🔵منطقۀ بالکان بهترین موقعیت برای شکلگیری «گفتگوی بین ادیان» است
🔵خیلیها هستند که از «اختلاف میان ادیان» سود میبرند
🔻بوسنیوهرزگوین-برنامه تلویزیونی دیالوگین (۵)
🔹منطقۀ بالکان یکی از حساسترین منطقههای جهان است؛ این منطقه از نظر فرهنگی و فکری محل تلاقی ادیان است و در آینده، عالیترین کرسیهای علمی میتواند در اینجا برگزار شود و دانشگاههای بینالمللی بر سرِ «گفتگوی ادیان» و برای «پیداکردن وجوه مشترک میان ادیان» میتواند در اینجا بهوجود بیاید تا راههایی را پیدا کنند برای اینکه «پیروان ادیان مختلف، چگونه میتوانند با ظلم مقابله کنند؟» یا «چگونه میتوانند برای بهترکردن زندگی انسانها دست بهدست هم دهند؟»
🔹بحث دربارۀ وجوه مشترک ادیان، در جاهای دیگر دنیا بهغیر از بالکان، نه خیلی پا میگیرد-چون مسئله حیاتی برای جاهای دیگر نیست- و نه خیلی اثرگذار خواهد بود. اما در این منطقه، یک موقعیت خاص و استثنایی وجود دارد که میتوان گفتگوی بین ادیان را شکل داد؛ یعنی درست در همان جایی که بعضیها میخواستند «جنگ بین ادیان» را شکل دهند!
🔹خیلیها هستند که از «اختلاف میان ادیان» سود میبرند، همانطور که خیلیها از «اختلاف میان مذاهب اسلامی» سود میبرند (مانند اتفاق تلخی که در خاورمیانه افتاد) و همانطور که خیلیها از «اختلاف میان اقوام» سود میبرند و سعی میکنند بین قومیتهای مختلف، دعوا و درگیری ایجاد کنند تا کار خودشان را پیش ببرند. در چنین وضعیتی، باید با تأکید بر وجه مشترک ادیان و پیشتازشدنِ روشنفکرهای دینی در منطقۀ بالکان، صلح را برای این منطقه-و بلکه برای جهان- تثبیت کنیم.
👤 علیرضا پناهیان
🚩بوسنی. راهپیمایی مارشمیرا ۲۰۱۸
👈متن کامل در:
bayanmanavi.ir/post/4965
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 علت اصلی استغفار!
#تصویری
@Panahian_ir
🔵یکی از دغدغههای مشترک بین ادیان «ذکر و یاد خدا» است
🔵قرآن، خرابشدن مسجد در اثر ظلم را در کنار خرابشدن کلیسا قرار میدهد
🔻بوسنیوهرزگوین-برنامه تلویزیونی دیالوگین (۶)
🔹در یکی از آیات قرآن میبینیم که خداوند متعال، کلیسا، کنیسه و مسجد را در کنار هم قرار میدهد و یک درد و مسئلۀ مشترک را برای همۀ اینها ذکر میکند. خداوند میفرماید: «وَ لَوْ لا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوامِعُ وَ بِيَعٌ وَ صَلَواتٌ وَ مَساجِدُ يُذْكَرُ فيهَا اسْمُ اللَّهِ كَثيراً» (سورۀ حج/ آیۀ 40) یعنی اگر خدا، ظالمان را بهوسیلۀ اسبابی که در حیات بشر وجود دارد، کنترل نمیکرد، کنیسهها و کلیساها و مسجدها خراب میشدند.
🔹خداوند در این آیه، خرابشدن مسجد در اثر ظلم را در کنارِ خرابشدن کلیسا و کنیسه قرار میدهد. چون این مکانها برای سه دین، محل عبادت هستند. در واقع معنایش این است که خداوند با سنتهای خودش اجازه نمیدهد وضعیتی پیش بیاید تا محلهایی که «ذکر خدا» در آن گفته میشود، بر اثر ظلم، خراب شوند.
