالله سید محمد یزدی است که به بررسی مسائل فقهی روزه و اعتکاف میپردازد. جلد اول از آغاز کتاب صوم تا پایان فصل مربوط به افرادی است که روزه آنها صحیح (من یصح منه الصوم) است و جلد دوم از بحث اقسام روزه تا پایان مباحث روزه و تمام کتاب اعتکاف را در بر دارد. تاریخ آغاز کتاب الصوم مشخص نیست اما تاریخ آغاز بحث اعتکاف ۲۴ رجب ۱۳۷۹ قمری بوده است. نکتۀ دیگر اینکه چند فرع آخر کتاب اعتکاف در تقریر شرح نشده است و این کتاب در سال ۱۳۹۷ (۱۴۳۹ ق) برای اولین بار توسط دار الاسراء منتشر شده است.
#آثار_فقهی
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال:
❓درباره صفات ثبوتیه و سلبیه خداوند متعال توضیح دهید؟
📌 صفات الهی در کتب کلامی به دو دسته کلی تقسیم میشوند:
1️⃣ صفات ثبوتیه یعنی: صفاتی که از وجود ناشی شده و کمال محسوب میشوند و باید آن اوصاف در خداوند متعال وجود داشته باشد مثل علم، قدرت، حیات؛
2️⃣ صفات سلییه نیز یعنی: صفاتی که از نقص و نیاز بر میآیند و از خداوند متعال سلب میشوند مثل جسم داشتن، خوابیدن، خوردن و... .
🔰 شیعه معتقد است: خداوند سبحان چون واجب الوجود است و قائم به نفس، نباید هیچ نیازی به کسی یا چیزی داشته باشد. چرا که اگر به کسی نیاز داشته باشد، نمیتواند واجب باشد؛ واجب یعنی موجودی که تنها به خود متکی است و به دیگری هیچ نیازی ندارد. حال با توجه به این استدلال باید گفت: خداوند متعال باید جمیع صفات کمالیه را داشته باشد، یعنی هر صفتی که انسان تشخیص میدهد که خوب است و کمال محسوب میشود، باید در خداوند متعال وجود داشته باشد؛ چرا که اگر موجود نباشد نقص لازم میآید، و هر گاه نقصی وجود داشته باشد، قطعا شخص دیگری باید باشد که آن نیاز و نقص را برطرف کند؛ مثلا اگر واجب علم نداشته باشد، جاهل بوده و به شخص دیگری نیاز دارد که به او تعلیم دهد، پس با واجب بودن سازگاری ندارد.
💢 در نتیجه: واجب متعال چون واجبالوجود است و بینیاز، باید تمام صفات کمالیه را داشته باشد.
👈 همچنین هیچ صفت سلبی نباید در خداوند متعال باشد؛ چون وجود آن صفت نقص است و با واجب بودن سازگاری ندارد، مثلا اگر خداوند سبحان نیاز به خوراک داشته باشد، باید خوراکی قبل از او بوده باشد تا واجب با خوردنش ادامه حیات دهد، در حالیکه او خالق همه چیز است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
19.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سوال
⁉️ چرا بعضی می گویند تشکیل حکومت اسلامی قبل از ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف باطل است؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ اندیشه شیعی انقلاب
🔸در انقلاب اسلامی ایران به اعتراف اندیشمندان چیزی وجود دارد که سایر ادیان و ممالک فاقد آن هستند؛ به عبارتی شیعه دارای اندیشه منحصر به فردی است که در سایه انقلاب اسلامی این اندیشه در جهان انعکاس پیدا کرده است.
🔸«میشل فوکو» فیلسوف و جامعهشناس فرانسوی مینویسد: «برای مردمی که روی این خاک (ایران) زندگی میکنند، جستوجوی چیزی که ما غربیها آن را (معنویت سیاسی) پس از رسانس و بحران زندگی مسیحیت از دست دادهایم، چه معنا دارد؟ هم اکنون صدای خنده فرانسویها را میشنوم؛ اما من میدانم که اشتباه میکنند». فوکو در ادامه میگوید: «هیچ عبارتی برای ایرانیان، خندهآورتر، ابلهانهتر، خشکتر و غریبتر از عبارت (دین افیون تودههاست) وجود ندارد. تشیع، پیروان خود را به نوعی بیقراری مسلح میکند و در ایشان شوری میدهد که هم سیاست است و هم دین. تشیع، همراه با احساس و عشق است؛ اما این احساس با تعقل و عقلانیت که در مکتب تشیع بسیار مهم است، جهت مییابد».
