فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
•✿
🔸 چگونگی تشخیص تکراری بودن موضوع پایاننامه
#موضوع_یابی
#اطلاعات_پژوهش
#تکراری_نبودن_موضوع
@pajohesh_esfahan
⊰᯽⊱┈──❀ ⃟⃟ ❊╌──⊰᯽⊱
هدایت شده از مهارت پژوهشگری 👨💻
📙 ایام امتحانات هست و چند توصیهی مهم برای مطالعه
📘حداکثر زمانی که افراد می تونند فکر خودشون رو بر روی موضوعی متمرکز کنند بیش از ۳۰ دقیقه نیست، یعنی باید سعی بشه حدود ۳۰ دقیقه بر روی یک مطلب تمرکز کرد و یا مطالعه داشت و حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه استراحت نمود 👈 سپس مجددا با همین روال شروع به مطالعه کرد. پس برنامه ریزی لطفا 😉
📗 پیش از مطالعه، از صَرف غذاهای چرب و سنگین خودداری کنید و چند ساعت پس از صرف غذا مطالعه نمائید🤔 چون پس از صرف غذای سنگین، بیشترِ جریان خون، متوجه دستگاه گوارش می شه تا به هضم و جذب غذا کمک کنه و لذا خونرسانی به مغز کاهش پیدا می کنه و از قدرت تفکر و تمرکز کاسته میشه. پس خویشتنداری لطفا😳
📕 از مصرف دارو قبل و بعد از مطالعه خودداری فرمائید! پس تدبیر لطفا 😣
📒 همچنین غذاهای آردی مثل نان و شیرینی قدرت ادراک و تمرکز رو کم می کنه! نوشابه های گازدار هم همینطور هستند. پس دقت لطفا ☺️
📙 اگر یادداشت برداری کنید، ذهن شما، همزمان حفظ و بیاد سپاری مطالب رو هم انجام میده👌 پس یادداشت برداری لطفا😇
#پژوهش
#روش_مطالعه
#آداب_مطالعه_کتاب
@pajohesh_esfahan
┗━━❥📗📕❥••┈┈•━┛
➴زمان کند می گذره وقتی منتظری.
➴زمان تند میگذره وقتی دیرِت شده.
➴زمان کُشنده ست وقتی غمگینی.
➴زمان کوتاهه وقتی خیلی شادی.
➴زمان بی پایانه وقتی دردی داری.
➴زمان طولانی میگذره وقتی بی حوصله ای.
❁ توجه کن:
زمان با توجه به اتفاقات درون تو میگذره
نه عقربه های ساعت!
؛•❥ ولی... می خوام بهت بگم...
➴امام صادق علیه السلام در سخن زیبایی می فرمایند: ألمَغبونُ مَن غَبَنَ عُمْرهُ ساعةً بعدَ ساعَة!
➴زیانکار کسی هست که عمرش رو لحظه به لحظه بر باد میده!
🔖بحارالانوار، ج ٧٨، ص ١٥٢
➴پس اگه خوشحالی
➴اگه غمگین
➴اگه دردمندی
➴اگه منتظر
؛•❥ می دونی که این زمان ها، همه میگذره و میره! دیر یا زود! کُند یا تُند!
؛•❥ مهم این هست که تو بهترین استفاده رو از تک تک لحظاتِت داشته باشی، وگرنه زیانکار خواهی شد!
#حدیث_گرافی
@pajohesh_esfahan
••✦•┈┈┈••❅✾❅••┈┈┈•✦••
♧
🥏 و باز آمدیم سر بحث شیرین یادداشت علمی 😅
🖇 لازم هست خدمت تون بگم یکی از فواید یادداشت علمی این هست که اون ها در پاسخ به شبهات روز بسیار کاربردی هستند.
🖇 اگه کمی دقت کنید متوجه میشین که در موقعیت های بسیاری برای پاسخ به یک شبهه نمیشه مقالات و کتاب های مختلف رو مورد تشریح قرار داد؛ ولی در این مواقع بهترین گزینه؛ استفاده از مهارت یادداشت نویسی هست که به سرعت و به طور مختصر و مفید می تونیم پاسخ های خودمون رو به مخاطب ارائه بدیم. از سویی باید حواس مون باشه که سرعت عمل در عصر حاضر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هست و یادداشت علمی می تونه در این راستا به ما کمک کنه.