🔹درست است که ما مسلمان هستیم اما با دیگر ادیان، دغدغههای مشترکی داریم؛ یکی از این دغدغههای مشترک، ذکر خدا و یاد خداست که باید دلها را نورانی کند و به زندگی انسانها آرامش بدهد.
👤 علیرضا پناهیان
🚩بوسنی. راهپیمایی مارشمیرا ۲۰۱۸
👈متن کامل در:
bayanmanavi.ir/post/4965
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 چگونه کارت ساعتزنی باعث افزایش هزینههای کارخانه میشود؟
➕راهحل
#تصویری
@Panahian_ir
🔵در همان منطقهای که خواستند «جنگ بین ادیان» راه بیندازند، باید «اتحاد بین ادیان» شکل بگیرد
🔻بوسنیوهرزگوین-برنامه تلویزیونی دیالوگین (۷)
🔹ممکن است بنده در ایران «شنوندۀ بینالمللی» زیاد نداشته باشم، یا در فرانسه، ممکن است «گفتگوی میان ادیان» مسئلۀ اول یا دغدغۀ خیلی از افراد نباشد، اما در منطقۀ بالکان، این یک مسئلۀ مهم است و طبیعتاً آنجایی که یک مسئله میان ادیان ایجاد میشود، همانجا باید گفتگوی میان ادیان هم شکل بگیرد.
🔹همانجایی که میخواستند درگیری بین ادیان ایجاد کنند، در همانجا «اتحاد میان ادیان» معنا پیدا میکند؛ نه در کشوری که همۀ مردمش مسلمان هستند یا همگی مسیحی هستند(حالا کاتولیک یا هر مذهب دیگری از مسیحیت) آنها مشکل یا مسئلهای ندارند که با گفتگوی بین ادیان، مرتبط باشد؛ اتحاد و همکاری میان ادیان، مسئلۀ آنها نیست، لذا این بحثها در آن مناطق، پا نمیگیرد و زیاد اثرگذار نیست.
🔹امیدوارم از موضوع اختلاف بین ادیان در منطقۀ بالکان، بهعنوان فرصتی برای پیشرفت فرهنگ و تمدن بشری، بهخوبی بهرهبرداری شود و در آینده، منطقۀ بالکان بهواسطۀ نزدیکشدن همۀ ادیان با یکدیگر، محلی برای نزدیکشدن همۀ انسانها و همۀ اقوام بشود و اگر کسی در جهان خواست این تخصص را پیدا کند که «ادیان چگونه میتوانند، بههم نزدیک شوند؟» یا «وجوه مشترک بین ادیان چیست؟» به منطقۀ بالکان سفر کند، یا به «سارایوو» و «بوسنی» بیاید و ببیند که در اینجا چگونه این زندگیِ مسالمتآمیز بین ادیان شکل گرفته است!
👤 علیرضا پناهیان
🚩بوسنی. راهپیمایی مارشمیرا ۲۰۱۸
👈متن کامل در:
bayanmanavi.ir/post/4965
@Panahian_ir
Panahian-Clip-BiOrzeNabash.mp3
2.02M
🎵بیعرضه نباش!
🔻برای خودت خوب بلدی بدویی، تا برای خدا میشه شل میشی؟
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 چرا میخوای همه رو مسلمون کنی؟
#تصویری
@Panahian_ir
🔵چگونه با تأکید بر «زبان مشترک ادیان» جوانان را جذبِ دین کنیم؟
🔵باید برای جوان جابیفتد که دین، هیجان و لذت انسان را تأمین میکند
🔻بوسنیوهرزگوین-برنامه تلویزیونی دیالوگین (۸)
🔹قشر جوان در راهپیمایی مارشمیرا بهوضوح بهچشم میخوردند؛ حتی جوانها بعضاً حساسیت بیشتری در این فضا داشتند. اما مسئلۀ «ارتباط جوان با دین» یک مسئلۀ بینالمللی است و در همۀ ادیان مطرح است. در این زمینه هم با تأکید بر زبان مشترک ادیان، میتوانیم راه حلهای مشترکی را پیدا کنیم.