🔰 @p_eteghadi 🔰
اگر خدا رابرای ترس از جهنم عبادت کنیم در آخرت فایده ای نیز برای ما دارد؟.mp3
467.7K
⭕️ سوال
⁉️ اگر خدا رابرای ترس از جهنم عبادت کنیم در آخرت فایده ای نیز برای ما دارد؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎧 #پادکست
💢 چرا بچهها منحرف میشوند؟
🎙 حجتالاسلام استاد عالی
🔰 @p_eteghadi 🔰
آخر الزمان هست و شرایط سخت است آیا در این زمان امکان دارد علما هم گمراه بشوند؟ چه کنیم که ما گمراه نشویم؟.mp3
12.03M
⭕️ سوال
❓آخر الزمان هست و شرایط سخت است آیا در این زمان امکان دارد علما هم گمراه بشوند؟ چه کنیم که ما گمراه نشویم؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 #ويژ_ماه_رجب
🔷 ماه رجب در کلام امام خمینی رحمهالله
❗️ بهترین اوقات خودسازی در این سه ماه است
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 #حدیث_روز
🔸امام کاظم علیه السلام: رَجَبٌ شَهرٌ عَظيمٌ يُضاعِفُ اللّهُ فيهِ الحَسَناتِ ويَمحُو فيهِ السَّيِّئاتِ، مَن صامَ يَوماً مِن رَجَبٍ تَباعَدَت عَنهُ النّارُ مَسيرَةَ سَنَةٍ، ومَن صامَ ثَلاثَةَ أَيّامٍ وَجَبَت لَهُ الجَنَّةُ.
🔹رجب، ماه بزرگی است که خداوند، [پاداش] نیکیها را در آن، دو چندان و زشتیها را در آن، محو میکند. هر کس یک روز از رجب را روزه بگیرد، آتش [دوزخ] به فاصلۀ یک سال راه از او دور میشود و هر کس سه روز را روزه بگیرد، بهشت برایش واجب میشود.
📚كتاب من لا يحضره الفقيه: ج ٢ ص ٩٢ ح ١٨٢٢
🔰 @p_eteghadi 🔰
نقدی بر مولوی عبدالحمید در مورد سن حاکم !!!!
▫️کانال رسمی مولوی عبدالحمید تیتر زده است که مولوی عبدالحمید گفته است که افراد هشتاد و نود ساله نمی توانند برای جوانان تصمیم گیری کنند !!!!
❗️ ظاهرا جناب عبدالحمید می خواهد یکی از شرایط حاکم را سن و جوانی حاکم بیان کند , در حالی که این سخن بر خلاف اعتقاد صریح اهلسنت است و متاسفانه مولوی عبدالحمید در این موضوع نیز با اعتقاد اهلسنت مخالفت کرده است و مذهب جدیدی عرضه کرده است !!!!
👌علمای اهلسنت معتقدند که یکی از شرایط حاکم اسلامی , مسن بودن او است و حاکمی که مسن و پیر باشد به حکومت سزاوارتر است , چنان که برخی می نویسند :
" يك اشكالى كه بر خلافت امير المؤمنين عليه السّلام داشتند جوانى او بود. مىگفتند: على جوان است. ابو عبيده جرّاح در مسجد كه على را براى بيعت برده بودند به او گفت:
