👆
🔶فصلنامه رواق اندیشه
نشریه علمی معاونت پژوهش مرکز حوزه اصفهان
#پژوهش
#رواق_اندیشه
🌀🔰 شاهراه ظهور یا در پشتی؟
📌 تاملی در قیچی بهاییت و انجمن حجتیه - بخش نخست
✍️ وحید جلیلی
⚠️❗️ این یادداشت، اولین بار، ۱۵سال پیش، در مردادماه ۱۳۸۸ منتشر شده بود و اکنون بهمناسبت دهه فجر و در آستانه نیمهشعبان بازنشر میشود.
🔹 تشيع با اشاره معصومين عليهمالسلام از همان ابتدا بر گرد عالمان عامل و محدثان صادق شكل گرفت و در دوره غيبت صغری و كبری، «فهم فقيهانه» در كنار «صيانت نفس» و «شجاعت برای حفظ دين» معيارهای اصلی خط امامت اعلام گرديد. (من كان منالفقهاء صائنا لنفسه، حافظا لدينه...) ولايت اگرچه در برخی ديگر از نحلههای اسلامی نيز (با تعاريف معنوی خاص) به شكل پررنگ مورد توجه بود اما از آنجا كه صرفاً بر دريافتهای شهودی و بسترهای معنوی متكی شد نه از امكان اثبات و ترويج و نقد استدلالی برخوردار بود و نه رخنه مدعيان دروغين و معنوینمايان كورباطن در آن چارهای داشت.
🔹 از مهمترين ويژگی های جريان معنويت منهای فقاهت، شعبهشعبه شدن پياپی و شكلگيری فرقههای باطنی بسيار متنوع و متكثر است. در حالی كه امامت شيعی معنويت را در بستری اجتماعی و برای شكلگيری نظام اجتماعی-سياسی هدايت میكند و حاصل تجربههای معنوی فردی را برگرد فهمی فقيهانه و مستدل متحد كرده و به حركتی هدفمند و اجتماعی میكشاند. اقطاب معنویِ بيرون از دايره تشيع حداكثر به حلقههايی محدود و جمعی (و نه اجتماعی) میانجامد كه چه بسا رقابتهای آشكار و نهان نيز بر سر مريديابی و مرادبازی با هم دارند. از امتيازات تشيع همين «جمع» فقاهتی بين معنويت و عدالت (و فرد و جامعه) است. اگرچه طی قرون هيچگاه شمع مكتب «جمع» فرو نمرده بود، سرانجام با عبور از گردنههای بسيار در طليعه قرن پانزدهم هجری با محوريت «فقيهی عارف و مجاهد» در چارچوب نظام ولايت فقيه به صورتبندی محكم و دقيق خود رسيد. رخنه در اين منظومه معرفتی-معنوی-اجتماعی ممكن نيست جز به برهم زدن توازن در اجزای اين مجموعه. در هفتههای اخير انواع تلاشها برای رخنه در اين منظومه و متلاشی كردن آن را شاهد بوديم. از كسانی كه در ردای مرجعيت فقهی به استفتائات بیبیسی پاسخ میگفتند تا جيرهخواران ملكه اعظم را از بلاتكليفی شرعی به در آورند تا آنها كه خود را انقلابی و عدالتخواه معرفی میكردند و جهاد خويش را با همراهی رضا پهلوی و مريم قجر در برابر نظام اسلامی پی میگرفتند. و در روزهای اخير نيز كسانی كه با ظاهری معنوی و زلال! راههای ميانبر برای رسيدن به امام زمان (عج) را در برابر ولايت فقيه پيشنهاد میكردند.