🔹ما میتوانیم این واقعیت را به جوانان انتقال بدهیم که «دین، هیجان و لذت انسان را تأمین میکند؛ دین از طریق قدرتی که به انسان میدهد، امکان زندگی لذتبخشتر را فراهم میکند و از طریق آرامشی که به انسان میدهد، لذت انسان را از زندگی، بیشتر میکند. مقولۀ ایمان هم در دین بسیار انگیزهبخش و نشاطآفرین است.» اگر بتوانیم دین را بهعنوان یک مهارت رفتاری و یک سبک زندگی عالی، به جوانان معرفی کنیم، طبیعتاً جوانان جذب دین خواهند شد.
🔹سخنی از علیبنابیطالب (ع) نقل شده است که میفرماید: حرف حق، همیشه تازه است، لذا دین همیشه تازه است (الْحَقُّ جَدِيدٌ وَ إِنْ طَالَتْ عَلَيْهِ الْأَيَّامُ وَ الْبَاطِلُ مَخْذُولٌ وَ إِنْ نَصَرَهُ أَقْوَامٌ؛ وسائلالشیعه/ج25/ص434) حرفهای غلط، چند روزی به بازار میآیند، اما بعد از مدتی تازگیشان از بین میرود. بهمرور زمان میبینید که فقط حق است که تازگی خود را حفظ میکند.
👤 علیرضا پناهیان
🚩بوسنی. راهپیمایی مارشمیرا ۲۰۱۸
👈متن کامل در:
bayanmanavi.ir/post/4965
@Panahian_ir
🔻 عید مباهله مبارک!
🔸اگر غدیر عید ولایت است مباهله عید فضیلت است. بهفرمودۀ امام رضا(ع) بالاترین فضیلت علی(ع) آیۀ مباهله است که در آن، علی(ع) نفس پیامبر(ص) اعلام شده است.
🔸باید غربت مباهله برطرف شود؛ این خیلی مهمتر از بسیاری دیگر از ایامالله است. باید داستان مباهله را به کودکان خود بیاموزیم.
👈🏻 متن کامل در: @Panahian_text
#مباهله
@Panahian_ir
🏴 برنامه سخنرانی علیرضا پناهیان در دهه اول محرم۹۷
🔰۶صبح | بیت الزهرا(س) (شهرک غرب) | با موضوع: آثار روحی ایمان
🔻۷:۳۰صبح | حسینیه آیت الله حق شناس(ره) | با موضوع: کنترل ذهن در مسیر تقرب
🔰ساعت ۲۰:۳۰ | دانشگاه امام صادق(ع) | با موضوع: سبک زندگی، موثرتر از آگاهی و ایمان
🔻ساعت ۲۲ | هیئت شهدای گمنام (خ فاطمی) | با موضوع: تنها مسیر، برای رسیدن به لذت های برتر
📌آدرس دقیق جلسات در: @Panahian_text
#برنامه_سخنرانی
@Panahian_ir
💠 توییت علیرضا پناهیان/ از بس حزباللهیها شعارهای ارزشی دادند و بیش از وضع معیشت مردم به معنویت پرداختند،..
#توییت
@Panahian_ir
🔵خیلیها با شعار «آزادی» جوانان را به هرزگی و بیدینی میکشانند
🔵شعار ما «قدرت و قوت روحی» است که تأمینکنندۀ آزادی است
🔻بوسنیوهرزگوین-برنامه تلویزیونی دیالوگین (۹)
🔹درست است که جوان دنبال هیجان و لذت است و بههمین دلیل از مفهوم «آزادی» استقبال میکند، اما یک جوان دنبال قدرت هم هست، اگر جوان قدرت پیدا کند، آزادی خودش را هم تأمین خواهد کرد. الان خیلیها سعی میکنند که برخی از شعارها را در میان جوانان منتشر کنند؛ مثل همین مفهوم آزادی. ولی ما شعاری داریم که قشنگتر از آزادی است و حتی «تأمینکنندۀ آزادی» است و آن هم «قدرت و قوت روحی» است.