يابن عمّ، إنّك حديث السّنّ و هؤلاء مشيخة قومك، ليس لك مثل تجربتهم و معرفتهم بالامور، و لا أرى أبابكر إلّا أقوى على هذا الأمر منك و أشدّ احتمالا و اضطلاعا به، فسلّم لأبى بكر هذا الأمر! فإنّك إن تعش و يطل بك بقاء فأنت لهذا الأمر خليق و به حقيق فى فضلك و دينك و علمك و فهمك و سابقتك و نسبك و صهرك! «اى پسر عمو! تو جوانى و سنّت كم است، و اين جماعت، شيوخ قوم تو هستند! تو همانند آنها تجربه و معرفت به امور را ندارى، و من به يقين مىدانم كه ابوبكر از تو بر اين امر قدرتش افزونتر است! و صبر و طاقتش در نهوض و قوّت در حمل اين بار بيشتر است! تو اين خلافت و امامت را به ابوبكر بسپار! پس اگر زنده ماندى و عمرت طولانى شد در آن صورت تو براى حكومت سزاوارى، و براى حمل اين بار، استوار و متين و نيرومند و قمين! به جهت فضل تو و دين تو و علم تو و فهم تو و سابقه تو و نسب تو و دامادى تو». "
📚الامامه و السیاسه ص 12
👌در اينجا مىبينيم كه با اين عبارات حساب شده، چگونه ابو عبيده جرّاح كه سوّمين نفرى است كه با ابوبكر بيعت كرده است و از كارگردانان سقيفه بوده و لحظهاى از طرفدارى شيخين دريغ نمىكرده است، علىّ بن ابيطالب را با وجود فضل و دين و علم و فهم و سابقه و نسب و دامادى كه بر شيخين برترى داشته است به گناه جوان بودن، از اقدام به امارت و در دست گرفتن امور مسلمين برحذر مىدارد و مىگويد: اندوهگين مباش كه در زمان پيرى اگر زنده باشى به خلافت خواهى رسيد! "
📚امام شناسی ج 8 ص 105
👌بر همین اساس ذهبی عالم نامی اهلسنت یکی از امتیازاتی که برای ابوبکر ذکر می کند که او را مستحق حکومت می کرد , مسن بودن و پیر بودن ابوبکر بیان می کند:
📚تاریخ الاسلام ذهبی , ج 2 ص 584 ( به نقل از کتاب سوالات ما , حسین تهرانی ص 19 و 42 )
👌همینطور قرآن تصریح می کند که ابراهیم علیه السلام در پیری صاحب فرزند شد و به مقام امامت و رهبری جامعه رسید : ( هود 72 _ بقره 124 )
❕یعقوبی مورخ بزرگ اهلسنت می نویسد که سن ابراهیم علیه السلام در وقتی که عهده دار امامت و رهبری جامعه بود و از دنیا رفت , صد و نود و پنج سال بوده است : " توفي إبراهيم، و كانت وفاته يوم الثلاثاء لعشر خلون من آب، و كانت حياته مائة و خمسا و تسعين سنة. "
📚تاریخ یعقوبی ج 1 ص 28
👌همینطور در روایات صحیح اهلسنت آمده است که افراد مسن و پیرتر باید عهده دار مقام امامت جمعه و جماعت شوند : "فَلْيَؤُمَّهُمْ أَكْبَرُهُمْ سِنًّا _ لْيَؤُمَّكُمَا أَكْبَرُكُمَا».
📚صحیح مسلم ج 1 ص 465 _ 466 _ سنن ابن ماجه ج 2 ص 218 _ سنن ابی داود ج 1 ص 280 _ مسند احمد ج 28 ص 320
👌خود جناب عبدالحمید هم که به عنوان سرپرست و رهبر دینی اهلسنت بلوچستان معرفی می شود از افراد مسن با ٧٦ سال سن می باشد !!!!
❕در قرآن نیز شرط عدم پیری برای حاکم جامعه بیان نشده است , آنچه ملاک است آن است که حاکم قدرت انجام دادن وظائفش را داشته باشد اگر چه سنش هم بالا رفته باشد , در صورتی که قدرت جسمانی لازم برای انجام وظائف را داشته باشد , باز هم حاکم مستحق حکومت است .