🖇با این حساب 👈 هر طلبه یا دانشجو یا معلم یا استادی، به نوبهی خودش می تونه با بکارگیری دانش و مهارتی که داره، یک رسانه برای کنشگری سریع و کاربردی در فضای مجازی و در مقابله با حربه های شوم دشمنان اسلام باشه.
🖇 البته یادداشت علمی یه کاربرد و فایدهی دیگه هم داره و اون اینکه می تونه ایجاد کنندهی زمینه، برای بازخوردگیری از سوی جوامع علمی باشه. 👌 به این معنی که با نگارش یک یادداشت علمی می تونیم نظرات له و علیه اندیشه ها و آرای دیگران رو در فضای علمی و آکادمیک یا حتی غیر علمی، منتشر کنیم.
📬 ادامه دارد...
#پژوهش
#اطلاعات_پژوهش
#یادداشت_علمی (3)
@pajohesh_esfahan
••✦•┈┈┈••❅❅••┈┈┈•✦••
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یه چی بگم؟؟ 🤷♂ 🙋♂
🔹 عوض اینکه مدام داخل این فضای مجازی بچرخید و آخرش هم هیچچچچ 😅، وارد سایت TinyWow بشید و ببینید چه قابلیت های خوبی داره! 👌😉
🔹 این سایت، یک ابزار آنلاین هست که از طریق آدرس اینترنتی
🌍 https://www.TinyWow.com
می تونید واردش بشین.
🔹 با استفاده از این وبسایت، میتونید بدون نیاز به نرمافزارهای مختلف، مجموعهای از کارها رو انجام دهید.
🔹 به عنوان مثال، میتونید فایلهای عکس رو به صورت آنلاین و رایگان تبدیل به PDF کنید، متنهای فارسی و انگلیسی رو پارافرایز کنید، چندین پاراگراف بر اساس عنوان مورد نظر ایجاد کنید و حتی یک مقاله کامل بنویسید.
🔹 همچنین، ابزارهای دیگری برای حل مشکلات مختلف شما در این وبسایت قرار داره.
🔹 از طریق ابزار تصاویر این وبسایت، میتونید روی تصاویر بنویسید، حتی اگر تصاویر به صورت PDF باشند.
🔹 همچنین، میتونید تبدیلهای مختلفی رو بر روی فایلهای PDF انجام بدید، مثل تقسیم کردن PDF، فشردهسازی PDF و حفاظت از PDF با رمز عبور.
🔹 ضمنا، با استفاده از ابزار تصاویر، میتونید تصاویر رو به همراه ویدیوها ترکیب کنید.
🔹طبق ویدئو بالا، استفاده از این وبسایت بسیار آسان هست. فقط کافیست ابتدا بخش موردنظر رو انتخاب کنید، سپس فایل خود رو آپلود کنید، بقیه کارها به عهده وبسایت خواهد بود.
#پژوهش
#نرم_افزار
#سایت_پژوهشی
❌ ممنون که کانال رو دنبال و مطالب رو با آدرس کانال منتشر می کنید .ヅ
★᭄ꦿ↬@𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏
🔖 تقویت حافظه با 8 تکنیک موثر
⏳ششمین تکنیک تقویت حافظه "سر واژه سازی" هست. 💯
🖇 یکی از ساده ترین روش های افزایش حافظه در فرآیندهای به خاطرسپاری؛ استفاده از حرف اول هر واژه و تبدیل اون به یک واژه مخفف (سر واژه سازی) هست.
🖇 این روش به ویژه برای مواردی که نیاز به حفظ یک سری از مراحل متوالی داره، بسیار بسیار موثر هست. مثلا «کاس شرمج» که ترتیب قرار گرفتن صفات (کیفیت، اندازه، سن، شکل، رنگ، ملیت و جنس) در زبان انگلیسی قبل از اسم رو به ما یادآوری می کنه.😉👌
🖇 همین طور کلمه به ظاهر بی معنای «قنز سانب» برای حفظ توالی رنگ های رنگین کمان (قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی، نیلی و بنفش) می تونه مورد استفاده قرار بگیره.
🖇 استفاده از تکنیک سر واژه سازی روش بسیار مناسبی برای یادگیری حفظیات بوده و به تقویت حافظه شما کمک شایانی می کنه.
💯 ادامه دارد...
#پژوهش
#روش_مطالعه
#تقویت_حافظه
@pajohesh_esfahan
◦•●◉✿⃟•✿༈࿐✿◉●•◦
؛━⊰♧°♧
⚛️ نکاتی مهم در ارتباط با استخراج مقاله از پایان نامه یا رساله (۸)
♻️ خاطر شریف تون باشه در سلسله پست های چگونگی استخراج مقاله از رساله یا پایان نامه، تک تک موارد رو بحث کردم و در 👈 این پست هم یک نمایی کلی از مباحث قبلی رو خدمتتون گفتم.