🔹باید به جوانان یادآوری کنیم که نیازشان به قدرت، یک نیاز اصلی است و اگر انسان قدرت نداشته باشد از آزادی خودش هم نخواهد توانست استفاده کند. قدرتمندی، خودش هم لذتبخش و هیجانآفرین است. زندگی به سبک غیرمتدینانه و توأم با هرزگی، جوان را ضعیف میکند و آنوقت دیگر آزادی هم برایش لذتبخش نخواهد بود.
🔹اگر «قدرت و قوت روحی» را بهعنوان یک شعار انسانی و بهعنوان یک هدف برای جوانان مطرح کنیم و به آنها بگوییم که «دین، بالاترین قدرت را به شما میدهد، دین بالاترین آرامش را به شما میدهد» در اینصورت، جوانان طبیعتاً جذب خواهند شد.
👤 علیرضا پناهیان
🚩بوسنی. راهپیمایی مارشمیرا ۲۰۱۸
👈متن کامل در:
bayanmanavi.ir/post/4965
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 چرا محبت خدا را فراموش میکنیم؟
📌با دیدن این کلیپ یک لذت جدید و عمیق را تجربه کنید.
#تصویری
@Panahian_ir
🔻تاکید دیروز رهبر انقلاب/ لزوم تجلیل از حضور گسترده جوانان در پیادهدوی اربعین و تحلیل آن، توسط سخنرانان، مداحان، هنرمندان، سیاسیون و ...
💫 علیرغم همه مشکلات، نظام در زمینههای علمی، صنعتی، عزت سیاسی، رشد فکری و معنوی، حرکت رو به جلو دارد...حضور گسترده جوانان در راهپیمایی #اربعین، اعتکاف، نماز جماعات دانشگاهها و جلسات ماه رمضان، نشان دهنده پیشرفت در زمینههای معنوی است. چرا این نکات مثبت و پیشرفتها را نبینیم؟ این حقایق باید دیده، تحلیل و گفته شوند بویژه از جانب کسانی که مخاطبان زیادی دارند.
بیانات رهبر انقلاب در دیدار با اعضای مجلس خبرگان رهبری ۹۷/۶/۱۵
@Panahian_ir
🔵مسئلۀ اخلاق و جذب جوانان به دین، یک مسئلۀ جهانی و مشترک بین ادیان است
🔵باید با فرهنگی که باعث ضعیفشدن انسانها میشود مقابله کنیم
🔻بوسنیوهرزگوین-برنامه تلویزیونی دیالوگین (۱۰)
🔹ما باید مسئلۀ اخلاق و جذب جوانان به دین را یک «مسئلۀ فرادینی» تلقی کنیم، این صرفاً مسئلۀ یک دین نیست! فقط مسلمانان این مشکل را ندارند که «چگونه جوانان را به مسجد بیاورند؟» اینکه «چگونه جوانان باید جذب کلیسا بشوند؟» نیز یک مسئله است؛ رهبران تمام ادیان، دوست دارند جوانهایشان «اهل دین» بار بیایند.
🔹الان برخیها دارند یک سبک زندگی خاصی را به جوانان ارائه میکنند که در آن سبک زندگی، جوان ضعیف میشود، یعنی جوان به موجودی تبدیل میشود که مشغول یکسری هوسرانیها و هرزگیها شده و این هرزگی مدام ضعف او را بیشتر میکند.
🔹مسئلۀ ما، یک مسئلۀ مشترک است؛ بحث «جوان مسیحی» و «جوان مسلمان» مطرح نیست! باید با فرهنگی که باعث ضعیفشدن انسان میشود مقابله کنیم، چراکه وقتی انسانها ضعیف شدند، بهراحتی «بَرده» میشوند و در اختیار قدرتها قرار میگیرند و همچنین از زندگیِ خودشان هم کمتر لذت میبرند.
👤 علیرضا پناهیان
🚩بوسنی. راهپیمایی مارشمیرا ۲۰۱۸
👈متن کامل در:
bayanmanavi.ir/post/4965
@Panahian_ir