👌شروطی که در قرآن برای حاکم اسلامی بیان شده است , عبارتند از :
❕اجتناب از استبداد _ اجتناب از ظلم _ احسان _ اقامه نماز _ امانتداری _ ایمان _ پرداخت زکات _ تقوا _ توانایی جسمی _ توانایی علمی _ عبودیت _ عدالت _ عمل صالح _ قاطعیت _ مشورت ( آل عمران ١٥٩ _ یوسف ٧٨ _ ٧٩ _ ٥٦ _ مائده ٥٥ _ نساء ٥٨ _ یوسف ٥٤ _ ٥٥ _ نساء ١٤١ _ اعراف ١٢٨ _ بقره ٢٤٦ _ ٢٤٧ _ انبیاء ١٠٥ _ص ٢٦ _ نور ٥٥ _ آل عمران ١٥٩ )
📚فرهنگ قرآن ج 12 ص 92 ( شرایط حاکمان )
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 فیّاض
🔸 «دادِ او را قابلیت شرط نیست»؛ اگر این سخن مولوی خوب بررسی شود، می گوید كسی كه با خدا رابطه تنگاتنگ دارد نمی شود گفت او لیاقت ندارد، خب لیاقت را چه كسی میدهد؟ بیان نورانی امام سجاد در طلیعه دعای #ابو_حمزه_ثمالی این است که خدایا! آنها كه داشتند مگر چه كسی به آنها داد: «لاَ الَّذی اَحْسَنَ اسْتَغْنی عَنْ عَوْنِكَ وَرَحْمَتِكَ»؛ اگر بگویید آنها استعداد داشتند، خب چه كسی به آنها استعداد داد؟
دادِ او را قابلیت شرط نیست ٭٭٭ بلكه شرط قابلیت دادِ اوست
آن یكی جودش گدا آرد پدید ٭٭٭ وان دگر بخشد گدایان را مزید
🔸 #ماه_رجب، ماه درخواست ظرفیت است! درست است كه بعضی از كارهای بدی كه كردیم از ما ظرفیت را گرفته است; ولی ظرفیت دِه همچنان بخشنده است! اولاً از او ظرفیت طلب كنیم، استحقاق طلب كنیم، لیاقت طلب كنیم و ثانیاً از حضرتش مسئلت كنیم كه به این ظرفیت، پاسخ مثبت بدهد و مظروف را عطا كند.
دادِ او را قابلیت شرط نیست ٭٭٭ بلكه شرط قابلیت دادِ اوست
خدا دو كار میكند: اول #ظرف می دهد بعد #مظروف عطا می كند.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1393/02/11
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 تولّی و تبرّی
🔸 اسماعیل جُعفی به #امام_باقر_علیه_السلام عرض کرد: شخصی محبت امیرالمؤمنین (علیه السلام) را در دل دارد، لیکن از دشمن او تبرّی نمی جوید و می گوید: علی (علیه السلام) نزد من محبوب تر است. امام باقر (علیه السلام) فرمود: چنین کسی #پریشان_حال و آشفته خاطر است و دشمن محسوب می شود، پشت سر او نماز نگذار، او کرامت و ارزشی ندارد، مگر این که از او بترسی و مجبور به تقیه باشی؛ قلتُ لأبى جعفر علیه السلام: رجلٌ یحبّ أمیرالمؤمنین علیه السلام و لا یتبرّأ من عدوّه و یقول: هو أحبّ إلىّ ممّن خالفه فقال علیه السلام: «هذا مخلّطٌ و هو عدوٌّ فلا تصلّ خلفه و لا کرامة إلا أن تتّقیه».
کسی که به یکی از دو امر مهم، یعنی #تولی یا #تبری تمسّک می جوید و به دیگری بی اعتناست، همانند کسی است که اقرار به وجود خدا و یگانگی او داشته باشد اما به بت ها و آلهه های دروغین نیز بی میل نباشد یا همانند کسی است که به آیین بت پرستی کفر بورزد اما دل در گرو ایمان به خدا نداشته باشد.
🔸 #تولی_و_تبری، همانند ایمان به خدا و کفر به طاغوت #دو_بال_برای_سلوک به سوی کمال و تعالی و ترقی است که هیچ یک به تنهایی کفایت از دیگری نمی کند و با یکی از آن دو نمی توان صعود کرد. همانند دو چشم است که برای پیمودن راه حق و رسیدن به سرچشمه نور باز بودن و به کار گرفتن هر دوی آن لازم است.
شخصی به امیرمؤمنان (علیه السلام) گفت: من در کنار دوستی شما فلان کس را نام یکی از دشمنان آن حضرت را ذکر کرد نیز دوست دارم. آن حضرت در جواب گفت: اکنون تو اعور و یک چشم هستی که تنها فضایل ما را می نگری و به ما علاقه مندی. باید چشم دیگر تو باز باشد تا به وسیله آن رذایل دشمنان ما را نیز ببینی و به آنان بغض و کینه داشته باشی، لیکن این وضع دوام نمی یابد؛ زیرا حق و باطل و #نور_و_ظلمت_در_یکجا_نمی_گنجد. در آینده یا هر دو چشم خویش را از دست می دهی و کور می گردی یا چشم دیگرت بینا می شود و بغض و کینه دشمنان ما را نیز به دل خواهی گرفت.
#ولادت_امام_محمد_باقر_علیه_السلام
#آیت_الله_جوادی_آملی
#در_محضر_استاد
📚 ادب فنای مقربان، ج1، ص61.
🔰 @p_eteghadi 🔰