♻️ و حالا ادامه ی مرور گام هایی که در این پست گفته شد.
چهار 👈 روش انجام مقاله
🔻 آنچه در بخش متد و روش به صورت مفصل در پایان نامه یا رساله آمده، در مقاله باید خلاصه بشه و فقط بخشهای مهم در روش اجرای پژوهش ذکر بشه. این بخش نیز معمولا نیم یا حداکثر یک صفحه از مقاله رو در بر میگیره.
پنج 👈 بحث و نتیجه گیری مقاله
🔺قبلا گفتم که به کمک بخش نتایج در پایان نامه یا رساله میتونید به خوبی تشخیص بدید که چند مقاله میتوانید استخراج کنید. اگر یافتههای وسیع و مهمی دارید میشه از اونها در قالب دو یا چند مقاله استفاده کنید.
♻️ بنابراین هنگام استخراج مقاله، زیاد نگران متمرکز بودن بر سوال اصلی پایان نامه یا رساله نباشید، چرا که مقالهی شما باید بر روی یک موضوع خاص و جزئی تمرکز داشته باشه نه کل پایان نامه یا رساله! 😳👀
🔻مسئلهی دیگری که باید بهش توجه کنید این هست که: قسمت بحث و نتیجهگیری در مقاله، متمرکز تر و جزئی تر از پایان نامه یا رساله هست. 👈 در مقاله باید دربارهی هر نتیجه ای که ذکر می کنید بحث انجام دهید که این بحث می بایست با بخش مقدمهی مقاله نیز در ارتباط باشه. این ارتباط بدین معناست که در بحث و نتیجه گیری، از پژوهشها و مرور ادبیاتی که در بخش مقدمه انجام دادهاید باید به خوبی استفاده کنید.
🔺 این در حالیست که در قسمت بحث و نتیجه گیری پایان نامه یا رساله، شما تمامی یافته هاتون رو تبیین کرده و به بحث و نتیجهگیری میپردازید.
🔻و مطلب آخر اینکه: ❶ برای نوشتن نتایج تحقیق هنگام تبدیل پایان نامه یا رساله به مقاله؛ میتونید از فصل چهارم یا فصل یافتههای پژوهش، مطالبی که دقیقا مرتبط با موضوع مقاله هست رو خلاصه کنید. ❷ اگر جدول یا نموداری دارید، فقط جداولی که دقیقا مربوط به سوال پژوهشی مقاله هست رو کپی کنید و در مقاله بیاورید. که البته محتوای جداول باید خلاصه تر از رساله یا پایان نامه باشند و در توضیح جداول نیز از تکرار دادههایی که در جدول آورده شده کاملا اجتناب بشه. 👌
#مقاله_نویسی
#استخراج_مقاله
#آشنایی_با_ترفندهای_پژوهشگری
@pajohesh_esfahan
⊰᯽⊱┈──❀ ⃟⃟ ❊╌──⊰᯽⊱
🏴 وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها تسلیت باد.
■ شما پژوهشگران محترم می تونيد کتاب هایی درباره شخصیت و زندگانی حضرت ام البنین سلام الله علیها رو به صورت رایگان، از 👈 اینجا مطالعه نمایید.
#معرفی_کتاب
#منبع_شناسی
#پیشنهاد_مطالعه
@pajohesh_esfahan
╰┅──ˏˋ°•*⁀➷──┅╯
هدایت شده از مهارت پژوهشگری 👨💻
🔹به نظرم آشنایی با درخت حافظه یکی از مفیدترین پارامترها برای یک پژوهشگر باشه👌
🔸درخت حافظه از قویترین تکنیکهای یادداشتبرداری هست که در حفظ مفاهیم و به یادآوری سریع و انتقال اطلاعات از حافظه کوتاهمدت به بلندمدت، بسیار کارآمد و مفید هست. حتی می شه از این درخت برای تخلیه افکار نامنظم هم استفاده کرد.💯
🔹شکل جای گیری مطالب در درخت حافظه به گونه ایست که یادآوری و دوره مطالب رو بسیار آسان می کنه که در چند پست اون رو یاد خواهم داد.👌
🔸در این روش مطالب بصورت فهرست وار نوشته نمی شن بلکه شکل شاخه ای دارند، به این گونه که موضوع اصلی و درجه اهمیت مطالب و ارتباط بین اونها بصورت کاملا مشخص نشان داده می شه.
