🌀«تقوای ذهنی» یعنی مراقبت کنی که ذهنت هرجایی نرود
🌀اگر به ذهنت، معصیت یا فکر منفی خطور کرد، استغفار کن
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۵) – قسمت دوم
🔹بعضیها بهجای کنترل ذهن از کلمۀ «مدیتِیشن» یا «قدرت تمرکز» استفاده میکنند. ما به این توانایی، میگوییم «قدرت مراقبت» یا «تقوای درونی» (تقوای ذهنی یا روحی) یعنی اینکه مراقبت کنی ذهنت هر جایی نرود.
🔹آیتالله حقشناس(ره) میفرمود: «مقام مراقبه این است که بدانیم در حضور و محضر کسی هستیم که حتی نسبت به خطورات و تصوّرات ذهنی ما هم آگاه است...خیالِ معصیت که میکنید در حضور و محضر پروردگار است.»
🔹امامصادق(ع) میفرماید: بندۀ مؤمن، اگر یک گناهی به ذهنش برسد، از روزیِ او کم میشود (محاسن/1/116) شاید بپرسید: «چرا؟ او که هنوز کاری نکرده است!» خُب فعالیت ذهنی هم در واقع یکنوع فعل است؛ البته «فعل باطنی»
🔹ذهنِ انسان، پیش خدا خیلی محترم است؛ هروقت فکر گناه یا هر فکر منفی و باطلی خواست به ذهنت بیاید، سریع جلوی آن را بگیر و به ذهنت بگو: «کجا داری میروی؟!» و اگر به ذهنت، معصیت یا فکر منفی خطور کرد، استغفار کن.
🔹 آیتالله حقشناس(ره) میفرماید: «اولیاء خدا از این خطورات ذهنیه خائف هستند، باید در اثر توجه به پروردگار این خطورات ذهنیه و قلبیه از ذهن و قلب انسان پاک بشود. باید آنقدر در مقام مراقبه باشی تا خطورات قلبی به کلّی نابود شود و صفحۀ دل نورانی شده، جای پروردگار شود.»
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۶.۲۴
متن کامل در: @Panahian_text
@Panahian_ir
🔰کانالهای رسمی علیرضا پناهیان در شبکههای اجتماعی
🔻بله
ble.im/panahian_ir
🔻گپ
gap.im/panahian_ir
🔻سروش
sapp.ir/panahian_ir
🔻ایتا
eitaa.com/panahian_ir
🔻توییتر
twitter.com/Panahian_ir
🔻آپارات
aparat.com/panahian_ir
🔻اینستاگرام
instagram.com/Panahian_ir
🔸سایت
Panahian.ir
Clip-Panahian-TakhribchieKhodetBash-Medium.mp3
1.98M
🎵 تخریبچی خودت باش!
🎼 این یک ترانه است ..
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
8.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 خودمان را از این نعمت بزرگ محروم نکنیم!
👈🏻توضیحات و سفارش علیرضا پناهیان در مورد پویش مردمی شناسایی و کمک به فقرائی که #نان_شب ندارند.
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 عظمت حضرت زینب(س) به چیه؟
#تصویری
@Panahian_ir
📌برخی حرفهای خوبِ بلندپروازانه، همّت آدم را نابود میکند!
📌لازمۀ توجه به خدا این نیست که یکدفعهای خوبِ خوب بشوی!
💎 #هر_هفته_یک_نکته_اربعینی (۷)
⭕️ ما گاهی اوقات با حرفهای خوب و بلندپروازانه، خودمان را مأیوس و همّت خودمان را نابود میکنیم، لذا اصلاً برای اصلاح خودمان حرکت نمیکنیم!
⭕️ مثلاً میگوییم: «آدم باید دائماً به خدا توجه داشته باشد و یک لحظه هم نباید غفلت کند! باید همۀ خوبیها را داشته باشد و همۀ بدیها را کنار بگذارد و حتی یک گناه هم انجام ندهد!» خُب ما که نمیتوانیم اینگونه باشیم؛ لذا مأیوس میشویم!