🔹 شايد «بابيت» تاكنون مهمترين راهكار يا شاهكار بريتانيا برای مقابله با پيشروترين جريان اسلامی يعنی تشيع باشد. انگليسیها كه نوك پيكان استعمارگری در منطقه خاورميانه و شبهقاره بودهاند همواره كوشيدهاند تا با شناخت دقيق امتيازات امت اسلامی، آنها را خنثی و در مواردی حتی به ضد خود تبديل كنند. فتنه بابيت در ايران يكی از بارزترين نمونههای مكر و تزوير بريتانياست كه بر مهار اصلیترين محور و موتور حركت تشيع يعنی انديشه امامت و مهدويت متمركز شده است. علیمحمد باب مدعی آن بود كه دری به خانه امام زمان(عج) كشف كرده است كه میتوان به بهانه آن از شاهراه اصلی تشيع خارج شد و زودتر به مقصد رسيد. و البته «باب» كه در ابتدا قرار بود دری باشد به خانه خورشيد، كم كم تونلی شد به پستوهای كاخ باكينگهام و سردابهای كنيسههای صهيونيسم. او كه قرار بود نزديكترين مسير باشد به مهدی(عج) از قضا دورترين از كار درآمد و بیربطترين! طرفه آنكه انگليسیها در مقابل بابيتی كه خود تأسيس كرده بودند گروه ديگری را علم كردند كه خود بابيت ديگری را ترويج میكرد. انجمن حجتيه كه از دشمنترين دشمنان نايب امام زمان (عج) در احيای شاهراه تشيع بود نه تاب فقاهت داشت و نه حال جهاد.
🔔 ادامه در بخش دوم
🆔 @jalili_vahid
🌀🔰 شاهراه ظهور یا در پشتی؟ - بخش دوم
👈 تاملی در قیچی بهاییت و انجمن حجتیه (بخش نخست)
✍️ وحید جلیلی
🔹 مهمترين تكليف شرعی اين بابیهای جديد (در پوشش مبارزه با بهائيت) خلوت كردن شارع جهاد از طريق فراخوان به درهای پشتی برای ملاقات با امام زمان بود. رابطه با مهدی(عج)؛ رابطهای بود فردی و معنوی كه از هزارهايش هم حركتی اجتماعی و سياسی شكل نمیگرفت و چالشی با طاغوت نتيجه نمیشد. در اين رويكرد امام زمان (عج) بزرگتر و پرشكوهتر و منزهتر از آن بود كه نايبی داشته باشد و به جهادی كه خود مستقيماً و عيناً فرمانده آشكار و حاضرش نباشد امر كند. مثل آنكه اميرالمؤمنين(ع) مالك را به مصر يا سيدالشهدا(س) مسلم را به كوفه فرستاده باشد و خيل شيعيان بیاعتنا به نايب و نماينده امام، هر يك به دنبال ذكری معنوی و حالتی ملكوتی برای ارتباط مستقيم با امام غايب باشند و گمان برند كه ديدن روی امام آخركار و منتهای كمال است غافل از آنكه چه بسيار مقربان و نزديكان و بينندگان و تماشاگران چهره نورانی ائمه كه تماشاگر محض ماندند و جهنمی شدند. فتنه بابيت در يكی دو دهه اخير، به مدد صورت موجه و معنوی خود ابعاد تازهای پيداكرده است.
🔹 تو گويی جمهوری اسلامی ذاتاً نسبتی با موعود و مهدويت ندارد و گروهی كه عمدتاً هم ريشههای انجمنی دارند آمدهاند تا انديشه مهدويت را احيا كنند! روش احيای مهدويت هم آن است كه با علَم كردن بحثهای معنوی و به هم بافتن شايعات و شنيدهها، كراماتی برای بعضی اهل معنا كه مستقيما از در پشتی به خانه خورشيد راه پيدا كردهاند نقل كنيم و اقشار به اصطلاح مذهبی را «فردفرد» به سوی شخص مهدی(عج) و نه آرمان و رسالت او روانه كنيم. نظريه «بابيت» يا «در پشتی» با سوءاستفاده از احساسات محبان اهل بيت به بهانه نشان دادن راههای سريعتر و مطمئنتر، نوعی دينداری و ولايتمداری اختصاصی را باب میكند كه كمكم به استغنا از مسير امامت میانجامد. امامت كه قرار بوده محور تجميع و تراز تجربههای فردی برای تسريع در سلوك و حركت جمعی و اجتماعی و جهانی مؤمنين به سوی جامعه و جهان ايدهآل باشد در اين رويكرد انحرافی به بهانهای برای انفراد و انشعاب تبديل میشود. امام خمينی با بستن درهای انحرافی، دروازه بزرگ انتظار را در عصر جديد گشود و شاهراه ظهور را با فهم دقيق و فقيهانه خود از مكتب اهل بيت عليهمالسلام و معنويت عميق عدالتخواهانهای كه از اجداد طاهرينش به ارث برده بود نشان داد.