🔹مزیت دیگر این روش این هست که به راحتی می شه مطالب جدید رو به درخت حافظهی تکمیل شده اضافه کرد، بدون اونکه نظم مطالب از بین بره. 💯
🔸مهم تر از همه اینکه شکل ظاهری درخت حافظه در به خاطر آوردن مطالب کمک بسیاری می کنه. 💯
🔹اگه شما شکل درخت حافظه رو به خاطر بیاورید و اون رو در ذهن تون ترسیم کنید، مطمئنا مطالب ذکر شده در اون و ترتیب جای گیری اونها رو نیز به خاطر خواهید آورد 👈 چون در این روش برای درک مطالب و ارتباط اونها با یکدیگه قسمتهای بیشتری از مغز فعال می شه و یادآوری، آسان تر خواهد شد.
🔸درخت حافظه علاوه بر یادداشت برداری در موارد زیر نیز کاربرد داره:
↩️خلاصه کردن مطالب
↩️تنظیم مطالبی که از منابع مختلف گردآوری شده
↩️بررسی مسائل دشوار و پیچیده
↩️ایجاد طرحی کلی از موضوع مورد مطالعه
#پژوهش
#درخت_حافظه
#روش_مطالعه
@pajohesh_esfahan
⊰᯽⊱──❀ ⃟⃟ ❊──⊰᯽⊱
🔸خاطرتون باشه در این پست قول دادم که به زودی در مورد نویسندگی خلاق بیشتر صحبت کنم واستون.
🔸اواخر دیشب، خسته از بیماری و کار منزل و ... به رسم آخر هر شب، پیام های خوانده نشده کانال هام رو چک می کردم که رسیدم به کانال حضرت آقا.
🔸یه پستی چشمم رو گرفت و با تمام خستگی جسمی، اون رو تا آخر مطالعه کردم.👌
🔸بعد دیدم چه جالب 💯؛ این پست مصداق نویسندگی خلاق هست که من در حال تهیه پست هاش هستم.
🔸گفتم فعلا این نوشته رو تا داغ 🔥هست تبدیل به پست کنم تا بعد...
✍️روایت ماجرای «اتوبوس ۲۴ عِین ۲۳۹»، حاشیههایی از سفر مردم خوزستان برای دیدار با رهبرانقلاب
🔹ما سر خانه و زندگیمان بودیم. در به در دنبال یک لقمه نان حلالِ زیر پای فیل. هر کداممان یک سر شهر، توی سر و کلهی خودش و بقیه میزد که این گلیم لاکردار زندگی را از گندآب مشکلات بیرون بکشد. که زد و از خانه شما زنگ زدند!
🔹راستش را بخواهید اولش خندهام گرفت. مثل یک شوخی بود؛ آن هم سه ساعت قبل از شروع شب چله.
🔹اما دل را کندیم و زدیم به دریا و آمدیم. به قول ما عربها «آدمِ خیس که از باران نمیترسد!» هر چه بادا باد.
🔹اتوبوسها که راه افتادند حساب کار دستمان آمد که رفتنیایم. هر کدامشان با یک پلاک. رنگشان ثابت بود؛ یک سرخ، یک سفید، یک زرد؛ یک سرخ، یک سفید، یک زرد. انگار که مثلاً غروب را به جای آسمان، روی زمینِ صبح جمعه اهواز پاشیده باشند. واقعاً شوخی شوخی، جدی شد! داشتیم میآمدیم سمت خانه شما و من باید در اتوبوس پلاکِ ۲۴، عِین، ۲۳۹ سوار میشدم...
🔍 ادامه این نوشتهی زیبا رو از اینجا بخونید.
#بدون_تعارف
#نویسندگی_خلّاق
➣•° ↬@𝒑𝒂𝒋𝒐𝒉𝒆𝒔𝒉_𝒆𝒔𝒇𝒂𝒉𝒂𝒏
✂️ برشی از یک کتاب
🖇 کسانی که به اندازه تمامی عمرشان، آگاهی به دست آورده اند؛ ولی به اندازه یک لحظه هم گامی بر نداشته اند، بدانند که همین آگاهی ها، اغلال و زنجیرهاشان می شود و آنها را خُرد و خسته می کند.