⭕️ امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: تقوای خدا را داشته باش اگرچه؛ یکذره باشد. بین خودت و خدا پردهای از حیا بکش، اگرچه رقیق و نازک باشد. (تحفالعقول/361)
⭕️ لازمۀ توجه به خدا این نیست که آدم، یکدفعهای خوبِ خوب بشود و همۀ بدیها را کنار بگذارد! گاهی «یکلحظه توجه» غوغا میکند و مقدرات آدم را تغییر میدهد.
⭕️ در موقعیتهای خوب معنوی (مثل روضه و زیارت) دنبال همین «یکلحظه توجهِ خوب» باش! اتفاقاً وقتی دنبال این یکلحظه میگردی، خیلی بهتر و بیشتر، حالِ خوش پیدا میکنی نسبت به وقتی که انتظار «توجهِ دائمی» از خودت داری.
⭕️ داشتنِ آرمانهای بلند، خوب است اما نباید موجب ناامیدی شود. بدبختی انسان، وقتی شروع میشود که مأیوس شود. ابلیس سعی میکند با حرفهای خوب، ما را مأیوس کند، مثلاً میگوید: «تو چیزی نمیشوی! تو که نمیتوانی مثل آقای بهجت(ره) بشوی؛ لذا بیخودی همّت نکن!»
⭕️ در مسیر زیارت-خصوصاً در اربعین- نورانیت و رحمت، فراوان هست. شرط اینکه بتوانیم از این برکات، بهره ببریم، این است که یأس ابلیس، سراغ ما نیاید، به خدا حسنظن داشته باشیم و مطمئن باشیم که امامحسین(ع) به ما لطف میکند؛ حتی اگر گذشتۀ خوبی هم نداشته باشیم.
👤علیرضا پناهیان
🚩مسیر نجفکربلا | عمود۲۸۶ - ۹۷.۸.۳
👈🏻 برای بهرهبرداری بهتر از اربعین، باید از یکسال قبل، تفکر و برنامهریزی کرد
@Panahian_ir
🌀فلسفۀ تربیت روحی نماز، کنترل ذهن است؛ چون «توجه» اصل حقیقت نماز است
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۶) – قسمت اول- ۱
🔹دین فقط برنامهای برای کنترل و اصلاح رفتارهای ما نیست؛ یکی از برنامههای مهمّی که دین به آن اهتمام دارد، این است که بتوانیم رفتارهای درونی و ذهنی خودمان را کنترل کنیم؛ در ذهن خودمان از حرام جلوگیری کنیم و از خوبیها استقبال کنیم.
🔹دین، اصلیترین هدف برنامۀ تربیتیاش یعنی «نماز» را برای کنترل ذهن گذاشته است. فلسفۀ تربیت روحی نماز، کنترل ذهن است؛ چون «توجه» اصل حقیقت نماز است.
🔹دین به توجهِ ما خیلی اهمیت میدهد، لذا برایش، روزی ۵بار برنامه داده است (یعنی نمازهای واجب یومیه)؛ درحالیکه برای خیلی از کارهای خوب دیگر-مثل خمس و زکات و...- برنامۀ روزانه نداریم.
🔹خداوند میفرماید: نماز را بهخاطر ذکر من بخوان! «أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِكْري» (طه/۱۴) امام باقر(ع) میفرماید: هر مقدار در نمازت توجه داری، همان مقدارش را از تو میپذیرند «فَعَلَيْكَ بِالْإِقْبَالِ عَلَى صَلَاتِكَ...» (کافی/۳/۲۹۹) اقبال یعنی همان «کنترل ذهن»
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۶.۲۵
متن کامل در: @Panahian_text
@Panahian_ir
10.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 به اندازه نیازت پول درنیار!
👈🏻 ناشنیدههای از زندگی امیرالمومنین(ع) در مورد جمعآوری ثروت
🔻برای شنیدن حرفهای متفاوت آمادهاید؟
#تصویری
@Panahian_ir