🔹 تاريخ معاصر تشيع نشان داده است كه صادقترين و برجستهترين محبان و پيروان حضرت صاحبالامر تربيتيافتگان «مكتب ولايت فقيه» خمينیاند و جدیترين دشمنان نايب امام زمان (عج)، مدعيان بابيت در هر دو روايت بهايیگری و انجمن حجتيهای آن. اگر كرامت در نگاه آنان در خواب ديدن است و شفا دادن و پيشگويی كردن و جفت شدن كفش پيش پا و... كرامت بزرگ امام خمينی بستن باب «بابیگری» و گستراندن جبههای در اندازه آرمانهای مهدوی و در افتادن با شيطان بزرگ و به راه انداختن جنگ جهانی فقر و غنا و مستضعفين و مستكبرين است. ولايت فقيه نخواهد گذاشت دستاوردهای تاريخی تشيع در انقلاب اسلامی دستخوش فتنههای جريان ارتجاعی و استعماری بابیگری شود/.
🆔 @jalili_vahid
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پهپاد قاهر بر روی عرشه ناو شهید باقری
هر دو ساخت ایران
توانایی تبدیل یک کشتی تجاری یا نفتکش به یک ناو جنگی از هم دانش طراحی و فنی مهندسی قابل توجهی میخواهد. شاید برخیا فکر کنند این کار آسانی است که یک کشتی تجاری را به این شکل تغییر اساسی داده و با ساخت یک عرشه تقریباً ۲۰۰ متری یک سلاح کارآمد برای اقیانوس پیمایی و حفاظت از منافع ملی در دریاهای دور ساخته شود. همانگونه که بارها گفته و نوشتم امروز متخصصان کشورمان به سطح بالایی از انش فنی و مهندسی دست پیدا کردهاند که آنها را قادر میسازد تا اقدامات خاصی را اجرا کنند که بر توانمندیهای نظامی کشورمان میافزاید.
حالا امیدوارم یک عدهای همین امروز بگویند ابرویش کجاست یا دماغش عمل نشده یا اینکه آبخورش خوب نیست.....
@SyrianKhabar
این هم گوشه دیگر از توانمندیهای فنی و مهندسی فرزندان ایران که توانستند از طراحی یک جنگنده نسل پنجم یک پهپاد نسل پنجم را بسازند کنار نشین بود و قدرت دریایی نیروهای مسلح کشورمان را چند برابر میکند. به لحاظ فنی و تکنولوژی این پهپاد سرریز دانشی بود که قرار بود یک جنگنده به نام قاهره ۳۱۳ شود اما ر اساس نیازسنجیها و امکانات صورت گرفته امروز شاهد آن هستیم که این پهباد روی ناو شهید بهمن باقری به این شکل خودنمایی میکند تا وعدههای وزارت دفاع درباره ساخت چنین پهپادی عملیاتی شود.
@Syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کیهان بررسی میکند
🔰 ۴۶ سال پیشرفت در حوزههای مختلف سلامت
👤 #مهدی_برارنده
🔸با گذشت ۴۶ سال از انقلاب اسلامی، حوزه سلامت کشورمان در بخشهای مختلف، جهشهای بزرگی را رقم زده است و یکی از پیشگامان بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در منطقه جهان بهشمار میآید.
🔸در یک نگاه کلی میتوان گفت تربیت نیروی انسانی متخصص، بینیازی به پزشکان خارجی، خودکفایی در تولید دارو و تجهیزات پزشکی، افزایش امید به زندگی مردم، کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان و توسعه بیمارستان و مراکز درمانی، گسترش چتر حمایتی بیمههای درمانی و... که کمبود شدید و فقدان آنها در زمان رژیم پهلوی در ایران حس میشد، با انقلاب اسلامی همه آنها با وجود تحریم و محدودیتهای دیگر محقق شد و ایران در منطقه تبدیل به قطب سلامت شده است.
🔸امروز به گفته علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت، امید به زندگی ایرانیها از ۵۵ سال در قبل از انقلاب اسلامی به ۷۸ سال رسیده است و یا در تربیت پزشک متخصص به نقطهای رسیدهایم که نهتنها نیازی به پزشکان هند و پاکستان نداریم، بلکه اگر این کشورها درخواست کنند، میتوانیم متخصصانمان را به آنجا بفرستیم.