🖇 این که می بینید با باری از معلومات و مطالعات و آگاهی ها، هر کدام فرعونی شده ایم و آشکار و پنهان دعواها داریم به همین خاطر است که آگاهی یک عمر را به دوش گرفته ایم ولی حرکت یک لحظه را هم نداشته ایم.
🖇 باری که بازده نداشته باشد، چه کمرها که نمی شکند! باشد که هر کدام از ما #مولّد باشیم نه #محتکر!
📨 برشی از کتاب "حرکت"؛ نوشتهٔ علی صفایی حائری، عین. صاد
#معرفی_کتاب
#برشی_از_یک_کتاب
💯 ممنون که کانال رو دنبال و مطالب رو با آدرس کانال منتشر می کنید .ヅ
@pajohesh_esfahan
┗━━ೃ⁀➷.🍉━━━┛
هدایت شده از مهارت پژوهشگری 👨💻
🔖 شابک چی هست و چه معنایی داره؟!
🔺 شماره استاندارد بینالمللی کتاب، شابک یا - ISBN- شمارهای متشکل از ۱۰ یا ۱۳ رقم هست که به کتابهای منتشرشده منسوب میشه و هر شماره هم منحصر به یک کتاب هست، اما تجدید چاپ کتاب باعث تغییر شابک نمیشه.
🔻شابک رو در زبانهایی که از خط لاتین استفاده میکنند با سر واژه ISBN نشان میدهند.
🔺در ضمن 👈 برای دست یابی به اطلاعات کتابشناختی یا متن کتاب ها، می تونیم از طریق شماره استاندارد بین المللی کتاب یا همون شابک اقدام کنیم.
🔻شابکِ بر روی کتاب، کاربردهای متفاوتی داره. 👇
🖇 اولین کاربرد اون این هست که برای شناسنامه دار شدن کتاب و اخذ فیپا بسیار لازم و ضروری هست. 👈 وقتی اطلاعات فیپا و شابک، قانونی بر روی کتاب درج شده باشه حقوق مادی و معنوی اثر برای نویسنده اون، برای همیشه محفوظ خواهد موند.
🔖 در اصل شابک و فیپا نقش سند رو برای یک مِلک یا وسیله بازی میکنه. همانطور که داشتن سند ثبتی برای احراز مالکیت یک ملک یا وسیله بسیار ضروری هست، شابک و فیپا نیز این امکان رو میده که صاحب اثر با در دست داشتن این دو مجوز، مالکیت خود رو بر روی اثر ثابت کنه.
🖇 دومین کاربرد شابک این هست که میشه برای ثبت کتاب در کتابخانههای ملی و بین المللی و برای سفارش دادن اونها ازش استفاده کرد.
🔖 سومین و آخرین استفاده از شابک هم این هست که از این شماره میشه برای کنترل خودکار موجودی انبارها استفاده کرد.
#اطلاعات_پژوهش
#پژوهش
#نگارش
@pajohesh_esfahan
╚══❖•°✤🖇 ✤°•❖══╝
♧
🥏 ارکان، اجزاء و ویژگی های یادداشت علمی
🖇 در هر یادداشت علمی ما باید مسئلهی مورد بحث رو دقیقا مشخص کنیم. بعد ببینیم با چه روشی و از چه منابعی می خواهیم اون مسئله ی مورد نظر رو حل کنیم یا پاسخ بدیم.
🖇 با این حساب: 👈 یادداشت علمی مسئله محور هست و قصد داره به یک پرسش علمی یا پژوهشی، پاسخ بده. البته با نگاه جدید و نکته های بدیع و خیلی کوتاهتر از مقاله.👀👌
و صد البته هر یادداشت علمی می تونه به نقد یک تفکر یا یک نظر خاص هم بپردازه.👏
🖇 در این راستا و برای نوشتن یک یادداشت خوب باید دقت کنیم که یادداشت علمی مثل هر پاراگراف استاندارد دیگری، دارای سه جزء مهم هست؛ این سه بخش مهم شامل بند مقدمه، بندهای پشتیبان و بند جمع بندی هست و بندهای پشتیبان هم معمولاً سه بندی هستند.
🖇 این اجزاء، همون اجزای یک پاراگراف هستند که اگر می خواهید باهاش بیشتر آشنا بشین؛ من در 👈 این پست خدمتتون توضیح مفصل داده ام.
📬 ادامه دارد...
#پژوهش
#اطلاعات_پژوهش
#یادداشت_علمی (4)
@pajohesh_esfahan
••✦•┈┈┈••❅❅••┈┈┈•✦••