🔸در زمینه توسعه خدمات بهداشت عمومی نیز جمهوری اسلامی پس از انقلاب اسلامی تحول قابلتوجهی ایجاد کرد؛ ازجمله این اقدامات ایجاد هزاران خانه بهداشت در روستاهای کشور است که از دو هزار خانه در پیش از انقلاب به 18هزار خانه بهداشت با حضور 28هزار و 500 نفر بهورز افزایش پیدا کرد؛ البته علاوهبر خانههای بهداشت، بیش از پنجهزار و 660 پایگاه سلامت شهری با بهکارگیری 23هزار و 740 مراقب سلامت در مناطق شهری و حاشیه شهرها خدمات اولیه بهداشتی نوین را به مردم ارائه میدهند و بیش از 6هزار و 300 مرکز جامع خدمات سلامت در مناطق شهری و روستایی برای دسترسی بهتر مردم ایجاد شده است. این مراکز و خانههای بهداشت نقش پررنگی در پیشگیری از بیماریها در کشور دارند.
🔸از جمله افتخارات حوزه سلامت کشورمان در بخش بهداشت، کاهش چشمگیر فوت مادران باردار و کودکان است. طبق گزارش 16 بهمن خبرگزاری فارس؛ در سال ۱۳۵۷ حدود ۲۵۰ مرگ مادران باردار در هر ۱۰۰هزار تولد زنده داشتیم اما در سال ۱۴۰۲ این عدد به حدود 23 مرگ در هر ۱۰۰هزار تولد زنده رسیده است. همچنین مرگومیر کودکان زیر ۵ سال بهعنوان شاخصی از وضعیت بهداشت عمومی، کاهش قابلتوجهی داشته است؛ بهطوری که در سال ۱۳۵۷ حدود ۱۵۰ مرگ در هر هزار تولد زنده را شاهد بودیم اما این عدد در سال ۱۴۰۲ به حدود 17 مرگ در هر هزار تولد زنده رسیده است.
🔸در کنار همه اینها ۹۵درصد هزینه خدمات تحت پوشش بیمههای پایه و مابهالتفاوت قیمت دارو، تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی برای موارد تحت پوشش بیمه پایه به طور کامل توسط سازمان بیمه سلامت ایران پرداخت میشود، به نحوی که با رعایت نظام ارجاع سهم سازمان بیمه سلامت ایران ۹۵درصد و ۵درصد سهم بیماران از محل منابع تعیینشده در قانون بودجه سالیانه پرداخت میشود.
🔻مردم ایران شایسته بهترین خدمات هستند و نباید به میزان محقق شده در حوزه سلامت اکتفا کرد. باید با گسترش عدالت اجتماعی و توزیع بهتر و عادلانهتر امکانات و نیروی انسانی، حوزه سلامت بیش از گذشته در مسیر خدمت به مردم حرکت کند.
هدایت شده از KHAMENEI.IR
💐 #الله_اکبر 💐
✏️ رهبرانقلاب: الله اكبر ملت ايران لحن و نواى خاصى دارد. چون الله اكبر پيغمبر است، الله اكبر بتشكن است، چون به معناى ناچيز و بىمقدار داشتن بتهاى زور و زر است، چون به معناى رشادت و شجاعت يک ملّت در مقابل استكبار جهانى است.
💐 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌷 مجموعه «تا اوج» | راه های ارتباطی
🖥 رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، در مجموعه «تا اوج»، عرصههای گوناگون پیشرفتهای ایران اسلامی پس از انقلاب را با وضعیت دوران ستمشاهی پهلوی مقایسه کرده است.
🌷 #عید_ایران
📥 مجموعه کامل:
khl.ink/f/59264
چند جایگزین فارسی
غلبه 👈چیرگی
غلیان 👈جوشش
غنی 👈بینیاز، دارنده
غیظ 👈خشم
غبن 👈زیان
غائله 👈آشوب
غوغا 👈هیاهو، هنگامه
#غلط_ننویسیم
#جایگزینی
🔶 کرسی آزاد اندیشی
⏺️چالش های تمدنی انقلاب اسلامی
در رویارویی با تمدن غرب
💠ارائه دهنده: استاد رضایی
💠 ناقد: استاد عباسی
✅ حوزه علمیه امام هادی علیه السلام شهرستان هرند
#کرسی_آزاداندیشی
https://eitaa.com/pajuheshemamhadiharnd